Te mistrzostwa bardzo źle się dla mnie zaczęły, ale chyba (mam nadzieję) łapie dobry rytm. Dlatego podzielę się z wami swoimi przeczuciem, które mam do meczu
Argentyna Kolumbia.
Argentyna vs Kolumbia @1.917
Stawka 150.00 Do wygrania 137.55 PLZ TO NIE BYŁA ZŁA PROGNOZA> TO BYLŁ PECH< KTO WIDZIAŁ MECZ TEN WIE
Gram już teraz, gdyż kursy spadają.
O Kolumbii:
Miałem okazję widzieć ostatnio grę Kolumbii i muszę napisać, że wybitnie mnie nie przekonują. Według mnie w drugiej połowie Peru ich zdominowało. We wczesniejszych meczach ( nie widziałem całych) też mnie rozczarowali. Im dłużej trwa ten turniej, tym gorsze mam o nich zdanie. Nic nie kreują. Spore osłabienia na mecz z Argentyną. W ostatnim meczu James i Cuadrado kompletny zastój. Wątpię by z meczu na mecz odzyskali polot. Bardzo się zdziwię, jeśli
Kolumbia w ogóle strzeli, a sprzyja tej myśli dobra według mnie defensywa Argentyny, obecność Falcao i brak Bacci, którego z nieznanych mi przyczyn trener pewnie i tak by nie wpuścił od początku. Z tego co sięgam pamięcią, to z Brazylią skutecznie się bronili, ale prawda jest też taka, że tamtego dnia
Brazylia miała tępe ostrza, mam tu na myśli także gorszy dzień Neymara. Poza tym i tak mam lepsze zdanie o Argentynie niż o Brazylii.
O Argentynie:
Dobra defensywa. Długoterminowa obserwacja to taka, że
Argentyna w meczach o stawkę nie daje sobie zrobić krzywdy. I wiadomo .. Messi.
Przez myśl przeszedł mi też under 2,5, ale bardzo niska linia @1,5 zniechęca. Myślę też o under 2 po @1,98. Oba kursy maleją. Przyznać trzeba, że
Kolumbia traci mało goli. Ostatni raz straciła więcej niż jednego gola na mistrzostwach świata z Brazylią. Po tym meczu, ogrywali samych ogórków w meczach towarzyskich, aż do tych mistrzostw, w których w 3 meczach stracili 1 gola. Przed grubszym graniem wstrzymuje mnie fakt, że na tych mistrzostwach większość wyników, jest wbrew głównym nurtom, więc jeszcze wstrzyuje się z wielkością stawki. Z drugiej strony na tym etapie rozgrywek, drużyny zazwyczaj grają zachowawczo. Ponadto,
Argentyna nie przyzwyczaiła do wygrywania więcej niż 1 bramką z drużynami prezentującymi jakiś tam poziom. W moim odczuciu, jeśli under miał by nie wejść, to prędzej dlatego, że
Argentyna zbyt dużo strzeli niż dlatego, że
Kolumbia się rozstrzela. Ładny jest kurs: Argentina to win with clean sheet @2.830
Wobec powyższego stawiam jeszcze:
win i czyste konto Argentyny: @2.830
stawka: 50zł ew: 92.50zł
oraz
poniżej 2 goli @1,98
stawka 50zł ew: 49zł (może jeszcze tu dorzucę lub do under 2,5)
Scenariusze dla tak postawionych 3 zakładów na łączną kwotę 250zł:
1:0 - wygrywam 279 zł
2:0 - wygrywam 230 zł
3:0 - i wyżej do zera to 180 zł
2:1 - wygrywam 37 zł
3:1 - i każde inne zwycięstwo, to tez 37 zł
0:0 - przegrywam 151 zł (jeżeli
Argentyna nie strzeli, to niestety realne)
0:1 - przegrywam 151 zł (raczej sprzyjałby temu pech)
1:1 - przegrywam 200 zł (tego wyniku trochę się obawiam)
0:2 - przegrywam 150 zł (niezwykle mało realne)