żeby nie zakładać nowego tematu to pisze tutaj. na wstępie powiem, że szukałem po postach o problemie którym chce napisać, ale nie znalazłem jasnej i klarownej odpowiedzi tak więc prosze o wyrozumiałość i o wyczerujące i klarowne odpowiedzi na moje pytania.
1. dokonałem wpłaty gotówkowej na bwin poprzez przelew. jeśli teraz będę chciał dokonać wypłaty to czy muszę to zrobić również przez przelew bankowy w każdy inny dowolny sposób np moneybookers?
2. nie mam jeszcze założonego konta na
Moneybookers,
NETeller czy na
Click & Buy. jeśli chciałbym dokonać wypłaty z bwin przez np
Moneybookers (o ile to możliwe) to jak wygląda po kolei procedura wypłaty? na pewno musze tam założyć konto to wiem, ale co dalej? tzn jak wygląda przepływ gotówki z bwin przez
Moneybookers aż do moich rąk i ile to trwa w chwili obecnej?
3. czy jak już pieniądze będą na
Moneybookers to potem trzeba je wpłacić na konto mojego banku czy to się jakoś bezpośrednio wypłaca tak jak przez bankomat i w ogóle nie idą przez bank?
4. jeśli wypłace pieniądze z bwin na moneybookers to czy będzię pobrana za to jakaś prowizja i to samo jeśli potem z moneybookers wpłace na konto mojego banku. jeśli tak to ile ona wynosi?
5. jeśli dajmy na to wygram z 50 tys. (ładna okrągła sumka ???? ) to chcąc ją potem wypłacić lepiej to zrobić najpierw na moneybookers a potem na moje konto czy od razu przelewem na moje konto? czy lepiej zrobić to w na klika razy czy jednorazowo całą kwote? jeśli przeleje tak dużą kwote na moje konto obojętnie w jaki sposób to czy potem bank nie będzie mnie wzywał żebym się wytłumaczył skąd mam te pieniądze? czy bank aby nie powiadomi skarbówki i czy będę musiał od tego podatek zapłacić. czy bwin daje jakieś zaświadczenie o wygranej żebym miał ewentualnie jakiś papier na to skąd mam tyle kasy?