>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Bieżące wydarzenia, newsy, komentarze

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Tak jak pisałem rano. Sprawa jest prosta. Wlk. Brytania, Francja i USA powinny wysłać konwencjonalne wojsko do krajów opanowanych przez ISIS. Środki militarne i logistyczne posiadają takie, że zmietli by z powierzchni ziemi ISIS. Kiedy Bin Laden zaatakował WTC, USA zajęły Afganistan i Irak, żeby go schwytać. Taka była reakcja USA, a teraz taka powinna być reakcja Europy bo Francja została zaatakowana na własnym terenie. ISIS przekroczyło pewną linię i słuszne uwagi o przyjaciołach USA jak Arabia Saudyjska nie powinny mieć już żadnego znaczenia. I też uważam, że Baaszar czy Kadafii może łamali prawa człowieka u siebie, ale nie podkładali bomb w Paryżu i to była głupota popieranie ich przeciwników bo jakoś to kontrolowali. No ale mamy co mamy i należy podjąć już radykalne kroki czyli:
1. Wojna i spacyfikowanie terenów zajętych przez ISIS
2. Wydalenie tam z Europy wszystkich niezasymilowanych i oczywiście nie wpuszczenie nowych
3. Całkowite odgrodzenie się UE od reszty łącznie z drutem kolczastym, murami i wojskiem na ulicach.
To wszystko zapewni spokój i na to wszystko stać tak finansowo jak i militarnie UE. Co najciekawsze Putin sam już zaczął, za co oczywiście jest krytykowany.
Wielki &quot;znawca&quot; polityki międzynarodowej i konfliktów niejaki Adamo - spec od wszystkiego chce wysyłać wojska NATO do Syrii i Iraku, nie wie tylko, że wojska, które mogłyby walczyć z isis tam są od wielu lat tylko nie są one wspierane przez państwa NATO. Tacy Kurdowie mogliby skutecznie osłabić pozycję isis gdyby usa nie płaszczyło się przed taką Turcją i jej fuhrerem Erdoganem, wychodzi NATO, że Turcja ma silniejszą pozycję w NATO aniżeli takie usa czy uk.
Szkoda, że jedyne co potrafisz to ciągle się kłócić. Nie jestem znawcą od wszystkiego tylko takim samym dyskutantem jak ty. Oczywiście każdy walczący z ISIS również powinien być wspierany, to jest oczywistość, ale Kurdowie sobie sami nie poradzą z ISIS. Po wczorajszej nocy te układy USA z Turcją czy Arabią Saudyjską powinny przestać mieć znaczenie.

P 276

pwlib

Użytkownik
Szkoda, że jedyne co potrafisz to ciągle się kłócić. Nie jestem znawcą od wszystkiego tylko takim samym dyskutantem jak ty. Oczywiście każdy walczący z ISIS również powinien być wspierany, to jest oczywistość, ale Kurdowie sobie sami nie poradzą z ISIS. Po wczorajszej nocy te układy USA z Turcją czy Arabią Saudyjską powinny przestać mieć znaczenie.

Tak. Poradziłaby sobie z pewnością Syryjska Armia Arabska, ale twoja Francja nie chce słyszeć o utrzymaniu władzy przez Asada i wspiera tzw. umiarkowanych rebeliantów czyli front al nusra, armię mudżahedinów, front islamski, islamską partię turkiestanu i tak dalej i tak dalej nazywając ich bojownikami o wolność. Zasilają oni później w wielkim stopniu isis.

Jedynym słusznym i skutecznym rozwiązaniem konfliktu w SYRII JEST WSPIERANIE, DOZBRAJANIE armii Asada- robi to Rosja, Iran, Irak czy Hezbollah- nie robi zachód, dlatego teraz ma to co ma.

Dozbrajać do tego Kurdów, zmarginalizować pozycję arabii, zagrozić wykluczeniem Turcji z nato i żadnych wojsk nie trzeba tam wysyłać. Armia Asada mimo, że wykrwawiona z nowymi środkami szybko zwalczyłaby ten wahhabistyczny worek gówna.

carlic 101

carlic

Użytkownik
ależ idiota z Ciebie Adam00 czy jak ci tam ???? poczytaj trochę o co chodziło w Iraku(ropa) Libia (złoty dinar,który chciał wprowadzić Kadafi do obiegu i jaki socjal zapewniał swoim krajanom) który był poważnym zagrożeniem dla dolara bo oparty był na złocie i czemu moment w którym wbija się samolot w Pentagon (jeden z najlepiej strzeżonych obiektów w USA) nie został nagrany bo wszystkie kamery w czasie ataku oprócz jednej (po kilku dniach film został opublikowany) zostały wyłączone i samolot lecąc parę metrów nad ziemią przebił się niczym pocisk przebijając wszystkie kondygnacje budynku jakby nim był ? Łykasz cała papkę medialną którą ślą media mainstrimowe jak pelikan albo gęś karmiona sztucznie a trzeba być otwartym na świat obejrzyj ten film i pamiętaj że politycy częstą kłamią aby uzyskać cel i ofiary się nie liczą https://www.youtube.com/watch?v=3wkUpr6y3FA

P 276

pwlib

Użytkownik
Adamo to jeden z tych który np. wyklucza udział osób innych aniżeli Lee Harvey Oswald w zamachu na Kennedyego a osoby, które uważają inaczej nazywa zwolennikami teorii spiskowych tudzież macierewiczami.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Tak. Poradziłaby sobie z pewnością Syryjska Armia Arabska, ale twoja Francja nie chce słyszeć o utrzymaniu władzy przez Asada i wspiera tzw. umiarkowanych rebeliantów czyli front al nusra, armię mudżahedinów, front islamski, islamską partię turkiestanu i tak dalej i tak dalej nazywając ich bojownikami o wolność. Zasilają oni później w wielkim stopniu isis.
Jedynym słusznym i skutecznym rozwiązaniem konfliktu w SYRII JEST WSPIERANIE, DOZBRAJANIE armii Asada- robi to Rosja, Iran, Irak czy Hezbollah- nie robi zachód, dlatego teraz ma to co ma.
Dozbrajać do tego Kurdów, zmarginalizować pozycję arabii, zagrozić wykluczeniem Turcji z nato i żadnych wojsk nie trzeba tam wysyłać. Armia Asada mimo, że wykrwawiona z nowymi środkami szybko zwalczyłaby ten wahhabistyczny worek gówna.
Ale kłócisz się ze mną dla zasady ? Nie rozumiesz człowieku, że w jednych kwestiach się z tobą nie zgadzałem, ale w tej zgadzam ? Mam wrażenie, że traktujesz dyskusję ze mną bardzo osobiście i za wszelką cenę chcesz sporu tam gdzie go nie ma. Kolego wyluzuj ???? Ze wszystkim co wyżej napisałeś się w pełni zgadzam. Sam pisałem od wczorajszej nocy, że na zasadzie mniejszego zła trzeba odpuścić Asadowi i go poprzeć bo lepszy Asad nawet który łamie u siebie prawa człowieka, ale trzyma fanatyków za mordę niż bomby w Europie. Jeśli uważasz, że Kurdowie i Asad by sobie poradzili z ISIS to tym lepiej jak by nie trzeba było wysyłać wojsk z Europy bo by ogarnęli problem ISIS własnymi siłami. I też uważam, że Putin dobrze robi. Tak więc nie ma tu sporu. Można by więc jak piszesz pomóc Kurdom i Asadowi, a jak by było za mało wysłać wojsko. W każdym razie chodzi mi o ten właśnie kierunek.
Na tym polega normalna dyskusja - w jednych kwestiach się zgadzam w innych nie, ale nie nie neguję tego co piszesz, tylko dlatego, że to ty napisałeś. Bo to by było mało konstruktywne i dziecinne.
Adamo to jeden z tych który np. wyklucza udział osób innych aniżeli Lee Harvey Oswald w zamachu na Kennedyego a osoby, które uważają inaczej nazywa zwolennikami teorii spiskowych tudzież macierewiczami.
Co do zamachu na Kenediego, tego, że Presley i Michael Jackson naprawdę żyją oraz tego, że WTC rozwalił Mosad nigdy nic tu nie pisałem ???? O Oswaldzie jednak, jak chcesz znać moje zdanie myślę, że zamachu dokonały jakieś służby. Nie jestem tylko przekonany tylko czy GRU czy CIA ????
Nie wszystkie teorie spiskowe są nieuprawnione i głupie, część może być prawdą.

P 276

pwlib

Użytkownik
Problem w tym, że Francja i inne państwa nie widzą szans współpracy z Zachodem gdyż uważają błędnie, że nie wszyscy tzw. rebelianci to terroryści a bojownicy o wolność. Rację w tym względzie ma prezydent Asad. Nie ma w Syrii żadnych umiarkowanych rebeliantów. Każda frakcja w mniejszym lub większym stopniu nie chce świeckiego państwa.
Coś czuję, że nie zawsze miałeś takie zdanie nt. wspierania Asada, widać to chociażby po tym jak piszesz o Asadzie &quot;mniejsze zło&quot; Asad i jemu podobni nie jest żadnym złem a WYBAWIENIEM w regionie. tamtejsze społeczności nie miały, nie mają i nigdy nie będą miały demokracji bo nie rozumieją jej zasad gdyż nigdy tam ona nie występowała. Chore państewko nie mające nawet 300 lat chce uczyć demokracji w państwach które ludność zamieszkuje od kilku tysięcy lat.
Poza tym: nie można się zgodzić na interwencję państw NATO w regionie gdyż znając życie będą w takiej misji musiały uczestniczyć wszystkie państwa sojuszu w tym Polska a ja się na to NIE GODZĘ, ŻE MAMY UCZESTNICZYĆ W NIE SWOJEJ WOJNY, DOŚĆ JUŻ WOJEN ZA INNE PAŃSTWA. isis i innych dżihadystów muszą pokonać inni muzułmanie tudzież arabowie czy kurdowie gdyż wahhabitom zabraknie wtedy argumentu, że atakuje ich zgniły zachód i nie będą mogli argumentować swoich ataków. Dlatego trzeba dozbrajać i współpracować z prezydentem Syrii.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
To jest oczywista oczywistość, że wprowadzanie demokracji w takich krajach jak Afganistan czy Syria nigdy się nie powiedzie bo uwarunkowania społeczno-kulturowo-cywilizacyjno-religijne są zupełnie inne od naszego systemu wartości. Wybór jest tylko czy za mordę mają trzymać władze świeckie (Hussain, Asad, Kadafi) czy fanatycy (ISIS, Alkaida). Pozostaje jeszcze możliwość nadzoru jak Izrael-Palestyna. Pisząc o Asadzie i zasadzie mniejszego zła miałem na myśli, że i on ma swoje za uszami, jak uderzenie w ludność cywilną, nie przestrzeganie praw człowieka, ale jak pisałem wyżej inaczej nie można tam rządzić i nie można przystawiać naszych norm do tamtych zachowań.
Co do kwestii na linii Asad - opozycja nie miałem właściwie żadnego zdania. Jestem jednak skłonny się z tobą zgodzić, że absolutnie wszystkie partie czy ruchy oparte o Koran mogą prędzej czy później się zradykalizować i jedynym wyjście jest wspieranie świeckich rządów - jaka Asada. USA wspierając wiosnę ludów w tamtych krajach popełniło wielki błąd, ale ja sam wtedy rzeczywiście wierzyłem, że te ruchy opozycyjne są demokratyczne. A teraz mamy ISIS, które z każdą minutą rośnie w siłę, a z Syrii i Iraku uciekają setki tysięcy ludzi czego nigdy w czasie status-quo jak rządzili starzy przywódcy: Husain, Kadafii; nie było. Oczywiście może też chodzić o ropę i to, że USA popierając tą opozycję przeciw Asadowi liczy na profity potem, ale włączył się do gry Putin, który chce to samo uzyskać z Asadem. Tym nie mniej pozostaje dla nas - Europy kwestia problemu ISIS i tego co i ja i ty piszesz, że ta &quot;opozycja&quot; prędzej czy później może się zradykalizować o ile już nie jest związana z ISIS i oszukuje USA. W tym sporze rację ma Putin.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Bardzo się myliłem swojego czasu, na samym początku kiedy była afera z uchodźcami i pisałem że należy ich przyjmować i służby dobrze ich sprawdzą. Jak podają media 2 z terrorystów przedostało się z Grecji na fali uchodźców w październiku. W tym układzie okazuje się, że służby sobie całkowicie z tym nie radzą i pojawia się pytanie ilu już się dostało na teren UE. Może jednak ofiara tych ludzi którzy polegli w Paryżu nie pójdzie na marne i UE przestanie mówić o ich przyjmowaniu, a zacznie budować zasieki. W tym sporze prawica miała 100% racji. Jeśli służby kompletnie sobie nie radzą z weryfikacją to bardzo mi przykro, ale nie wolno nam wpuszczać nikogo. Ciekawe co teraz będzie mówiła Merkel.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Bardzo się myliłem swojego czasu, na samym początku kiedy była afera z uchodźcami i pisałem że należy ich przyjmować i służby dobrze ich sprawdzą. Jak podają media 2 z terrorystów przedostało się z Grecji na fali uchodźców w październiku. W tym układzie okazuje się, że służby sobie całkowicie z tym nie radzą i pojawia się pytanie ilu już się dostało na teren UE. Może jednak ofiara tych ludzi którzy polegli w Paryżu nie pójdzie na marne i UE przestanie mówić o ich przyjmowaniu, a zacznie budować zasieki. W tym sporze prawica miała 100% racji. Jeśli służby kompletnie sobie nie radzą z weryfikacją to bardzo mi przykro, ale nie wolno nam wpuszczać nikogo. Ciekawe co teraz będzie mówiła Merkel.
Jak to co? &#39;&#39;Bede dalej stala na strazy swietego prawa do azylu! Nie mozna utozsamiac terrorystow z uchodcami! A w miedzyczasie zaaprobuje ustawe pakujaca do pudla na 120 dni ludzi krytykujacych uchodzcow&#39;&#39;

Merkel juz nie podpada pod Trybunal Stanu, tylko kwalifikuje sie do nowych Procesow Norymberskich.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Zdaniem orientalisty, prof. Piotra Balcerowicza, sytuacja w ogóle się nie zmieniła. Zdaniem gościa programu nie wolno mieszać problemu uchodźców i problemu terroryzmu. - To są zupełnie inne wątki - dodaje profesor. - To jest absurdalny argument, żeby Państwo Islamskie wysyłało swoich bojowników - najpierw tratwami do Grecji, a potem pieszo przez Europę z karabinami pod pachą i organizowali zamachy.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nadkom-Dariusz-Loranty-weryfikacja-uchodzcow-zakrawa-na-parodie,wid,17974270,wiadomosc.html?ticaid=115f25
Nie rozumiem. PRZECIEŻ WŁAŚNIE TO ZROBIŁO. On zaprzecza już faktowi dokonanemu.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Adamo to jest właśnie ta ich lewacka logika, Piotr Balcerowicz to brat Leszka.
TVP Info wczoraj dało popis po całości jeśli chodzi o lewackich gości, nie było ani jednego (oprócz pana Szewko, ten Pan mimo lewicowych poglądów, to zachowuje trzeźwy umysł i doskonale przedstawia sytuację z uchodźcami/imigrantami) który miałby inne zdanie niż to że &quot;uchodźcy są spoko, trzeba ich przyjmować bo to nie oni zrobili ten zamach i wzbogacą nas kulturowo&quot;. Właśnie przez takich durni Europa zginie, tak jak zginęła już Francja. Dla nich nie ma już ratunku ten kraj jest już stracony.

N 31

nocoty

Użytkownik
Coś czuję, że to początek dżihadu, takiego prawdziwego, a nie jak do tej pory zamach raz na kilka lat i względny spokój w tej kwestii. Zamachy mogą stać się codziennością. Wystarczy spojrzeć na suche statystyki: w tym roku przybyło 1,2 mln uchodźców, z czego wg raportu UNHCR 75% to mężczyźni w wieku 16-50 r.ż. co teoretycznie daje około 900 tys. osób, liczę, że wszyscy to muzułmanie bo chrześcijan tak na prawdę w tej liczbie może jest 5%. Jeśli nawet co dwudziesty (a coś mi się wydaje, że jest to większy odsetek) ma złe zamiary, daje nam to co najmniej 40 tys terrorystów. Do tego dochodzą osoby podatne na radykalizację, czyli załóżmy że już teraz na europejskiej ziemii znajduje się potencjalnie 100 tys. terrorystów. Częste zamachy spowodują zaostrzenie polityki wobec muzułmanów, co automatycznie spowoduje gwałtowne zamieszki w połączeniu z kolejnymi zamachami oraz zjednoczeniem się całego europejskiego islamu przeciwko chrześcijanom. Wtedy nie będzie już podziału na umiarkowanych, pokojowych i radykalnych muslimów. Wtedy wszyscy poczują braterstwo krwi, obowiązek walki o religię. Przy kilkunastu milionach muzułmanów, którzy już teraz są w europie spowoduje to podpalenie większości miast na zachodzie. Jednym słowem mamy przejebane.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Takie zamachy jak ten we Francji mogłyby się odbywać nawet co tydzień, a i tak europejskie lewactwo niczego nie zrobi, niczego nie zrozumie i dalej będzie gadać swoje idiotyzmy. Od 2 dni oglądam co się dzieje w TV i to co gada większość tych &quot;mondrych&quot; głów przechodzi już granice głupoty. Dowiedziałem się m. in., że:
- muzułmanie są fajni, bo wzbogacają kulturowo Europę,
- Europejczycy mogą się wiele nauczyć od muzułmanów,
- uchodźców nie można łączyć z zamachowcami
- musimy przyjmować biednych uchodźców
- to Europejczycy są winni zamachów, bo nie lubią imigrantów
- największą winę ponoszą środowiska prawicowe, bo to one przede wszystkim opowiadają się przeciwko imigrantom
- te zamachy to tam chvj, największym zagrożeniem Europy jest właśnie prawica, bo teraz te zamachy będzie wykorzystywać jako argument przeciwko uchodźcom
- zamachowcom tak naprawdę powinno się współczuć, bo zrobili to z braku akceptacji przez Europejczyków.

Generalnie jedno wielkie pierdolenie, aż uszy bolały i oczy wychodziły z orbit jak się tego słuchało. Muslimy mogą sobie robić co chcą, a lewactwo będzie ich zawsze broniło. I to właśnie lewactwo i ich polityka multikulti są współwinne tym zamachom. Oczywiście zaczyna się jak zwykle odwracanie kota ogonem i rzucanie oskarżeń na innych, czyli w tym wypadku na prawicę, co po prostu nie wiem już jak skomentować. Jak już się zdarzy taka tragedia jak ta we Francji to Europa jedyne co potrafi zrobić, to wyrazić swoje oburzenie. Dobrze to podsumował Ziemkiewicz:

Ja się cieszę, że żyję w takim kraju jak Polska. Wiadomo, że kolorowo tu nie jest, szczególnie po 8 latach grabienia Polaków i robienia z tego kraju burdelu w wykonaniu PO. Jednak na plus jest to, ze Polska to kraj monokulturowy i monoetniczny. Nie ma u nas mniejszości narodowych, a społeczeństwo jest niechętne w stosunku do imigrantów. Do tego dochodzi jeszcze słaby socjal i to powoduje, że zaraza muslimska nas jak na razie omija. A Zachód niech umiera, sami sobie zgotowali ten los i umierają na własne życzenie. Teraz z nas się śmieją w Europie, że jesteśmy nietolerancyjni i ksenofobiczni - ja bym to raczej nazwał zdrowym rozsądkiem, logicznym myśleniem i umiejętnością przewidywania, a nie ksenofobią. Teraz z nas się śmieją, a za 20 lat to my będziemy się śmiać z Francuzów czy Niemców jak im muzułmanie legalnie i demokratycznie przejmą władzę i wprowadzą swoje prawo. Wtedy dopiero będą mieć piekło.

Jeszcze parę zdań, które kieruję do Adamo. Po raz kolejny śmiać mi się chce z ciebie. Co, dalej chcesz przyjmować uchodźców pod swoim dachem? Czy w końcu zmądrzałeś? Nie tak dawno byłeś wielkim zwolennikiem przyjmowania uchodźców. Wszyscy tutaj przedstawialiśmy dziesiątki argumentów przeciwko imigrantom, a ty w odpowiedzi tylko powtarzałeś jak mantra papkę, którą serwowały media. Nazywałeś nas ksenofobami i pisałeś, że jesteśmy nietolerancyjni. I co się okazało? To my mieliśmy rację, bo jednym z argumentów przeciwko imigrantom było właśnie to, że do Europy przedostaną się terroryści ISIS. Jak się okazało, wśród zamachowców byli też uchodźcy. Teraz już jesteś mądry po fakcie i robisz tutaj z siebie największego bojownika z islamem, chcesz wydalania muzułmanów z Europy, budowania murów, a nawet wojny z ISIS. Trzeba było dopiero tragedii, żebyś w końcu przejrzał na oczy. Na przyszłość dobra rada, używaj mózgu i myśl samodzielnie, a nie powielaj to co ci wmówią media.

V 1,1K

viren

Użytkownik
te zamachy t orobota sluzb specjalnych ktore dzialaja na zlecenie rzadow i chca utrzymac wydatki na zbrojenia, itp. Dziecinnie prosta spraswa.
Komus tez zalezy zeby sklocic Arasbow z Europa i ten ktos ma wysoko postawionych europejskich politykow ktorzy robia mu loda jak MErkel czy Tusk
Te same sily rozwalily WTC za pomoca kontrolowanego wyburenia. Kazdy kto widzial wiezowiec nie w telewizji doskonale wie mze nawet 100 samolotow nie jest w stanie zawalic takiego budynku. I kazdy inzynier wam to powie. Byly ppodlozone ladunki wybuchowe, kontrolowane wyburzenie w WTC

M 176

michal93

Użytkownik
tak jak Dawid pisał Francja jest stracona pełzająca islamizacja +demografia tego kraju doprowadzi do pierwszego na zachodzie Europy państwa islamskiego w przeciągu kilku dekad , problemem w tym wszystkim jest to ,że Francuzi posiadają bombę atomową

P 276

pwlib

Użytkownik
To jest oczywista oczywistość, że wprowadzanie demokracji w takich krajach jak Afganistan czy Syria nigdy się nie powiedzie bo uwarunkowania społeczno-kulturowo-cywilizacyjno-religijne są zupełnie inne od naszego systemu wartości. Wybór jest tylko czy za mordę mają trzymać władze świeckie (Hussain, Asad, Kadafi) czy fanatycy (ISIS, Alkaida). Pozostaje jeszcze możliwość nadzoru jak Izrael-Palestyna. Pisząc o Asadzie i zasadzie mniejszego zła miałem na myśli, że i on ma swoje za uszami, jak uderzenie w ludność cywilną, nie przestrzeganie praw człowieka, ale jak pisałem wyżej inaczej nie można tam rządzić i nie można przystawiać naszych norm do tamtych zachowań.

Co do kwestii na linii Asad - opozycja nie miałem właściwie żadnego zdania. Jestem jednak skłonny się z tobą zgodzić, że absolutnie wszystkie partie czy ruchy oparte o Koran mogą prędzej czy później się zradykalizować i jedynym wyjście jest wspieranie świeckich rządów - jaka Asada. USA wspierając wiosnę ludów w tamtych krajach popełniło wielki błąd, ale ja sam wtedy rzeczywiście wierzyłem, że te ruchy opozycyjne są demokratyczne. A teraz mamy ISIS, które z każdą minutą rośnie w siłę, a z Syrii i Iraku uciekają setki tysięcy ludzi czego nigdy w czasie status-quo jak rządzili starzy przywódcy: Husain, Kadafii; nie było. Oczywiście może też chodzić o ropę i to, że USA popierając tą opozycję przeciw Asadowi liczy na profity potem, ale włączył się do gry Putin, który chce to samo uzyskać z Asadem. Tym nie mniej pozostaje dla nas - Europy kwestia problemu ISIS i tego co i ja i ty piszesz, że ta &quot;opozycja&quot; prędzej czy później może się zradykalizować o ile już nie jest związana z ISIS i oszukuje USA. W tym sporze rację ma Putin.

Nie da się wprowadzić demokracji a jednocześnie wierzyłeś w ruchy demokratyczne?!

Do góry Bottom