Swindon (-2) - Leicester 1 @1.83
Swindon @1.61
Swindon po 8 biegach @1.72 ![White heavy check mark :white_check_mark: ✅](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/2705.png)
Wszystko bet365 (całoroczny).
Leicester jest strasznie cienkie. Potężne zawirowania ze składem sprawiają, że Lwom nie wiedzie się dobrze. Ostatnio dwie domowe porażki i to zdecydowane, bo różnicami 6 i 16 punktów. Do tej pory dwa wyjazdy, co prawda bardzo dawno, ale oba sromotnie przegrane 27 i 18 punktami. Swindon po porażce w pierwszy meczu u siebie, po kolei pokonywało Lakeside (+4), Kings Lynn (+18), Wolverhampton (+13) i Belle Vue (+6), a ostatnio dobrze zaprezentowali się na torze Asów, przegrywając zaledwie dwoma punktami. Wszystkie te ekipy, które odjeżdżały ze Swindon z niczym, moim zdaniem dysponują większym potencjałem niż Lwy z Leicester. Mają one przede wszystkim potężną dziurę w postaci Lewisa Bridgera, który nigdzie nie ścigał się od zeszłego roku oraz jednego z najsłabszych juniorów ligi Simona Lamberta, który wyjazdową średnią ma na poziomie 0,375... Do tego słabo w Anglii prezentują się Walasek i Woźniak. Ten drugi nawet nieźle ostatnio zaprezentował się w domowej potyczce, jednak nie sądzę, aby powtórzył to na wyjeździe. Z resztą tego samego spodziewam się po Walasku, ten zawodnik jakoś zupełnie nie pasuje mi na Anglię. Pojechał w obu wyżej wspomnianych wyjazdach Leicester i w sześciu biegach zdobył 2 punkty... Nic więcej chyba nie trzeba mówić. Kąsać będą z pewnościa Doyle, Schlein i Newman jednak nie są oni pewniakami do kompletów i kilka wyścigów z jeźdźcami Robins z pewnością przegrają. Swindon dominuje i na pierwszej linii, i na drugiej, i mimo wszystko na pozycjach juniorskich. Wright jeździ na swoim torze całkiem nieźle i może powalczyć z Newmanem, a skoro mecz jest w Swindon to Rose będzie z pewnością lepszy od Lamberta.
W składzie Robins zabraknie Petera Kildemanda i będzie stosowane za niego ZZ. Ale czy to naprawdę aż tak duże (jakieś na pewno) osłabienie, gdy jechać za niego mogą i kapitalny Morris (druga średnia w lidze, pewniak na ten tor, z resztą pisałem wyżej o nim), i Batchelor, który ostatnio już nieźle zaprezentował się w lidze i w
GP, a wcześniej bardzo dobrze w Polsce. Również Howarth jest u siebie bardzo pewnym punktem. Średnia na poziomie 1,857 przy zawodniku z numerem 2 mówi sama za siebie. Do tego mamy Zengotę - również bardzo solidne 1,882.
Swindon nawet mimo ZZ powinno spokojnie uporać się z Leicester i brałbym tutaj nawet handi na poziomie -6.
Ponadto pokuszę się o wytypowanie h2h zawodników.
Zengota (-1) - Walasek 1 @1.80
![White heavy check mark :white_check_mark: ✅](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/2705.png)
Bardzo duża szansa na dodatkowy start Zengoty.
Znajomość toru z całą pewnością na jego korzyść.
Walasek ostatni raz na Wyspach ścigał się 13 kwietnia.
Walasek prezentował się do tej pory FATALNIE na wyjazdach.
Howarth (-1) - Woźniak 1 @1.53
3-0 w jednym biegu pozamiatało. Najniższy kurs... :mrgreen:
Podobna sytuacja co wyżej. Możliwość dodatkowego startu, a nawet jeśli nie to Anglik jeździ na swoim torze bardzo, bardzo solidnie. Woźniak z kolei jeśli notuje dobre występy to jest to max 10 punktów u siebie więc nie powinien zaskoczyć nas tutaj dwucyfrówką. Więcej jest jednak słabych występów, o czym świadczy średnia 1,452 na mecz. Myślę, że dzisiaj powinno być bliżej tej drugiej opcji.
Na Zengocie i Howarthcie będzie dzisiaj duża odpowiedzialność, gdyż muszą godnie zastąpić Petera Kildemanda. Myślę, że do meczu podejdą przygotowani i skoncentrowani. Jeśli wszystko pójdzie po ich i mojej myśli (a wszystko mi mówi, że tak będzie), powinno się tutaj wieczorem zazielenić. Miejmy nadzieję. :razz:
Bridger poniżej 3 @3.50 ![White heavy check mark :white_check_mark: ✅](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/2705.png)
Akurat w jego przypadku to, że się wsiądzie na motor po ponad pół roku przerwy i się zacznie wygrywać, nie jest wcale wykluczone. Ale nie dziś. Nie jak jedzie pod '3', a naprzeciw ma takich rywali. W dodatku na wyjeździe. Nie na podstawionym na ostatnią chwilę sprzęcie (wcześniej miał jeździć w Coventry, ale obraził się, bo nie kupili mu motoru). Poza tym skoro miał się już nie ścigać w tym sezonie to jaki on może mieć team... Kto mu poustawia te motory (albo jeden motor) ? W konfrontacji z zawodnikami Robins nie daję mu żadnych szans. Jedyną opcją na jakiś łup będzie to, że dwa razy jedzie w parze z Woźniakiem. Choć i tu nie dawałbym większych szans. Kurs z serii pułapka bukmachera.
Wooooohooooooooooooo ! ![](http://emotikona.pl/emotikony/pic/0yahoo.gif)