>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Counter Striker 2

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Oczywiscie ze ranking ma znaczenie bo jest to pewna hierarchia tylko niekiedy nie oddaje wartosci kazdej druzyny. Falcons swietny mecz. W nagrode dodatkowa mapa de_airport
Chodziło mi o ranking w przypadku typowania danego spotkania. Oczywiście dla osoby która nie zbyt w tym siedzi jak najbardziej ma znaczenie ale jak ktoś regularnie śledzi i zna dobrze dane ekipy to sugeruje się tym co się w nich dzieje i jak grają a nie patrzy na ranking.

Simple wrócił i najlepszy ich zawodnik, szkoda mi go bo ekipa nie dojeżdża, lubię Ukraińca, ale tego do jakiej ekipy dołączył już nie koniecznie a na nim się niestety nie skończy. Wyjaśnieni zostali po raz kolejny heh

prof 61,3K

prof

Użytkownik
Oczywiscie ten ranking bywa zrypany bo pamietam jak w 2023 roku byl rozgrywany turniej Elisa Masters Espoo 2023 i Havu gralo BO1 i wygralo 13-6 z ENCE i potem przegrali 1-2 z Gamer Legion. To wystarczylo im zajac 3 miejsce w turnieju i z 80-100 miejsca awansowac na okolice 20 miejsca. Co dla mnie bylo smieszne xD

OG no jednak pieknie sie zaprezentowalo i awansowali na Lana ThunderPick. Nie jestem pewny ale oni chyba na tym turnieju zastapili Bleed i rozgrwyajac 4 mecze wygrali 2x z VP , przegrali z 3DMAX i pokonali dzisiaj BIG. Fajna druzynka i talentu tam nie brakuje . No i fajna maja menadzerke.

Ostatnia edycja:
N 143,6K

nafciarz1995

Użytkownik
The Mongolz - Imperial godz 18

Mongolz wygra 2:1 @ 2.90 fortuna

Mongoly 13 miejsce w rankingu i na ostatnie 10 meczy wygrali 6, Imperial zajmuje miejsce 22 i na 10 meczy rowniez wygrali 6 no ale duzo bylo tam ostatnio bo1. Imperial w miare czesto lubi grać 3 mapy, oraz Mongoły rowniez. Teoretycznie w procentach map przewazaja "gospodarze", ale wedlug Mnie oni tylko lubia grac Inferno albo nudnego Mirage. zapewne zbanuja Brazolom dusta 2 bo to teoretycznie jedyna mapa na ktorej w miare im idzie bardzo dobrze ale nie ma co robic tez z Mongolow jakis bogów bo mimo ze sa solidna druzyna to Imperial stać na urwanie mapy. Gram za niska stawke, bo brazole podobnie jak i Polacy potrafia mi odwalić na kuponie ale jednak w tym meczu wydaje mi sie to jedyny sensowny typ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1322
kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Jestem zaskoczony oferta która wystawiłby buki na mecz saw - Monte.
Niestety nie widzę dzisiaj zwycięstwa na portugalska ekipę, która radzi sobie na prawdę dobrze. Sercem za Monte ale uważam jeszcze może być za wcześnie by pokonać saw. Wczoraj Polacy nie pokazali się ze złej strony, na pewno wygląda to o wiele lepiej. Zdziwiony jestem że nawet lekkim faworytem według kursów jest Monte właśnie. Uważam że saw jest bardziej stabilniejsze i doświadczone, nowy nabytek w saw to strzał w dziesiątkę bo chłopak nie boi się na lanie i dobrze sobie radzi. Zaskoczony również byłem jego agresją i aktywnością na mapie. Roman w ostatnim pomeczowym wywiadzie powiedział że atmosfera w zespole nie była taka jak jest teraz. Z ogólnych plusów ekipy Monte to cieszy fakt że kei na lanie z meczu na mecz radzi sobie coraz lepiej.

sAw - Monte @ 1.88
Win sAw
Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1272
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Navi - Astralis @ 4.31 Finały Blasta (SINGAPUR) 6-13 6-13
+1.5mapy @ 2.00

Ja wiem jakie jest Astralis i wiem ze wszystko wskazuje na Navi bo sa top1 bo wygrali kilka turniejow itp itd. Uwazam jednak ze przy MR12 jest duzo wiecej losowosci przez spierdolona ekonomie i ciezko jest zdominowac scene. Mecze sa krotsze i pistoletowki maja potezny impact , a rundy force szczegolnie te po podlozeniu paki jeszcze wiekszy. Czasami pistoletowkami czy forcami mimo slabszej formy stzreleckiej na fullach jestes wstanie sobie wypracowac taki wynik ze mozesz zgarniac mapy i duzo czesciej wygrywac mecze. Uwazam ze taki kurs jest poprostu za wysoki zeby nie probowac. Narazie w Astralis to nie fuckjonuje ale trzeba pamietac ze jest tam core Ex-Heroic ktory odnosil sukcesy. I tak na obecny stan tej zbugownaej gierki i wyrownanego poziomu na scenie Navi sobie radzi mega dobrze i sa zasluzenie najlepsza ekipa swiata. Ogladam wiekszosc turniejow i ogolnie jest sporo niespodzianek i praktycznie kazdy sie potyka. Kazdy ma swoje momenty i kazdy w jakis turniejach przegrywa 1 mecze czy meczy bule. Ostatnio Navi mialo podobnie gdzie cudem utrzymali sie w turnieju a potem sie rozkrecili na tyle zeby w wielkim stylu go wygrac w finale na MOUZ . Na Heroic przeciez to byl jakis CUD ze oni to zrobili. Nie ma ekip nie do pokonania a nawet w przeszlosci G2 czy Liquid przegrywali mapy badz mecze na jakise azjatyckie druzyny po kursach 10. Astralis to nie ogorki ale utkwili troche w tym swoim szaractwie. Jezeli Device w koncu cos pokaze to bedzie wtedy realne podjecie proby do wygrania meczu w przeciwnym razie Navi bardzo latwo zdominuje spotkanie. +1.5 mapy na Astralis po kursie 2 juz zdecydwaonie lepiej wyglada.

Jest to troche lanie wody ale no w takich gierkach ciezko jest jakies realnie mocne argumenty przedstawic i duzo jest bazowania na wyczuciu i trendach.

Ten turniej ma pule milion tak ze kazdy tu chce wygrac. W pozosatlych meczach kazdy z kazdym moze wygrac nie ma co sie oszukiwac.

Heroicowe Astralis zrobilo przejazd po Navi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1277
prof 61,3K

prof

Użytkownik
G2 - Team Liquid @ 2.60

Ten kursik na Liquid jest przepiekny. Motywacja jest tu wysoka i obecnie nie uwazam ze G2 jest ekipa duzo lepsza . Mimo wygranego turnieju ostatnio uwazam ze amerykanskq druzyna jest bardziej poukladana.Mieli sporo czasu na doszlifowanie gierki i spokojnie moga wziac rewanz za ostatnie dwie porazki 2x 2-1. G2 bardziej bazuje na indywidualnych popisach gwiazd. Dobry wystep Monesiego czy Niko jest kluczowe do wygrywania spotkan. W Liquid problemem jest Yekindar ktory od dawna nie dojezdza a tak to ekipka ta fajnie hula.probojemy.

Trzeba dodac ze lada moment Niko wyladuje w Falcons sprzedajac sie za pare srebnikiw zeby zmarnowax swoja kariere. Co wtedy z monesym. Watpie aby chcial grac bez niko w skladzie ktory stracil potencjal

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +516
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Vitality - Team Spirit @ 2.03

Tutaj totalna czutka na Spirit. Licze ze po takiej przerwie ruskie sie odpala i Donk zagra na poziomie do ktorego nas przyzwyczail. Jak widac po kursach Vitality mimo druzyny lepszej na papierze jest tylko minimalnym faworytem a faworyci w Singapurze zawodza. Niech trend sie utrzyma.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1401
Baqu 1,5M

Baqu

Forum VIP
Niezauwazylem ze Jackz gra za meziego ale raczej dobrze dla typowania.
a cos wiecej dla osob nie ogarniajacych kto to jest Jacek i MEzi ?

Vitality ladnie wyciagneli z 0:2 na 5:4 w 1 mapie, skonczylo sie 9:13 brawo Spirit.

prof prof możesz wyjaśnić czym się rożni wygranie mapy od wygrania "pistol round" na mapie ?

Ostatnia edycja:
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Jackz to gracz ktory w latach 2018-2022 reprezentowal barwy starego G2 ktorego sklad wygladal: Jackz - Niko - Hunter - Amanek - Nexa / Monesy - Aleksb.Pozegnali sie z nim i od tamtej pory gral malo albo w druzynach niewypalach maksymanie pol roku w kazdej. Gra tu jako stand in za Meziego ktorego absencja wynika z narodzin dziecka. Gdybym byl tego swiadom to zagralbym wieksza stawka.

Przeoczylem ta wiadomosc ktora byla juz na hltv podana 3 tyg temu. Akurat jest to ruch ktory w teorii zawsze powinien byc na niekorzysc Vitality bo wypada gracz ktory byl zgrany z druzyna wiec nie ma zadnego wplywu na typowanie w druga strone.

liquid wygralo pierwsza mape 13 do 0 i przegrali mecz. Nie wiem dlaczego yekindar wciaz jest trzymany w tej druzynie jak od dawna gra tragicznie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +709
prof 61,3K

prof

Użytkownik
@prof możesz wyjaśnić czym się rożni wygranie mapy od wygrania "pistol round" na mapie ?
Mecz zaczyna sie od pistoletowki ktora jest rozgyrwana na kazdej z polowek po 12 rundach rozegranych. Wygranie pistoletowki jest o tyle wazne ze czesto pistolem mozna zrobic bilans 3-0 a 2-0 jest niemal pewne. 3-0 jest gdy przeciwnik majac maly bonus pieniezny decduje sie na zagranie forca buya ktory okaze sie nie udany. Bo sam force buy jest na dosc ubogim wyposazeniu wiec latwo zrobic na nim bilans 3-0 bo potem jest runda ekonomiczna bez niczego. 2-0 jest gdy rywale odpuszcza i zagraja bez niczego zeby przygotowac sie na fulla na trzecia runde. Force buy ma swoje korzysci ze jak go wygrasz to jeszzce wiecej zyskujesz niz przecwinik ktory wygral pistoletowke.

Po stronie terrorystow jak przegrasz pistola ale podlozyszc bombe to prawie zawsze grasz forcebuya bo masz dodatkowe pieniadze z powodu podlozenia bomby ktore znaczaco wzmocnia twojego force buya. Takie forcebuye juz maja dosyc niezla skutecznosc.

Pistol jest runda o rownej ekonomi dla kazdej druzyn wiec wszyscy maja takie same szanse. Przy obecnym systemie RMR12 czyli 12 rund na polowe gdzie gra sie do 13 rund pistole maja duzo wieksze znaczenie niz w poprzedniej wersji gry. Mecze sa krotsze wiec sila rzeczy ma to wiekszy impact tym bardziej ze ekonomia dalej nie jest zbalansowana xd (Valve woli rozwijac swoje nowe dziecko Deadlocka)

Bylo to doskonale widac na 1 mapie de nuke gdy gralo Astralis. Wygrali obie pistoletowki i pierwsze fulle wiec okolo 10 rund na tym zbudowali.

Wiem ze u bukmacherow sa takie zaklady kto wygra pistol ale nawet w takie rzeczy sie nie bawie bo to bardzo flipowe zdarzenie.

Dobry dzien z Blasta bo trafione 3 z 4 meczy. MOUZ tez gralem ale juz nie podawalem bo bylo malo czasu i tez niechicalem na sile lac wody.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +914
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Navi - Faze Clan @ 2.70

Znow sobie zatypuje przeciwko Navi i znow przez nieco zawyzony kurs. Tak z 2.20 powinno byc na Faze Clan mam takie odczucia. Po tym co wczoraj zobaczylem to licze ze Navi w koncu jakas zadyszke zlapie . JL czyli kluczowy zawodnik od zadan specjalnych zagral tragiczne spotkanie na Astralis zreszta jak i cala druzyna. Obie druzyny rzadko przegrywaja 2 mecze z rzedu albo im sie to praktycznie nie zdarza wiec zapowiada sie ciekawie. Faze wczoraj pokazalo chociaz troche walki i przegralo minimalnie 2 razy 2 rundami. Jak typowanie underdogow wychodz to po co to zmieniac.

Navi potrzebuje takiego JL'a

POTEZNY FAZE CLAN

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1326
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Astralis - MOUZ @ 1,57

Mouz po chwilowym kryzysie wrocilo na wlasciwe tory i jest contenderem na top1(w sumie dla mnie od dawna jest). Astralis wlasnie wygralo jeden meczyk na MOUZ podczas tamtego kryzysu. 1 jaskolka wiosny nie czyni i nawet pokonanie NAVI nie zmienia optyke na to spotkanie. MOUZ dobry meczyk na FAZE i powinni pojsc po drugi wygrany mecz. Cadian mial czas i wprowadzil poztywne zmiany w ASTRALIS ale moze to byc za wczesnie zeby pokonac dobrze dypsonowanego i niewygodnego rywala dla kazdego.

Potem prawdopodobnie cos przeciwko Vitality oraz ponownie na Spirit.

No tak nie da sie wszystkiego trafiac. Liquid pominalem bo musiaelm do sklepu wyjsc a malo czasu jest miedzy meczami. Moim zdaniem wygraja to no ale zobaczymy.

Ostatnia edycja:
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Liquid to byl chyba najbardziej ryzykowny bet dotychczas. Wylamalem sie chwilowo z typowaniem Dogow bo jednak stawianei przeciwko MOUZ byloby totalnie wbrew mnie . Astralis znowu zaskoczylo. Widac ze sa dobrze przygotowani po przerwie kiedy Cadian dodal od siebie taktyki.

G2 - Team Spirit @ 2.00

Team Spirit wydaje sie fajnym betem na koniec drugiego dnia jednak jest to ale...
G2 ma sposob na Spirit i ostatnio wygrali kilka spotkan czesto miazdzac ich na mapach.

Ja poprostu ide tutaj w typowe prawo przelamania serii bo G2 nie jest na ten moment jakos mega stabilna druzyna. Przegrane mapy 13-0 na Liquid czy to wypadek przy pracy moze ale no Spirit ma mega Firepower i czas przelamac ta klatwe xd

G2 Ma na nich sposob i co poradzisz jak nic nie poradzisz. G2 wygralo wszystkie 4 pistoletowki a to juz jest bardzo duza przewaga biorac pod uwage jak close game to byl to jak by pistoletowki podziely sie po rowno to wynik moglby pojsc w druga strone...

Ostatnia edycja:
prof 61,3K

prof

Użytkownik
MOUZ - Vitality @ 1.94

Imo Mouz swoim full skladem jest lepsza ekipa niz Vitality z Jackzem. Jezeli Zywoo nie zagra jakiegos kosmosu to powinno byc ok. Wczoraj Vitality zreszta ledwo wygralo na Liquid. Mouz dostalo becki od Astralis ale to rewelacja finalow blasta.

Drugeigo meczu ruszac nie bede bo ciezka sprawa...

Ostatnia edycja:
'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
MOUZ - Vitality @ 1.94

Imo Mouz swoim full skladem jest lepsza ekipa niz Vitality z Jackzem. Jezeli Zywoo nie zagra jakiegos kosmosu to powinno byc ok. Wczoraj Vitality zreszta ledwo wygralo na Liquid. Mouz dostalo becki od Astralis ale to rewelacja finalow blasta.

Drugeigo meczu ruszac nie bede bo ciezka sprawa...
Oczywiście typu nie neguje, ale Vitality wcale nie miało żadnych męczarni, drugą mapę spokojnie wygrali, na trzeciej mieli spore prowadzenie, weszło trochę rozluźnienia i stracili kilka rund, ale domkneli a odnośnie Jackza to gość wczoraj był jednym z najlepszych zawodników w grze i dawał kozackie fragi i ugrywał kozak clautch, dla mnie Vitality z Jackzem jest lepsze od Mouz, ale ile głów tyle opinii. Życzę zieloności!

Jednak do dubelka gram jedną mapę Vitality

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +879
N 143,6K

nafciarz1995

Użytkownik
Sensei Team - YAWARA
Typ: Sensei team handicap map -1,5
Kurs: 2.60
Bukmacher: Fortuna
Sensei zajmujace 153 miejsce kontra YAWARA zajmujace miejsce 250. Sensei na 9 meczy ktore grali do tej pory wygrali 4, natomiast Yawara na 5 meczy wygrała ostatni z LaChampionsLiga ktora zajmuje miejsce 240 a i tak wygrali ledwo odpowiednio do 11 i po dogrywce do 14. Mimo ze nie ma co patrzec na ranking zbytnio bo oba zespoly nie graja zbyt dlugo ale jednak Sensei ma graczy ktorzy juz troche czasu znajduja sie na "profesjonalnej" mapie CS'a oraz ich zawodnicy maja lepszy rating. Myśle że stać ich żeby wygrac bez utraty mapy, zwlaszcza ze kurs jest dobry.

bez analizy: Sashi @ 1,73 zwrot, oddali mecz walkowerem

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1025
N 143,6K

nafciarz1995

Użytkownik
Game Hunters - Joga De terno godz 00:30
Joga De Terno wygra @ 2.08 fortuna 1:2

247 w rankingu GH kontra 222 JOT. Jak w meczu powyzej nie patrzylbym na ranking bo zespoly maja malo rozegranych meczy, wygrany zapewni sobie awans do playoffow wiec motywacja jest. GH na 3 rozegrane mecze wygrała 2. Ogladalem wczoraj mecz GH bo dawalem na nich 2:0, niestety swojego picka zagrali fatalnie od poczatku nie majac juz raczej szans na ugranie mapy. Mają dwa słabe ogniwa ktore nie maja nawet ratingu 1.00. JOT natomiast na 5 rozegranych meczy wygrało 2. Mimo ze GH ma zawodnikow którzy coś grali "zawodowo" to jednak nazwy tych teamow mnie nie przekonuja a JOT gra w miare dobrego csa (jak na ten poziom), i mysle ze stac ich na pokonanie GH. Nie celuje w dokladny wynik bo roznie tu moze byc.

Ostatnia edycja:
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Vitality - G2 @ 1.90

Ja tu kosekwetnie ide przeciwko Vitality. Narazie bilans typowania vs Vitality 1-1 wiec czas to roztrzygnac. Byc moze ostatna szansa w tym skladzie dla G2 a szzcegolnie dla Niko zeby podniesc trofeum. Na tym turnieju wygladaja bardzo dobrze co swiadczy fakt bezsporedniego awansu do polfinalu. Ostatnie starcie obu druzyn na Blast Fall wygralo G2 2-1. Teraz mimo kursow rownych to G2 jest faworytem dla wiekszosci no bo przeciez Vitaltiy ze stand-inem. Stand in radzi sobie niezle ale no mamy tutaj smiercionosny duet Niko-Monessy i Jackz na to moze nie byc do konca gotowy :D

Monesy mały cs'owy potworek

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1588
prof 61,3K

prof

Użytkownik
Astralis - Team Spirit @ 1.55

Ide tu zdecydowanie w strone Spirit mimo ze Astralis po pierwszych 2 meczach wyglada bardzo dobrze. Wczoraj Spirit pokazalo ze sie budzi z kilku tygodniowego letargu i zaczyna to super chodzic. Zwyciestwo wczoraj na zawsze niebezpieczny Faze Clan po bardzo zacietym spotkaniu zrobilo wrazenie. Donk mial byc ta osoba ktora poprowadzi druzyne po zwyciestwo bo to ogolnie bestia jest. Tymczasem to Zontix i Shiro grali fenomenalnie. Co bedzie jak sie jeszcze do tego obudzi Donk? Astralis bedzie miec problem. Czuje ze to moze byc troche "za wczesnie" dla Astralis na taki sukces jak final z Cadianem w skladzie. Po drugie kazdy chce zobaczyc jak Donk bedzie znow plakac jak dostanie enty oklep od G2.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +884
Do góry Bottom