na pewno w jutrzejszej sztafecie będę klikał
podium Niemców kursy są w okolicy
1.6 ale odjebał Horn... wkurwiłem się - sporo kasy w pizdę, ale 6 z rzędu w dobrych warunkach atmosferycznych w pozycji leżącej nie trafić to z levelu science-fiction było XD
powodów jest kilka:
startują u siebie w domu, traktują poważnie, mają 3 naprawdę sztywnych a jako, że nie ma być wzmożonego wiatru na pewno ciężko po nich oczekiwać, że zrobią coś kosmicznie słabego na strzelnicy, wszyscy są obyci na tym szczeblu, głowy spokojnie powinny wytrzymać, a poziom odpowiedni prezentują by
Niemcy na podium byli, oczywiście pewnym problemem jest Horn na 4 zmianie ale to też nie jest jakaś tragedia - oczywiście poziom niższy ale nadal to zawodnik na poziomie punktowania w PŚ
a teraz rywale:
oczywiście główny faworyt Norwegowie, oczywista oczywistość nie może być inaczej
oczywiście drugi faworyt Francuzi, nic nadzwyczajnego w tym nie ma ale tu już są pewne znaki zapytania - ja nie jestem ich jakoś specjalnie pewien, mogą coś tam namieszać sami sobie w dobrym występie
zaś jeśli chodzi o pozostałych to każdy jakieś ma problemy:
w Szwecji nie może wystąpić Nelin więc na trzeciej zmianie Brandt, który powinien swoje stracić tam.
Austriacy Lammerer 4 zmiana, tydzień temu sprint 91 - 5 rund, a teraz był 31 - 1 runda. nie ma Juliana Eberharda. i przede wszystkim biegowo będą odstawać, na tych trasach oni wyglądają słabo.
z innych ekip wiadomo Rosjanie jeszcze - ale też oni nie mają tak mocnych zawodników jak
Niemcy a do tego ich lider wygląda coraz słabiej.
Czesi z Karlikiem na ostatniej zmianie przez COVID a i tak na podium nie są a i Włosi nie mają również ekipy na podium.
myślę
Niemcy w domu tym stabilnym składem nawet z Hornem na ostatniej to są spokojnie w stanie zrobić top3 tutaj.