podsumowanie kwietnia zrobię po weekendzie,
#1/05
SAMBOR TCZEW - PIOTRCOVIA 23:31
Typ:
SAMBOR @3 bwin, stawka: 2/10
Jest to dla obu zespołów przedostatnie spotkanie w fazie play-out. Sambor nie ma już szans by się utrzymać. Piotrcovia ma szanse, ale dzisiejszy mecz nie ma dla niej znaczenia. Liczyć będzie się spotkanie w ostatniej kolejce u siebie z Ruchem Chorzów, które odbędzie się za tydzień.
Aktualnie Ruch i Piotrcovia mają po 18 punktów. Jeżeli Ruch dzisiaj wygra a Piotrcovia przegra to będzie 20-18 w pkt. Jeżeli w ostatniej kolejce Piotrcovia wygra z Ruchem to będą miały po 20. W zasadniczym Piotrcovia dwa razy wygrała z Ruchem, a w play-out Piotrcovia przegrała pierwsze spotkanie. Więc bilans między nimi to 2:1 dla Piotrcovi. Wystarczy wygrać za tydzień i mają utrzymanie zgodnie z Regulaminem rozgrywek:
Do klasyfikacji po zakończeniu II rundy rozgrywek oraz końcowej zespołów walczących
o miejsca IX-XII, a o kolejności zespołów decydują kolejno następujące kryteria:
1) większa liczba zdobytych punktów we wszystkich zawodach;
2) jeżeli dwa lub więcej zespołów uzyska tę samą liczbę punktów:
a) większa liczba punktów zdobytych w zawodach pomiędzy zainteresowanymi zespołami,
b) większa dodatnia różnica bramek z zawodów pomiędzy zainteresowanymi zespołami,
c) większa liczba zdobytych bramek w zawodach pomiędzy zainteresowanymi zespołami,
d) większa dodatnia (mniejsza ujemna) różnica bramek ze wszystkich zawodów,
e) większa liczba zdobytych bramek we wszystkich zawodach.
Sam trener Piotrcovi w typach dla sf wypowiedział się tak o dzisiejszym meczu:
Aussie Sambor Tczew - Piotrcovia Piotrków Trybunalski, typ: X2
- Nie wiem jaki będzie wynik, wszystko zależy jak podejdziemy do meczu. Tak jak mówiłem, nasza wygrana nic nie zmieni, bo o wszystkim zadecyduje mecz za tydzień z Ruchem. Dla mnie ważne będzie, by nie stracić żadnej zawodniczki.
Sambor gra ostatnie spotkanie przed własną publicznością w Superlidze więc motywacja powinna być. W fazie play-out w Piotrkowie przegrały 30:32, w zasadniczym u siebie przegrały 22:24 a w Piotrkowie 26:28.
Jest jedno ALE! Ruch gra dzisiaj o godzinę wcześniej. Jeżeli Ruch będzie wygrywał to czuję, że Piotrcovia odpuści mecz dzisiaj. Jednak jeżeli okaże się, że Ruch przegrał to Piotrcovia może już dzisiaj praktycznie zapewnić sobie utrzymanie. Bilans bramek ma dodatni z Ruchem (+4). Zatem jak Ruch by dzisiaj przegrał a Piotrcovia wygrała to w ostatniej kolejce nie może przegrać więcej niż 4 bramkami!.
Na chwilę obecną pograłem stawką 2/10 i czekam co zrobi Ruch. Jak wygrywać będzie zdecydowanie przed samą 17 to pogram jeszcze 2/10. ????