michas161
Użytkownik
Co myślicie o punktacji ? Efe Ajagba vs. Martin Bakole (96-94, 95-95, 95-95)
Kurs na Cermeno powinien być gdzieś pomiędzy 3.20 a 12. Fajna ciekawostka i pełna zgoda, choć to już bez znaczenia - walka na Fortunie trochę powisiała, STS nadal ją ma w ofercie ale szykuje się zwrot bo odwołana.
Trochę dziwne, że wielu polskich bukmacherów nie ma tej walki w swojej ofercie.Kurs na Cermeno powinien być gdzieś pomiędzy 3.20 a 12. Fajna ciekawostka i pełna zgoda, choć to już bez znaczenia - walka na Fortunie trochę powisiała, STS nadal ją ma w ofercie ale szykuje się zwrot bo odwołana.
W cieniu rewanżu Fishera z Allenem inna walka wieczoru w wadze ciężkiej, w Paryżu (STS).
Tony Yoka - Arslan Yallyev
W końcu przyszedł czas na kolejne poważne wyzwanie Yoki, mistrza olimpijskiego sprzed dziewięciu lat. Po trzech niejednogłośnych (rywale w każdej walce wygrywali wyraźnie, ale sędziowie robili co mogli) przegranych z rzędu z bardziej klasowymi zawodnikami, odbudował się dwoma szybkimi wygranymi przed czasem z journeymenami. Dziś na jego drodze stanie niepokonany, duży, silny i mocno bijący Yallyev. Szykuje się powtórka z rozrywki, bo Yoka na zawodowstwie okazał się nieco tylko bardziej udanym wcieleniem Audleya Harrisona i przekonał się że boks amatorski to zupełnie inna para kaloszy.
Yallyev @2.25
Pełna zgoda co do tego, że w PRIME Diablo by zwyciężył z Adamem i to przed czasem. Jednak mówimy o dziś, a siła ciosu Adama, nie przekonuje mnie do tego, żeby skończył Diablo.W swoim prime Diablo wciągnąłby Adasia nosem, niestety od lat Włodarczyk jest cieniem samego siebie z czasów mistrzowskich. Ja zagrałem Balskiego za 1.60, ale niezłe value jest w zakończeniu walki przed czasem - 2.40 (STS). Dla Balskiego to dopiero pierwsza dwunastorundówka w karierze, a Diablo nie walczył na tym dystansie od ośmiu lat więc kondycyjnie u jednego i drugiego może być ciężko w końcówce.
Brawooooooo!!!!!!! Mamy jakiś konkurs na post roku i/lub najwyższą kumulację polecanych bezbłędnie w jednym poście kursów?Ta walka jest nieprawdopodobnie nurtująca, to się praktycznie nie zdarza żeby w starciu może o niezbyt istotny pas (ale wciąż o pas) walczyło dwóch Polaków, przy czym walka nie ma zdecydowanego faworyta. Grupa Knockout Promotions prowadzona przez Andrzeja Wasilewskiego zrobiła wiele dobrego dla polskiego boksu ale też nie ma co ukrywać że na wielu galach widzieliśmy rezultaty że 'wygrał ten kto miał wygrać.' Może nie mam na myśli jakiś wałków jakich wiele w boksie ale gospodarskie sędziowanie (patrz np ostatnia walka Mateusza Masternaka). Krótko mówiąc nic się nie dzieje bez powodu a tutaj Adam Balski ma walkę w Kaliszu, przed własną publicznością co sugeruje że jest tutaj tą 'mocniej promowaną stroną'. Jest młodszy, z dobrym rekordem ale z marną aktywnością w ostatnie lata i przede wszystkim z .. marnymi umiejętnościami. Oczywiście jego rywal 'Diablo' jest niewątpliwie 'past prime' i to dobrych 12 lat. Tyle że to wciąż nazwisko budzące emocje i mimo że logiczną wizualizacją przebiegu tej walki jest po prostu bardzo słaby, momentami brzydki boks z końcowym zwycięstwem przez decyzję Balskiego- to ja wcale się nie zdziwię jak będzie zupełnie inaczej. Krzysztof Włodarczyk jest prowadzony właściwie od początku przez Andrzeja Wasilewskiego, po kompromitujacej szybkiej porażce z Gassievem w 2017 skrupulatnie odbudowywał mu karierę, aranżując aż 12 (!) walk z rywalami wątpliwej klasy, gdzie oczywiście wszystkie Diablo wygrał- wszystko to po to żeby jego 'rekord' sprzedać w Kaliszu ? I to Adamowi Balskiemu którego wcześniej zweryfikował bez większych problemów Mateusz Masternak. Przy czym Balski w swojej karierze był w potwornych opałach m.in z Radczenko czy z Babicem (który okazał się później tzw bumem), wątpliwy także werdykt z Kubiszynem, złamana szczęka z Banksem. Dlatego wydaje mi się że gdyby Wasilewski nie wierzył w to że Diablo może to wygrać, a co więcej nawet w przekonującym stylu to by do tej walki po prostu nie doprowadził. Tym bardziej że za tym idzie fajna historia że po tylu latach Krzysztof znowu by zdobył pas- a też nie ma wątpliwości że to legenda Polskiego boksu. Może trochę życzeniowo ale ja w niego wierzę, może kondycji nie będzie miał perfekcyjnej ale samym doświadczeniem na pewno wie jak poprowadzić walkę 12sto rundową. Moje główne zakłady na tą walkę zakładają tzw show- wierzę że są spore szanse na to że np obaj zawodnicy będą liczeni bo przy ofensywnym stylu Balskiego, słąbej defensywie i dobrych kontrach Diablo to może być naprawdę ciekawe widowisko.
Obaj zawodnicy będą liczeni @15,00 SuperBet
Adam Balski będzie liczony @4,25 Betclic
Krzysztof Włodarczyk wygra w rundach 7-12 @10,00 SuperBet