Na prawdę nie widzisz różnicy między kandydowaniem z rekomendacji danej partii na apartyjne stanowisko a bycie aktualnym posłem danej partii w parlamencie?
Przy każdej nominacji na tego typu urząd czy jest to RPO czy sędzia TK jest się nominatem z rekomendacji. Na tej zasadzie każdy obecny, przeszły czy przyszły urzędnik państwowy wybrany za pośrednictwem głosowania sejmowego będzie partyjny. Absurd tej argumentacji jest oczywisty.
A zresztą nominacje w TK wraz z żenującą nominacją Jasińskiego jako prezesa Orlenu to wierzchołek góry lodowej. Prawdziwe synekury, w bladszym świetle kamer są w rozmaitych lokalnych spółkach państwowych czy zarządach. Tak się przypadkowo stało, że o jednej takiej w sposób jawny wyczerpujący definicję nepotyzmu się dowiedziałem. Mogę się domyślać, że teraz liczby takich nominacji związanych z czyszczeniem starego układu i zastępowaniem go nowym idą w dziesiątki jak nie w setki.
Nie tylko kandydat na RPO, ale tez kandydat na ministra Sprawiedliwosci w 2005, gdyby PO wygralo.
Rzeplinski po ostatnich swoich wystepach pokazal, ze nie jest Sedzia, tylko lobbysta PO w TK. Warto obejrzec wczorajsze ,, Piaskiem po oczach'' gdzie pokazal jaki on to niezalezny i na wizji o tym, ze pomimo sprzeciwu Prokuratury bedzie rozprawa o uchwalach, ktore nie naleza do kompetencjie TK. Do tego te jego osmieszenie przez Piaseckiego, czemu nie protestowal w komisji o Art. umozliwiajacy PO wybor kolejnych 2 osob, choc siedzial i byl tam obecny.
I do tego najwieksze klamstwo, ze wladza sadownicza pisze ustawy . Jest trojpodzial wladzy, a on sobie ludzi za debili ma.
A i jeszcze, czyli wedlug Ciebie lepiej jak nowy rzad obejmie wladze w Polsce, ale we wszystkich urzedach , ktore sa wazne do wykonywania ustaw itd. zasiadali ludzie z PO , ktorzy wszystko beda blokowac tak jak to mial robic TK ? Przeciez to jest normalne, ze na miejsce osoby ktora tylko by przeszkadzala i zarzadzala na korzysc PO , przyjdzie osoba, ktora bedzie dzialac zgodnie z rozkazami nowej wladzy ?
Najlepszy przyklad to wczorajsze zachowanie tego smiesznego
Plk. ktory osmieszyl cale Wojsko i do tego w raz z GW wpuscil na zachod takie falszywe informacje, ze sa one teraz w kazdych mediach. Tylko mu podziekowac i GW, mam nadzieje ze ona upadnie i bedzie spokoj z takimi manipulacjami jakie tam sa zawarte.
Zreszta jak czlowiek mozna nie miec honoru i okupywac urzad tylko po to by miec te 20tys i potem jako pierwsze co to leciec do Olejnik i sie tam zalic, jako osoby pracujaca w kontrwywiadzie ?
Oklaski naleza sie tez Siemoniakowi, ktory jako byly Minister MON nawet nie wie , ze ta jednostka NIE nalezy do NATO, a w mediach mowi o ataku na NATO
Tutaj tekst czym miala zajmowac sie ta jednostka :
http://kulisy24.com/polityka/krakowska-szkola-kontrwywiadu
Dopoki PiS (mowil nawet o tym Kukiz) nie naprawia mediow i przekazu to lemingi beda widziec swoje, a Gowno Prawda bedzie dalej puszczac w swiat maliny, bo maja dziennikarzy prawie w kazdej zachodnim dzienniku, ktory bedzie to gowne publikowac.:]