sumada90
Forum VIP
Dwa dni minęły i jeszcze nikt nie wrzucił niezawodnego Szumiego? ???? Chyba był po Mocarzu ????
To chyba jest sprawa protokołu dyplomatycznego, a nie sprawa polityczna czy może być czy nie pierwsza dama.
Ten Sibora to jednak pajac.
Pomysł fajny, ale szczerze mówiąc nie wierzę, że Francja i ogólnie Europa zacznie robić z imigrantami coś konkretnego. Pewnie znów usłyszymy, że te zamachy nie miały nic wspólnego z islamem i że trzeba stworzyć lepsze mechanizmy odróżniania imigrantów od terrorystów. Ci idioci nie rozumieją, że nie ma innego sposobu niż wypędzenie ich wszystkich.powinni zrobić prosty test: dać do ręki koran i kazać go podeptać i każdy kto by to zrobił mógłby zostać, a jak nie to wydalić do Syrii czy gdziekolwiek indziej do jakiegoś kraju islamskiego.
To oczywiście nie jest idealny sposób, ale na zasadzie "mniejszego zła" jedyny sposób, żeby się pozbyć terrorystów. Na pewno w wyniku takiej akcji ucierpieli by zasymilowani normalni obywatele wierzący w Allaha, ale wydalenie ich z terenu Francji czy UE jest mniejszym złem niż narażanie się na coraz więcej śmierci niewinnych ludzi. Śmieszą mnie te zapowiedzi złapania ich itd (tych co to wczoraj zrobili) ponieważ oni się śmiercią nie przejmują, nawet to dla nich chwała zginąć za Allaha. To jest właśnie najgorsze, że Europejczycy nie rozumieją, że oni mają zupełnie popier...ne w głowach i nie można przystawać do nich naszych zasad. Ich można tylko albo zabić albo wydalić. Nie da się nic innego zrobić. Nie bez powodu były w średniowieczu wojny krzyżowe, przynajmniej trzymało się ich z daleka od Europy.Pomysł fajny, ale szczerze mówiąc nie wierzę, że Francja i ogólnie Europa zacznie robić z imigrantami coś konkretnego. Pewnie znów usłyszymy, że te zamachy nie miały nic wspólnego z islamem i że trzeba stworzyć lepsze mechanizmy odróżniania imigrantów od terrorystów. Ci idioci nie rozumieją, że nie ma innego sposobu niż wypędzenie ich wszystkich.
Właściwie to wydaje mi się, że jednak mniejszość turecka w Niemczech jednak znacznie się lepiej zasymilowała niż we Francji. Po pierwsze zauważmy, że w Niemczech jako jednym z nielicznych ważnych krajów UE nie było znaczącego ataku terrorystycznego (mieliśmy Londyn, Madryt, i Paryż). Turcy założyli własne biznesy, knajpy, burdele itd i jako tako to funkcjonuje. Po za tym Turcy nigdy nie byli fanatykami. A jeśli chodzi o tą falę obecną to na razie z niej nie rekrutują się terroryści. We Francji jest już 3 lub 4 pokolenie ludzi pochodzenia arabskiego i to w nich są terroryści. Choć oczywiście gwarancji nie ma, że ktoś z tych nowych też nie maczał w tym palców.Swoją drogą, Angela może być z siebie dumna.
pomysł beznadziejny bo oni maja sposoby na takie rzeczy opisane w koraniepowinni zrobić prosty test: dać do ręki koran i kazać go podeptać i każdy kto by to zrobił mógłby zostać, a jak nie to wydalić do Syrii czy gdziekolwiek indziej do jakiegoś kraju islamskiego.
No, ale jednak ISIS dawało do wyboru podbitym ludziom albo przejście na islam albo kulkę w łeb więc jednak wierzyli w takie deklaracje. Założyłem, że działa to też w 2 stronę. Tak czy inaczej ja podałem tylko pewien kierunkowy pomysł. W dzisiejszym świecie służby mają tysiące sposobów chemicznych i biologicznych żeby to zweryfikować np CIA ma "zastrzyk prawdy", że wszystko można wydobyć więc można by tak sprawdzić każdą osobę wg segregacji rasowej. Sposoby chcą, wystarczy wola polityczna.pomysł beznadziejny bo oni maja sposoby na takie rzeczy opisane w koranie
a nazywa się to al-Taqiyya i jest to '' ukrywanie lub kamuflowanie wierzeń, przekonań, idei, uczuć, opinii i strategii w czasie istotnego zagrożenia w danym momencie lub w przyszłości, celem ochrony przed fizyczną lub / i psychiczną szkodą'' ????
Niestety musze Cie zasmucic.... Jak poczytasz Brytyjska prase bo u Nas ciezko znalezc takie informacje w obozie w Calasie przybywa ponad 6 tys osob, z ktorych ponad polowa brala udzial w wojnach/rozbojach z uzyciem broni na obszarze Afryki (dane brytyjskiego wywiadu i ekspertow odpierajacych jakiekolwiek dyskusje ze strony UK przy prosbach/rozczeniach Francuzuow o przyjecie biednych uchodzcow z tego obozu)Francja po raz pierwszy od 1945 wprowadza stan wyjątkowy. Miejmy nadzieję, że ostatecznie rozwiąże kwestię terrorystów. We mnie takie zamachy powodują po prostu wściekłość bo w II poł. XXw. Francja przyjęła wielu ludzi z kręgu cywilizacji arabskiej, dała im szansę na życie w dobrobycie, można powiedzieć, że przyjmowali ich z otwartymi ramionami, a potomkowie tych emigrantów tak się dzisiaj odpłacają. Zatrważające jest też to, że czasami obywatele państw UE nie mający żadnych korzeni islamskich przystępują do ISIS, ale to po prostu psychopaci. Pewno to jest dzisiaj awykonalne i nie przejdzie przez gardło nikomu we Francji, ale jak dla mnie dla takich popier....nych fanatyków powinni zrobić prosty test: dać do ręki koran i kazać go podeptać i każdy kto by to zrobił mógłby zostać, a jak nie to wydalić do Syrii czy gdziekolwiek indziej do jakiegoś kraju islamskiego. Może to i nieludzkie i wbrew prawom człowieka i wolności religijnej, ale wobec tego co się stało dzisiaj to jest wojna, a podeptanie Koranu dla takich fanatyków to jest gorsze niż śmierć, ale przynajmniej przestali by ginąć niewinni ludzie. Od 4 godzin oglądam to co się tam dzieje i bardzo mi szkoda tych ludzi i ich rodzin co zginęli. Zupełnie przypadkowi ludzie na meczu, w kawiarni, na koncercie czy po prostu ulicy. Jak powiedział Obama to uderzenie w świat naszych wartości.
Oby temu durniowi łeb obcięli te dzikusy których tak zaprasza.Redaktor TVN24: - czego pan się spodziewa po tych wydarzeniach?
Sierakowski: - przede wszystkim prawicowego hejtu.
odnoszę wrazenie , że co ważniejsze wydarzenie to te baranie łby z TVN24 zapraszają zawsze jakiegoś ultra-lewaka z Krytyki Politycznej...A to jest hit sprzed chwili ????
Oby temu durniowi łeb obcięli te dzikusy których tak zaprasza.
Ja myślę, że na szczęście jesteśmy jeszcze w takiej sytuacji, że wystarczy znacznie lepsze i prostsze wyjście. Wystarczy spacyfikować Syrię i inne kraje Afryki opanowane przez ISIS. Wysyła się tylko samoloty i drony, a trzeba ruszyć dupy i wysłać regularną armię - piechotę, komandosów, czołgi itd. Dla NATO to jest kwestia do załatwienia na tydzień. USA, Niemcy, Francja, Wlk. Brytania dysponują takimi siłami, że pewno nawet jak by wysłali z 10% swojego wojska w ciągu tygodnia zlikwidowali by ISIS. A potem zrobić na tych terenach drugą Palestynę nawet pod zarządem Baszszara i odesłać wszystkich islamistów z Europy. Tak wszyscy krytykują Izrael za Palestynę, ale Żydki świetnie wiedzą jak sobie radzić z tymi fanatykami, że ich trzeba odgrodzić i pilnować.Trzeba nam Hitlera z 39 roku który wyczyści nam teraz Europę, inaczej zginiemy.