>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biegi narciarskie

Status
Zamknięty.
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
a może tak jakieś poważniejsze argumenty??
1. Biegnie jako ostatnia z najsilniejszej grupy, co daje jej kompletny przeglad sytuacji na torze i do tego bardzo dobrze rozjezdzone tory
2. Jesli spadnie snieg to spadnie wszystkim najlepszym zawodniczkom, to nie biathlon tu sie nie strzela a idzie, Na twardym mokrym sniegu Kowalczyk powinna zjesc wszystkie zawodniczki jak czolg
3. Nie startuja dwie powazne rywalki Justyny

to mi wystarczy chociaz innym nie musi ;)

Co do zlota to juz bym nie byl taki pewny na 100%

B 0

borutex

Użytkownik
Zakładając że podium będzie &quot;Justyna, Kalla, Bjoergen&quot; a wszystko na to wskazuje dziwne rzeczy dzieją się z kursem na Kowalczyk-Smigun. Rano kurs na bwin był na poziomie 1,25 na Justynę, potem skoczył na 1,35 teraz jest na poziomie 1,45. Jeżeli miałbym wybierać między Kowalczyk Top3 po kursie 1,4 a Kowalczyk-Smigun po 1,45 to w ciemno biorę H2H.

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Tak czytam powyższe posty i trochę się dziwię dlaczego tak bardzo przywiązujecie uwagę do wydarzeń, które miały miejsce podczas biatlonowego sprintu. Biegi to nie biatlon, tu strzelać nie trzeba :razz: Zresztą jak widać na liście startowej wszystkie faworytki wystartują jedna po drugiej, tak więc warunki będą równe dla wszystkich. A już naprawdę nie zanosi się na jakieś wielkie niespodzianki w postaci wygranej kompletnie nieznanej zawodniczki.

Ja osobiście myślę, że można postawić na triumf Kalli i Kowalczyk, kursy w granicach 3.00 a wydaje się, że walka powinna rozegrać się właśnie pomiędzy tymi dwiema paniami. Przynajmniej tak zdaje się sugerować ostatni bieg na takim dystansie tj. 10 km stylem dowolnym w Canmore. Wtedy to Polka i Szwedka stoczyły kapitalny pojedynek zakończony ostatecznie triumfem zawodniczki ze Skandynawii. Charlotte jest główną faworytką dzisiejszego biegu i powinna to potwierdzić swoją postawą na trasie. Czy Marit Björgen stać na sprawienie niespodzianki i walkę z Polką i Szwedką? To chyba nie te lata już… Ale podium jak najbardziej w zasięgu Norweżki. Jednak ja tu nie widzę innego rozwiązania jak wspomniane wyżej. W przypadku wygranej jednej z dwóch biegaczek mamy i tak czysty zysk w kieszeni. Tak to widzę przynajmniej, może macie inne zdanie na ten temat?

docent_3 0

docent_3

Użytkownik
Co powiecie na taki zakład:

Valentina Shevchenko (UKR) 1.60 - Aino Kaisa (FIN) 2.20 Typ Aino Kaisa
Natalia Korostielewa (RUS) 2.20 - Arianna Follis (ITA) 1.60 Typ Arianna Follis
Vibeke Skofterud (NOR) 1.75 - Marianna Longa (ITA) 1.95 Typ Marianna Longa

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
unicaja nie doceniasz Bjoergen moim zdaniem wygra z Kowalczyk specjalnie przygotowuje się do tego biegu &quot; I really want to win a gold medal, and I feel that in 10 km F there is a big chance to get it.&quot; Dla Justyny to pierwsza z szans medalowych jednakże sama mówi, że 10 kilometrów techniką dowolną to bieg gdzie najmniej pewnie się czuje.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Dokładnie Unicaja głęboko się mylisz, Bjoergen dwa razy bardzo pewnie wygrała w tym sezonie z Kowalczyk na tym dystansie, a w ostatnich zawodach nie biegła. Bjoergen myśli nawet nad wycofaniem się po tym biegu z innych konkurencji, myślę że trochę blefuje ale jedno pewne tu ma szansę na złoto jak w żadnym innym biegu i ona i Kalla stawiają wszystko na jedną kartę. Kowalczyk moim zdaniem jak będzie na podium to już sukces.

badys87 34

badys87

Użytkownik
Ja zacznę od tego, że bardzo bym chciał żeby Justyna zdobyła złoto czy jakikolwiek inny medal, ale...
10 km stylem dowolnym to nie jest konkurencja, w której czuje się najlepiej. W tym sezonie Pucharu Świata odbyły się 2 biegi klasykiem, gdzie startowała cała czołówka. W pierwszym Justyna była 12, a w drugim 9. W obu przed Justyną były m.in. Bjoergen (1&amp;4), Kalla(2&amp;1), Steira(3&amp;5) i Roponen (4&amp;4) oraz w tym drugim Smigun (startowała tylko raz w dowolnym na 10km). Trzeci bieg na 10 km dowolnym to ostatni przed Igrzyskami Puchar Świata w Canmore i tam Kowalczyk była 2, ale zabrakło Norweżek (Bjoergen i Steiry) oraz Finek (Roponen i Saarinen) oraz Smigun. Z Kallą Justyna przegrała. Patrząc na to oraz na fakt, że trasa jest łatwa - mała ilość podbiegów Justyna nie jest faworytką akurat tej konkurencji. To, że Justyna startuje jako ostatnia z czołówki również nie jest korzystne. Powód? Śnieg jest rozmokły i każda następna zawodniczka go bardziej &quot;zryje&quot; co znacznie naszej zawodniczce utrudni bieg. Tym bardziej, że najlżejszą biegaczką nie jest. Po stronie naszej zawodniczki na pewno jest forma, która wydaje się optymalna.
Nie mniej jednak dla mnie faworytkami są Bjoergen i Kalla i to one wg mnie powalczą o złoto. Justynie życzę jak najlepiej i mam nadzieje, że się mylę, ale sądzę, że będzie walczyć o brąz z licznymi zawodniczkami i wcale ten medal nie jest taki pewien. Trudno odgadnąć w jakiej formie są Steira, Smigun, Roponen, Saarinen, bo ostatnio nie startowały tylko spokojnie trenowały, ale to właśnie je i może Rosjankę Khazovą widział bym w roli zawodniczek, z którymi o brąz powalczy Justyna Kowalczyk.
Osobiście nie stawiałbym zbyt dużych pieniędzy na TOP 3 Justyny, a postawiłbym ten zakład na Kallę (@1,58 Gamebookers) i w drugiej kolejności na Bjoergen (@1,75 Gamebookers).

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Mam nadzieję, że wszystkie osoby piszące o &quot;torach&quot; w stylu dowolnym, mają na myśli po prostu trasę biegową, a nie tory do stylu klasycznego.

A 0

anaheim

Użytkownik
Oglondam juz troche biegi i moim skromnym zdaniem TOP 3 na dzis to Kalla, Bjorgen, Kowalczyk dlaczego? Kalla wydaje sie ze dowolnym jest w najlepszej formie w ostatnim biegu pewne zwyciestwo. Bjorgen nastawia sie glownie na ten dystans w co jej wierze jednak w nastepnych biegach tez bedzie wysoko. Co do Kowalczyk to jest ona szalenie ambitna i mocna. Wiadomo trasa lipna, pogoda tez ale jest na tyle mocna i dobrze przygotowana ze top 3 w jej zasiegu spokojnie w koncu olimpiada nie bedzie sie oszczedzac a gadanie ze to taka rozgrzewka to dla mnie gowno prawda tym bardziej ze ma duze szanse na medal. Jednak znajac zycie nic mnie tu nie zaskoczy. Podsumowujac top 3 Kalla Bjorgen Kowalczyk.
A podium widze nastepujaco
Kowalczyk
Kalla
Bjorgen

unicaja 13,7K

unicaja

Użytkownik
Widzę jest oddźwięk ale to dobrze bo znaczy, że ktoś jednak to czyta ;)
To nie tak że nie doceniam Norweżki, ok w tym sezonie wygrywała z naszą Justyną w tej specjalności. Ale popatrzcie na datę rozgrywania zawodów. Bardzo fajnie opisał to badys87, mieliśmy 3 biegi na tym dystansie tą techniką w tym sezonie Pucharu Świata. Tylko, że jest taki mały szkopuł - zwróćcie proszę uwagę na daty rozgrywania zawodów. Przecież mówimy o końcu listopada (Beitostolen, 21.11) i połowie grudnia (Davos, 12.12). Od tamtej pory minął szmat czasu i naprawdę opieranie swoich typów na tamtych wynikach jest trochę mylące. Niemniej jednak nie sposób się nie zgodzić, że dla Björgen to może być (a raczej jest) ostatnia szansa na olimpijskie złoto, wszak Norweżka w marcu skończy 30 lat. Fakt dla Kowalczyk to pierwsza szansa na złoto, nie ostatnia ale też jak już się walczy na trasie to o czymś takim nasza rodaczka myśleć z całą pewnością nie będzie. W ogóle dzisiejszy bieg to trochę wróżenie z fusów bo o formie Finek czy Norweżek, które odpuściły start w Canmore powiedzieć zbyt wiele nie możemy. Nie ma co szaleć ze stawkami ale tak czy inaczej i tak kibicujemy Justynie więc jakieś drobne środki na jej wygraną (czy też TOP3 jak kto woli) można przeznaczyć. Dla podniesienia emocji rzecz jasna...

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
fajna oferta była bo własnie zniesli ja dokładnie to bah w ktorym był zakład na to ze Petter Northug wygra dzisiejszy bieg był kurs 6,00 a na czecha bauera na expekt był jest jeszcze kurs 5,00 wydaje mi sie ze była to dobertara of

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
I znów miałem rację, podium to sukces byłby ale to nie jej konkurencja, Kalla poza zasięgiem wszystkich, szansa dla Kowalczyk była i to duża, bo sprawdził się scenariusz że 3 zawodniczki powinny walczyć ale nikt się nie spodziewał że Smigun się włączy i jeszcze Haag.
Ale co tam ja mówię że 2 złota przywiezie, i może coś powalczy w sprincie. Na pewno powalczy tylko tam też trzeba mieć sporo szczęścia też.
Ale lepiej że 5 miejsce niż 4 i żałowanie że tuż za podium takie moje zdanie. Z resztą 6 sekund straty do 3 miejsca to sporo.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Justyna jakos tak slabiutko, nie wiem, moze byla za bardzo rozluzniona...
Jednak Malysz to Malysz ;)

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
hughes ale czego ty oczekiwałeś ? Jak ktoś się interesuje biegami i zna wyniki itp. i ślepo nie wierzy w zwycięstwo naszych rodaków to wiedział że Justyna będzie miała ciężko o podium a złocie to już nie wspomnę.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Już się zaczyna lamentowanie,weźcie ruszcie dupska i przebiegnijcie sobie 10 km na nartach to może docenicie fakt jaki to wysiłek! A Justyna według mnie ma przywieźć z igrzysk 2(złoty i srebrny) medale i zobaczycie że tak będzie ???? Trochę wiary i szacunku dla wysiłku naszej najlepszej sportsmenki!!

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
A ja się spodziewam 2 złotych medali, zdecydowanie na 30 km, także w biegu łączonym, no i w sprincie to różnie bywa, jest faworytką ale jak pisałem szczęście tam jest wielkie potrzebne, dlatego tam jak będzie medal to kapitalna sprawa a jak nie będzie to trudno będziemy wierzyć w ostatnie 2 konkurencje które będą jej popisem.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Niedosyt mały jest, po cichu liczyłem na brązik. Ale skoro najsłabszy dystans 5plac, to powinno być już lepiej ???? . Swoją drogą kursy mocno spadały u ziemniaków, pewnie obudzili się niedzielni gracze pod wpływem tvp że niby będą 4złotka

A 220

andrzej78

Użytkownik
Wie ktoś jaki jest profil sprintu, chodzi mi o to czy będzie ciasno i łatwo o kolizje, czy też w miare fajna trasa jak w canmore?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom