>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Chodzi o to, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Edvald Boasson Hagen - Tyler Farrar
Edvald Boasson Hagen @ 1.46 Betsafe ✅
stawka: 100,00 PLN

Pobieram od speca kolarstwa. ????
Jego analiza, nie wklejam bo się brzydko skopiuje.

Otrzymane punkty reputacji: +3
P 907

pawel-1

Użytkownik
Borussia Dortmund - Nurnberg
Borussia Dortmund strzeli w obu połowach @ 1.70 Betsafe ✅

Takiego kursu się nie spodziewałem. Jakiś wysoce wygórowany nie jest, ale jednak z całą pewnością do gry. W poprzedniej kolejce ekipa Kloppa zmieszała z błotem Werder w Bremie, a dzisiaj powinno być teoretycznie łatwiej. Cała ofensywa spisała się dobrze, ale na szczególne pochwały zasługuje jednak Reus. Dzisiaj powinniśmy zobaczyć identyczne ustawienie w ofensywie. Ja jednak liczę, że Klopp postawi od pierwszej minuty na Błaszczykowskiego w miejsce Groskreutza. Polak jest lepszym zawodnikiem. Dzisiejsi goście w poprzedniej kolejce zremisowali u siebie z HSV. Wynik uzyskany przy dużej nieporadności rywali. Słabo spisali się wtedy boczni obrońcy - Chandler i Pinola. BVB dysponuje ogromną mocą na skrzydłach więc jeśli Nurnberg się nie ogarnie to będzie bieda. W meczu z HSV ratowała ich dobra postawa Schafera, ale teraz przed bramkarzem o wiele trudniejsze zadanie. Wiadomo jak trudno gra się na Signal Iduna Park. BVB goni Bayer więc takie mecze trzeba wygrywać. A mają wszystko, by rywali odesłać z bagażem kilku goli.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Hannover - Wolfsburg
Hannover powyżej 1.5 @ 2.120 Pinnacle ✅

Nowe rozdanie w Wolfsburgu? Kilka razy już to słyszałem. Ja do tej drużyny zaufania nie mam i raczej nie nabiorę. Co się tam zmieniło patrząc po meczu ze Stuttgartem? Raczej nic. W ofensywie to nadal jest piach. Bo i dlaczego ma nie być? Do drużyny doszedł tylko Perisic który zwyczajnie nie ma możliwości by zbawić drużynę. Strzelane bramki to... przypadek? Akcja Diego to łańcuch błędów środka pola Stuttgartu zwieńczona babolem Ulreicha. Drugi gol to szkolny błąd w kryciu przy rzucie wolnym i po dośrodkowaniu piłkę do bramki wpakował Madlung. Jakieś inne okazje do zdobycia bramki? Dzięki pomocy jednego z użytkowników udało mi się trafić skróty meczu i nie dopatrzyłem się dobrych szans. Bardzo nisko przez Kickera został oceniony Olic(4.5), a nieco lepiej Rodriguez i Perisic(obaj 4). Dzisiaj niemiecki portal awizuje do pierwszego składu jednego z najgorszych skrzydłowych w lidze - Vieirinhe. Czuję w kościach, że Wilki tu krzywdy rywalowi nie zrobią. Ich obrona nie grała zbyt pewnie. Popełniali błędy w ustawieniu i gdyby Stuttgart był trochę bardziej rozgarnięty w ofensywie to coś by ukąsił. Chłopaki Slomki urządzili sobie niezłe strzelanie w Gelsenkirchen. Zasygnalizowali dobrą dyspozycję ofensywną na początku rundy. Mimo, że do pierwszej jedenastki awizowany jest Sobiech(wolałbym Abdellaoue od początku) to dziś też powinno być dobrze. Zagrają u siebie, a Wolfsburg na wyjazdach wcale nie taki mocny jak wskazuje na to tabela. Ciężko stwierdzić jak będzie to wyglądało w nowej rundzie ale w poprzedniej trochę pod koniec &quot;napompowali&quot; sobie bilans. Wygrane z kandydatami do spadku - Hoffenheim i Fortuną na mnie wrażenia nie robią, a wynik meczu z BVB został wypaczony przez arbitra. Schlaudraff, Huszti i Diouf są bardzo dobrzy i przwiduję, że pozamiatają. Tylko słaba postawa defensywy w meczu z Schalke odwodzi mnie od grania na zwycięstwo gospodarzy. Ich siłą jest atak i na to stawiam. Mecze H96 obfitują w bramki(średnia 4/mecz - najwyższa w lidze) i jeżeli dziś będzie podobnie to swoje do bilansu dopiszą.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Hamburger - Werder
Hamburger powyżej 1.5 @ 2.060 Pinnacle ✅

Przede wszystkim dlaczego nie pakuję się w zdobycze punktowe Hamburga - bo są strasznie niefrasobliwi w defensywie. W dodatku stracili swojego etatowego stopera Mancienne. Anglik co prawda częściej jest w defensywie przeszkodą, niż pomocą ale zastępujący go Bruma też tuzą nie jest. W poprzedniej kolejce grali na wyjeździe w Norymberdze i nie sposób nie odnieść wrażenia, że z przodu wyglądali o wiele korzystniej. Gospodarze, którzy z gry mieli zdecydowanie mniej, byli w stanie kilka razy groźnie szarpnąć. Właśnie jedna z takich akcji zakończyła się głupio straconą bramką. W ofesnywie natomiast całkiem poprawnie. Elegancko pracowały skrzydła, na których bezlitośnie objeżdżani byli Pinola i Chandler. W środku operuje van der Vaart który w każdym meczu może zrobić różnicę. W Norymberdze grali z pomysłem i zasługiwali na zwycięstwo. Teraz wracają na własny stadion, na którym dobrze punktują. W ofensywie potencjał tej ekipy jest spory. Son, Rudnevs czy van der Vaart potrafią strzelać bramki i na to liczę. Werder natomiast został brutalnie potraktowany przez BVB na Weserstadion. Cała obrona, bez wyjątku zagrała do dupy. Generalnie ta ich defensywa to nic specjalnego, tracą masę bramek. Nie jestem też przekonany co do ich bramkarza. Mielitz zdecydowanie lubi przeplatać dobre mecze słabymi i czasami popełnia rażące błędy. HSV będzie grało o pełną pulę, a Werder preferuje otwarte mecze więc zapowiada się dobre widowisko. Son trochę podkręci celownik i będzie dobrze. Miał szansę przesądzić już o poprzednim meczu.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Madryt - Getafe
Alvararo Arbeloa dostanie żółtą kartkę @ 3.05 Betsafe
stawka: 50,00 PLN

Jest to przedostatni mecz przed Gran Derbi, w którym Arbeloa może się wyczyścić. Tyle mi wystarcza, by spróbować po takim kursie. Na mecz z Sevillą oczywiście przewidywana jest poprawka, jeśli to skończy się wtopą.

Arbeloa ława :?

P 907

pawel-1

Użytkownik
Aston Villa - Newcastle
Newcastle wygra co najmniej jedną połowę @ 1.99 Marathonbet ✅
stawka: 25,00 EUR

Długo zastanawiałem się z której strony ugryźć Newcastle i wybieram taką opcję. Moim zdaniem duże value, co odzwierciedlają też kursy konkurencji: @ 1.66 Bet365 oraz @ 1.85 WilliamHill. Obie ekipy są w dołku i wiszą nad strefą spadkową ale jeśli mam tu komuś zaufać to zdecydowanie gościom. Aston Villa od dłuższego czasu pogrążona jest w głębokim kryzysie. Ostatnio w lidze u siebie przegrali z Southamptonem, nie dali rady wyrzucić za burtę czwartoligowca w Pucharze Ligi(a grał podstawowy skład, byli zdecydowanie nastawieni na awans) oraz oddali dwubramkowe prowadzenie na The Hawthorns. O ile ten ostatni mecz mógł stać się pozytywnym impulsem, tak dwa błędy defensywy sprawiły, że jest kolejnym gwoździem. Wydawać by się mogło, że trochę pozytywnego bodźca przyniósł powrót Agbonlahora. Niestety, skory do gry na wysokim poziomie w ofensywie zdaje się być tam tylko Benetke. Belg dobrze wywiązuje się z roli strzelca. Nadal niedostępny jest Albrighton. Defensywa Aston Villi to od dłuższego czasu jest dno i muł po kolana. Tracą bramki nawet grając z zespołami z niższych lig(2 z Millwall i 4 z Bradford w dwumeczu!), zresztą gole które wbijało im WBA też raczej z kategorii tych które nie powinny paść. Newcastle również ma swoje problemy. Nadal radzić muszą sobie bez Ben Arfy i Tiote. Włodarze Newcastle postanowili zainwestować w utrzymanie klubu w lidze. W zimowym okienku sprowadzili pół Ligue 1. Defensywę wspomogą Yanga-Mbiwa, Haidara i przede wszystkim Debuchy. Rozwiązała się także sprawa Colocciniego który zostanie jednak w klubie. Wyjazd Tiote na PNA został załatany sprowadzeniem Sissoko z Tuluzy. O ile pamięć mnie nie myli to nie tak dawno o tego zawodnika dopytywał się Juventus! Ofensywę, po odejściu Ba, uzupełni Gouffran. Pardew ściągnął sobie bardzo ciekawych piłkarzy i znacznie poszerzył ławkę. Przyjmuję do siebie argumenty, że brak zgrania, że aklimatyzacja itd. O wiele łatwiej jest mi jednak uwierzyć w sukces Newcastle. Coś się dzieje, jest pozytywny bodziec w walce o ligowy byt. Pardew bardzo konstruktywnie odparł zarzuty kibiców, że ściąga kolonie obcokrajowców zamiast stawiać na ligowych zawodników. Jednocześnie zapewnił o dużym zaufaniu do nowych nabytków. Jeśli ktoś ma przerwać passę fatalnych wyników to zdecydowanie bliżej do tego gościom. Newcastle odpoczywa i przygotowuje się do tego meczu o 6 punktów od 19.01, a Aston Villa grała w piątek. Biorąc pod uwagę, że The Villans grają czwary mecz na przestrzeni 10 dni to może wychodzić z nich zmęczenie. Kadrę mają wąską, jadą praktycznie cały czas tymi samymi grajkami.

0-2 HT i pozamiatane.

Otrzymane punkty reputacji: +3
P 907

pawel-1

Użytkownik
GKS Bełchatów - Motor
Motor DNB @ 5.00 Bet365 ⛔

Mecz bez stawki, który zostanie rozegrany w Kleszczowie. Różnica w wycenie zespołów, moim zdaniem, jest sporo przesadzona. W Bełchatowie przecież jest kompletny burdel. Ekipa Kieresia solidnie przygotowuje się do zjazdu z Ekstraklasy. Pozwolę sobie zacytować oficjalną stronę bełchatowskiego klubu:
&quot;Trener Kamil Kiereś obejrzy w jutrzejszym spotkaniu siedmiu testowanych zawodników: Rafała Kosznika i Patryka Rachwała, co do których pozyskania decyzje zostały już właściwie podjęte a także bramkarza Polonii Warszawa Dominika Budzyńskiego, Krzysztofa Michalaka, Kamila Poźniaka, Rafała Kujawę i Mateusza Stąporskiego.
W meczu nie wezmą udziału z powodów zdrowotnych: Wiktor Baranowski, Łukasz Grzeszczyk, Krystian Paprocki, Jakub Rozwandowicz, Kamil Wacławczyk oraz Łukasz Wroński.&quot;
Personalnie wygląda to tak sobie. Trochę zawodników wypadło, trochę szrotu do przetestowania, trochę odchodzi(np Giel dzisiaj). Jeszcze jeden bardzo interesujący cytat z tego samego źródła:
&quot;Już jutro w Kleszczowie odbędzie się kolejny sparing budowanej w nowych warunkach drużyny PGE GKS Bełchatów. W rozpoczynającym się o godz. 13 test-meczu z Motorem Lublin ma wystąpić 22 zawodników.&quot;
Wyraźnie stawiają na testy, sprawdzenie zawodników, a nie walkę o wynik. Motor nastawiony na zamieszanie w II lidze. Dzisiaj ściągnęli byłego reprezentanta Polski - Grzegorza Bronowickiego. Grali już sparing z Podlasiem Biała Podlaska i wygrali 5-1.

Podziękowania dla kapsztiego za lekkie naświetlenie sytuacji w Motorze.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Dziś nic ciekawego do gry nie widzę, więc można się wziąć za pierwsze podsumowanie.

STYCZEŃ 2013

kupony zagrane: 27/100%
kupony wygrane: 14/~52%
kupony przegrane: 11/~41%
zwroty: 2/~7%

typy zagrane: 30/100%
typy trafione: 16/~53%
typy nietrafione: 12/40%
zwroty: 2/~7%

suma stawek: ~2 396,00 PLN*
suma wygranych: ~3 081,10 PLN*
bilans: +~687,10 PLN *
yield: ~28.68% *

* 1 EUR ~ 4,20 PLN

Mogło być lepiej, ale przy takim wyniku nie ma co mordą kręcić. Jestem cholernie zadowolony i liczę na owocny luty.;)

Otrzymane punkty reputacji: +10
P 907

pawel-1

Użytkownik
Werder - Hannover
Sergio Pinto dostanie kartkę @ 3.35 Tobet ⛔
stawka: 75,00 PLN

Hannover w defensywie nie wygląda najlepiej. Szpital w tej formacji daje się we znaki. Dzisiaj, w dalszym ciągu, niedostępni będą Cherundolo, Eggimann i Schulz. Na domiar złego w swoim debiucie z boiska wyleciał Pocognoli i też nie zagra. Slomka będzie musiał się zdrowo nagimnastykować, aby zestawić obronę. Kicker proponuje coś takiego: Chahed, Djourou, Haggui, Pander. Jest to ustawienie bardzo dalekie od optymalnego. Hannover tydzień temu wygrał derby z Wilkami, ale to nie było dobre spotkanie w ich wykonaniu. Pewnie jakiś wpływ miała na to kartka Belga. Tak czy inaczej skoro Wolfsburg był w stanie przedostawać się w ich pole karne, to Werder tym bardziej da sobie radę. Bremeńczycy mieli momenty dobrej gry w Hamburgu. Z tyłu raczej będzie piach(tym bardziej, że wypadł Fritz), ale ofensywa powinna tutaj pohasać. Dziś zagrają przed własną publicznością, co będzie atutem. Obie ekipy preferują futbol, który podoba się postronnemu kibicowi. Będzie jazda od jednej bramki do drugiej. Na potwierdzenie suche statystyki: Werder gdy gra w domu ma średnią 3.3 gola/mecz, a Hannover na wyjeździe 4.1 gola/mecz. Obie ekipy tu powinny powalczyć. Zajmują niesatysfakconujące pozycje w tabeli, ale stawka jest ścisła. Wystarczy jeden wygrany mecz, by podskoczyć o kilka pozycji do góry. Pogwiżdże dzisiaj Manuel Grafe. Chłop ostatnio potrafi sypnąć kartkami. Do tego dochodzi fakt, że spotkania Werder - Nurnberg i Fortuna - Augsburg posędziował bardzo niepewnie i zebrał za nie słabiutkie noty. A dzisiaj nerwów może być sporo. Wszystkie te argumenty składają mi się na kartkę dla głównego przecinaka gości - Sergio Pinto. Właśnie wraca po pauzie, więc może spokojnie od nowa łapać żółtka. To niewątpliwy pozytyw dla Hannoveru, bo środek pola w meczu z Wilkami funkcjonował słabo. Pinto będzie miał masę zadań w destrukcji. Czuję, że coś złapie. Zwłaszcza, że po obronie ciężko się będzie cudów spodziewać. Kursik, na moje oko, elegancki.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Schalke - Greuther Furth
pierwsza bramka w 28:00, później lub wcale @ 2.00 Tobet ✅
stawka: 150,00 PLN

Greuther na wyjazdach, zwłaszcza grając z czołówką, zwykle obiera bardzo defensywną postawę. Bronią dosłownie 11 zawodnikami(przypominam wyjazd do Monachium w tej rundzie). Ciężko wtedy gra się przeciwnikowi. Jeszcze raz przywołam przykład Bayernu - gdyby Mandzukić nie strzelił przypadkowego gola, to nie wiadomo ile by jeszcze rzeźbili w gównie. Rozumiem, że potrzebują punktów ale rzucenie się do przodu od pierwszej minuty w ich przypadku nie wchodzi w grę. Będzie granie z przyczajenia i czekanie na kontry. Ofensywa Schalke jest mocno naruszona. W poprzedniej kolejce straszne męczarnie w Augsburgu i zero goli na koncie. Afellay nadal kontuzja, KJH nadal bez formy, Holtby uciekł do Londynu... Ciężkie czasy nadchodzą. Nawet Marica im wypadł na ten mecz. Moim zdaniem Greuther jest w stanie ciągnąć 0-0 o wiele dłużej niż przez 28 minut...

Otrzymane punkty reputacji: +12
P 907

pawel-1

Użytkownik
Alistair Overeem - Antonio Silva
Alistair Overeem @ 1.25 ⛔
Rashad Evans - Antonio Rodrigo Nogueira
Rashad Evans @ 1.21 ⛔
AKO: 1.51 Expect ⛔

Decyduję się na dubel z UFC, który w dziale zapodał Pudzianxx.

Dubel czyli formalność formalności

Alistair Overeem &amp; Rashad Evans - 1.50 - 10/10 - Bet365 .

Krótko bo nie ma czego analizować

Teraz po odstawieniu koksu podobno Reem jest jeszcze większy niż był wcześniej ;)

Big Foot nie ma zapasów aby obalić Reema a klincz i stójka to gra do jednej wielkiej mordy Foota .

Reem by TKO .

Rywal Rashada to już dinozaur , nawet ślepy w ostatnich walkach by to dostrzegł a w ostatniej jego walce pokonanie innego dinozaura Ortiza to żaden wyczyn .

Nog w ostatnich pojedynkach walczył z dwoma zapaśnikami ( Bader i Davis ) którzy to go odprawili bez żadnych kłopotów teraz walczy z jeszcze większym kalibrem zapaśniczym i strikerskim podłóg wymienionej dwójki .

Dla mnie Rashad właśnie teraz wchodzi w swój prime time . Nie dość że to jeden z najlepszych jak nie najlepszy zapaśnik to jego stójka trenowana z Tyronem Spongiem zamyka gębę .

Reem &amp; Rashad​

P 907

pawel-1

Użytkownik
Bayer - Borussia Dortmund
powyżej 2.5 @ 1.800 Pinnacle ✅

Czuję, że najciekawszy mecz kolejki nie rozczaruje. Obrona Aptekarzy mocno kulała w meczu z Freiburgiem. Nie wiem jakim cudem oni nie stracili wtedy bramki. W ich defensywie ogólnie czegoś mi brakuje. Bardzo utalentowani Wollscheid i Toprak nie wystrzegają się błędów. Na prawej stronie również nieopierzony Carvajal, a na lewej... Boenisch. &quot;Polak&quot; to będzie autostrada dla ofensywy BVB. Jeżeli chodzi o gości, to z tyłu wcale nie jest tak kolorowo jak mówią wyniki. Swoje szanse na trafienia mieli zarówno piłkarze Werderu, jak i Nurnbergii. Mam wrażenie, że Santana z Hummelsem nie współpracują do końca tak jak powinni. Ekipa Kloppa prosi się o gola od dwóch kolejek. Moim zdaniem właśnie trafili na rywala, który może ich życzenie spełnić. Na BayArena Bayer gra lepiej niż na wyjazdach, przede wszystkim traci mniej goli. Potencjał ofensywny w tej ekipie jest bardzo duży. Kiessling, Schurrle, Castro i Milik są w stanie zapewnić bramki. Trafień ze strony BVB też należy się spodziewać. Mają super pakę z przodu, do tego są w gazie. Nie ma o czym gadać. Stawka meczu spora, jedna bramka może tu rozwiązać worek. Leno i Weidnfeller to klasowi bramkarze, ale przy meczu jakiego się spodziewam 3 gole powinny wpaść. Ciężko wskazać faworyta. Moim zdaniem argumenty za jednymi i drugimi w pewien sposób się równoważą. Stawiam więc na dobry mecz. W ubiegłej rundzie deklasacja na korzyść BVB. Aptekarze rządni rewanżu.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Malta - Irlandia Północna
Irlandia Północna @ 2.290 Pinnacle ⛔

Moim zdaniem fajny kursik. Mecz towarzyski dwóch ogórkowych ekip, z których goście to jednak półka wyżej. Wypadł im podstawowy bramkarz - Carroll, ale personalnie i tak miażdżą rywali. Malta to reprezentacja złożona z bankierów, kucharzy, lekarzy i innych hobbystów. Oni mogą wygrywać z reprezentacjami na swoim poziomie na przykład San Mario czy Luksemburg. Irlandia Północna na arenie europejskiej nie odgrywa żadnej roli. Mają jednak w składzie wielu zawodników ogranych na Wyspach Brytyjskich. Niekwestionowaną gwiazdą jest Evans z Manchesteru United. Poza nim są Baird i Hughes z Fulham, Brunt i McAuley z WBA czy Davis z Southampton. Do tego reszta ograna na niższych szczeblach. Gdzie tu do nich Maltańczyków porównywać? Na oficjalnej stronie federacji czytałem, że Michael O&#39;Neill zapewniał o pełnym zaangażowaniu w to spotkanie. Jeśli nie pokpią sprawy to ich ogarną bez problemu.

0-0 śmiech...

P 907

pawel-1

Użytkownik
Bayern - Schalke
Bayern wygra obie połowy @ 2.65 Expect ✅

Schalke w strasznym dołku. O ich ofensywie nie będę nic pisał, bo nie ma sensu. Nie ma też znaczenia, że wypadł ze składu KJH. Holender jest pod formą i nie dawał ostatnio zespołowi nic. Draxler, Farfan, Bastos, Pukki - tak ma wyglądać według Kickera Schalke z przodu w tym meczu od pierwszej minuty. Moim zdaniem ciężko będzie myśleć o strzale na bramkę, a co dopiero golu... Jeśli chodzi o defensywę to z Greuther wypadli bardzo słabo. Dać sobie strzelić 2 bramki takiemu rywalowi przy własnych kibicach to wstyd. Do tego wypadł im Fuchs i ta obrona będzie wyglądała bladziutko. Bayern w meczu z Mainz pokazał, jak świetnie są przygotowywani taktycznie. Schalke nie powącha piłki w tym meczu. Mandzukic wyrasta na prawdziwego killera. Myślę, że można spodziewać się jego bramki. Do tego jak zwykle znakomite zawody Kroosa, Mullera i Riberyego. Zawodnicy to klasa sama w sobie i jeżeli dołożymy do tego miejsce rozgrywania meczu to ja widzę pogrom. Nie sądzę, żeby mieli litość dla gości.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Madryt - Sevilla
Alvaro Arbeloa dostanie kartkę @ 4.00 Expect ✅

Real Madryt - Getafe
Alvararo Arbeloa dostanie żółtą kartkę @ 3.05 Betsafe

Jest to przedostatni mecz przed Gran Derbi, w którym Arbeloa może się wyczyścić. Tyle mi wystarcza, by spróbować po takim kursie. Na mecz z Sevillą oczywiście przewidywana jest poprawka, jeśli to skończy się wtopą.

Arbeloa ława :?
No to gram zgodnie z zapowiedzią. Ostatnia szansa, a kurs piękny. Biorę mocno, bo jak to wejdzie i za mało wygram to będę bardzo zły.:razz:

ależ on chciał tę kartkę złapać! :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +30
P 907

pawel-1

Użytkownik
Augsburg - Mainz
remis lub Mainz @ 1.53 Bet365 ✅

Moim zdaniem goście mają wszysto, by zabrać z SGL-Areny jakieś punkty. Tydzień temu dostali baty od Bayernu ale trzeba przyznać, że w pierwszej połowie na tle niemieckiego giganta prezentowali się zaskakująco dobrze. Pierwsza bramka wycieła im skrzydła, ale Mainz pozostawiło po sobie wrażenie ekipy której zależało, która chciała spróbować &quot;ugryźć&quot; Bawarczyków. Najważniejszą informacją jest powrót do meczowej jedenastki Szalaia. Myślę, że to właśnie Węgra zabrakło do tego by tydzień temu zapisać jakiegoś gola na konto. Problemem będzie za to brak Nickolaia Mullera, ale uważam, że jego da się zastąpić. W składzie będą Soto i Ivanschitz więc powinno być ok. Goście to bardzo solidna defensywa. Dobrze spisuje się Svensson na stoprze. Do tego jest doświadczony Noveski czy talencik Kirchoff którego zgania Bayern po sezonie. Wetklo w bramce gra w miarę dobrze. Siła ofensywna Augsburga jest tak mała, że prawie nie ma jej wcale. Jedynie Molders miewa przebłyski i czasem coś strzela. Z tyłu też nie jest dobrze. Ostatnio Manninger im wybronił 3 mecze ale samym bramkarzem grać w defensywie się na dłuższą metę nie da. W tej rundzie Augsburg jeszcze nie przegrał ale rywali miał wyjątkowo... miernych? 2 beniaminków, Schalke bez formy i padliniarze z Wolfsburga. Teraz przetestuje ich bardzo solidne Mainz i myślę, że ten mecz przypomni im, że 2.Bundesliga nadchodzi.

Było trochę nerwów przez kretyńską czerwoną kartkę Parkera ale skończyło się dobrze.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Liverpool - WBA
obie drużyny strzelą bramkę @ 2.00 Bet365 ⛔

W mojej ocenie kursy które bukmacherzy proponują na zwycięstwo The Reds są śmieszne. Wobec tego da się wyłapać ciekawe propozycje w stronę WBA po korzystnych współczynnikach. Zgodzę się, że Liverpool jest na fali i kręci na Anfield super wyniki. 3 ostatnie mecze to: 4-0 z Fulham, 3-0 z Sunderland i 5-0 z Norwich. Bajka. Jednak ile razy ta ekipa już udowadniała, że nie ma nic prostszego niż potknąć się na prostej drodze? The Reds tak już mają - od czasu do czasu trzeba zaliczyć mocną wtopę. Ostatnia jaką sobie przypominam to ich porażka z The Villans u siebie, a było to dość dawno. Jeżeli chodzi o kadry to przede wszystkim nie doczekamy się debiutu Coutinho, na który mocno liczono w Liverpoolu. Na jakieś drobne urazy narzekają Sturridge i Sterling ale raczej(z naciskiem na to słowo - raczej) obaj zagrają. Trzeba przyznać, że transfer tego pierwszego to póki co strzał w dziesiątkę Rodgersa. Jak przełoży się to na ich dyspozycję i minuty na boisku? Dobre pytanie. WBA też z problemami, ale nie w ofensywie. Brakuje tylko Gery który nie grał od dawna. W tyłach pauza za czerwoną kartkę Popova, którego z powodzeniem powinien zastąpić Ridgwell. Trochę większą bolączką jest absencja defensywnego pomocnika Mulumbu. Goście zacieli się jeżeli chodzi o zdobywanie punktów, ale strzelanie w miarę im wychodzi. Potencjał ofensywny ekipy jest spory: Morrison, Long, Lukaku, Odemwingie. I wreszcie - te ekipy dzielą w tabeli... 2 punkty! Liverpool w końcu się zatnie. Może i ten typ to lekka czujka z mojej strony, ale doświadczenie uczy żeby ostrożnie podchodzić do The Reds. Poza tym nie twierdzę, że spotkania nie wygrają. Dodam jeszcze tylko, że obie ekipy mają w miarę wysoką średnią bramek na mecz.

Kolejny faworyt nie zamyka mi btsa... ????

P 907

pawel-1

Użytkownik
Jastrzębski Węgiel - AZS Częstochowa
AZS Częstochowa @ 9.00 Tobet ⛔
stawka: 25,00 PLN

midel i AlexDamiao węszą spisek, więc lekko sobie spróbuję. Tak tylko, żeby potem ewentualnie nie żałować.

Idąc tym tropem zastanawiam się czy Jastrzębski jutro nie podłoży się Częstochowie. Co prawda zagrywka mega ryzykowna trafić na Skrę, ale przez to mogą wejść do finału. Trzeba zauważyć, że:
- Jastrzębski wygrał ze Skrą 4 razy w tym roku, nie przegrał ani razu, wyniki: 3-0, 3-0, 3-1, 3-2
- jeżeli wygrają teraz to trafiają na Polibudę, z którą mają w tym sezonie 1-1 (1-3 w W-wie, 3-2 u siebie)
- a później na Zaksę, z którą mają tragedię 0-3 i tylko jeden wygrany set!
- jeżeli jednak teraz podłożą się i wygrają to trafiają na Delectę, tutaj mają na pewno większe szanse, mimo że Delecta gra cudownie z tym sezonie, ale bilans mają 1-1 (gospodarze wygrywali po tb)

Kurs na Cze-wę ponad 10, myślę, że warto zaryzykować jakąś skromną sumę.
Powiem Ci, że przy tak grającej obecnie Skrze, to nawet nie jest słaba opcja odpuszczając mecz z Czewą. Zawsze można się wytłumaczyć, że Czewa już ogrywała na wyjazdach Reskę i Skrę więc porażka u siebie z Czewą to nie jest jakaś mega niespodzianka.
Skra aktualnie gra dno, Jacuś N. robi robotę. Do fazy play-off nic się nie zmieni, już treneiro Skry o to zadba. Uważam, że Jastrzębie wyszłoby na niezłych kozaków załatwiając sobie na własne życzenie granie ze Skrą(mimo wszystko, kto by kiedyś tak pomyślał?) w 1/4, potem Delecta, którą można ugryźć mocną zagrywką i z takich &quot;pierwszo-rundowych&quot; pusiaczków mamy finalistę MP. W tym sezonie to ZAKSA wydaje się być najpewniejszym kandydatem do MP i ich należy unikać.

Gdyby Puchar Polski dawał przepustkę do LM i gdyby JSW go wygrał to byłbym niemal pewny, że dzisiejszy mecz JSW odpuści.

Tym razem w imię ducha niesportowej rywalizacji Czewa po kursie 11
Bet365

P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Madryt - Manchester United
Cristiano Ronaldo powyżej 2.5 strzałów w światło bramki @ 1.45 Unibet ✅

Dla mnie fajna opcja. Cris zagra przeciwko swoim byłym kolegom, będzie to dla niego dodatkowa motywacja. Mecz na Santiago Bernabeu, więc piłeczka jest po stronie Realu. Muszą myśleć o bramkach, a jeżeli Królewscy muszą myśleć o bramkach to do akcji wkracza Portugalczyk. Bije z każdej pozycji. Strzały z dystansu, wolne, karne, do tego akcje i kontrataki w których w zasadzie piłki idą tylko na niego. Do tej pory w Lidze Mistrzów oddał 36 strzałów z czego 27 było celnych(4.5/mecz). 3 strzały w światło bramki miał w każdym spotkaniu z wyjątkiem wyjazdu do Dortmundu. Trzeba jednak pamiętać, że mecz toczył się wyjątkowo nie po myśli Królewskich. O tak szczegółowe statystyki z Primera Division jest raczej ciężko. Dzięki pomocy Ramzesa udało mi się dowiedzieć, że w 21 meczach miał... 157 prób. Średnio wychodzi prawie 7.5 na spotkanie, a Cris zwykł trafiać w bramkę. Wiadomo, że zagra 90 minut więc czas będzie miał. Może kurs nie rozpieszcza, ale moim zdaniem jest adekwatny do linii.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Anżi - Hannover
Anżi powyżej 1.5 @ 1.80 Betsafe ✅

Niemcy dalej mają ogromne problemy w tyłach, które zdefiniować można bardzo prosto - ciągły brak Cherundolo i Eggimanna. Na dzisiejszy mecz znaleźć możemy 2 wersje zestawienia defensywy. Zarówno magazyn Kicker, jak i oficjalna strona H96 przewidują, że zobaczymy:
Sofian Chahed - 440 minut w całym sezonie w ekipie Hannoveru i nie ma co się oszukiwać, że rozegrał je dzięki zdziesiątkowaniu linii defensywnej. Zawodnik &quot;lekko&quot; odstaje poziomem.
Johan Djouru - ściągnięty awaryjnie w zimowym okienku transferowym. Rozegrał 4 mecze w tym 1 za który można go jakoś chwalić - ze słabiutkimi Wieśniakami w ostatniej kolejce Bundesligi. Jak oglądałem spotkania H96 z Wolfsburgiem i Werderem to patrzeć się na niego nie dało. Parodysta. Nie dziwne, że wypychali go na siłę z Arsenalu.
Christian Schulz - Wrócił po miesięcznej kontuzji i zagrał w sobotę cały mecz. Może nie być jeszcze przygotowany na granie z taką częstotliwością. Tak czy inaczej Schulz w tym sezonie bez fajerwerków. Wystąpi(podobnie jak ostatnio w lidze) na nienaturalnej dla siebie pozycji środkowego obrońcy.
Różnica jest na lewej stronie. Wg oficjalnej strony Niemców zagra:
Christian Pander - 543 minuty w Bundeslidze + 200 minut w Lidze Europejskiej. Generalnie raczej pełni rolę zmiennika. Forma pogubiona kompletnie. Dostał szansę od pierwszej minuty ostatnio z Hoffenheim i od Kickera zebrał notę 4. Do tego złapał żółtą kartkę.
Kicker na tej pozycji widzi:
Sebastian Pocognoli - Ten to jest perełka. Ściągnięty jako alternatywa dla Schulza wobec kontuzji Niemca. Debiut, 34&#39; i czerwona kartka za wejście w stylu karate w któregoś Wilka(Vieirinha? mogę się mylić, zapomniałem już). Ciekawe jak odbije się to na jego psychice.
Do tego wszystkiego między słupkami Ron-Robert Zieler, któremu klasy nie można ujmować. Jeżeli ktoś w tej bladej defensywie się czymś odznacza to zdecydowanie jest to 24 letni bramkarz. W pojedynkę ma jednak marne szanse na skuteczne powstrzymywanie Anzi. Rosjanom zdecydowanie zależy na tych rozgrywkach. Nie wznowili jeszcze sezonu ale wierzę, że mimo to są jakoś przygotowani. Przecież wiedzieli nie od dziś, że mają ten mecz. Jedyny sparing do którego udało mi się dotrzeć to ich 2-2 z Dynamem Kijów sprzed 12 dni. Na spotkanie mają gotowych wszystkich kluczowych zawodników. Willian który dołączył w zimę też zagra. Czuję, że Brazylijczyk może zrobić różnicę. Chciały go wielkie kluby, wybrał wielkie pieniądze. Jego wola, umiejętności odmówić mu nie można. Na Łużnikach Anzi czuje się chyba dobrze. Wygrali tu wszystkie 3 spotkania w fazie grupowej. Hannover ma w Bundeslidze fatalną formę wyjazdową(licząc tylko mecze poza domem to są przedostatni w stawce), a w Lidze Europejskiej mimo tego, że punktowali to tracili sporo bramek. Podsumowując jedynym minusem Anzi w tym wypadku jest to, że nie weszli jeszcze w sezon. Po stronie Hannoveru tych mankamentów znajduję o wiele więcej. Wolę zaufać ekipie z ogromnym potencjałem z przodu, których forma jest niewiadomą niż Niemcom, którzy wiem, że zawodzą.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Do góry Bottom