>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2011 - wrzesień i październik

Status
Zamknięty.
kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Przeglądając wczoraj ofertę na najbliższą kolejkę, pomyślałem o tym samym co Junior_Battle.

Gremio u siebie powinno sobie poradzić, bo grają nieźle i szczególnie u siebie powinni wygrywać. Figu niestety jest trochę nieobliczalne i tylko to zniechęca mnie do tego typu. Chociaż z drugiej strony oni nie przegrali siedmiu ostatnich meczów, a jak na taką przeciętną firmę to trochę za dużo. Myślę, że typ na win Gremio ciekawy.

Drugi mój typ to coś w stronę Cruzeiro. Patrząc na formę, grę i gospodarza, to Bahia wydaje się mieć większe szanse. Ja jednak uważam, że Cruzeiro to zbyt wielka drużyna, żeby zajmować miejsce w strefie spadkowej. Na razie mają jeszcze 3 punkty przewagi nad ostatnimi ekipami, ale Atletico MG i Atletico PR pewnie zdobędą jakieś punkty u siebie w tej kolejce i Cruzeiro nie może sobie pozwolić na porażkę. Myślę, że w końcu zagrają na 200% i coś się u nich ruszy. Mancini może nie jest wielkim trenerem i nie spodziewam się po nim cudów, ale to jego trzeci mecz i pod jego wodzą Cruzeiro jeszcze nie wygrało. Może Mancini nie jest w stanie super odrodzić zespołu, ale jednak przyjście nowego trenera zawsze robi swoje i kiedyś musi być jego pierwsza wygrana. Statystyki za Bahią, ale rozum za Cruzeiro. Nie ma opcji, żeby ekipa, która ostatnio ciągle reprezentowała Brazylię w Copa Libertadores, teraz spadła do drugiej ligi. Mecz ciężki, ale z taką motywacją, nowym trenerem i nożem na gardle mogą to wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Jeszcze odnośnie wypowiedz Junior Battle. Ceara to jest dziwna drużyna. Najpierw remisują na wyjeździe 1:1 z Atletico MG kończąc w 9 na 11 i ich bramkarz Fernando Henrique zostaje wybrany na bramkarza kolejki, a teraz remisują z Figueirense gdy to oni mają przewagę 11 na 9 i to bramkarz Figueirense, Wilson zostaje wybrany na najlepszego bramkarza kolejki. Czyli widać jaka jest recepta na dostanie się do &quot;11&quot; kolejki na pozycji bramkarza.
Co do dzisiejszych spotkań, to wybrałem jak moi poprzednicy Gremio. U siebie grają naprawdę dobrze i nie mają problemów z pokonywaniem takich rywali jak Figueirense. Jedynie, jak już przyjeżdżają ci najmocniejsi, to wtedy Gremio ma kłopoty. Najlepiej o tym świadczy fakt, że na 7 ostatnich spotkań, wygrali aż 6 i tylko z Botafogo przegrali. Dzisiaj rywal zdecydowanie słabszy od poprzednich więc i o komplet punktów łatwiej. Gremio dzisiaj w najmocniejszym swoim składzie. Wiadomo jest kilka osłabień ale Gabriela, Lucio, Vilsona nie ma od długiego czasu. Brandao, Saimon czy Leandro przy wszystkich zdrowych i nie wykartkowanych graczach i tak nie mają szans na podstawową 11 więc nie ma o czym mówić. No i właśnie do składu wracają Andre Lima, Douglas czyli dwa kluczowe elementy Gremio w ofensywie. Na ławce też już ma być Ezequiel Miralles czyli rezerwowy napastnik. Figueirense dzisiaj stoi przed trudnym zadaniem jak już pisałem, bo Olimpico to prawdziwa twierdza graczy z Porto Alegre. Zespół ze stanu Santa Catarina to obok Atletico Goianiense największe zaskoczenie in plus tych rozgrywek. Mieli walczyć o utrzymanie, a tym czasem po 29 kolejkach mają aż 11pkt przewagi nad strefą spadkową. Na wyjazdach mają bilans 4-5-5 więc naprawdę całkiem dobry. Co ciekawe na wyjazdach pokonali Cruzeiro, Atletico MG, Corinthians czy Santos, a więc drużyny od nich dużo lepsze, przynajmniej na papierze. Tak jak Kacmon pisał 7 spotkań bez porażki dla takiej drużyny to sporo więc liczę, że dzisiaj nastąpi koniec tej serii. Dodatkowo w tym pomóc mają osłabienia gości. Nie zagrają Julio Cesar(napastnik), Bruno i Maicon. Wszyscy to podstawowi gracze więc w jakimś stopniu się to odbiję na postawie Figueirense. Przypomnę, że w pierwszym meczu we Florianopolis padł remis 0:0, chociaż w doliczonym czasie gry Elias zmarnował karnego, którego w znakomity sposób obronił bramkarz Gremio, Marcelo Grohe. Teraz spodziewam się dominacji gospodarzy, no i pewnej wygranej, bo obecnie strata do miejsca gwarantującego Copa Libertadores do 8 punktów ale w 9 ostatnich kolejkach spokojnie jest to do odrobienia.
Grêmio: Victor; Mário Fernandes, Edcarlos, Rafael Marques e Julio Cesar; Fernando, Fábio Rochemback, Marquinhos, Douglas e Escudero; André Lima
Figueirense: Wilson; Pablo, Édson Silva, Roger Carvalho, Juninho; Ygor, Túlio, Elias, Fernandes;
Wellington Nem e Aloísio

Moje typy:
Gremio @ 1,615 Sportigbet
⛔1:3
Gremio over 1,5 @ 1,80
⛔

Drugi mecz, w którym mam zamiar coś stawiać to starcie Avai-Atletico Goianiense. Dla miłośników wielkiego futbolu to nie jest wymarzone starcie. Jednak dla gospodarzy będzie to niezwykle ważne starcie, ale umówmy się, dla nich nie ma już nie ważnych spotkań, gdyż ich sytuacja nie wygląda zbyt dobrze. 5pkt straty do bezpiecznej strefy to jest trochę ale w ostatnią niedziele zaczęli odrabianie strat poprzez wygraną u siebie z Atletico PR 3:0. Teraz rywal personalnie nawet słabszy ale w tym sezonie Atletico GO gra zadziwiająco dobrze i są wysoko w tabeli. Co prawda Dragao mają jeszcze szanse na Copa Libertadores ale tak po prawdzie nikt ich nie bierze na poważnie pod uwagę. Dlatego też Atletico już nie bardzo ma o co grać, bo spadek już im raczej nie grozi, a o wyższych celach to już napisałem. Dzisiaj w drużynie gości zabraknie zawieszonego za kartki Rafaela Cruza i będzie to odczuwalna strata na prawej obronie. Avai dzisiaj jedynie bez Cacapy ale za to z Lincolnem na czele. W dodatku obok niego mamy Pedro Kena, a w ataku jest William. Dziwi mnie, że w podstawowym składzie nie zaczyna Rafael Coelho, który z Atletico PR strzelił gola na 3:0 z rzutu karnego. Dzisiejszy mecz gospodarze muszą wygrać, jeśli chcą w przyszłym roku grać w Serie A. Tacy rywale jak Atletico GO do mocnych nie należą więc zwycięstwo u siebie to obowiązek broniącego się przed spadkiem Avai. Kurs ciekawy więc można pobrać.
Avaí: Felipe; Daniel, Dirceu, Gian e Fernandinho; Diogo Orlando, Júnior Urso, Pedro Ken e Lincoln; Leandrinho (Robinho) e William
Atlético GO: Márcio; Joílson, Anderson, Leonardo e Thiago Feltri; Agenor, Pituca, Ernandes e Bida; Felipe e Anselmo

Moje typy:
Avai @ 2,40 Sportigbet
⛔2:2
Avai over 1,5 @ 2,15✅
Avai over 0,5 @ 1,20
✅

Co do Cruzeiro, które tutaj proponują Junior Battle oraz Kacmon to ja jednak się nie zdecyduję, bo Bahia u siebie to jednak trudny rywal, a w sobotę też pokazali Botafogo, że z przodu coś potrafią zrobić więc tutaj spodziewałbym się remisu z takim małym wskazaniem na gospodarzy. Też należy się spodziewać dużych ilości goli według mnie, bo obrony obu ekip nie należą do najmocniejszych, chociaż bramkarzy mają dobrych.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Bahia vs. Cruzeiro
Gospodarze u siebie radzą sobie nie źle ,choć nie jest to mocna drużyna strzelają sporo ale i dużo tracą bramek ,przyjdzie im zagrać z Cruzeiro ,które jest w kryzysie ,obrona traci mnóstwo goli ,ofensywa nie źle .Mecz bardzo ważny dla gości kto by się spodziewał ,że Cruzeiro będzie po 28 spotkaniach zajmować 16 miejsce ... U gospodarzy głównie liczę na Souze który ma 8 trafień jest bardzo groźny ,u gości najlepszy strzelec Montillo 12 trafień świetnie wyszkolony technicznie.Ogólnie lepszą drużyną jest Cruzeiro ale wpadli w kryzys i nie będę na nich ryzykował tylko zagram dwa typki inne jednym z nich jest over a to dla tego ,że obie drużyny sporo tracą jak i strzelają ,do tego H2H + kurs zacny ,drugim typem jest gol przed 29:00 min myślę ,że tu od początku zacznie się atakowanie ,potencjał spory w ofensywie + statystyki i obserwacje.Mobilizacja spora u gości ,i chęć wygranej łatwo nie będzie ale na bramki nie powinniśmy narzekać.
Typy:

Gol przed 29:00 min 1.83 Bet365⛔
Over 2.5 1.975 Bet365⛔
ojoj

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Ciekawostka:
kursy na Cruzeiro lecą na łeb, na szyję... w poniedziałek można było nawet znaleźć po 3,2.. teraz spadły nawet do 2,6...
Albo masówka, albo jakieś osłabienie Bahii
podobnie Avai (2,6---&gt;2,25) i Gremio(1,85--&gt;1,60) na które się zdecydowałem

Otrzymane punkty reputacji: +1
trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
to nic szczególnego w ligach latynoskich ,kursy często lecą ,a przed meczem powracają w górę ja bym nie grał po kursach bo to nic dobrego
edit
spoko Junior_Battle chodziło mi ogólnie ,że nie warto ,a nie o Ciebie;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Flamengo vs. Palmeiras typ: Flamengo @ 2.05

Lepsze czasy nadeszły dla wciąż walczącego o mistrzowską koronę klubu z Rio de Janeiro. Po paśmie porażek i przyszły lepsze wyniki a mianowicie pięć spotkań bez porażki i do tego ostatnie trzy wygrane z rzędu. Wydaję się ,że mecz Flu był nie do uratowania gdy z 1-0 po golu Nevesa zrobiło się w 80-minucie 1-2 tymczasem Argentyńczyk D. Botinelli bramkami odpowiednio w 87 i 90-minucie diametralnie zmienił przebieg tego spotkania i to może być ten impuls którego właśnie potrzebuje ta ekipa. Warto dodać ,że Fla gra wciąż bez Ronaldinho który grywa z kadrą a dziś nawet strzelił bramkę w meczu z Meksykiem. Flamengo traci cztery oczka do Corinthiansu a więc jutro nie może być wpadki. Ciekawe że w pierwszym składzie w tym meczu przewidziany jest właśnie Gaucho choć nie wiem czy to nie jakaś pomyłka a więc jedynym pewnym osłabieniem jest brak napastnika Luiz Antonio (9/0). Na swoje nieszczęście miałem nie przyjemność oglądanie meczu z udziałem Palmeriasu który grał z osłabiony brakiem swoich największych gwiazd Santosem. Klub ten wręcz zabija spotkanie ,strasznie defensywnie i nudawo wygląda ekipa Luiz Felipe Scolariego. Praktycznie zespół niewiele zdziałał w tamtym meczu i 1-0 to i tak najniższy wymiar kary. Palmerias jutro bez bramkarza Marcos (19/0) napastnika Klebera (19/3) i jedynego obcokrajowca czyli Chilyjczyka J. Valdivia (9/1). Śmiało stawiam tutaj na jedynkę.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Parę przemyśleń na temat wczorajszych wyników...
niestety nie miałem wczoraj okazji oglądać meczy live, więc odniosę się do samych rezultatów..
Zacznę od Gremio.... nie wiem sam co powiedzieć, naprawdę byłem w 99,9% przekonany że mocne u siebie Gremio złamie passę Figu, jednak tak się nie stało i Gremio nie potrafiło nawet zremisować :O... a passa Figu trwa dalej.
America Mineiro mnie zaskoczyła, myślałem, że już całkowicie odpuszczą walkę o utrzymanie, bo jednak wszystkie ich mecze które oglądałem, utwierdzały mnie w przekonaniu, że tej drużynie nie należy się Compeonato... a tu wygrana 4:1 z Ceara, która może nie jest najlepszą ekipą w Brazylii, ale często potrafi się postawić..
Swoją drogą America która nie wygrała jeszcze poza domem, gra w sobotę z Figueirense na wyjeździe, jakby nie patrzeć jest idealna sytuacja do złamania passy zarówno Americy i Figu... chociaż z drugiej strony, Figu zapewne chce wygrać pierwszy od 5-ciu meczy w domu, zachowując szanse na Copa Libertadores... chociaż z drugiej strony, nie wyobrażam sobie Figu w tych rozgrywkach...
tak więc kurs 6.2 na Americe jak najbardziej do przemyślenia.
W Sao Paolo robi się troche nie ciekawie, 5 meczy bez zwycięstwa... dziwne, bo fantastycznym come backu z Botafogo na wyjeździe liczyłem, że Sampa zacznie wygrywać regularnie..
Trzymałem się jak najdalej od meczu Corinthians - Botafogo i widać słusznie, bo dla mnie strata punktów przez lidera jest niespodzianką, która baardzo komplikuje sprawe, szczególnie że Botafogo, Vasco mają mecze zaległe, a Corinthians czeka wyjazdowy mecz z Cruzeiro, który napewno nie będzie łatwy.

Właśnie, Cruzeiro, no ciezko coś mi powiedzieć, po przeczytaniu krótkiej relacji, ale tam naprawdę robi się nieciekawie, czyżby czekał nas &#39;brazylijski River Plate&#39; ?
Flamengo zawiodło, mogło już doskoczyć bardzo blisko czołówki, lecz nie dali rady anty-piłkarzom z Palmeirasu.
Reszta wyników:
Avai - AG 2:2 ⛔ szkoda słów

@Kapszti: czasami się tak zastawiam... Bartek Rabij z sportklubu to nie Ty ???? ?

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
No ja o wczorajszych meczach mogę powiedzieć nieco więcej, gdyż miałem przyjemność oglądać spotkania Gremio-Figueirense i Sao Paulo-Internacional, a pozostałe spotkania sobie obejrzałem ze skrótów więc jakiś tam obraz tych pozostałych spotkań mam. Zaczynając tak jak poprzednik od Gremio. No niestety ale z taką grą, to nie ma co liczyć na miejsce w G4. Fatalnie w ofensywie, bo brakowało sytuacji 100%, a gdy już one były to albo trafiali gospodarze w słupki i poprzeczki albo fenomenalnie bronił Wilson. Goście świetnie kontrowali i wygrali 3:1, chociaż ciężko powiedzieć, że zasłużenie z przebiegu gry, bo Gremio większość meczu siedziała na ich połowie. Jak ktoś lubi wyławiać młodych i ciekawych graczy, to polecam zawodnika Figueirense, Wellington Nem. Ten gracz jest wypożyczony z Fluminense ale widać, że ma papiery na grę. Kolejny jego świetny goli, po tym jak z Cruzeiro pojechał pół boiska samemu, teraz też obkiwał kilku zawodników. Naprawdę polecam obserwować tego 19-latka.
Na dole zdecydowanie najbardziej zadowolona może być America. Nie dość, że rozbili Cearę 4:1, to jeszcze Bahia, Cruzeiro, Avai potraciły punkty. Najbardziej chyba żałować może Avai, które miało mnóstwo okazji, w tym jednego nie wykorzystanego karnego do tego by wygrać u siebie z Atletico Goianiense. Jednak po raz kolejny skuteczność zawiodła i tylko remis, a powinny być kolejne 3 punkty. Na uwagę w tym meczu zasługuję gol Vitora Juniora na 1:2, gdy to przekiwał kilku graczy Avai włącznie z bramkarzem.
Znowu strata punktów przez lidera. Corinthians 0:2 przegrało z Botafogo, poza nimi jeszcze z walczących o wysokie lokaty punkty straciło SPFC, Inter, Palmeiras i Flamengo. I właśnie ze spotkania Flamengo-Palmeiras chciałbym wrzucić jedną z akcji. Ta akcja, którą poniżej zamieszczam mówi dlaczego Fla w ostatnich czasach nie potrafi wygrywać i seriami nie wygrywa spotkań:

Dobra teraz czas przejść do 3 spotkań, które najbliższej nocy zakończą 29. serię gier. Ciężko jednoznacznie wybrać to najciekawsze spotkanie. Mecz Flu-Coritiba odpuszczam kompletnie, bo stawiać w ostatnim czasie mecze Fluminense to coś gorszego niż lotek, gdyż końcówki w ich meczach są po prostu nie do przewidzenia więc ja dziękuję za taką zabawę przynajmniej na jakiś czas. Skupiam się głównie na dwóch pozostałych meczach.
Na Arena da Baixada w Kurytybie broniące się przed spadkiem Atletico Paranaense grać będzie z bijącym się o mistrza Vasco da Gama. Tak więc to spotkanie zapowiada nam się niezwykle interesująco, gdyż obie drużyny walczą o coś innego ale dla klubów bardzo ważnego, czego nie da się ukryć. Obie drużyny też w ostatni weekend poległy na wyjazdach 3:0. Atletico przegrało z Avai, a Vasco miało trochę mocniejszego rywala, bo Internacional. Co do historii spotkań Atletico PR-Vasco to powiem taką ciekawostkę, że Vasco po raz ostatni w Kurytybie pokonało Atletico aż 13 lat temu, było to dokładnie 21 października 1998 roku. Od tamtej pory 6 razy wygrywali gospodarze, a 3 razy był remis. Dzisiaj moim zdaniem jest czas by Vasco zakończyło tą fatalną passę. Nie dość, że długo to trwa, to teraz na papierze są zdecydowanie mocniejszą drużyną. Do tego dzisiaj tylko bez 3 graczy. Juninho Pernambucano, Eduardo Costa i Cesinha to dzisiejsze osłabienia gości. Ale tak po prawdzie to pewne miejsce miałby jedynie ten drugi więc aż takie wielkie osłabienia to nie są. Z kolei Atletico dzisiaj bez Fabricio, Paulinho, Manoela, Klebersona, Branquinho czy Paulo Roberto. W przypadku Furacao to większość tych gracz, to zawodnicy z pierwszego składu więc trener Antonio Lopes będzie miał spory orzech do zgryzienia, bo i tak ten skład nie wygląd najlepiej gdy wszyscy mogą grać, a teraz to może się okazać, że jest po prostu tragicznie. Jedyną dobrą wiadomością dla trenera jest powrót dwójki napastników Guerron i Morro Garcia. O ile ten pierwszy coś tam gra, o tyle najdroższy w historii klubu Garcia jest wielkim zawodem i pieniądze na niego wydane są po prostu wyrzucone w błoto póki co. Właściwie jedynym pocieszeniem dla gospodarzy jest fakt, że większość punktów, które zdobyli były zdobywane u siebie i na to muszą liczyć. Vasco skład dzisiaj praktycznie najmocniejszy. Dobrą wiadomością jest powrót Dede, który ostatni był na kadrze i teraz z nim obrona Vasco będzie wyglądać o wiele lepiej. W sumie to wiele zależeć w tym meczu będzie od tego na ile gospodarze pozwolą grać Diego Souzie. Bo jeśli wyeliminują go z gry jak zawodnicy Interu i Corinthians, to Vasco nie bardzo co zrobi ale jeśli nic nie zrobią to skończy się to podobnie jak mecz Cruzeiro-Vasco, gdy to Diego strzelił 3 gole.
Podsumowując tą wypowiedź to powiem, że kursy na Vasco w moim odczuciu zdecydowanie zawyżone. Jeśli mamy takie kursy na drużynę, która walczy o mistrza, to znaczy, że trzeba z tego skorzystać, nawet jeśli grają z zespołem, który broni się przed spadkiem.
Atletico: Renan Rocha; Edílson, Gustavo Araújo, Rafael Santos e Héracles; Deivid, Renan Foguinho, Paulo Baier e Marcinho; Guerrón e Morro García

Vasco:
Fernando Prass; Fagner, Renato Silva, Dedé e Jumar; Rômulo, Felipe Bastos, Felipe e Diego Souza; Eder Luis e Alecsandro
Moje typy:
Vasco DNB @ 1,833 Sportingbet 2:2
Vasco lub X @ 1,40
✅

W Sete Lagoas mecz dzień po dniu. Wczoraj był mecz America-Ceara, a dzisiejszej nocy będziemy mieli o wiele ciekawiej zapowiadające się starcie Atletico MG-Santos i tutaj sytuacja mniej więcej analogiczna, do tego co mamy w Kurytybie. O ile Santos na mistrza ma szanse nie duże, bo strata do lidera wynosi 13 punktów, to mają 2 mecze mniej więc mogą się zbliżyć na 7 oczek jeśli wygrają te wspomniane 2 mecze. Dzisiaj Peixe już w składzie z Neymarem. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo przecież grał on oba mecze w reprezentacji ostatnio i na pewno w przekroju całego sezonu jest cholernie zmęczony. Jednak nie do mnie należy decyzja więc trener Ramalho desygnuję go do gry. Ale z drugiej strony dla Alana Kardeca i Borgesa to dobra wiadomość, gdyż Neymar będzie jak zwykle mocno kryty przez rywali, a przez to inni zawodnicy będą mieli dużo więcej swobody. W porównaniu do meczu z Palmeirasem mamy jedną zmianę. Zawieszonego za kartki Ibsona zamieni Arouca, który właśnie wraca z zawieszenia... Po raz kolejny zobaczymy na prawej obronie Crystiana i ciekaw jestem jak sobie poradzi, bo póki co wielkiego wrażenia na mnie nie robi ale myślę, że jest w nim potencjał na solidnego lateral. Co do Atletico to są w fatalnej sytuacji, gdyż póki co zajmują miejsce 17 i mają 27pkt. Ostatnie 5 spotkań Galo nie potrafią wygrać i to jest ich spory problem, bo jeśli dalej tak będą słabo grać, to niedługo zobaczymy ich w Serie B , a z takim składem to będzie wielki wstyd. Zamiast walczyć o miejsca w czołówce, to ci się muszą bronić przed spadkiem. Dzisiaj gospodarze bez Daniela Carvalho i Leandro. Poza tym zabraknie na środku obrony Revera więc to też spore osłabienie.
Podsumowując to mecz zapowiada się niezwykle ciekawie, gdyż obie drużyny mają o co grać więc można się spodziewać dobrego widowiska i kilku goli z obu stron, a ja też przy okazji mam ochotę zaryzykować na gości, gdyż kurs jak na zwycięzce Copa Libertadores jest bardzo wysoki.
Atletico: Renan Ribeiro; Carlos César, Werley, Leonardo Silva e Triguinho; Serginho, Fillipe Soutto, Bernard e Renan Oliveira; Magno Alves e Guilherme
Santos: Rafael; Crystian, Edu Dracena, Durval e Léo; Henrique, Arouca e Danilo; Neymar, Alan Kardec e Borges
Moje typy:
Santos over 0,5 @ 1,25 Sportingbet✅2:1
Santos lub X @ 1,615⛔
Santos DNB @ 2,20⛔
BTS @ 1,55✅

@Kapszti: czasami się tak zastawiam... Bartek Rabij z sportklubu to nie Ty :grin: ?
Niestety to nie ja ale może kiedyś się uda komentować:razz:...

Otrzymane punkty reputacji: +5
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

No to żeby skompletować wszystkie dzisiejsze nocne mecze to napiszę o meczu Fluminense - Coritiba. Trochę nie rozumiem kursów na to spotkanie: mianowicie 1,9 na Fluminense. Wydaje mi się że są oni większymi faworytami, a bukmacherzy trochę przesadzili z oceną szans Coritiby. Fluminense na Engenhao trzy ostatnie spotkania wygrali, strzelili w tych meczach 7 bramek, więc u siebie są mocni (w tych meczach pokonali kolejno Corinthians, Avai i Santos). Coritiba natomiast na wyjazdach gra bardzo słabo, są jedną ze słabiej spisujących się drużyn na obcych boiskach w lidze.
Lekko dziwi mnie brak w składzie Rafaela Moury, ale Sobis radzi sobie ostatnio dobrze więc to on będzie towarzyszyć Fredowi w ataku Flu. Nie zagrają obrońcy: Leandro Euzebio i Gum. Trener Coritiby nie skorzysta z zawodników występujących w reprezentacji U20: Luccasa Claro i Djaira, ale nie są to podstawowi zawodnicy klubu. Nie będzie także Leandro Donizite, który już częściej pojawiał się na boisku.
Fluminense w przypadku zwycięstwa w meczu dalej pozostaje w kontakcie z czołówką i będzie miało szansę na tytuł mistrzowski. Jednak jeżeli przegrają to skomplikują sobie sytuację a dodatkowo następny mecz, w niedzielę grają z Palmeiras na wyjeździe, więc dziś mają o co grać. Goście praktycznie już o nic nie walczą: mają 8 punktów straty do miejsca w CL, a 13 pkt przewagi nad strefą spadkową.
Sądzę że Fluminense odniesie piąte zwycięstwo z rzędu grając w roli gospodarza, co pozwoli dalej walczyć o mistrza.
Flu: Diego Cavalieri, Mariano, Digão, Márcio Rosário e Carlinhos; Edinho, Diogo (Valencia), Marquinho e Deco; Rafael Sobis e Fred (Rafael Moura).
Coritiba: Vanderlei; Jonas, Jéci, Emerson e Lucas Mendes; Willian, Léo Gago, Tcheco e Rafinha; Marcos Aurélio e Bill.
Flu @ 1,9 ✅ 3-1
Flu over 1,5 @ 1,83
✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Nie dawno sobie na stronie Sportingbet przeglądałem ofertę na tą kolejkę Brasileirao. I ku mojemu zdziwieniu są zakłady specjalne na tą kolejkę. M.in mamy linię bramkową na całą kolejkę czy też inne ciekawe opcje. Moją uwagę przykuły trzy zakłady, które tutaj przedstawię:
Over 28,5 @ 2,10 Sportingbet
Linia moim zdaniem całkiem przyjemna. W ostatnich kolejkach jak patrzyłem liczbę bramek to zawsze wynik oscylował wokół tej liczby. Raz 28, raz 27 czy też 29. Tak więc kurs na ten over to bardzo dobra oferta. Poza tym jak wiemy zbliża się końcówka sezonu więc zespołom będzie zależało na jak najlepszych wynikach. Teraz już praktycznie wiemy jakie ekipy bronią się przed spadkiem, a jakie o mistrza. Tak więc nikomu nie można zarzucić, że będzie odpuszczać mecze. Jak patrzę na rozkład spotkań, to mamy wiele meczów gdzie jest okazja na wiele goli. Chociażby Inter-Avai, Figueirense-America, Ceara-Flamengo, gdyż tam spotkają się drużyny, które lubią sobie postrzelać, ale niestety również ich obrony nie są zbyt mocne i dlatego szykują się ciekawe widowiska.
Każda z drużyn grających u siebie strzeli gola @ 101-&gt;6,50⛔
Tak tak dobrze widzicie ten kurs. Nie zdziwię się, jeśli anulują ten zakład ale aż szkoda nie spróbować. Figueirense, Ceara, Cruzeiro, Vasco, Coritiba, Inter, Botafogo, Santos bez problemu powinni strzelać gole swoim rywalom, gdyż u siebie są naprawdę mocni i ich ataki robią wrażenie. Największe zmartwienie mam jednak co do Palmeirasu i Atletico Goianiense. Palmeiras jak wiadomo powszechnie, na chwilę obecną gra najnudniejszą piłkę w Serie A. Jednak myślę, że i te ekipy dadzą radę. Palmeiras gra z Fluminense, które ostatnio traci gole regularnie więc u siebie powinni strzelić jakiegoś gola, a czy wygrają to już jest inna bajka. Atletico Goianiense w meczach z tymi najlepszymi paradoksalnie radzi sobie właśnie bardzo dobrze. Potrafili ograć Botafogo, Santos, Gremio, tak więc takie zwycięstwa robią duże wrażenie na każdym kibicu Brasileirao, bo wiadomo, że Dragao personalnie nie wyglądają zbyt mocno.
Każda z drużyn grających na wyjeździe strzeli gola @ 26
Też bardzo wysoki kurs ale czego nie zaryzykować. Największe obawy można mieć, co do Avai, bo mają mocnego rywala, który niezwykł tracić zbyt wielu goli. Jednak Avai broni się przed spadkiem więc teraz punkty są im potrzebne jak tlen. Również America ma trudną sytuację więc zachowawczo grać już nie będą, a Figueirense lubi robić psikusy. Ostatnio ograli Gremio, a teraz w sumie nie zdziwię się, jeśli stracą punkty u siebie z Americą. Pewnie jeszcze nie jedna drużyna może mieć problemy z golami na wyjeździe w tej kolejce, ale pamiętajmy, że sporo drużyn walczących o utrzymanie gra na wyjeździe, więc walki z ich strony nie zabraknie, podobnie jak ze strony tych, którzy biją się o najwyższe lokaty.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj tylko 2 mecze do rozegrania więc i przede mną mało roboty. Może to i lepiej, bo chora mnie do łóżka położyła więc wbrew mojej woli mogę napisać kilka głupot, za które z góry wszystkich przepraszam...
Sobotnie mecze jakoś szczególnie hitowo się nie zapowiadają ale praktycznie wszystkie cztery ekipy grające tego wieczoru mają jeszcze o co grać, tak więc emocji na pewno nie powinno zabraknąć.
Ceara podejmować będzie u siebie Flamengo i to spotkanie zapowiada się niezwykle ciekawie. Dlaczego? Otóż jak powszechnie wiadomo, Ceara u siebie to bardzo wymagający przeciwnik, z którym każda z ekip przyjeżdżająca w tym roku na Estadio Presidente Vargas musi się liczyć. Dość powiedzieć, że w dotychczasowych 13 spotkaniach na tym stadionie Ceara tylko dwa razy nie strzeliła gola. Były to spotkania z Sao Paulo i Avai. Jednak dzisiaj nie może być mowy, o żadnym nie strzelaniu goli, bo po prostu Ceara jest już tylko 2 punkty nad strefą spadkową i widmo powrotu po dwóch latach do Serie B zaczyna zagrażać jedynej ekipie z północnego wybrzeża Brazylii w stawce najlepszych drużyn w kraju. Co do składu gospodarzy, to dzisiaj zabraknie w ataku Marcelo Nicacio, w pomocy Edmilsona oraz Egidio, który jest wypożyczony z Flamengo ale i tak w tym sezonie częściej na lewej stronie defensywy grał tam z powodzeniem Vicente. Tak więc Ceara musi w tym meczu liczyć na dobrą grę przede wszystkim Osvaldo, który jest takim motorem napędowym drużyny ale także i dobrze muszą zagrać inni zawodnicy, bo sam Osvaldo wiele nie zrobi. Przede wszystkim aktywni muszą być boczni obrońcy. Boiadeiro, a zwłaszcza jeden z najlepszych asystentów ligi Vicente, podobnie z resztą jak Osvaldo. Może też pomoże Michel ze swoim znakomitym uderzeniem z daleka. Flamengo do Fortalezy przyjeżdża podbudowane ostatnimi dobrymi wynikami. 10pkt w 4 ostatnich spotkaniach to wynik bardzo dobry, zwłaszcza że w poprzednich 10 spotkaniach zdobyli ledwie połowę tego dorobku... I co dziwniejsze te punkty zdobywali ostatnio bez udziału Ronaldinho, a to do tej pory było największą bolączką Fla. Jednak teraz już jest R10 i to powinno tez pomóc w strzelaniu bramek, bo to on nie wątpliwie potrafi. Co do osłabień, to nie zobaczymy jedynie Williansa, który będzie pauzować za kartki. Tak więc Flamengo dzisiaj w najmocniejszym praktycznie składzie, a to znaczy, że będą walczyć o komplet punktów, gdyż nadal mają realną szansę na walkę o mistrza.
Tak więc obie ekipy mają o co grać więc można się spodziewać otwartego spotkania z obu stron. Jeszcze mogę dodać, że dwa ostatnie spotkania w Fortalezie pomiędzy tymi dwoma ekipami zakończyły się remisem 2:2. Czy tym razem będzie tak samo? Tego nie wiem ale na pewno można się spodziewać dobrego widowiska i sporej ilości goli, gdyż i jedni i drudzy potrafią strzelać.
Ceara: Fernando Henrique; Boiadeiro, Fabrício, Daniel Marques e Vicente; Michel, João Marcos, Heleno, Leandro Chaves; Osvaldo e Roger (Washington)
Flamengo: Felipe; Léo Moura, Alex Silva, Welinton e Junior Cesar; Aírton, Maldonado, Renato e Thiago Neves; Ronaldinho e Deivid
Moje typy:
BTS @ 1,55 Sportingbet⛔0:1 - mecz fatalny do oglądani niestety
Over 2,5 @ 1,727
⛔

Drugi mecz już zapowiada się na pewno o wiele mniej medialny, bo przecież nie gra w nim żadna wielka marka, typu Flamengo, Corinthians czy Palmeiras. Jednak nie można nic umniejszać temu spotkaniu, gdyż obie drużyny dalej mają o co walczyć. Goście mają sytuację jasną, jeśli chcą się utrzymać to muszą zacząć seryjnie wygrywać, bo na chwilę obecną ich strata do bezpiecznej strefy wynosi aż 7pkt. Jednak nie jest to strata nie do odrobienia, bo w 2009 roku Fluminense było w dużo gorszej sytuacji, a jakoś udało im się wydostać z ostatniego miejsca i utrzymać na koniec. I właśnie od jakiegoś czasu America zaczyna grać co raz lepiej, bo te wyniki z mocniejszymi ekipami osiąga naprawdę niezłe, a to co zrobili u siebie z Vasco czy Cearą naprawdę pozwala myśleć pozytywnie o ich końcowym sukcesie, jakim będzie utrzymanie. Jednak poza dobrą grą u siebie, muszą dodać do tego dobrą grę na wyjazdach, a tego brakuję. Bilans 0-6-8 i bramki 12:28 mówią wszystko o ich postawie poza Sete Lagoas. Dzisiaj jeszcze dochodzi kolejny problem, a mianowicie osłabienia. Kartki czy kontuzje spowodowały, że trener Givanildo Oliveira nie będzie mógł skorzystać aż z 10 graczy! Największą stratą jest brak Kempesa ale jego miejsce w ataku zajmie Alessandro czyli ubiegłoroczny król strzelców Serie B. Fakt, że jest sporo braków ale najważniejsi gracze jak właśnie Alessandro, Fabio Junior, czy też dwaj najlepsi asystenci Marcos Rocha - 7 asyst i Amaral - 6 asyst oraz bramkarz Neneca są. Myślę, że wobec nawet takich osłabień są tutaj w stanie powalczyć. Figueirense ostatnio widziałem przeciwko Gremio. Nic szczególnego, bo bronili się przez większą część meczu, a że kontry im wychodziły to wygrali to spotkanie. I tak z drużyny, która była kandydatem do spadku Figueirense staje przed szansą walki o Copa Libertadores 2012. Strata do ledwie 7pkt, a przy tylu potknięciach rywali w ostatnim czasie, to jest naprawdę olbrzymia szansa by spróbować powalczyć o te prestiżowe rozgrywki. Utrzymanie, po mimo tego takie jeszcze nie najpewniejsze, bo 11pkt przewagi to też nie jest wiele, a jak się przydarzy jakiś kryzys, to mogą mieć problem. Dzisiaj jednak trener może być w dobrym humorze, bo forma dobra, a przy okazji osłabień brak poza nieobecnością Pablo. Figueira nie przegrała już od 8 spotkań i często takie serie kończą się w najmniej spodziewanym momencie. A właśnie takim momentem jest mecz z Americą, którą niby wszyscy u siebie leją, ale w końcu Coelho jakiś mecz wyjdzie i może być problem wtedy dla drużyny, która będzie ich gościć. Do składu wraca Julio Cesar i obok Wellingtona Nema będzie grał w ataku, co jest zrozumiałe, gdyż obaj panowie strzelili w tym sezonie razem 13 goli i są najlepszymi strzelcami zespołu.
Mecz tak więc zapowiada się ciekawie i liczę tutaj na kilka goli. Faworytem niby jest Figueirense ale w takich meczach często zdarzają się niespodzianki i w sumie można tutaj spróbować jakiegoś dodatniego handi na gości.
Figueirense: Wilson; Bruno, João Paulo, Edson e Juninho; Ygor, Túlio, Maicon e Elias; Wellington Nem e Júlio César
America: Neneca; Otávio, Willian Rocha e Éverton Luiz; Marcos Rocha, Leandro Ferreira, Rodriguinho, Amaral e Carleto; Fábio Júnior e Alessandro
Moje typy:
BTS @ 1,75 Sportingbet✅2:1
America over 0,5 @ 1,571✅
America lub X @ 2,50⛔
America(+2) @ 1,45✅

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Botafogo vs. Atlético PR typ: Botafogo @ 1.50 ✅

Ekipa z Rio wciąż walczy o mistrzowską koronę i póki co wygląda na to ,że może po nią sięgnąć ,jeśli uda się wygrać swoje zaległe mecze plus obecne wszystko może sprawić ,że możemy mieć nowego mistrza ,trochę w walce przeszkadza i COS ,bo grają naprzemiennie ale przekreślać ich nie można po seriach strat punktów przyszło w końcu przełamanie i to jakie! z Corinthiansem na ich terenie (0-2) ten wynik naprawdę jest wart odnotowania i do tego w &#39;&#39;10&#39;&#39;. Więc po takim przełamaniu powinien być kolejny komplet punktów. O Atlético właściwie nie ma za wile co się rozpisywać bo grają jak grają czasami uda się coś urwać czy nawet wygrać i bardzo prawdopodobne że spadną z ligi. Braki po stronie gospodarzy Bruno Cortês oczywiście pauza za czerwień w poprzednim meczu z kolei u rywali plaga kontuzji - Antônio Lopes nie ma do dyspozycji Fabrício, Nieto, Guerrón, Paulinho, Kléberson, Branquinho oraz Paulo Roberto. Na Engenhão nie może być dziś innego wyniku jak wygrana Botafogo.

W ciemno dodaje też Vasco @ 1.55 ✅ które po serii niepowodzeń musi u siebie wygrać z Atlético Mineiro które ograło ostatnio Santos u siebie ,ale co to znaczy ograć w tym sezonie Santos? Niewiele bo już w samej lidze wielu to się udało.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Wczorajsze typowanie cieniutkie, bo bardzo zawiedli mnie gracze Ceary i Flamengo. Ze strony gospodarzy absolutne zero w ataku. Dawno ich u siebie nie oglądałem ale jak widać zmieniło się wiele, bo teraz grają taką popylinę, że szkoda gadać. Flamengo mialo to 1:0 i się murowało, co też mi się nie podobało ale im to pasowało i jak się później okazało, było skuteczne więc ich tak do końca ganić nie można. Z kolei America miała prowadzenie z Figueirense ale ostatecznie znowu przegrali. Figueirense było w tym meczu lepsze ale gol na 2:1 dla gospodarzy, to kretyński błąd obrońcy gości, który wrzucam poniżej:

Dobra dzisiaj mamy już kolejny dzień i liczę też na lepszy wynik. Analizy poniżej i też krótsze, bo nie mam wielkie ochoty, ani czasu:
Botafogo u siebie podejmuję Atletico PR. Dla mnie w tym spotkaniu jest wszystko jasne i proste. Botafogo wychodzi maksymalnie zmobilizowane na to spotkanie i łatwo inkasuję 3 punkty i kilka goli. Wreszcie grają u siebie w najmocniejszym składzie z Elkesonem, Maicosuelem, Herrerą i Loco Abreu na czele w ofensywie. Zabraknie co prawda na lewej stronie obrony Cortesa, który ostatnio dostał czerwoną kartkę z Corinthiansem ale w jego miejsce zagra Everton. Ja czekam wreszcie na przełamanie Fogao na własnym boisku, bo gole strzelają ale słabiej to wyglądało w obronie, jednak po wygranej na wyjeździe z Corinthiansem na pewno są podbudowani psychicznie więc o te punkty łatwiej będzie. Szansa na mistrza dalej duża więc trzeba tutaj zagrać na maksa. Atletico już z Manoelem w składzie ale znowu wypadł Guerron, którego zastąpi Nieto. Ostatnio z Vasco mieli mnóstwo szans na zwycięstwo. Prowadzili 2:0 i spartaczyli to remisując ostatecznie 2:2. Na pewno taki wynik ich mógł podłamać, a teraz z kolei wyjazd, na których Furacao sobie radzą tragicznie. Moim zdaniem tutaj wynik może być jeden i będzie tutaj zwycięstwo gospodarzy.
Botafogo: Jefferson; Lucas, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Everton; Marcelo Mattos, Renato, Maicosuel e Elkeson; Herrera e Loco Abreu
Atletico PR: Renan Rocha, Wagner Diniz, Manoel, Rafael Santos (Fabrício) e Héracles; Deivid, Renan, Paulo Baier e Marcinho; Nieto e Morro García
Moje typy:
Botafogo @ 1,533 Sportingbet✅2:0
Botafogo over 1,5 @ 1,571
✅

Również na własnym terenie teoretycznie łatwego przeciwnika ma Internacional. Otóż do Porto Alegre przyjeżdża Avai czyli kandydat do spadku. Przed kilkoma dniami już jedna ekipa z Florianopolis wygrała w Porto Alegre(Gremio-Figueirense 1:3), tak więc myślę, że teraz czas na rewanż. Inter co prawda dalej bez Leandro Damiao ale poza nim w ofensywie nie brak dobrych graczy. Na ławce dzisiaj jak widać zasiądzie Oscar ale myślę, że tacy gracze jak D&#39;Alessandro czy Andrezinho pokażą, że potrafią nie tylko rozgrywać ale także strzelać. Również liczę, że Jo się wreszcie na dobre obudzi, a okazja dobra, bo miejsce w składzie do końca kontuzji Leandro Damiao i Ze Roberto ma praktycznie pewne więc powinien zacząć strzelać te gole, a to jak wiemy potrafi dobrze. U siebie Inter mocny więc nie ma żadnych przesłanek ku temu, by mieli dzisiaj stracić jakiekolwiek punkty. Avai broni się przed spadkiem i musi grać ofensywnie. A to źle wróży dla ich obrony, która jest najgorsza w lidze. Na dodatek dzisiaj goście poważnie osłabieni brakiem Lincolna w drugiej linii i na tym może wiele stracić William, który od Lincolna dostaje wiele piłek. Wobec tych wszystkich faktów stawiam na łatwą wygraną Interu, bo tak po prostu musi być.
Inter: Muriel, Nei, Rodrigo Moledo, Juan e Kleber; Guiñazu, Bolatti, Andrezinho, D&#39;Alessandro e João Paulo; Jô
Avai: Felipe; Arlan, Dirceu, Gian e Fernandinho; Bruno, Júnior Urso, Pedro Ken e Robinho; Rafael Coelho (Cleverson) e William
Moje typy:
Inter @ 1,40 Sportingbet✅4:2
Inter over 1,5 @ 1,45
✅

Do tego moim zdaniem warto dorzucić na jakieś kupony albo nawet puścić w dublu Vasco i Coritibe. U siebie to mocne ekipy, a szczególnie Coxa to drużyna, która na Couto Pereira potrafi pokonać każdego, a najlepiej o tym świadczą wyniki takie jak 5:0 z Botafogo, 6:0 z Palmeirasem(Copa do Brasil), 5:1 z Vasco czy 3:1 z Fluminense. Osłabień praktycznie brak ze strony gospodarzy Bahia z kolei na wyjazdach, gra dużo gorzej, a jeśli idzie o osłabienia to nie ma obrońców Titi i Jancarlosa. Podobna sytuacja, jeśli idzie o Vasco. Oni bez osłabień i u siebie naprawdę bardzo mocni, a Galo na wyjazdach to żaden potentat, a w dodatku brakuję takich graczy jak Rever, Bernard, Pierre, Triguinho, Daniel Carvalho czy Guilherme.

Otrzymane punkty reputacji: +8
zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
X

Na Serra Dourada zajmujące dwunastą lokatę Atletico Goianense podejmowac będzie aktualnie piątą drużynę brazylijskiej ekstraklasy Sao Paulo FC. Atletico już raczej pewne jest utrzymania i jedynie seria porażek może sprawic że drużyna z Goiani opuści Serie A. Sao Paulo natomiast walczy o mistrzostwo Brazylii. Niestety pięc ostatnich spotkań drużyna Adilsona Batisty nie jest w stanie wygrac. Bilans to 4 remisy i porażka. Dzisiejszy mecz będzie doskonałą okazją do upragnionego zwycięstwa, ponieważ Atletico także ostatnio nie jest w super formie. Co prawda dwa tygodnie temu zdołali ograc Botafogo, ale tydzień później ulegli 0-3 Corinthians. Dziś nie wystąpi podstawowy pomocnik Agenor. Trener Sao Paulo nie będzie mógł skorzystac także z obrońcy, Juana. Sampa jeżeli chce zdobyc tytuł mistrzowski to mecz z Atletico musi koniecznie wygrac bo reszta może odskoczyc. Wydaje mi się że oprócz trójki Lucas-Fabiano-Dagoberto piłkarzem, który może strzelic bramkę jest Cicero, którego gra mi się bardzo podoba.
Atletico: Márcio; Rafael Cruz, Anderson, Gilson e Thiago Feltri; Pituca, Marino, Bida e Vítor Júnior; Anselmo e Felipe.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Piris, Xandão, Rhodolfo e Carlinhos Paraíba; Wellington, Denilson, Cícero e Lucas; Dagoberto e Luis Fabiano.
Sao Paulo @ 2,45 ⛔ 3-0
Sao Paulo DNB @ 1,78
⛔
BTS @ 1,62 ⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Cruzeiro - Atletico GO 1 DNB (1.50 Bet365) ✅
Nadal nie mogę uwierzyć, jakim cudem Cruzeiro broni się przed spadkiem... Przed sezonem uważałem ich za jednego z głównych kandydatów do mistrzostwa, a oni teraz na 8 kolejek do końca mają tylko 1 punkt przewagi nad strefą spadkową. Co roku walczą o mistrzostwo, reprezentują Brazylię w Copa Libertadores, a teraz mają spaść do drugiej ligi? Koniec tej zabawy, oni nie wygrali 11 ostatnich meczów, kilka kolejek temu zmienili trenera i nic się nie ruszyło. Od kilku kolejek planuje grać na ich przełamanie, ale terminarz mieli wyjątkowo ciężki (SPFC, Gremio, Corinthians, Vasco). Teraz przychodzi idealna okazja - mecz u siebie z Atletico GO. Osiem kolejek do końca, a oni po meczu z Atletico mają w kalendarzu Botafogo, Flamengo i Internacional, czyli drużyny walczące o najlepsze miejsca w lidze... Jeżeli nie wygrają w tej kolejce to w następnych meczach tym bardziej nie wierzę w ich przełamanie. Według mnie nie ma takiej opcji, żeby wielka Raposa spadła do drugiej ligi i wszystko skończy się dla nich dobrze. A przy takim trudnym terminarzu nie mają już czasu na stratę punktów u siebie z ekipami typu Atletico GO. Porażka nie wchodzi w grę, remis będzie dla nich stratą punktów, ale bezpiecznie podpieram się opcją DNB, bo kurs jest ok.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Co do analiz Kacmona to niby się z nią zgadzam, bo Cruzeiro się musi utrzymać i tyle. Widziałem ich mecz z Corinthiansem i było sporo okazji, jak chociażby karny zmarnowany przez Waltera Montillo. Jednak to co robi Atletico Goianiense przyprawia o zawrót głowy, dlatego ja nie lubię przeciwko nim typować, gdyż oni zawsze lubią i potrafią w tym sezonie zrobić jakąś niespodziankę dużego kalibru. Tak więc ja to spotkanie odpuszczam ale do meczu jeszcze wiele czasu, bo grają dopiero w niedziele więc się wiele może zmienić.
Z kolei dzisiaj na Vila Belmiro odbędzie się zaległe spotkanie 21 kolejki pomiędzy Santosem, a Botafogo. Jedyne czego szkoda przy okazji tego spotkania, to to że Santos już w tegorocznym Brasileirao nie ma praktycznie o co walczyć. Do prowadzącego Corinthiansu 16pkt straty ale z kolei nad 17 miejscem tylko 8pkt przewagi więc tutaj powinni jeszcze trochę się obawiać walki o utrzymanie. Z drugiej strony Botafogo, które w dalszym ciągu walczy o mistrzostwo i jeżeli wygrają to spotkanie, to wyprzedzą Corinthians i Vasco i wysuną się na pierwsze miejsce w tabeli. I właśnie z tego co czytałem już zaczynają się podchody jak w latach ubiegłych, że Santos specjalnie się podłoży Fogao by tylko utrudnić walkę o mistrza swojemu lokalnemu rywalowi Corinthiansowi... No niestety takie są reali brazylijskiej piłki, że co rok cyrk za cyrkiem w tej walce o mistrza. Niby bramkarz Rafael i cała reszta Santosu zapewnia, że oni grają do końca ale można chyba sobie te zapowiedzi włożyć między bajki, gdyż teraz Santos najbardziej zainteresowany jest przygotowaniami do Klubowych Mistrzostw Świata, a te już za niespełna 2 miesiące jeśli się nie mylę. Co prawda dzisiaj Santos w najmocniejszym składzie z Neymarem i Borgesem na czele ale nie wiem czy to na wiele się zda. Neymar zmęczony okrutnie tym sezonem, a poza tym jak wiadomo brak motywacji w grze to jest spory problem więc jakoś nie łudzę się, że Peixe wyjdą i będą gryźć trawę, gdyż oni w tym sezonie swoje już zdobyli(Paulistao i Libertadores). A Botafogo właśnie ma o co walczyć, bo przecież na wielki sukces czekają od 1995, gdy to jedyny raz w swojej historii zdobyli mistrzostwo kraju. Co do składu, to zabraknie z podstawowych graczy jedynie Renato, który pauzuję za kartki. Jego miejsce normalnie powinien zająć Lucas Zen ale ten przebywa wraz z kadrą Neya Franco na Igrzyskach Panamerykańskich w Guadalajarze i przez jakiś czas nie będzie do dyspozycji Caio Juniora. Tak więc miejsce Renato zajmie Bruno Tiago. Poza tym skład najmocniejszy, bo wraca Cortes na lewą stronę defensywy i na pewno zagra lepiej niż Everton, który zagrał tam z Atletico PR.
Tak więc powoli zmierzam ku temu by napisać, że to goście według mojej opinii powinni tutaj zawalczyć i zgarnąć komplet punktów. Fakt, że na wyjazdach najlepiej im nie idzie ale skoro ograli Corinthians przed tygodniem, to czego mieliby nie ograć Santosu? Tak poza tym, ten mecz zapowiada się niezwykle ciekawie, gdyż z jednej strony Borges, Neymar czy Alan Kardec, a z drugiej Elkeson, Loco Abreu, Maicosuel czy Herrera. Podsumowując więc uważam, że Fogao mają tutaj naprawdę spore szanse na sukces, chociaż kursy tego nie pokazują, bo buki faworyzują gospodarzy.
SANTOS: Rafael; Danilo, Edu Dracena, Bruno Rodrigo e Durval; Arouca, Henrique e Ibson; Alan Kardec, Neymar e Borges
BOTAFOGO: Jefferson; Lucas, Antônio Carlos, Fábio Ferreira e Cortês; Marcelo Mattos, Bruno, Elkeson e Maicosuel; Herrera e Loco Abreu
Moje typy:
Botafogo @ 3,20 Bwin⛔2:0
Botafogo DNB @ 2,20⛔
Botafogo lub X @ 1,60⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Oglądałem ostatniej nocy mecz Santos-Botafogo i jestem trochę zawiedziony postawą gości. Moim zdaniem trener Caio Junior już przed meczem w pewnym stopniu przegrał to spotkanie, gdyż zamiast wystawić obok Loco Abreu, Herrerę w ataku, to postawił na Felipe Menezesa jako rozgrywającego, a moim zdaniem temu zawodnikowi jeszcze trochę brakuję być grać od początku jako mózg drużyny. Fakt, że Fogao w drugiej połowie byli lepsi ale było to spowodowane faktem, że Santos miał swój wynik i nie mieli po co atakować dalej, ale Neymar i spółka groźne kontry jednak mieli. W drużynie gości wyróżnić można chyba jedynie lewą stronę czyli dwójkę Cortes i Maicosuel, bo to dzięki nim większość akcji miała jakiś kształt.
Tak więc mamy już jasny kształt tabeli po 30 kolejkach i nie ma żadnych zaległości, a to dobrze, bo &quot;łatwiej&quot; się patrzy na taką tabelę. Już w weekend kolejka numer 31, a poniżej jej rozkład oraz kursy wg. Sportingbet:

Widzimy, że z kolejki na kolejkę co raz więcej zagadek nam się rozwiązuje. Mówię tutaj o tych drużynach, które już o nic nie walczą, gdyż nie są zamieszane w walkę o Libertadores, ani o utrzymanie. Do tej grupy zaliczyłbym Santos, Palmeiras, chyba jeszcze Coritiba, a w mniejszym stopniu Gremio, Atletico Goianiese, gdyż te dwie ostatnie ekipy podobnie zresztą jak Coxa mają jeszcze jakieś szanse na Libertadores.
Jeśli idzie o ciekawe kursy na tą kolejkę, to America wygląda naprawdę nieźle. Ostatnie ich mecze wyglądają co raz lepiej, a u siebie potrafią wygrywać i myślę, że tutaj będą chcieli sięgnąć po komplet punktów, bo jak wiadomo ich sytuacja w tabeli jest fatalna. Gremio też ma o co grać więc mecz zapowiada się bardzo ciekawie. To samo można powiedzieć o spotkania Flu-Atletico MG i Avai-Botafogo, gdyż jedni walczą o wysokie lokaty, a drudzy o utrzymanie. W sobotnich meczach też jak dla mnie przesadzony kurs na Figueirense, które spokojnie jest w stanie ograć Palmeiras, który od długiego czasu jest w kryzysie. W niedziele hit w Porto Alegre. W sumie kurs na Corinthians kuszący i nie wiem czy z niego sam nie skorzystam. Również ważne mecze na innych stadionach. Chyba warto pograć Atletico PR, bo Ceara ostatnio co raz gorzej gra, a teraz będą bez Osvaldo, a to ich motor napędowy. Już Kacmon napisał o Cruzeiro, ale ja się obawiam grać przeciwko Atletico Goianiense z wiadomych względów. Mecz Fla-Santos jakiś taki dziwny, bo Flamengo po tym laniu w Sudamericana nie wiadomo jak zagra, a dodatkowo zabraknie Ronaldinho, Thiago Nevesa i Renato, a z kolei Santos nie ma o co grać.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Ja narazie coś skrobnę bez jakiś większych analiz, ponieważ nie ma dostępu do składów, osłabień, wypowiedzi trenerów. Ale na pierwszy rzut oka ja to widzę tak:
Palmerias - Figu
może, podam zbyt prozaiczne argumenty, ale Palmerias przez bardzo długi czas u siebie był niepokonany, na ławce jest Scolari, drużyna też pewien potencjał ma, natomiast Figu no... już 10 meczów bez porazki, czas to skończyć, a okazja idealna bo Palmerias 5 meczów bez wygranej ;)

na pewno napiszę coś więcej jutro/sobotę gdy będzie wiadomo coś więcej,
tak na oko narazie myślę o :
Palmerias @1.9
Vasco @2.5
Sao Paolo @1.9
Cruzeiro @2

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Już późno ale warto według mnie coś napisać o dzisiejszych spotkaniach.
Na Caninde przyjeżdża Figueirense, które w dalszym ciągu ma szanse jeszcze na awans do Libertadores, gdyż ich strata do zajmującego 5 miejsce Sao Paulo to jedynie 6pkt. Dzisiaj niby rywal mocniejszy ale pamiętajmy, że Verdao są strasznie rozbici. Dalej trwa cyrk z Kleberem, w ataku nie ma kto strzelać, bo Luan kompletnie zatracił formę z początku sezonu. W pomocy dzisiaj zabraknie Marcosa Asuncao, a poza nim i Valdivią to nie ma tam kto robić gry. Goście jak pisałem mają jeszcze o co grać, a ostatnio ich forma jest wysoka. Dzisiaj skład w ofensywie pełny, bo jest Wellington Nem, Julio Cesar, Elias czy Maicon. W moim odczuciu kursy na gości zdecydowanie zawyżone i ja zamierzam z tego skorzystać.
Moje typy:
Figueirense over 0,5 @ 1,444 Sportingbet✅1:2
Figueirense lub X @ 1,75
✅

Ciekawie zapowiada się starcie we Florianopolis. Avai jak wiadomo lubi sobie postrzelać, a w dalszym ciągu muszą walczyć o utrzymanie więc na pewno od początku będą chcieli zawalczyć o kolejne 3 punkty, tak więc można się spodziewać ofensywnego stylu z ich strony. Avai dzisiaj jedynie bez Rafaela Coelho ale przede wszystkim jest w ataku William, a tuż za nim jest Lincoln więc siła ognia u gospodarzy jest jak należy. Goście też mają o co dalej walczyć, bo przecież są na podium i nadal biją się o mistrza. Co prawda ostatnio przegrali z Santosem 2:0 ale przecież ich strata do lidera wynosi jedynie 2 &quot;oczka&quot;. W tym meczu nie zagra Alessandro ale jego miejsce na prawej obronie zajmie Lucas więc uważam, że jest to zmiana na lepsze. Mam nadzieję, że Caio Junior tym razem zagra ustawieniem 4-4-2. I tak się zapewne stanie, gdyż teraz rywal o wiele słabszy. Liczę tutaj na dobry mecz, w którym padnie wiele goli.
Moje typy:
Over 2,5 @ 1,666 Sportingbet✅3:2
BTS @ 1,533
✅

Emocji również nie powinno zabraknąć w Sete Lagoas, gdzie America zmierzy się z Gremio. Ostatnimi czasy co raz lepiej zaczynają sobie radzić gracze z Belo Horizonte. Fakt, że ich szanse na utrzymanie nie są wielkie ale drużyna Givanildo Oliveiry stara się grać do końca i wielkie brawa dla nich za to. Dzisiaj do składu wraca Kempes, a poza tym tacy gracze jak Rodriguinho i Alessandro też są w stanie ustrzelić jakieś gole. Z drugiej strony mamy Gremio, które także ma cel na końcówkę sezonu. Tym celem jest awans do Libertadores. Strata do 5 miejsca wynosi 8pkt i jeśli uda im się zanotować jakąś kapitalną końcówkę, to mają szansę na wypełnienie tego celu. Tricolores dzisiaj w ataku z Andre Limą, a za nim całe grono znakomitych pomocników: Douglas, Marquinhos czy Escudero. W tym spotkaniu również liczę na kilka goli z obu strony, bo jedni i drudzy mają kim straszyć i o co grać. Jak dla mnie lekkim faworytem są gospodarze i chyba można coś w ich kierunku pograć.
Moje typy:
America over 1,5 @ 2,55 Sportingbet✅2:2
Over 2,5 @ 1,909✅
BTS @ 1,666
✅

Miałem dzisiaj pograć Flu over 1,5 ale nie zdecydowałem się, gdyż dzisiaj zabraknie w ataku Flu, najlepszego ich strzelca Freda, a poza tym nie ma jego naturalnego zastępcy Rafaela Moury. Sam Rafael Sobis może nie podołać zadaniu strzelania goli. Fakt, że pomóc ma dzisiaj ma jemu Martinuccio ale jakoś obawiam się dzisiaj o gospodarzy. Też z tego względu, że Atletico nie przyjeżdża na wycieczkę, a po punkty, które mają im pomóc w utrzymaniu więc lepiej odpuścić to spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom