>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Ciekawe typy z FB

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 9/9
:siata:
Finlandia - Niemcy
typ: Niemcy -1,5 seta
kurs: 1,88
buk: Pinnacle
stawka: 5j
wynik: 1:3✅✅
wygrana: 4,4j

Finlandia-Niemcy ; Niemcy -1,5 @ 1.90 Unibet
Jak dla mnie to troche value, trener reprezentacji Niemiec przed turniejem zapowidała, ze przyjechali do Polski po medal i zdania nie zmienia. Oglądałem dwa mecze Niemców i gra wygląda dobrze, porażka z Brazylią chyba nikogo nie zdziwiła, bo jak wiadomo Brazylia to klasa sama w sobie i nie widze tutaj innego kandydata do złota , drugi mecz z reprezentacją Kuby pokazał, ze są w gazie, pewna wygrana 3:0, no i ten nieszczęsny stracony set z Tunezją, ale wiadomo nie grali swoim pierwszym składem, bo ten mecz dla nich większego znaczenia nie miał. Finowie troche mnie zawodzą w tym turnieju, co prawda mają na swoim koncie 5 punktów, ale zaliczyli słabe występy, ledwo ledwo wyciągniety mecz z Kubą, gdzie w 4 secie przegrywali 17:12, można powiedzieć, ze to Kuba ten mecz przegrała a nie Finlandia wygrała, bo grali fatalnie. W drugiej kolejce wygrana z Korea 3:0, ale mecz też nie był łatwy, Koreańczycy mieli nawet piłki setowe w 2 secie, no i mecz z Brazylią, gdzie naprawdę zagrali dobrą siatkówkę, kończyli pierwsze akcje, mało błędów z zagrywki, dobre przyjęcie, ale też nie wiadomo czy Brazole zagrali ten mecz na 100% . Podsumowując, nie ma sie co oszukiwać, jest to mecz o 2 miejsce w tej grupie i ja raczej stawiałbym na Niemców, jeśli chcą liczyć sie w drugiej fazie mistrzostw, muszą ten mecz wygrać za 3 punkty, kurs bardzo zachęcający.
dzięki @niewidzialny

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 10/9
Polska - Kamerun
typ: Wlazły total over 8,5 pkt
kurs: 2,03
buk: Betcity
stawka: 3j
wynik: ⛔⛔⛔
przegrana: 3j

Poland – Cameroon
Wlazły M. (Poland)
Typ: Total Over(8.5) @ 2.03
Buk: BetCity
m.sport.pl/siatkowka/1,117638,16594171,MS_w_siatkowce__Wlazly_musi_zapomniec_o_Uriarte.html
Myślę że jeśli się sprawdzi taki scenariusz iż Mariusz pogra sobie trochę więcej to ten over powinien wejść na spokojnie a po takim kursie warto zaryzykować.
Osobiście nie gram, bo nie mam konta w Betcity, ale bet uważam za ciekawy i dołączam do mojej zabawy

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 11/9
Australia - Wenezuela
typ: Wenezuela +2,5 seta
kurs:1,7
buk: William Hill, Bet365
wynik: 3:2 ✅✅
wygrana: 3,5
j

Marathon zaczyna już wystawiać ofertę na jutro i rzucił mi się w oczy typ na Wenezuelę 8,20 i over 164.5 pkt. 2,00. Dla mnie jest to mecz 50/50 i zupełnie nie rozumiem aż tak wielkiego faworyzowania Australii. Obie drużyny pokonały jedynie Kamerun i jutro zagrają o awans do drugiej fazy. Zwycięzca wywalczy awans. Bardzo liczę na Pineruę, że to on pociągnie jutro Wenezuelę do zwycięstwa.

Wiadomo w marathonie są limity, ale można to zagrać po kilka razy. ???? Kurs pewnie będzie spadać.
Zgadzam się, to co dzisiaj pokazała Australia to było dno i metr mułu, totalnie żenujące spotkanie w ich wykonaniu mimo wcale nie najlepszej gry Argentyny dostali w tyłek 0:3. W ostatnim secie mieli 17:14 i z tego poszli na 18:25 Wenezuela średniawe przyjęcie i ogólnie lekki chaos, ale mają dobrego atakującego i ogólnie na tyle dobry atak, że powinni powalczyć z Kangurami w takiej formie. Ja bym celował w jakieś handi punktowe, liczę że się jakieś niebawem pojawi.
Ja też oglądałem już trzy spotkania Australii i według mnie kurs na jutrzejszy mecz jest mega przesadzony i chyba trzeba skorzystać. Po pierwsze w każdym jednym meczu gra Australii strasznie kuleje w przyjęciu, przy słabym przyjęciu jest słabe rozegranie i oczywiście słaby atak. Warto powiedzieć, że prawie wszystkie piłki kierowane są do Edgara więc ich gra jest mega czytelna. Słabo wyglądają też według mnie na wszystkich kontrach.

Ogólnie zmierzam do tego, że Australia to nie jest zespół pokroju czołówki europejskiej - nie wiem, dajmy na to solidnego zespołu Niemców tylko zawsze ten poziom niżej od takiego zespołu i z pewnością Kangury nie powinny być stawiane w roli AŻ TAKIEGO faworyta jak są wystawione aktualnie kursy. Dla mnie sprawa prosta - albo przynajmniej +2,5s w stronę Wenezueli, bo myślę, że są w stanie wyciągnąć jednego seta albo jakieś handi punktowe w ich stronę, bo zwyczajnie nie są aż tak słabi, żeby zostali rozbici przez Australię.
Australia - Wenezuela (+2,5) - 2
Kurs: 1,67
Betgun

Nie rozumiem skąd takie faworyzowanie Australii, owszem faworytem spotkania jest, ale nie aż takim aby wystawiać 1,15. Drużyny spotkały się na olimpiadzie, wtedy 3-0 dla Australii ale wtedy rzeczywiście była forma, dziś ta forma jest niższa. Nie przeczę ze Australia wygra, bo pewnie wygra, ale nie gładko 3-0. Nie ma co ukrywać ze Wenezuela jest równie słaba, ale na pewno od początku są nastawieni na ten jeden mecz na maksa, bo wiadomo było że to ten mecz zdecyduje o awansie jednej z drużyn. Dlaczego zatem mieliby nie ugrać choć jednego seta? Ja stawiam bo kurs zachęca a prawdopodobieństwo spore. Stawiam parę pięć złotych, siadam w bujanym fotelu i liczę plny grosze.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 12/9
Kanada - Kuba typ: 1
Francja - Argentyna typ: 1
kurs AKO: 2,17
buk: Willim Hill
stawka : 5j
wynik: 3:2 i 3:1✅✅
wygrana: 5,8j

Startujemy z 2 fazą grupową!

Kuba - Kanada​

Kubańczycy awansowali do drugiej fazy z 4 miejsca w swojej grupie i obecnie mają na swoim koncie tylko 1 punkt.
Kanadyjczycy tyle samo punktów co Bułgaria (czyli 5), ale więcej spotkań wygranych z drużynami, które awansowały.

Spodziewałem się słabszego występu Kubańczyków na MŚ, ale nie było w sumie tak źle. Taktycznie wyglądają słabiutko, męczą się momentami w przyjęciu (chociaż mieli chyba jeden taki mecz, że to przyjęcie wyglądało naprawdę bardzo dobrze), kiepsko bronią. Na siatce wygląda to dobrze. Sporo punktują blokiem, potrafią grać środkiem, skrzydłowi też całkiem skuteczni. Naprawdę myślałem, że więcej będzie zależeć od Cepedy, a ten trochę jednak w cieniu przyjmującego Jimeneza.

Kanadyjczycy jak dla mnie (obok Francji, ale tutaj można się było spodziewać, że zaskoczą) spore zaskoczenie na tych MŚ. Grają naprawdę bardzo solidnie we wszystkich spotkaniach. Jakiegoś lekkiego urazu chyba nabawił się Schmitt, ale na drugą fazę grupową ma być podobno gotowy. Bardzo dobrze wygląda tutaj para przyjmujących Perrin-Hoag. Hoag wskoczył do składu za Wintersa i gra naprawdę świetnie. Ogólnie Kanadyjczycy fajnie wyglądają na siatce, całkiem mocni w ataku i do tego bardzo dobrze potrafią grać w bloku. Największe problemy chyba jednak z regularnym przyjęciem. Perrin sobie radzi, ale Hoag i libero Lewis miewają problemy.

Faworyt według mnie zdecydowany. Ciężko powiedzieć jak wygląda sytuacja ze Schmittem, jego zastępca Soonias to trochę inny poziom, ale nawet z Sooniasem Kanada jest faworytem.
Kanadyjczycy grają lepszą i znacznie bardziej poukładaną siatkówkę. Gra Kubańczyków to według mnie takie zrywy. Kanada na tym turnieju bardzo solidna, w sumie nie schodzą poniżej pewnego poziomu.

Według mnie wygrają kolejne spotkanie.

Typ:
Kanada @ 1.55 WilliamHill

Argentyna z 3 punktami awansowała do kolejnej fazy (wygrana tylko z Australią).
Francuzi wygrali grupę D i na swoim koncie mają punktów 7.

Argentyna niczym specjalnym nie imponuje. Przyjęcie wygląda całkiem dobrze, ale są problemy z czym innym. Pierwsza rzecz to średnia forma Uriarte. I tutaj trener Julio Velasco i tak nie stawia na De Cecco tylko próbuje go wprowadzić w trakcie spotkania. Kolejna rzecz to naprawdę przeciętna moc w ataku. Conte jest zawodnikiem, który mógłby to pociągnąć, ale też w najwyższej dyspozycji nie jest. Filardi głównie do przyjęcia. A Gonzalez czy Darraidou to średni atakujący.

Francuzi mogli zanotować tak naprawdę jeszcze lepszy wynik w grupie D. Z Włochami przegrali na własne życzenie, wczoraj z Belgią też maksymalnie skoncentrowani na pewno nie byli.
Może się podobać praca jaką wykonał Tillie w Lidze Światowej. W sumie mało rotował składem i teraz widać efekty. Dopracowane schematy, zespół zgrany.
Wczoraj kontuzji doznał libero Grebennikov, ale pisał na Twitterze, że palec nie jest złamany, więc pewnie w kolejnych spotkaniach zagra.
Francuzi dobrze przyjmują, a co za tym idzie naprawdę dobrze wyglądają w pierwszej akcji. Sytuacyjne piłki też nie są ich słabą stroną, bo jest Rouzier, który potrafi zaryzykować, są Tillie i N&#39;Gapeth, którzy są świetni technicznie.

Francja naprawdę tutaj świetnie wygląda. Widać team spirit w drużynie jest, dobra forma jest. Jeżeli sami sobie nie przeszkodzą (chodzi mi tutaj o psychikę, bo akurat w tym elemencie nie wytrzymali z Włochami) to powinni awansować do 3 fazy.
Argentyńczy pewnie będą próbować, ale mnie ten zespół zupełnie nie przekonuje.

Typ:
Francja @ 1.40 WilliamHill

AKO: 2.17
Ciężko powiedzieć czy warto czekać na lepsze kursy. Dużo lepsze (jeżeli w ogóle będą lepsze) raczej nie będą.
dzięki @Redwitz

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 13/9
⚽
Czechy - Holandia
typ: 2
kurs: 1,96
wynik: 2:1 ⛔⛔
strata: 5j

Spotkanie: Czechy - Holandia
Typ: Holandia
Kurs: 1,95
Godz: 20.45
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Miałem na dzień dzisiejszy odpuścić sobie pewniaka, ale po tym, jak zobaczyłem kurs bukmacherów na spotkanie Czechów z Holendrami, postanowiłem jednak zamieścić krótką analizę, gdyż obok tego meczu nie można przejść obojętnie.

Zdecydowanym faworytem, i to zarówno na papierze, jak też i w praktyce, są tutaj goście. Pamiętamy jeszcze dobrą grę Oranje na Mundialu i chociaż nie brakowało sceptyków, którzy krytykowali zbyt zachowawczy styl Van Gaala, trzecie miejsce po pokonaniu zrezygnowanego i dobitego gospodarza turnieju należy zdecydowanie rozpatrywać w kategoriach sukcesu.

Czesi natomiast po dobrym występie na Euro w Brazylii nie zagrali i nie jest to notabene konsekwencja braku szczęścia, ale coraz gorszej gry naszych południowych sąsiadów. Z roku na rok grają coraz słabiej, a nowo zatrudniony szkoleniowiec nie zaznał jeszcze smaku zwycięstwa. U Holendrów natomiast wprost przeciwnie może dziś zadziałać efekt nowej miotły, chociaż Hiddink to taka nowa-stara miotła i niejako naturalny następca tronu po Van Gaalu.

Holendrzy - mimo że bez kilku podstawowych zawodników (Vlaar, Robben, Classie, Huntelaar), których wyeliminowały kontuzje, powinni sobie w tym spotkaniu spokojnie poradzić, a trener Vrba nadal będzie zastanawiał się, jak w końcu wygrać mecz.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 14/9
⚽
Norwegia - Włochy
kurs: 1,91
wynik: 0-2 ✅✅
wygrana: 4,55j

Norwegia - Włochy

Włosi pod wodzą nowego trenera Conte, chce zamazać nieco plamę po nieudanych MŚ w Brazylii i bez problemu awansować do ME.
Dzisiejszym rywalem sa Norwegowie, przeciętni Norwegowie nic ciekawego nie pokazują, pomimo lekkiej rewolucji w podopiecznych Conte, Italia powinna dziś bez problemów sobie poradzić.

Przewidywalny skład Włoch:

Buffon – Rannochia, Bonucci, Astori, De Sciglio, Candreva, De Rossi, Florenzi, Giaccherini, Zaza, El Shaarawy.

Typ 2 1,85
Buk: Bet-at-home

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 15/9
Serbia - Włochy
typ: Serbia -1,5 seta
kurs: 2,5
buk: Bet 365
stawka: 4j
wynik: 3-1✅✅
wygrana: 6
j

Serbia (-1,5 pkt) - Włochy @ 1,9 Bet365
Serbia (-1,5 seta) @ 2,48
Serbia @ 1,768
Fortel PZPSu w sprawie rozegrania meczu otwarcia z Serbią na dużym stadionie powiódł się - przyjezdni nie wytrzymali presji i pękli jak bańka mydlana. Wyłączając to rozwalcowanie, prą zdecydowanie naprzód. Spokojne zwycięstwa za 3 z Argentyną i Australią dają im niezłą pozycję w walce o III rundę. Mecz z Włochami może się okazać kluczowy.
Na makaroników niczym sos boloński spadła wieść o zakończeniu sezonu przez Zajcewa (tymczasem &quot;Magnum&quot; Atanasijević ma się bardzo dobrze). Ten absolutnie kluczowy gracz w puzzlach Berutto zostanie zastąpiony Vettorim, który jednak sytuuje się o klasę niżej. Bez &quot;Zająca&quot; ani Travica, ani Baranowicz prochu nie wymyślą. Włosi są na tym turnieju po prostu słabi, przegrane 2 ostatnie mecze (1:3 z Portoryko i tak samo z USA, ale w tym drugim przypadku lepiej chyba przemówi paskudny bilans punktowy 80:98). Nie mają już szans na awans i stracili swojego przywódcę.
Wierzę w trzy oczka dla Srbiji, ale prawdziwie mocne stawki lecą na pozostałe dwa zakłady. -1,5 pkta to wielka okazja!
dzięki @Dynamit

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 16/9
:hokej:
Kazań-Slovan
kurs: 5,6
buk: Marathonbet
stawka: 2j
wynik: 4-3 ⛔⛔
przegrana: 2j

Slovan początek sezonu ma wymarzony,3 mecze i 3 zwycięstwa,w tym wygrana w Magnitogorsku.I to raczej nie było zwycięstwo przypadkowe.
Dobrze w zespół wdrożyli się nowi gracze,przede wszystkim Nagy,który ma już na koncie 4 gole.

Bars to wciąż mocny zespół,ale już nie ten sam co za czasów Morozova,Zaripova czy Immonena.
Zeszłego sezonu na pewno nie mogą zaliczyć do udanych(odpadli w 1 meczu PO).Początek sezonu można powiedzieć średni.Zwycięstwa z Avto i Medvescakiem,porażka 1-4 z Atlantem.
Dziś trafia się najsilniejszy rywal z wymienionej trójki.Taki kurs to buki mogli wystawiać jeszcze w zeszłym sezonie,ale na pewno nie po wzmocnieniach Slovana.Spore value i nie wypada tego nie pograć.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 17/9
⚽
Leverkusen - Werder
typ: czas dodany 1 poł powyżej 0,5
kurs: 2
buk: ComeOn
stawka 3j
wynik: +1min
wygrana: 3j

Tak jeszcze nie grałem :razz:
Przeglądam ofertę na mecz Leverkusen - Werder i tutaj taka sytuacja:
Czas dodany - 1. połowa powyżej 0,5 @2,15
Czas dodany - 2. połowa powyżej 2,5 @2,30

Chyba nie ma się co rozpisywać, mecz może obfitowac w wiele bramek, a podobno każdy gol to 30s dodatkowych minut, nie wydaje mi się, aby sędzia nic nie dodał do pierwszej połowy, a na koniec meczu rzadko kiedy arbiter nie pozwala grać trzy minuty dłużej. Kursy z ComeOn
dzięki @kirgassin

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 18/9
⚽
Valenciennes-Creteil
typ: 1
kurs: 2,2
buk: Marathonbet

wynik: 1-1
przegrana: 5j
Dyscyplina: Piłka Nożna-FRANCJA: Ligue 2
Godzina:20:00
Spotkanie:Valenciennes-Creteil
Typ:1
Kurs:2.19
Bukmacher:pinnacleSports
Analiza:
Spadkowicz z Ligue 1 Valenciennes podbudowany pierwszą wygraną w sezonie z Auxerre 2-1 na wyjeżdzie,podejmuje zespół ze środka tabeli Creteil.Ostatnio zespól przejął nowy właściciel i problemy finansowe odeszły w niepamięć.Maja w zespole kilku doświadczonych graczy,którzy w ostatnim sezonie grali w Ligue 1 Le Tallec (att 17/2), Enza Yamissi (mf 26/1), CISS (DF 23/0) Lala (DF 17/0) .Ponadto kupili też niezłych graczy:Abdulhamid (DF 35/2 Arles) Poepon (att 29/9 Breda), Coulibaly (DF 39/1 Auxerre), Abriel (MF 25/1 Nice - Ligue 1) i Diarra (mf 25/1 Ajaccio - Ligue 1).Goście zaś w tym meczu będą mieć ogromne problemy w pomocy,gdyż nie wystąpi trzech kluczowych graczy-Ndoye (MF 5/2) i Seck (mf 4/0) są zawieszeni, a najprawdobodobniej nie zagrają też kapitan Lesage (MF 3/3), Sangare (att 2 /0) i Ilunga (df 4/0).Myślę,że bez tych zawodników goście nie maja większych szans dzisiaj.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 19/9

p.nożna
Southampton - Newcastle
kurs: 5,34
wynik: 4-0⛔⛔
strata: 2j

Southampton - Newcastle

Moim zdaniem kurs na zwycięstwo Newcastle za wysoki. Rozumiem, że faworytem są gospodarze, bo w meczach u siebie ze Srokami z reguły szło im nieźle, ale kurs w okolicach 5 w meczu dwóch w miarę wyrównanych drużyn to okazja, której warto spróbować.

Po 3 kolejkach Southampton ma 4 pkt, Newcastle 2. Święci nieźle, mimo porażki, wypadli na inaugurację z Liverpoolem, później rozczarowali w meczu z WBA u siebie, a ostatnio lekko zaskoczyli dość łatwo pokonując WHU na wyjeździe. Wydaje mi się, że póki co lepiej spisują się w meczach, w których nie są faworytem (Liv, WHU).
Newcastle na inaugurację uległo u siebie MC, następnie zremisowało z AV na wyjeździe i CP u siebie. Generalnie prezentowali się lepiej niż wskazywałyby na to wyniki. Dwa ostatnie mecze mogli, a nawet powinni bo okazje ku temu były, rozstrzygnąć na swoją korzyść.

W poprzednim sezonie na St. Mary&#39;s Sroki uległy aż 0:4, ale na ich szczęście żaden ze strzelców goli dla Świętych (i kilku innych zawodników, którzy wtedy grali) nie wystąpi w jutrzejszym spotkaniu (Rodriguez kontuzjowany, Lallana i Lambert zmienili pracodawcę). Southampton w ogóle został mocno przebudowany w porównaniu z poprzednim sezonem. Przy całym szacunku dla nowego menadżera i zakontraktowanych graczy uważam, że są teraz słabsi i będą raczej walczyć o utrzymanie, niż o kwalifikację do pucharów.

Jeśli chodzi o sytuację kadrową przed meczem to u gospodarzy wciąż kontuzjowany jest Rodriguez. Do tego urazy leczą Isgrove i Gallagher, ale obaj nie są graczami pierwszej jedenastki. W ostatnim dniu okienka transferowego doszedł Alderweireld i powinien wskoczyć do pierwszej jedenastki (ze składu wypadnie pewnie Yoshida). Nie wiadomo czy zadebiutuje drugi nowo pozyskany gracz - Sadio Mane, bo zdaje się nie ma jeszcze pozwolenia na pracę.
W Newcastle w porównaniu z poprzednią kolejką wypadli kontuzjowani De Jong i Aarons. Nieobecności tego pierwszego nie przeceniałbym aż tak bardzo jak się to uważa bo w pierwszych trzech meczach zagrał łącznie niecałe 100 minut i dotychczas nie miał wielkiego wpływu na grę drużyny. Natomiast szkoda młodego Aaronsa, bo to ciekawy zawodnik, a w meczu z CP zaliczył gola i asystę. Do składu wraca za to Tiote. Do dyspozycji trenera będzie też Colback, który miał problemy zdrowotne w czasie przerwy reprezentacyjnej.

Uważam, że Newcastle ma szansę wywieźć z St. Mary&#39;s korzystny rezultat pomimo swojej kiepskiej gry na wyjazdach. Menadżer Alan Pardew dostał od prezesa dwie kolejki na poprawę wyników, więc będzie robił wszystko by odpowiednio zmobilizować piłkarzy, zwłaszcza na mecz z drużyną, której opiekunem był w przeszłości. Może odpalą nowe nabytki Cabella i Riviere, bo obaj, a zwłaszcza ten pierwszy, mają potencjał na bycie gwiazdami nie tylko Srok, ale całej Premier League. Dla mnie grzechem byłoby nie spróbować zwycięstwa gości po kursie w okolicach 5. Bezpieczniej można zaasekurować się remisem.
Newcastle win @4,9 /Fortuna/
Newcastle x2 @2,08 /Fortuna/

Z innych meczów popieram typy Kolegi powyżej w kierunku Crystal Palace i Evertonu.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 20/9

p. nożna
Crystal Palace - Burnley
kurs: 2,3
buk: William Hill
wynik: 0-0⛔⛔
strata: 5j

@Bułeczka napisał:
&quot;Na Crystal mamy kurs w okolicach 2,20 co uważam za lekkie value. U wielu buków kursem otwarcia było 2,00-2,05, ale po tym jak Burnley zremisował 0:0 z Man United, kursy skoczyły do góry. Remis z mega słabym Man United nie zrobił na mnie wrażenia, po prostu Diabły grają tragicznie i urwanie im punktów nie jest jakimś sporym wyczynem. Crystal jest niewątpliwie nieco lepszą drużyną od Burnley. W Burnley grają w większości piłkarze na poziomie Championship. W okienku transferowym zrobiono kilka transferów z klubów Premier League, ale byli to głównie gracze rezerwowi w swoich klubach. Największym transferem było sprowadzenie Boyda z Hull (nie był on kluczową postacią, raz grał, a raz nie grał) oraz Jutkiewicza z Middlesborough. Wg mnie lepsze transfery porobił Crystal, chociaż nie było szaleństw transferowych, o co miał zresztą pretensje Pulis, który odszedł z klubu. Na obronę przyszli Hangeland, Kelly i Fryers (jacyś mega piłkarze to nie są, ale dobre i to). W końcu prezes rzucił trochę kasy i za 7 mln funtów kupiono McArthura z Wigan. McArthur będzie grał prawdopodobnie obok Jedinaka w środku pola. Dobre wzmocnienia zrobiono w ataku. Strzałem w dziesiątkę jest ponowne wypożyczenie Zahy. W United sobie nie pograł, bo byli lepsi od niego. W Crystal jest od razu jedną z gwiazd zespołu i jednym z ulubieńców kibiców, bo dwa lata temu również był wypożyczony do Crystal i m.in. jego znakomita gra i bramki przyczyniły się do awansu do Premier League. W meczu z Newcastle widać było, że jest szybki i silny. Sprowadzono także Campbella i doświadczonego Johnsona. W tej chwili w ataku jest naprawdę sporo opcji, bo do tej trójki trzeba też dodać Gayle&#39;a, Chamakha czy też Puncheona, który gra zwykle jako skrzydłowy, ale strzela sporo ważnych bramek. Wg mnie Crystal ma po prostu lepszy skład i z tym składem powinni raczej utrzymać się w lidze. Gorzej wygląda za to prognoza dla Burnley. Właściwie ich wymienia się w pierwszej kolejności do spadku.

W poprzednim spotkaniu Orły zremisowały z Newcastle 3:3 i był to mimo wszystko dobry mecz w ich wykonaniu. Stwarzali sobie sporo sytuacji i mimo, że decydującą bramkę na 3:3 zdobyli dopiero w 95 min to w pełni zasłużyli na ten remis. O Burnley już wspominałem - zremisowali z Man United co jest sporym sukcesem z jednej strony, ale z drugiej jeśli popatrzymy jak grał w tym meczu United to ten wynik nie może dziwić.

Mam pewne podejrzenia odnośnie H2H, zobaczymy jak się ułożą wyniki w tym sezonie. H2H tutaj:http://www.betexplorer.com/soccer/en...vF1Mia&amp;where=0 . Wprawdzie tylko raz było klasyczne 3za3, ale także dwukrotnie padały dwa remisy na sezon oraz dwukrotnie drużyny rozkładały wymianę punktów na dwa sezony. Zobaczymy jak będzie w tym roku.

Znalazłem też kilka danych statystycznych, które wydają się być ciekawe. Crystal jeszcze nigdy w historii swoich występów w Premier League nie wygrało meczu domowego we wrześniu - liczę więc że się przełamią. Burnley we wszystkich swoich meczach w Premier League tylko 4 razy zachowało czyste konta i ani razu w meczu wyjazdowym, czyli na wyjazdach zawsze tracili co najmniej gola.&quot;

PS
Coś się dzieje z moją przeglądarką, nie mogę cytować fragmentu, więc skopiowałem.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 21/9

kolarstwo
Fabio Aru - Joaquim Rodriguez
typ:1
kurs 2,25
buk: Bet at Home
wynik: 5-4⛔⛔
strata: 3j

Fabio Aru - Joaquim Rodriguez 1 @ 2,51 Pinnacle

Aru jutro nie ma nic do stracenia, ma ponad 3 minuty nad 5 Martinem i dużo osób spodziewa się że Włoch zaatakuje już u podnóża ostatniego podjazdu. Jeśli to zrobi to karuzela zacznie się kręcić, bo wtedy i Purito i Valverde będą musieli go skasować. A że Purito nie ma jaj by rekontrować to raczej nie widzę go jutro przed Włochem. Hiszpana stać tylko na atak na 200 metrów przed metą. Jutro o wygraną powalczą Contador, Froome i właśnie Aru. A Valverde i Purito będą liczyli stracone sekund do tej 3 i liczyli czy zachowają swoją przewagę, nad młodym zawodnikiem Astany.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 22/9
????
Roger-Vasselin - Muller
kurs: 2,2
buk: bet 365
wynik: 0-2✅✅
wygrana: 2,4j

Roger-Vasselin - Muller
Muller @ 2,24 / Pinnacle
Muller +2,5g @ 1,65 / Pinnacle

Ja trochę inaczej sądzę, niż kolega wyżej, patrząc na te kursy. Jak dla mnie mecz 50/50, gdyż ani jeden ani drugi nie ma argumentu nad rywalem takiego, którym mógłby pozamiatać ten mecz na szybko.
Francuz przed własną publicznością i wielu może powiedzieć, że to samobójstwo grać przeciw gospodarzowi, zwłaszcza Francuzowi, ale to tylko gra i sami tenisiści decydują. Roger ostatnimi czasy słabo, patrzę na jego całoroczne zmagania na hardzie nie wygląda to jakoś super, a końcówka dość fatalnie. Czego nie można powiedzieć o zawodniku z Luksemburgu, który zamiata Chelek za Chelkiem.
Vasselin słabiutki serwis, jest to bardziej technik i będzie chciał przedłużać wymiany, jednak myślę, że w hali to samobójstwo. Jedna krótsza piłka i może być po wymianie, bo właśnie tak agresywnie gra Muller.
Luksemburczyk serwis nie do zatrzymania można powiedzieć, mocny i na hali bardzo duży atut. Do tego potrafi grać s&amp;v, co jest kopalnią punktów. Dobre warunki fizyczne, &quot;slajs&quot; też na poziomie, a sądzę, że będzie to częsty widok przy grze rywala.
Jak dla mnie kurs przesadzony na zwycięstwo Gillesa i sądzę, że warto pograć.
dzięki @ArQuisek

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 23/9
:baseball:
Miami Marlins - New York Mets
kurs: 1,74
buk: bet365
stawka: 4j
wynik: 5-6⛔⛔
przegrana: 4
j

Miami Marlins @ New York Mets
New York Mets
1.73 @ Pinnacle

Jarred Cosart (MIA) vs Jacob DeGrom (NYM)

DeGrom to rewelacja rozgrywek w ostatnim czasie , NY Mets może mieć pociechę w przyszłym sezonie z tego miotacza.
Od ASB tylko jeden nie udany start w Los Angeles.
Drugie najlepsze FIP w lidze za drugą połowę sezonu (2.39) - gorszy jest tylko od C.Kershawa.
53.2 IP , 37 H , 11 BB , tylko 2 oddane HR i 49 K za drugą połowę sezonu
Pewnie gdyby miał więcej IP jak reszta miotaczy z topki to te liczby miałby gorsze , ale wyglądają one za okres czy to od Meczu gwiazd czy za ostatni 10 gier - są bardzo obiecujące.
Miami w tym sezonie widział trzy razy - wyniki mówią same za siebie - 4-0 , 9-1 i 4-3 -&gt; kolejno 7,7,6 IP , w każdym oddał po 5 Hits , oddał kolejno 0,1 i 0 ER oraz miał minimum 6 K.

Miami od utraty Stantona raczej nie będzie grać na 100% , ponieważ był on mocnym kandydatem do NL MVP - a jednak z powodu jego kontuzji trochę raca siły , po za tym są 4 mecze pod bilansem .500 , więc nie ma presji o Dziką Kartę

Kurs zadowalający , więc można zagrać na NY Mets.

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 24/9
????
Herbert - Przysiężny
kurs: 1,57
buk: Unibet
stawka: 7j
wynik:1-2⛔⛔
przegrana: 7j

Herbert Pierre-Hugues 1,50 bet365

Jak by Polak był w optymalnej formie to ten mecz widze 50 na 50, ale w obecnej sytuacji to Francuz jest zdecydowanym faworytem tego spotkania. Michał od wielu tygodni w dołku, wypadł z pierwszej setki, gra wygląda naprawde zle. Tutaj się meczył w eliminacjach z zawodnikami z poza pierwsze 500 rankingu! Michał dobrze czuł sie zawsze na hali, dobre podanie i płaska szybka gra max 3,4 uderzenia i po akcji. Teraz serwis to jakiś dramat traci punkty przy swoim podaniu jeden za drugim i to sie odbija pozniej na całej grze. Wątpie aby nagle po trzech słabych meczach w eliminacjach zaczął znowu grać na poziomie z przed kilku miesiecy, gdzie wygrywał na hali turnieje pokonywał Gulbisa itp. Te czasy odeszły i już raczej nie wrócą. Niech się cieszy, ze gra w turnieju głównym...

Francuz wczoraj też niby 3 sety z Bosselem, ale mecz wyglądał zupelnie inaczej. Swiss miał jednego bo w meczu i go wykorzystał, pozniej przy podaniu Herberta nie było walki, a sam nie wykorzystał chyba 11 bo w 1 secie! Pozniej wszystko wróciło do normy i dominacja Francuza była oczywista.

Herbert gra u siebie jego styl idealnie pasuje na hale, Michał pod formą, wszystko tutaj przemawia za zawodnikiem gospodarzy. Dużo będzie zalezalo od tego co pokaze Polak, mam nadzieje, ze będzie grał jak w poprzednich trzech spotkanaich w eliminacjach, wtedy o wynik jestem spokojny...

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 25/9
⚽
Barcelona - APOEL
Porto - BATE
typ: goście poniżej 0,5 bramki
kurs AKO: 2,43
buk: Marathombet
wynik: 1:0 i 6:0 ✅✅
wygrana: 4,29j

Barcelona - APOEL
Team 2 bez gola @1.40

Porto - BATE
Team 2 bez gola @1.72

AKO@ 2.41 bwin

Dwa zespoły, które lubią pograć piłeczką, a więc rywale bardzo rzadko będą przy piłce. Raczej przyczajeni na kontry, choć i APOEL i BATE (co pokazali w eLM) na wyjazdach tracą większość atutów.
Warto pograć jakieś posiadanie w ich stronę.
dzięki @Vidal

Otrzymane punkty reputacji: +9
M 29

mariuszwyl

Użytkownik
26/9
⚽
Athletic-Szachtar
typ: Athletic over 1,5 bramki
kurs: 1,99
buk: betsafe
wynik: 0-0⛔⛔
przegrana: 5
j

Athletic-Szachtar

Bardzo dobry kurs mamy na Basków i nie zamierzam tego przepuścić. W ostatnim czasie widać dysproporcje pomiędzy domowymi i wyjazdowymi meczami Athletic, bo w tym sezonie tak średnio wygląda gra poza San Mames. Dzisiaj jednak mecz domowy, a tam póki co dwa bezproblemowe i mega zasłużone wygrane z Levante i Napoli. W obu tych spotkaniach zaaplikowali rywalom po 3 sztuki i tak powinno być. Skład wyjdzie prawie taki sam jak z Barceloną w lidze, ale jak czytałem być może Ibai Gomez zamieni Markela Susaetę na prawej pomocy, co moim zdaniem byłoby dobrym posunięciem, bo Markel gra cienko, a Ibai w tym sezonie, co dostawał szansę to wykorzystywał je raczej dobrze. Ciekawi mnie czy znowu zagra De Marcos na prawej obronie, czy jednak Valverde wybierze Iraole.
Goście z bardzo mocną linią pomocy - głównie Brazole - którzy będą wspierać Luiza Adriano. Obrona jednak w mojej ocenie nie wygląda jakoś bardzo mocno. Owszem Rakitskiy jest w stanie nią dobrze pokierować wraz z Srną, ale mimo wszystko czy Marcio Azevedo(bo jego spodziewam się na lewej stronie) czy Kucher(chyba na środku zagra) to nie są dla mnie mega pewniacy. Wiadomo też, że gospodarzom powinien odpowiadać styl Szachtara czyli otwarty futbol, gdzie łatwiej zaatakować. Ale ostatnio Baskowie popełniają sporo prostych błędów w defensywie i dlatego nie zagram czystej &quot;1&quot; tylko over po podobnym kursie.

Athletic over 1,5 @ 1,99 Betsafe

M 29

mariuszwyl

Użytkownik
kupon 27/9
⚽
Fulham - Blackburn
kurs: 2,62
buk: bet365 i inni
stawka 2j
wynik: 0-1⛔⛔
przegrana: 2j

Fulham - Blackburn

W końcu zakonczyły się rządy Magatha w Fulham po porażce z Nottingham został w trybie natychmiastowym zwolniony ten trener był raczej &#39;&#39;porażką&#39;&#39; zarządu chwalono się nim najpierw spadł z Premier League a teraz w Championship nie wygrał żadnego spotkania i zostawił zespół z zaledwie 1pkt. Jego miejsce zajął walijski trener Symons mało znany szerszej publiczności ale dostał statut tymczasowy chyba że się spiszę zobaczymy dzisiaj ma ku temu szansę jego zespół zagra z Blackburn. Problem w Fulham leżał po stronie Magatha moim zdaniem ponieważ żaden zawodnik nie był pewny co do tego czy trener mu ufa świadczy o tym fakt że tachlował składem jak tylko umiał na każdej pozycji, a potrzeba tutaj harmonii i spokoju skład mają na prawdę dobry trzeba tylko wykorzystać jego atuty i liczę tutaj właśnie na nowego szkoleniowca który dzisiaj nie skorzysta ze SMitha który pauzuje za kartkę, natomiast z powodu kontuzji nie zobaczymy Taggarta. Mając w zespole McCormacka najlepszego strzelca zeszłego sezonu z Leeds i Roddallegle nie można przegrywać seriami i liczę że od dziś zaczną się wspinać w tabeli.

Zwycięstwo Fulham @@ 2.65
Strzelec gola @@ McCormack @@ 2.70

Potem opiszę jeszcze Nottingham i Bournemouth

Do góry Bottom