Z Peszko będzie taka historia, że on na ten mundial pojedzie. Jednak. Bo co mu można właściwie zarzucić, sportowo się obroni i swoim zaangażowaniem pod okiem Nawałki da radę. W Lechii za co się go szanuje to to, że zapieprza od 1 minuty do ostatniej. I tego faktycznie mu nie można odmówić, jak sam Nawałka go określa to jest "zadaniowiec" z resztą nikim innym nie był w reprezentacji przez całe życie. Jeśli Nawałka bierze pod uwagę ewentualne zdanie rady drużyny to też pewnie zyska poparcie. I jeszcze jedno, Nawałka lubi postawić na swoim na zasadzie "cały internet, ludzie przeciwko Sławkowi? to ja im teraz pokaże to tu rządzi i wybiera kadrę".
Sam się zacząłem zastanawiać nad jego powołaniem.
------------------------
Po za tym, cała fala hejtu do Peszki jest po prostu nie trafiona. Ja bym się bardziej zastanowił co w tej kadrze robią Jędrzejczyk, Mączyński i Krychowiak. Ja wiem, że wszystkich nie można odstawić, ale jednego z dwójki zawodników Legii bym sobie darował. Jędrzejczyk gra ogólnie mega słabo w Legii od czasu powrotu, ale ten sezon to już jest masakra co on gra.