W cmy/fmy gram już od wersji 2001/2002. Zawszę żeby przetestować, oswoić się z gra itp zaczynam Barceloną. Obecnie najnowszy FM, mając w pamięci moją najlepszą, 10 chyba letnią karierę Leeds United teraz też gram tym klubem. Przesunąłem ich tylko ligę niżej(npower league one) żeby było tak jak w FM 2008. Na początku szło średnio, mimo że byłem głównym faworytem do awansu, ale po zgraniu się drużyny udało się zająć 3 miejsce gwarantujące odział w barażach, tam poszło już gładko i awansowałem do npower
championship. Po kilku wzmocnieniach liczylem ze uda się zajac miejsce w pierwszej 6 gwarantujące udział w barażach i możliwość powalczenia o Premiership. Przez większość cześć sezonu bylem 4-6 i było dobrze ale w końcówce trudny terminarz + kontuzje i zmęczenie wzięły górę i ostatecznie zająłem 9 miejsce(chyba 4 punkty straty do 3). Obecnie po jeszcze większych wzmocnieniach i drobnej korekcie taktyki pewnie prowadzę w lidze, drugi West Ham ma do mnie 8 punktów straty i raczej pewnie awansuje do Premiership. Gram diamentem z szeroko grającymi skrzydłowymi, krótkimi podaniami na wolne pole i intensywnym pressingiem. Jako rozgrywający gra u mnie Diego Valeri, który jednak czasem zawodzi, mam już na jego miejsce przygotowana prawdziwą perełkę(Mateo Kovacic) którego ogrywam w końcówkach i meczach ze słabszymi rywalami. Znakomicie spisuje się u mnie Tomasz Kupisz który strzela sporo bramek jak na skrzydłowego.
Moja najsilniejsza 11 to: Schmeichel - Wasilewski/Yakubu, Sane/Kyrgiakos, Hubocan, Digne - Gelson Fernandes, Valeri, Snodgrass(Tshabalala), Kupisz - Zaki(Postiga), Jo(Mc Cormack)
najwięcej zapłaciłem za Valeriego(2,8mln €) Kovacica(1,8mln €) i Gelsona Fernandesa(1,4€) a pilkarzy takich jak: Yakubu, Kyrgiakos, Hubocan, Kupisz, Zaki, Postiga i Jo udało mi się pozyskać za darmo, prawdziwym talentem jest Digne którego wypożyczyłem za drobną opłatą, kwota odstępnego wynosi 2,3mln € i na pewno go wykupie po awansie do PL. Z myślą o przyszłości kupiłem tez 2 newgenow z którymi wiąże duże nadzieje, wypatrzyli ich moi skauci:
mlody Polak i
młody Anglik/Turek. Dodatkowo dołączam
screena całej kadry.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tej wspanialej serii gier.