No czyli ściągnęli VAT na poziomie prawie zakładanym, a co najważniejsze wyższym niż te nieudaczniki fachowce z PO. Poza tym za rządów PO były takie lata gdzie wpływy z VAT były na poziomie 90 mld, a teraz są na poziomie ponad 120mld. Gdzie była ta różnica?Czemu nie. Przez cały 2016 rok pis chwalił się jak to dobrze idzie im ściąganie Vatu. Na koniec okazało się, że realnie ściągnięty VAT był o ok 1,5 mld niższy od zaplanowanego w budżecie na 2016.
Dlatego warto zaczekać na wykonanie budżetu za cały rok.
Żenada jakie spustoszenie w mózgach coniektórych wywołuje niemiecka prasa. Kolejny Fake News, czas te niemieckie k***** spakować do kontenera i odstawić do Berlina. No wg Faktu Szydło już miała być odstawiona do Watykanu, później do Brukseli. Teraz wymyślili że ma być kandydatem na prezydenta... Ale te niemieckie media ryją mózgi niektórym. Przykład powyżej.BUM!
Jeśli ta informacja się potwierdzi, to będzie dowodem na to, że cała ta tzw. dobra zmiana to banda nieudaczników, których należy dla naszego dobra jak najszybciej odsunąć od władzy!
Przecież te "pozoranty" z pisu są gotowi przegłosować cokolwiek się im podsunie od nos!
https://dorzeczy.pl/kraj/36551/DGP-Senat-przyjal-nie-te-ustawe-o-Sadzie-Najwyzszym-co-trzeba.html
Pisałem i miałem różne poglądy w zależności od sytuacji. Każdego inteligentnego człowieka powinien charakteryzować otwarty umysł i elastyczność. Tylko skrajni narodowcy, fanatycy, kibole nie są tego w stanie zrozumieć bo za swoje poglądy są w stanie nawet zabić przeciwnika, a o zmianie poglądów można u nich zapomnieć.Ty to masz nie rozdwojenie, a roztrojenie jaźni. Twój przypadek to co najmniej temat na pracę magisterską. Odkąd zagościłem w tym dziale Polityka na FB czytałem twoje wpisy zdecydowanie proPO, po czym napisałeś że w wyborach 2015 głosowałeś na Korwina, czym totalnie mnie zaskoczyłeś i już wtedy Ci pisałem że jesteś ciekawym przypadkiem dla socjologów, bo gdzie Korwin a gdzie to co wypisywaleś do tamtego momentu. Później już po tym jak oznajmileś że głosowałeś na Korwina znów pisałeś o "fachowcach z PO", pisałeś o nieudacznikach z PiSu którzy zaraz zrujnują gospodarkę i zaraz będzie u nas Grecja i takie tam. Kilka postów wcześniej pisałeś że będziesz głosował na każdego tylko nie PiS. A tu nagle wyskakujesz z czymś takim że zastanawialeš się nad głosowaniem na PiS.
Zdecyduj się wreszcie bo Nie da się kochać Realu Madryt, kibicować Atletico Madryt i zastanawiać się czy czasem nie kibicować też Barcelonie.
Jakie bolki, jaka magdalenka ? Wiesz kim jest prof. Strzembosz, który był po 1989 r pierwszym prezesem SN ? To legenda Solidarności. Wiesz ilu sędziów SN ma korzenie solidarnościowe, wiesz ilu ma tyle lat, że w 1989 r mogli mieć po 30 lat i orzekanie 2 letnie ? Dla ciebie to wszystko spisek, układy ? Po prostu żal. Nie neguję, że były niektóre złe wyroki i rozwiązania, ale to nie może przesądzać o całym obrazie wymiaru sprawiedliwości. Najlepiej by dla ciebie było jak by w 1989 r była wojna domowa ?Żenada jakie spustoszenie w mózgach coniektórych wywołuje niemiecka prasa. Kolejny Fake News, czas te niemieckie k***** spakować do kontenera i odstawić do Berlina. No wg Faktu Szydło już miała być odstawiona do Watykanu, później do Brukseli. Teraz wymyślili że ma być kandydatem na prezydenta... Ale te niemieckie media ryją mózgi niektórym. Przykład powyżej.
Nie wiem co PAD chciał zyskać tymi wetami. I tak nikt z tamtej strony i tak na niego nie zaglosuje w 2020. Mogliśmy ostatecznie obalić ustalenia z Magdalenki, ostatni bastion komuny mógł paść. Żaden zbrodniarz PRL nie został osądzony, w Magdalence komuchy dogadali się z Bolkami że nic im się nie stanie w "wolnej" Polsce.
Niech mi tu k**** jeszcze ktoś napisze że Duda to długopis, zawetował 3 potężne ustawy swojego ugrupowania politycznego, a nie jakieś wydmuszki. Ten tępak Komorowski zawetował 4 śmieszne ustawy, poszukajcie sobie treść tych ustaw co Bul nie podpisał, śmiech na sali.
Dobra a kto by ja wywolal ? , zapewniam ze schetyna ,walesa , mucha , nitras to sa te mendy ktore chca przewrotu .Prezydent ocalił Polskę przed wojną domową, przed sankcjami ze strony UE, zachował się po prostu przyzwoicie jako Prezydent i prawnik. To jego historia doceni, a nie Pana Kaczyńskiego.
No tak, zapomniałem przecież że komunę obalił Wałęsa. Od zawsze słyszałem to w Tv. Niestety w rzeczywistości tak nie było. Już Czarzasty sprowadził na ziemię Frasyniuka i ujawnił jak to "obalono komunę". Komuchy i Bolki przy okrągłym stole się DOGADALI!!!!! Wiesz na czym polega dogadanie? Na kompromisie dwóch stron! Komuchy "oddali" władzę lecz nie za darmo. Musieli utrzymać swoje przywileje i zachować bezkarność. Czy któryś zbrodniarz został osądzony? NIE! A dlaczego? Dlaczego sprawy Jaruzelskiego i Kiszczaka trwały tyle lat? To jest k*** wymiar sprawiedliwości? Za rzut tortem w sędziego, który prowadził sprawę któregoś z tych zbrodniarzy Miernik poszedł siedzieć na 10 miesięcy! 10 miesięcy bezwzględnego więzienia! Bury z PSL dotąd nie siedzi bo żaden sędzia nie chce prowadzić jego sprawy. Kamińskiego i Wąsika "sędzia" Łączewski skazał na MAKSYMALNĄ!!! przewidzianą karę 3 lata więzienia i 10 lat bez pełnienia funkcji państwowych. Wiesz że prokurator która oskarżała Kamińskiego Anna Habalo siedzi teraz we więzieniu za przyjmowanie łapówek? Na pewno nie wiesz. Łączewski powinien wylecieć z sądownictwa, to że mu się do komputera nie włamano jest już pewne, facet chciał rząd obalać. To jest k**** sądownictwo? Pierd*** taką "wolną" Polskę.Pisałem i miałem różne poglądy w zależności od sytuacji. Każdego inteligentnego człowieka powinien charakteryzować otwarty umysł i elastyczność. Tylko skrajni narodowcy, fanatycy, kibole nie są tego w stanie zrozumieć bo za swoje poglądy są w stanie nawet zabić przeciwnika, a o zmianie poglądów można u nich zapomnieć.
A co do kibicowania widzisz da się - bo ja "kibicuję" i Realowi i Barcelonie i Atletico w zależności od tego na kogo zagrałem ????
Prezydent ocalił Polskę przed wojną domową, przed sankcjami ze strony UE, zachował się po prostu przyzwoicie jako Prezydent i prawnik. To jego historia doceni, a nie Pana Kaczyńskiego.
Jakie bolki, jaka magdalenka ? Wiesz kim jest prof. Strzembosz, który był po 1989 r pierwszym prezesem SN ? To legenda Solidarności. Wiesz ilu sędziów SN ma korzenie solidarnościowe, wiesz ilu ma tyle lat, że w 1989 r mogli mieć po 30 lat i orzekanie 2 letnie ? Dla ciebie to wszystko spisek, układy ? Po prostu żal. Nie neguję, że były niektóre złe wyroki i rozwiązania, ale to nie może przesądzać o całym obrazie wymiaru sprawiedliwości. Najlepiej by dla ciebie było jak by w 1989 r była wojna domowa ?
Moja rodzina była represjonowana po stanie wojennym. Frasyniuk był torturowany w więzieniach. Zofia Romaszewska, która przekonała Dudę wiele się wycierpiała za komuny. To wszystko dla ciebie: bolki i ubecy ? Zastanów się co wygadujesz !!! Większość opozycji solidarnościowej stanęła za Konstytucją i demokracją bo jak raz złamiemy zasady będziemy łamać zawsze. Teraz PiS doszedł do władzy, złamał Konstytucję, a potem gdzieś za 20 lat doszedł by do władzy ONR i wyprowadził czołgi na ulice. Prawo i przestrzeganie prawa to jedna z podstaw. Bez tego możemy być PRLbis, Białorusią lub Rosją.
Człowieku, obudź się bo jesteś rozgrywany jak dziecko we mgle.Panie Prezydencie bardzo dziękuję. I jestem przekonany forumowicze wyżej, że protesty się jutro, pojutrze zakończą. To był dobry dzień dla Polski, być może najważniejszy po 1989 r.
Jaki Adrian?Człowieku, obudź się bo jesteś rozgrywany jak dziecko we mgle.
Adrian wykonał swój, zapisany w konstytucji obowiązek. A zrobił to tylko dlatego, że Ziobro chciał mu zabrać jego uprawnienia w zakresie Sądu Najwyższego.
Natomiast tenże sam Adrian, którego tak wielbisz zapowiedział podpisanie ustawy o ustroju sądów powszechnych. Co to oznacza? Ano to, że Zero, który ma już bezpośredni wpływ na prokuratorów, zdobędzie silny wpływ na sędziów poprzez mianowanie prezesów sądów. A teraz najlepsze - wg nieoficjalnych informacji Zero ma zamiar powołać na sędziów wielu obecnych prokuratorów, po czym uczynić ich prezesami sądów powszechnych!!!
No i jeszcze jedno - naprawdę wierzysz, że Adrian coś może - cały czas w parlamencie większość ma PIS, rzucą chłopakowi jakiś ochłap i tyle. Adrian już tak wiele razy złamał Konstytucję, że nie ma czego szukać u obecnej opozycji. Pis i tylko Pis może mu dać gwarancję nietykalności. Nawet jeśli te gwarancje będą miały mała wartość, innych nigdzie nie uzyska.
https://wiadomosci.wp.pl/te-ustawe-prezydent-podpisze-co-w-niej-sie-kryje-6147632248154241a
Ja wiem, że tu działa taki mechanizm, że jak pijak nie pije to już jest dobry bo nie pije ???? A to powinno być całkiem normalne. Wiem doskonale jakie zagrożenie niesie Ustawa o sądach powszechnych. To wszystko prawda.Człowieku, obudź się bo jesteś rozgrywany jak dziecko we mgle.
Adrian wykonał swój, zapisany w konstytucji obowiązek. A zrobił to tylko dlatego, że Ziobro chciał mu zabrać jego uprawnienia w zakresie Sądu Najwyższego.
Natomiast tenże sam Adrian, którego tak wielbisz zapowiedział podpisanie ustawy o ustroju sądów powszechnych. Co to oznacza? Ano to, że Zero, który ma już bezpośredni wpływ na prokuratorów, zdobędzie silny wpływ na sędziów poprzez mianowanie prezesów sądów. A teraz najlepsze - wg nieoficjalnych informacji Zero ma zamiar powołać na sędziów wielu obecnych prokuratorów, po czym uczynić ich prezesami sądów powszechnych!!!
No i jeszcze jedno - naprawdę wierzysz, że Adrian coś może - cały czas w parlamencie większość ma PIS, rzucą chłopakowi jakiś ochłap i tyle. Adrian już tak wiele razy złamał Konstytucję, że nie ma czego szukać u obecnej opozycji. Pis i tylko Pis może mu dać gwarancję nietykalności. Nawet jeśli te gwarancje będą miały mała wartość, innych nigdzie nie uzyska.
https://wiadomosci.wp.pl/te-ustawe-prezydent-podpisze-co-w-niej-sie-kryje-6147632248154241a
Przepiękne te protesty były, poniżej kilka przykładów:Zauważ jak piękne były protesty ludzi ze światełkami
Pisałem to 4 dni i proszę, masz Edi odpowiedź:Ale k. jakie kłamstwo ???????????? Tak jak pisałem był spór polityczny, ale nie było żadnej nagonki. Od małpek to akurat był Palikot, którego później PO usunęła.
Co do kłamstw to pisowcy: kłamiecie rano, kłamiecie w południe i kłamiecie wieczorem !!! Więc mi tu nie wyjeżdżaj z kłamstwem.
małpki Palikota nijak się mają do słów Prezesa Kaczyńskiego o zdradzieckich mordach, gorszym sorcie, zdrajcach, mordercach. Chyba nawet ty potrafisz dostrzec różnicę, a jak nie to współczuję... A to, że wtedy jakiś wariat zamordował tego asystenta to wielka tragedia i powinna być właśnie przestrogą dla PiSu, bo skoro PO to mordercy to szybko może się znaleźć kolejny wariat, który będzie chciał "ukarać" fizycznie kogoś.
Jesteś na maxa fanatyczny i nieobiektywny, ale jeśli się mylę to proszę przypomnij mi jakąkolwiek wypowiedź kogokolwiek z PO, że ludzie z PiSu to mordercy, albo zdrajcy. Nawet sama jest różnica w protestach kulturalnych ludzi na poziomie, a tej pełnej nienawiści hałastry pisowskiej. Mieliśmy z jednej strony hasła: "szubienica dla Tuska", "raz młotem, raz sierpem czerwoną hołotę", "zdrajcy", "mordercy", a z strony najgorsze to chyba było "Precz z Kaczorem dyktatorem", "Konstytucja", "Demokracja".
Ale przecież ja sam pisałem, że Morawiecki to najlepsze co robią. Pełna zgoda. Ja 2 tyg temu przed sprawą SN, wyobraźcie sobie po raz pierwszy zacząłem rozważać głosowanie na PiS, ale to jak ze swoją byłą. Jak wydaje się, ze już jest w miarę ok, dop.. coś takiego, że człowiek nie wie w jaką ścianę pier.....ć. W Niemczech Hitlerowskich gospodarka kwitła. Hitler pierwsze co zrobił to właśnie wyprowadził Niemcy z kryzysu, a potem wskazał na wrogów tego kryzysu czyli żydów. Niemcy nosili go na rękach i mieli powody...
A inaczej: czy jeśli ktoś jest świetnym lekarzem, uratował setki ludzi, ale jednocześnie jest pedofilem i gwałci swoją małą 4 letnią córeczkę to jest dobry czy zły ?