Faze vs Liquid / Faze wygra @ 2,08 STS
Złapałem bardzo moim zdaniem fajny kurs na Faze. Ogromna masówka gra dziś na Liquid, na grupie dosłownie 80% typów w ich stronę, lecz ja idę zupełnie inaczej i widzę dziś zwycięstwo ekipy Neo. Przedziwny był ten ich mecz z Falcons, który spokojnie Faze mogło sobie wygrać w dwóch mapach.
Mam wrażenie, że Faze troszkę zrobiło krok w tył na drugi plan, ale czuję że z tego drugiego rzędu mogą ostro zaatakować bo jak się skupić na ich decyzjach na poszczególnych rundach to można śmiało powiedzieć, że nie ma tam braku pomysłu, braku planu B. Wiele osób twierdzi, że TL jest w dobrej formie, ale czy na pewno? Dla mnie brakuje tam zawsze jakiegoś domknięcia, kropki nad i czy jednego z grajków, który często odstaje. Dobrze zagrali z Vitality, ale Yekindar to wyglądał jak dziecko we mgle, które gra pierwszy mecz w życiu tier1, ultimate również nie zachwycił w tym spotkaniu. Oczywiście trzeba mieć na uwadze wiek Polaka i to, że w ostatnich tygodniach to on był postacią wiodąca w TL, on często dawał te najważniejsze fragi. Troszkę to poszło w dół, ale to nie ma co się dziwić, to było pewne że młody nie będzie grać każdego spotkania na tak wysokim poziomie ze swojej strony. Dobrze zagrał że Spirit a z G2 już zupełnie inny biegun. Dla mnie nie ma tam stabilności, jak nie Yekindar to ktoś inny zawsze nie dojeżdża. Osobiście widzę tutaj zwycięstwo Faze, które chce o sobie przypomnieć, że oni też walczą o zwycięstwo w każdym turnieju a wiele osób o tym ostatnio trochę zapomniało. Oglądając ostatnie spotkania obu ekip, stwierdzam że Faze znajdzie patent na grę Liquid.
E: Oficjalnie S1mple zawodnikiem Falcons!