Cóż, zawiódł mnie Santos wczoraj strasznie. Mieli lepsze okazje, ale jak Kayke sam na sam kopie jak cio... Albo Jean Mota nie wykorzystuje takie patelni na niemal pustą bramkę waląc gdzieś w trybuny to się zemściło i Sport strzelił na 1-0 po błedzie obrońców.
Mecz nie oczarował, ale takich porażek najbardziej szkoda, no bo jak oni zamierzają walczyc o mistrza skoro ze Sportem u siebie przegrywają? Eh.
Mecz numer jeden w tej kolejce. Szykuje się kawał dobrego grania. Dwa zespoły, które już na tym etapie odskoczyły grupie pościgowej. Gremio zaskakuje i gra niezwykle widowiskowo i skutecznie. Najlepszy atak, aż 23 bramki strzelone. Luan ma 4 trafienia, jednak napastnik Corinthinas Jo ma 5 bramek, obaj najlepsi strzelcy zespołów.
Gremio u siebie mocne, zawsze tutaj są konkurencyjni. A w tym sezonie same wygrane na własnym obiekcie i bilans bramek 7-0 w czterech grach! Robi wrażenie. W dzisiejszym meczu bez Léo Moura, Bolaños, Marcelo Oliveira, Douglas, Jael i Beto da Silva.
Ważne jednak, że jest Luan, jest Barrios na szpicy, są też obrońcy w większości i Pedro Rocha. Gremio ma ciekawy skład. Przed nimi też
Copa Libertadores niedługo. Ale najpierw liga.
Corinthians jedyny zespół bez porażki jeszcze w tym sezonie, 7-2-0. Atutem ich jest defensywa, zaledwie 5 bramek straconych, więc ciekawe będą starcia najlepszego ataku z najlepszą obroną w lidze.
Z absencji dzisiaj Corinthians bez Danilo i Gabriela, reszta graczy mało ważnych. Skład Corinthians więc najlepszy jaki może być.
Jestem niezwykle ciekawy tego meczu, nie zamierzam tutaj nic stawiać bo brak pomysłu, ale jakbym już musiał to raczej na jakiś remis do przerwy może?
Ale jedynie obejrzę to starcie, przypomnę, że mecz będzie na antenie Eleven Sports o 21:00, warto rzucić okiem
VS
Bahia - Flamengo
Typ: Flamengo @ 2,35 Expekt0:1
Już w poprzedniej kolejce miałem grac na Flamengo, ale zabrakło mi cały dzień internetu i nie mogłem ;/ A wygrali w pewnym stylu 5:1 z Chapecoense. W ogóle to po chwilowym kryzysie zespół zagrał trzy dobre mecze, wcześniej wyszarpany remis z Fluminense w derbach 2:2 i wygrana 2:0 z Ponte Preta. W dzisiejszym meczu Flamengo znowu mocny skład, Diego już po kontuzji gra od kilkyu tygodni i napędza ataki Fla. Na prawej stronie nowy nabytek Everton Ribeiro, który swego czasu dwukrotnie z Cruzeiro wywalczył tytuł mistrza Brazylii i był najlepszym zawodnikiem w lidze. Przyjście Evertona to super transfer, na szpicy skuteczny Paulo Guerrero, a w środku pola kapitalnie piłki rozgrywa Willian Arao. Flamengo już mi się w
Copa Libertadores mocno podobało.
Dziś Flamengo bez Evertona, ale tego który we Fla jest od kilku już sezonów, ponadto Rever zawieszony za kartki i Juan także out.
Bahia u siebie dobrze pyka, ale dziś też osłabiona, a i forma nie najlepsza. W czterech ostatnich meczach ugrali ledwo 1 punkt po remisie z Coritibą. A ponadto porażki z Palmeiras, Corinthians i Gremio, a więc rywale mocni, Flamengo też uważam za mocną ekipę, która powinna doszlusować do czołówki jak najszybciej.
Bahia dziś bez Edsona, Rene Junior, Hernane, Jackson i Wellington Silva.
Skład Bahii nie robi wrażenia, ich największym atutem jest gra u siebie, ale jak pokazał mecz z Palmeiras, które było w kryzysie wówczas to wcale nie jest to decydująće bo przegrali 2:4, dziś także liczę na wygraną Flamengo, stać ich na to.
VS
Ponte Preta - Palmeiras
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,85 Expekt1:2
Ponte Preta świetna domowa seria, 4 mecze wygrane. 4:0 ze Sport Recife, 1:0 z Sao Paulo, 3:2 z Chapecoense i 1:0 z Cruzeiro. Dzisiaj derby z Palmeiras, choć nie jest to żaden klasyk, ale oba zespoły ze stanu Sao Paulo. w tym sezonie już mieli okazje się ze sobą zmierzyć dwukrotnie w ramach Campeonato Paulista i dwukrotnie u siebie Ponte Preta wygrywała, najpierw 1:0, a następnie w półfinale tych rozgrywek 3:0. Palmeiras odpowiedział 1:0 w rewanżu u siebie, ale nie zdołał awansować.
Wtedy jednak Palmeiras było nieco innym zespołem, bez trenera Cuci. Teraz on już na ławce.
Ponte Preta gra ofensywną piłkę,Palmeiras powoli się odbudowuje. Wygrana z Fluminense u siebie była punktem przełomowym. Przed Palmeiras mecz z Cruzeiro w Copa do Brasil, trener tam szykuje najmocniejszy skład, ale kadra Palmeiras szeroka, dziś bez Felipe Melo, ale to żadna wielka strata, wążne, że z przodu mają zagrać Roger Guedes, Willian, Borja, Tche Tche i Guerra. Jest moc. Szykują się bramki w tym meczu moim zdaniem.
Nie wykluczam remisu, nawet takie 1:1 mi się tutaj widzi jakoś.
Sao Paulo - Fluminense
Z innych spotkań to na pewno ostrzegam przed pchaniem się w Sao Paulo, tak jak wyżej tydzień temu pisałem ten zespół gra fatalnie, nie ma sensu na nich obecnie stawiać raczej. Fluminense to będzie trudny rywal. Richarlison, Gustavo Scarpa i Henrique Dourado mogą im namieszać w szykach. Rogerio Ceni wciąż na ławce trenerskiej, ale prsja już coraz większa, a brak wyników od początku roku aż razi po oczach i aż dziwne, że jeszcze nie zwolniono go ;D Coś niespotykanego jak na brazylijskie realia hehe.