>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Chodzi o to, żeby strzelić jedną bramkę więcej od przeciwnika.

P 907

pawel-1

Użytkownik
sierpień2013​

Siroki Brijeg - Udinese Calcio
[#1] over 2.5 @ 1.826 Pinnacle ✅ 1-3
stawka: 100,00 PLN

Podoba mi się over w tym meczu. Po cichu liczę, że Siroki coś dorzuci od siebie. Udinese słabo w defensywie w ostatnim sparingu z Atalantą. Takich błędów jak przy czwartej straconej bramce nie tłumaczy nawet gra w dziesiątkę. Kontuzjowany jest pewniak w bramce Brkić. Benatia uciekł do Romy, a to była kluczowa postać obrony. Jednocześnie jadą wszyscy czołowi ofensywni. Di Natale, Muriel, Torje czy Zieliński(;)). Udinese może ich rozstrzelać? Może. Bośniacy mają jeszcze ten atut, że weszli już w sezon. W dwumeczu z Irtyszem Pawłodar padło łącznie 7 goli. Guidolin mówił, że nie po to na ostatniej prostej ubiegłego sezonu Serie A udało się zakwalifikować do LE, żeby teraz zlewać te mecze. Podejście słuszne, mobilka jest. Liczę dzisiaj na gole.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Zawisza Bydgoszcz - Pogoń Szczecin
[#2] over 2 @ 1.725 Pinnacle ▶ 1-1

Głodny pierwszego zwycięstwa Zawisza powinien coś postrzelać. W poprzednej kolejce ofensywa spisała się prawidłowo. Wójcicki bardzo aktywny, lekko na wyrost powiem, że mógł skończyć w Łodzi z hat-trickiem. Cośtam miał Abbott. Kilka ciekawych zagrań Masłowskiego, ale po nim spodziewano się dużo więcej. Problem jest w środku bo staruchy Hermes i Dudek to spore dziury. Mógłby jeden z nich na ławkę powędrować. Goulona należy pochwalić za pracę w defensywie. Na środku obrony wiecznie obcięty Strąk. Po prawej stronie Ziajka, którym potrafił zakręcić Kaczmarek. Bramkarz też żaden pewniak. Skoro strzelał im bramki Widzew, grający w ofensywie trzema piłkarzami, to chyba strzelić jest w stanie każdy. Pogoni należy na plus zaliczyć wyjazdowe zwycięstwo w Lubinie mimo, że Zagłębie słabe na początku sezonu. Oklep od Legii wkalkulowany, więc na ten mecz to można z przymrużeniem oka patrzeć. Aktywni są Akahoshi i Murayama. Podejrzewam, że coś poszarpią. Brakuje napastnika. Chałas to pewnie za wiele nie podziała. Liczę na Andradine w środku od pierwszej minuty. O obronie ciężko coś powiedzieć. Zagłębie nic nie grało, a Legia to wiadomo. Jednak kadrowo to niemal identyczna defensywa jak w ubiegłym sezonie, gdy grali marnie. Wielkiej odmiany tu być nie powinno. Dodatkowo beniaminek z atutem stadionu. Jak dla mnie obie ekipy stać na to, żeby coś ukąsić. Do tego fajne kursy na overki. Ja wybieram taki w miarę bezpieczny.

P 907

pawel-1

Użytkownik
SV Lippstadt 08 - Bayer Leverkusen
[#3] over 3.5 @ 1.85 Sportingbet ✅ 1-6

Już wczoraj wydawało mi się, że ta linia to za nisko. Dzisiaj inne buki zjeżdżają z kursami, a tutaj dzielnie trzymają. No to spróbuję. Lippstadt to beniaminek Regionalliga. Czwarty szczebel rozgrywkowy! Dla Aptekarzy to jak mecz z amatorami. W okresie przygotowawczym kręcili dobre wyniki. Strzelili niedawno 3 bramki Udinese i 4 Vitesse. Hyypia coś nawijał, że muszą być skoncentrowani przed pierwszym meczem i że jak zagrają swoje to będzie dobrze. Zapewnił, że szanse dostaną nowi. W wyjściowym składzie można spodziewać się Donatiego, Hilberta czy Spahicia. Mam ogromną nadzieję, że zagra od pierwszej minuty Son. Wtedy o bramki dla gości będzie o wiele łatwiej. Oczywiście przydałby się Kiesslig i wobec kontuzji Milika jest realna szansa na jego grę. Do gry ma wrócić po kontuzji Bellarabi. Raczej nie liczę na gole gospodarzy, ale rotacja w defensywie Aptekarzy może być spora, bo doszło trochę nowych twarzy. Może cośtam, jakimś cudem. Liczę, że Bayer zrobi tu koncert strzelecki. Rywal mocno ogókowy, nawet przemeblowany skład powinien ogarnąć. A część najmocniejszych ogniw na pewno znajdzie się w jedenastce.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Schott Jena - Hamburger SV
[#4] Schott Jena over 0.5 @ 2.65 Expect ⛔ 0-4
stawka: 75,00 PLN
W tym meczu poszukałbym pierwszej, dużej niespodzianki w DFB Pokal. HSV to w mojej opinii najwięksi przegrani ubiegłego sezonu. W pewnym momencie mieli szanse nawet na LM, a skończyli bez europejskich pucharów. W okienku transferowym odszedł Son, a to jakieś 50% mocy z przodu. Kontuzjowany jest Adler, czyli podstawowy bramkarz. Goście do zawodzącej defensywy sprowadzili tylko Djouru, który dziś nie zagra. Gospodarze to kompletne ogórki, ale gram przeciwko HSV, bo jak dla mnie to jest słaba ekipa przede wszystkim z tyłu. Są w stanie coś stracić. W sparingach kręcili mierne wyniki. A kurs kuszący.

P 907

pawel-1

Użytkownik
FC Nottingen - Schalke 04 Gelsenkirchen
[#5] Schalke 04 Gelsenkirchen -3.5 @ 1.80 PaddyPower ⛔ 0-2
Po mojemu to za niska linia. Nottingen to jakieś ogórki z Oberligi. Przepaść. Schalke bardzo fajnie w sparingach. Potrafili aplikować sporo goli. Bardzo dobrze do ekipy wszedł Szalai. Nie może zagrać Farfan, ale jakoś się tę dziurę załata. Do dyspozycji są przecież tacy wyjadacze jak KJH czy Draxler. Będzie rzeź.

P 907

pawel-1

Użytkownik
FC Augsburg - Borussia Dortmund
[#6] Borussia Dortmund over 2 @ 1.952 Pinnacle ✅ 0-4
Nie wiem jak Augsburg ma zatrzymać BVB. Gospodarze w rundzie rewanżowej ubiegłego sezonu wywarli na mnie bardzo pozytywne wrażenie ale... trochę się pozmieniało. Odeszli Koo i Ji, a Azjaci gwarantowali sporo wiartu z przodu. Kontuzjowany jest Manninger. Robi to dużą dziurę na pozycji bramkarza, bo Austriak działał cuda praktycznie w każdym meczu. BVB bez Piszczka i nie wprowadzonego jeszcze do składu Mchitariana. Ale ekipa z ubiegłego sezonu wygląda bardzo dobrze. Gundogan na kierownicy powinien dać radę za Gotze, do tego Reus, Kuba i Lewy. Coś postrzelają.

P 907

pawel-1

Użytkownik
1. FSV Mainz - VfB Stuttgart
[#7] VfB Stuttgart +0.5 @ 1.800 Pinnacle ⛔ 3-2
Czy gospodarze mają kim kąsać? Odeszli Ivanschitz i Szalai. Austriak od lat mózg ofensywy, dobry poprzedni sezon. Węgier najlepszy strzelec zespołu, świetna forma i zapracował na transfer do Schalke. Ubiegły sezon to aż 20 bramek tego duetu, a zespół ogólnie strzelił 42. Sprowadzeni zostali Okazaki i Polter, ale to nie ta jakość. Liczyć z przodu trzeba na nich i Nicolaia Mullera. W tyłach też nic ciekawego. Zawinął się Kirchhoff, czyli kluczowy gracz. Do tego dwóch ważnych z rotacji – Zabavnik i Caligiuri. Tuchel nie może dziś skorzystać z Juniora Diaza i Soto. Gospodarze stracili w lato i to nie podlega dyskusji. Jedynym wartym odnotowania zawodnikiem, który odszedł ze Stuttgartu jest Okazaki. Udało się zakontraktować Rauscha, Abdellaoue, Schwaaba czy wypożyczyć utalentowanego Leitnera. Dzisiaj w defensywie nie zagrają Niedermeier i Rudiger. Goście mają ciekawą ofensywę. Na skrzydłach szybcy Harnik i Traore, a najbardziej wysunięty skuteczny Ibisevic, który wraca po jakimś drobnym urazie kostki. Plusem może dla nich być też to, że weszli już w sezon. Remisy zapewniły im zwycięstwo w dwumeczu z Botevem Płowdiw w ramach LE. Zanim Mainz złapie właściwy rytm po wybiciu dwóch zębów z ofensywy trochę minie. Moim zdaniem Stuttgart stać na zdobycz punktową i idę w ich stronę.

P 907

pawel-1

Użytkownik
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen
[#9] Bayer Leverkusen over 1.5 @ 1.84 Betsson ⛔ 0-1
stawka: 125,00 PLN
To co Stuttgart wyprawiał z Mainz w defensywie jest niepojęte. I tak z meczu, w którym można było myśleć o 3 punktach, jest 0. Nie ma nadal Niedermeiera i to jest duża strata. Na nowo achillesa zajechał Tasci i też nie zagra. Rocker tydzień temu był zagrożeniem dla własnej drużyny, absolutnie fatalnie zagrał Sakai. Schwaab też nic specjalnego. Ulreich niby coś wybronił, ale prawda jest taka, że przy każdym straconym golu mógł zachować się lepiej. Szczególnie przy kartoflu Okazakiego. Środek pola w destrukcji nie pokazał praktycznie nic. Boka i Gentner byli jak sito. Aptekarzom sezon idzie planowo. Son już strzela, formy nie traci Kiesslig. Na skrzydłach mogą gospodarzy zajechać bez problemu. Zwycięstwo zagrać się boję, bo Stuttgart to duży potencjał ofensywny. Do tego Rausch zasygnalizował, że kapitalnie potrafi bić stałe fragmenty. Bramki jednak padać powinny. Stuttgart z taką defensywą jak w meczu z Mainz nie ma najmniejszych szans na powstrzymanie dużej siły ognia gości.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Schalke 04 Gelsenkirchen - PAOK Saloniki
[#12] PAOK Saloniki over 0.5 @ 1.80 Expect ✅ 1-1
stawka: 125,00 PLN
Moim zdaniem value. Schalke najpierw daje ostro daje dupy z HSV, pozbawione swojego największego asa w ofensywie. Potem jedzie do Wolfsburga, by zostać wychłostanym przez, moim zdaniem, mierną ekipę Wilków. Defensywa gra bardzo słabo, w czym spory udział ma dziura w środku pola. PAOK z Metalistem nie prezentował się wcale tak źle. Sam fakt, że bukmacherzy wyceniają ich szanse niemal identycznie jak Ukraińców o czymś świadczy. Kursy na gospodarzy uważam za zaniżone do granic możliwości i decyduję się na taką opcję. Możemy być świadkami kolejnej strzelaniny w meczu z udziałem Schalke.

Otrzymane punkty reputacji: +5
P 907

pawel-1

Użytkownik
Sevilla FC - Śląsk Wrocław
[#13] Sevilla FC over 2 @ 1.55 BetCity ✅ 4-1

Śląsk to jest lipa w defensywie. Belgów udało się ograć dzięki ofensywie. Dwa kapitalne zagrania Kaza, szarpiący Sobota, nieźle prezentowali się Paixao i Plaku. Ale z tyłu? Pierwszy mecz troche poratował Giki. W drugim Brugge nieskuteczne do bólu, a mimo to 3 wsadzili. Po Hiszapanch widać poważne podejście do rozgrywek. Ogórki z Czarnogóry rozjechane, czas na Polaków. W lidze mimo, że przegrany to jednak dobry mecz z Atletico. Z przodu mają ciekawe nazwiska. Różnica klas, klutura gry, atut boiska. To wszystko zrobi swoje. Dwie powinni wsadzić na miękko, potem będziemy myśleć o księgowaniu.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Slovan Liberec - Udinese Calcio
[#16] Udinese Calcio over 2.5 @ 3.75 Sportingbet

Jaki może być scenariusz tego meczu? Slovan postawi autobus w bramce, a Włosi będą nacierali od pierwszego do ostatniego gwizdka. Potrzebują minimum 3 bramek i jestem pewien, że są w stanie cel osiągnąć. W pierwszym meczu ogromna przewaga, ale skuteczność dramat. Slovan strzelał kapitalne bramki. Poza drugą, gdzie ewidentnie Udinese pogubiło krycie, były to strzały życia Rybalki i Kusnira. Coś pieknego, ale czy do powtórki? Obejrzałem drugą połowę meczu Lazio - Udinese, w której goście wyglądali dobrze. Spory udział miał w tym rezerwowy Muriel. Dziś powinien grać od początku razem z Di Natale, bo bronić nie ma czego. Udinese to drużyna klasę lepsza, z doświadczniem w tych rozgrywkach i myślę, że nie odpuszczą. Po takim kursie to sobie zaryzykuję.

Do góry Bottom