Peter Karlsson over 9,5 w czterech startach @1.80 STS
planowo...
Ponownie skuszę się na over Karlssona. Ostatnie występy Szweda na tym torze może i nie napawają optymizmem, bo zdobył zaledwie 8 punktów w pięciu startach z Kings Lynn czy 11 (nie pokrywając tego overa) z Poole. Ale gdy spojrzymy na tabelę widzimy obie te ekipy w pierwszej trójce, a dzisiejsi rywale - Lakeside są na przedostatniej lokacie. W ekipie Młotów nie ma takiego jeźdźca, który mógłby dziś wygrać z Karlssonem. Niby jest Jonsson, ale on przez kontuzję ostatni raz reprezentował Lakeside 10 kwietnia. Na dodatek wczoraj w Zielonej Górze prezentował się bardzo, bardzo słabo (przede wszystkim na starcie, który zawsze był jego największym atutem więc coś może być na rzeczy). Z resztą nawet gdy był zdrowy zdołał wykręcić średnią w delegacjach na poziomie 1,800. Nieźle, ale przy 2,250 Petera u siebie, nie porywa. Jeszcze gorzej jest z pozostałymi zawodnikami Młotów: Bech - 1,520, Kennett - 1,191 - zawodnicy raczej tylko swojego toru. Seniorski skład uzupełniają wzięci z łapanki Busk Jakobsen i Ostergaard, którzy z pewnością nie prezentują takiego poziomu, jak Karlsson i nie powinni go dziś nawet poczuć. Podobnie jest z Lasse Bjerre, który pojedzie jako parowy Szweda w dwóch biegach. Jedyną opcją na stratę punktów Petera to Lindgren, z którym pojedzie 2 pozostałe biegi. Były mecze, że młodszy z Szwedów jeździł słabiej, ale był też mecz, że zrobił komplet 5x3. Troszkę loteria, ale liczę, że Karlsson przynajmniej raz przyjedzie przed nim i to powinno już dać spokojne pokrycie tej linii. Peter powinien dziś poprowadzić Wilki do łatwego zwycięstwa.
Coventry Bees (-16,5) - Kings Lynn Stars 1 @1.80 STS
izzunia !
Pojedynek na szczycie. Zacięta walka zapowiadałaby się, gdyby ze składu Gwiazd nie wypadli Schlein i Bjerre. Obaj mieli groźne upadki w lidze polskiej. W efekcie Kings Lynn pojedzie tu praktycznie tylko dwoma zawodnikami. Myślę o Iversenie, który notuje jakby zwyżkę formy i Lambercie. Obaj jednak nie są zbyt pewni, bo Iversen ostatnio w dwumeczu z Wolverhampton zdobywał 6 i 5 punktów i to nie on stanowił o sile zespołu. Lambert z kolei średnią wyjazdową ma na poziomie 1,773 i jest po prostu za młody, aby wymagać od niego regularnych dwucyfrówek. Tym bardziej na torze piekielnie silnych Pszczół. Pozostali zawodnicy to Porsing, który do tej pory prezentuje się fatalnie na wszystkich frontach (wyjazdy 1,143), Palm Toft wzięty tylko jako zapchajdziura za Schleina (ostatnio rzucił mi się w oczy jego wynik bodaj w lidze duńskiej, gdzie przywiózł 2 punkty w niezbyt wymagającej, nawet jak na niego, obsadzie) oraz juniorzy - obecnie najgorszy zawodnik ligi Ashley Morris (wyjazdy 0,813) i kolejny gość Adam Roynon, który może i jakieś punkty zrobić, gdyż zna tor w Coventry. To wszystko wygląda po prostu bardzo słabo. A gdy spojrzeć co na swoim torze prezentują Bees, to nie da się dostrzec większych szans na nawiązanie walki przez Kings Lynn. Po kolei średnie u siebie Andersen - 1,958, w jego przypadku warto również nadmienić kapitalny wczorajszy występ w Łodzi - 17 punktów w sześciu startach, oczko od dużego kompletu. Jedziemy dalej - Robson - 2,143, Kylmaekorpi - 2,000, King - 1,762, Garrity - 1,933, Sarjeant - 1,867. Do tego gość Nicholls w miejsce Harrisa (Bomber walczy w eliminacjach IMŚ) który ogólną średnią również ma na poziomie 2,017. Jak widać niesamowicie wyrównany skład na bardzo wysokim poziomie. Patrząc na te staty, myślę, że Pszczoły zmiotą dzisiaj Gwiazdy.
Bardzo kusi mnie również granie na
Szymona Woźniaka - over 6,5 w czterech startach @1.85 po trzech startach , ale do końca nie wiadomo jeszcze jak wygląda zestawienie par w tym meczu. Z pewnością jedzie pod czwórką i będzie miał łatwe punkty na swoim juniorze - Simonie Lambercie i tym przyjezdnych - Paulu Starke'u. Jeśli ustawienie stąd:
http://speedwayupdates.proboards.com/thread/14490/leicester-poole-mon-25-30pm się potwierdzi to duże szanse ma również z Northem i Gomólskim. No i jeśli w jego biegach na ZZ nie pojadą i Zengota i Doyle to raczej i tutaj powinien mieć punkt. Szymon na tym torze prezentuje się całkiem nieźle. Pokrywał ten over nie raz - z Belle Vue, Lakeside i Coventry. Po bardzo dobrym wczorajszym występie w Bydgoszczy, jestem w stanie zaufać, że i dziś pokaże się z dobrej strony.
e: @down Palm Toft za Schleina, ZZ za Bjerre. Jak mówię, to mówię, a jak mówię, to wiem. :razz: A na poważnie, wzorując się na tym portalu, jeszcze chyba nigdy się nie zawiodłem:
http://speedwayupdates.proboards.com/thread/14486/coventry-kings-lynn-mon-30pm SyFy nawet składów poprawnie nie potrafią wpisać.
3/3 !!!