>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - wrzesień i październik

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ja na Flamengo na pewno nie gram. Fakt, że kiedyś się muszą przełamać i możliwe, że stanie się to najbliższej nocy ale ja wole odpuścić. Napisałeś, że Flamengo sporo goli zdobywa i prawda. Ale jest jeden problem. Większość z tych goli to zasługa Ronaldinho, bo albo on strzela, albo asystuję, a w najgorszym wypadku rozpocznie tą akcję. A dzisiaj nie wiadomo czy wystąpi, a jak już to też ta kontuzja może mieć na jego grę spory wpływ. Ja tam odpuszczam ten mecz zdecydowanie. W ogóle jakaś taka kolejka ciężka do typowania. Mi się rzuciły dwa mecze do typowania na dzisiaj:
VS

Na Couto Pereira Coritiba podejmować będzie Cruzeiro. Przed sezonem faworytem tego meczu byłoby Cruzeiro ale w środowy wieczór każdy inny wynik jak zwycięstwo Coritiby będzie tutaj niespodzianką. Coxa póki co 9 miejsce dzięki 33 zdobytym punktom. Większość, bo aż 24 zdobyli u siebie właśnie na Couto Pereira. Widziałem ich 3 ostatnie mecze, w których zdobyli 7 punktów i w każdym byli lepsi od rywala. Zremisowali co ciekawe z najsłabszym z tych rywali, bo Atletico PR ale to były derby. Ostatni mecz u siebie to już kompletna demolka Botafogo, które pokonali 5:0, a przecież to ścisła czołówka ligi. Dzisiaj kilka osłabień gospodarzy ale raczej nie powinny one wpłynąć na grę, bo to nie są zawodnicy podstawowi. Jeśli Coxa dalej tak będzie grała u siebie, trochę poprawi grę, a raczej wyniki na wyjazdach to przy szczęściu mają szanse zakręcić się koło miejsca premiowanego grą w Copa Libertadores. Goście po kapitalnym początku roku teraz jadą po równi pochyłej w dół. Nie wygrali ostatnich 5 spotkań ligowych, a warto przypomnieć, że nie potrafili ograć takich &quot;potęg&quot; jak America MG czy Figueirense. Również Cruzeiro większość punktów zdobywa na własnym stadionie ale nie to jest największym zmartwieniem trenera Emersona Avili. Osłabienia to jest to co przyprawia ból głowy trenerowi. Zabraknie kolejno: Naldo, Rogera, Charlesa, Wellingtona Paulisty, Diego Renana i Vitora. Spore braki biorąc pod uwagę, że większość z tych graczy znalazłaby się w podstawowej jedenastce. Nawet znakomity Montillo ostatnio jakoś w trochę gorszej formie i od razu odbiło się to na wynikach Raposy.
Podsumowując po prostu nie wierzę w inny wynik jak zwycięstwo Coxy, która obecnie wraz z Interem ma najlepszy atak ligi. Fakt, że Cruzeiro to czołowa obrona tejże ligi ale poza bronieniem coś jeszcze trzeba strzelać, a tego poza Montillo nie ma kto robić więc, jeśli jemu znowu nie pójdzie to raczej nie mają co marzyć o punktach.
Coritiba: Vanderlei; Jonas, Emerson, Jeci (Luccas Claro), Eltinho; Leandro Donizete, Léo Gago, Tcheco e Rafinha; Marcos Aurélio e Bill
Cruzeiro: Fábio; Marquinhos Paraná, Léo, Victorino e Gabriel Araújo; Leandro Guerreiro, Fabrício, Everton e Montillo; Bobô e Anselmo Ramón
Moje typy:
Coritiba @ 1,75 Sportingbet✅2:1
Coritiba over 1,5 @ 1,75
✅

VS

W Florianopolis mecz jednego z największych pozytywnych zaskoczeń tego sezonu czyli Figueirense oraz jednego z największych kandydatów do tytuły sprzed sezonu czyli Internacionalu. Obecnie te dwie ekipy są na miejscach, które nie do końca odzwierciedlają ich prawdziwe możliwości. Figueira według wielu i także mnie miała walczyć o utrzymanie, a póki co są w środku tabeli i mają się dobrze. Szczególnie dobrze prezentują się u siebie, gdzie ciężko pokonać Wilsona w bramce, a jego koledzy radzą sobie z dużo mocniejszymi ekipami od siebie. Jednak od kilku kolejek nie wygrali i dzisiaj również to zadanie może być dla nich zbyt ciężkie do wykonania. Dlaczego? Gdyż na Orlando Scarpelli przyjeżdża Inter, który ostatnio jest w gazie. Inter przez ostatnich kilka spotkań stwarza sobie mnóstwo okazji ale nie we wszystkich spotkaniach potrafi je wykorzystać. W niedziele z Coritibą powinni strzelić co najmniej z 6 goli, a wpadł tylko 1 i to już w drugiej minucie meczu. Dzisiaj to składu wraca D&#39;Alessandro, a wraz z Oscarem i Leandro Damiao to trio jakiego nie ma w wielu najmocniejszych ligach świata, nie mówiąc już o Brazylii.
Moim zdaniem kursy na Inter zdecydowanie przesadzone, gdyż są faworytem tego spotkania. Jedyną rzeczą jaka przemawia za Figueirense to własny stadion i nic więcej, gdyż kadrowo obie drużyny dzieli spora przepaść. Może dzisiaj nie będzie powtórki z pierwszego meczu, gdy na Beira Rio Inter wygrał 4:1 ale też Colorados powinni sobie poradzić.
Figueirense: Wilson; Bruno, Édson, Roger Carvalho e Juninho; Ygor, Jonatas, Maicon e Fernandes; Júlio César e Somália
Internacional: Muriel, Nei, Rodrigo Moledo, Juan e Kleber; Elton, Guiñazu, Andrezinho, D&#39;Alessandro e Oscar; Leandro Damião
Moje typy:
Internacional @ 2,75 Sportingbet⛔1:1
Internacional DNB @ 1,95
Internacional over 1,5 @ 2,40⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Palmeiras - Ceará
Znalazłem chwilę czasu ,i tak wpadł mi ten mecz w oko ,obie ekipy ostatnio grają słabo w obronie ,oba kluby nie wygrały od 5 spotkań ,ofensywnie lepiej grają gospodarze ,choć dziś będzie im bardzo ciężko bo wątpię że Ceara nie będzie walczyć .Potencjał w obu ekipach spory ,Palmeiras nie zły mecz zagrał z Avai gdzie grali do 61 min 9 na 11 potem 9-10 i mecz skończył się 1-1 ,Ceara była bez szans z Sao Paulo choć jakieś tam okazje mieli ,dziś mobilizacja spora ,ofensywa w obu ekipach dobra jeśli poprawią skuteczność to o mój typ jestem spokojny .H2H2 nie wielka przewaga gości ja jednak widzę dziś bramki obu drużyn a kurs mnie przekonuje.
Typ:

Obie strzelą 1.83 Bet365⛔
1-0

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczorajsza noc jak najbardziej udana pod względem bukmacherskim, gdyż Inter grałem na szczęście dnb i na innym kuponie X2 więc bez strat. O ile ja szczęśliwy, o tyle czerwona część Porto Alegre smutna, bo kontuzji doznał Leandro Damiao, a to spory kłopot dla Dorivala Juniora. Dzisiaj wybrałem dwa mecze, które mam zamiar grać więc trochę o nich poniżej:
VS

Obok meczu derbowego w SP to największy hit tej kolejki. Na Olimpico przyjeżdża walczące o mistrza Botafogo. Obie ekipy mają coś do udowodnienia. Gremio po kompromitacji w Rio 4:0 z Vasco, a Botafogo po porażce w ostatnim wyjeździe 5:0 w Kurtybie. Teraz dla obu rywal też nie łatwy, bo obie ekipy posiadają naprawdę zbliżony potencjał wbrew temu co pokazuję tabela ligowa. Dla mnie też będzie to szczególne spotkanie, bo Gremio to mój ulubiony klub, a i Botafogo za tegoroczny styl lubię oglądać więc powiem szczerze, że to będzie mecz na jaki czekałem. Gospodarze znowu osłabieni. Na dobrą sprawę można powiedzieć, że Gremio w tym sezonie chyba w żadnym meczu nie zagrało w optymalnym składzie... Jak Gilberto Silva wyleczył kontuzję, to za kartki nie zagrają Saimon i Julio Cesar. W miejsce tego pierwszego po miesiącu przerwy wraca Rafael Marques i wszyscy liczą, że będzie to wzmocnienie. Na lewej stronie obrony zobaczymy Bruno Collaco więc boki obrony mamy bardzo młode, bo przecież Mario Fernandes to też młodzian. I właśnie pojedynek na tej stronie pomiędzy Mario Fernandesem z Gremio oraz Maicosuelem i Bruno Cortesem z Botafogo wygląda świetnie. Zobaczymy czy Mario Fernandes to już reprezentacyjna klasa, bo dzisiaj będzie miał mnóstwo roboty przeciwko takim rywalom. Gremio w ofensywie wygląda bardzo ciekawie, bo mimo, że ustawienie na papierze wygląda na 4-5-1, to tak po prawdzie funkcjonuje to jako 4-2-3-1, a w skrajnych przypadkach jako 4-2-4, Marquinhos, Ecudero i Douglas to bardzo ofensywni pomocnicy. Ciekawie zapowiada się też pojedynek dwóch wysokich napastników Andre Lima - Loco Abreu. Kto wyjdzie z niego zwycięsko i strzeli gola dla swojego zespołu? Jak dla mnie lepszy jest Andre Lima ale Abreu mimo tego swojego drewniactwa potrafi odnaleźć się w sytuacjach i strzela sporo goli. Botafogo na pewno zadowolone, że wraca Elkeson, który na derby z Flamengo był zawieszony za kartki i od razu nie udało sie zdobyć kompletu punktów. Czy to przypadek czy po prostu bez niego ciężej? No nie wiem ale coś może w tym być. Tym razem Botafogo bez Marcelo Mattosa(kartki), a w jego miejsce zobaczymy Lucasa Zena.
Podsumowując czeka nas dobrze zapowiadające się spotkanie. H2H pokazuję, że na ostatnich 10 spotkań obu ekip padło aż 33 gole czyli mamy średnią 3,3 gola na mecz. Dodatkowo tylko 2 razy był under, a pozostałe mecze to overy. Dzisiaj nie widzę innej opcji jak kilka goli z obu stron, gdyż te drużyny mają wielki potencjał. Tylko czy potrafią go wykorzystać? Botafogo cieniuję na wyjazdach ale jak chcą walczyć o mistrza, to punkty muszą zdobywać nie zależnie od terenu czy rywala. Jeszcze ciekawostka, jeśli dobrze liczę to dzisiaj od początku wyjdzie na boisko 7 zawodników, którzy mają na swoim koncie powołanie do reprezentacji Brazylii, co chyba najlepiej reklamuję to spotkanie.
Gremio: Victor; Mario Fernandes, Edcarlos, Rafael Marques e Bruno Collaço; Fernando, Fábio Rochemback, Escudero, Marquinhos e Douglas; André Lima

Botafogo:
Jefferson; Lucas, Fábio Ferreira, Antônio Carlos e Bruno Cortês; Lucas Zen, Renato, Maicosuel e Elkeson; Loco Abreu e Herrera
Moje typy:
BTS @ 1,615 Sportingbet⛔0:1

Over 2,5 @ 1,75
⛔

VS

Drugi mecz to już nie hit, tylko spotkanie Dawida z Goliatem. Zdecydowanym faworytem tego starcia jest Vasco czyli dzisiejsi gospodarze. Vasco na własnym stadionie z reguły nie zawodzi, a dzisiaj w przypadku wygranej wchodzą na fotel lidera więc maja o co grać. Dzisiaj co prawda kilka braków przed meczem, bo nie ma przede wszystkim Dede. Poza nim nie ma już stałej grupy: Jumar, Cesinha, Alecsandro, Felipe i Max. Jednak to co ostatnio zrobili z Gremio napawa dużym optymizmem, bo łatwość z jaką strzelali gole była zdumiewająca. To co zrobił z Edcarlosem, Diego Souza to już po prostu poezja, bo pięknie wkręcił go w ziemie. Co tu dużo mówić trio Diego Souza, Eder Luis, Elton wsparta dodatkowo Juninho Pernambucano to mieszanka wybuchowa i ciężko takich graczy powstrzymać. Goście co prawda dzisiaj bez osłabień i na wyjazdach trzymają się całkiem nieźle. Jednak dobra gra dzisiaj może nie wystarczyć, bo rywal mocny więc i o punkty ciężko. Atletico w ostatnim czasie naprawdę w dobrej dyspozycji, bo od 7 sierpnia, gdy przegrali z Bahia potem zaliczyli 9 spotkań, z których wygrali aż 6, 2 zremisowali i 1 przegrali i to pechowo, bo wygrywali z Flu 0:2, a przegrali 3:2. Jednak taka dobra gra to trochę za dużo jak na słabe kadrowo Atletico. Dzisiaj moim zdaniem przyszła pora na kolejną porażkę w tym sezonie, chociaż w meczach wyjazdowych z rywalami z Rio radzą sobie nad wyraz dobrze, to jednak dzisiaj nie widzę dla nich żadnych punktów.
Vasco: Fernando Prass; Fagner, Renato Silva, Victor Ramos e Julinho; Eduardo Costa, Rômulo, Juninho Pernambucano e Diego Souza; Eder Luis e Elton

Atletico GO:
Márcio; Rafael Cruz, Anderson, Gilson e Thiago Feltri; Agenor, Pituca, Bida e Vitor Júnior; Juninho e Anselmo

Moje typy:
Vasco @ 1,533 Sportingbet⛔1:1
Vasco over 1,5 @ 1,615⛔

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Santos vs. Figueirense
Santos w końcu zaczął coś grać ,ostatnie mecze napawają optymizmem ,grają dobrze w obronie i swoje okazje wykorzystują .Goście ostatnio bez formy choć udało im się 4 razy zremisować pod rząd.W tym meczu nie widzę innej opcji niż wygrana Santosu kadrowo lepsi ,forma po stronie gospodarzy.H2H u siebie wygrywają gospodarze spotkania.7 spotkań rozegranych między tymi drużynami na stadionie Santosu,to 7 wygranych Peixe i odwrotnie jak Santos jedzie na wyjazd to wygrywa Figueirense.
Typ:

Santos 1.70 Betsson ⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Patrząc na ofertę najbliższej kolejki kuszą mnie 3 mecze. Pierwszy z nich to Santos - Figue, który już opisał TrackBank. Drugi typ, nad którym się zastanawiam to Flamengo. Tylko czy im można zaufać? Dziesięć meczów bez wygranej, tragiczna seria, której chyba nikt w tym zespole się nie spodziewał... Wygląda to bardzo słabo, ale przełamanie wisi w powietrzu. Problemem będzie jednak brak Ronaldinho, bez którego Flamengo jeszcze nie wygrało w tym sezonie (remis z Cearą i porażki z Bahią i Atletico GO). Z jednej strony bez Ronaldinho ta ekipa gra słabo, a nawet z nim mieli już okazję do przełamanie ze słabymi ekipami z końca tabeli, których nie wykorzystali. Jednak z drugiej strony muszą się kiedyś przełamać. Grają z ostatnią drużyną w tabeli i kolejna strata punktów to będzie już przesada...

Zastanawiam się jeszcze też na Cruzeiro. Vasco, mimo wysokiego miejsca w tabeli, zalicza wpadki i nie są jakąś wielką drużyną, której się nie da pokonać. Cruzeiro potrzebuje tutaj punktów... Przez ostatnie beznadziejne wyniki powoli zaczynają walczyć o utrzymanie w lidze... A wiadomo, że taka drużyna nie pozwoli sobie na miejsce w strefie spadkowej. Szkoda, że grają akurat z Vasco, bo z innym rywalem w ogóle bym się nie wahał. Jednak myślę, że tutaj też powalczą. Stać ich na to i cholernie tego potrzebują. Myślę nad opcją DNB na Cruzeiro.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co do Santosu to chyba nie ma sensu pisać, bo większość została już napisana. Co prawda dalej nie ma Elano i Ganso, a za kartki pauzować będzie Neymar, to jednak ostatnie występy Neymara na kolana nie powalały i aż taka wielka strata to nie będzie. Dużo gorzej wygląda to po stronie Figueirense. Nie ma przede wszystkim w bramce Wilsona, jego miejsce zajmię Ricardo. Również zbraknie Fernandesa, Maicona, Eliasa i Tulio więc graczy, którzy mogliby zagrać w podstawowym składzie dzisiaj. Dlatego popieram typ TrackBanka na Peixe, którzy powinni dalej wygrywać i może przez to włączą się do walki o majstra.
Na Arena da Baixada chyba najciekawsze dzisiejsze spotkanie. Co prawda Atletico PR gra ostatnio tragicznie i punktów nie widać, to kadrowo tragicznie nie wyglądają. Dzisiaj ich przeciwnikiem będzie Fluminense, które ostatnio jest w świetnej formie(nie licząc wpadki w Salvadorze). Dzisiaj goście w najmocniejszym składzie z Fredem i Sobisem na czele w ataku. Co ciekawe to spotkanie może być jednym z ostatnich dla Guerrona w tym sezonie. Gdyż w środę zbiera się komisja STJD czyli brazylijski odpowiednik Wydziału Dyscypliny i Ekwadorczykowi grozi aż 11 spotkań zawieszenia za mecz z Flamengo, gdy po otrzymaniu czerwonej kartki nie chciał opuścić boiska.
Jak już Kacmon napisał Flamengo dzisiaj bez Ronaldinho. Co znaczy brak R10 dla Fla? W tym roku grali już z tego co liczę 6 razy i ani razu nie wygrali bez niego... Poza nim zabraknie Alexa Silvy w obronie oraz Williansa w środku pomocy. Osłabienia spore, bo każdy z nich jest ważnym ogniwem w swojej formacji. America ostatnio na wyjazdach aż tak tragicznie nie gra. Co prawda nie wygrali jeszcze ale już zaczynają łapać kontakt nawet z najmocniejszymi, a z Cruzeiro, Atletico PR czy Bahia potrafili nawet zdobyć po punkcie. Może czas na pierwsze zwycięstwo? Oto może być ciężko ale punkt albo jednobramkowa porażka są w ich zasięgu jak najbardziej, a dodatnie handicapy mnie tylko zachęcają to takiego grania.
Moje typy na dzisiejsze wszystkie spotkania to:
Santos @ 1,60 Sportingbet⛔
Santos over 1,5 @ 1,615✅
Fluminense @ 2,625⛔
Fluminense DNB @ 1,90
America(+2) @ 1,533✅
America(+1) @ 2,65⛔

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Jestem &quot;świeżo&quot; po meczu Flamengo - America. Pod względem bukmacherskim - nieźle, pod względem sportowym - DNO, DNO, DNO. Pierwsza połowa, to kompletny antyfutbol, nie zauważyłem ani jednej składnej akcji Fla. America co jakiś czas kontrowała, co przyniosło skutek - sędzia podyktował rzut karny. Luxemburgo musiał mieć okropny ból głowy w przerwie, skoro zdecydował się na 3 zmiany w 46 MINUCIE. W drugiej połowie dominowało już Fla, lecz akcje były trochę nie składne, jakimś cudem strzelili te 2 bramki (po akcjach zawodników wprowadzonych w przerwie - Davida (1) i Mauricio (2) który swoją drogą ładnie szarpał na skrzydle). W ostatniej minucie America mogła jeszcze wyrównać, ponieważ mieli rzut wolny z szesnastki, lecz piłka odbiła się jedynie od muru....
tak swoją drogą...

Na jutro pewnie będę wybierał z:
Ceary @2.5✅
Cruzeiro @2.4⛔
Gremio @2.5✅ lub Gremio lub X @1.4✅
Corinthians @1.44✅
Spotkania Botofago - Sao Paolo nie ruszam, ew jakis BTS/over.
Więcej na pewno napisze Kapszti, ja też postaram się w oparciu o newsy jutro coś napisać ciekawszego.
Pozdrawiam

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Cruzeiro - Vasco
No i tak kto by się spodziewał przed rozpoczęciem sezonu takiej postawy Cruzeiro? Nikt.Drużyna z ogromnym potencjałem w 25meczach zdobyła tylko 29pkt .Dziś bardzo ważny mecz dla gospodarzy ,którzy mają kolejną serie 5 spotkań bez wygranej napiszę tak gra nie jest taka słabiutka jak wskazują na to wyniki .Vasco na wyjazdach też słabo i tutaj widzę szansę Cruzeiro ,które lubi grać z Vasco H2H zdecydowanie na korzyść gospodarzy ,przeczucie mówi mi żeby grac na gospodarzy i mu zaufam z małą rezerwą jaką jest DNB po takim kursie warto.
Typ:
Cruzeiro DNB 1.74 Gamebookers ⛔

kompromitacja

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Botafogo-Sao Paulo

Dzisiaj krótko, bo późno wróciłem, a coś wypada skrobnąć, o hicie i jednocześnie moim typie. Botafogo dzisiaj poza Jeffersonem w najmocniejszym składzie. Skoro jest Elkeson, Abreu, Herrera czy Maicosuel to ma kto grać i strzelać, a że strzelać na Engenhao potrafią to już nie jedna ekipa w tym roku się przekonała. W ogóle u siebie Bota jest piekielnie mocne więc komukolwiek jest tam ciężko o punkty. Sampa dzisiaj trochę osłabiona, bo nie ma Casemiro, Dagoberto i Joao Filipe więc straty praktycznie w każdej formacji. Jak wiadomo Dagol robi wraz z Lucasem grę w ataku, więc dzisiaj będzie ciężko o te akcje ofensywne. Nawet w najmocniejszym składzie SPFC byłoby ciężko powalczyć o punkty dzisiaj, a przy takich osłabieniach to już w ogóle może nie być mowy o punktach. Jednak pamiętajmy, że brak Jeffersona czy dobra gra SPFC na wyjazdach też może swoje zrobić. Nie mniej jednak uważam, że Bota zrobi swoje i kolejna ekipa odjedzie z Engenhao z kwitkiem i bagażem kilku goli.

Moje typy
Botafogo @ 2,05 Sportingbet⛔2:2
Botafogo over 1,5 @ 2,05✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
No to Botafogo zawaliło w 90 minucie i stracili punkty...

Poważnie zaczynam się martwić o Cruzeiro. Wiem, że wczoraj mieli mocnego przeciwnika, ale kolejna porażka i to aż trzema bramkami prowadzi do ich upadku. Tylko jedno miejsce dzieli ich od strefy spadkowej i mają tylko 4 punkty przewagi nad Atletico MG. Patrząc na terminarz nie wiele się może zmienić... Teraz mają wyjazd na Gremio, a później mecz z SPFC. W takiej formie mają małe szanse na jakieś punkty, ale mam nadzieję, że coś ugrają w tych meczach, bo strefa spadkowa dla takiej firmy to byłaby tragedia.

Brak słów do Palmeiras... Prowadzą 1:0 z przeciętnym Atletico GO, rywal łapie 2 czerwone kartki i w 9 wyrównuje... Jak oni takich meczów nie wygrywają to katastrofa. Gdyby nie pieniądze i wielkie nazwisko Scolari pewnie już dawno by tu nie pracował.

Mecz Flamengo już został opisany. Styl beznadziejny i tylko tyle dobrze, że zdobyli 3 punkty. Jednak zupełny brak formy i to zwycięstwo nic u nich nie zmienia.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ostatnio trochę zaniedbałem ten dział ale niestety natłok obowiązków sprawił, że nie mogę tyle pisać, ile bym chciał. Dzisiaj trzy spotkania ale ja wybrałem ten, który najciekawiej się zapowiada, tak więc o nim poniżej:
Fluminense-Santos
Według buków faworytem i to dość sporym są gospodarze ale czy na pewno tak jest? Ja mam co do tego inne zdanie. To spotkanie to przede wszystkim mecz aktualnego mistrza kraju - Fluminense i aktualnego mistrza całej Ameryki Płd. za sprawą wygrania Copa Libertadores - Santos. Obie drużyny ten sezon zaczęły słabo i tylko dzięki pogoni w ostatnim czasie mają jeszcze jakieś szanse na wysokie lokaty na koniec Brasileirao 2011. Fluminense już na miejscu 5 z 41 punktami na koncie i tylko 8 straty do innej ekipy z Rio, która aktualnie prowadzi czyli Vasco. Santos ma co prawda 6 punktów mniej od Flu ale należy pamiętać, że mają jeszcze dwa mecze zaległe do rozegrania i wtedy będzie dopiero można więcej powiedzieć o szansach na mistrzostwo, bo nie wątpliwie to jest ich cel teraz, bo przecież grę w Copa Libertadores 2012 mają już zagwarantowaną dzięki wygraniu tegorocznej edycji. Jeśli idzie o osłabienia obu ekip, to Flu dzisiaj bez Guma, Araujo i Matheusa Carvalho ale warto powiedzieć, że tylko ten pierwszy zapewne wybiegłby od pierwszej minuty. Z kolei Santos dzisiaj bez Leo i Ganso ale za to wraca do składu Elano po kontuzji. Ten mecz to także starcie reprezentacyjnych napastników, bo na mecz z Argentyną przecież powołani zostali Fred, Borges i Neymar. I właśnie ostatnia dwójka wraz z Alanem Kardecem będzie tworzyć niesamowity atak. Za nimi tacy gracze jak Elano, Henrique i Arouca więc widać, jaki potencjał drzemię w Peixe. Flu też ma niezły atak, bo obok Freda jest Rafael Sobis, a na ławce do tego Rafael Moura ale już druga linia nie robi tak wielkiego wrażenia na mnie, bo Marquinho, Lanzini, Edinho czy Diogo to piłkarze będący jak dla mnie sporo niżej w piłkarskiej hierarchii od wspomnianych graczy Santosu. Obrony mniej więcej porównywalne oraz bramkarze też ale z korzyścią chyba dla Santosu, bo Rafael gra sezon życia.
No według mnie te kursy na Santos zdecydowanie zawyżone i chyba nie wypada zrobić nic innego jak tylko z nich skorzystać, bo 3,40 na będący w dobrej formie Santos to jednak spory prezent, nawet jak grają z Flu, które też gra ostatnio co raz lepiej.
Fluminense: Diego Cavalieri, Mariano, Leandro Euzébio, Márcio Rosário e Carlinhos; Edinho, Diogo, Marquinho e Lanzini; Rafael Sobis e Fred
Santos: Rafael, Danilo, Edu Dracena, Durval e Éder Lima; Henrique, Arouca e Elano; Alan Kardec, Borges e Neymar
Moje typy:
Santos @ 3,40 Sportingbet⛔3:2
Santos DNB @ 2,40⛔
Santos lub X @ 1,666⛔
BTS @ 1,571✅

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Powrót Luisa Fabiano! Po 27 kolejkach podczas których leczył kontuzję nareszcie znalazł się w podstawowym składzie drużyny Adilsona Batisty. Jestem bardzo ciekawy jak wypadnie w dzisiejszym meczu, tym bardziej że mecz z Flamengo będzie niezwykle ważny dla układu tabeli i walki o mistrzostwo Brazylii. Jeśli Flamengo przegra mecz, będą mieli już dużą stratę do ligowej czołówki i szanse na tutuł spadną. Wraca Ronaldinho, bez którego Fla radzi sobie co najwyżej przeciętnie. Jest Thiago Neves, Deivid, Renato Abreu, więc drużyna jest w stanie powalczyć w starciu z Sao Paulo. Zabraknie jedynie Leo Moury, który nie zagra z powodu kartek. W drużynie gospodarzy także z podwodu zawieszenia nie wystąpi obrońca Piris, a także Bruno Uvini i Canete, którzy są kontuzjowani. Sao Paulo lepiej ostatnio radzi sobie na Morumbi: w trzech meczach zdobyli 7 punktów. Flamengo na wyjazdach radzi sobie dobrze, ale od kilku meczów zawodzi: porażki z Avai i Corinthians, remisy z Botafogo i Atletico MG. Ostatnio drużyna Vanderlei Luxemburgo na obcym stadionie wygrała na początku sierpnia: 1-0 z Cruzeiro.
Myślę że dziś obie drużyny zagrają otwarty futbol i zobaczymy kilka bramek.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Wellington, João Filipe, Rhodolfo e Juan; Denilson, Carlinhos Paraíba, Casemiro e Lucas; Dagoberto e Luis Fabiano
Falmengo: Felipe, Galhardo, Alex Silva, Welinton e Junior Cesar; Maldonado, Airton, Renato e Thiago Neves; Ronalidnho e Deivid
BTS @ 1,67 ✅ 1-2
over 2,5 @ 1,75 ✅
Sao Paulo @ 1,75 ⛔
------------------------------
Ehhh... Tak jak bramka wyrównująca Dagoberto była piękna to gol Renato a właściwie samobój Carlinhosa, który nie wiadomo po co robił wślizg wątpliwej urody. Wcześniej skandaliczna wg mnie czerwona kartka dla Lucasa (druga żółta) za rzekomy faul taktyczny. Mecz dobry w drugiej połowie, bo pierwsza część słaba. Chcę jeszcze podkreślić to co w bramce Sampy wyczyniał Rogerio Ceni: gośc jest niesamowity! Pewnie jutro na yt będzie kilkuminutowy skrót spotkania, zapraszam do oglądnięcia tego co RC robił w tym meczu.​

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj dwa ciekawe mecze w nocy. Jeden mecz to będzie zaległe spotkanie: Gremio-Santos, a drugi mecz zostanie rozegrany awansem: Cruzeiro-Sao Paulo. O obu spotkaniach poniżej:
VS

Znakomicie zapowiada się spotkania Gremio-Santos. To mecz zaległy ale nie chce mi się sprawdzać z której kolejki, bo to akurat nie jest tak ważne. Ważne kto się ze sobą zmierzy, a obie ekipy mają spory potencjał. Niestety także obie ekipy tego potencjału w lidze nie pokazują do końca i przez takie pozycje zajmują. Jednak o ile Santos można usprawiedliwić faktem wygrania Copa Libertadores oraz utratą kluczowych graczy na Copa America, o tyle Gremio w tym sezonie najzwyczajniej w świecie gra słabo. Jednak po przyjściu Celso Rotha ta gra się poprawiła i wyniki też lepsze. Gremio obecnie ma 9 punktów straty do miejsca 4, które gwarantuję grę w Copa Libertadores, a jak wiemy z poprzednich sezonów takie mocne końcówki się zdarzały więc mają o co grać, tym bardziej, że drużyny przed nimi spokojnie do wyprzedzenia. Gremio w tym sezonie o wiele lepiej gra u siebie, gdyż na 36 pkt aż 25 zdobyli u siebie na Olimpico więc widać, że wsparcie własnych kibiców jest dla nich ogromnie ważne. Dzisiaj na dodatek praktycznie bez osłabień, bo tacy gracze jak Gabriel czy Lucio nie grają od długiego czasu, a Saimon to też nie jest na dobrą sprawę podstawowy grajek przy założeniu, że wszyscy stoperzy są zdrowi. Również Santos lepiej gra na własnym boisku ale przy założeniu, że chcą walczyć o mistrza, to gdzie by nie grali muszą punkty zdobywać. Dzisiaj zadanie utrudnione, bo rywal mocny, a na dodatek brakować będzie Neymara, Felipe Andersona i Pary oraz jak zawsze Ganso. Jednak w miejsce Neymara od początku może zagrać Renteria, który w debiucie strzelił gola przeciwko Flu. Ale bardzo możliwe także, że trener Ramalho zdecyduję się na ustawienie 4-4-2 i wtedy szanse Renterii na wyjście w podstawowym składzie spadają do zera. Ten mecz będzie szczególny dla Borgesa, który do Santosu przyszedł w tym sezonie właśnie z Gremio. Co ciekawe Globo wczoraj wrzuciło taką ciekawostkę, że w Gremio miał średnią 0,51 gola na mecz, a w Santosie 0,83 więc naprawdę świetne wyniki osiąga ten snajper.
Podsumowując zapowiada nam się świetne spotkanie, gdyż obie drużyny nie składają broni i póki mają jeszcze szanse na osiągnięcie swojego celu będą grać na maxa i dlatego dzisiaj goli nie powinno zabraknąć według mnie.
Gremio: Victor; Mário Fernandes, Edcarlos, Rafael Marques e Julio Cesar; Fábio Rochemback, Fernando, Marquinhos, Douglas e Escudero; Brandão (André Lima)
Santos: Rafael, Danilo, Edu Dracena, Durval e Léo; Adriano (Ibson ou Rentería), Henrique, Arouca e Elano; Alan Kardec e Borges
Moje typy:
BTS @ 1,571⛔1:0
Over 2,5 @ 1,70
⛔

VS

Drugi mecz już może nie tak znakomicie się zapowiada ale również nie powinno tam zabraknąć emocji. Do Sete Lagoas przyjeżdża Sao Paulo czyli najlepsza wyjazdowa drużyna Brasileirao 2011. Jeśli dodamy, to tego fakt, że Cruzeiro większość ze swojego i tak mizernego dorobku zdobyło u siebie to widać, że może być ciekawie. Dla gospodarzy tego meczu teraz już nie ma nie ważnych spotkań, gdyż przez swoją fatalną postawę w ostatnim czasie zajrzało im widmo spadku w oczy. W ostatnich 8 meczach udało im się zdobyć jedynie 2 punkty, a aż 6 spotkań przegrali, co na drużynę z takimi zawodnikami jak Fabio, Montillo czy wielu innych świetnych graczy to wynik żenujacy. Dzisiaj trener Vagner Mancini nie będzie mógł skorzystać z Fabricio, Ortigozy, Diego Renana i Leandro Guerreiro czyli zabraknie tych podstawowych graczy. Jednak nawet bez nich są w stanie grać dobrze, bo ich druga linia czy atak prezentują się naprawdę świetnie. Montillo, Marquinhos Parana, Roger i Charles, a przed nimi są Keirrison i Farias. Czy to nie robi wrażenia? No oczywiście, że robi ale jeszcze większe na mnie wrażenie zrobiło zatrudnienie Manciniego na stanowisku trenera. Jak to możliwe, że taki słaby trener dostaję takich zawodników? Jego ostatnie &quot;sukcesy&quot; to spuszczenie z ligi Guarani oraz nie najlepsze wyniki z Cearą. Czyżby teraz miał kolejnego spadkowicza na swoim sumieniu? No dla mnie to jest możliwe, chociaż ciężko uwierzyć, by Raposa miała za rok grać w Serie B. Ich dzisiejszy rywal to Sao Paulo. Oni też mają problem z wygrywaniem, bo nie udała im się ta sztuka od 3 spotkań. Jednak pamiętajmy, że dalej jest to drużyna, która walczyć będzie o mistrzostwo, a cel minimum to Copa Libertadores 2012. Dzisiaj problemem będzie brak podstawowych pomocników: Lucasa i Wellingtona. Jednak ta kadra SPFC jest tak duża i wyrównana, że nawet takie osłabienia nie są im straszne. Ciekawe czy już w tym meczu zacznie strzelać Luis Fabiano, bo po mimo okazji nie udała mu się ta sztuka przeciwko Flamengo. Ja mam nadzieję, że tak, bo bardzo lubię tego zawodnika i liczę, że powiedzie mu się ten powrót do ojczyzny.
Co do samego meczu to myślę, że warto spróbować coś pograć na gości, którzy na wyjazdach są naprawdę mocni, a dzisiaj kurs na nich bardzo zachęcający.
Cruzeiro: Fábio; Vítor, Léo, Victorino e Everton; Charles, Marquinhos Paraná, Roger e Montillo; Farías e Keirrison
Sao Paulo: Rogério Ceni; Jean, João Filipe, Rhodolfo e Juan; Denilson, Casemiro, Carlinhos Paraíba (Rivaldo) e Cícero; Dagoberto e Luis Fabiano
Moje typy:
Sao Paulo DNB @ 1,85 Sportingbet 3:3
Sao Paulo lub X @ 1,40✅
BTS @ 1,70✅
Sao Paulo over 0,5 @ 1,285✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dwa mecze i sporo emocji w obu. W Sete Lagoas aż 6 goli za sprawą remisu 3:3. Jednak gdyby lepiej celownik miał nastawiony Luis Fabiano to może by udało się SPFC wygrać to niezwykle ważne spotkanie, a tak Botafogo, Vasco czy też inne ekipy mogą na tym skorzystać w weekend. Co do Santosu to mieli sporo okazji na chociażby tego jedynego gola w meczu. Z drugiej strony to i Gremio mogło strzelić więcej tych goli. Szkoda, bo okazje były, a typy oba nie weszły.
Już w sobotę kolejne mecze tej kolejki, a ogółem zostało 9 spotkań do rozegrania w 28. kolejce Brasileirao, tak więc kursy poniżej ze Sportingbet:

W sobotę jak zwykle nie ma hitów, a jedynie spotkania, które nieźle się zapowiadają. W tej kolejce mamy 3 derbowe wątki. W Minas Gerais starcie Ameriki z Atletico. W Sao Paulo mecz Santos-Palmeiras, a w Rio mamy największy klasyk tego stanu i miasta czyli starcie Flamengo-Fluminense. Ale również bardzo ciekawie zapowiada się starcie Internacional-Vasco. Ten mecz będzie szczególny dla Alecsandro, który do nie dawna grał w Interze, a teraz już gra w Vasco. Również w tej kolejce ma dojść do debiutu w barwach Corinthiansu, Adriano. Ile miesięcy on leczył kontuzję to nie pamiętam ale trochę tego czasu zeszło i ciekawe czy jego pierwszy występ okaże się dobry? Ja tam cudów bym się nie spodziewał, bo pewnie jeszcze dyspozycja nie ta ale ostatnio strzelił 3 gole na treningu więc może jakoś da radę.
A jakie typy na tą kolejkę? No tak póki co bez składów i osłabień, to powiem tak. Botafogo zdecydowanie u siebie gram, bo na Engenhao miło ich się ogląda, a poza tym Bahia po takiej ostatnio dyspozycji, gdzieś przegrać musi więc gdzie jak nie tutaj? Corinthians też mi się podoba, bo z Vasco zagrali świetny mecz i aż szkoda, że nie wygrali, a dodatkowo jakoś Atletico Goianiense też za dobrze gra i jedna porażka w ostatnich 12 meczach to też jak na nich za mało i liczę na kolejne. Ciekawy kurs w sumie na Fluminense ale oni bez Freda, a z kolei Fla bez Ronaldinho, a to wielka strata dla nich jak wiadomo. Kurs na Vasco też niezły, a już Santos wezmę bez wahania.
Jeśli chodzi o transmisje Sportklubu, to w sobotę pokażą spotkanie Botafogo-Bahia, a w niedziele Santos-Palmeiras. Chyba do wyborów nie ma się co przyczepić, bo w sobotę i tak nie ma w czym zbytnio wybierać, a z kolei w niedziele mamy jeden z trzech hitów więc też nie ma co przesadnie żałować.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dobra to czas na sobotnie mecze, bo o nich trochę jest do napisania. Totalnie odpuszczam mecz Coritiba-Gremio. Kurs na gości naprawdę wysoki i kuszący ale go nie pobieram, bo Coxa u siebie w tym sezonie mocniejszych biła i to w wysokich rozmiarach. Gremio poza Olimpico gra dużo gorzej więc wole nie ryzykować. Dla obu ekip to ważne spotkanie, bo w tej chwili i jedni i drudzy mają realne szanse na to by powalczyć jeszcze o Copa Libertadores. Gremio ma 5, a Coxa 7 punktów straty do Flamengo, które zajmuję miejsce 5. Z tego co wiem, to Coxa w przypadku zdobycia przez Vasco mistrzostwa wejdzie do CL bez znaczenia jaką pozycję zajmie w lidze. Jednak te perturbacje jeszcze mogą się zmienić, bo pamiętam jak rok temu co chwile zmieniały się zasady kwalifikacji do CL i ilość ekip dla Brazylii tak więc póki co nie ma się co przywiązywać do tego, bo jeszcze się to może zmienić. Goście do tego meczu przystępują bez Douglasa, który pauzuję za kartki i w jego miejsce ma zagrać Adilson albo ktoś z dwójki Gilberto Silva, Diego Clementino. Jeśli Celso Roth wybierze któregoś z pierwszych dwóch wymienionych to będzie czytelny znak, że jest to ustawienie defensywne, bo w pomocy zobaczymy aż trzech volante: F.Rochemback, Fernando i właśnie Adilson lub Gilberto Silva.
CORITIBA: Vanderlei; Jonas, Jéci, Emerson e Lucas Mendes; Willian, Tcheco, Léo Gago, Everton Costa e Marcos Aurélio; Bill
GRÊMIO: Victor, Mário Fernandes, Rafael Marques, Edcarlos e Julio Cesar; Fábio Rochemback, Fernando, Adilson (Gilberto Silva ou Diego Clementino), Marquinhos e Escudero; Brandão

W Sete Lagoas kolejne w tym roku derby Mineiro. Na przeciw siebie staną America i Atletico. Kursy faworyzują Atletico. I patrząc na kadry obu zespołów buki mają rację ale po tym co obecnie prezentują obie drużyny w tym sezonie to przyznam, że nie ma zbyt dużej różnicy pomiędzy nimi. America ostatnio ma mocnych rywali ale prezentuję się całkiem korzystnie ale co z tego skoro punkty i rywale uciekają, a oni dalej są na dnie tabeli. Pasowałoby coś wygrać, a derby to najlepsza ku temu okazja. W sobotni wieczór America nie będzie zbytnio osłabiona, w przeciwieństwie do ich rywala. Atletico z kolei zagra bez Revera, Daniela Carvalho, Andre i Leandro. Czyli można powiedzieć, że w każdej z formacji zabraknie jednego ważnego gracza. O ile słabej postawy Ameriki można się było spodziewać, o tyle już takiego wyniku po Atletico chyba nikt się nie spodziewał. Jeśli nie będą mieli jakiegoś nagłego zrywu i nie zaczną wygrywać wszystkiego po kolei to chyba czeka ich walka o utrzymanie do samego końca, a nie tego spodziewali się kibice Galo, bo przecież skład mają na co najmniej pierwszą dziesiątkę. Moim zdaniem można tutaj spróbować zagrać na gospodarzy, bo kursy jak dla mnie są zdecydowanie zawyżone na nich.

AMÉRICA-MG:
Neneca, Micão, Anderson e Everton Luiz; Sheslon, Leandro Ferreira, Amaral, Rodriguinho e Gilson; Kempes e Fábio Júnior
ATLÉTICO-MG: Renan Ribeiro, Carlos César, Leonardo Silva, Werley e Triguinho; Pierre, Fillipe Soutto e Renan Oliveira; Bernard, Guilherme (Neto Berola) e Magno Alves

Moje typy:
America DNB @ 2,20 Sportingbet 0:0
America lub X @ 1,615✅

W Rio de Janeiro na Sao Januario dojdzie do starcia Botafogo-Bahia. Na pierwszy rzut oka wydaję się to spotkanie jak każde inne. Jednak jak ktoś sobie przypomni kto był na początku tego roku trenerem Botafogo to będzie wiedział, że dla Joela Santany obecnego trenera Bahii będzie to szczególny mecz. To właśnie on na początku tego sezonu prowadził Fogao ale wtedy niespodziewanie zmienił go Caio Junior i wszyscy zgodnie twierdzili, że był to błąd ale jak widzimy dzisiaj, włodarze Fogao mieli rację, gdyż Caio Junior zrobił z tej drużyny ciekawy team, który ładnie gra. Botafogo do meczu z Bahią przystępują trochę osłabione. Jefferson na kadrze Brazylii, Loco Abreu na kadrze Urugwaju, a Herrera zawieszony za kartki. W miejsce obu tych napastników zagrają Caio i Alex. Po mimo tego, że są to rezerwowi to ja ich oceniam całkiem wysoko, gdyż na pewno technicznie od Abreu są lepsi, gdyż Abreu to chyba jeden ze słabszych technicznie napastników w Brasileirao ale to nie przeszkadza mu w strzelaniu goli. Jednak najwięcej powinno zależeć w tym meczu ze strony Botafogo od Elkesona i Maicosuela, którzy powinni robić grę w drugiej linii i często pewnie też będą grali jako napastnicy i wtedy ważne by Bruno Cortes oraz Lucas wchodzili z obrony do ofensywy, a że to potrafią to już udowodnili nie raz. Co do Bahii to podobnie jak Botafogo lepiej spisują się na własnym boisku. Po dobrej serii jak przystało na średniaka czas teraz na jakieś porażki... No może to śmieszne dla wielu ale tak jest chyba w każdej lidze świata więc nie ukrywam, że jest to dla mnie w jakimś stopniu argument. Co do osłabień to też zabraknie trzech ważnych graczy: Avine, Carlos Alberto i Fabinho. W tym meczu po prostu goście muszą liczyć na Joela Santanę, który jako były trener Fogao musi dać te cenne wskazówki odnośnie swoich byłych graczy. Ale też to może działać w drugą stronę, bo przecież gracze Fogao będą wiedzieli jakiej taktyki się spodziewać przeciw nim. Jak dla mnie to tutaj Botafogo jest faworytem i wreszcie powinni zgarnąć u siebie tez 3 punkty, które należały im się z SPFC i Flamengo ale tam przez ich nie uwagę te punkty uciekały, a teraz chyba to już nie ma prawa się zdarzyć.
BOTAFOGO: Renan, Lucas, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Cortês; Marcelo Mattos, Renato, Maicosuel e Elkeson; Caio e Alex
BAHIA: Marcelo Lomba, Dodô, Paulo Miranda, Titi e Marcos; Fahel, Hélder, Diones e Lulinha; Souza e Jones
Moje typy:
Botafogo @ 1,571 Sportingbet⛔2:2
Botafogo over 1,5 @ 1,615✅

Edit: Mała pomyłka. Na początku napisałem, że mecz odbędzie się na Engenhao ale tam stadion, a raczej murawa jest doprowadzana do stanu używalności po koncercie Biebera na mecz Fla-Flu. Dlatego też sobotnie spotkanie Botafogo rozegra na stadionie Vasco.

Otrzymane punkty reputacji: +3
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Coritiba-Grêmio
Bardzo ważny mecz dla obu zespołów ,Cortiba u siebie gra bardzo dobrze wygrywa większość meczy ,sporo strzela ale i coś tam traci.Gremio gra w kratkę choć 3 ostatnie mecze zagrali dobrze ,tutaj nie ma odpuszczania będą obie drużyny walczyć o CL .Patrząc na wcześniejsze mecze obu drużyn i na formę jestem skłonny zagrać ,że obie strzelą .Najlepszy strzelec Cortiby ,to Bill 10 trafień ,ale nie wiele gorszy jest Marcos Aurélio 7 trafień,u gości zabraknie Douglasa i poniekąd jest to osłabienie bo jest on najlepszym strzelcem Gremio ,ale jest jeszcze Brandao ,Marquinhos,Adilson .Głównie liczę jeszcze na stałe fragmenty gry i strzały z dystansu bo strzelać to ma kto .Więc widzi mi się BTS i tak też zagram.
TYP:
Obie strzelą 1.80 Bet365⛔
Gremio jednak jest za słabe

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No w niedziele jak pisałem w zapowiedzi czekają nas trzy hity. No i w dwóch z nich i obu derbowych mam od siebie propozycje, a o tym poniżej:
VS

W stanie Sao Paulo, a dokładnie w portowym Santosie na Vila Belmiro odbędzie się derbowe spotkanie Santos-Palmeiras. Faworytem tego starcia rzecz jasne będą gospodarze. Co prawda Santos znowu bez Neymara ale pamiętajmy, że i bez niego muszą się nauczyć grać, gdyż wiecznie grać tam nie będzie. Poza tym w ataku mamy takich graczy jak Borges, Alan Kardec czy Renteria. Za nimi Ibson, który przeciwko Gremio powinien strzelić ze 2 gole, a także bardziej defensywni Adriano i Henrique. Z drugiej strony to Palmeiras nie ma zbytnio kogo postawić. No bo Maikon Leite czy Fernandao to zawodnicy będący co najmniej o klasę niżej od tych graczy z formacji ofensywnej Santosu. Również pomoc wygląda lepiej chociaż jest ich mniej... W obronie jedynie Verdao wyglądają na drużynę lepszą, o czym mówią same liczby, gdyż Palmeiras ma najlepszą obronę - 26 straconych goli, a Santos aż 41 straconych. Jednak od początku sierpnia Palmeiras przeżywa wielki kryzys. W 14 meczach wygrali tylko 2, przegrali co prawda tylko 3 mecze ale reszta zremisowana i dlatego tak spadli w tabeli w dół. Jeśli idzie o osłabienia Zielonych to zabraknie Valdivii(reprezentacja Chile), Kleber, Marcos, Luan, a więc nie ma podstawowych graczy. Jeśli idzie o grę u siebie to obie drużyny lepiej sobie radzą jako gospodarz więc tutaj jest kolejny argument za Santosem. Tak więc jak dla mnie kursy w tym meczu na Santos zdecydowanie za wysokie i jak dla mnie należy z tego skorzystać stawiając na nich.
Santos: Rafael; Danilo, Durval, Bruno Aguiar e Léo; Adriano, Henrique e Ibson; Alan Kardec, Rentería e Borges
Palmeiras: Deola; Márcio Araújo, Herique, Maurício Ramos e Gabriel Silva; Chico, Marcos Assunção, Tinga e Pedro Carmona; Maikon Leite e Fernandão

Moje typy:
Santos @ 2,15 Sportingbet✅1:0

Santos over 1,5 @ 2,05⛔
Palmeiras under 0,5 @ 2,95
✅

VS

W Rio również klasyk i to ten największy, bo na przeciw siebie staną Flamengo i Fluminense. Gospodarzem tego spotkania będzie Flamengo, choć jak wiemy ani dla jednych, ani dla drugich Engenhao to nie jest domowy stadion. Kto jest faworytem tego meczu derbowego? No jak dla mnie Fluminense. W 8 ostatnich meczach zdobyli aż 19 na 24 możliwe punkty i teraz widać, że zatrudnienie Abela Bragi to było dobre posunięcie. Co prawda nie zagra Fred, który jest na kadrze Brazylii, poza nim zabraknie Digao i Guma, o którego nieobecności już się zapomniało, gdyż duet Marcio Rosario i Leandro Euzebio radzi sobie całkiem dobrze. A brak Freda spokojnie powinien zostać załatany, bo Rafael Moura to także znakomity napastnik, którego bardzo cenię. Z kolei Flamengo, dopiero co się obudziło. 2 zwycięstwa i 2 remisy w czterech ostatnich meczach to już wyniki całkiem dobre patrząc przez pryzmat tej długiej serii Fla. Pamiętajmy jednak, że zabraknie Williansa i Airtona czyli dwóch podstawowych graczy w środku pola, ale co najważniejsze nie będzie Ronaldinho, który przebywa na kadrze, a jak wiemy z tego sezonu brak R10 dla Flamengo kończy się zazwyczaj porażkami. Teraz rywal mocny więc innej opcji nie widzę zbytnio dla Flu, które ma na tacy osłabione Flamengo. Poza tym widzi mi się tutaj mało goli, gdyż zwyczajnie derby Fla-Flu zazwyczaj nie przynoszą zbyt wielu goli, co nie przekłada się na emocje, bo tych zazwyczaj nie brakuję. I jeszcze murawa po koncercie Justina Biebera nie jest w najlepszym stanie z tego co wiem, a to też nie pomoże w strzelaniu goli i widowiskowe grze.
Flamengo: Felipe(Paulo Victor); Leo Moura, Alex Silva, Welinton, Junior Cesar; Luiz Philipe, Maldonado, Thiago Neves, Renato; Deivid, Diego Mauricio

Fluminense:
Diego Cavalieri; Mariano, Leandro Euzebio, Marcio Rosario, Carlinhos; Edinho, Diguinho, Deco, Marquinho; Rafael Sobis, Rafael Moura
Moje typy:
Fluminense DNB @ 1,666 Sportingbet
⛔3:2
Fluminense lub X @ 1,35⛔
Under 2,5 @ 1,85⛔
Flamengo under 1,5 @ 1,444
⛔

VS

Corinthians u siebie podejmować będzie Atletico Goianiense i to spotkanie nie było w żaden sposób szczególne, gdyby nie jedno wydarzenie. Otóż po kilku miesiącach leczenia kontuzji do kadry meczowej zostaje włączony Adriano. Były piłkarz reprezentacji Brazylii, Interu Mediolan czy też wielu innych klubów ma wreszcie zadebiutować w barwach Corinthiansu. Jednak nie będzie mu dane zagrać od początku, gdyż zapewne nie jest jeszcze w takiej formie, by wytrzymać ponad 45 minut. Corinthians miałem przyjemność oglądać przed tygodniem w starciu z Vasco. Naprawdę bardzo podobała mi się ich gra, gdyż byli zespołem lepszym w tym meczu i mogą żałować, że nie zgarnęli pełnej puli i nie wygrali w Rio de Janeiro. Teraz rywal o wiele słabszy pod względem kadrowym ale ile to już razy w tym sezonie Dragao byli lekceważeni, a potem wygrywali z najlepszymi drużynami. Ostatnio znowu świetnie idzie zespołowi Heliosa dos Anjosa. Jak dla mnie to trochę za dużo, bo skład mają co najwyżej na walkę o utrzymanie, a tym czasem oni są już w pierwszej dziesiątce tabeli. Do Sao Paulo przyjadą osłabieni jedynie brakiem Pituki. Ciekawe jak wyjdą na to spotkanie, bo raczej nie spodziewam się po nich ataków i otwartej gry, a pewnie okopią się na własnej połowie i spróbują kontr. I tutaj właśnie Timao muszą przypilnować, by tego uniknąć, bo jeśli uda im się to zrobić to spokojnie wygrają, gdyż zawodników mają na każdej pozycji o wiele lepszych. Dlatego ja wybieram po raz kolejny granie przeciwko Atletico, chociaż wiem z jakim ryzykiem to się wiąże.
Corinthians: Julio Cesar; Alessandro, Leandro Castan, Paulo Andre, Fabio Santos; Danilo, Paulinho, Alex, Moradei; Willian, Jorge Henrique
Atletico GO: Marcio; Rafael Cruz, Anderson, Leonardo, Thiago Feltri; Marino, Agenor, Ernandes, Bida; Juninho, Anselmo
Moje typy:
Corinthians @ 1,571 Sportingbet
Corinthians over 1,5 @ 1,666

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Internacional-Vasco da Gama
Bardzo ważny mecz dla obu ekip ,gospodarze wiadomo taktycznie jedna z najlepszych ekip w Brazylii jak nie najlepsza ,obrona spisuje się nawet dobrze ,Vasco ogólnie ku zaskoczeniu jest liderem tabeli ,grają dobrze i mało tracą choć wyjazdy nie są ich dobrą stroną a Internacional na własnym stadionie spisuje się bardzo dobrze.W tym meczu oglądniemy dużo walki w środku boiska moim zdaniem ,i zbyt wielu goli bym się nie spodziewał a wpadły mi ciekawe typy w oko z nie złymi kursami.Głównie chodzi mi o to ,że obie drużyny wyjdą z nastawieniem ,żeby szybko nie stracić i grać swoje na 0 z tyłu tutaj obie ekipy interesuje 3pkt ,będą wyczekiwać na swoje okazje i grać ostrożnie (tak mi się wydaje).W meczach między tymi drużynami zawsze padało mało bramek ,a patrząc na obrony obu ekip które wyglądają pewnie szkoda by nie zaryzykować typów:
Under 3.0 1.50 Bet365 zwrot
Brak gola przed 28:00 min 1.83 Bet365
✅

Avaí -Atlético PR
Obie ekipy to dolna część tabeli ,odpowiednio Avai 19 miejsce ,Atletico PR 18 każdy mecz jest teraz dla tych ekip ważny jeśli myślą o utrzymaniu się w lidze.Avai drużyna ze sporym potencjałem która mnóstwo bramek strzela ,jak i mnóstwo traci .goście ostatnio z lekka się ogarnęli ale sporo im brakuje do czołówki na wyjazdach radzą sobie bardzo blado na 13 meczy 9 porażek i 2 remisy nic dobrego im to nie wróży.Ja jeśli chodzi o zdolności piłkarskie większymi darzę Avai i zagram dziś na nich bo widzę cień nadziei i kursy lekko zawyżone .H2H2 na remis .
Typ:
Avaí strzeli przed 51:00 min 1.83 Bet365✅
Avaí
0.0 1.950 Bet365(w razie remisu zwrot)✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Za nami już 28 kolejka Brasileirao. Poniżej komplet wyników oraz krótki komentarz do tej kolejki:
Cruzeiro-Sao Paulo 3:3
Botafogo-Bahia 2:2
Coritiba-Gremio 2:0
America MG-Atletico MG 0:0
Flamengo-Fluminense 3:2
Internacional-Vasco 3:0
Santos-Palmeiras 1:0
Corinthians-Atletico GO 3:0
Avai-Atletico PR 3:0
Ceara-Figueirense 1:1
Najwięcej w tej kolejce jeśli idzie o zespoły z czołówki to zyskał Corinthians oraz Flamengo. Remisy SPFC i Botafogo oraz porażki Vasco i Fluminense to dla tych dwóch ekip znakomite wiadomości. Na dole z kolei najbardziej zadowolone musi być Avai, gdyż drużyny bezpośrednio nad nimi nie wygrywały, a i oni pokonali jednego z kandydatów do spadku. W tej kolejce swojego 20 gola zdobył Borges z Santosu i chyba nikt nie ma wątpliwości kto zostanie królem strzelców tego sezonu ale bezsprzecznie mu się to należy, bo gra znakomicie. Co do tabeli, to już nie będę wklejał tylko po prostu sam wpiszę:
1. Corinthians 51pkt
2. Vasco 48
3. Sao Paulo 47
4. Flamengo 47
5. Botafogo 46(mecz zaległy z Santosem)
6. Fluminense 44
7. Internacional 43
8. Coritiba 40
9. Palmeiras 40
10. Gremio 39
11. Santos 38(mecz zaległy z Botafogo)
12. Atletico GO 38
13. Figueirense 38
14. Bahia 34
15. Ceara 32
16. Cruzeiro 30
17. Atletico MG 27
18. Atletico PR 27
19. Avai 25
20. America MG 21
.

Dla zainteresowanych również poniżej wrzucam 11 kolejki wytypowaną przez portal Globo:

Już w środę zaczynamy kolejkę numer 29 tak więc znowu w środku tygodnia czeka nas wiele emocji. Ode mnie kursy z Bwin:

Niby kolejka w środku tygodnia ale godziny przynajmniej tych czterech spotkań naprawdę dobre dla nas. Co do samych kursów to naprawdę ciekawie wyglądają dla mnie ekipy z dołu tabeli. America, Avai u siebie rywali nie mają najmocniejszych, a mimo to kursy naprawdę przyzwoite i chyba warto spróbować na nich pograć. Również wysoki kurs na Gremio, które co by nie mówić walczy dalej o Copa Libertadores. Ostatnio co prawda przegrali z Coritibą ale zagrali niezły mecz. Hitem tej kolejki jest mecz Sao Paulo-Inter i dlatego na pewno nie zagram tutaj na SPFC, gdyż rywala mają zbyt mocnego, by grać marne 1,95. Kolejnym hitem jest mecz Corinthians-Botafogo i tutaj można wziąć pod rozwagę grę na gospodarzy, bo Fogao ostatnio jakoś nie mają szczęścia, a na wyjazdach dodatkowo grają słabo. Mecz Bahia-Cruzeiro ważny w kontekście dolnych rejonów tabeli więc szykuję się ciekawe widowisko. Flamengo-Palmeiras to będzie chyba test wytrzymałości dla kibiców jeśli idzie o grę ofensywną. Mecze z czwartku na piątek też prezentują się nieźle. Kurs na Santos zacny i chyba będzie można pobrać, bo dalej Peixe mają jakieś szanse na mistrza, po mimo że nie są to już wielkie to jednak walczyć będą. Vasco po laniu w Porto Alegre czeka nie łatwy mecz z Atletico PR, które nisko jest ale walczy o utrzymanie więc nie odpuści. Fluminense po tym co wczoraj zrobiło z Flamengo na pewno nie do gry, bo ja nie wiem co oni mają ochotę tym razem zrobić.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Ja też podzielę się moimi refleksjami na temat tego weekendu w Campeonato, a dokładniej na temat dwóch meczy które oglądałem:
1)Botafogo - Bahia
2)Santos - Palmerias
1)Fagao zawodzą po całej lini, ostatnio oddali prowadzenie 2:0 z Sao Paolo, teraz, grając w przewadze 1 zawodnika, nie byli w stanie pokonać bardzo słabej Bahii, grali całkowicie bez pomysłu, okrutnie chaotycznie. Gdy po tych 2-óch zabójczych minutach, objęli prowadzenie 2-1, liczyłem, że wreszcie złapali wiatr w żagle i pocisną Bahie 4/5-1. Brakło Abreu... i szczęścia w ostatniej sekundzie meczu, kiedy to strzelili w poprzeczkę.
2)Santos, pełna, pełna dominacja, gdyby nie &quot;dzień konia&quot; bramkarza zielonych, mogłoby się skończyć znacznie wyżej. Okazji nie brakowało, poprzeczka w 45minucie, rzut pośredni z odległosci 3metrów odbramki - niestety zmarnowany. Palmerias ograniczał sie do przeszkadzania zawodnikom Santosu i kompletnie nie udanych kontr. Santos po 7latach, pomimo braku Ganso, Neymara, Elano potrafił pokonać Palmerias.
Sędziowanie w obu tych meczach pozostawie bez komentarza....
Co do reszty meczów:
-zastanawia mnie jakim cudem Fluminese nie utrzymało zwycięstwa/remisu z baardzo osłabionym Fla
- i jakim cudem Ceara, nie wygrała u siebie z Figurense, grając z przewagą DWÓCH ZAWODNIKÓW PRZEZ PONAD 20 MINUT !

Na ten tydzień:
Bahia - Cruzeiro @3.15
Chyba najwyższy czas na przełamanie, nie możliwe żeby druzyna z takim potencjałem biła się o utrzymanie, a Bahia.. chyba czas już na porażkę, strasznie dużo szczęscia mają w ostatnich meczach (co myślisz Kapszti ?)
Gremio - Figu @.1.85 (było już o tym pisane ) Gremio u siebie mocne + czas najwyższy na porażkę Figu

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom