Justyna ma spore szanse na zwycięstwo, ale dla mnie to zbyt niskie kursy by zagrać, myślę że obok Justyny największe szanse na podium mają Kalla i Johaug.
ciekawe kursy w bet24
Johaug - Longa 1 1.65 bet24. u większości buków 1.45. Johaug świetnie się prezentowała w ostatnich biegach łączonych, podium w końcówce zeszłego sezonu w Lahti i Falun, 6 miejsce na IO, za każdym razem lepsza od Włoszki. Tutaj też zwłaszcza w drugiej części dystansu Norweżka powinna pokazać swoją wyższość.
Boehler - Zeller 2 1.84 (było 1.88) bet24. 1.45-1.50. w każdym biegu łączonym w ostatnim czasie lepsza była druga z Niemek, nie widzę podstaw do tego by dzisiaj mogło być inaczej.
informacyjnie: także wyższy kurs (1.70) jest na Finkę Lahteenmaki w parze z Tchekalevą, 1.68 jest w tobet, a tak to wszyscy mają po 1.50.
Johaug - Haag 1 1.50 betsafe. o Johaug pisałem już. Haag srebrny medal w tej specjalności na IO, ale niczym się nie wyróżnia do tej pory w Tour de Ski, przeciętne występy, stawiam na Norweżkę.
Kristoffersen - Elden 1 1.45 Betsson. W Norweskim pojedynku zdecydowaną faworytką dla mnie jest Kristoffersen, która lubi ta konkurencję. W Lahti i Falun 5 i 8. Elden słabsze wyniki. W Tour De Ski również do tej pory lepiej prezentuje się pierwsza z Norweżek.
za drobne można spróbować:
Kalla win 10 betsafe top3 2.30 bet365
Johaug win 16 bet24 top3 3.25 Johaug