>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
Dziś podobnie jak przed tygodniem Panie rywalizować będą w Austriackim Hochfilzem w sprincie na 7.5 km.

Krystyna Palka - Agnieszka Cyl 1.752 Pinnacle ✅

Na początek polski pojedynek, obie Panie na podobnym poziomie, dosyć podobnie na strzelnicy choć obie zaliczyły słabsze występy, w biegu natomiast wydaje się że przewaga po stronie Pałki, widać to było tydzień temu na tych samych trasach. na których rywalizować będą Panie dziś. W sprincie przewaga 46 sek starszej z Polek, przy 1 pudle więcej Cyl czyli wychodzi ok 20 sek przewagi w biegu Krysi. W biegu pościgowym mimo słabszego występu Pałki (5 karnych rund przy 2 Cyl), Agnieszka wyprzedziła koleżankę zaledwie o 6 sek, co potwierdza lepszą dyspozycję biegową zawodniczki z Podhala. Przy identycznym strzelaniu obu Pań zwycięstwo Pałki wydaje się bardzo pewne, myślę jednak że nawet 1 karna runda więcej nie przekreśla jej szans na zwyciestwo w tym pojedynku. Cyl startuje dziś jako pierwsza, myślę że nie jest to zbyt sprzyjająca okoliczność dla niej. No, ale zobaczymy, kurs jak najbardziej do wzięcia. Pałka jak narazie w sprincie 2 x TOP 15 Cyl sporo słabiej.

Valj Semerenko - Teja Gregorin 1.667 Pinnacle ⛔
6 karnych rund ???? przy 3 Gregorin i tylko 8 sek lepsza Słowenka ????

Obie Panie biegowo na podobnym poziomie, ze wskazaniem na Semerenko, tydzień temu w sprincie przy 2 karnych rundach niemal identyczny czas, natomiast biegu pościgowym Słowenka przy 2 karnych rundach mniej zaledwie 13 sek przed Semerenko, więc biegowo jakieś 35 sek na korzyść Ukrainki. W Oestersund zdecydowanie lepszy występ w sprincie Semerenko. Myślę że Ukraińce nie przytrafi się już tyle błędów co przed tygodniem i dodając do tego lepszy bieg od Gregorin, okaże się lepsza od starszej rywalki, która na strzelnicy nie gwarantuje wysokiego poziomu.

Magdalena Neuner - Darya Domracheva 1.971 Pinnacle ⛔

Pojedynek dwóch świetnych biathlonistek. Niemka jednak jest zawodniczką zdecydowanie równiejszą od białorusinki, choć zdarzają się jej również fatalne występy na strzelnicy, to Domracheva zdecydowanie ją pod tym względem &quot;przewyższa&quot;. Neuner w 5 zawodach w tym sezonie w TOP 3 w tym 2 zwycięstwa właśnie w sprincie. Domracheva również 2 zwycięstwa, ale i słabsze występy. Biegowo obie Panie świetnie, w Hochfilzen tydzień temu lepszy bieg Białorusińki zarówno w sprincie jak i biegu pościgowym przewaga na poziomie 1 karnej rundy. Myślę jednak że dziś Niemka lepiej spisze się na strzelnicy, a i w biegu nie będzie zbytnio odstawać i to powinno wystarczyć na pewne pokonanie Domrachevej.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Dziś podobne warunki jak wczoraj, czyli opady i dość silny wiatr co trzeba mieć na uwadze,
w typowaniu biathlonu dużo kategorii nie ma które trzeba brać pod uwagę, lepszy bieg i lepsze strzelanie oczywiście najważniejsze.
Kursy z wzb
Dorin-Brunet typ: 1 @ 1,75 ✅
Kuzmina - Sleptsova typ: 1 @ 1,45 ✅
Zaitseva - Henkel typ: 1 @ 1,48 ✅
Domracheva - Berger typ; 1 @ 1,55 ✅

W pojedynku francuskim strzelanie prawie idealne, jednak Dorin potrafi pobiec dużo lepiej nawet na 2 pudla więcej wtedy sobie może pozwolić
Kuzmina biega jak powinna a strzały w kratke, u Ruskiej w kratke i bieg i strzelanie, w dodatku w złych warunkach nie lubi strzelać
Zaitseva bardzo dobra forma zarówno strzelacka jak i biegowa, Henkel średnio, biegowo oczywiście odstaje nawet 2 pudła Ruskiej mogą nie pozwolic Henkel przy bezłblednym co watpie strzelaniu wyprzedzic ja
Domracheva moja faworytka, w tamtym tygodniu to moim zdaniem ona zdominowała zawody, biegała świetnie a dokładnie najszybciej a ze strzelaniem to tez ze wskazaniem na Białorusinkę.

Otrzymane punkty reputacji: +12
nowaq69 21

nowaq69

Użytkownik
Zaryzkowałem dzisiaj zwycięstwo Zaitsevej. Tydzień wcześniej w sprincie była trzecia, zaś w pościgu druga. Z kolei w sztafecie bezbłedna na strzelnicy. W biegu Rosjanka to na chwilę top 5 biathlonowego Pucharu Świata Pań, tak wiec kurs @ 13 na pewno reprezentuje value.
Na Tobecie oferują @ 25

P 323

przemoks

Użytkownik
Dziś podobnie jak przed tygodniem Panie rywalizować będą w Austriackim Hochfilzem w sprincie na 7.5 km.
Krystyna Palka - Agnieszka Cyl 1.752 Pinnacle
Na początek polski pojedynek, obie Panie na podobnym poziomie, dosyć podobnie na strzelnicy choć obie zaliczyły słabsze występy, w biegu natomiast wydaje się że przewaga po stronie Pałki, widać to było tydzień temu na tych samych trasach. na których rywalizować będą Panie dziś. W sprincie przewaga 46 sek starszej z Polek, przy 1 pudle więcej Cyl czyli wychodzi ok 20 sek przewagi w biegu Krysi. W biegu pościgowym mimo słabszego występu Pałki (5 karnych rund przy 2 Cyl), Agnieszka wyprzedziła koleżankę zaledwie o 6 sek, co potwierdza lepszą dyspozycję biegową zawodniczki z Podhala. Przy identycznym strzelaniu obu Pań zwycięstwo Pałki wydaje się bardzo pewne, myślę jednak że nawet 1 karna runda więcej nie przekreśla jej szans na zwyciestwo w tym pojedynku. Cyl startuje dziś jako pierwsza, myślę że nie jest to zbyt sprzyjająca okoliczność dla niej. No, ale zobaczymy, kurs jak najbardziej do wzięcia. Pałka jak narazie w sprincie 2 x TOP 15 Cyl sporo słabiej.
http://docs.biathlonresults.com/1112/BT/SWRL/CP02/SWRL/BT_C73C_1.0.pdf
Spojrz na wyniki Cyl i Palki w sztafecie. Obie bezbledne strzelanie, Cyl - 16:51, Palka 17:24, wiec tutaj bieg byl na korzysc Agnieszki ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
http://docs.biathlonresults.com/1112/BT/SWRL/CP02/SWRL/BT_C73C_1.0.pdf
Spojrz na wyniki Cyl i Palki w sztafecie. Obie bezbledne strzelanie, Cyl - 16:51, Palka 17:24, wiec tutaj bieg byl na korzysc Agnieszki ;)
Być może, ale trzeba wziąć pod uwagę zmiany na których występowały, a więc odległości jakie pokonały nie były identyczne, można porównywać dokładnie 2 i 3 sztafete ale przy 1 i 4 zawsze jest to nieco inaczej, co nie zmienia faktu że nawet pomimo to Cyl mogła pobiec lepiej, no ale dziś mamy 7,5 km a nie 6 więc to też troche inaczej.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Unibet wystawił ofertę. Gram tylko na Panie.

Domracheva, D - Ekholm, H 1 1,35 [3-2]⛔
Dorin Habert, M - Semerenko, Vita 1 1,65 [8-10]✅
Mäkäräinen, K - Berger, Tora 1 1,35 [5-4]⛔

Daria ma przewagi 16s. Do tego na trasie jest zdecydowanie szybsza. Dzisiaj pokazała że strzelacko wyglada nieźle8/10. Ekholm mimo bardzo dobrego strzelania(w biegu zdecydowanie wolniejsza) nie sądzę aby była wstanie wygrac z Darią której forma rośnie z zawodów na zawody.
Francuzka naprawde bardzo dobrze spisuje się na strzelnicy i do tego biegowo również wygląda ok. Ukrainka Vita Semerenko dzisiaj strzelała bardzo dobrze tylko 1 pudło natomiast wiadomo jak to z Nią jest lubi pudłować i to czasami bardzo dużo. Biegowo obie podobnie jednak podczas jutrzejszych 20 strzałów napewno więcej u celu wyląduje pocisków Dorin.
Kasia dzisiaj mnie zawiodła słabym strzelaniem dlatego mam nadzieję że jutro będzie lepiej a napewno nie gorzej niż dzisiaj. +38,5s przewagi nad Tora to już jest dużo(1 pudło więcej). Gram ten zakład właśnie dlatego że jest tak duża przewaga i nie sądzę aby taka zawodniczka jak finka mogło zmarnować aż tyle.
Pozdrawiam RADULA

edit ???? aria niestety 3 pudła i przegrywa z Ekholm która dzisiaj aż tak tragicznie nie biegła i wiadomo strzelnica tylko 1 pudło.
Francuzka planowo wygrywa chociaż to ostatnie strzelanie aż 2 pudła....
Kasia tragedia 4 pudła no nie tak to miało wyglądac. A Norwezka tylko 1 pudło i 4msc.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Simon Fourcade - Jakov Fak 1 @ 2,03 Tobet ✅ 3-52
Ciężka oferta na biathlon mężczyzn. Jednak jeden typ rzucił mi się w oczy a mianowicie pojedynek pomiędzy Simonem Fourcade a Jakovem Fakiem. Kurs jaki daje Tobet zadowalający. W czwartkowym biegu sprinterskim obaj na strzelnicy byli bezbłędni jednak w jutrzejszym biegu Fourcade wystartuje o 6 sekund przed Fakiem. Przewaga minimalna można nawet powiedzieć że zerowa. Jutro przede wszystkim będzie się liczyło strzelanie, a w tym aspekcie w mojej ocenie lepszy jest Fourcade. Biegowo obaj panowie porównywalni - średniacy. Pogoda jutro biathlonistów nie będzie rozpieszczała będą opady śniegu oraz dość silnie wiejący wiatr zresztą do czego już się przyzwyczailiśmy w Hochfilzen. Liczę jutro na dobre strzelanie &quot;starszego brata młodszego&quot; jak to mówią komentatorzy Eurosportu o braciach, a Jakov potrafi nie raz zepsuć solidnie strzelanie i na to jutro liczę. Mam nadzieję że jutro po biegu nie będę powtarzał &quot;What the Fak&quot; :cool: Będzie dobrze :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +9
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Przyznam szczerze, że tego kursu to nie bardzo rozumiem. Może niski ale dla mnie naprawdę, naprawdę pewny.

Już po sprincie widać, że Martin w Hochfilzen czuję się bardzo, bardzo dobrze. Co prawda miał aż dwie karne rundy ale biegowo wyglądał kapitalnie. Pomimo pomyłek na strzelnicy do Boe stracił ledwie 4 sekundy. Na dzisiaj Expekt zestawia go nam w parze z Ustyugovem. Rosjanin mial wczoraj jedno pudło a mimo to stracił do Francuza 28,5 sekundy. Widzimy więc jaka była między nimi różnica w biegu. Myślę, że świetna forma biegowa Fourcade&#39;a nie pryśnie ot tak. Biorąc pod uwagę taką sytuację jak i przewagę na starcie widać, że Martin może nawet strzelać niecelniej od Rosjanina a i tak pewnie z nim wygra.

Fourcade M. - Ustyugov E. 1 1.40 ✅
9/10 Expekt

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Martin Fourcade wygra bieg pościgowy @ 2,333 Sportingbet⛔
Na dobrą sprawę to ja się zastanawiam tutaj pomiędzy Boe i Fourcadem w kwestii zwycięstwa w tym biegu. Wybieram Francuza, gdyż w sprincie pokazał dobrą formę biegową, a rzadko się zdarza by przy 2 karnych rundach w najkrótszym biegu biatlonowym można było zająć miejsce na podium. Boe może i strzelecko dobry ale jednak biegowo sporo za Francuzem i tutaj upatruję główny czynnik, bo co by nie mówić to Martin słabym strzelcem też nie jest. Co do przewagi na starcie to jest praktycznie zerowa, bo to jedynie 4 sekundy na korzyść Norwega. Dalej już kilkanaście sekund mają straty kolejno Lapshin, Schempp i inni ale w moim odczuciu po pierwszym strzelaniu nawet przy jednej karnej rundzie Martina to i tak zawodnicy z miejsc poniżej 2 nie będą w stanie wyprzedzić Francuza. Tak więc biorę to zwycięstwo Martina, bo to jak dla mnie pojedynek z Boe, a warto wspomnieć, że SB wystawił również parę tych zawodników do stawiania i tam mamy jedynie 1,7 na Martina więc tutaj wolę wybrać wyższy kurs ale co za tym idzie, także ryzyko.

stalon 96

stalon

Użytkownik
Domracheva-Ekholm typ:1 kurs:1,35
-myślę ze bez większych problemów powinien wejść bo wszystko w tym sezonie przemawia za Białorusinką
W betsafe 1.50, co do typu to w pełni popieram. Domracheva błędy na strzelnicy nadrobi świetnym bieganiem. Wczoraj w sprincie 2 błędy Domrachevy przy 1 Ekholm i to Białorusinka miała prawie 17sek przewagi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 33

green-black

Użytkownik
Schempp S. - Lapshin T. 1.60 milenium ⛔22-16
W sprincie obaj spisali się bardzo dobrze, Rosjanin zajął 3. miejsce, Niemiec był 4. Różnica między nimi jest niewielka, bo to ledwie 2 sekundy, więc pewnie już na pierwszej rundzie Simon wyprzedzi Rosjanina. Jeśli chodzi o strzelanie to przewaga minimalnie po stronie Lapshina, biegowo zdecydowanie lepszy Schempp. Liczę na to, że Rosjanin spali się psychicznie (jak w zeszłym tygodniu w pościgu, gdzie mając szanse na wysokie miejsce na ostatnim strzelaniu miał 2pudła). Schempp jest bardziej doświadczony i w biegu pościgowym powinien sobie lepiej poradzić.
Domracheva D. - Neuner M. 1.38 milenium ✅ 3-12
Daria ma po sprincie 31 sekund przewagi nad Magdaleną, a to przy klasie tych zawodniczek bardzo dużo. Tymbardziej, że Neuner wczoraj bardzo słabo biegła jak na swoje możliwości, do Darii straciła aż 34sekundy. Jej bieg był strasznie ciężki i raczej nie sądzę żeby dzisiaj przy nie najlepszych warunkach mogła wystrzelić z jakimś niesamowitym wynikiem w biegu. W strzelaniu obie radzą sobie podobnie, a przy różnicy po sprincie i formie biegowej Daria może sobie pozwolić nawet na 1,2 pudła więcej niż Nojnerowa.
Ekholm H. - Neuner M. 1.90 milenium ✅ 2-12
Ekholm cały czas w czołówce, cały czas wysoko ale póki co brak jakiegoś spektakularnego wyniku. Jeśli chodzi o strzelanie to Szwedka cały czas jest w ścisłej czołówce, powoli zaczyna też wracać do dobrej formy biegowej. Po sprincie ma 14 sekund przewagi nad Neuner i ja po takim kursie zaryzykuję na Ekholm. Bo jest lepsza jeśli chodzi o strzelanie i powinna tutaj być lepsza od Niemki. A ta jak wspominałem, w Hochfilzen wygląda nieco ociężale...
Boe T. (1-2m.) 1.80 milenium ⛔ 4m
Boe T. - Fourcade M. 1.90 milenium ✅ 4-7
Zwycięzca sprintu obroni się przed pościgiem? Moim zdaniem ma spore szanse na kolejny sukces, patrząc po wynikach sprintu Boe ma sporą przewagę. Fourcade 4sekundy straty, a dalej to już jest przewaga jednego pudła na strzelnicy. A nazwiska tych którzy mają gonić Norwega nie powalają... Mimo wszystko Schempp, Lapshin, Beatrix to nie ta półka. Są jeszcze Simon Fourcade i Fak, ale nie sądzę, żeby którykolwiek z nich był w stanie drugi raz tak dobrze poradzić sobie na strzelnicy, a poza tym biegowo są dużo słabsi... A dalej straty są jeszcze większe, dlatego myślę, że miejsca 1-2 można śmiało rezerwować dla Boe... W pojedynku z Fourcadem większe szanse dla Boe, Martin lubi popudłować w pościgowym.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Przyznam szczerze, że tego kursu to nie bardzo rozumiem. Może niski ale dla mnie naprawdę, naprawdę pewny.

Już po sprincie widać, że Martin w Hochfilzen czuję się bardzo, bardzo dobrze. Co prawda miał aż dwie karne rundy ale biegowo wyglądał kapitalnie. Pomimo pomyłek na strzelnicy do Boe stracił ledwie 4 sekundy. Na dzisiaj Expekt zestawia go nam w parze z Ustyugovem. Rosjanin mial wczoraj jedno pudło a mimo to stracił do Francuza 28,5 sekundy. Widzimy więc jaka była między nimi różnica w biegu. Myślę, że świetna forma biegowa Fourcade&#39;a nie pryśnie ot tak. Biorąc pod uwagę taką sytuację jak i przewagę na starcie widać, że Martin może nawet strzelać niecelniej od Rosjanina a i tak pewnie z nim wygra.

Fourcade M. - Ustyugov E. 1 1.40
9/10 Expekt

Ok wczoraj biegowo lepiej,ale na tej samej trasie tydzień wcześniej:
10 km sprint:
Ustygov 1 pudło,Martę 2 pudła,różnica na mecie 36 sekund,czyli w biegu stracił Francuz..
12,5 na dochodzenie:
Ustygov 4 pudła,Martę 5 pudeł, na mecie 40 sekund straty,czyli odrobił Francuz jakieś 20 sekund.Czy to tak dużo?
Dziś ma 28 sekund przewagi Martę,więc typ wydaje się pewny.Pod warunkiem,że na strzelnicy nie będzie gorszy od Rosjanina o 3 pudła(bo ma 1 przewagi na starcie i 1 może odrobić w biegu). Ja bym tu nie dawał 9/10..

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Nie wiem jak patrzysz na te wyniki ale mi wychodzi tak:
- sprint na 10 km: Fourcade 2 pudła i strata do lidera 1:08, Ustyugov 1 pudło i strata 21.9
- bieg pościgowy: Ustyugov zaczyna 46 sekund przed Fourcadem. Rosjanin 4 pudła i strata do lidera 48 sekund. Francuz 5 pudeł i strata do lidera 1:27. Czyli nadrobił na trasie 10 sekund do Ustyugova mimo tego, że miał jedną karną rundę więcej.

Napisałem bo nie wiem skąd bierzesz te 36 czy 20 sekund różnicy. Jednak to co przedstawiłem to starty sprzed tygodnia a liczy się to co tutaj i teraz. Francuz pokazał, że trasa mu leży i jest w dobrej formie biegowej. Mimo 2 karnych rund omal nie wygrał sprintu i nad strzelającym lepiej Rosjaninem miał niemal poł minuty przewagi. O ile dzisiaj skupi się na strzelnicy to wygra ten bieg. Ja w to mocno wierzę.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Szkoda, że żaden buk nie wystawił pary z Ziemniakową. Wera często robi zjazd w dół w pościgach i jak sama napisała w którymś wpisie na swojej stronie &quot;Zbyszek strzela do ptaszkow&quot; ;]
Zajcewa - Ekholm 1 1.55✅
Dasza-Neuner 1 1.40✅
Spora szansa na dublet Zajcewej, ewentualnie zamienią się miejscami. Domraczewa świetna biegowo w tym sezonie, Neuner z kolei gorzej.
Obie panie mają jakąś przewagę na starcie, co zawsze pomoże ;]
Liczę na doświadczenie Rosjanki i ostry bieg Daszy.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
w pościgowym mężczyzn gram:
Kto zaliczy więcej trafień w tym wyścigu? Head-to-Head A. Birnbacher/J. Ustjugow 2.10 bwin ⛔
Rosjanin jest lepszy w tych fachu od Niemca, do tego widać że po dobrym początku Niemiec właśnie na strzelnicy ma kłopoty,
dziś 4 strzelania więc nie powinno być niespodzianki pod tym względem.
Oprócz tego uważam że dzisiaj na podium powinni znaleźć się zarówno Martin Fourcade jak i Tarje Boe (1.40 i 1.50) ⛔

lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
Szkoda, że żaden buk nie wystawił pary z Ziemniakową. Wera często robi zjazd w dół w pościgach i jak sama napisała w którymś wpisie na swojej stronie &quot;Zbyszek strzela do ptaszkow&quot; ;]
W expekcie masz Weronika Nowakowska - Michela Ponza 1.98 1.74

ted 12,8K

ted

Forum VIP
nie zdążyłem napisać o dwóch typach z pościgu panów, z kobiet jeden typ powtórzony ze wczoraj

Kuzmina - Sleptsova typ: 1 @ 1,42 wzb
✅
Sleptsova póki co bez formy co było widać wczoraj, warunki są w miare OK dziś co Kuzminie raczej nie pozwoli zrobić więcej niż 2 pudeł więcej, bo tyle jeszcze jest w stanie nadrobić biegowo + 9sec zaliczki ze sprintu

Otrzymane punkty reputacji: +4
malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
niestety Birnbacher dziś akurat miał zero na strzelnicy, zaskoczył chyba wszystkich i z 36 miejsca przesunął się na... pierwsze :eek: :p
Dorin - Solemdal 1 1.60 betsafe ✅
Francuzka Marie Dorin to jedna z najlepiej strzelających zawodniczek w całej stawce, na starcie ma 18 sekund przewagi nad jedną z najlepiej biegających zawodniczek w stawce Synnoeve Solemdal, która jednak im więcej jest strzelań tym spisuje się gorzej, w dwóch biegach pościgowych w tym sezonie miała odpowiednio 7 i 9 niecelnych strzałów, wydaje mi się że Francuzka utrzyma dziś swoją przewagę nad tą rywalką. W sprincie Francuzka miała jeden błąd na strzelnicy, Norweżka 3.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Simon tak jak przewidziałem swoje zrobił na strzelnicy i ma podium, a Fak aż 7 błędów i to też przewidziałem, krótko mówiąc to był typ weekendu :razz:
Olga Zaisteva - Helena Ekholm 1 @ 1,50 Expekt ✅ 1-2
Na biathlon pań gram na Olgę Zajcewą w pojedynku z Helenką Jonsson. Dlaczego? wczoraj w sprincie Olga potwierdziła że jest bardzo mocna w tym sezonie i wcale się nie zdziwię jak będzie miała dublet. Na strzelnicy dość pewna, a biegowo to TOP3 pucharu świata. Do tego widać że Rosjanie i Rosjanki mają znakomicie przygotowane narty, u panów mocno liczyłem na Ustiugowa że powalczy o wygraną ale zepsuł strzelanie, natomiast Lapshin miał kupę w majtach jak biegał i też słabo. Wczoraj w sprincie obie po jednym pudle na strzelnicy ale Olga na trasie nadrobiła 30 sekund, czyli dzisiaj może mieć nawet o dwa pudła więcej na strzelnicy a i tak upora się z Helenką.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom