>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Copa América 2015 - Chile, 11.06-04.07.2015

Status
Zamknięty.
candida 45

candida

Użytkownik
Nie sądzę aby Peru dziś przeciwstawiło się kanarkom, nie ma sensu analizować ich gry - jeśli Brazylia zagra dziś swoje, wygra spokojnie 2:0, 3:0.
Typ wszedł, ale wyraźnie pomyliłem się z oceną gry na to spotkanie. Gra Brazylii to był piłkarski kryminał! Absolutnie żałosny brak stylu to hańba dla tej nacji, Pele czy Romario muszą palić się ze wstydu, że dziś w koszulkach Brazylii biegają tacy przebierańcy jak choćby D. Tardelli. Jefferson to bramkarski sabotażysta, D. Luiz elektryczny jak gdyby stał pod drzewem w czasie burzy, Dani Alves w ciągu 2 tygodni zapomniał jak się gra w piłkę, a Miranda spuszczony ze smyczy Simeone hasał sobie gdzie chciał bez ładu i składu. W ofensywie podobnie, ZERO pomysłu, gra na stojaka i rozglądanie się za Neymarem. No właśnie, Neymar - jedyny zawodnik godny miana reprezentanta Brazylii, chwilami irytujący nonszalancją, jednak bramka, kosmiczna asysta i strzał w poprzeczkę z miejsca - gracz wybitny, który ma wokół siebie wyrobników. Jedynie William miał chęć gry z N11, jednak widać było po nim zmęczenie sezonem, nie miał w sobie błysku.

Widziałem na tym turnieju już Argentyną, Kolumbię, Urugwaj i Brazylię. Póki co, żaden z faworytów nie zasługuje na to miano, jednak gra Urugwaju i Brazylii nie gwarantowała by im dziś nawet wygranej w barażach z Oceanią do MŚ.
Folklor godny ruskiego wesela - oto obraz Copa America 2015 po pierwszej kolejce.

M 54

m

Użytkownik
Jeśli ktoś postawił na gola Neymara i over 0.5 Peru to po 5 minutach meczu mógł pęknąć z dumy Ogromne brawa za te typy.
Odnośnie Copa America to nie byłem w stanie obejrzeć całęgo meczu Urugwaj - Jamajka, bo umarłbym ze smutku patrząc na te puste trybuny. Piłkarze nie mają tam dla kogo grać więc nic dziwnego, że pozwalają sobie na wakacyjne nastroje, a chyba właśnie te nastroje, ta motywacja i przemęczenie sezonem odgrywają i będą odgrywały główne znaczenie na tym turnieju, stąd tyle niespodzianek.
Argentyna - Paragwaj
Mecz Argentyny obejrzałem w całości więc mogę się z sensem na ten temat wypowiedzieć. Pierwsza połowa to przede wszystkim kapitalna gra defensywna i świetny presing z obydwu stron. Paragwaj nie przegrał tej połowy dlatego, że grał słabo, ale dlatego, że Argentyna posiadała piłkarzy, którzy robili różnicę. Mesjasz fantastycznie utrzymywał się przy piłce, Kun dobrze biegał i mądrze się ustawiał, a cały blok defensywny świetnie asekurował i rządził na swojej połowie pomimo zaangażowanej gry Paragwaju. Pierwsza bramka dla Argentyny to błąd obrońcy, który narobił w gacie z powodu presingu Messiego, a więc zwykły prezent. Drugi gol to świetnie wykonany karny. Z akcji Argentyna mimo wszystko nie wbiła niczego.
Co stało się w drugiej połowie? Nie pamiętam czy tuż przed czy tuż po pierwszej bramce dla Paragwaju Messi jakoś źle wyskoczył w polu karnym rywali i musieli wezwać medyków. Od tego czasu skończył się pressing Messiego, zaczęło się spacerowanie, unikanie walki, by nie powiedzieć unikanie gry, ale chyba ważniejsze od tego, czego Messi nie robił było to, co robił, czyli zaczął tracić piłkę. Naturalna kolej rzeczy w takim przypadku to ściągnięcie Messiego, bo był ewidentnie zawodnikiem (-1), a nie (+1). Tymczasem Tata ściągnął Aguero i Pastore, wprowadzając Higuaina i Teveza. Tego drugiego się nie czepiam, bo to on właśnie powinien wejść za Messiego natomiast Higuain za jego komentarze w meczu z Parmą (oddajcie nam ten mecz! przecież i tak odpadniecie z ligi!) nie powinien dostać w ogóle powołania, a gdyby to nie wystarczyło to przecież jest absolutnie bez formy strzeleckiej. W Napoli zarówno w lidze włoskiej, jak i LE miał dziesiątki okazji w ostatnich meczach, przy żenującym Milanie osłabionym czerwoną kartką, przy Dnipro z ukraińskiego zadupia, przy wspomnianej Parmie walczącej o nic itd. Nie wiem czego oczekiwał od niego Tata w tym meczu, ale Higuain po wejściu zanotował kilka biegów do piłki, które kończyły się autem dla rywala i kilka strat. Poza tym null!
Wreszcie najlepsze zostawiłem na koniec. Angel di Maria. Jawna kpina od pierwszej do ostatniej minuty spotkania. Nieudane dryblingi, niecelne podania, brak pomysłu na grę, straty, chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Dałbym sobie głowę uciąć jak zobaczyłem zmiany, że schodzi di Maria i Messi, tymczasem zmiany jakie były każdy widzi. I o ile w przypadku Messiego wiem, że on jest teoretycznie nie do ruszenia to ewidentnie tak się wystraszył potencjalnej kontuzji po tym felernym wyskoku, że z pewnością by nie protestował tylko z radością usiadł na ławce.
I właśnie to są bez najmniejszych wątpliwości przyczyny &quot;porażki&quot; Argentyny, bo tak trzeba nazwać to połamanie wyniku. Sabotażysta w postaci trenera na ławce i jego zmiany z piekła rodem. Zostawienie na boisku dwóch najgorszych zawodników, ściągnięcie dwóch dobrze grających i zastąpienie ich jednym pokraką w postaci Higuaina i nierozgrzanym Tevezem, który zmarnował piłkę meczową strzelając z 5 metrów głową obok bramki Paragwaju. Czy Aguero by to spudłował? Wątpię.
Ok. To tyle na temat tego, co było, bo wszyscy narzekają, a nikt konkretnie nie był w stanie napisać co się wydarzyło.
W kontekście nadchodzących spotkań straciłem zaufanie do tego ławkowego sabotażysty Martino. Jednakże trzeba jeszcze trochę poczytać i pomyśleć, więc póki co rzucam luźne propozycje do rozważenia.
Argentyna - Urugwaj mimo wszystko under 0,5gola Urugwaju po dobrym kursie albo, że Argentyna wygra do 0, bo po pierwsze w tym meczu powinni być bardziej skoncentrowani przez 90minut, a obrona (chociaż wynik 1 spotkania tego nie odzwierciedla) gra naprawdę solidnie. Jeśli do tego dodać słabą postawę Urugwaju pod nieobecność Suareza to wydaje się to być niezły typ.
Ekwador - Boliwia to mecz, w którym zaryzykowałbym lekko w stronę typu na rzut karny. W 2 z 3 ostatnich bezpośrednich spotkań były karne, poza tym patrząc na ostatnie spotkania zarówno Ekwadoru, jak i Boliwii widzimy, że karne się pojawiają. Teoretycznie Ekwador, który nie przegrał jeszcze nigdy z Boliwią powinien ten mecz wygrać, ale to spotkanie jest trudne do wytypowania.
Chyba nieco łatwiejszym do typowania spotkaniem wydaje się mecz Paragwaj - Jamajka, w którym spodziewam się BTS. Jamajka w ostatnim meczu z Urugwajem stworzyła sobie 11 sytuacji bramkowych, wywalczyła 5 rożnych i oddał 7 strzałów na bramkę rywali (wszystkie niecelne). Paragwaj w meczu z Argentyną miał 10 sytuacji bramkowych, 8 strzałów (po 4 celne i niecelne) oraz wywalczył 3 rożne. Wydaje się, że piłkarze Paragwaju słusznie są faworytem więc ja bym jeszcze pograł over 2.5 gola albo jakiś zakład łączony w stylu over 2.5 i Paragwaj win.
No i wreszcie Chile - Meksyk, czyli pozornie najłatwiejszy mecz. Gospodarze nie mają wymówki w postaci wakacyjnego nastroju, mają wsparcie kibiców, a przy tym motywację do osiągnięcia bardzo dobrego wyniku. A więc wszystkie czynniki, które wydają się na tegorocznym Copa America odgrywać bardzo ważną rolę są po ich stronie. Na dodatek przychodzi im się zmierzyć z drugim garniturem Meksyku, a więc de facto to jest starcie Chile vs Meksyk B. W pierwszym meczu ze składu Meksyku z powodu kontuzji wyleciał kapitan Marquez, czyli doświadczenie na środku obrony i ewentualne zagrożenie przy rożnych. Ofensywnie Meksyk nie powinien mieć argumentów więc jak dla mnie mocny bet na ten mecz to jest under 2,5 gola. Jeśli spojrzymy na H2H to zobaczymy, że od dwudziestolecia międzywojennego Chile i Meksyk rozegrały wspólnie 13 spotkań, w których aż 9 razy było mniej niż 2,5 gola, przy czym dwa overy padły w latach 20 XX wieku właśnie. Zakładam tutaj bardzo dobrą obronę Meksyku, wysokie posiadanie piłki Chile wynik 1:0 lub 2:0 dla gospodarzy.
Oprócz tego biorąc pod uwagę styl, w jakim zagrały dotychczas oba zespoły, szykuje się under rzutów rożnych, przy czym należy pamiętać, że każdy mecz jest inny. Moim zdaniem jednak to Chile będzie dominowało, a sami overa nie zrobią, no chyba, że będzie dziki ostrzał bramki Meksyku i parowanie strzałów na rożne, ale na taką dominację to się jednak nie zanosi.
Podsumowanie:
Argentyna wygra do 0 ✅ 1:0
Urugwaj nie strzeli ✅
Ekwador - Boliwia karny TAK ✅ dwa w pierwszej połowie
Paragwaj - Jamajka BTS ⛔
Paragwaj - Jamajka OVER 2.5 ⛔ 1:0
Paragwaj wygra i over 2.5 ⛔
Paragwaj - Jamajka DW 2:1 ⛔
Chile - Meksyk UNDER 2.5 ⛔ 3:3
Chile - Meksyk DW 2:0 ⛔
Chile HC-1 ⛔ dwa niesłuszne odgwizdane spalone przy bramkach Chile
Chile - Meksyk UNDER 10,5 ROŻNYCH ✅ 4+2=6

Otrzymane punkty reputacji: +23
dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Pierwszy dubel &quot;zabójca&quot; to jak się okazało kompletna klapa. Argentyna przegrała wygrany mecz, a Kolumbia zagrała gorzej niż Wenezuela czego efektem była porażka 0:1, no nic, trzeba coś pograć dalej.
ChileMeksyk / Godzina 01:30 / Typ : 1 / Kurs : 1,50 / bet365
W nocy, dokładnie o godzinie 01:30 czasu polskiego, gospodarz turnieju – Chile, podejmować będzie drużynę Meksyku.
Chilijczycy już wygrali swoje pierwsze spotkanie 2:0 z reprezentacją Ekwadoru. Według mnie, powinien być to dla nich najtrudniejszy mecz, który już mają za sobą. Póki co przewodzą w swojej grupie. W nocy zmierzą się z Meksykiem, który jak już chyba każdy wie przyjechał do Chile bez swoich najlepszych zawodników, a bez takich nazwisk jak Guardado, Hernandez, Herrera czy Dos Santos tracą sporo na jakości gry i samej grze.
Chile w dobrej formie, w turniej weszli od pewnej wygranej. Wcześniej w towarzyskich meczach, wygrana, porażki z Brazylią czy Iranem (ta trochę haniebna z takim składem) czy Urugwajem, ale na ogół wygrane. Jak wspomniałem w poprzedniej analizie, tę ekipę napędzają Alexis Sanchez czy Arturo Vidal, między słupkami świetny Claudio Bravo a przed nim Mauricio Isla czy Gary Medel. Świetny skład i wydaje mi się, że z osłabionym i bezbarwnym Meksykiem problemu mieć nie powinni. W ostatnim meczu towarzyskim było 0:0, na poprzednim Copa America Chile wygrało 2:1, poprzednie CA to odległe lata, więc nie ma co porównywać do tego co tu i teraz.
Do lepszej gry i formy, dochodzi właśnie lepszy skład, no i wsparcie kibiców, których zapewne będzie dużo więcej niż kibiców Meksyku. Wydaje mi się, że Chile powinno bez większych problemów wygrać dzisiejszej nocy.
Ekwador – Boliwia / Godzina 23:00 / Typ : 1 / Kurs : 1,67 / bet365
Dziś Ekwador do gry razem z Chile, o którym napiszę parę zdań w następnej analizie. Ale nie róbmy z tego dubla mocnej inwestycji, bo jak widać tegoroczne Copa America dość mocno zadziwia. Na dzień dobry Argentyna przegrywa wygrany mecz, Kolumbia gra gorzej niż Wenezuelczycy i efektem jest porażka, Brazylia wygrywa tylko jedną bramką z reprezentacją Peru.
Co do Ekwadoru, to wciąż groźny zespół, który potrafi zagrozić. W meczu otwarcia z reprezentacją gospodarzy przegrali 2-0. Przegrali bo paru piłkarzy jak Vidal czy Sanchez czy świetny Claudio Bravo robili tę różnicę poziomów. Ale w Ekwadorze wciąż jest groźny Montero czy Enner Valencia, który w ubiegłorocznym mundialu pokazał się z bardzo dobrej strony – miejmy nadzieję, że i tu „odpali”. Umówmy się, Boliwia to nie jest rywal z najwyższej półki, zremisowali bezbramkowo z Meksykiem, a Meksyk nawet bez swoich gwiazd to wciąż była/jest ekipa lepsza do Boliwii. Do tego Argentyna w meczu towarzyskim przed CA, pokonała ich aż 5:0, Ekwador to drużyna klasę niżej od Albicelestes, ale jestem przekonany, że jeśli zagrają na dobrym poziomie – nawet na przyzwoitym – to nie powinni mieć problemu z dzisiejszymi rywalami i zrobią krok w kierunku awansu z grupy.
Chile + Ekwador
AKO 2,50 2j bet365

skyrim 267

skyrim

Użytkownik
Spotkanie: Ekwador vs Boliwia
Typ: Over 4.5 kartki / Wynik: 5 kartek
Kurs: 2.16
Bukmacher: Pinnacle
???? ✅
Witam. Dzisiaj pod lupę biorę mecz pomiędzy Ekwadorem a Boliwą.
Można powiedzieć, że będzie to mecz agresywny i bardzo szarpany z tego względu, że ten kto dzisiaj przegra może powoli pakować manatki i żegnać się z turniejem.
Ekwador jak i Boliwia nie są to drużyny, które grają jakiś finezyjny futbol i mają zawodników klasy światowej i głównymi ich zaletami jest właśnie poświęcenie i waleczność, która w tym meczu będzie kluczowa.
Dzisiejszy mecz sędziować będzie pan Joel Aguilar, który należy do grupy sędziów gdzie nie da się określić czy jest underowy czy też overowy, raczej jest bardzo elastyczny i potrafi dopasować się do rangi spotkania dlatego też nie ma co się rozpisywać o jego statystykach gdyż raz potrafi dać tylko 3 kartki a innym razem 9.
Moim zdaniem kurs warty pogrania z tego względu, że jest to ważny mecz a i sędzia prawdopodobnie nie będzie jakoś bardzo pobłażliwy, no i oczywiście kurs, który przy takiej linii to rzadki widok jak na te drużyny.
Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +5
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Są dobre typy z Betcity.
Kilka propozycji długoterminowych, tak po obserwacjach z 1 kolejki.
Matches with penalty shootouts ov1,5 @1,9 Betcity​
Mała poprawka, chodzi o spotkania, w których zostanie podyktowany rzut karny ;)
Wlicza się dogrywka, nie wliczają karne. Czyli troszkę gorsza sytuacja, ale nadal nie niezła i warto pograć ten typ.
Osiem spotkań w fazie play-off to sporo a dwa karne - nie wiemy w sumie kiedy i gdzie mogą zostać podyktowane, bo to wróżenie z fusów, ale paść mogą, to najważniejsze. Dzięki @mario72k za czujność, za pierwszym razem nie doczytałem informacji o tym zakładzie.
Grupa A
Ekwador ov3,5 pkt @2,60 ⛔ 2-3 z Boliwią, ja od komentarza się wstrzymuję, kto oglądał widział co się działo ????
No teraz warto wchodzić w ten typ, ja biorę z pocałowaniem ręki. Mecz z gospodarzem był bardzo ciężki ale już najgorsze za Ekwadorem imo. Dziś spotkanie z Boliwią i jak wcześniej pisałem muszą zagrać na 110% bo inny rezultat niż 3 punkty przekreśla praktycznie ich szanse dla mnie. Biorę opcję, że w jednym z dwóch spotkań Ekwador punkty zostawi, ale czuję że to będzie prędzej mecz z Meksykiem aniżeli z tą słabą Boliwią. Z drugiej strony jednak no łatwa to przeprawa być nie powinna, mimo tych braków taktycznych i technicznych ze strony Boliwijczyków to nadrabiają ambicjami mocno.

Na te grupy nie ma jeszcze szerszej oferty, ale warto takie rzeczy na chwilę obecną:
Grupa B
Argentyna ov6,5 pkt @1,90
Margines błędu to ewentualny brak pełnej puli punktów w meczu z Urugwajem. Jamajka to naprawdę powinna być formalność czyli ja już z miejsca dopisuję Albicelestes 3 punkty w ostatniej kolejce. Co do meczu z Urusami no porażki ich nie widzę, brak kompletu punktów przez człapanie w drugiej połowie z Paragwajem, już tego samego błędu popełnić nie mają prawa. Sam Urugwaj z Jamajką zero polotu i poważnego pomysłu na grę. Remis to będzie dla nich dobry wynik, a nawet i dla typu, ale myślę że Argentyna tu zgarnie jednak trzy oczka. Jeśli śledzili drabinkę no to tym bardziej - zakładamy, że Brazylia wygrywa grupę co jest raczej oczywiste, a Argentyna się niespodziewanie potyka i zajmuje drugą lokatę = w 1/4 mamy mecz Brazylia-Argentyna, a na pewno nie chcieliby tego tak wcześnie, więc niech wpakują tam Urusów, a nie zapominajmy że Paragwaj również ma szanse na awans.

Grupa C
Wenezuela awans z grupy @1,65
Trzy punkty po pierwszej kolejce, zostaje mecz z Peru, który będzie 50/50. Ostatni mecz z Brazylią no i tu o punkty będzie ciężko, chociaż to będzie zależało głównie od tej dobrej defensywy, którą zaprezentowali w meczu z Kolumbią. Awans z drugiego miejsca nawet nie jest czymś niemożliwym. Kolumbia teraz mecz o życie z Brazylią no i później Peru czyli rywal niższego kalibru ale równie groźny. Mamy handicap w razie niepowodzenia, nie wierzę, że Wenezuela z trzema punktami po 1 kolejce zakończy grupę na ostatnim miejscu, a przecież kwalifikacja z trzeciego też daje promocję do gry dalej, o ile oczywiście w tej małej tabeli zajmą 1 lub drugie miejsce. Kurs całkiem fajny i z marginesem błędu, a na awans bezpośrednio jednak boję się pakować.

H2H
Meksyk - Ekwador 1,9
Może i za bardzo im ufam, ale kursy przesadzają. Ale na czym się przejechać jak nie na kontynencie, który się zna i kocha ????
Dla mnie Ekwador dzisiaj nie przegrywa z Boliwią, ba, nawet tu mus jest na 3 punkty. Za to Chile z Meksykiem inkasuje 3 punkty no i mamy taką samą ilość punktów. Decydujący mecz to pojedynek właśnie tych dwóch ekip. Teraz trochę gdybania:
Zakładamy, że Ekwador wygrywa z Boliwią, przynajmniej jedną bramką czyli bilans już -1 bramkowy, Chile rozprawia się tak samo z Meksykiem i bilans ten sam, czyli -1. Prędzej dla mnie podopieczni Quinterosa strzelają więcej bramek niż wybrańcy Herrery. A przy jednakowej ilości punktów kolejnym kryterium miejsca w grupie są bramki. Wszystko kręci się wokół spotkania El Tri z Boliwią, no muszą tutaj sobie bilans poprawić punktowy jak i bramkowy jeżeli marzą o awansie, bo dla mnie to będzie spora niespodzianka jak nie ogarną mimo wszystko tego drugiego miejsca w grupie.
Chile - Urugwaj @1,67
Ze zwycięzcą grupa A chyba problemu nie będzie. Urusi będą bili się o to z Argentyńczykami. Znów trochę przepowiedni. Bardziej prawdopodobny jest awans Urugwaju z drugiego miejsca, a przy wygranej Brazylii w grupie C podopieczni Tabareza trafiają właśnie na nich. Chile gra z trzecim miejscem z grupy B/C, przyjmujemy opcję pozytywną dla gospodarzy turnieju - Paragwaj lub Peru/Wenezuela. Wariant prawdopodobny nieco mniej i nieco mniej optymistyczny to Urugwaj lub Wenezuela/Kolumbia. Tak czy siak nie jest to tragedia, troszkę moim zdaniem drabinka pod Chile ułożona i warto zagrać sobie ten typ.
Te już krótko, które moim zdaniem warto się przyjrzeć.
What team will score the most goals (incl. ET, not incl. pen. shootouts).

Argentyna - Brazylia 1,77
Na razie Albicelester jedna bramka do przodu w tej rywalizacji. O potencjale ofensywnym pisano już wiele po ich stronie. W zespole Canarinhos wszystko w nóżkach Neymara. W grupie już powinna być dobra różnica w strzelonych bramkach. Spotkania ARG-URU i BRA-COL pomijam, ale Messi i spółka będą mieli mecz z Jamajką jeszcze, o gole Brazylijczyków w meczu z Wenezuelą już bym był mniej pewny, gdyż widzieliśmy jak ta drużyna skutecznie potrafi się bronić a i ogólnie w eliminacjach nie tracili wielu goli. No i dalej faza pucharowa a tam już różnie może być w sumie, więc liczę że tutaj przewagę zrobią Argentyńczycy w grupie a kurs fajny.
Meksyk - Ekwador 1,95
A nie wiem co jeszcze napisać o Ekwadorze, no imo wyjdą z grupy. Na razie w bramkach remis ale z Boliwią powinni zrobić ze dwie. Meksyk z Chile będzie miał ciężko, a 3 kolejka to mecz bezpośredni i czuję zwycięstwo Ekwadoru tam też, także próbuję również tego typu.

M 8,5K

mario72k

Użytkownik
Haczykiem może być....że zakład dotyczy regulaminowego czasu meczy (90 minut), a nie zawiera dogrywki a tym bardziej serii rzutów karnych rozstrzygających po zakończeniu gry. Ale po pierwsze to nie wiem tego na pewno, a po drugie zakład w 90 minutach ma moim zdaniem także duże szanse powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +8
czaro09 1,7K

czaro09

Użytkownik
Haczykiem może być....że zakład dotyczy regulaminowego czasu meczy (90 minut), a nie zawiera dogrywki a tym bardziej serii rzutów karnych rozstrzygających po zakończeniu gry. Ale po pierwsze to nie wiem tego na pewno, a po drugie zakład w 90 minutach ma moim zdaniem także duże szanse powodzenia.
Hmm no jeśli nawet to mamy 8 spotkań wliczając finał, więc jest duża szansa na plus. Dzięki wielkie za czujność, tak na pierwszy rzut oka wydawało mi się, że to o konkursy chodzi, a to byłaby świetna inwestycja wtedy. Jeszcze nic nie puszczałem, ostatnie przymiarki ale nadal warto pograć ten typ, oczywiście nie za jakieś wielkie pieniądze.
E: Tak, masz rację, z tym że zawiera dogrywkę, bez karnych ;)

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ekwador vs. Boliwia ⛔⛔⛔
Typ: under 2.5 - 1.66/Pinnacle
Stawka: 4/10j (łączone w dublu z wygraną Polski z Grecją)

Mecz inaugurujący 2 kolejkę grupy A Copa America. Na boisko wybiegnie dziś Ekwador oraz Boliwia. Aktualnie na wyższym miejscu w tabeli jest zespół Boliwii, który po bezbramkowym remisie w pierwszej kolejce jest na drugim razem ze swoim rywalem z pierwszej kolejki czy Meksykiem. Osobiście sądzę, że mimo porażki to dużo lepiej w 1 kolejce zaprezentował się Ekwador mimo porażki z gospodarzem tego turnieju czyli Chile. Do 67 minuty utrzymywali remis, który dawał im jeden punkt niestety potem rzut karny i myśl o zdobyczy punktowej w tym spotkaniu niestety prysł. Dziś zawodnicy Ekwadoru podejmą najsłabszą kadrową drużynę tej grupy czyli Boliwie. Wydaje mi się, że Ekwador powinien wygrać to spotkanie jednak siła ofensywna tej drużyny nie jest na tyle dobra aby strzelić więcej niż 2 bramki swoim dzisiejszym rywalom a Boliwia jest niestety tak słaba, że nie będzie wstanie strzelić nic swoim dzisiejszym rywalom. Osobiście najlepszym pomysłem jest dla mnie zagranie underu w tym spotkaniu gdyż pierwsza połowa będzie wyglądała tak samo jak we wszystkich spotkaniach czyli będzie po prostu nudna. Wydaję mi się, że remis bezbramkowy do przerwy to rzecz jaka może się tutaj zdarzyć. Osobiście sądzę, że Ekwador ma dużo lepszy zespół i strzeli przynajmniej 1 gola zaś z tyłu będą grali tak bezpiecznie, że tylko cud może się zdarzyć aby stracili gola. Valencia grający na szpicy wspomagany przez Montero i Martineza ze skrzydeł to wystarczająco dużo aby pokonać defensywę rywali. Warto także wspomnieć, że w ostatnich 3 spotkaniach między tymi drużynami dwukrotnie padał under a drużyna Boliwii strzeliła w tych spotkaniach zaledwie 1-gola. Dodatkową motywacją dla drużyny Ekwadoru będzie fakt, że jeżeli dziś wygrają to na &quot;deser&quot; zostanie im Meksyk, który będą chcieli pokonać aby móc wyjść z 2 miejsca. Jeżeli dziś wygrają to najprawdopodobniej będą mieli tą przewagę, że starczy im w tym spotkaniu remis aby wyjść z grupy z 2 miejsca. Moim głównym typem w tym spotkaniu jest under 2.5 ale też dużo mniejszą stawką probuję DW: 1-0 dla drużyny Ekwadoru.

Ekwador vs. Boliwia ⛔⛔⛔
DW: 1-0 - 5.50/totolotek (po odjęciu)
Stawka: 1/10j

diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
Widzę, że niektóre osoby za bardzo się wczuwają. To tylko pierwsze spotkania. Jeden wypadek przy pracy czy świadomie ustawiony mecz nie wpłynie negatywnie na awans drużyn ze znaną marką. Co do Urugwaju mają teraz zmieniony skład. Forlan już nie gra, Suarez zawieszony a nie oszukujmy się Cavani gra piach, bo nie ma z kim budować akcji. Poza tym jest napastnikiem, ale woli budować akcje, więc oczywistym jest, że nie ma kto strzelać. W PSG może grać świetny sezon, ale nie da się porównać nowych zawodników w kadrze Urugwaju do graczy drugiej linii paryżan.

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Ekwador - Boliwia

Ekwador over 1.5 gola w meczu @1.85 Fortuna ✅
Ekwador wygra mecz i obie drużyny nie strzelą gola @2.18 Fortuna
⛔

Dwa gole? Przeciwko reprezentacji Boliwii? Wg mnie prawie pewne, chociaż patrząc na tegoroczny turniej Copa America to nie można być niczego pewnym bo było już parę niespodzianek i Ci najwięksi zawiedli. Co do samego meczu to myślę, że Boliwia nie ma szans na awans do fazy Play Off i swoje dwa ostatnie mecze czyli dzisiaj z Ekwadorem, a za parę dni z Chile przegrają i odpadną z rozgrywek. Bezbramkowy remis z Meksykiem to żaden wyznacznik patrząc na ich skład - totalnie rezerwowy bez swoich gwiazd. Dzisiaj Ekwador musi wygrać mecz, aby myśleć jeszcze nawet o drugim miejscu w grupie, co jest realne, bo czeka nas jeszcze mecz Chile - Meksyk, gdzie także stawiam na reprezentację gospodarzy turnieju. Stawiam na wygraną Ekwadoru 2:0.

Chile - Meksyk

over 2.5 gola w meczu @2.15 Fortuna ✅
Chile wygra mecz i obie drużyny strzelą gola @3.95 Fortuna ⛔
Chile i over 2.5 gola w meczu @2.53 Fortuna ⛔
Chile over 1.5 gola w meczu @1.74 Fortuna ✅

Myślę, że Meksyk strzeli chociaż jedną bramkę w tym meczu, jednak całe spotkanie będzie należeć do gospodarzy i jeżeli mam stawiać dokładny wynik to widzę tutaj 3:1 lub 2:1 dla Chile. Wg mnie Chile to jedna z drużyn, która będzie liczyła się do rozstrzygnięcia finału - mają do tego dobre warunki kadrowe i myślę, że tego nie zaprzepaszczą. Dwa czy trzy gole dla nich nie powinno stanowić wielkiego problemu przeciwko takiej kadrze jaką ma Meksyk na ten turniej.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Ekwador - Boliwia typ:Boliwia(+1),Kurs:1,77 ✅
Ekwador w całej swojej historii meczów z Boliwią różnicą dwóch bramek wygrał tylko trzy razy przy obecnej formie wynik do zera wydaje się być mało prawdopodobny i raczej nie sądzę by Ekwador wygrał wysoko jeśli w ogóle wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +8
M 91

mateo843

Użytkownik
Chile - Meksyk 3:3 Lipa totalna
Typ : 1 / Kurs : 1,50
Typ : Poniżej 2,5 bramek / Kurs : 1,62
Typ : BTS-NO / Kurs : 1,62
Typ : Chile wygra-BTS NO / Kurs : 2,37

Bukmacher : Bet365
Faworytem bez zwątpienia drużyna Chile, w pierwszym meczu wygrali z Ekwadorem 2:0 - dla jednych był karny dla innych nie, ale w bez zwątpienia widać że był pomysł na grę, w przeciwieństwie do Meksyku. Dużo zmian w składzie Meksyku, bardzo słaby mecz i tylko remis z słabą Boliwią. Mecz pewnie w większości będzie się toczył na połowie Meksykańskiej. Chile przed swoją publicznością będą chcieli wygrać kolejny mecz i już zagwarantować sobie awans do następnej rundy. Mecz w którym przewiduje 1:0 bądz 2:0 dla Chile. Chile ma po prostu lepszy skład, gra u siebie, ma większą motywację. Meksykanie przyjechali do Chile bez kilku podstawowych piłkarzy i nie nastawiają się na bardzo dobry wynik w tej imprezie.
Mecz w którym wybór typów według mnie bardzo szeroki, jeszcze jeden którego na bet365 nie widzę, ale zapewne gdzieś może być : Win Chile/ under 2,5.
Ekwador - Boliwia 2:3
Typ : 1 / Kurs : 1,62

Argentyna - Urugwaj 1:0
Typ : 1 / Kurs : 1,67
Typ : BTS NO / Kurs : 1,80
Typ : Argentyna wygra-BTS NO / Kurs : 2,60

Messi i spółka, w drugie połowie z Paragwajem zaliczyli lekką wtopę, tutaj już sobie nie mogą na to pozwolić. Będą na pewno bardziej skoncentrowani. Ewidentnie w drugie połowy im tego zabrakło w meczu z Paragwajem, wynik mieli ustawiony, a tu taki klops. Urugwaj tak na prawdę nie ma zawodników z potencjałem ofensywnym, widać teraz jak dla Urugwaju ważnym zawodnikiem jest Suarez.

Brazylia - Kolumbia 0:1
Typ : X2 / Kurs : 1,83
Typ : BTS / Kurs : 1,83
Typ : DNB2 / Kurs :2,62
I jak dla mnie Hit
Typ : Kolumbia +1,5 / Kurs :1,25
Kurs nie wysoki, Brazylii będzie ciężko o samo zwycięstwo a co dopiero różnicą dwóch goli
Brazylia - defensywa strasznie słaba Luiz który powinien być filarem defensywy popełnia amatorskie błędy, Jefferson niepewny w bramce. W ofensywie duża indywidualność, nie widać w tym zespołu, sam Neymar nie wygra tego meczu, brakuje kogoś do kreowania w środku pola.
Kolumbia - Niby w pierwszym meczu niespodzianka, porażka, ale nadal mają dobry skład, muszą tutaj powalczyć o punkt, a według mnie zwycięstwo też jest możliwe. Bardzo ciekawy mecz nam się szykuje.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Chile - Meksyk over 4,5 kartek @ 1,83⛔
Bet365

Pomimo tego, iż Meksyk nie występuje tutaj w najlepszym składzie, to zapewne trzeba się z nimi liczyć i wiadome jest to, że pojedynek pomiędzy tymi reprezentacjami to bój o pierwsze miejsce w grupie. Ponadto, gdyby Meksykanie przegrali dziś ten mecz, to ich sytuacja nie będzie kolorowa i będą drżeć do końca o wyjście z grupy, stąd też spodziewam się zaciętego meczu.

Chilijczycy mają czym straszyć swoich rywali, ofensywę mają naprawdę dobrą i przede wszystkim grają szybką piłkę, co jest dobre dla kartek, a ostatnie mecze Meksykanów z rywalami, którzy grają szybką piłkę, nie był zbytnio czysto. Zarówno z Peru jak i Brazylią załapali po 3 żółte kartki.

Dodatkowo znamy charakter gospodarzy, w pierwszym meczu Copa America załapali 3 żółte i w konsekwencji jedną czerwoną. Niesie ich doping i nogi nie odstawiają, w sumie jak każda drużyna tutaj i na pewno trochę kontrowersji będzie.

Żeby było mało to sędzia pasuje idealnie do tego typu. Victor Carillo lubi pokazywać kartki, jeśli mierzą się dobre drużyny i grają o coś. Chodzi tutaj przede wszystkim o Copa Libertadores, ponieważ w lidze już znacznie mniej tych kartek. Tutaj jednak nie będzie odpuszczania, bardzo ważny mecz dla obu reprezentacji i niewykluczona też czerwona kartka.

Moim zdaniem jest to bardzo dobry bet, linia ustawiona dość nisko i biorąc pod uwagę charakter piłkarzy, stawkę i sędziego to naprawdę warto spróbować.​

grzybu 193

grzybu

Użytkownik
Argentyna - Urugwaj
Typ: Argentyna -1.5 @2.70 Milenium ⛔
Argentyna do 60 minuty meczu z Paragwajem grała bardzo dobrze, wszystko było pod kontrolą, Paragwaj nie stwarzał żadnych sytuacji podbramkowych, a potem nagle wpadła bramka i Argentyna zaczęła trochę dziwnie grać. Byli zespołem zdecydowanie lepszym, a zdobyli tylko jeden punkt i teraz margines błędu już się wyczerpał, jak chcą wygrać swoją grupę, to w spotkaniu z Urusami muszą zdobyć już komplet oczek.
Urugwaj natomiast zagrał z Jamajką bardzo słabo, tak jak pisał kolega wyżej, gra podobna jak na mundialu w Brazylii, tylko z tą różnicą, że brak Suareza i siła Urugwaju mocno spadła.
Podsumowując Argentyna zaprezentowała się dobrze w pierwszym spotkaniu, wkradła się dekoncentracja i stracili 2 oczka. W meczu z Urugwajem wydaje mi się, że już nie popełnią tego błędu i zachowają koncentrację przez pełne 90 minut. Piłkarsko są drużyną zdecydowanie lepszą i powinni pewnie wygrać to spotkanie.
Brazylia - Kolumbia
Typ: Kolumbia DNB @2.54 Fortuna ✅
Dla Kolumbii jest to bardzo ważny mecz. Po porażce z Wenezuelą muszą zapunktować w tym spotkaniu. Tyle oczywistych stwierdzeń, teraz czas przejść do obu zespołów. Kolumbia nie zachwyciła w pierwszym spotkaniu i została za to ukarana. Wszyscy pamiętamy, jak doskonale grali rok temu w Brazylii, wydaje mi się, że pierwsze spotkanie po prostu im nie wyszło, wielu piłkarzy wróciło po cięzkim sezonie w Europie i potrzebują trochę czasu, żeby przyzwyczaić się do innego klimatu. Kolumbia zagrała przeciętnie, natomiast Brazylia zagrała już bardzo źle. Cała ich gra opiera się na szukaniu Neymara. Rozegranie kuleje, atak kuleje, już na MŚ zostały obnarzone wszystkie ich słabości i które doskonale było widać w meczu z Peru. Uważam, że Brazylia tego meczu nie wygra, bo po prostu gra bardzo słabo i bez pomysłu i jeśli Kolumbia choć trochę poprawi swoją grę z pierwszego meczu, to wygrają to spotkanie.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Chile - Meksyk
Sanchez strzeli @ 2,22 Betsson ! ⛔ ⛔
Nie znam jeszcze jedenastek w tym meczu ale z pewnością w niej zobaczymy od pierwszych minut a nawet jak dobrze pójdzie do końca całego meczu Aleksisa. Zawodnika, który w ostatnim meczu może jakoś specjalnie nie błyszczał to zanotował asystę to swojego kumpla z teamu. Dziś już widzę odmienione role i zaliczenie bramki po stronie napastnika Arsenalu. Alexis to nie tylko solidny drybler, ale i technik swojego rodzaju. Może nie ma już tego monolitu co grywał co mecz i była bramka na jego koncie. Teraz trochę spuścił z tonu, ale to jest dalej solidny napastnik Chile. Całkiem poprawne wykańczanie akcji, do tego uwielbia &#39;&#39;pokładać&#39;&#39; bramkarza na ziemi, aby sobie spokojnie umieścić piłkę w siatce. W meczu otwarcia nie strzelił, a Meksyk zremisował i zagrał fatalnie, skromnie mówiąc. Dzisiaj można nawet się pokwapić o więcej bramek, bo Meksyk gra tutaj rezerwami. Nie widzę za bardzo szans dla Meksyku, choć kilku graczy w tak prestiżowym turnieju jak Copa brakuję. Chociażby Carlos Vela. Nie miej jednak Meksyk gra bardzo statycznie tymi rezerwami i grali jakby ciągle turlali drugi bieg. Liczę że Sanchez wykorzysta te braki i dziś da się sromotnie we znaki.

skyrim 267

skyrim

Użytkownik
???? Widzę, że wszyscy nadźgali po 10 typów na każdy mecz i bądź tu mądry coś napisz.
Ja widzę to tak:
Spotkanie: Chile - Meksyk
Typ: Chile wygra do zera
Kurs: 2.470
Bukmacher: Pinnacle
⛔
Kolejny dzień z Copa America, mecz Boliwii z kartkami raczej izzi więc próbujemy i dzisiaj troszkę z ryzykownym typem ale nie spodziewałem się tak wysokiego kursu na to.
Nie ma się co oszukiwać, że Chile to jedna z lepiej poukładanych drużyn na tym turnieju, która jest wg mnie zdecydowanym faworytem z Meksykiem, który ledwo co zremisował z Boliwią.
Kolejna sprawa jaka przemawia za typem jest fakt, że gospodarze nie lubią robić zbytnio BTS-ów.
Spodziewam się tutaj głęboko cofniętej defensywy Meksyku i grę z kontry ale to już nie jest ta sama drużyna, która mogła liczyć na bramki i indywidualne akcję Carlosa Veli, którego nie ma z nimi na tym turnieju.
Myślę, że to spotkanie będzie wyglądało tak jak pierwsze w wykonaniu gospodarzy, czyli przewaga przez cały i kontrolowanie meczu by dobrać się powoli do rywala i ukąsić go.
Chile ma wszystko by osiągnąć pozytywny rezultat, własne boisko, mnóstwo kibiców, po jednej gwiazdeczce w linii pomocy i napadzie a dobrze poukładana defensywa powinna zapewnić im czyste konto.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 54

m

Użytkownik
Po jednym z najatrakcyjniejszych spotkań jeśli nie roku to kwartału.
Chile - Meksyk
Rozpoczęło się od źle dobranej taktyki, czyli pomysłu na wciągnięcie Meksyku wgłąb własnej połowy, usypianie rywali podaniami i szybkie przejście do ataku poprzez długie podania po ziemi, długie przerzuty lub szybkie akcje wsparte indywidualnymi dryblingami. Słabo to wyszło. Meksyk zorientował się, że nie musi się bronić tylko może grać w piłkę więc zaczęli, co skończyło się tym, że dwukrotnie w pierwszej połowie Chile musiało gonić wynik.
Po pierwszej bramce Meksyku padła bardzo szybka odpowiedź i wydawało się, że wydarzenia na boisku będą zimnym prysznicem dla zawodników Sampaoli, ale nic takiego się nie stało i zamiast spróbować zdominować rywali ubezpieczając jednocześnie swoje tyły na wysokości połowy boiska, Chile grało z wielkim respektem dla rywala panicznie bojąc się ich kontrataków.
W drugiej połowie było zdecydowanie lepiej, bo całkowicie porzucili plan techniczny wciągania rywali na swoją połowę i wreszcie zaczęli grać szybko piłką, próbując konstruować akcje pomimo mocnego pressingu Meksyku, próbując prostopadłych zagrań i podań otwierających drogę do dośrodkowania lub strzelenia gola. To zaowocowało wyjściem na prowadzenie, strzeleniem pierwszego niesłusznie anulowanego przez ślepego liniowego gola, 200% okazją Valdivii, który strzelił obok bramki oraz strzeleniem drugiego niesłusznie anulowanego przez ślepego liniowego gola.
Tym razem nie można mieć dużych pretensji do selekcjonera Sampaoli, bo na czas zreflektował się z taktyką, wprowadzał dobre zmiany w celu uzupełnienia sił, wzmocnienia środka pola i zwiększenia szans na strzelenie bramki. Jeśli w 87 minucie trener przy wyniku 3:3 i groźnym z kontry Meksyku ściąga z boiska obrońcę i wpuszcza skrzydłowego, to mogę tylko powiedzieć &quot;that&#39;s my kind of guy&quot;.
W końcówce zabrakło trochę sił, ale to zrozumiałe, bo tempo meczu było spore. Nie można powiedzieć, że Chile przegrało ten mecz, bo piłkarze Meksyku naprawdę swoje wybiegali i wywalczyli żeby osiągnąć ten rezultat. Natomiast wkurza ta zmarnowana okazja Valvidii i dwie nieuznane, prawidłowo zdobyte bramki Chile.
Wnioski na kolejny mecz są następujące: Chile to nie jest drużyna.
Ewidentnie brakuje im zgrania, a swoje występy bazują na indywidualnościach. Wszyscy mają tam ogromną swobodę gry i biegają sobie gdzie chcą, co kilka minut zmieniając role i pozycje. Niestety brak zrozumienia i zgrania widać gołym okiem i o ile w ofensywie różnica poziomów piłkarzy robi swoje i dzięki temu opierając się na czystej improwizacji tworzą sobie sytuacje, to w defensywie tak się po prostu nie da.
W kontekście nadchodzącego spotkania Chile - Boliwia kusi mimo wszystko powtórzenie typów na Chile łącznie z HC-1, bo Boliwia to jest kolejny śmieszny team na czele z bramkarzem, który jest jednym wielkim żartem. Po meczu z Ekwadorem oczywiście zbierze dobre recenzje, ale to jest na takiej zasadzie, na jakiej nasi bramkarze zostają w kadrze bohaterami meczów, bo przeciwnicy kilka razy w nich strzelą i dzięki temu Janusze mają wrażenie, że ratują nam honor. Jeśli drużyna Chile w meczu z Boliwią znowu będzie próbowała prostopadłych podań i wychodzenia na pozycję to najzwyczajniej w świecie obrońcy Boliwii się nie połapią. To już nie będzie Ekwador strzelający zza pola karnego i próbujący wrzutek, tylko grupa światowej klasy grajków, która na dużej swobodzie stara się konstruować akcje. Więc w tym przypadku zastanawiam się nad over 2.5 goli, a może nawet over 3/3.5 bo Boliwia też tutaj może coś dorzucić. Oprócz tego pograłbym coś znowu z rożnymi, bo przy tym bramkarzu i tej defensywie jest spora szansa na to, że Chile będzie miało więcej rożnych. A oprócz tego nieśmiało Chile -1HC, ale naprawdę za drobne i tylko przy kursie powyżej 2.0. W czysty win jakiejkolwiek drużyny nie ma sensu wchodzić, nie na tym turnieju.
W spotkaniu Ekwador - Meksyk jeśli &quot;drugi skład Meksyku&quot; wykaże się znowu tak umiejętną grą z kontry i zabójczą skutecznością to bez problemu powtórzą wariant Boliwii. Szykuje się więc kolejny BTS i kolejny over 2.5 goli. Oprócz tego dodatkowy typ raczej na over 10.5 rożnych, głównie ze względu na &quot;murzyńską piłkę&quot; w wykonaniu Ekwadoru. Tam naprawdę jest sporo chęci i mało myślenia, a to często kończy się na rzucie rożnym.

Otrzymane punkty reputacji: +14
jozef230 181

jozef230

Użytkownik
^M^ - dobry komentarz! Jak widac nie ma faworytow na niskie kursy i branie ich za 1.5-1.6 to lepiej brac over lub under 2.5 gola. Ja rozumiem ze Chile gospodarz i wogole ale chyba wszyscy zapomnieli gry Meksyku z MS 2014. Osobiscie meczu nie ogladalem ale jak mowi ^M^ to i nawet sedzia nie byl za gospodarzami turnieju

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Panowie moim zdaniem zbyt dużą uwagę przywiązujecie do składów. Mało to już razy było że drużyna teoretycznie osłabiona grała dużo lepiej niż pierwszy skład. Pamiętam taki mecz Chelsea,która grała ciężki wyjazd bez kontuzjowanych i wykartkowanych 9 czy 10 gwiazd. Szum był na forach nie samowity. Chelsea zostanie rozgromiona,grajcie wszyscy 1x póki kursy nie spadły.....itp Chelsea wygrała ten mecz rezerwami 6-0.
A teraz tak Argentyna skład z kosmosu 2-2,Kolumbia skład z kosmosu 0-1. Mexyk niby rezerwy-remis z liderem grupy Boliwią i gospodarzem. Pamiętajcie że ci piłkarze są od najmłodszych lat wybierani jako perełki,szkoleni,Boliwijczyk potrafi zrobić z piłką tyle samo Brazylijczyk,a wynik to kwestia siły wyższej. Usłyszeliście gdzieś w mediach że Mexic olewa CA i wszyscy jak jeden mąż to powtarzacie w swoich typach,to musiało się tak skończyć,bo jestem pewien że to samo myśli sobie przeciętny typer z Japonii czy Chin a wiadomo jakie oni sumy stawiają. Ten turniej to na razie pogrom masówek....co mi szalenie odpowiada. A Chile grało super tylko że nie mogło tego wygrać bo zbyt wielu naiwniaków na nich postawiło.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom