Pytam o te wysokości bo w sumie kurs na Sancheza, że zdobędzie króla strzelców jest bardzo wysoki a czy zdobędzie króla strzelców to jest zależne jak daleko dojedzie jego reprezentacja. Przecież Vargas to nie jest jakiś wybitny piłkarz a Sanchez miał świetny sezon, w reprezentacji będzie grał z tego co wiem na ataku a nie na skrzydle jak w Arsenalu i co najważniejsze,
Chile ma mocną reprezentacje i grają u siebie więc jakieś karne dla nich będą a będzie jeszcze strzelał Sanchez, z gry też coś dorzuci na pewno więc kurs 13 jak najbardziej do gry bo w Argentynie się to w sumie może rozłożyć na kilku graczy.
Ogólnie warto poszukać do strzelców kogoś z wysokim kursem, bo w tych reprezentacjach, gdzie ofensywa tak się rozkłada jak w Argentynie czy Kolumbii nie ma sensu wg mnie doszukiwać króla, przynajmniej jeśli chodzi o kursy, ale jak już patrzymy na takie ekipy jak własnie
Chile, gdzie główną rolę bedzie grał pewnie Sanchez, albo w Urugwaju z Cavanim na czele to kursy są warte pogrania. Oczywiście, Vargas mocarzem nie jest i głównie powinni obsługiwać Alexisa, lecz sam powinien dorzucić ze dwa trafienia moim zdaniem, umie znaleźć się w gąszczu, ma też trochę pokrętła. Zgadzam się oczywiście z graniem na Sancheza, imo zajść powinni daleko a kto miałby ciągnąć grę w przodzie jak nie on?
Część druga, zajmiemy się zespołami
1) Podwójna prognoza - Argentyna&Urugwaj + Brazylia&Kolumbia @2,25 Betsafe
Typ na awanse. Inny scenariusz będzie mega zaskoczeniem jak dla mnie. Sprawdzałem, że tu kalkulować nie ma co, bo te trzecie miejsca są nic nie warte. Na pewno nikt nie będzie chciał trafić od razu na
Chile, które jako gospodarz, ale i oczywiscie piłkarsko tam najlepiej wygladają powinni swoją grupę wygrać. A mecz w 1/4 z
Chile = zajęcie 3 miejsca przez którąś z tych czterech ekip. Jak dla mnie nie ma opcji. Pierwsze i drugie miejsca powinny się rozstrzygać pomiędzy tymi parami. A nawet jeśli spojrzeć dokładniej. W grupie B to EWENTUALNY rywal, który miałby przeszkodzić w drodze do księgowej to Paragwaj, ale dla mnie oni mogą nawet punkty z Jamajką stracić. Nie są to wybitne jednostki, miewali już lepsze okresy w swej grze, a Urusi i Argentyńczycy wydają się poza zasięgiem, niestety dla podopiecznych Diaza. Widzę pojedyncze zrywy w postaci przebojowego Romero, ewentualnie piłkarskiego nosa Santa Cruza, czy już podupadającego Barriosa. Jest jeszcze Bobadilla, ale to jako drużyny nie widzę ich, w defensywie jak pisałem gdzieś nie ma szału, trzecie miejsce to jest dla nich maksimum i prawdopodobnie gra z gospodarzem turnieju w 1/4. Grupa C - no tutaj zupełnie nie widze rywalizacji, szczególnie ekipy Peru. Jest kilka ciekawych nazwisk, na które na pewno warto zwrócić uwagę, szczególnie na tych młodszych jak Carillo, Ascues czy Reyna, bo era Pizarro, Guerrero, Lobatona, Farfana dobiega końca a ostatnio naprawdę można ujrzeć utalentowanych zawodników z tego kraju, a kilku z nich dostaje szansę w dorosłej reprezentacji już od jakiegoś czasu. Jednak no nie widzi mi się tutaj naprawdę, żeby powalczyli o coś więcej niż 3 miejsce, porównując możliwości ich a Kolumbów lub Canarinhos.
Wenezuela prędzej, ale to też nie jest to moim zdaniem. Przód nawet nawet, jest tam Fedor i Rondon, młody Murillo, ale tak czy siak głównym motorem jest od długiego czasu Arango. Gracz wiekowy, ale zasłużony i wzór dla młodszych, kojarzony z dobrymi SFG. Głównie na nim będzie siedziała odpowiedzialność zespołu w przodzie i jego forma dnia, a to jednak mało, mało będzie jak na Brazylię i Kolumbię. Nie będę już szukał kwadratowych jaj, bo nie ma co się rozpisywać długo o tym typie. Innej opcji niż awanse tych par nie widzę za
Chiny. Będzie mega zaskoczeniem, jeśli potoczy się to nie po myśli, którą przedstawiłem powyżej. Oczywiście jest to turniej i niespodzianki są nieodłącznym jej elementem, dlatego nie ma co szaleć z tirami na ten typ, lecz sam myślałem, że tutaj kursy nawet mniejsze dadzą.
Zdążę dzisiaj to będę edytował i dodam inne typy.
Klasyfikacja końcowa - kto lepszy
Meksyk vs
Kolumbia @1,33 Óni
No dla mnie bomba do jakiegoś dubla, niekoniecznie z CA. Po pierwsze, ktoś już pisał, te powołania Meksyku to są bardzo średnie. Imo odbębnią sobie ten turniej i tyle, na pewno nie widze ich dalej niż 1/4. Gdybamy, że gospodarzowi to nie przystaje no i wygrywa grupę A.
El Tri realnie patrząc druga lub trzecia lokata. Obecnie wyżej stawiam Ekwadorczyków mimo wszystko. Ale no weźmy ten gorszy scenariusz pod uwagę,
Meksyk awansuje z drugiego miejsca. Prawdopodobieństwo tego, że
Kolumbia skończy na drugim miejscu jest bardzo duże, także zespoły na siebie trafiają. No i problemu ze zwycięzcą być nie powinno, w przypadku Brazylii na drugim miejscu sprawa jest jeszcze gorsza dla Meksyku. Tak czy siak powinno się skończyć na 1/4. Jeśli z trzeciego miejsca awansują to czeka ich prawdopodobnie
Argentyna, no lub Urugwaj. Czyli też nie za kolorowo. Imo
Kolumbia 1/2 to cel z miejsca, który sobie postawili a stać ich przecież nawet na finał. Jak dla mnie warto naprawdę dołożyć sobie ten typ do dubla.
Jamajka under 2 bramki @1,85 favbet
Dużo pisać nie będę. O ile buk się nie pomylił no to bardzo fajna opcja. Po pierwsze no nie dopuszczam do myśli, że Urusi, lub Argentyńczycy dadzą coś wpakować Jamajczykom. Jedyna większa szansa na bramki to ten mecz z Paragwajem, z nimi to nigdy nie wiadomo, ale jednak to niska półka jest i nie widzę, że dają sobie wbić dwie bramki tak jak dali Hondurasowi w głupi sposób. Zwrot w najgorszym przypadku jak dla mnie.
E:
http://peru.com/futbol/copa-america/copa-america-10-mejores-goles-historia-este-torneo-noticia-365390 warto obejrzeć te bramki