>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - wrzesień i październik

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Po 20 kolejkach zaczynamy wrzesień. Ten miesiąc będzie bardzo ważny, gdyż właśnie w tym miesiącu powinno wiele się wyjaśnić w kwestii tego, kto będzie walczył o jakie cele. Warto przypomnieć sobie tabelę ligową po 20 kolejkach:

Tak więc można napisać trochę o tym, kto będzie o jakie cele walczył na podstawie dorobku po pierwszej części sezonu. O mistrza widzę bijące się czołowe 5 ekip. Pozostałe jakoś mogą mieć już z tym problem. Nie przekreślam Palmeirasu ale moim zdaniem jeśli nie zaczną wygrywać na wyjazdach to ciężko im będzie powalczyć o coś więcej niż Copa Libertadores. W czołówce mamy Figueirense ale myślę, że miejsce w 10 to i tak będzie ich sukces, bo kto się spodziewał tak dobrej gry drużyny z Florianopolis. Ciekawe czy stać na jakiś zryw Inter i Fluminense, bo tylko takie coś może im pomóc, by powalczyli o coś więcej niż tylko miejsce w 10. Również ciekawa sprawa z Atletico Goianiense. Niby mieli lecieć z ligi, a tymczasem wygrali ostatnie 5 meczów z rzędu i są na wysokim 9 miejscu. Zawodzą póki co takie ekipy jak Cruzeiro, Gremio czy Santos. Jednak ja sądzę, że ktoś z nich jeszcze się obudzi i trochę namiesza w drugiej części sezonu. Zgodnie z planem takie ekipy jak Coritiba, Bahia czy Ceara czyli taka gra w drugiej części tabeli, ale bez wielkiego zagrożenia spadkiem. Największe dla mnie zaskoczenie in minus to postawa dwóch Atletico. I Atletico PR i Atletico MG grają póki co bardzo słabo i widać to po dorobku. Jeśli idzie o graczy z Kurytyby to i tak po katastrofalnym początku trochę się wyciągnęli więc jakieś światełko w tunelu jest ale teraz po odejściu Renato może być problem w najbliższych spotkaniach, chociaż mówi się o powrocie Paulo Cesara Carpegianiego i to byłaby naprawdę dobra opcja dla Furacao. Głównym kandydatem do spadku póki co jest America Mineiro. W ataku jeszcze nie najgorzej sobie radzą ale obrona to tragedia i w ogóle jakoś przegrywają mecz za meczem więc nie widzę dla nich zbyt wielkich szans na utrzymanie.

Warto napisać o najlepszych zawodnikach tego sezonu. Jak dla mnie jest wielu takich graczy, których warto wymienić. Ronaldinho, Montillo to gracze, o których było wiadomo, że będą ciągnąć swoje zespoły ale już Elkeson to takie objawienie, bo rok temu w Vitorii nie prezentował się aż tak dobrze, a teraz gra kapitalnie i liczę, że niedługo zobaczymy go w reprezentacji. Podobać się może Dede na środku obrony w Vasco. I właśnie on już jest powoływany do reprezentacji. Szkoda tylko, że tworzący z nim duet stoperów, z resztą świetny duet, Anderson Martins poleciał na kasę i wyjechał na Bliski Wschód. Na pewno też z dobrej strony pokazuję się chociażby Deivid we Flamengo, Borges w Santosie czy Diego Souza w Vasco. Tak więc ci doświadczeni naprawdę wiele znaczą dla swoich ekip i bez nich ciężko byłoby o taki wynik jaki mają. Wśród drużyn z dołu warto nadmienić Alessandro, który jako jeden z niewielu w Americe gra porządne i strzela gole. Rafael Coelho i William w Avai to naprawdę ciekawy duet snajperów, a teraz jeszcze w pomocy wspierać ich będzie Lincoln więc powinno być nieźle w tym klubie.

Portal Globo wybrał kilka filmików, które podsumowują pierwszą część sezonu i myślę, że warto je tutaj wrzucić, gdyż będzie to miły przerywnik tego sezonu:

No to czas na najbliższą kolejkę i kursy, które wystawił Bwin:

Nie wiem dalej co z meczem Santos-Botafogo, bo jakieś zawirowania są i póki co nie ma tego meczu w ofercie, a szkoda, bo zapowiada się dobre widowisko. Kogo warto pograć w tej kolejce? No fajnie wygląda kurs na Fluminense, bo myślę, że chyba już koniec tej serii Atletico Goianiense ale tu się warto jeszcze zastanowić. W meczu Figueirense-Sao Paulo widzę over lub bts, bo zapowiada się świetny mecz. Chyba przesadzony kurs na Inter ale też na nich ciężko grać, bo Ceara u siebie silna, więc może bts? Flamengo w obliczu tego, że Bahia bez trenera oraz braku Marcelo Lomby powinno spokojnie wygrać. Myślę, że pewniakiem jest Gremio, które już w środę powinno zainkasować punkty z Corinthiansem ale dwa głupio stracone gole w drugiej połowie im na to nie pozwoliły. Więcej typów oczywiście jutro, gdy poznamy już składy.

Zapraszam do dyskusji

Otrzymane punkty reputacji: +5
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Mecz Santosu z Botafogo został przełożony na prośbę gospodarzy, którzy mieli poważne osłabienia na ten mecz. Trzech zawodników zostało powołanych na reprezentacje (Neymar, Ganso, Danilo), a sporo piłkarzy jest też kontuzjowanych (Arouca, Ibson, Elano, Durval czy Edu Dracena). Szkoda, bo akurat ten mecz chciałem sobie obejrzeć.

Zgadzam się z typem na Gremio. Należy im się wreszcie zwycięstwo, a Atletico Paranaense powinno wreszcie wypaść z formy. Zupełnie nie rozumiem władz klubu, które po jednej porażce z Atletico Mineiro zwolniły Renato Gaucho... Tak naprawdę R.Gaucho zrobił z tą drużyną bardzo dużo i jeszcze będą żałować tej decyzji. Już kiedyś pisałem na forum o osiągnięciach Atletico pod wodzą różnych szkoleniowców. Najpierw 8 kolejek totalne dno, bilans 0-1-7 i bramki 2:14. Teraz z Renato Gaucho zagrali 12 meczów: 4-5-3 i bramki 18:15. Jak na bardzo przeciętne Atletico ten bilans z Renato Gaucho według mnie jest rewelacyjny. Tylko dzięki niemu Atletico ma kontakt z drużynami spoza strefy spadkowej, a teraz wszystko się może zmienić. Według mnie lepiej niż z Renato Gaucho być nie może i Atletico znowu zacznie powoli spadać w dół. Na stanowisko trenera wraca Antonio Lopes, który trenerem jest bardzo przeciętnym. Na stanowisku trenera Atletico ma doświadczenie, bo nie jest tu pierwszy raz, ale nie pamiętam, żeby ten trener coś osiągnął. Jego ostatnia przygoda z Americą skończyła się po 4 meczach... Dla mnie fatalna decyzja Atletico i ta zmiana szkoleniowca wyjdzie im na gorsze... Dlatego typ na Gremio wydaje się być opłacalny. Z takim przeciwnikiem, u którego pojawiają się problemy, Gremio powinno wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No wczoraj działo się wiele, bo Fluminense przegrywało do 83 minuty 0:2, a mimo tego wygrali 3:2!!! Takie coś na pewno podbuduję tą drużynę, a z kolei Atletico Goianiense ma czego żałować, bo mogli zgarnąć 6 zwycięstwo z rzędu. SPFC wygrali na wyjeździe z Figueirense 2:1. Czym potwierdzili, że lepiej grają poza Morumbi oraz, że nawet mając spore problemy kadrowe jak brak Lucasa, Dagoberto czy wielu innych zawodników potrafią się zebrać i pokonać każdego. Jeszcze warto odnotować drugie zwycięstwo z rzędu Atletico Mineiro. Dzisiaj 6 spotkań i kilka zapowiada się naprawdę ciekawie:
Zdecydowanie odpuszczam mecz Palmeiras-Cruzeiro. Może i goście dalej bez Wellingtona Paulisty czy Fabio w bramce ale jednak wraca Montillo, który już nie raz w pojedynkę wygrywał im mecze. I dzisiaj spodziewam się wyrównanego meczu więc jeden gol może rozstrzygnąć.
O Gremio właściwie wszystko już napisał Kacmon. Jednak trochę obawiam się o tą obronę, bo zabraknie Rodolfo i Rafaela Marquesa. Po mimo takich braków środek obrony prezentuję się nie najgorzej, bo Edcarlos to doświadczony grajek, a Saimon też jakiś poziom prezentuję po mimo młodego wieku.
Dzisiaj warto przypomnieć, że Flamengo gra bez Ronaldinho, a z tego co pamiętam to w tym roku Fla bez R10 jeszcze meczu nie wygrali, a przecież już kilka spotkań rozegrali. Nie mówię, że dzisiaj nie wygrają ale na pewno będzie im o wiele ciężej, bo akcje ofensywne w głównej mierzę oparte są na Ronaldinho. Szkoda, że wśród gości nie zagra bramkarz Marcelo Lomba, który właśnie jest wypożyczony z Flamengo, bo według ocen portalu Globo był najlepszym bramkarze pierwszej części sezonu, a gdyby on dzisiaj stał w bramce gości, to można by spokojniej grać jakieś undery ale i tak moim zdaniem warto. Warto dodać, że Bahia po wyrzuceniu Jobsona nie strzeliła jeszcze gola, a dzisiaj też o to łatwo nie będzie.
Kolejną ekipą, którą można pograć to Vasco. Fakt, że dzisiaj zabraknie Juninho, Dede czy Felipe trochę negatywnie wpływa na ich szanse ale jednak rywal na tyle słaby, a poza tym skoro są Diego Souza, Alecsandro, Eder Luis oraz z ławki pomóc mogą jeszcze Elton czy Bernardo to aż szkoda byłoby tracić punkty z tak słabym rywalem. Tym bardziej, że America będzie bez swojego najlepszego strzelca/gracza(nie potrzebne skreślić) Alessandro. Kolejna kontuzja tego gracza w tym sezonie to spory cios dla Coelho, gdyż bez niego po prostu ofensywa nie istnieję, a i z nim ciężko o jakieś wielkie zdobycze punktowe. Taka ciekawostka: gdy Alessandro w tym sezonie strzelał to America zdobyła aż 8 punktów czyli ponad połowę swojego dorobku.
Dzisiejszym hitem będzie mecz na Couto Pereira. Coritiba podejmuję u siebie Corinthians. Dla Coxy to będzie ważny mecz, bo mogą przerwać passę trzech meczów bez wygranej oraz awansować nawet do pierwszej dziesiątki. Z kolei Corinthians gra o zachowanie pozycji lidera, bo jak pisałem zwycięstwo Vasco możliwe, a w przypadku straty punktów przez Timao zmiana lidera całkiem możliwa. Ale obaj trenerzy czyli Marcelo Oliveira i Tite mają sporo kłopotów kadrowych. Coxa dzisiaj bez Billa, Daviego, Leonardo i Evertona Costy. Z kolei goście jeszcze więcej braków: Ramirez, Fabio Santos, Edenilson, Liedson i Ralf. Tak więc trochę nie wiadomo czego się spodziewać przy braku podstawowych zawodników obu drużyn ale myślę, że zapowiada nam się ciekawe spotkanie, bo jedni i drudzy mają kim strzelać więc wypada nam tylko czekać na bramki i dobre widowisko.
Jeden z dzisiejszych meczy o godzinie 23 zapowiadał się świetnie ale trochę braki Inter, go zepsuły... Ceara dzisiaj w sumie tez bez kilku ważnych graczy, a tak dokładniej wielkim brakiem będzie Marcelo Nicacio, który doznał jakiejś kontuzji, podobnie jak Diego Sacoman, a Thiago Humberto jest wypożyczony z Interu i również nie może grać. Z kolei trener Dorival Junior to ma dopiero ból głowy z zestawieniem składu. D&#39;Alessandro, Leandro Damiao, Tinga, Elton, Bolivar, Indio to gracze, którzy dzisiaj nie wystąpią, a tak na dobrą sprawę każdy z nich dzisiaj mógłby zagrać w podstawowym składzie. Ten mecz to dobra okazja dla Jo na przełamanie i strzelenie wreszcie gola dla Interu, bo póki co strzela ostatnio Damiao, a dzisiaj będzie problem. Jeśli dzisiaj Oscar nie zagra nic wielkiego, to raczej goście wyjadą z pustymi rękami z Fortalezy, bo Ceara nie jest zbyt gościnna i u siebie zazwyczaj wygrywa, niezależnie od tego kto przyjeżdża.
Tak więc o każdym meczu z mojej strony w kilku słowach mogliście sobie poczytać, a teraz czas na typy, które na dzisiaj proponuję, a wszystkie kursy pochodzą ze Sportingbet:
Gremio @ 1,666✅
Gremio over 1,5 @ 1,80✅
Vasco over 1,5 @ 2,00⛔
Vasco DNB @ 1,45⛔
Flamengo under 1,5 @ 2,20✅
Under 2,5 Flamengo-Bahia @ 1,95⛔
Bahia(+2) @ 1,45✅
Ceara over 1,5 @ 1,909⛔
BTS Coritiba-Corinthians @ 1,615⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Z całym szacunkiem kapszti, ale z typem na under 1,5 Flamengo ciężko się zgodzić. Nie będzie Dinho, ale zagrają przecież Deivid, Thiago Neves czy Abreu. Oglądałem może 2-3 mecze Bahii i ten bramkarz Lomba po kilka razy w spotkaniu ratował im tyłki. Jak dla mnie Flamengo spokojnie strzeli 2-3 gole ;) Mimo to - powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiejszym wydarzeniem w Brasileirao będzie mecz numer 1000 Rogerio Ceniego w barwach Sao Paulo. Taki jubileusz to coś wielkiego, bo nie co dzień się zdarza, by móc obchodzić taką okrągłą liczbę rozegranych spotkań. Ale czy tego święta nie zepsują goście? No właśnie ja jakoś tego się spodziewam, bo Atletico ostatnie dwa mecze wygrało i na pewno będą chcieli szybko uciec z tej strefy spadkowej. Fakt, że rywale jakich ograli nie należeli do najmocniejszych ale mimo to trzeba na nich uważać, tym bardziej, że Sampa na własnym boisku wygrywa rzadko, bo tylko 4 razy na 10 meczów, a to jak na ekipę, która walczy o mistrza zdecydowanie za mało. Jednak dzisiaj już dostępni są Lucas i Dagoberto więc powinni dać sobie radę ale to powinni to już się pojawiało przy okazji meczów z Atletico Goianiense czy Atletico PR, a jak było to wszyscy pamiętają... Moim zdaniem stać tutaj gości na zrobienie psikusa Rogerio i jakoś po cichu na to liczę.
Faworytem swojego meczu jest Botafogo, które nie powinno zawieźć, gdyż ostatnio są w świetnej formie i dzięki temu są tak wysoko. Szkoda, że w weekend nie grali, bo to mogło ich trochę wybić z rytmu ale w zamian dzisiaj mają szanse na objęcie fotela lidera, w przypadku wpadki SPFC. Pokusa duża więc i motywacja powinna być. Jedyne problemy to w defensywie, bo brakować będzie Antonio Carlosa i świeżo upieczonego kadrowicza - Bruno Cortesa. Jednak w ofensywie wszystko wygląda elegancko więc problemów ze strzelaniem być nie powinno. Ceara zagra dzisiaj bez dwójki Rudnei i Diego Sacoman, a Marcelo Nicacio z tego co wiem ma już zasiąść na ławce więc nie jest źle. Jednak Vozao w tym sezonie zagrali już 5 meczów z drużynami z Rio i zdobyli zaledwie 2 punkty, a bilans bramkowy to: 5:16. Dzisiaj też zbyt dobrze być nie powinno ale jakoś spodziewam się z ich strony jakiegoś gola.
Zdecydowanie odpuszczam mecze Atletico PR-Palmeiras i Atletico GO-Figueirense. W pierwszym ciężko powiedzieć czego się spodziewać. Atletico w słabej formie, a trener Antonio Lopes niczemu tam nie poradzi, z kolei Palmeiras na wyjazdach gra tragicznie więc też nic wielkiego nie zrobią. Z kolei ciekawe jak zareaguję Atletico GO po porażce z Fluminense, gdy mieli już pewne 3 punkty, a jednak dali sobie wydrzeć to z ręki. Figueira ostatnio gra dobrze ale nie przekłada się to zbytnio na punkty ale na tracone gole, bo tych sporo.
Również chyba lepiej odpuścić Cruzeiro-Fluminense. Gospodarze co prawda już z Fabio na bramce ale Fluminense jakby zaczynało się rozpędzać, po wygranych z SPFC na wyjeździe i tej pogoni u siebie z Atletico GO. Ciekawe jak to wyjdzie, bo spotykają się największe gwiazdy Brasileirao czyli Fred i Walter Montillo więc można liczyć na niezłe widowisko.
Problemów z odniesieniem zwycięstwa nie powinien mieć Internacional. Wreszcie zagra razem ze sobą trio: D&#39;Alessandro, Leandro Damiao i Oscar, a to zwiastuję dobrze. Damiao w świetnej formie, co też potwierdził na kadrze strzelając zwycięskiego gola przeciwko Ghanie. W ataku obok Damiao, ma grać Dellatorre, a nie Jo, który co prawda strzelił ostatnio gola ale też nie wykorzystał kilku dobrych okazji, a jedna został wybrana na pudło kolejki... W obronie trochę problemów, bo zabraknie Indio i Bolivara ale myślę, że zmiennicy spiszą się dobrze. Szykuję się ostre strzelanie Interu, tym bardziej, że America na wyjazdach traci ponad 2 gole na mecz i grają dużo gorzej niż u siebie. Takie ekipy jak America raczej nie grają zbyt równo, więc po wysokiej wygranej przeciwko Vasco, teraz bym spodziewał się podobnego wyniku ale na korzyść Interu i moim zdaniem warto jakieś opcje bramkowe na Colorado pograć.
Nieźle w sumie też zapowiada się mecz Avai-Santos. Piłkarze z Florianopolis w tym sezonie udowodnili już, że potrafią wygrywać z najlepszymi u siebie, chociażby przeciwko Flamengo i Corinthians. Dzisiaj ich skład wygląda na pełny poza brakiem Felipe w bramce, który nie może zagrać, gdyż jest zawodnikiem Santosu, a w Avai gra tylko na wypożyczeniu. Jednak myślę, że atak William i Rafael Coelho znowu zrobi swoje. Dobrze też wkomponował się do zespołu Lincoln, który ma na swoim koncie już 2 gole. Santos z kolei jeśli chce coś odegrać w tym sezonie poważnego, to musi zacząć wygrywać. Dzisiaj spore problemy kadrowe, bo brakuje Ganso, Durvala, Arouki, Ibsona i Pary. Jednak z kadry wraca Neymar, a w ataku najlepszy strzelec Brasileirao 2011 - Borges. W pierwszym składzie również ma wyjść Alan Kardec, który też już strzela w barwach Santosu. Obie ekipy lubią tracić gole, a strzelać też potrafią więc chyba kilka goli tutaj padnie, a over moim zdaniem będzie tutaj najlepszym pomysłem.
Tak więc opisałem każdy dzisiejszy mecz pokrótce więc należy teraz wybrać kilka najciekawszych typów, które Wam zaproponuję, a później sam coś dla siebie do gry wybiorę(wszystko Sportingbet):
Atletico MG(+2) @ 1,40✅2:1
Atletico MG over 0,5 @ 1,45✅
Botafogo over 1,5 @ 1,45✅4:0
Botafogo over 2,5 @ 2,70✅
BTS: Botafogo-Ceara @ 1,727⛔
Internacional over 1,5 @ 1,40✅4:2
Internacional over 2,5 @ 2,40✅
Over 2,5: Avai-Santos @ 1,60✅1:2
BTS: Avai-Santos @ 1,45✅

Otrzymane punkty reputacji: +21
chelseaa 10

chelseaa

Użytkownik
Avai - Santos ✅
Witam, dzis o 21:00 mecz drużyn z dolnej czesci tabeli. Santos po remisach w lidze (1;1 sao paula , 3;3 internacional) czeka na zwyciestwo i dziś dopną swego, chłopaki lubią duzo strzelac w 12min strzelili 3 bramki internacional przy stanie 0:3. Drużyna ma rozegrane 19 spotkan i posiada 23pkt , miejce 16 , już dzis moze wskoczyc az na miejsce 13 i nadal bedzie miec w zapasie jedno zaległe spotkanie do rozegrania. Ekipa Avai nie powala, bez braków w składzie i tak beda mieli problemy z santosem. Do santosu wraca neymar (jak juz kolega wspomnial). Mocny atak dobre kursy (w granicach 2.30-2.50) kuszą by postawic na santos ktory może jeszce powalczyc o srodek tabeli.
Historia spotkan:
05/06/2011 Brasilero Serie A Santos vs. Avai 3:1 28/11/2010 Brasilero Serie A Avai vs. Santos 3:2 03/09/2010 Brasilero Serie A Santos vs. Avai 2:1 19/08/2010 Copa Sudamericana Avai vs. Santos 0:1 13/08/2010 Copa Sudamericana Santos vs. Avai 1:3 29/11/2009 Brasilero Serie A Avai vs. Santos 2:2 08/08/2009 Brasilero Serie A Santos vs. Avai 2:2

koczek11 524

koczek11

Użytkownik
Vasco vs. Cortiba 1 ✅
Corinthians vs. Flamengo under 3.5
✅
Po wpadce Vasco mysle, ze czas na zwyciestwo. Nie bedzie tak latwo gdyz goscie ostatnio pokonli Corinthians ale Vasco na wlasnym stadionie jest znakomite i potwierdzi to w tym meczu. Nie bede sie rozpisywal bo zapewne lepiej zrobi to kapszti :grin:
Sklady: http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/09/06/vasco-enfrenta-o-animado-coritiba-para-retomar-rumo-apos-goleada-para-lanterna.htm
Natomiast w kolejnym spotkaniu powinien spokojnie siasc underek. Wybralem taki bezpieczniejszy do dubelku. Oba zespoly ostatnio nie zachwycaja a do tego mecze bezposrednie konczyly sie niskimi wynikami. Obie ekipy wysoko z niewielka roznica, a wiec zapewne mecz walki. Mozna pokusic sie o under 2.5 po okazalym kursie.
Sklady: http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2011/09/06/depois-da-bonanca-corinthians-e-flamengo-fazem-classico-sob-desconfianca.htm

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No to wczorajsze typowanie wyszło wręcz genialnie, bo w dziale 8/9, a naprawdę zagrałem sobie oba overy na Botafogo i Inter i był spory zysk. W sumie szkoda, że &quot;zmarnowały&quot; się typy bramkowe na pozostałe dwa zaproponowane przeze mnie mecze ale i tak się cieszę, że siadło elegancko.
Sporo goli już padło w tej kolejce, a jak zauważyliśmy wspólnie z zksstal to jeśli jednego dnia wpada dużo goli, to już drugiego tak różowo nie jest. No i dlatego ja na dzisiaj z overami na pewno nie szaleje.
Hit kolejki na Pacaembu. Mecz dwóch najpopularniejszych drużyn w Brazylii czyli starcia Corinthians-Flamengo. Nie dość, że klasyk to jeszcze mecz na szczycie, bo oba teamy walczą o mistrzostwo. Przed tą kolejkę Corinthians był liderem ale po meczach środowych spadł już na 3 miejsce ale w przypadku dzisiejszego zwycięstwa, to wraca na swoje miejsce sprzed początku kolejki. Tak więc motywacja jest duża, a poza tym dzisiaj grają praktycznie bez osłabień, bo i Ramirez i Fabio Santos są kontuzjowani od dłuższego czasu więc ich braku aż tak odczuwać Timao nie będą. Z drugiej strony kilka braków kadrowych ma Flamengo. Głównie to brakuję zawodników defensywnych. Nie ma dwójki defensywnych pomocników: Airton i Luiz Antonio. Ten drugi najprawdopodobniej już nie zagra w tym sezonie. Z kolei w obronie nie ma Davida Braza i Alexa Silvy ale przez większość sezonu w ogóle Flamengo grało bez nich na środku obrony. Najważniejsze, że z kadry cały i zdrowy wrócił Ronaldinho, bo z Bahia jego brak był nadto widoczny i kolejna porażka bez R10 stała się faktem. Dzisiaj jednak nie spodziewam się w tym meczu fajerwerków, gdyż takie mecze na szczycie to zazwyczaj piłkarskie szachy i obie ekipy nie będą chciały stracić gola przede wszystkim, a atak będzie jakby drugorzędną sprawą.
Bahia-Gremio to taki trudny do typowania mecz. W sumie Gremio wydaję się być lekkim faworytem tego meczu, patrząc na ich ostatnią formę, tylko że jest jeden problem - brak Andre Limy w ataku gości. Ostatnio 3 gole przeciwko Atletico PR, a teraz musi odpokutować za kartki. Jednak dalej skład Gremio wygląda solidnie i nie powinni na dobrą sprawę dzisiaj wypuścić okazji na kolejne punkty, bo rywal na papierze słabszy. Jednak Gremio już tyle razy zawalało sprawę z takimi drużynami pokroju Bahii, że jakoś ciężko im do końca zaufać więc też ze stawkami moim zdaniem nie ma co szaleć ale kurs na gości wygląda naprawdę zacnie więc można spróbować lekko.
Na Sao Januario mecz Vasco-Coritiba. Co tu dużo mówić, Vasco jest faworytem tego meczu. Po takim laniu jakie dostali z Ameriką Mineiro należałoby się odkuć i pokazać, że to był wypadek przy pracy, a nie słabsza dyspozycja. Okazja ku temu dobra, bo Coritiba na wyjazdach to nie jest zbyt trudny rywal. Fakt odnieśli dwa zwycięstwa nie dawno na obcych stadionach ale mieli w tych spotkaniach i słabego rywala(America) i sporo farta(Santos). Ja tam w nich nie wierzę, bo naprawdę ich gra poza Couto Pereira wygląda o wiele gorzej. Na pewno dużym wzmocnieniem w linii ataku będzie powrót do składu Billa. Ciekawe jak tam Tcheco po tej przygodzie w meczu z Corinthiansem. Nie mniej jednak Vasco jest faworytem tego meczu i w sumie brak Alecsandro to nawet wzmocnienie, bo ostatnio nic nie strzelał, a Eltonowi przez to będzie łatwiej grać, a ten z kolei co raz lepiej sobie poczyna.
Tak więc dzisiaj tylko 3 mecze, a poniżej moje typy na te spotkania. Jak zwykle wszystkie kursy pochodzą z bukmachera Sportingbet:
Under 2,5: Corinthians-Flamengo @ 2,00⛔2:1
Gremio DNB @ 2,10✅1:2
Gremio lub X @ 1,571✅
Vasco over 1,5 @ 1,833✅2:0
Vasco @ 1,75✅
Vasco DNB @ 1,30✅

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Dzisiaj z przyjemnością obejrzę mecz Santosu z Cruzeiro. Szkoda, że obie ekipy są poważnie osłabione, bo mógł to być hit tej kolejki. Niestety listy nieobecnych są bardzo długie. Santos: Adriano (suspenso), Danilo (suspenso), Ibson (lesionado), Ganso (lesionado), Elano (lesionado), Arouca (lesionado), Pará (lesionado) . Cruzeiro: Fábio (lesionado), Diego Renan (lesionado), Vítor (lesionado), Wellington Paulista (lesionado), Keirrison (cláusula contratual), Charles (cláusula contratual), Marquinhos Paraná (suspenso). Poważne osłabienia z jednej i z drugiej strony. Santos traci pomoc, bo bez Elano, Ganso i Ibsona wygląda to średnio. Cruzeiro bez bramkarza, a Bobo w ataku w podstawie też nie wygląda ciekawie... Poza tym dalej nie rozumiem zwolnienia Joela Santany i boję się, że trochę minie czasu zanim Cruzeiro z nowym trenerem zacznie wygrywać... Patrząc na składy myślę, że gospodarze powinni sobie w tym meczu postrzelać. A.Kardec, Borges i Neymar w ataku to wielkie trio i czekam na ich popisy. Tym bardziej, że u rywala nie ma Fabio, co Santos może bez problemu wykorzystać. Myślę, że Santos wygląda tutaj trochę lepiej, chociaż oni już tyle razy zawodzili w lepszym składzie, że nie odważę się im zaufać.
W meczu Palmeiras - Inter kusi postawić na pierwszą porażkę Verdao u siebie w tym sezonie. Po 11 meczach u siebie bez porażki czas coś przegrać, bo przecież nie są jakąś rewelacyjną drużyną, której nikt nie mógłby tam zagrozić...
Z niedzielnych meczów najbardziej czekam na spotkanie Gremio z Sao Paulo. Gremio u siebie grać potrafi, a Sao Paulo, jak to Kapszti już nieraz zauważył lepiej gra na wyjazdach niż w domu. Liczę na dobre widowisko i wiele bramek, dlatego zastanawiam się nad overem lub bts.
Jedynym typem, do którego jestem na razie przekonany to Flamengo. Drużyna, która była uważana za jednego z głównych faworytów do zdobycia mistrzostwa nie wygrała od 7 meczów. Cztery porażki i trzy remisy, a rywale nie byli z najwyższej półki... Przełamać powinni się już tydzień temu, ale brak Ronaldinho znowu zrobił swoje. Później mecz z Corinthians i w takiej formie nie mieli szans na punkty w tak trudnym wyjazdowym meczu. Teraz okazja jest znakomita. Własny stadion, Ronaldinho w składzie. Oni potrzebują trzech punktów, bo niedługo marzenia o mistrzostwie się skończą. Jak tak dalej pójdzie to Luxemburgo może niedługo stracić posadę, a kibice też takiej tragicznej passy w spokoju nie będą znosić... O Atletico PR pisałem już ostatnio. Zwolnienie Renato Gaucho to głupota i teraz niech cierpią z Antonio Lopesem. Jak widać na razie mam rację, bo już na dzień dobry z Lopesem dostali 4 bramki z Gremio i nie mieli nic do powiedzenia w tym meczu. Teraz lepiej nie będzie, bo są bardzo poważnie osłabieni. Piłkarze nieobecni w tym meczu: Garcia (8/2), P.Baier (8/0), Cleber Santana (19/3), Kleberson (16/2), Madson (21/2), Branquinho (14/0). Osłabione Atletico z A.Lopesem na ławce i Flamengo potrzebujące przełamania z Ronaldinho w składzie. Tutaj wynik może być tylko jeden. Tym bardziej, że obie ekipy grały już w tym sezonie ze sobą trzy razy. Dwa razy wygrywało Flamengo, a raz Atletico udało się zremisować na swoim terenie. Teraz czas na ich kolejną porażkę.
Flamengo - Atletico PR 1 (1.52 Expekt) ⛔
Flamengo -1 AH (1.825 Bet365)
⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W sumie ciężko się nie zgodzić z Kacmonem. Co do dzisiejszego meczu, to po prostu jakoś widzę ten Santos jako zwycięzce. Cruzeiro ostatnio jakoś nie najlepiej sobie radzą czego efektem były porażki przeciwko Figueirense, Fluminense i to obie u siebie, a rywale przecież słabsi od Cruzeiro, przynajmniej ja tak uważam. Ten remis z Palmeirasem to spory fart, bo Zieloni byli o wiele lepsi w tamtym meczu. Santos wiadomo, że u siebie mocni i w ogóle widać, że złapali formę, bo już od 5 spotkań nie przegrali, a rywale naprawdę mocni, bo Inter, SPFC, Flu czy Bahia na wyjeździe to nie są leszcze i chłopcy do bicia, chociaż przy takim składzie Peixe to nie powinni się nikogo bać na dobrą sprawę... Dzisiaj świetnie wygląda atak. Borges w formie więc liczę, że coś strzeli i aż szkoda, że Sportingbet nie oferuję już zakładów na strzelców gola w tych hitowych meczach Brasileirao, bo Borgesa bym dzisiaj z pewnością grał. Również Alan Kardec zaczyna strzelać, a co do Neymara to każdy wie o jego możliwościach. Liczę, że dzisiaj znowu z dobrej strony pokaże się młody Felipe Anderson, który przeciwko Avai strzelił pięknego gola. Słowem to dzisiaj gospodarze faworytem i liczę na ich zwycięstwo.
Mój typ:
Santos over 1,5 @ 1,75 Sportingbet
⛔1:1

Drugi dzisiejszy mecz odpuszczam, bo nie wiadomo czego się spodziewać po obu ekipach. America potrafiła wygrać w tym sezonie z Vasco 4:1 u siebie, z kolei Avai pokonywało Flamengo czy Corinthians. Wolę się nie pchać w to spotkanie, bo obie ekipy walczą o utrzymanie więc to będzie dla nich mecz o 6 punktów, a w takich spotkaniach wszystko się może zdarzyć.
Co do jutrzejszych spotkań to napiszę jak zawsze w niedzielę, a jest kilka typów i tylko zdradzę, że Kacmon podobonie myśli tak jak ja...

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Nie pamiętam kiedy ostatni raz pisałem jakiś post w tym dziale, ale z Brasileiro jestem na bieżąco [no prawie ;)]. Teraz już sobie powiedziałem, że muszę napisać przynajmniej jedną analizę na kolejkę. Ale nie wiem jak to wyjdzie, bo ze mną różnie bywa ...
Widzę że obaj Eksperci stawiają w roli faworyta Santos więc ja nie będę się wyróżniał. Wiadomo jak dużą sympatią darzę ten klub, więc moje spojrzenie na to spotkanie nie mogło być po prostu inne. Ale zamiast grania na zwycięstwo gospodarzy postanowiłem spróbować pograć na ilość goli. Wyżej Kacmon wypisał wszystkie osłabienia, dlatego nie będę ich powtarzał. Powiem tylko tyle, forma gospodarzy poszła wyraźnie w górę, formacja ofensywna znajduje się w znakomitej formie. Cruzeiro w dołku, duże osłabienia w obronie, słabo na wyjazdach. Myślę że zakład powyżej 2,5 gola w tym meczu jest baaardzo prawdopodobny.
Over 2,5 - 1,70 ⛔ 1:0

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
W tym spotkaniu zarówno piłkarze jak i sędziowie robili wszystko żebym tylko nie wygrał tych paru złotych postawionych na ten zakład ;)
A teraz na poważnie. Zacznę od arbitrów tegoż spotkania. Jedna z lepszych lig na świecie, mająca genialnych piłkarzy, wielkie talenty i nie potrafiąca znaleźć sędziów na pewnym poziomie, jak dla mnie to żenada. To co wczoraj robili w tym meczu przechodziło moje najmniejsze oczekiwania. Nie uznanie dwóch bramek Santosu, DWÓCH! z czego jedna na pewno była zdobyta prawidłowo [drugiej nie jestem pewien, gdyż nie widziałem powtórki]. Następnie podyktowanie rzutu karnego dla Cruzeiro kompletnie z niczego. Gdyby tego było mało do piłki podchodzi zawodnik gości i co robi ? Oczywiście przestrzela karnego! ???? Mój overek mógł być już pokryty mniej więcej w 30 minucie, a tak mecz skończył się wynikiem 1:0 i wtopa.
Teraz przejdę do spostrzeżeń ogólnych. Tak więc pierwsza połowa zdecydowanie dla Santosu. Ataki od pierwszej minuty. Neymar zdecydowanie najlepiej, każda akcja ofensywna &quot;projektowana&quot; przez niego. W głównej mierze to on wypracował sytuację na gola, którego strzelił Borges. Zrobił parę fajnych sztuczek technicznych, co mnie osobiście się bardzo podoba w jego wykonaniu. Tak jak wspomniałem wyżej obrona Cruzeiro nie prezentuje się zbyt dobrze i to było zdecydowanie widoczne, kiedy tylko gospodarze ruszali z atakiem, to w tą formację wchodzili jak w masło.
W drugiej połowie wszystko przewróciło się do góry nogami. Goście ruszyli do ataku, mieli kilka genialnych sytuacji, tylko że ponownie świetny występ zaliczył Rafael. Bronił po prostu wszystko, jak dla mnie to Man of the Match. Dało się zauważyć, że gdy zszedł Borges to Santos jakoś nie mógł stworzyć sobie dogodnych okazji. Całkowicie zgasł chwalony w pierwszej połowie Neymar. Brak było jego wejść, szarpania akcji.
Mecz oglądałem cały, tylko że już tak pod koniec było to oglądanie raz jednym raz drugim okiem i po prostu nie chce nic więcej pisać, gdyż mogło się to okazać totalną bzdurą ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No wczorajszy mecz mnie trochę zawiódł przyznam się szczerze. Co do Neymara to zagrał fatalny mecz. Widać, że jemu potrzebny jest odpoczynek i to najlepiej z 10 dni, bo póki co nie jest żadnym wzmocnieniem dla klubu. Dziwię się postawie Ramalho, że go trzymał do końca skoro ten przegrywał każdy pojedynek 1 na 1. Jedynie zarobione 2 czerwone kartki za faule na nim i to podanie przy golu do Alana Kardeca to były plusy dla niego ale reszta słaba. Fakt widać ile Borges znaczy dla Santosu. Szkoda, że Kardec nic nie strzelił, bo należała mu się ta bramka jak psu buda.
Dzisiaj aż 8 spotkań więc wybierać jest w czym. Hitów na dobrą sprawę mamy kilka, a mecz transmitowany na Sportklubie to będzie starcie obecnego mistrza Fluminense z obecnym liderem czyli Corinthians. To spotkanie od 21 na antenie Sportklubu. Dzisiejsze mecze podzielę na dwie grupy. Najpierw opiszę te, które pod względem bukmacherskim odpuszczam, a potem te, które mam zamiar grać. Tak więc zaczynamy:
Figueirense-Vasco to mecz, który ciężko z jakiejkolwiek strony ugryźć. Figueira u siebie mocna i potrafi wiele zrobić, a Vasco jako drużyna walcząca o mistrza to też wiadomo, że grać potrafi. Jednak na gości nie zagram, bo w tym sezonie ich mecze wyjazdowe z beniaminkami to tragedia. 5:0 z Coritibą i 4:1 z Americą MG. Tak więc chyba pora na trzecią porażkę, a może właśnie się przełamią.
Coritiba podejmować będzie na własnym boisku Botafogo. Mecz zapowiada się ciekawie, bo Coxa u siebie nie zwykła przegrywać i tracić punktów, a Botafogo po ostatnich meczach został dokoptowany to grona drużyn walczących o mistrza. Jednak Fogao na wyjazdach prezentują się gorzej niż na Engenhao więc ja na pewno na nich nie zagram, a na gospodarzy też nie pogram, bo Botafogo w mocnej formie i obawiam się, że jakiś Herrera czy Elkeson mogą pomóc odpalić gościom poza domem. Mecz bardziej do oglądania jak dla mnie.
Fluminense-Corinthians jak już pisałem to mecz obecnego mistrza z obecnym liderem. Kto faworytem? No Flu ostatnio zaczęli wygrywać, jednak wiadomo, że z Corinthiansem łatwo się nie gra i nigdy w starciu z nimi nie jest się faworytem. Dziwią mnie te kursy, bo dnb na Timao wygląda naprawdę ciekawie i chyba będzie można się o to postarać, tym bardziej, że goście praktycznie w najmocniejszym składzie. W szeregach Flu jak zwykle mnóstwo braków, ale większość i tak by nie zagrała od pierwszej minuty, a niektórzy pewnie nawet do kadry meczowej by się nie załapali więc o osłabieniach ciężko tutaj mówić. Jeśli grać na Corinthians to ze względu na ich mocny skład i wysoki kurs, bo value spore jest, a szanse oceniam w tym meczu mniej więcej 50/50.
Ceara ma teoretycznie łatwe spotkanie, bo do Fortalezy przyjeżdża Atletico Goianiense, które po passie 5 spotkań wygranych, teraz zaczęli nową, bo mają 2 kolejne spotkania bez wygranej, a dzisiaj ja widzę kolejne takie spotkanie. Fakt, że dzisiaj gospodarze trochę osłabieni w obronie, bo dalej kontuzjowany jest Diego Sacoman, a w ostatnim meczu z Botafogo czerwoną kartkę dostał Fabricio. Jednak dzisiaj trener Mancini zdecydował się przesunąć na środek obrony doświadczonego Edmilsona i jest to chyba jedyny słuszny wybór. W pierwszym meczu obu ekip doszło do pogromu, bo Atletico u siebie wygrało aż 4:1. I dzisiaj pora na rewanż, a przy okazji można wyprzedzić w tabeli swojego najbliższego rywala, a to daje tylko zwycięstwo. Myślę, że z tym problemu być nie powinno, tym bardziej, że goście bez trzech podstawowych graczy: Andersona, Thiago Feltriego i Vitora Juniora.
Fajnie zapowiada się mecz w SP pomiędzy Palmeirasem, a Internacionalem. Według buków faworytem tego meczu są gospodarze ale moim zdaniem jest to sugerowanie się suchymi statami, bo ostatnie mecze tego na pewno nie potwierdzają. Inter ostatnimi czasy kapitalnie wygląda w ataku. Oscar, Leandro Damiao są w świetnej formie. Do tego jak zawsze groźne stałe fragmenty gry ze strony D&#39;Alessandro czy Andrezinho. Fakt, że Colorado mają dzisiaj sporo osłabień ale większość to tacy zawodnicy do zastąpienia. Palmeiras z kolei ostatnimi czasy przeżywa spory kryzys. Od początku sierpnia zagrali 9 ligowych spotkań i tylko raz wygrali, a to najlepiej o tym świadczy. Fakt, że u siebie prezentują się o wiele lepiej, bo jeszcze jako jedyni w lidze nie przegrali jako gospodarz ale zawsze musi być ten pierwszy raz i jakoś mi się zdaję, że to może być dzisiaj. Dodatkowo takie braki jak Kleber, Valdivia czy Maikon Leite mocno ograniczają ich w ataku, bo tak po prawdzie to tylko Luan jest podstawowym graczem na co dzień, a reszta gra dzięki kontuzji swoich kolegów czy też zawieszeniu. Value na Inter jest wielkie i moim zdaniem warto zagrać dnb czy jakiś over bramkowy na gości, bo ostatni atak nie zawodzi.
W ogóle nie wypowiadam się o meczu Atletico MG-Bahia, bo nie wiem czego się tam spodziewać. Co do Fla to zgadzam się z Kacmonem, że taka seria tego zespołu wreszcie powinna mieć swój koniec, a kiedy jak nie teraz, kiedy jak nie z Atletico PR i wreszcie kiedy jak nie u siebie? No właśnie moim zdaniem dzisiaj powinni wreszcie sięgnąć po komplet punktów, bo rywal słaby i do tego jeszcze sporo braków po ich stronie, a Fla praktycznie już w najmocniejszym zestawieniu.
Jednak chyba największy hit tej kolejki to drugie starcie w tej kolejce Porto Alegre z Sao Paulo. Tym razem na przeciw siebie staną Gremio i Sao Paulo FC. Kto faworytem? No według tabeli to goście ale jak już popatrzymy na obecną formę, to tak to różowo dla gości nie wygląda, bo Gremio zaczyna się odradzać. W 4 ostatnich meczach Gremio zdobyło aż 9 punktów, a warto przypomnieć, że przegrany mecz z Corinthiansem powinni co najmniej zremisować, jak nie wygrać. Ciekawą statystyką jest fakt, że Gremio we wszystkich 10 spotkaniach u siebie strzelało co najmniej jednego gola. Dzisiaj trochę kłopotów w drugiej linii, bo brakować będzie Fabio Rochembacka, Gilberto Silvy czy Williana Magrao. Jedna ostatnio w dobrej formie są Escudero czy Dogulas więc źle być nie powinno. Fajnie zestawiona pomoc, bo wspomniana dwójka będzie wspierana przez Marquinhosa i to oni będą tuż za Andre Limą, a za nimi jako ci defensywni zagrają Adilson i młody Fernando. Goście do POA przyjechali na pewno po zwycięstwo, bo póki co SPFC na wyjazdach mają bilans 7-2-2 i są zdecydowanie najlepsi z całej stawki poza swoim stadionem. Skład w sumie mocny, bo w ataku Lucas, Dagoberto, a przecież w pomocy tacy gracze jak Cicero, Wellington czy Casemiro to też wiele warci gracze. Na ławce do tego mamy jeszcze choćby Marlosa czy Rivaldo, a to pokazuję jaka siła jest w SPFC. Moim zdaniem ten mecz zapowiada się świetnie i liczę na sporą ilość goli oraz znakomite widowisko. Jeszcze można spojrzeć w H2H i tam w ostatnich 5 meczach zawsze obie ekipy strzelały gole oraz padły 4 overy.
Tak więc wszystko przeze mnie opisane. Poniżej jak zwykle moje typy i jak zwykle z Sportingbet:
Ceara @ 1,85⛔1:1
Ceara over 1,5 @ 1,85⛔
Corinthians DNB @ 2,25⛔1:0
Corinthians lub X @ 1,615⛔
Inter over 1,5 @ 2,95✅0:3
Inter DNB @ 2,55✅
Inter lub X @ 1,727✅
Flamengo @ 1,444⛔1:2
Flamengo over 1,5 @ 1,45⛔
BTS: Gremio-Sao Paulo @ 1,571⛔1:0
Over 2,5: Gremio-Sao Paulo @ 1,75⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

W najbliższy weekend czekają nas 3 klasyki oraz jeden hit, który nie jest klasykiem. Poza tym mamy wiele ciekawych spotkań, gdyż jesteśmy co raz bliżej końcówki sezonu więc warto teraz sobie poprawić sytuację, by pod koniec sezonu mieć większy komfort psychiczny.
W sobotę hitem nie wątpliwie będzie starcie Vasco-Gremio. Po tej pobudce Gremio zaczyna grać co raz lepiej i aż miło ich się ogląda. A Vasco jak to kandydat na mistrza będzie grał o 3 punkty więc emocje gwarantowane. Kurs na Gremio jak dla mnie dziwnie wysoki więc jakieś X2 poza bts-em całkiem możliwy. Jednak Globo wybrało, że do Europy wysyłać będą mecz Sao Paulo-Ceara więc to właśnie to spotkanie zobaczymy na antenie Sportklubu. Niby faworytem SPFC ale u siebie tak dobrze im nie idzie, jak na wyjazdach więc bym uważał, a zwłaszcza, że Ceara będzie teraz pod wodzą nowego trenera, bo po meczu z Atletico Goianiense zwolniono Vagnera Manciniego, a w jego miejsce przyszedł Estevam Soares więc efekt nowej miotły całkiem możliwy. Najmniej medialne spotkanie będzie w Goianii ale też niezwykle ważne, bo obie drużyny jeszcze nie mają tak dobrej sytuacji, by już nie myśleć o utrzymaniu. Kurs na Atletico MG moim zdaniem zawyżony i chyba należy z tego skorzystać.
W niedziele za to mamy klasyki w dwóch największych metropoliach kraju czyli Rio i SP. W Rio dojdzie do starcia Botafogo-Flamengo. Ciekawe jak Fogao się pozbierają po takim laniu, jakie dostali w niedziele w Kurtybie. Faworytem dla mnie gospodarze ale należy uważać na Fla, które kiedyś się obudzić musi, a derby to idealna do tego okazja. W SP z kolei starcie lidera - Corinthians i zdobywcy Copa Libertadores - Santos. Faworytem Timao ale Peixe nie przyjadadą na Pacaembu po porażkę tylko po zwycięstwo, a jako że Borges i Alan Kardec w formie to punkty całkiem możliwe. Nie podejmuję się typowania meczów Atletico PR-Figueirense, Avai-Palmeiras i Bahia-Fluminense, gdyż obecnie nie ma tam niczego, co my mnie skusiło do postawienia na jednych czy drugich. Ciekawy mecz w Porto Alegre, gdzie zmierzy się będący ostatnio w genialnej formie strzeleckiej Inter z Coritibą, która ostatnio rozbiła w pył Botafogo. Jednak Coxa na wyjazdach prezentuję się dużo gorzej więc o punktach raczej nie powinni marzyć. Po derbach stanu Minas Gerais ciężko się spodziewać słabego meczu, bo tam zawsze pada sporo goli. A dodatkowo mamy jedną z najsłabszych obron - America MG to już w ogóle nie mamy co marzyć o underze. Ale czy Cruzeiro wygra? Ciężko powiedzieć, bo są w takiej sobie formie, a America zaczyna coś grać.
Zapraszam do dyskusji

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Na dzisiaj mamy 3 spotkania więc o każdym z nich po trochu i oczywiście na sam koniec typy.
Zaczynamy nie typowo, bo od meczu, który dzisiaj nie zapowiada się na hit, a nawet powiem więcej będzie to spotkanie drużyn, które będą bronić się przed spadkiem. Co prawda Atletico Goianiense jest póki co wyżej od Santosu, Gremio czy Cruzeiro to jednak nie mam wątpliwości, że kiedyś się skończy ta ich dobra pozycja w tabeli, a wtedy będą lecieli w dół szybko. Z resztą już teraz nie mają wielkiej przewagi, bo 6 punktów nad dzisiejszym rywalem Atletico MG to nie jest dużo. Kursy na to spotkanie moim zdaniem przesadzone, gdyż nie uważam by gospodarze byli aż takim faworytem jak to buki uważają. Co do braków Dragao to zabraknie Rafaela Cruza i Gilsona czyli dwóch podstawowych graczy gospodarzy. Goście co prawda też mają kilka osłabień, bo zabraknie Magno Alvesa, Andre, Leandro i Renan Oliveiry, jednak po mimo takich braków i tak ich skład wygląda naprawdę mocno. Fajnie, że zagra Neto Berola, bo jest to bardzo przebojowy i widowiskowo grający napastnik i warto się jemu przyjrzeć. Pomoc to raczej defensywna, bo w sumie mamy 3 volante. Pierre, Fillipe Soutto i Richarlyson. Przed nimi Daniel Carvalho, który powinien wspierać napastników. Ja tam liczę na podtrzymanie dobrej passy Galo, którzy w ostatnich 4 meczach zdobyli aż 9 punktów przegrywając jedynie z SPFC. Więc czego nie skorzystać z tak wysokich kursów na ich zwycięstwo?
Na antenie Sportklubu będziemy mieli okazje oglądać spotkanie Sao Paulo-Ceara. Mecz zapowiada się ciekawie, gdyż tak jak pisałem w zapowiedzi SPFC u siebie nie spisują się szczególnie dobrze, a Ceara ma nowego trenera. Jednak chyba ostatnie zwycięstwo z Atletico MG u siebie powinno tchnąć w Sampe dobrego ducha i zaczną seryjnie wygrywać na Morumbi, bo bez tego ciężko myśleć o mistrzu. Dzisiaj miał wrócić Luis Fabiano ale jeszcze do tego nie dojdzie. Poza stałą grupą kontuzjowanych to brakuje jeszcze zawieszonego za kartki Dagoberto. W jego miejsce zobaczymy Henrique w ataku i z tego się cieszę, bo szkoda by jedna z gwiazd zakończonych nie dawno mistrzostw świata U20 siedział na ławce i wchodził jedynie na końcówki. Myślę, że wraz z Lucasem są w stanie stworzyć dzisiaj świetny duet. Ten mecz będzie też małym jubileuszem dla Casemiro dla którego ma to być 50 spotkanie w barwach SPFC oraz zagra to spotkanie jako świeżo upieczony reprezentant Canarinhos. Z kolei Ceara dzisiaj już pod wodzą Estevama Soaresa. Ciekawe jak ten trener wpłynie na dzisiejszych gości tego meczu. No, bo przede wszystkim do poprawienia jest linia defensywna. Skoro na wyjeździe traci się 2,18 gola na mecz to ciężko myśleć o czymś więcej niż utrzymanie. Ostatnio nie najlepiej im idzie w lidze więc powinni zacząć coś grać, a szczególnie w ataku mają ku temu predyspozycję, bo strzelać potrafią Roger, Osvaldo, Washington czy Marcelo Nicacio więc czemu nie dzisiaj? Tylko problem będzie w tej obronie, bo SPFC też ma kim strzelać...
Vasco-Gremio to jest dzisiejszy hit ale niestety telewizja Globo tego nie potrafi przyjąć do wiadomości i pokaże starcie SPFC-Ceara. No ale o samym meczu jest wiele do pisania więc może zacznę od gospodarzy. Spore problemy ma Cristovao Borges czyli obecny trener Vasco pod nieobecność Ricardo Gomesa. Zabraknie Felipe, Alecsandro, Juninho Pernambucano. Jednak ostatnimi czasy poza oczywiście Diego Souza najważniejszymi zawodnikami są napastnicy Elton i Eder Luis i to na nich powinien spłynąć ciężar strzelania goli. Liczę, że w pomocy obok Diego Souzy z dobrej strony pokaże się też 21-letni Romulo, który ostatnio został dostrzeżony przez Mano Menezesa i powołany do kadry na mecz z Argentyną. Fajnie też prezentują się obrona ale moim zdaniem po odejściu Andersona Martinsa trochę to gorzej wygląda póki co, bo jednak Dede miał z nim dłuższy staż wspólnej gry, a teraz musi mieć trochę czasu na przyzwyczajenie się do nowego partnera na środku obrony. Co gości, to ostatnio Gremio znajduję się w świetnej formie. Chyba wraca to Gremio sprzed roku, gdy mieli również kapitalną drugą część sezonu. W ostatnich 5 meczach zdobyli aż 12 punktów pokonując po drodze SPFC czy też Inter. Przegrali tylko z Corinthiansem ale to pechowo i w sumie też trochę na własne życzenie. Co raz lepiej wygląda sytuacja kadrowa, bo już nie ma tak wielu braków. Obrona po mimo tego, że złożona z młodych piłkarzy poza Julio Cesarem spisuję się całkiem dobrze. Jednak ostatnio najlepszą formacją Gremio jest pomoc. Nic dziwnego w końcu gra tam dwóch byłych reprezentantów Brazylii - Douglas i Fabio Rochemback, ale także młodziutki Fernando, trochę starszy Escudero i doświadczony Marquinhos. W ataku gra Andre Lima i ostatnio strzela gole co jest dobrym prognostykiem, gdyż w pierwszej części sezonu brakowało takiego gracza. Rok temu byli Borges, Jonas i właśnie Andre Lima, a przez pół roku praktycznie nie było nikogo... Dzisiaj liczę na kolejny dobry występ Gremio, gdyż mają jeszcze realne szanse na walkę o Copa Libertadores. W końcu strata do zaledwie 10 punktów, a mają jeszcze w zanadrzu jeden mecz zaległy.
No i tradycyjnie na koniec przygotowałem dawkę typów. Jak zwykle buk to Sportingbet:

Atletico MG DNB @ 2,40⛔1:0
Atletico MG lub X @ 1,70⛔
Sao Paulo over 1,5 @ 1,533✅4:0
BTS: Sao Paulo-Ceara @ 1,85⛔
Over 2,5: Vasco-Gremio @ 1,80✅4:0
BTS: Vasco-Gremio @ 1,666⛔
Gremio over 0,5 @ 1,40⛔
Gremio lub X @ 1,909⛔
Gremio DNB @ 3,00⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Ja jakoś nie mogę na razie nic znaleźć dla siebie w tej kolejce. Kurs na Sao Paulo na pewno zbyt niski. W Gremio osobiście tak nie wierzę i myślę, że Vasco ten mecz wygra.

W niedzielę derbowo. O ile Cruzeiro powinno poradzić sobie z Americą, chociaż jak na derby nie wiem czy ruszać taki kurs, to derby Rio i SP zapowiadają się na wielkie mecze. Ciekawy jestem co pokaże Flamengo. Ostatnio totalnie zawiedli... Dni Luxemburgo już są raczej policzone, bo kibice tracą cierpliwość. Z tym co ostatnio prezentują Botafogo powinno ich łatwo ograć, ale z drugiej strony tylko zwycięstwo w trudnych derbach może uratować posadę Luxemburgo i przywrócić honor ekipie Fla. Tylko na pewno muszą zagrać lepiej niż z Atletico Paranaense, bo tamten mecz to totalny nie wypał. Szans było sporo, był Ronaldinho, nawet sporo czasu grali w przewadze jednego zawodnika, a nie potrafili zdobyć choćby jednego punktu. Według mnie ta seria porażek i bez zwycięstwa jest już zdecydowanie zbyt długa i inne zespoły w takich sytuacjach już dawno zwolniłyby trenera...

Derby Sao Paulo też wydają się ciekawe. Pod względem bukmacherskim to odpuszczę, ale mecz chętnie obejrzę. Corinthians idzie na mistrza, a Santos wiadomo - mają taki skład, że jeżeli im się chce to mogą stworzyć wspaniałe widowisko. Ciekawy jestem jak wyjdzie im ten mecz.

Jeśli chodzi o transmisje to mam takie samo zdanie... Ile można oglądać Corinthians i Sao Paulo... Od czasu do czasu mogliby pokazać jakieś ciekawsze pojedynki...

Otrzymane punkty reputacji: +3
windover 31K

windover

Użytkownik
São Paulo vs. Ceará typ: São Paulo @ 1.60 ✅

Dziś w rozgrywkach o mistrzostwo Brazylii bardzo ciekawe zdarzenia a z racji tego że na 95% w końcu będziemy mieli nowego lidera będzie nim ktoś z dwójki właśnie São Paulo bądź Vasco da Gama zdaję się że większe szanse na to ma właśnie Vasco które ma o punkt więcej ,dlatego z racji wygranej obu ekip to właśnie oni zasiądą do jutra na fotel lidera a Corinthians nadal nie może nawiązać do formy z początku rozgrywek w dodatku ma mecz z groźnym Santosem. Przechodząc już do właściwego spotkania to od 23-00 na Estádio Cícero Pompeu de Toledo miejscowi podejmą Ceará która nie wygrała od czterech spotkań ,coraz bliżej jest jej do strefy spadkowej i przede wszystkim wysoko przegrywa na wyjeździe z Vasco (1-3) a Botafogo aż (0-4). Ich 27-oczek sprawia że już tylko trzy traci do nich Bahia czy Atlético Mineiro i przed ostatnią częścią sezonu wygląda to naprawdę bardzo blado. Punkty na swoim stadionie odebrało im także Atlético GO które bramkę na (1-1) zdobyło na 2-minuty przed końcem spotkania. São Paulo przegrało ostatnio na wyjeździe z rewelacyjnie dysponowanym Gremio (1-0) ale dwa wcześniejsze spotkania wygrywali podopieczni Adilson Batisty. Braki? To oczywiście na pierwszy plan po wielkim transferze Luís Fabiano który jeszcze nie rozegrał nawet minuty na boisku, z formacji atakującej zabraknie także Fernandinho (13/1) i Dagoberto (20/6 -zawieszony) a w ataku zagrają młody Henrique (7/0) oraz najlepszy strzelec zespołu Lucas Silva (16/7) mniej ważnymi osłabieniami są kontuzje Bruno Uvini (5/0) i Argentyńczyka M. Cañete (1/0). Estevam Soares ma z kolei tylko niedostępnych obrońców Erivélton (8/0) plus Diego Sacoman (12/0) a tym trzecim jest pomocnik Enrico (7/0). Jednak potencjał ,ład i skład jest po stronie miejscowych i dziś wręcz muszą dopisać sobie kolejne trzy oczka bo z kim jak nie z właśnie będącą w kryzysie Ceará.

zksstal 6,4K

zksstal

Użytkownik
X

Na Beira-Rio Internacional, który złapał ostatnio dobrą formę podejmować będzie Coritibę. Goście po zaskakująco wysokiej wygranej w ubiegłym tygodniu z Botafogo będą chcieli wywieźć z Porto Alegre przynajmniej punkt. I chyba właśnie tym meczem z Botafogo sugerowali się bukmacherzy ustalając kursy na dzisiejsze spotkanie. Inter w dwóch ostatnich meczach w Serie A strzelił aż 7 bramek (3-0 z Palmeiras i 4-2 z America MG).Jak dla mnie 1,75 na Inter to bardzo zachęcający kurs. Internacional ma w składzie Leandro Damiao, który jest w życiowej formie. Strzela bramki na zawoładnie. Tydzień temu w meczu z Paleiras zanotował hattricka. Ma już na koncie 13 bramek i traci tylko 3 do lidera klasyfikacji strzelców Borgesa z Santosu. Drugim mocnym ogniwem gospodarzy będzie na pewno 20-letni Oscar, który gdyby nie pojechał na MŚ U20, pewnie miałby podobną ilość strzelonych bramek jak Leandro Damiao. Są także osłabienia w składzie: nie zagrają Tinga, Ze Roberto, D&#39;Alessandro i Bolivar. Coritiba bez większych osłabień.
Myślę że Internacional poradzi sobie z drużyną z Kurytyby, bo jak wspomniałem trener Dorival Junior ma w swoim składzie lepszych zawodników niż szkoleniowiec Coxy Marcelo Oliveira.
Internacional: Muriel, Nei, Rodrigo Moledo, Juan e Kleber; Elton, Guiñazu, Andrezinho e Oscar; Dellatorre e Leandro Damião.
Coritiba: Vanderlei; Jonas, Luccas Claro, Emerson e Lucas Mendes (Eltinho); Leandro Donizete, Léo Gago, Tcheco e Rafinha; Marcos Aurélio e Bill.
Internacional @ 1.75 bwin

Otrzymane punkty reputacji: +1
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Dawno mnie tu nie było. Napiszę taką opinie ,bardzo fajny mecz Sao Paulo ,Ceara nie miała nic do powiedzenia ,Lucas świetny drybling i szybkość ,niesamowity Rivaldo ,który mimo swojego wieku błyszczy ,eleganckie podania ,przegląd gry i strzały.Bardzo fajnie grają piłkarze Sampy ofensywnie przemyślane wszystko jak najbardziej widzę ich w pierwszej 3 .

koczek11 524

koczek11

Użytkownik
Atletico MG vs. Flamengo
Dlugo zastanawiam sie nad tym spotkaniem. Mysle o typie na Flamengo po kursie ~3. Fakt faktem Flamengo forma nie blyszczy. Brak zwyciestwa od 9 spotkan. Dla tak klasowego klubu, ktory mierzy w miejsce dajace gre w Copa Libertadores a takze tytul passa ta musi sie wreszcie skonczyc i trzeba zaczac wygrywac, poniewaz czolowka odjezdza. Aby nie osiagnac dwucyfrowej liczby spotkan bez zwyciestwa nalezy wygrac jutro na wyjezdzie z Atletico. Gospodarze ostatnio zlapali lekki wiatr w zagle i zaczynaja powoli lapac jakies punkciki, ktore moga okazac sie bezcenne w walce o utrzymanie. Na ostatnie 5 spotkan gospodarze odnotowali 3 zwyciestwa co jest nie lada postepem w porownaniu z jeszcze poprzednimi 9 spotkaniami, w ktorych zdobyli 1 pkt.
Kadra Flamengo bez nowych &#39;ubytkow&#39;. Jednak nie do konca pewny jest wystep Ronaldinho, ktory we wtorek nie trenowal z zespolem z powodu urazu kostki, ale znalazl sie w kadrze meczowej i jest przymierzany do wystepu. Podobnie jak Roni nie trenowal Alex Silva ale on takze pojechal do Minas Gerais.
W kadrze Atletico dwa spore oslabienia. Nie wystapi napastnik Neto Berola 17/2 oraz obronca Rever 19/2.
Godny uwagi jest tez over 2.5. W ostatnich 9 spotkaniach u siebie Atletico zdobyla przynajmniej jednego gola. A siegajac jeszcze dalel to na 25 spotkan w 22 padl przynajmniej 1 gol. Flamengo - zespol z duzym potencjalem ofensywnym. Najwiecej goli zdobytych jak dotychczas na wyjezdzie z calej stawki (22). Na pewno zagraja tu o cala pule co moze skutkowac szybko strzelona bramka a takze umozliwic dogodne kontry gospodarzy a wiec widze tu takze over 2.5.
W obozie Flamengo wielka mobilizacja. Po nieudanym ostatnim sezonie, w ktorym ledwo co Flamengo sie utrzymalo w najwyzszej klasie rozgrywkowej klub jest glodny sukcesu. Zawodnicy zapowiadaja walke i ogromna chec przelamania zlej passy. Czy sie uda ? Gwarancji nie ma ale nie wierze w zerowy dobytek gosci w tym spotkaniu ;)
Flamengo DNB @ 2.1 bet365
over 2.5 @ 1.8 bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom