>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Bieżące wydarzenia, newsy, komentarze

V 1,1K

viren

Użytkownik
Czy zwolennicy PIS zdaja sobie sprawe ze polityka 500 zl na dziecko pomoze tak naprawde srednio zarabiajacym i bogatymm?
Ci biedni maja juz zasilki i czesto aplikowanie o 500 spowoduje ich utrate lub zmniejszenie, a ci srednio i dobrze sytuowani nie pobieraja zadnych i ci dostana 500 zl na czysto?
Czy tak naprawde o to chodzilo?

martinus 491

martinus

Użytkownik
Generalnie ja nie miałem najmniejszych złudzeń, że PiS to tacy sami złodzieje jak PO. Byłem konsekwentnym krytykiem poprzednich rządów, ale skala nepotyzmu jaką PiS demonstruje w przeciągu zaledwie miesiąca bije na głowę to co robiło PO.
Hipokryzja takiego postępowania jest tym większa, że PiS robi w skali makro dokładnie to o co przez 8 lat oskarżała PO. Nominacja na szefa Orlenu, żeby była jasność o czym mówimy na funkcję, która jest jedną z najlepiej płatnych pozycji w sektorze budżetowym Jasińskiego, człowieka, który ma kwalifikacje co najwyżej do bycia kierownikiem stacji benzynowej w Pcimiu Dolnym jest decyzją haniebną. Tym bardziej, że sam twierdził, że do spółek skarbu państwa powinni być zatrudniani apartyjni eksperci, najlepiej młodzi menadżerowie.
O nominacjach w TK (nie mówię nawet o samym procesie a personaliach) nawet nie ma co wspominać. Mimo wszystko PO nie było aż tak bezczelne żeby jako kandydata do TK zgłaszać własnego posła. O na całe szczęście już odwołanym 20-letnim doradcą w MON już nie mówię. Oczywiście to tylko wierzchołek góry lodowej. Ostatnio się dowiedziałem, że mój znajomy, oczywiście bliski od lat współpracownik PiS-u został szefem rady nadzorczej w Agencji Mienia Wojskowego. Oczywiście to, że chłopak ma 26 lat, nie skończył żadnych studiów a z wojskiem nie miał nigdy nic wspólnego jest nieistotne ????
Niedobrze mi się robi jak na to patrzę. Hipokryzja to rzecz, którą tępiłbym bez cienia wątpliwości. Szkoda mi jedynie tylko tych ludzi, którzy dali się nabrać i wierzyli w czyste intencje PiS-u. Ale nie mam złudzeń. Jak tak dalej pójdzie to PiS stanie się synonimem obciachu dużo szybciej niż PO.

martinus 491

martinus

Użytkownik
oświadczenie byłego dziennikarza gazety wyborczej upłynął krótki czas a już jazgot o wysychające koryto I kolumna propagandy blisko upadku mimo że pracują jak wściekli ????
https://pbs.twimg.com/media/CWgmzkiWsAAW5sz.jpg
Koryto jak widać ma się akurat bardzo dobrze, powiedziałbym nawet, że coraz lepiej. Po prostu jeden gang stracił do niego dostęp a zyskał drugi. Nihil novi. Tradycja traktowania państwa jak dojnej krowy trwa nadal.

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Mimo wszystko PO nie było aż tak bezczelne żeby jako kandydata do TK zgłaszać własnego posła
Leon Kieres, Andrzej Rzeplinski, wiecej mowic nie trzeba ;)
Czy zwolennicy PIS zdaja sobie sprawe ze polityka 500 zl na dziecko pomoze tak naprawde srednio zarabiajacym i bogatymm?
Ci biedni maja juz zasilki i czesto aplikowanie o 500 spowoduje ich utrate lub zmniejszenie, a ci srednio i dobrze sytuowani nie pobieraja zadnych i ci dostana 500 zl na czysto?
Czy tak naprawde o to chodzilo?
Wylacz TVN wlacz myslenie. Nikomu nie nie zmaleje. Kazda osoba tylko na tym zyska. Rzeczywiscie osoby mniej zamozne maja zasilki, 70 zl na dziecko , rzeczywiscie zajebi**a kwota, a teraz dostana 500 zl. Hm jak dla mnie wychodza na plusie 430, a idac dalej to jeszcze nie jest do konca wiadomo czy to sie ma wliczac do dochodu w mysl ustawy o pomocy spolecznej czy nie. Dalej osoba , ktory pobieraja zasilki socjalne to i tak maja tak niskie dochody czesto, ze nawet wliczajac te 500 zl beda nadal dostawac te zasilki.
Idac dalej co to wgl. ma znaczyc ze ludzie musza byc cale zycie zalezni od pomocy spolecznej to wlasnie o to w tym chodzi, by ludziom dac mozliwosc i ich uniezaleznic od tej pomocy i by mogli w spokoju wiazac koniec z koncem. Zreszta Program nie jest o tym, by kazdy dostawal 500zl tylko o tym by zawalczyc z nizem demograficznym i by bylo wiecej dzieci. Model rodziny, ktory daje mozliwosc przetrwania danej kultury to minimum 2+2, a od 2+3 jest dopiero zapewnione przetrwanie kultury. I na tym to polega, by zachecic osoby ktore maja 1 dziecko do tego, zeby zaczyli myslec o 2 , wiele jest takich osoby ,ktore by chcialy, ale wiedza , ze moze byc ciezko i beda musielie ograniczyc wydatki by zaplanowac 2 dziecko i dlatego jest to dobry program na poczatek ale nie koniec nowej polityki prorodzinnej.

Na koniec prosty przyklad : Dzietnnosc Polek w Wielkiej Brytanii 2,24 w Polsce 1,6. I obok 500+ trzeba myslec o sluzbie zdrowia by Polki chcialy i nie baly sie w Polsce rodzic ;)

martinus 491

martinus

Użytkownik
Leon Kieres, Andrzej Rzeplinski, wiecej mowic nie trzeba
Kieres w momencie wyboru nie był posłem, w przeciwieństwie do Pszczółkowskiego. To po pierwsze. Po drugie za jego nominacją głosował cały klub SP oraz 2/3 PiS-u w tym osobiście Kaczyński. Przeciwko byli za to Palikotowcy - podnosili wtedy min, że jest fundamentalistą katolickim.
A Rzepliński to już przykład kuriozalny, bo ani nie był członkiem PO, ani nigdy nie startował w żadnych wyborach.
Generalnie ten post przypomniał mi trochę stary argument, że u was biją murzynów. Co z tego, że PiS kupczy urzędami skoro PO robiła to samo?
Przykro mi, ale ten argument do mnie nie trafia. Byłem konsekwentnym krytykiem rządów PO i jak widzę, że PiS robi dokładnie to samo to nie będę udawał, że jest inaczej. A hipokryzja i nepotyzm to jedna z tych cech, które wyjątkowo nie toleruję.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
A Rzepliński to już przykład kuriozalny, bo ani nie był członkiem PO, ani nigdy nie startował w żadnych wyborach. Generalnie ten post przypomniał mi trochę stary argument, że u was biją murzynów. Co z tego, że PiS kupczy urzędami skoro PO robiła to samo?
W 2005 kandydował, z rekomendacji PO, na stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich w związku z upływem kadencji Andrzeja Zolla. W pierwszej próbie w czerwcu nie uzyskał zatwierdzenia Sejmu; zgłoszony ponownie w lipcu otrzymał rekomendację Sejmu, jednak jego kandydaturę odrzucił w tym samym miesiącu zdominowany przez SLD Senat.
Niezależny i niepokorny Andrzej Rzepliński.

martinus 491

martinus

Użytkownik
W 2005 kandydował, z rekomendacji PO, na stanowisko Rzecznika Praw Obywatelskich w związku z upływem kadencji Andrzeja Zolla. W pierwszej próbie w czerwcu nie uzyskał zatwierdzenia Sejmu; zgłoszony ponownie w lipcu otrzymał rekomendację Sejmu, jednak jego kandydaturę odrzucił w tym samym miesiącu zdominowany przez SLD Senat.
Na prawdę nie widzisz różnicy między kandydowaniem z rekomendacji danej partii na apartyjne stanowisko a bycie aktualnym posłem danej partii w parlamencie?
Przy każdej nominacji na tego typu urząd czy jest to RPO czy sędzia TK jest się nominatem z rekomendacji. Na tej zasadzie każdy obecny, przeszły czy przyszły urzędnik państwowy wybrany za pośrednictwem głosowania sejmowego będzie partyjny. Absurd tej argumentacji jest oczywisty.
A zresztą nominacje w TK wraz z żenującą nominacją Jasińskiego jako prezesa Orlenu to wierzchołek góry lodowej. Prawdziwe synekury, w bladszym świetle kamer są w rozmaitych lokalnych spółkach państwowych czy zarządach. Tak się przypadkowo stało, że o jednej takiej w sposób jawny wyczerpujący definicję nepotyzmu się dowiedziałem. Mogę się domyślać, że teraz liczby takich nominacji związanych z czyszczeniem starego układu i zastępowaniem go nowym idą w dziesiątki jak nie w setki.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
ja tak na szybko
akurat trzeba być bezczelnym i do tego chujem dla tych którzy na to zasłużyli jeśli teraz wychodzą na ulice w obronie demokracji to gdzie byli przez 8lat?
jak zamykali typa za stronę antykomor
akcja z kibicami
czy też taśmy u dziennikarzy

po drugie PiS dopiero zaczął a jest ambaras jakby nie wiadomo co odjebali ludzie jakieś otępienie widzę w tym
są sytuacje z którymi można się nie zgadzać ale kręcenie afery przy każdym słowie czy to prezydenta,prezesa,premier,MON to jest paranoja

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
Na prawdę nie widzisz różnicy między kandydowaniem z rekomendacji danej partii na apartyjne stanowisko a bycie aktualnym posłem danej partii w parlamencie?
Przy każdej nominacji na tego typu urząd czy jest to RPO czy sędzia TK jest się nominatem z rekomendacji. Na tej zasadzie każdy obecny, przeszły czy przyszły urzędnik państwowy wybrany za pośrednictwem głosowania sejmowego będzie partyjny. Absurd tej argumentacji jest oczywisty.
A zresztą nominacje w TK wraz z żenującą nominacją Jasińskiego jako prezesa Orlenu to wierzchołek góry lodowej. Prawdziwe synekury, w bladszym świetle kamer są w rozmaitych lokalnych spółkach państwowych czy zarządach. Tak się przypadkowo stało, że o jednej takiej w sposób jawny wyczerpujący definicję nepotyzmu się dowiedziałem. Mogę się domyślać, że teraz liczby takich nominacji związanych z czyszczeniem starego układu i zastępowaniem go nowym idą w dziesiątki jak nie w setki.

Nie tylko kandydat na RPO, ale tez kandydat na ministra Sprawiedliwosci w 2005, gdyby PO wygralo.

Rzeplinski po ostatnich swoich wystepach pokazal, ze nie jest Sedzia, tylko lobbysta PO w TK. Warto obejrzec wczorajsze ,, Piaskiem po oczach&#39;&#39; gdzie pokazal jaki on to niezalezny i na wizji o tym, ze pomimo sprzeciwu Prokuratury bedzie rozprawa o uchwalach, ktore nie naleza do kompetencjie TK. Do tego te jego osmieszenie przez Piaseckiego, czemu nie protestowal w komisji o Art. umozliwiajacy PO wybor kolejnych 2 osob, choc siedzial i byl tam obecny.

I do tego najwieksze klamstwo, ze wladza sadownicza pisze ustawy . Jest trojpodzial wladzy, a on sobie ludzi za debili ma.

A i jeszcze, czyli wedlug Ciebie lepiej jak nowy rzad obejmie wladze w Polsce, ale we wszystkich urzedach , ktore sa wazne do wykonywania ustaw itd. zasiadali ludzie z PO , ktorzy wszystko beda blokowac tak jak to mial robic TK ? Przeciez to jest normalne, ze na miejsce osoby ktora tylko by przeszkadzala i zarzadzala na korzysc PO , przyjdzie osoba, ktora bedzie dzialac zgodnie z rozkazami nowej wladzy ?

Najlepszy przyklad to wczorajsze zachowanie tego smiesznego Plk. ktory osmieszyl cale Wojsko i do tego w raz z GW wpuscil na zachod takie falszywe informacje, ze sa one teraz w kazdych mediach. Tylko mu podziekowac i GW, mam nadzieje ze ona upadnie i bedzie spokoj z takimi manipulacjami jakie tam sa zawarte.

Zreszta jak czlowiek mozna nie miec honoru i okupywac urzad tylko po to by miec te 20tys i potem jako pierwsze co to leciec do Olejnik i sie tam zalic, jako osoby pracujaca w kontrwywiadzie ?

Oklaski naleza sie tez Siemoniakowi, ktory jako byly Minister MON nawet nie wie , ze ta jednostka NIE nalezy do NATO, a w mediach mowi o ataku na NATO ;)

Tutaj tekst czym miala zajmowac sie ta jednostka :
http://kulisy24.com/polityka/krakowska-szkola-kontrwywiadu

Dopoki PiS (mowil nawet o tym Kukiz) nie naprawia mediow i przekazu to lemingi beda widziec swoje, a Gowno Prawda bedzie dalej puszczac w swiat maliny, bo maja dziennikarzy prawie w kazdej zachodnim dzienniku, ktory bedzie to gowne publikowac.:]

martinus 491

martinus

Użytkownik
Nie tylko kandydat na RPO, ale tez kandydat na ministra Sprawiedliwosci w 2005, gdyby PO wygralo.
Czyli byłby kandydatem wspólnym z PiS-em, bo przecież przed wyborami wszyscy mówili o Popisie.
A i jeszcze, czyli wedlug Ciebie lepiej jak nowy rzad obejmie wladze w Polsce, ale we wszystkich urzedach , ktore sa wazne do wykonywania ustaw itd. zasiadali ludzie z PO , ktorzy wszystko beda blokowac tak jak to mial robic TK ? Przeciez to jest normalne, ze na miejsce osoby ktora tylko by przeszkadzala i zarzadzala na korzysc PO , przyjdzie osoba, ktora bedzie dzialac zgodnie z rozkazami nowej wladzy ?
Dlatego też mamy dwa rodzaje stanowisk. Jedna grupa to nominacje typowo polityczne - ministrowie, wiceministrowie, szefowie departamentów itp. I to jest oczywiste, że nowa władza ma prawo nominować na to stanowisko swoich ludzi, osoby do których ma zaufanie. Dlatego nie mam żadnej pretensji, że np szefem MON jest Macierewicz. Ma prawo nim być i tak jak każdy inny minister powinien być rozliczany tylko i wyłącznie na podstawie własnych dokonań.
Jest też druga grupa stanowisk, nazwijmy je eksperckimi czy technicznymi. I tutaj mamy dwa podejścia:
Pierwsze zakłada, że traktujemy państwo jak własny folwark i rozmaite spółki skarbu państwa, rady nadzorcze to łup, który przysługuje zwycięskiej partii, swoiste świetnie płatne synekury. Jest to sposób w jaki traktują to państwo od 25 lat wszystkie zwycięskie partie. Jest to też sposób, który przez 8 lat przebywania w opozycji konsekwentnie PiS krytykował PO. Problem polega na tym, że gdy sami doszli do władzy to robią to samo. Ja się na to nie godzę - Ty, sam sobie rozstrzygnij.
Jest też druga opcja - propaństwowa. Na stanowiska techniczne mianujemy ekspertów. Ludzi, których główną zaletą nie ma być wierność wobec obozu rządzącego a umiejętności i wiedza. Ta opcja naszym elitom politycznym, wszystkim elitom politycznym, jest całkowicie obca.
Dopoki PiS (mowil nawet o tym Kukiz) nie naprawia mediow i przekazu to lemingi beda widziec swoje
To jest znowu sposób myślenia na zasadzie usuńmy jedną gangsterkę a zainstalujmy własną. Sposób myślenia mi całkowicie obcy. A jakie jest rozwiązanie? Akurat w przypadku mediów publicznych bardzo proste. Jak najszybciej sprywatyzować, media publiczne publiczne są tylko z nazwy a w rzeczywistości są właśnie jednym z takich łupów zwycięskiej partii. Im mniej takich łupów będzie tym nam wszystkim będzie się żyło lepiej.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
albo piszesz o kogo chodzi itd albo w ogóle bo ja też mogę dużo rzeczy pisać że się dowiedziałem a ile jest w tym prawdy?

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
To jest znowu sposób myślenia na zasadzie usuńmy jedną gangsterkę a zainstalujmy własną. Sposób myślenia mi całkowicie obcy. A jakie jest rozwiązanie? Akurat w przypadku mediów publicznych bardzo proste. Jak najszybciej sprywatyzować, media publiczne publiczne są tylko z nazwy a w rzeczywistości są właśnie jednym z takich łupów zwycięskiej partii. Im mniej takich łupów będzie tym nam wszystkim będzie się żyło lepiej.
No wlasnie nie, nie chodzi o instalacje zadnych gangsterek tylko o wyczysczenie publicznych mediow. Widziales jaki material ostatnio zrobila Szanowna P. Lewicka do Wiadomosci TVP ? Albo Pan Sobieniowski o wystepie Dudy w TVN ?
O ile TVN moze sobie robic co chce, bo jest prywatna telewizja, o tyle media publiczne finansowane przez nas i panstwo nie ma prawa manipulowac ludzmi. Wystarczy obejrzec sobie materialy Pani Lewickiej albo jej wywiady z Politykiem PiS, a potem dla porownania z politykiem PO.
Przeciez z tymi mediami nie chodzi o to by usadzic swoich, tylko o to by Ci ktorzy sa wykonywali swoja prace, a nie robili propagande.
Wystarczy obejrzec/znaczy nie bylo co / materialy w TVP o zagranicznych wizytach Dudy , czy to w Chinach czy w Ukrainie. Zadnych wzmianek niczego, jedyny material to ten w TVN, ze sie prawie wyjebal i ze dzieci powiedzialy Holland a nie Poland. Ot rzetelne media, dalej wczorajsza afera wszystkie media podaja dalej falszywa informacje z GW, ze Macierewicz atakuje NATO, a tak na serio to byl to Polski urzad bez zadne akredytacji przy NATO, ale tego widz w TVP/TVN sie nie dowie i o to chodzi.
Nie potrzeba nowych dziennikarzy, ktorzy beda lizac dupe PiSowi itd. Wystarczy, ze wyje*** sie tych ktorzy manipuluja jak za PRL a reszta bedzie wykonwac swoja prace.
Rymanowski, Gawryluk, Ziemiec jakos oni nie kwicza i sie nie boja, a czemu ? Bo nie manipuluja i wykonuja swoja prace, tak samo Serafin ktora ma dostac program zamiast Lisa. Ot wystarczy pracowac i wykonywac swoj zawod i nie ma czego sie bac.
Media publiczne nie sa ,,lupem zwycieskiej partii&#39;&#39; media publiczne w Polsce sa lupem PO i WSI i tutaj nie ma nawet innej opcji. Wystarczy obejrzec pompowanie Petru: W Listopadzie wiecej byl pokazywany niz Duda.
Nawet sam Lis przyznal, ze oni sa tylko dla PO i jego wielki i slynny cytat: ,, 05-07 opozycja byla slaba i dlatego media musialy przejac te role &#39;&#39;

martinus 491

martinus

Użytkownik
albo piszesz o kogo chodzi itd albo w ogóle bo ja też mogę dużo rzeczy pisać że się dowiedziałem a ile jest w tym prawdy?
Szefem Rady Nadzorczej Agencji Mienia Wojskowego został Paweł Kurtyka. Lat 26, o ile ma skończony licencjat z z archeologii, magisterskich pomimo prób nie zrobił, żadnego doświadczenia w biznesie, żadnego doświadczenia i żadnych związków z funkcjonowaniem wojska. Atuty: Znane nazwisko. Oczywiście to tylko przykład z góry, bo w między czasie wymieciono praktycznie całą Radę Nadzorczą.
O Jasińskim pisać chyba nie ma sensu, bo ta nominacja jest tak kuriozalna, że jakakolwiek próba jej usprawiedliwiania będzie równała się jedynie ze śmiesznością. Ale tak jak wspominałem wcześniej takie nominacje jak Jasiński czy pewnie w najbliższym czasie na szefa PZU to tylko wierzchołek, zarezerwowany dla najbliższego grona, wierzchołek warty kilkaset tysięcy złotych za miesiąc pracy. Na spodzie tej piramidy są synekury o pensjach kilku tysięcy złotych dostępne dla dużo szerszego grona &quot;działaczy&quot; Wystarczy?
No wlasnie nie, nie chodzi o instalacje zadnych gangsterek tylko o wyczysczenie publicznych mediow. Widziales jaki material ostatnio zrobila Szanowna P. Lewicka do Wiadomosci TVP ? Albo Pan Sobieniowski o wystepie Dudy w TVN ?
O ile TVN moze sobie robic co chce, bo jest prywatna telewizja, o tyle media publiczne finansowane przez nas i panstwo nie ma prawa manipulowac ludzmi. Wystarczy obejrzec sobie materialy Pani Lewickiej albo jej wywiady z Politykiem PiS, a potem dla porownania z politykiem PO.
Dlatego niech Lewicka robi sobie takie materiały dla prywatnej telewizji za pieniądze prywatne. Ja nie mam najmniejszej ochoty płacić z własnych podatków tak za działalność Lewickiej, Kraśki i Lisa jak i Pereiry i Wybranowskiego.
A Pan Sobieniowski może sobie robić materiał jaki mu się podoba, bo jest zatrudniony w telewizji prywatnej. Tak jak materiał jaki im się podoba mogą robić w Trwam i TV Republika.
Przeciez z tymi mediami nie chodzi o to by usadzic swoich, tylko o to by Ci ktorzy sa wykonywali swoja prace, a nie robili propagande.
Praktyka pokazuje, że skoro są na utrzymaniu państwa to będą ją robić. Dlatego w dzisiejszych czasach nie ma żadnego argumentu za utrzymaniem telewizji publicznej. Chyba, że jakieś tematyczne kanały typu TVP Kultura czy TVP Historia, które ściśle powinny realizować misję przynależną telewizji publicznej.
Media publiczne nie sa ,,lupem zwycieskiej partii&#39;&#39; media publiczne w Polsce sa lupem PO i WSI i tutaj nie ma nawet innej opcji. Wystarczy obejrzec pompowanie Petru: W Listopadzie wiecej byl pokazywany niz Duda.
PO rządziła 8 lat, więc w chwili obecnej skład publicznej jest ewidentnie proPoowski. Za parę miesięcy będzie propisowski. I to jest to co nazywam dzieleniem łupów i zamianą jednej gangsterki w drugą.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Nie wystarczy bo niby jak chcesz weryfikować ktoś się nadaje a kto nie? bo za młody,bo znane nazwisko,bo śmieszny itd
Każda partia ustawia swoich na stanowiskach w każdym kraju na świecie są takie sytuacje i zwykły człowiek nie ma na to wpływu życie

blady9mks 154

blady9mks

Użytkownik
PO rządziła 8 lat, więc w chwili obecnej skład publicznej jest ewidentnie proPoowski. Za parę miesięcy będzie propisowski. I to jest to co nazywam dzieleniem łupów i zamianą jednej gangsterki w drugą.
Zobaczymy, czas pokaze, nie wiem co bedzie za pol roku. Ciezko powiedziec co bedzie za tydzien, czy PO szybciej skorzysta z ustawy 1066 itd. ;)
Ale no ciezko bedzie miec kraj bez publicznych mediow. Co do idei smych kanalow tematycznych nie jest najgorsza, ale trzeba tez kanalow, w ktorym obywatel jest informowany itd.
Jak dla mnie publiczna to tylko tak jak teraz TVP1 TVP2, bez programow publicystycznych, zwykle wiadomosci na podstawie depesz i tyle. A jak ktos chce robic jakies programy publicystyczne itd. to prosze za prywatny hajs.

martinus 491

martinus

Użytkownik
Nie wystarczy bo niby jak chcesz weryfikować ktoś się nadaje a kto nie?
To akurat dosyć proste. Patrzę na jego kompetencję, doświadczenie, wiedzę. Facet nie miał nigdy nic wspólnego z wojskiem, nie miał żadnego doświadczenia ani w pracy w agencji wojskowej ani w innej tego typu ani nawet nie ma żadnego wykształcenia powiązanego z zajmowanym stanowiskiem. Ma za to dobre relacje z szefem MON.
Każda partia ustawia swoich na stanowiskach w każdym kraju na świecie są takie sytuacje i zwykły człowiek nie ma na to wpływu życie
Jeśli chcemy czerpać wzorce z krajów do których standardów życia nam daleko to oczywiste jest jak już pisałem nominowane własnych ludzi na stanowiska polityczne. Szef rady nadzorczej agencji mienia wojskowego nie jest nominacją partyjną a techniczną, chyba, że przyjmiemy, że to klasyczna synekura co w sumie niewiele zmienia. A nominacja na stanowiska techniczne własnych ludzi, zwłaszcza bez kwalifikacji, zbliża nas raczej do republik bananowych.
Ale no ciezko bedzie miec kraj bez publicznych mediow. Co do idei smych kanalow tematycznych nie jest najgorsza, ale trzeba tez kanalow, w ktorym obywatel jest informowany itd.
Telewizja publiczna już dawno stała się groteską. W obecnych czasach gdy dostęp do informacji jest rzeczą powszechną telewizja publiczna jest kompletnie zbędna.
Jak dla mnie publiczna to tylko tak jak teraz TVP1 TVP2, bez programow publicystycznych,
Można tak się umówić tylko po co na taką telewizję łożyć kasę?

Do góry Bottom