Anżi - Hannover
Anżi powyżej 1.5 @ 1.80 Betsafe 
stawka: 100,00 PLN
Niemcy dalej mają ogromne problemy w tyłach, które zdefiniować można bardzo prosto - ciągły brak Cherundolo i Eggimanna. Na dzisiejszy mecz znaleźć możemy 2 wersje zestawienia defensywy. Zarówno magazyn Kicker, jak i oficjalna strona H96 przewidują, że zobaczymy:
Sofian Chahed - 440 minut w całym sezonie w ekipie Hannoveru i nie ma co się oszukiwać, że rozegrał je dzięki zdziesiątkowaniu linii defensywnej. Zawodnik "lekko" odstaje poziomem.
Johan Djouru - ściągnięty awaryjnie w zimowym okienku transferowym. Rozegrał 4 mecze w tym 1 za który można go jakoś chwalić - ze słabiutkimi Wieśniakami w ostatniej kolejce Bundesligi. Jak oglądałem spotkania H96 z Wolfsburgiem i Werderem to patrzeć się na niego nie dało. Parodysta. Nie dziwne, że wypychali go na siłę z Arsenalu.
Christian Schulz - Wrócił po miesięcznej kontuzji i zagrał w sobotę cały mecz. Może nie być jeszcze przygotowany na granie z taką częstotliwością. Tak czy inaczej Schulz w tym sezonie bez fajerwerków. Wystąpi(podobnie jak ostatnio w lidze) na nienaturalnej dla siebie pozycji środkowego obrońcy.
Różnica jest na lewej stronie. Wg oficjalnej strony Niemców zagra:
Christian Pander - 543 minuty w Bundeslidze + 200 minut w Lidze Europejskiej. Generalnie raczej pełni rolę zmiennika. Forma pogubiona kompletnie. Dostał szansę od pierwszej minuty ostatnio z Hoffenheim i od Kickera zebrał notę 4. Do tego złapał żółtą kartkę.
Kicker na tej pozycji widzi:
Sebastian Pocognoli - Ten to jest perełka. Ściągnięty jako alternatywa dla Schulza wobec kontuzji Niemca. Debiut, 34' i czerwona kartka za wejście w stylu karate w któregoś Wilka(Vieirinha? mogę się mylić, zapomniałem już). Ciekawe jak odbije się to na jego psychice.
Do tego wszystkiego między słupkami Ron-Robert Zieler, któremu klasy nie można ujmować. Jeżeli ktoś w tej bladej defensywie się czymś odznacza to zdecydowanie jest to 24 letni bramkarz. W pojedynkę ma jednak marne szanse na skuteczne powstrzymywanie Anzi. Rosjanom zdecydowanie zależy na tych rozgrywkach. Nie wznowili jeszcze sezonu ale wierzę, że mimo to są jakoś przygotowani. Przecież wiedzieli nie od dziś, że mają ten mecz. Jedyny sparing do którego udało mi się dotrzeć to ich 2-2 z Dynamem Kijów sprzed 12 dni. Na spotkanie mają gotowych wszystkich kluczowych zawodników. Willian który dołączył w zimę też zagra. Czuję, że Brazylijczyk może zrobić różnicę. Chciały go wielkie kluby, wybrał wielkie pieniądze. Jego wola, umiejętności odmówić mu nie można. Na Łużnikach Anzi czuje się chyba dobrze. Wygrali tu wszystkie 3 spotkania w fazie grupowej. Hannover ma w Bundeslidze fatalną formę wyjazdową(licząc tylko mecze poza domem to są przedostatni w stawce), a w Lidze Europejskiej mimo tego, że punktowali to tracili sporo bramek. Podsumowując jedynym minusem Anzi w tym wypadku jest to, że nie weszli jeszcze w sezon. Po stronie Hannoveru tych mankamentów znajduję o wiele więcej. Wolę zaufać ekipie z ogromnym potencjałem z przodu, których forma jest niewiadomą niż Niemcom, którzy wiem, że zawodzą.