xavi90
Znawca - Boks
W weekend jest parę ciekawych zdarzeń, na pierwszy rzut oka warto zwrócić uwagę na walkę Cancio- Machado. Przeglądając kursy na tą walkę bardzo się zaskoczyłem i to pewnie nie tylko ja bo bukmacherzy też zdaje się sami nie wiedzieli jak na tą walkę spojrzeć- jeszcze rano widziałem na STS 1,40 na Machado a obecnie jest 1,97 a w Etoto można dostać aż 2,15. Jest to totalne zaskoczenie bo jest to walka rewanżowa po sensacji która miała miejsce w lutym tego roku- Andrew Cancio znokautował wówczas faworyzowanego Alberto Machado w 4 rundzie, mimo że sam był na deskach w 1 rundzie. Na moje oko Machado totalnie zlekceważył rywala, w dodatku miał olbrzymie problemy ze zrobieniem wagi. I teraz najciekawsze: w lutym było 1,05 na Machado i próg 4.5 rund, teraz mamy 2.15 i próg 8.5. Nie było wówczas to nic dziwnego- to Machado był mocno promowany a Cancio to zwykły solidny rzemieślnik jakich wielu- bokser który dwa razy przerywał kariere nie walcząc ponad 2 lata między 2009 a 2011 i między 2016 a 2018 gdy rozwiązano z nim kontrakt po przegranej z Josephem Diazem. Ciężko stwierdzić co się zmieniło przez te 4 miesiące- Cancio wciąż ma stałą pracę robiąc 60-70 godzin tygodniowo w gazowni. Patrząc nawet tylko czysto boksersko- jak na tą kategorie wagową to Machado ma olbrzymią przewagę warunków fizycznych. Jak to się mówi- nic dwa razy się nie zdarza i zakładając że Machado odrobił lekcje i wyciągnął wnioski to tym razem rywala nie zlekceważy i odniesie przekonujące zwycięstwo.
Alberto Machado @2,15 Etoto
under 8.5 @1,70 STS
mała stawka:
Machado w 1-3 rundzie @13.00 Etoto
Alberto Machado @2,15 Etoto
under 8.5 @1,70 STS
mała stawka:
Machado w 1-3 rundzie @13.00 Etoto