>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Chodzi o to, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Peter Sagan - Joaquim Rodriguez
Peter Sagan @ 1.75 Sportingbet ✅
stawka: 100,00 PLN

Śmiech na sali co ja gram ostatnio, więc znowu próbuję się poratować.

Peter Sagan - Joaquim Rodriguez 1 @ 1,75 Sportingbet

Nie rozumiem zestawienia tych zawodników do jednego H2H. Zawodnicy o zupełniej różnej charakterystyce a profil jutrzejszego etapu zdecydowanie przemawia na korzyść Sagana. Jutrzejszy teren mocno pofałdowany, jednak co poniektórym chyba przysłoniła oczy wygrana Purito na dzisiejszym etapie. Jutro nie ma takiej ściany gdzie Purito może odskoczyć i nie ma takiej ściany gdzie Sagan się ukręci. Jutro etap zgarnia ktoś z trójki Sagan, Moser, Flecha ewentualnie Slagter. Kolejna sprawa jest taka że Sky ma już wygrany wyścig i wątpię że jutro odkręcą takie tempo jak dzisiaj bo w końcu samego Frooma ujadą te ch**ozy z Kolumbii :cool:
????

P 907

pawel-1

Użytkownik
Barcelona - Milan
pierwsza kartka do 25:59 @ 2.10 Tobet ✅

Od samego początku wiedziałem, że będę w tym meczu kombinował z kartkami. Taka opcja spodobała mi się najbardziej. Zawody poprowadzi Węgier Kassai, który potrafi kartkami sypać jak szalony. To doświadczony arbiter, może chcieć od samego początku tonować nastroje. Gorąco będzie od pierwszej minuty, chyba nikt nie ma wątpliwości. Taktyka Milanu na ten mecz jest oczywista - heroiczna obrona całym zespołem. Włosi, czyli catenaccio, prowokacje i różne brudne gierki. Nie mam wątpliowści, że przebierać w środkach nie będą. Ich cel to obronić 2-0 z pierwszego meczu, a w tym przpadku cel uświęca środki. Z podstawowych zawodników tylko Mexes jest zagrożony zawieszeniem w przydpaku awansu. Oznacza to, że Ambrosini, Yepes czy Montolivo mogą od samego początku ostro gasić Messiego i spółkę. Przy piłce od pierwszego gwizdka będzie Barca i powinna atakować huraganem, bo nie ma na co czekać. Uważać trzeba będzie na kontry. Tu też nie widzę kalkulowania. Strata bramki ozancza, że Barcelona znajdzie się w głębokiej dupie. Jeżeli będzie trzeba przerwać akcję faulem taktycznym jestem pewien, że tak się stanie. Niestety zagrożeni zawieszeniem w przypadku awansu są Busquets i Pique. Duża strata dla typu, bo obaj kartkują jak szaleni. Do tego Sergio jest przecież defensywnym pomocnikiem, a takim najłatwiej coś złapać przy przerywaniu kontr. Jest oczywiście szansa, że postawią na dobro zespołu i gdy zajedzie taka potrzeba to się nie zawachają. Trzeba liczyć na innych. Może lubiący zapędzić się do przodu Alba? Może Mascherano(o ile zagra)? Jest też szansa na jakąś drobną spinę między zawodnikami. Na boisku będzie kilku zawodników lubiących wchodzić w takie akcje. Generalnie widzę kilka dróg powodzenia tego zakładu. Po takim kursie, moim zdaniem, warto dziabnąć.

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 907

pawel-1

Użytkownik
Bayern - Arsenal
Arjen Robben strzeli bramkę @ 2.75 Betsafe ⛔

Ja tam nie mam wątpliwości, że Bayern znowu będzie rywalem poza zasięgiem Arsenalu. Tak było w Londynie, więc nie widzę podstaw by inaczej miało być na Allianz Arena, gdzie Bawarczycy spisują się wyśmienicie. W Monachium jest ogromne parcie na wynik, remisu nikt nie bierze pod uwagę. To nie jest typ drużyny, która cofnie się bronić wynik. To nie Bayern, nie tego oczekują kibice. Osłabienia gospodarzy nie odegrają roli w tym meczu. Bayern to najszersza ławka na świecie i bez problemu sobie poradzą. Zwłaszcza z klasę gorszym rywalem. Martinez i Gustavo nakryją czapką Diabyego z Artetą. Bastian by się przydał, ale i tak będzie komu robić grę. Franck to faktycznie spora strata, ale Arsenal ma tak słabo obsadzone boczne sektory, że i tak Bayern będzie siał tam popłoch. Boateng to i tak rezerwowy, można o nim zapomnieć. Wróćmy właśnie do bocznych obrońców Arsenalu. Wobec absencji Gibbsa, Monreala i Sagny zagra para Jenkinson i Vermaelen. Fin na tym poziomie to komedia, a Belg jest naturalnie stoperem. Duży problem Arsenalu. W bramce ma wyjść Fabiański i to jest, moim zdaniem, strzał w kolano. Ja rozumiem, że Łukasz rozegrał w rezerwach Arsenalu trochę dobrych spotkań ale to nie ten lewel. Tykająca bomba na pozycji bramkarza. Robben dostaje swoją szansę. Niby zagra świeżo po kontuzji ale to był tylko niegroźny uraz łydki. Podczas swoich ostatnich występów strzelał bramki Wolfsburgowi i Werderowi w lidze, a także zadecydował o wyeliminowaniu BVB z Pucharu Niemiec. Wiadomo, że Holender jest samolubny, więc liczę na jego próby. W Bayernie skrzydłowi czasami w czasie meczu zmieniają się stronami. Firmowe zajścia na strzał do środka powinny z łatwością przychodzić Holendrowi, zwłaszcza przy Jenkinsonie. Jest też mała szansa, że znowu dopcha się do strzelania ewentualnego karnego. Wobec chwilowej zawieszki Mandzukicia(nie strzelił nic od 3 spotkań, nie zdarzyło mu się to do tej pory) ciosy mogą być wyprowadzone ze skrzydeł. Kroos, operujący za napastnikiem, jakimś wybitym strzelcem nie jest. Wszystko jakoś składa mi się na brameczkę Robbena lub Mullera. Zdecyduję się na tego pierwszego, gdyż to dla niego ten mecz jest dużą szansą. Ma okazję się pokazać, co w lidze nie przychodzi mu łatwo. Powinno mu zależeć. Sam wypowiadał się, że nie jest zadowolony z roli rezerwowego i chce udowodnić swoją wartość. Ma okazję. No i kursik na niego lepszy.;)

Arjen, to powinien być wygrany zakład... :?

Otrzymane punkty reputacji: +14
P 907

pawel-1

Użytkownik
Deportivo - Celta
Carlos Marchena dostanie kartkę @ 2.55 Expect ⛔
stawka: 50,00 PLN
Borja Oubina dostanie żółtą kartkę @ 3.70 Betsafe ⛔
Andres Tunez dostanie żółtą kartkę @ 4.00 Betsafe ✅

Od początku myślałem o kartkach w tym spotkaniu. Derbowy pojedynek w połączeniu z układem tabeli mogą dać nam &quot;brudny&quot; mecz. Pikanterii pewnie doda Pan Velasco, który kiedy już zaczyna sypać kartkami to w zasadzie nie ma po co ich chować... O ile meczami międzynarodowymi czy krajowym pucharem trochę sobie średnią zaniża, tak w Primiera Division jego statystki są imponujące. Ostatnio 7 kartek w derbach Walencji, 14(!!!) w meczu Osasuna - Saragossa czy 9 gdy Athletic zbłaźnił się z Espanyolem. Linie zaproponowane przez bukmacherów nie do końca mnie zadowalają, więc trzeba pokombinować. W obu ekipach jest grupa zawodników, którzy z kartkami są mocno zaprzyjaźnieni. Jak na mecz takiej rangi mamy bardzo szeroki wybór. Na pierwszy ogień idzie Marchena.
Marchena ostatnio zmagał się z przeziębieniem, ale w meczu raczej go zobaczymy. Nie wiadomo tylko jak choroba może wpłynąć na jego komfort grania.
Pierwszy argument zaczerpnę od Ramzesa. Drugim będzie przesadzony, na tle innych buków, kurs w Expect. Marchena to stoper, który często coś łapie. Zerknąłem też w jego statystyki z lat ubiegłych i dochodzę do wniosku, że warto. Lata swoje ma, więc szybkość i zwrotność już kuleją. Dla Deportivo, moim zdaniem, to już mecz ostatniej szansy. Szczególna ostrożność w tyłach wskazana. Jeżeli chodzi o kartkę Oubiny to jadę po statystykach i kursach. Upomnienie defensywnego pomocnika w takim meczu jest czymś &quot;normlanym&quot;, a zobaczmy jak to wygląda w przypadku innych piłkarzy tej pozycji awizowanych do gry:
Assuncao 8 występów/1 żółta kartka, dostanie kartkę @ 2.20 Unibet
Aguilar 20 występów/8 żółtych kartek i 1 czerwona za żółte, dostanie kartkę @ 2.00 Expect
Krohn-Dehli 24 występy/5 żółtych kartek, dostanie kartkę @ 2.80 Unibet
Poza Aguilarem, który faktycznie lubi zabawić się w środku pola wybitnie kartkujących zawodników nie ma. Oubina zagrał 25 razy i dostał 5 żółtek. Średnia wyższa niż Assuncao, statsy podobne do Duńczyka, a kurs dużo wyższy. Oubina jest kapitanem, ale przy Velasco może to mieć mniejsze znaczenie. Jest wyczyszczony, więc można zaczynać zabawę od nowa. Kartka Tuneza to dla mnie spore value. Niby tylko 3 kartki w 21 meczach ale taki kurs na upomnienie stopera w takich okolicznościach? Nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem coś podobnego... Mocno swędział mnie też Aspas ale skoro nie chciał się wykartkować i odpocząć z Realem, to nie widzę podowu by chciał z Barceloną. Spróbuję to płaską stawką. Wystarczy, że jeden mi coś złapie i już źle nie jest. Za &quot;dwójkę&quot; buki zapłacą sporo, o &quot;trójce&quot; nie wspominając(totolotek huehue)...

P 907

pawel-1

Użytkownik
Barcelona - Rayo
Alexis Sanchez strzeli bramkę @ 2.30 Expect ⛔

A spróbuję, bo kurs do mnie przemawia. Ostatnio strzelił z Deportivo to może się obudzi.

ehhh... setke miał...

P 907

pawel-1

Użytkownik
Gulbene - Daugava Ryga
Gulbene DNB @ 9.30 Unibet ⛔

Egzotyka pełną gębą - ćwierćfinał Pucharu Łotwy. Jak to w przypadku takich rozgrywek infromacje są mocno okrojone. Bazuję więc na 3 prostych faktach:
W ubiegłym sezonie Gulbene spadło z pierwszej ligi, a Daugava utrzymała się po barażach. Oba zespoły dzieliły w tabeli zaledwie 3 punkty.
Interesujące H2H - Daugava wygrała zaledwie 1 z 9 rozegranych spotkań między tymi zespołami. W dodatku był to mecz, który odbył się najdawniej.
Po sezonie w obu zespołach spora rotacja zawodników. Z informacji, które znalazłem wynika np, że Gulbene nie ma bramkarza na dzisiejszy mecz.
Mecz w Rydze, ale na stadionie Skonto. Po takim kursie niech im będzie, zagram.:razz:

P 907

pawel-1

Użytkownik
Szwecja - Irlandia
Szwecja nie zacznie meczu w składzie: A. Isaksson, M. Lustig, A. Granqvist, J. Olsson, B. Safari, S. Larsson, R. Elm, K. Kallstrom, A. Kacaniklic, Z. Ibrahimovic, T. Hysen @ 1.40 Unibet ⛔
stawka: 200,00 PLN
Nie mam pytań co oni wymyślili. Przez ostatnie kilka(podejrzewam, że nawet kilkanaście lub kilkaset ale nie chce mi się grzebać dalej) spotkań Szwedzi nigdy nie zaczeli meczu takim składem. Ciężko wyprorokować ich jutrzejszą wyjściową jedenastkę. Po prostu napiszę kto mi tu nie pasuje, a kogo ewentualnie widziałbym w składzie.
M. Lustig - przyczepię się na siłę. Dopiero 16.03 wrócił po kontuzji do składu The Bhoys. Na 99% zagra, ale a nóż...;)
B. Safari - dawno temu stracił miejsce w wyjściowej jedenastce Anderlechtu. W ostatnim sparingu z Argentyną na tej pozycji wyszedł M. Olsson, który ma pewne miejsce w składzie Blackburn.
R. Elm + K. Kallstrom - kompletnie nie widzę tej pary razem na boisku od pierwszej minuty. Obaj są zawodnikami o ofensywnym usposobieniu. Hamren potrzebuje Wernblooma lub Svenssona do zabezpieczenia tyłów. Para jaką awizuje Unibet spowoduje, że w linii pomocy nie będzie żadnego zawodnika od zadań defensywnych.
A. Kacaniklic - na lewej stronie w meczu z Niemcami wyszedł Elm i strzelił gola na 4-4. Po co coś zmieniać?:p Tym bardziej, że ze wspomnianych wyżej powodów Elm może się nie zmieścić w środku.
T. Hysen - Ostatnio wrócił po ciężkiej kontuzji Toivonen, który dla tej reprezentacji znaczy 10 razy tyle co Hysen. W dodatku opcja z zawodnikiem PSV pozwoliłaby wystawić Ibre na szpicy. Bo w parze z Hysenem to Zlatan byłby za plecami.
Podsumowując - jest kilka pozycji na których widzę ewentualną roszadę względem tego co proponuje Unibet. Mam 5(bo tego na siłę dopisanego Lustiga ciężko liczyć) zawodników, którzy mogą przesądzić o pozytywnym rozstrzygnięciu zakładu. To dużo, a kurs wcale nie taki mały jak się wydaje. Hamren, nie zawiedź mnie.;)

P 907

pawel-1

Użytkownik
Chorwacja - Serbia
pierwsza kartka do 25:59 @ 2.03 Tobet ⛔

Grzech nie spróbować czegoś z kartkami w tym meczu. Buki też wiedzą co się święci, bo oferty pod tym kątem prawie nie ma. Tobet za czerwoną kartkę płaci zaledwie 2.15, taka opcja mi się nie widzi. Stawiam więc na to, że gotować się będzie od samego początku. Z wiadomych względów mecz będzie wojną na trybunach i na boisku. Ogromna presja oraz wzajemna nienawiść. Co więcej potrzeba, by kartki sypały się od pierwszych minut? Przydałby się jakiś sensowny arbiter. Tu mamy słynnego, po meczu Manchesteru Utd z Realem, Cakira Cuneyta. Nie boi się pokazać czerwonej(czego dowód mieliśmy we wspomnianym spotkaniu), żółtka sypie tak średnio pod względem ilości ale dramatu nie ma. Głupi nie jest. Musi się domyślać, że jeśli nie będzie tonować emocji od samego początku to ten mecz może wymknąć mu się spod kontroli. 26 minut to całkiem sporo, a i kurs zachęca.

faul na kartkę Ivanovicia w 25 minucie... ręce opadają...

P 907

pawel-1

Użytkownik
Portugalia - Azerbejdżan
Azerbejdżan lub remis @ 3.75 Bet365 ⛔
stawka: 75,00 PLN
Azerbejdżan DNB @ 11.00 Bet365 ⛔
stawka: 25,00 PLN
Słaby mecz i wymęczone zwycięstwo w Luksebmurgu, słaby mecz i ledwo wyciągnięty remis w Izraelu. Do tego dochodzi porażka w Rosji, ale liczę ją jako &quot;mogło się zdarzyć&quot;. Portugalia katuje się się niesamowicie w tych kwalifikacjach. Dziś dodatkowo bez CR7. Albo w końcu odpalą i zaczną ogarniać na miarę możliwości, albo w końcu się poślizgną. Na takim farcie jak w końcówce z Izraelem wiecznie jechać się nie da. Przy takich kursach bliżej mi do tej drugiej opcji. Azerbejdżan, podobnie jak Izreal, może okazać się terenem nie tyle trudnym, co mocno egzotycznym. Typy przeciwko gościom, nic poza tym.
szkoda czerwonej kartki, może by dowieźli...

Otrzymane punkty reputacji: +6
P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Saragossa - Real Madryt
Cristiano Ronaldo strzeli bramkę @ 1.57
Tony Bellew - Isaac Chilemba
Tony Bellew @ 1.45
AKO: 2.28 Unibet
Kurka, wysoko wycenili Crisa. W to mi graj. Ronaldo wraca w, zapewne, średnim humorze z kadry i będzie zabijał. Gospodarzom ostatnio Sevilla wcisnęła 4, więc Real też może ich rozjechać. Że niby bez udziału Crisa? W to nie wierzę. Marca awizuje mu towarzystwo Benzemy, Kaki i Callejona. Strzelb wśród nich próżno szukać. No i wiadomo - wolne, karne wszystko Crisu.
Boks od forumowego speca, więcej w dziale sportów walki. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Saragossa - Real Madryt
Cristiano Ronaldo strzeli bramkę @ 1.57 ✅
Tony Bellew - Isaac Chilemba
Tony Bellew @ 1.45 ⛔
AKO: 2.28 Unibet ⛔
Minął mi czas edycji, więc rozliczam w ten sposób.

Marzec zakończony grubo pod kreską. Poszedł się gonić cały zysk wypracowany w temacie. Szczegółowe statysyki zrobię na dniach, bo obecnie trochę zarobiony jestem. Prowadzenie tematu porzucam, bo temat z takimi wynikami nie służy niczemu. To były fajne 3 miechy. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +15
P 907

pawel-1

Użytkownik
Z podanych wyżej typów +/- zero. Nie chce mi się już robić szczegółowych statystyk, bo nie mają one znaczenia. Zaczynam od nowa. Powiedzmy, że zlot mnie zmotywował. ;)

-----

1. Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Warta Poznań
Warta Poznań DNB @ 10.00 Bet365 [25,00 PLN]
remis lub Warta Poznań @ 3.75 Bet365 [25,00 PLN]
⛔50,00 PLN

Termalica po raz kolejny może nie chcieć awansować do Ekstraklasy. Co prawda jeszcze sporo do końca, ale ostatnio dostali 3 punkty za &quot;mecz&quot; z ŁKSem. Nawet, jeżeli to jeszcze nie jest ten etap, by robić zjazd w dół to po takich kursach ja chętnie spróbuję. Warta wisi nad strefą spadkową, punkty im potrzebne. Skoro obie ekipy mogą dostać to, czego chcą... Bez żalu w razie pudła, bo to takie luźne domysły.

P 907

pawel-1

Użytkownik
2. Real Madryt - Malaga
Malaga over 0.5 @ 1.70 Unibet [150,00 PLN]
✅105,00 PLN

Aż za dobrze mi ten bet wygląda... Sytuacja w szatni Realu napięta jak baranie jaja. Ciężko przeczytać coś o meczu, a tematy które się przewijają to przede wszystkim Mou, Casillas i Pepe. Obrona Królewskich po raz kolejny mocno naruszona absencjami: Marcelo, Arbeloa, Ramos, Khedira i Pepe. Mou na wczorajszej konferencji prasowej: &quot;Ale szanujcie trenera, który mówi, że gra Diego Lopez, Albiol, Varane, Nacho i Coentrao… I już podałem jutrzejszą obronę.&quot; Czyli byłyby dwa słabsze ogniwa - Nacho i Albiol. Czy to jakaś gierka? Może i tak, ale w polu manewru zostają tylko Fabinho z Castilli, Carvalho lub ewentualnie przesunięty Essien. Ostatnio na Santiago Bernabeu 3 gole był w stanie wbić Real Valladolid. Malaga też rozbita w defensywie(brak Gameza, Weligtona i Toulalana), ale z przodu wyjdą wszscy najlepsi. Sytuacja w tabeli wygląda tak, że bardziej powinno zależeć gościom. Atletico na odrobienie 8 punktów w 4 kolejki ma iluzoryczne szanse. Dodatkowo dzisiaj grają pierwsi, więc jeśli na Santiago Bernabeu doszłaby informacja o stracie punktów przez ekipę Simeone to mogą luźniej podejść do meczu.

P 907

pawel-1

Użytkownik
3. TSG 1899 Hoffenheim - Hamburger SV
Hamburger SV over 1.0 @ 1.758 Pinnacle [150,00 PLN]
✅113,70 PLN

Dla mnie świetna propozycja na ten mecz. Kompletnie nie mogę ogarnąć, dlaczego buki tak nisko wyceniają Wieśniaków. Zacznijmy od gospodarzy, którzy w tyłach mają trochę kłopotów. Dalej nie ma Gomesa w bramce, a zastępujący go młodziutki Casteels radzi sobie raczej miernie(wyjątek - mecz z Bayerem). Za piątą żółtą kartkę pauzuje Vestergaard(podstawowy obrońca, 10 meczów z rzędu), a za czerwoną Ojgen Polanski. Kilka drobniejszych absencji z poprzednich meczów i Kicker do gry na stoperze awizuje zawodnika z rocznika 1994! Oczywiście 0 gry do tej pory w Bundeslidze. Ostatnie straty bramkowe Wieśniaków to: 2 w Bremie, 1 z Nurnberg u siebie, 5 w Leverkusen, 2 w Wolfsburgu. Piąty mecz to czyste konto z Fortuną u siebie, ale to leszcze. Fakt, u gospodarzy spora spina, bo Ausburg dostanie łomot z Bayernem i jest szansa wskoczyć na 16 miejsce. Ale czy HSV o nic nie gra? No bez jaj... Goście obrony nie mają, fakt. Ale z przodu ogromny potencjał. vdV doskonale bije stałe fragmenty, po których HSV robi sporo zamieszania. Taką defensywę raz są w stanie spokojnie sforsować, a może i więcej bo zapowiada się otwarte widowisko. Obie strony rzucą się do ataku. Kursy na over i bts są żenująco niskie, a ja nie mam pojęcia dlaczego tak marnie wyceniane są gole gości. I chętnie skorzystam.

P 907

pawel-1

Użytkownik
4. Fiorentina - Palermo
Palermo over 0.5 @ 1.75 Expect [150,00 PLN]
⛔150,00 PLN
Oczywiście, że value. Są firmy, które za bts płacą mniej. Ale do sedna. Dla Palermo to absolutnie mecz ostatniej szansy. Genoa gra później, a Torino w tym samym czasie, więc o demotywacji spowodowanej wynikami rywali nie ma mowy. Palermo musi iść do przodu i tyle. W ostatnim czasie bramki strzelali wszystkim, z przerwą na Juventus. Fiorentina notuje serię 13 spotkań ze stratą gola na własnym stadionie(tylko Serie A)! Czyli strzelają tu, praktycznie, wszyscy. W sytuacji kadrowej można powiedzieć, że remis bo braki są po obu stronach. U gości nie zobaczymy Barreto i Ilicicia. Są to ważne ogniwa w ofensywie. Viola przede wszystkim osłabiona w środku brakiem Aquilaniego, a z przodu nie zagra Ljajić. Jutrzejsi goście mocno finiszują. Co prawda ostatnio 2 porażki, ale z wysoko notowanymi rywalami. Wcześniej wyglądało to obiecująco i utrzymanie stawało się realne. Fiorentina i tak już zakwalifikowała się do Ligi Europejskiej. Milanu nie dogonią, jeśli są realistami to dobrze o tym wiedzą. Udinese traci do nich 4pkt, Viola ma jeszcze mecz z Pescarą, więc dadzą radę utrzymać pozycję. Mecz na Stadio Artemio Franchi to może być kolejna strzelanina, a w takim wypadku zmotywowane Palermo powinno dorzucić coś od siebie. Poza tym zawsze jest szansa, że mafia im ten mecz kupiła.

P 907

pawel-1

Użytkownik
5. Arsenal Londyn - Wigan Athletic
Arsenal Londyn nie wygra do zera @ 1.70 Expect [150,00 PLN]
✅105,00 PLN
Haha, buki płacą średnio jakieś ~1.60 za over 0.5 Wigan, a tu Expect wyskakuje z czymś takim. W to mi graj. Przede wszystkim to będzie otwarty mecz. Remis to sznur na szyje dla jednych i drugich, więc nudno być nie powinno. Wigan nagrzane po wygraniu FA Cup, więc morale wysokie. Jutrzejsi goście to, zaraz po Man Utd, najwyższa średnia liczba bramek w lidze. Jeśli ta statystyka zostanie podtrzymana, to mają szanse swoje dołożyć. Tym bardziej, że tak jak wspomniałem - do stracenia nie ma już nic. Arsenal oczywiście lepszy, gra u siebie, ale na zero z tyłu często tu nie potrafi zagrać. Kiedy ostatnio przyjeżdżały zespoły z dołu tabeli, to były w stanie honorową bramkę strzelić. A jeden gol Wigan wysyła zakład do zaksięgowania. Dla porównania zaledwie 1.43 płaci Betsafe za taką opcję, więc pobieram jako niezaprzeczalne value.

P 907

pawel-1

Użytkownik
6. Benfica Lizbona - Chelsea Londyn
6 zmian w regulaminowym czasie gry @ 2.20 Sportingbet [100,00 PLN]
⛔100,00 PLN
Źle to nie wygląda moim zdaniem. Najlepiej by było, gdyby ktoś wygrywał. Wtedy zacznie się oszczędzanie czasu na zmianach oraz wprowadzanie defensywnych zawodników przez jednych, oraz desygnowanie ofensywnych graczy przez drugich. Jakość Chelsea w ofensywie bez Hazarda spadnie, więc możliwe, że zmiany będą tam potrzebne szybko. Benfica ma szeroką kadrę. Jest kim manewrować, więc trener musi z tego korzystać. Może jakaś kontuzja, może ktoś będzie miał wybitnie słaby dzień i rotacja potrzebna. Zakład ma szanse i przy wyniku remisowym, chociaż nie ukrywam, że w takim wypadku mam obawy o pozostawianie zamian na dogrywkę. Gdyby ktoś prowadził to dopasowanie taktyki do wyniku weźmie górę, a trenerzy wykorzystają rezerwowych.

P 907

pawel-1

Użytkownik
7. Real Madryt - Atletico Madryt
Diego Costa dostanie kartkę @ 2.10 Expect [50,00 PLN]
Diego Costa dostanie czerwoną kartkę @ 15.00 Betsafe [50,00 PLN]
✅5,00 PLN

Oczywiście trzeba zagrać kartkę zachowującego się jak pajac Brazylijczyka. Dwa ostatnie mecze derbowe sędziowie nie mieli jaj wyrzucić go z boiska, na co zdecydowanie zasługiwał. Może jutro Clos Gomez się odważy? Kartki rozdawać potrafi, czerwone również, a może przede wszystkim. Nie chce mi się szukać dokładnych statystyk, ale Clos Gomez to z pewnością top hiszpańskich arbitrów, jeśli chodzi o wykluczenia zawodników. Plucie na rywali, zwarcia, prowokacje - tak wyglądają derbowe mecze w wykonaniu Costy. Moim zdaniem warte grzechu. Jeśli Real będzie na prowadzeniu, co jest bardzo prawdopodobne, może się zacząć niezła jazda.

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 907

pawel-1

Użytkownik
8. Novara - Lanciano
Lanciano @ 6.00 Betclic [50,00 PLN]
⛔50,00 PLN

Tu kompletnie nie rozumiem opcji z forowaniem remisu przez bukmacherów. Cokolwiek się wydarzy Novara zajmie 5 miejsce i zagra w play-off z Empoli, które też już się z 4 miejsca nie ruszy! Goniące ich Varese ma bilans bramek gorszy o 24(17 strzelonych mniej i 6 straconych więcej), a także gorzej wypada w H2H(nie mam pewności co decyduje, ale skoro oba czynniki przemawiają za Novarą to luzik) - zremisowali na wyjeździe i przegrali u siebie. Lanciano punktów potrzebuje bardzo, gdyż w przypadku przegranej lub remisu w tym meczu Cittadella może ich zepchnąć na spadkowe play-offy. Dodając do tego, że to Serie B to z chęcią zaryzykuję.

P 907

pawel-1

Użytkownik
9. Zenit Sankt Petersburg - Vołga Niżny Novogród
Vołga Niżny Novogród over 0.5 @ 2.45 Betsafe [125,00 PLN]
✅181,25 PLN
Vołga musi iść na maksa, bo właśnie przed chwilą zyskała bardzo poważnego rywala w walce o utrzymanie. Krylia, po ograniu Rubina, zrównała się z nimi punktami. W ostatniej kolejce dużo łatwiejszy rywal dla piłkarzy z Samary. Zenit ma tylko matematyczne szanse na mistrzostwo. W ostatniej kolejce frajersko stracili swoją szansę oraz Dannego, który się wykartkował na dzisiejsze spotkanie. Jeden gol to i z niczego może wpaść. Tym bardziej, że Vołga bronić nie ma czego.

Do góry Bottom