carlic
Użytkownik
Świetne wytłumaczenie tego, o co chodzi w wojnie domowej w Syrii https://www.facebook.com/ezraklein/videos/10153737513773410/?fref=nf
Wczoraj w tak znienawidzonym przez ciebie TVN24 w Faktach po faktach był były oficer wywiadu (a ja myślę, że obecny), współpracownik WSI i ABW i widać, że facet to z krwi i kości osoba ze służb specjalnych - wywiadu lub kontrwywiadu mówił dokładnie to co ty. Gratuluję więc dobrego rozeznania tematu. Więc powiedział, że nie trzeba tam wysyłać żadnych wojsk tylko wzmocnić już istniejące grupy jak: Kurdów, armię iracką, Asada itd i w ciągu pół roku nie będzie problemu z ISIS. Na pytanie dziennikarki o Turcję i Kurdów stwierdził, że Turcja zamordowała by każdego Kurda na świecie, ale USA i UE jak chcą rozwiązać kwestię ISIS mogą skutecznie "wpłynąć" na Turcję.wojska, które mogłyby walczyć z isis tam są od wielu lat tylko nie są one wspierane przez państwa NATO. Tacy Kurdowie mogliby skutecznie osłabić pozycję isis gdyby usa nie płaszczyło się przed taką Turcją i jej fuhrerem Erdoganem, wychodzi NATO, że Turcja ma silniejszą pozycję w NATO aniżeli takie usa czy uk.
Wczoraj w tak znienawidzonym przez ciebie TVN24 w Faktach po faktach był były oficer wywiadu (a ja myślę, że obecny), współpracownik WSI i ABW i widać, że facet to z krwi i kości osoba ze służb specjalnych - wywiadu lub kontrwywiadu mówił dokładnie to co ty. Gratuluję więc dobrego rozeznania tematu. Więc powiedział, że nie trzeba tam wysyłać żadnych wojsk tylko wzmocnić już istniejące grupy jak: Kurdów, armię iracką, Asada itd i w ciągu pół roku nie będzie problemu z ISIS. Na pytanie dziennikarki o Turcję i Kurdów stwierdził, że Turcja zamordowała by każdego Kurda na świecie, ale USA i UE jak chcą rozwiązać kwestię ISIS mogą skutecznie "wpłynąć" na Turcję.
Więc okazuje się, że rzecz jest do zrobienia, trzeba tylko chcieć.
Może nie wprost, ale mówił, wszystkie ręce na pokład. Co do jego korzeni to powiem tak jeśli szewc szkolony w Moskwie robił by świetne buty i byłby profesjonalistą nie przeszkadzało by mi to. GRU i NKWD było swojego czasu bardzo skutecznymi służbami np. to co zrobili w USA z inwigilacją to w podręcznikach pisali więc jeśli się tam czegoś mądrego nauczył, a potem służył patriotycznie wolnej III RP to nie mam nic do tego, ale zdaje się, że ty jesteś orędownikiem teorii "zatrutego drzewa" czyli tego, że należało całkowicie zerwać z PRLem i zlikwidować całkowicie powiązania postperlowskie. Żeby znowu nie zaczynać niepotrzebnej dyskusji powiem, że nie zgadzam się z tą teorią bowiem tak Pan Bóg jak i ludzie powinni rozliczać za czyny, a nie to kim się jest; ale rozumiem i szanuję twoje zdanie. A jak widzisz w kwestiach walki z terroryzmem mimo szkolenia w Moskwie ma zbliżone zdanie.Widziałem. Ale jedna uwaga: o Asadzie i syryjskiej armii nic nie powiedział. Ostrożnie jak mniemam. I żeby nie było: makowski ( celowo z małej litery ) to żaden autorytet bo nie może być autorytetem dyrektor XI Wydziału ds. Zwalczania Dywersji Ideologicznej w I Departamencie SB. Szkolony w Moskwie.
No naturalnie, że należało zerwać. Co z tego, że gościu w III rp służył Polakom skoro przed 89 ich zwalczał i służył sowietom, napisaćMoże nie wprost, ale mówił, wszystkie ręce na pokład. Co do jego korzeni to powiem tak jeśli szewc szkolony w Moskwie robił by świetne buty i byłby profesjonalistą nie przeszkadzało by mi to. GRU i NKWD było swojego czasu bardzo skutecznymi służbami np. to co zrobili w USA z inwigilacją to w podręcznikach pisali więc jeśli się tam czegoś mądrego nauczył, a potem służył patriotycznie wolnej III RP to nie mam nic do tego, ale zdaje się, że ty jesteś orędownikiem teorii "zatrutego drzewa" czyli tego, że należało całkowicie zerwać z PRLem i zlikwidować całkowicie powiązania postperlowskie. Żeby znowu nie zaczynać niepotrzebnej dyskusji powiem, że nie zgadzam się z tą teorią bowiem tak Pan Bóg jak i ludzie powinni rozliczać za czyny, a nie to kim się jest; ale rozumiem i szanuję twoje zdanie. A jak widzisz w kwestiach walki z terroryzmem mimo szkolenia w Moskwie ma zbliżone zdanie.
to przypadkiem zauwazylem ze autor tych linijek ma niesamowite problemy ze skladnia, poprawnie tak to powinno wygladacPolitycy, politolodzy, publicyści i dziennikarze błyskawicznie na portalach społecznościowych skomentowali pierwsze exposé premier Beaty Szydło
i tacy cyrkowcy naleza do "publicystow, dziennikarzy" ????Politycy, politolodzy, publicyści i dziennikarze błyskawicznie skomentowali na portalach społecznościowych pierwsze exposé premier Beaty Szydło
Od jakiegoś czasu wiadomo, ze od reformy telewizji publicznej będzie Czabański.Kurski,
najwiekszy hipokryta polskiej sceny
8-krotny zmiennik barw
jak czytam "Wg najnowszych informacji polityk otrzymał od prezesa PiS zadanie zbudowania nowej telewizji publicznej" to płacze
najrzetelniejsze źródło hehe
http://www.pudelek.pl/artykul/85928/jacek_kurski_wraca_zreformuje_tvp/
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/jacek-kurski-wiceministrem-kultury-media-publiczne-po-reformie-nadal-z-reklamamiProf. Gliński potwierdził jednocześnie, że podsekretarzem stanu w Ministerstwie Kultury zostanie Jacek Kurski, ale zaznaczył, że na krótki czas. - Zajmie się analizą struktury w ministerstwie - wyjaśniał wicepremier. Wcześniej portal tvn24.pl podał, że Kurski ma wdrażać reformę w telewizji publicznej.
Pomimo tego gościa nie da się nie lubić. Przynajmniej ja tak mamKurski,
najwiekszy hipokryta polskiej sceny
8-krotny zmiennik barw
Wiceministrem Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej została osoba z prokuratorskim zarzutem - dowiedziało się Radio ZET. Prokuratura poinformowała dziś o tym Kancelarię Premier Beaty Szydło.
http://bit.ly/1jbcuST
Duda będzie miał moc roboty z tymi ułaskawieniami ????
Czlowieku jak ty manipulujesz... Piszesz, ze osoba z zarzutami zostala Ministrem, a Witek mowi dokladnie : dopoki nie bedzie sprawa czysta TOmik nie bedzie wiceministrem ....Gabriela Tomik nie będzie wiceministrem Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej. Rzeczniczka rządu Elżbieta Witek poinformowała, że do czasu wyjaśnienia sprawy dotyczącej prokuratorskich zarzutów wobec niej Tomik nie zostanie powołana na to stanowisko.