>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Ciekawe typy z FB

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
17/10
????
Cuevas - Dodig
typ: 1
kurs: 2,4
buk: Marathonbet
stawka: 3j
wynik: 0-2⛔⛔
przegrana:3j

QUOTE=AKA SHAKAL;4808578]Cuevas P. - Dodig I.
Cuevas P. ::: 2,62 ::: Pinnacle ::: 3/10

H2H 2:0, ostatnio Cuevas wygrał z Chorwatem w Kuala Lumpur po 3 dość zaciętych setach. Zresztą Urugwajczyk od jakiegoś czasu jest w dobrej formie i stawia czoła wszystkim lepszym zawodnikom. Dodig Ivan od powrotu po kontuzji jest cieniem samego siebie. Przegrywa mecz za meczem i wątpię by coś pod koniec sezonu miało się zmienić. Większe szanse mu daję na turniejach hali w Europie niż jakiś sukces w Szanghaju.

Wynik:[/quote]
Cuevas @2.62

Dodig to niech już myśli o deblu, bo w singlu dla niego sezon się już skończył. Cuevas ma na niego patent. Grali ponad tydzień temu i po mękach zwyciężył z Dodigiem wybraniając kilka meczowych piłek. Warto dodać, że spotkanie było na hali królowej nawierzchni Chorwata. tutaj korty są wolniejsze więc zdecydowany argument za Argentyńczykiem.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 18/10
⚽(węgierska Ligakupa)
DVTK -Nyiregyhaza
typ: 2DNB
kurs: 3,25
buk: Bet365
stawka: 2j
wynik: 3-0⛔⛔
przegrana: 2j

Dyscyplina: Piłka Nożna -WĘGRY: Puchar Lig
Godzina:17:00
Spotkanie ???? VTK -Nyiregyhaza
Typ;X2
Kurs:2.15
Bukmacher:Expekt
Analiza:

Zespół DVTK nie traktuje powaznie swojego startu w rozgrywkach Pucharu Ligi. W pierwszym meczu na wyjeżdzie z Cegledi zagrali zepołem U-21 i przegrali 4-1. W drugim meczu postanowili zagrać w podstawowym składzie i wygrali 4-1 z Szolnoki. Teraz w trzecim meczu skład będzie mieszany,a zespolem będzie dowodzony przez trenera U-21.Goście z Nyiregyhaza traktują rozgrywki poważnie i w dwóch meczach odnieśli komplet zwycięstw i mają imponujący bilans bramkowy 5:0.W meczu ligowym pewnie zwyciężyli by gospodarze,ale w tych okolicznościach myślę,że gości stać na zdobycie przynajmniej jednego punktu w tym meczu

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 19/10
????
Rouen - Pau Orthez
typ: under 148
kurs: 1,95
wynik: 88-69 ⛔⛔
przegrana: 3j

Rouen - Pau Orthez under 149.5 1.88 3/10 bet365 (20:50)

Oba zespoly dysponuja malym potencjalem w ataku. Brakuje typowych strzlecow i gra opiera sie na defensywie. Oczywiscie istnieje taki wariant, ze bedzie wszystko wpadac i jedne mecze tych druzyn beda po 120 pkt, inne po 180 jak to we Francji jednak tutaj wydaje sie, ze under jest dosc naturalny. Pau Orthez maja groznego Robinsona i Caina. Rouen Hamiltona czy Cooka. Oporcz nich niewielu jest graczy typowo atakuajcych, jasne jest Koffi czy Thompson ale to nie sa wielcy gracze. Podobnie u gosci Bokolo, Sylla, Finley itd.

Underowa teze potwierdzaja pierwsze mecze ligowe:

Pau Orthez - Orleans 72:60

Le Mans - Rouen 61:63

Gospodarze niby faowrytami, ciut lepszy sklad ale dosc niski przecietny Trapani 203 i Koffi 207, reszta pozycje 1-3. Goscie maja do gry kilku solidnych pod kosz. Zreszta dokladnie nie wiem jaki bedzie ich sklad, w rosterze maja np. Drozdova, Mitchella, Simonovica oni jeszcze nie grali nie ma sesu typowac 1-2, stawiam na under.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
20/10
????
Cepelova - Friedsam
kurs: 2,73
buk: pinnacle
wynik: 0-2⛔⛔
przegrana 2j

Dziś mamy przede wszystkim fajny kurs na Cepelovą. Doceniam formę Niemki ale kurs w wysokości 1,44 na wygraną uwazam za mocno zanizony i wynika on chyba w duzej mierze z faktu ze Friedman pokonała wczoraj rozstawioną z numerem trzecim Cibulkovą. No ale kto oglądał ten mecz sam widział ze Cebula od drugiego seta pomagała młodej Niemce jak tylko mogła. Cepelova pokazała niezły tenis na tle Bancinszky ale trudno ocenić czy Słowaczka przywiozła do Linz dobrą dyspozycję czy był to po prostu słabszy mecz Szwajcarki. Prawda pewnie lezy pośrodku ale po prostu sądzę ze Cepelova powalczy z Niemką co w wystawionych kursach jest pewnym value. Mecz moim zdaniem z kategorii 50 na 50.

Cepelova @ 2,62 bet365

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 21/10
????
Federer - Bautista Agut
typ: 2
kurs: 5,54
buk: Pinnacle
stawka: 1j
wynik:2-0⛔⛔
przegrana 1j

no cóż, oglądałem dziś większą część meczu Ferdka z Mayerem i przyznam szczerze, że byłem mega zszokowany tym co widziałem. Szwajcar ma swoje lata, w tym sezonie zaliczył pare dobrych turniejów i chyba złapała go post-szlemowa zadyszka/zlewka o ile coś takiego istnieje. Tak czy siak otarł się dziś o przegraną(obrona 5 mp). Inna sprawa, że Mayer grał na prawdę fajny tenis jednak w pewnych momentach było widać zagrania zupełnie niepodobne do Ferdka nawet w słabej formie.

Z drugiej strony mamy Bautiste który pokonał Vaska oraz Dolgo(z tym panem to w ogóle nie wiem co się dzieje, przecież to grajek z ogromnym potencjałem, a szkoda). Meczów nie oglądałem ale na pewno ma ochotę zajść daleko w mastersie a wykorzystanie zniżki formy u Ferdka jest do tego dobrą okazją. Panowie spotkali się w tym roku na US Open gdzie Ferdek był zwycięzcą 3:0. Niemniej jednak forma obu panów prezentowała się zgoła inaczej a samego Fedexa wyeliminował zwycięzca szlema.

W związku z powyższym granie Bautista @5traktuję jako value. Nie przesadzajmy jednak ze stawką gdyż to wciąż King Roger! Bautista +1.5 seta @2.55 wydaje się być bardzo ciekawą opcją lub +3.5g @2.6

Bautista @5
Bautista +1.5 seta @2.55
+3.5g @2.6

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 22/10
????
Giorgi - Erakovic
kurs: 1,8
buk:pinnacle
stawka: 6j
wynik: 2-0✅✅
wygrana: 4,8j

Giorgi C. - Erakovic M. @ 1.82 Pinnacle
Giorgi wciąga nosem wszystkie zawodniczki jakie zostały w tym turnieju. To jest zawodniczka z potencjałem spokojnie na top20 jak nie wyżej, tylko potrzeba trochę stabilizacji. Teraz koniec sezonu, także zakończyć dobrze rok, zdobyć trochę punktów z takim założeniem do Linzu przyjechała Włoszka. Rozejechała już 2 rywalki, oddając w sumie 8 gemów w 2 meczach. Szczególnie miazga jaką zrobiła z Petkovic robi wrażenie. Jak już Giorgi wejdzie w uderzenie to ciężko ją zatrzymać. Potrzeba na to kogoś z czołówki. Erakovic do tej się nie zalicza. Jest to zawodniczka, która ma swoje momenty, ale nic więcej. Przynajmniej klasa niżej od Giorgi. Nie wiem czym się sugerowały buki wystawiając taki kurs. Łatwym zwycięstwem Erakovic z poprzedniej rundzie z Koukalova? Czeszka myślami była już na wakacjach, żałosne spotkanie. Giorgi full koncentracja i szansa na swój pierwszy turniejowy triumf, także ja tu więcej niż 1.45 bym nie dał.
Po 6.00 bwin można też próbować win Giorgi w całym turnieju, bo kurs też sporo przesadzony.
Giorgi 1.80
Faktycznie Giorgi pokazała miejsce w szeregu Petko. Niemka nie wiedziała jak ma ugryźć Włoszkę.
Włoszka jest na lekkiej wznoszącej. Jej tenis może nie jest optymalny aktualnie...serwis w kratke, dużo błędów ale za to masa winerów. Mentalność i taka pewność siebie, wręcz lekka ironia dla przeciwniczek to mi się w tej dziewczynie podoba.
Eraković naprawdę dobre wyniki. Fajnie pogrywa. Gra przyzwoicie. Jednak trafia w końcu na Włoskie zderzaki. Włoszka z pewnością narzuci swój tenis. Agresja, krótkie wymiany, silne winery - Eraković może sie pogubić w tym wszystkim...
Mecz na pewno będzie wyrównany. Wiele zwrotów akcji. Stawiam na przebojowość Włoszki i jej charakter...Według mnie zagra w finale...
dzięki @Majestro &amp; @Andre

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 23/10
⚽
Malta - Norwegia
typ: 2 ah-1
kurs: 2,25
buk: William Hill
stawka: 4j
wynik: 0-3 ✅✅
wygrana:5j

Dyscyplina: Piłka Nożna - Kwalifikacje EURO 2016
Godzina: 20:45
Spotkanie: Malta - Norwegia
Typ: 2 z handicapem -1
Kurs: 2,15
Bukmacher: Betclic
Analiza:

W piątkowy wieczór na stadionie Ta&#39;Qali, Malta podejmować będzie reprezentację Norwegii. Dla mnie zdecydowanym faworytem są tu goście. Obie ekipy w pierwszej kolejce zaliczyły falstart, przegrywając 0:2. Moim zdaniem ani jedna ani druga ekipa nie ma w tym momencie realnych szans na walkę o udział w EURO 2016. Grupa nie jest łatwa i wydaje mi się, że nawet walka o baraż, będzie poza zasięgiem ekipy ze Skandynawii. Maltańczycy jak to zwykle mają w zwyczaju będą z kolei robić za dostarczycieli punktów.
Składająca się w większości z amatorów Malta, ostatni raz wygrała prawie rok temu i to z Wyspami Owczymi, czyli z drużyną o mniej więcej podobnym potencjale. W starciach z ekipami lepszymi od siebie, zazwyczaj nie mieli czego szukać. Norwegowie także nie mają się czym chwalić. Ostatni mecz wygrali w styczniu, ale trzeba przyznać, że mieli znacznie silniejszych przeciwników. Przywołam tu chociażby przykłady meczów z Włochami, Anglią, Rosją czy... Polską :wink:.
W piątkowym spotkaniu stawiam na zwycięstwo Norwegów z handicapem -1. Myślę, że jeśli reprezentacja Wysp Owczych na ich własnym terenie jest gotowa strzelić im 2 gole, to tym bardziej problemu z tym nie będzie miała Norwegia. Zwłaszcza, że w aż 6 na 10 ostatnich spotkań u siebie, ekipa z tej małej wyspy, dawała sobie wpuścić przynajmniej 2 bramki, najczęściej nie strzelając żadnej. Warto dodać, że Norwegowie bardzo lubią grać z Maltą. Dotychczas spotkali się z nimi 5-krotnie i 5 razy wygrali z czego cztery razy z handicapem -1 albo wyżej.
Wprawdzie w drużynie norweskiej nie ma jakichś gwiazd nawet europejskiego formatu ale swoje nadzieje strzeleckie, pokładam głównie w Joshui Kingu oraz Tariku Elyounoussim.
dzięki @aliant

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
24/10
⚽
Belgia - Andora 6-0✅
Holandia - Kazachstan 3-1⛔
Włochy - Azerbejdżan 2-1⛔
typ: 1 wygra do zera
kurs AKO: 2,38
stawka: 5j
przegrana: 5j

Andora, Azerbejdżan i Kazachstan nie zdobędą bramki @2.283 Marathon

Zespoły te grają odpowiednie z Belgią, Włochami i Holandią, zespołami pełnymi gwiazd, także w formacji obronnej. Ich rywale są zwyczajnie słabi, z przodu dosłownie bieda, więc ciężko będzie o sytuacje dla nich. Te zespoły raczej nie powinny stracić bramek.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 25/10
:siata: plażowa
Forrer/Vergé-Dépré vs Tsiartsiani/Arvaniti 1-2 ⛔⛔
Ma/Xia vs Behrens/Seyfferth 0-2 ⛔⛔
Broder/Valjas vs Hunkus/Vanzwieten 0-2 :minus:⛔
typ: all 1
kurs: 2,41
stawka: 5j
przegrana: 5j

Forrer/Vergé-Dépré vs Tsiartsiani/Arvaniti 1 @ 1.45
Ma/Xia vs Behrens/Seyfferth 1 @ 1.42
Broder/Valjas vs Hunkus/Vanzwieten 1 @ 1.25

AKO: 2.60 Unibet

Mecze od 2:30

Forrer/Vergé-Dépré vs Tsiartsiani/Arvaniti

Przed dwoma laty to Greczynki mogły być uznawane za faworytki tego spotkania. Jednak od tego czasu się sporo zmieniło. Po pierwsze Greczynki po powrocie do wspólnej gry prezentują dużo niższy poziom niż w 2011/2012,a po drugie Szwajcarki w tym okresie wykonały niebywały postęp. Różnice w aktualnej dyspozycji najlepiej prezentują tegoroczne rezultaty. Forrer/Vergé-Dépré regularnie
występują w zawodach głównych wielkich szlemów.bez większych problemów wychodzą z grupy i walczą w fazie play-off. W tym sezonie pokonały już kilka lepszych duetów sprawiając niespodzianki,a 2 miejsce w Biel Masters oraz Cev Satelitte w Stuttgarcie tylko potwierdza dobrą grę na przestrzeni całego sezonu. Greczynki w tym roku grają słabo. Mają ogromny problem,aby awansować z eliminacji i często po pierwszym spotkaniu odpadają z walki.
Szwajcarki w obecnym turnieju grają bardzo pewnie. W grupie 3 zwycięstwo,bilans setów 6/0 i bardzo solidna, równa gra.

Forrer/Vergé-Dépré potrafią zagrać na bardzo wysokim poziomie, prezentują dosyć pewne przyjęcie i grają bardzo dynamiczną siatkówkę. Sporo mocnych ataków i dodatkowo znakomita praca na linii blok-obrona. Dużą przewagę powinny zyskać poprzez dobrą zagrywkę,gdyż rywalki bardzo często popadają w spore kłopoty na przyjęciu i ten element często utrudnia im wygranie spotkania. Szwajcarki w swojej hierarchii stawiam poziom wyżej od rywalek. Gdy tylko zagrają na swoim normalnym poziomie to bez większych problemów wygrają ten mecz, gdyż rywalki nie mają wielkich atutów,aby odnieść zwycięstwo. Zdecydowanie Szwajcarki

Ma/Xia vs Behrens/Seyfferth

Chinki grają u sobie przed własną publicznością. Ma/Xia to młody duet,ale dobrze wiemy,że często Azjatki w bardzo młodym wieku są w stanie osiągać znakomite wyniki. Obie już ograne na międzynarodowej arenie. 17-latka Xia ma już na koncie mniejsze sukcesy. Wspólnie w parze z Chen Xue zdobyła brązowy medal w zawodach o takiej samej randze jak aktualny turniej w Fuzhou oraz w Puerto. Do tego dołożyła 5 miejsce w GS w Moskwie. Mocna para, która może powalczyć o wysokie miejsce. Widać,że po słabym wejściu w turniej potem się rozkręciły,a pewne zwycięstwo z bardzo dobrze grającymi Amerykankami Carico/Dicello potwierdza wysokie możliwości Azjatek.

Rywalki to 22-letnie Niemki. Powiedzmy sobie szczerze,że raczej nie należą do tych młodych,zdolnych par,którym wróży się wielką przyszłość. Nawet w swojej kategorii wiekowej nie osiągają jakiś znakomitych rezultatów. 1/8 finału na MŚ U23, 5,7 miejsce w europejskich satelitach nie robią wrażenia.

Chinki bez większych problemów powinny od początku spotkania dominować. Mają zdecydowanie większe doświadczenie,ogranie na tak wysokim poziomie. Obie są znakomite w ofensywie i bez większego problemu są w stanie zagrać cały mecz pewnie i skutecznie. Nie widzę, tutaj zbyt dużych szans dla Kim i Sandry, które często mają problem z pokonaniem przeciętnych par europejskich,a co dopiero wygrać z jedną z najlepszych par w Azji. Z resztą w fazie grupowej inna chińska para Yue/Wang pokazała jaka jest obecnie różnica między umiejętnościami mocnych Chinek,a przeciętnej pary z Niemiec. Ma/Xia wezmą przykład z koleżanek i wykręcą podobny wynik czyli pewne, przekonujące zwycięstwo.

Broder/Valjas vs Hunkus/Vanzwieten

No i ostatni mecz z tripla. Nie mam wątpliwości,kto wygra ten mecz. Kandyjjki Broder/Valjas to stałe uczestniczki największych imprez w siatkówce plażowej. Już nie raz,nie dwa dały się poznać z bardzo dobrej gry. 9 miejsca podczas GS w Moskwie czy Sao Paulo nie wzięły się z niczego. Nie tak dawno podczas zawodów w Brazylii pokonały późniejsze brązowe medalistki,aktualne mistrzynie Europy Holenderki Meppelink/Van Iersel. W Xiamen także grają koncertowo. 3 zwycięstwa,bilans setów 6/0 i co chcieć więcej.

Rywalki wyglądają blado i tak na prawdę gra w 1/8 to już dla nich spory sukces. Amerykanki to bardzo przeciętny duet, bez sukcesów i bez wysokiego poziomu czysto sportowego. W tych zawodach nic wielkiego nie grają,a miejsce w tej fazie mocno zawdzięczają swoim rodaczkom.

Kanadyjjki wszystkie elementy rzemiosła mają opanowane na zdecydowanie wyższym poziomie. Pocelują niską Vanzvieten zagrywką,odrzuca od siatki ,a wtedy ich dominacja nie powinna podlegać dyskusji. Każdy inny wynik niż pewne zwycięstwo faworytek będzie wielką niespodzianką

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 26/10
:hokej:
Hurricanes - Islanders
typ: 2 ah-1,5
kurs: 3,5
buk: William Hill
wynik:3-5 :plus:✅
wygrana: 5j

Carolina Hurricanes
: New York Islanders

Islanders -1.5 / 3.35 / Betsson

Oba zespoły w poprzednim sezonie wyglądały przeciętnie i w tym sezonie z pewnością chciałyby osiągnąć trochę więcej.

Patrząc po ruchach jakie dokonały się w tych teamach można stwierdzić, że to goście z NY mają chrapkę na post-season. Zaczynając od tyłu podpisali Jaroslava Halaka który zaliczył przyzwoity poprzedni sezon. Wzmocnili defensywę Nickiem Leddym i Johhnym Boychukiem. Do w końcu zdrowego Tavaresa dodali Kulemina i Grabovskiego. Trzeba przyznać, że Ci zawodnicy z pewnością podniosą poziom zespołu.

Hurricanes nie dokonali spektakularnych transferów. Główne zmiany to nowy GM i trener.
W bramce wciąż niewyjaśniona do końca sprawa kto ma być no1.Czy będzie to Ward, czy Khudobin nie wiemy do tej pory, chociaż to Cam dziś będzie starterem. Zaliczył on słaby poprzedni sezon, a w preseason wyglądał przeciętnie 2.8GAA .887SV%. Głównym tematem jaki przewija się w obozie Canes to kontuzje. Zarówno Skinner jak i Staal nie zagrają przez jakiś okres.

Stawiam, że dziś to Isles wygrają to spotkanie. Mają więcej talentu w rosterze, dokonali ciekawych transferów. Canes poprzez kontuzje mają o wiele mniejszą siłę ognia i jeśli NYI myślą o awansie do PO takie spotkania z osłabionym rywalem i przeciętnym netminderem muszą wygrywać.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 27/10
????
Knapp - Giorgi
wynik:0-2✅✅

????
Hagen - Bayern
typ: 1 under 85,5pkt
wynik: 74-98✅✅

kurs AKO: 2,59
buk:Comeon
wygrana: 3,18j

Giorgi 1.60

Kamila się rozpędziła na dobre. Gra bez kompromisu. Trzyma się swojego tenisa i basta. Widać, że fajnie się tu czuje. Jej fizyczna strona jest bez zarzutu. Gra swój znowu optymalny tenis. Nawet podanie pomału wróciło. Ma swoje jak zawsze mankamenty, że seryjnie psuje by nagle wrócić na swoje tory. Jak wejdzie w trans to niszczy!

Karin i jej tenis ma u mnie dużego plusa. Jest poukładany i fajnie sie go ogląda. Każdemu sie coś w tenisie podoba, ma swoje preferencje. Mi u Włoszki podoba się defensywa, a i jak potrzeba potrafi też dorzucić z forhendu do pieca. To tyle dobrego...Włoszka dostała fizycznie mocno po &quot;dupie&quot; Już widać, że ją zatyka. Będzie pomału gasła na tle bezwzględnego tenisa Kamili. Powiem kolokwialnie...będzie latała &quot;na szmacie&quot;. Z pewnością Karin powalczy ale to Kamila ją pomału bedzie wykańczać siłowo, mentalnie i fizycznie.

Łamię odrobinę swoje zasady i ide na lekki żywioł, ale naprawdę czuje ten mecz...
Phoenix Hagen under 86 @ 1,85 Betsafe

Wow, nie rozumiem zupełnie tej linii. Drużyna z Hagen gra ofensywny, wesoły basket, dużo zdobywa, jeszcze więcej traci, ale bez przesady. W dotychczasowych spotkaniach tylko raz przekroczyła tą linię, a dziś gra w dodatku z najlepszą drużyną ligi - monachijskim Bayernem. To ekipa z Bawarii będzie tutaj nadawała ton meczu i sama pewnie rzuci sporo kiepskiej defensywie Phoenix, ale nie widzę za bardzo, żeby drużyna z aspiracjami i potecjałem na TOP16 Euroligi miała tracić pod 90 pkt od słabego zespołu z rodzimej ligi. Na razie w żadnym ze spotkań podopieczni Pesicia nie dali sobie wrzucić więcej niż 78 pkt (78, 73, 63). Jak zobaczyłem tą linię to naprawdę byłem w szoku nie małym. Ogólnie linia meczowa mega - 180 pkt, ale Bawarczycy jak się rozrzucają to mogą pocisnąć nawet ponad stówkę, dlatego wybieram zdecydowanie under gospodarzy. Kiedyś tam padł bardzo wysoki wynik, ale już w ostatnim sezonie Bayern bardziej angażował się w obronie i Fenixy zdobywały po 70 kilka pkt. Jak Bawarczycy zaangażują się po obu stronach parkietu to robią taką kwartę jak ostatnio 3 z Frankfurtem (25-7). POLECAM
dzięki @Andre &amp; Blaise

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 28/10
????
Gran Canaria - Xacobeo
wynik: 72-57✅✅
⚽
Estonia - Anglia
wynik: 0-1:plus:✅
Białoruś - Słowacja
typ: x2
wynik: 1-3✅✅
kurs AKO: 2,08
buk: Comeon
stawka: 7j
wygrana: 7,56j

Gram trochę ostrożniej, niż polecają typerzy, ale robię z tego AKO.
Gran Canaria(-6.5) - Xacobeo Blusens 1.94 3/10 marathon
Gran Canaria personalnie wygląda całkiem nieźle. Pierwszy mecz wysoko przegrany ale na wyjeździe z Realem Madryt. U siebie z Obradoiro mecz powinien wyglądać zupełnie inaczej. Trener Reneses ma w kadrze: Summers, Baez, Bellas, OLeary, Oliver, Newley, Tavares, Urtasun, Kenadall, Kuric. Bardzo mi się ten skład podoba, będą walczyć o play offy. Goście raczej o utrzymanie i może być to ciężkie zadanie. Pumprla, Waczynski, Trigueiro, Corbacho... trochę mało. W pierwszym meczu 18 pkt rzucił jakiś Kleber z Niemiec, 11 dorzucił Pozas i skuteczność mieli kosmiczna. Nie sadze aby to się powtórzyło. Marny zespół.
Białoruś - Słowacja 2 (DNB) 1,55
Dla mnie bukmacherski hit dnia. Niech dobra postawa BATE w LM nie zatrze nam obrazu Białoruskiej reprezentacji, która jest zwyczajnie słaba. Dwie porażki w eliminacjach, bo za porażkę uznać należy remis z Luksemburgiem, pokonali także ich Ukraińcy, którzy raczej średnio myślą teraz o futbolu. Przyznam się bez bicia, że z obu meczów widziałem tylko skróty, z których jednak wynikało, iż Białoruś nie miała żadnych argumentów predystynujących do zdobycia większej ilości punktów. Formy brak, personalia słabe, bo co innego można napisać, jeśli za gwiazdę uchodzi znany z Lecha Poznań Siergiej Krivets?
Tymczasem Słowacja jest na fali. Tendencja wzwyżkowa tej średniej jak na warunki europejskie ekipy. Zaczęli od dwóch zwycięstw, w tym uwagę należy zwrócić na pokonanie aktualnych Mistrzów Europy - Hiszpanów. Pomimo kryzysu La Roja, trzeba uznać to za sukces. Pokonali także w Kijowie Ukrainę, tę samą Ukrainę która w piątek pogoniła kadrę Łukaszenki.
W środku pola Słowacji czaruje Marek Hamsik, absolutny światowy TOP na swojej pozycji. Architekt i mózg tej reprezentacji. Ciekawe, szybkie skrzydła z Vladimirem Weissem i Robertem Makiem, nieco wycofany za nimi Juraj Kucka. Obroną dowodzi niezwykły twardziel Martin Skrtel, który gra brutalnie, ale przy tym bardzo pewnie.
DNB zmniejsza ryzyko do minimum. Słowacja tutaj nie przegra, a spokojnie może zwyciężyć.
Estonia - Anglia
12.10.2014 18:00
Anglicy, bez większego wysiłku, poradzili sobie z San Marino, nie śrubując zbytnio wyniku. Teraz mecz moim zdaniem tylko trochę trudniejszy, choćby ze względu na podróż. Nie gram handicapów na podopiecznych Roya Hodgsona, bo obawiam się, że może tu też być minimalizm. Angielscy zawodnicy grają w końcu w Premier League i jakaś niepotrzebna kontuzja, czy nadmierne przemęczenie, jest niemile widziane w rozkręcającym się na dobre sezonie 2014/2015. 3 punkty i do domu, żadnych fajerwerków. O Estonii napiszę tylko tyle, że w 2014 roku zdobyli łącznie 6 goli: 3 w dwóch meczach z Gibraltarem, 2 z Tajikistanem i jedyną bramkę w meczu o stawkę ze Słowenią. Kurs nie rozpieszcza, trochę się spóźniłem bo można było złapać w okolicach 1.75
Estonia poniżej 0.5 @ 1.694 Pinnacle (3/10)
dzięki @Roxanne, @Daniel-7 &amp; @ksboss

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
29/10
????
Smitkova - Vinci
kurs: 3,16
wynik:0-2⛔⛔

Co w Luksemburgu robi Vinci?

&gt; W poniedziałek gra z solidną Smitkovą, notabene dla mnie Czeszka to diament...

&gt; We wtorek gdyby wygrała przerwa, w środę byłby kolejny mecz?

&gt; Gdzie Luksemburg a gdzie Singapur? Przecież trzeba tam dolecieć, zmienić strefę czasową, zaaklimatyzować się, pewnie już na sobotę są zaplanowane spotkania, konferencje itd...

&gt; Czy Vinci zagra na poważnie w Luksemburgu, wątpię, przecież ma w głowie Masters, głupio by było złapać kontuzje. Errani pewnie by się obraziła...

Podobnie z Makarovą i Vesniną w Moskwie...

@ Jedyna logiczna propozycja to łapanie live i ocena zaangażowania tych pań. Tracić siły po co? Za parę dni Masters i mega gigantyczne pieniądze do wygrania!

@ Te dwa turnieje w Moskwie i Luxemburgu to będzie &quot;jazda&quot;. Graja panie które w tym tygodniu schodziły z naderwanymi mięśniami...

---

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
30/10
????
Vekic - Begu
kurs: 1,96
wynik: 1-2⛔⛔

Dyscyplina: Tenis, WTA - SINGIEL: Moskwa (Rosja), twarda (w hali)
Godzina: 18:00
Spotkanie: Vekic D. (Cro) - Begu I. (Rou)
Typ: Vekic
Kurs: 1.99
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Z Austrii przenosimy się do Moskwy, gdzie już jutro zostanie rozegrany pojedynek pierwszej rundy pomiędzy Chorwatką i Rumunką, zaplanowany jest on jako ostatni na korcie centralnym, mniej więcej ok godziny 18stej. Znowu spora szansa na sukces dla zawodniczek spoza top10, bo do stolicy Rosji nie udała się żadna pierwszorzędna zawodniczka, a spowodowane jest to głównie odpoczynkiem przed Singapurem. W tym przypadku po dośc fajnym kursie idę w kierunku bardzo nieobliczalnej zawodniczki z Chorwacji, która w ostatnim czasie gra poniżej oczekiwań, ale liczę, że jutro podobnie jak Giorgi w Linzu, odpali swoje armaty, a potencjał ta zawodniczka ma bardzo duży. Szansa na to jest spora, bo rywalka również nie zachwyca formą a przegrała 3 ostatnie spotkania. O dziwo bilans w tym roku Rumunki bardzo dobry, bo 46-19, ale wygrane głównie zawdzięcza zwycięstwom na Clayu, gdzie odnosi najlepsze wyniki i zdecydowanie preferuje tą nawierzchnie oraz turniejom drugorzędnym, czyli ITFom, w których sporo grała w tym sezonie i nawet w trzech okazała się najlepsza, ale też to było na mączce. Jeśli przyjdzie jej rywalizować na hardzie, to wyniki są już o wiele gorsze. Widać, że jest juz zmęczona sezonem, bardzo dużo spotkań rozegrała w tym roku, więc moim zdaniem o wygraną jutro z Chorwatką będzie bardzo ciężko, mimo, iż tak jak mówiłem Vekic ostatnio było pod formą. Jednak ta zawodniczka w porównaniu do Begu rozegrała mniej więcej o połowe spotkań mniej i nie grała w drugorzednych turniejach, przez co bilans minusowy 17-21. Jednak Chorwatka potrafi zaskoczyć, bo wygrała nawet w tym roku w Kuala Lumbur, co było niewątpliwie niespodzianką. Jest to bardzo młoda zawodniczka, jednak już od paru lat smiało sobie pogrywa. Znana jest niestety z gorącej głowy, często niewytrzymuje psychicznie, to jest na pewno spory minus. Gra niesamowicie agresywny tenis, przypomina troszeczkę słabszą wersje Włoszki Giorgi, więc jak odpali to na prawdę potrafi sporo namieszać, tak było właśnie w Malezji. Wiem wiem, ostatnio sporo przegrywała, ale nei były to gładkie porażki, potrafiła urwać seta Lepchenko czy Petkovic, więc myślę, że tak źle z Vekic nie jest. Mecz dla każdej zawodniczki na przełamanie, jeśli grałyby na mączce, to bym się jeszcze zastanowił, bo to świat Rumunki, jednak gramy na hali, i to na nawierzchni szybkiej, i to duży plus dla Chorwatki, która lubi szybkie nawierzchnie. Spotkanie moze być zacięte, ale moim zdaniem zmęczona sezonem Begu nie poradzi sobie z rywalką i w kolejnej rundzie zamelduje się Vekic. Po takim kursie warto to pograć.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
31/10
⚽
Kazachstan - Czechy
wynik: 2-4✅✅

Bośnia - Belgia
typ: x2
wynik: 1-1 ✅✅

Łotwa - Turcja
typ: 2 (ah-1)
wynik: 1-1 ⛔⛔

kurs AKO: 4,16
przegrana: 2j

Kazachstan - Czechy.

Z całym szacunkiem do stawiających coś w stronę Kazachów, bez przesady panowie.
To, że ciency Holendrzy się męczyli, to nie oznacza już że Boraty to jakaś potęga.
Czesi po 2 meczach 6 punktów, nie ma się co dziwić w tej chwili grają najlepszą piłkę w grupie, i dziś nie wyobrażam sobie by mogło być inaczej niż kolejne 3 punkty.Bez żadnego ryzyka polecam Czechów z handi
Spotkanie: Bośnia i Hercegowina - Belgia
Typ: Belgia
Kurs: 2.25
Typ : Belgia DNB
Kurs : 1,50
Typ : X2
Kurs : 1,30
Wiadomo typ jak kto woli, bo jak dla mnie wygrana Bośni to będzie niespodzianka, ale remis jest w ich zasięgu.

Kurs mocno zawyżony, według mnie Bośniacy bez formy, zaczęli te eliminacje od porażki z Cyprem u siebie, potem na wyjeździe z Walią wywalczyli tylko remis, Walijczycy wykorzystali w tym meczu słabszą formę rywali. W trudnym momencie będą musieli zmierzyć się z Belgami, którzy jak dla mnie są faworytem tej grupy, Belgowie którzy doszli do ćwierćfinału Mistrzostwa świata i tam odpadli po równym pojedynku z Argentyną, która doszła aż do finału. Belgowie mają niesamowity potencjał w ofensywie, w pierwszym meczu wygrali pewnie 6:0 z Andorą, a na ławce siedzieli tacy gracze jak Dembele, Fellaini, Januzaj.
Nie zagrał również Eden Hazard, który miał problem ze stopą, ale prawdopodobnie będzie gotowy na poniedziałek. Jeśli nawet nie to Belgowie mają go kim zastąpić. Bilans tych zespołów jest na korzyść Bośniaków, ale ostatni te drużyny zmierzyły się na początku 2009 roku. Od tego czasu drużyny Belgijska zrobiła niesamowity postęp, a wszystko to dzięki niesamowitemu szkolnie młodzieży.
Jak dla mnie ten kurs to niesamowity prezent, Belgowie mają o wiele lepszy zespół, o wiele więcej atutów.
Dyscyplina: Piłka Nożna, El. EURO 2016
Spotkanie: Łotwa: Turcja
Typ: Turcja (-1)
Kurs: 2,75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Łotysze po raz kolejny podejmują u siebie zespół mocniejszy od siebie, Islandia ograła ich 3:0, a jeszcze gwiazda nadbałtyckiego kraju, dobrze nam znany Rudnevs zarobił czerwoną kartkę. U Turków wcale nie jest lepiej. Dwie porażki, z Islandią i Czechami stawiają ich w bardzo niekorzystnej sytuacji do dalszej walki o awans do Mistrzostw. Dlatego też motywacja w ich zespole powinna stać na najwyższym możliwym poziomie, na tyle wysokim by roznieść gospodarzy jutrzejszego spotkania. Różnica w jakości piłkarskiej jest ogromna. Pierwsza bramka powinna rozwiązać worek z golami.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 32/10
⚽
Islandia - Holandia
typ: 2 (AH-1)
kurs: 1,9
wynik: 2-0⛔⛔
przegrana:7j

Dyscyplina: Piłka Nożna - EURO 2016 - Kwalifikacje
Spotkanie: Islandia - Holandia
Typ: Holandia handicap -1
Kurs: 2.45
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Na dzisiejszy typ dnia spotkanie kwalifikacji do Euro 2016. Islandia, zajmująca obecnie 1. miejsce w grupie, zmierzy się z reprezentacją Holandii, aktualnie będąca na 3. pozycji. Goście są pretendentem do wygrania tego meczu. Holandia zaliczyła już wpadkę w meczu z Czechami, zatem sądzę, że druga im się nie przytrafi. W końcu są to brązowi medaliści tegorocznego mundialu w Brazylii. Islandia dość niespodziewanie zajmuje aktualnie pierwsze miejsce w tabeli. Wygrali oni pewnie swoje oba mecze, ale nie byli to rywale z górnej półki. Drużyna gości zapewne będzie zacięcie walczyć o 3 punkty w tym meczu. Porównując bezpośrednie pojedynki między tymi drużynami, Holandia nigdy nie przegrała jeszcze z Islandią i co więcej, w ich meczach zawsze padały bramki. Podsumowując, piłkarze Oranje powinni mimo odjęcia 1 bramki spokojnie wygrać ten mecz.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 33/10
????
Voegele - Van Uytvanck
wynik: 1-2⛔⛔

⚽
Niemcy - Irlandia
typ: 1 (handicap-1,5)
wynik: 1-1⛔⛔

kurs AKO: 2,67
stawka: 4j
przegrana: 4j

Patrzę dalej na ofertę i nie wierze, że 1,65 w Pinku dają na Voegele. Dobry turniej w Linzu, nawierzchnia tutaj taka sama. Belgijka bez formy nie ma tu co szukać. Jak dla mnie naprawdę warto i to mocniej
Dyscyplina: Piłka Nożna - El. ME 2016
Spotkanie: Niemcy - Irlandia
Typ: Niemcy -1,5
Kurs: 1.73
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Przejść obok taki kursów i nic z tym nie zrobić . Niemcy na pewno będą trochę podrażnieni porażką z Polakami. Niemcy w meczu z Polakami byli o wiele lepszym zespołem, ale zabrakło kilku zawodników na boisku - Schweinsteiger , Ozil,, szczególnie w środku pola osamotniony był Toni Kross,na skrzydle zabrakło Reusa. Ale i tak Joachim Loew przygotował dobrze zespół. Niemcy dominowali we wszystkich aspektach gry. Przy pierwszej bramce zawinił Neuer, a przy drugiej Niemcy już grali 3 obrońcami więc Polacy dobrze to wykorzystali. Niemcy teraz u siebie zmierzą się z Irlandczykami, którzy te eliminacje rozpoczęli tak jak mieli je rozpocząć od dwóch zwycięstw z słabszymi rywalami. Ale dopiero jutro będą mieli możliwość sprawdzenia się. Uważam że zwycięstwo Niemców jutro to pewniak, będą chcieli pokazać że porażka z Polakami to tylko błąd przy pracy. Wszystko będzie zależało od skuteczności Niemców, ale nie wyobrażam sobie drugiego z rzędu, tak słabej skuteczności w ataku gospodarzy.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 34/10
⚽
Glasgow City - Medyk Konin
kurs: 1,95
wynik: 2-0✅✅
wygrana: 6,65j

Glasgow City - Medyk Konin
1(+0)@ 1,58 MarathonBet

Pewnie ten zakład spotka się ze sceptycznym podejściem forumowiczów, ale nie o to tu chodzi. Korzystając z chwili wolnego czasu obejrzałem dziś mecz pierwszy, i szczerze powiedziawszy jestem zdania, że Polki dokonały niemożliwego i w drugim meczu już się to nie powtórzy. Dominacja ze strony piłkarek ze Szkocji była ogromna, dlatego też sądziłem że kurs będzie niższy. Wobec takiego obrotu spraw warto zagrać po takim kursie wygraną gospodyń środowego meczu DNB. Grę w ataku dziewczyn z Konina dobrze podsumowują słowa komentującego ten mecz Andrzeja Strejlau, który to po kolejnej nieudolnej wrzutce wypalił: &quot;same sobie Szkotki gola nie strzelą&quot;. I trudno nie przyznać mu racji, bramka dla piłkarek z Glasgow wisiała w powietrzu. Podopieczne Romana Jaszczaka uratowała jednak Szymańska, a potem stał się cud. W każdym razie drugiego meczu nasze nie wygrają. Stałe fragmenty gry to wielka amatorka w wykonaniu zawodniczek Medyka. Mówię tu zarówno o ataku, jak i obronie. Rosła stoper ze Szkocji o nazwisku McSorley dwukrotnie mogła niepilnowana wpakować piłkę do siatki i potwierdzić swoje nieprzeciętne umiejętności strzeleckie (dziesięć bramek w minionym sezonie, jak na środkowego obrońcę to wielka liczba). Szkotkom zabrakło szczęścia, ale przy własnej publiczności tak różowo dla naszych już nie będzie. Sercem będę oczywiście za Medykiem, ale realnie podchodząc do tego meczu czeka nas przysłowiowa &quot;Obrona Częstochowy&quot;. Wyczuwam 1-0 bądź 2-1 dla Szkotek po dwóch błędach przy stałych fragmentach gry, które zdecydowanie kuleją.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
35/10
????
Viesnina - Siniakova
typ:2
wynik:0-2✅✅
Makarova - Begu
typ:2
wynik: 0-2 ✅✅
kurs AKO: 7,62
wygrana: 13,24j

Elena Vesnina vs Katerina Siniakova 2 @ 2.50 Bet365
Czeszka Siniakova to zaledwie 18-letnia dziewczyna. Kolejna z tych młodych, zdolnych, które w przyszłości mogą osiągać bardzo dobre rezultaty. Ofensywna i agresywna zawodniczka. Lubi grać na szybkich kortach i nawierzchnia w hali na pewno jej odpowiada. W tym sezonie już kilka razy pokazała się z bardzo dobrej strony. W Moskwie dosyć pewnie przeszła eliminację i widać,że czuję się dobrze, a co najważniejsze taki turniej to znakomita szansa na kolejny punkty i ciągły awans w rankingu. Ambicji, woli walki jej na pewno nie zabraknie.
Co do Rosjanki tej pewności nie ma. Przede wszystkim od USO Elena nie zagrała ani jednego pojedynku w singlu. Brak jej ogrania i cyklu meczowego. Na początku spotkania może to być widoczne. Dodatkowo na pewno w głowie ma już występ w Singapurze i musi uważać, aby nie złapać kontuzji.
Pierwszy znak tego,że Rosjanka może nieco ulgowo traktować występ w Moskwie mieliśmy dzisiaj w meczu deblowym. Vesnina wspólnie z Makarovą przegrały w bardzo słabym stylu. A co ciekawe ich pogromczynią była właśnie Siniakova w parze z Krunic. Skoro udało się deblu to spokojnie może się udać również w singlu. Tym bardziej,że Czeszka majac swój dobry dzień jest bardzo groźna, a postawa Vesniny dosyć niepewna i zagadkowa. Trzeba spróbować.
&gt; Czy Vinci zagra na poważnie w Luksemburgu, wątpię, przecież ma w głowie Masters, głupio by było złapać kontuzje. Errani pewnie by się obraziła...
Podobnie z Makarovą i Vesniną w Moskwie...
dzięki @rogerfede93 &amp; @Andre@

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
# 36/10
:hokej:
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars
kurs:2
wynik: 2-4✅✅
wygrana: 3j

Bet #183

Columbus Blue Jackets
: Dallas Stars

Stars ML / 2.01 / Betsson

Pewnie większość osób spodziewała się zupełnie innego startu tych drużyn. To Dallas wzmocnieni przed sezonem mieli wygrywać(Spezza,Hemsky), a Jackets którzy zmagają się z kontuzjami(Horton,Jenner,Dubinsky,Murray).

Dallas zaczęli sezon od porażki z Hawks i Predators. Bramki strzelili narazie Daley,Roussel i Eakin. Ani jedna z gwiazd zespołu nie umieściła krążka w sieci i mam nadzieje, że dziś nadejedzie ten dzień. Stars potrzebują lepszych występów szczególnie od Seguina i Benna. Kari Lehtonen jest w niezłej formie bo puścił 2 lub mniej bramek w 4 z ostatnich startów.

Columbus pokonali natomiast Sabres co jak widać w tym sezonie nie jest wyczynem oraz Rangers, którzy również formą nie grzesza. Jako ciekawostkę(może istotną) można dodać, że Blue Jackets jeszcze nigdy nie zaczęli sezonu od wygrania 3 spotkań z rzędu. Według mnie takie coś siedzi w głowie i albo sprawia, że zawodnicy są przemotywowani, albo stremowani.

Myslę, że te dwa spotkania mogą trochę zamaskować braki w drużynie Jackets. Dzisiejsze spotkanie będzie na pewno najcięższe z tych wszystkich bo niesamowicie utalentowani w ofensywie Stars sprawią wiele problemów swojemu rywalowi. W dobrej formie jest Bobrovski, ale pora skończyć jego dobrą passę.
dzięki @wojnodrake

Do góry Bottom