>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Weterani w natarciu. Ostatnio Bricis wystartował w sztafecie. Jeszcze Slettemarka brakuje, też ostatnio startował w IBU. Jak widać Tomek jest jeszcze młody, niech startuje do Soczi ;]

tbm 642

tbm

Forum VIP
W najbliższych zawodach pucharu świata pierwszy raz w tym sezonie wystartuje Frode Andresen :)
A przed sezonem zastanawiał się czy zmienić narodowość ;) No chyba, że jednak wystartuje jako Duńczyk ;&gt; nie sprawdzałem więc nie wiem dokładnie ;P Do typowania biathlonu wrócę wkrotce.

l-nino 324

l-nino

Użytkownik
A przed sezonem zastanawiał się czy zmienić narodowość ;) No chyba, że jednak wystartuje jako Duńczyk ;&gt; nie sprawdzałem więc nie wiem dokładnie ;P Do typowania biathlonu wrócę wkrotce.
Nie doszło jednak do zmiany barw będzie startował na pewno w tym sezonie dla reprezentacji Norwegii ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
OFICJALNA INFORMACJA
Zaplanowane na 15-18 grudnia zawody biathlonowego Pucharu Świata w Grand Bornard-Annecy zostały przeniesione do austriackiego Hochfilzen. Powodem jest brak śniegu we francuskich Alpach.
Jak już wcześniej ktoś zauważył kolejny weekend biathloniści spędzą w Hochfilzen. Rozkład jazdy się nie zmienia i pozostaje taki sam jaki miał być we Francji.
15.12. 10 km sprint mężczyzn
16.12. 7,5 km sprint kobiet
17.12. 12,5 km bieg na dochodzenie mężczyzn
17.12. 10 km bieg na dochodzenie kobiet
18.12. sztafety mieszane
Wszyscy zawodnicy zgodnie twierdzą że trasa w Austrii jest jedną z bardziej wymagających w całym pucharze świata. Więc tak jak w ubiegłym tygodniu tak i teraz możemy spodziewać się sporych emocji.
Zapraszam do dyskusji i podawania typów. ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Martin Fourcade - Ole Einar Bjørndalen 1 @ 1,60 unibet ✅ 2-15 easy :cool:
Jutro kolejne zmagania biathlonowe w Hochfilzen, sprint mężczyzn. Z oferty wybrałem jeden typ który podaję również na forum, a mianowicie pojedynek Martena Fourcade z Ole Einarem Bjorndalenem. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest Francuz. Bo po pierwsze lepiej biega co jest szalenie istotne i na strzelnicy jest pewniejszy niż bardziej doświadczony Norweg. W ostatni weekend co prawda Fourcade na strzelnicy popełniał masę błędów ale biegowo był dobry, na pewno lepszy niż OEB. Porównując wyniki z tego sezonu w sprintach to tak: w Ostersund Martę był czwarty z 1 pudłem na strzelnicy, a Ole dziewiąty również z 1 pudłem na strzelnicy biegowo Norweg stracił aż 36 sekund czyli dużo. w ubiegły weekend Ole był 19 z 1 pudłem na strzelnicy a Martę 22 z dwoma pudłami a czas jaki ich różnił to tylko 8 sekund więc znów biegowo pokazał kto jest lepszy. Myślę że obecna forma obu zawodników pozwala na to by Francuz popełnił nawet o jeden więcej błąd na strzelnicy a i tak upora się z OEB. Dodam również że Tobet na to samo zdarzenie &quot;płaci&quot; tylko @1,47 w stronę Francuza.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Bergman - Makowiejew 1 1.62 bet365⛔
CJ rewelacja początku sezonu, 2 wygrane sprinty, teraz też powinien być wysoko. Rosjanin biiegaczem jest świetnym, ale strzelecko z rzadka utrzymuje równą formę na strzelnicy. A od początku sezonu Bergman w życiowej formie, biegowo cały czas czasy w czołówce, a i na strzelnicy powinien być lepszy od chimerycznego Andrieja. Stawiam na łysego Szweda ;]
Ruski gorzej, ale CJ fatalnie jak widać po 2x10/10 w sprincie musiał sobie popudłować
i mała perełka Bouef - Andresen 1 1.65 unibet✅
Frode kolejna szansa na start w PŚ, ale pewnie się skończy jak zwykle, czyli słabym występem Andresena. Frode bardzo lubię, ale obecnie nie widzę szansy dla Norwega na występ w rejonie powiedzmy TOP15, biegowo już nie te lata, a strzelnica-wiadomo ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Martin Fourcade - Top 10 kurs 1,57
Bardzo dobry kurs szansa że nie wejdzie jest znikoma jedynie tragedia na strzelnicy może zepchnąć go poza &quot;10&quot;
Ole Einar Bjørndalen - Andreas Birnbacher typ 2 ( kurs 1,80)
Ole jak narazie na 3 biegu spokojnie zaczyna i każdy ma nadzieje że się rozkręci natomiast Niemiec bardzo dobra dyspozycja biegowa w sprincie bardzo ważna myślę ze spokojnie wyprzedzi Bjorndalena
TOP 3 Carl Johan Bergmann ( kurs 3,50)
Chłopak na fali być może dziś też odegra kluczową role

Bukmacher BETSAFE

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Na dzisiaj z oferty Unibet wybrałem:

Bouef - Andresen 1 1.55 Unibet✅

Zgadzam się z Davey_Watt

Fourcade, Martin - Sumann, C 1 1,35 ✅

Francuz bardzo dobry początek sezonu. Ostatnio cośna strzelnicy nie poszło bo &quot;aż&quot; 2 pudła jednak nie sądzę aby po raz drugi popełnił te same błędy. Dzisiaj widzę Go w walce o zwycięstwo. Sumann strzelecko bardzo różnie jednak w biegu jest wolniejszy. Forurcade po 22msc napewno jest mocno podrażniony i dzisiaj pokaże na co Go stać.

I jeszcze z oferty Tobet:

Björn Ferry - Carl Johan Bergman 2 1,57 ⛔

Pojedynek Szewdzki. Bergman w aktualnej dyspozycji jest poza zasięgiem Ferego. Zdecydowanie szybszy Bergman po drugie na strzelnicy również na 20/20 podczas sprintów w tym sezonie.Björn Ferry 18/20.Podczas ostatniego sprintu gdzie obaj strzelali bezbłędnie Bergman miał przewagi 38,5s to abrdzo dużo.

Pozdrawiam RADULA

2/3 nie jest źle

tbm 642

tbm

Forum VIP
Nie grałbym typów przeciwko Andresenowi. Może to nie przypadek, że dostanie szanse? Ferry miał niby powiedziec, że Andresen to dziś kandydat do zwycięstwa :p W to akurat wątpię, no ale ja tam zachowuję ostrożność...
Podzielam zdanie, że Martin i Bergmann będą w ścisłej czołówce.
RADULA, gram razem z Tobą w szwedzkim pojedynku na CJ. Ferry to zawodnik, który potrafi wystrzelić, ale Bergmann imponuje na początku sezonu pod każdym względem i powinien być lepszy.
Ferry - Bergmann 2 - 1,55 Tobet ⛔
decyduję się również na pojedynek Norwegów. Svendsen to zawodnik niezwykle pewny siebie, chce być lepszy od Bjoerndalena, ale ciągle czegoś mu brakuje do zwycięstwa. Biegowo bardzo mocny, lepszy od młodszego kolegi, który po okresie przygotowawczym jakby jeszcze nie doszedł do siebie w biegu - a przynajmniej w tym co prezentował w poprzednim sezonie. Gram na Svendsena, który tak jak Bergmann jest w bardzo dobrej formie.
Svendsen - Boe 1 - 1,68 Tobet ⛔

wer890 300

wer890

Użytkownik
zgadzam sie z wami co do typow na Bergmana to ze Fery potrafi wystrzlic ok ale tylko na strzelnicy biegowo jest w gorszej dysopzycji sam pogralem jeszcze Birnbachera w parze ze Slesingrem tutaj tez widze przewage biegową niemca ... a dyspozycja na strzelnicy podobna

lakiacm 24

lakiacm

Użytkownik
Tomasz Sikora - Serguei Sednev 1.73 Pinnacle ✅

Dziś sprint 10km podobnie jak przed tygodniem biathloniści rywalizować będą w austriackim Hochfilzen. Przed tygodniem na tych samych trasach Tomek w sprincie zajął 33 miejsce, wyprzedzając o 19 sekund Ukraińca, oboje raz pudłowali, więc biegowo Tomek wygląda lepiej od Ukraińca, jeszcze wyraźniej było to widać w biegu pościgowym, który Sikora ukończył 1 min i 10 sek przed Ukraińcem, pudłując 4 razy (przy 2 Sedneva) który jest dość słabym biegaczem i wydaje się że dodatkowo trasy w Hochfilzen mu nie leżą. W 1 sprincie sezonu w Oestersund 4 sek lepszy był Sednev przy takim samym strzelaniu, oboje nie awansowali do biegu pościgowego. W biegu na 20 km przy takim samym strzelaniu Tomek przegrał zaledwie 8 sek. Widać jednak że od 1 zawodów forma Tomka poszła mocno górę więc nie sugerowałbym się tymi pierwszymi startami, a tymi sprzed tygodnia. Licze że forma biegowa Tomka jeszcze pójdzie w górę, i przy poprawnym strzelaniu powalczy przynajmniej o TOP 20 dzisiaj.
Reasumując zdecydowanie lepszy biegowo Sikora + strzelanie na podobnym poziomie = zdecydowanie wyższa pozycja Tomka w dzisiejszym sprincie. Myślę że nawet przy 1 karnej rundzie więcej Sikora powinien dać rade Ukraińcowi.
Kurs 1.73 jak najbardziej warty gry.
Sikora 3/10

Otrzymane punkty reputacji: +5
sparta 309

sparta

Użytkownik
Fourcade - Schempp 1 1.45
Martin dobra forma na samym początku, potem coś nie wyszło ze strzelaniem jednak to dalej czołówka. Niemiec niby odpalił w tym sezonie ale jest jeszcze brak doświadczenia. Myśle że Martin zmobilizuje się po ostatnim tygodniu i powalczy o najwyższe cele. Niemiec w sprintach nigdy nie błyszał.
Svendsen - Shipulin 1 1.30
Norweg to typowy sprinter, zawsze wysokie lokaty i dziś ponownie powinien powalczyć, czasy biegowo też znacznie lepsze.

H 10

hutnik14

Użytkownik
Bergman katastrofa, widać że nie potrafi strzelać przy takiej pogodzie. Ferry tylko 1 pudło. A Bergman z takim strzelaniem to nie wiem czy jest w 30 ? Prosiłem tydzień temu by ktoś podał mi gdzie można śledzić Biathlon live i pewna osoba mi odpowiedziała, podając dość dobre strony. Przeszukując dziś dział Biathlonu nie mogłem tych stron znaleźć. Więc jeżeli ta osoba może podać jeszcze raz (nie pamiętam kto podwał), te linki byłby wdzięczny. A osoba która usunęła te strony :zoltakartka:

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jeśli pomyślisz to znajdziesz w tym dziale odpowiednie linki do lajfskorów, mam nadzieję ze to zadanie Cię nie przerośnie. Każde posty z pytaniem o linki będą kasowane i nagradzane kartkami tak jak to było w ubiegłym roku nie po to jest wszystko wprowadzane w pierwszym poście tego tematu by na każdej nowej stronie pytać o to samo, a po drugie wszystko można znaleźć w dziale &quot;Baza linków związanych ze sportami zimowymi&quot; wystarczy tylko odrobinę chęci by coś znaleźć, a nie czekać aż ktoś poda gotowe na tacy.
I pamiętajcie dział tematyczny to nie HP ;)

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kto rano wstaje, temu Betsafe daje :
Neuner top 3 @ 2.00⛔ top 8 @ 1.45✅
Magdalenka niestety ostatni sezon startów i póki co wyśmienita forma... Liderka PŚ wygrała 2 dotychczasowe sprinty wyprzedzając odpowiednio o 0.2 Torę i o niemal 15 sekund Kaisę... Nad 4.miejscami miała 19 i 23 sekundy przewagi...
Top 8 to w ogóle prezent, bo musiałaby ze 4 pudla sobie zafundować, żeby być poza 8. 49 i 34 sekundy przewagi nad &quot;9&quot; miała...
Pałka TOP 15 @ 3.00⛔ Betsafe
po takim kursie warto spróbować, Krysia na strzelnicy szaleje (sprinty 19/20), dotychczas 14. i 11. więc jeśli będzie dobrze na strzelaniach, to 15 jest w zasięgu

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Kaisa Mäkäräinen - Helena Ekholm 1 @ 1,50 betsafe ⛔ 9-3
Trudna oferta na biathlon pań i ciężko na coś się zdecydować dwa pojedynki chodziły mi po głowie pierwszy to Pałka-Cyl a drugi Makarainen-Ekholm. Ostatecznie wybrałem ten drugi. Może zacznę od pogody, dzisiaj mają być podobne warunki jak wczoraj czyli śnieg i średnio wiejący wiatr. Dlatego też gram na Makarainen która nie tylko znakomicie biega ale również na strzelnicy radzi sobie dobrze. Ekholm jak na razie dobrze spisuje się tylko na strzelnicy biegowo zdecydowanie odstaje od najlepszych zawodniczek. Przy doskonałym biegu Kasi to nawet dwa błędy więcej na strzelnicy niż Heleny mogą dać wygraną w tym pojedynku. W dwóch sprintach które odbyły się w tym roku to tak: W Ostersund Makarainen była trzecia z dwoma pudłami na strzelnicy :!: A szwedka dopiero 25 z 3 błędami na strzelnicy biegowo Ekholm straciła ok. 50 sekund czyli sporo. W ubiegły weekend w Hochfilzen Kasia była 2 z jednym błędem na strzelnicy a Ekholm 4 która na strzelnicy była bezbłędna a i tak straciła blisko 10 sekund. Czyli patrząc na sam bieg to ok 35 sekund straty Szwedki do Finki. Reasumując jeśli Makarainen nie zwali kompletnie strzelania jak to nieraz czyni to nie powinna mieć problemu z pokonaniem Ekholm.

S 44

stal

Użytkownik
Ciekawy pojedynek proponuje również bwin
S. Solemdal-S. Sleptsova @ 1.6 ✅

Kilka dni temu w Hochfilzen obie panie zaprezentowały się następująco:
9. Solemdal (1 pudło -34 s straty)
36. Slepcova (2 pudła - 2 min straty)
Jak widać zarówno biegowo jak i strzelecko lepiej prezentowała się Solemdal.

Wyniki z Ostersund:
4. Solemdal (2 pudła - 19 s straty)
9. Slepcova (1 pudło - 49 s straty)
Norweżka pomimo słabszej formy na strzelnicy świetnie zaprezentowała się biegowo, czego nie można powiedzieć o Rosjance.
Inną sprawą jest bieg na dochodzenie gdzie Solemdal popełnia wiele błędów na strzelnicy(w ostatnich zawodach aż 9!). Dzisiaj jednak mamy sprint i to w Norweżce widzę zdecydowanego faworyta tej pary. Solemdal wygląda bardzo dobrze biegowo i nawet przy 2 pudłach więcej od Slepcovej jest w stanie zająć wyższe miejsce.

Ciekawie wygląda też &quot;polski&quot; pojedynek:
Pałka-Cyl @ 1.65 ✅

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Pałka TOP 15 @ 3.00 Betsafe po takim kursie warto spróbować, Krysia na strzelnicy szaleje (sprinty 19/20), dotychczas 14. i 11. więc jeśli będzie dobrze na strzelaniach, to 15 jest w zasięgu
warto warto, szczególnie że wzb dają tylko 1,6 za to

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Z oferty Tobet podobaja mi się 2 zakłady:

Agnieszka Cyl - Krystyna Palka 2 1,62 ✅

W pojedynku Polskim stawiam na Krysie. Jak do tej pory Pałka bardzo dobrze się spisuje na stzrelnicy tylko 1 pudło na 20 strzałów dzięki czemu zajmuje tak wysokie lokaty [14 i 11msc]. Agnieszka Cyl na strzelnicy 17/20 do tego w biegu trochę wolniejsza. Dlatego uważam,że warto zagrać na Krysie.

Darya Domracheva - Kaisa Mäkäräinen 2 1,95 ⛔

W tym pojedynku stawiam na moją ulubienice Kasie ???? Obie zawodniczki bardzo dobre biegaczki a na strzelnicy obie lubią pudłować.Jednak bardziej chimeryczna na strzelnicy jest Daria.W ostatnich zawodach podczas sprintu Kasia miała 1 pudło a Daria 2 i straciła tylko 10s w biegu. Bardzo bardzo wyrównana i strzelnica będzie kluczowa.Liczę dziś nie tyle na bezbłędne strzelanie Kasi co na minimum 3 pudła Darii.

Z oferty Unibet wpadły mi w oko takie 2 typy:

Mäkäräinen, K - Kuzmina, A 1 1,50 ✅

O Kasi pisałem wyżej.Kuzmina na strzelnicy trochę gorzej od Finki biegowo również wolniejsza. Jesli dzisiaj Mäkäräinen będzie strzelać w granicach 9/10 to jestem o Nia spokojny.

Solemdal, S - Bachmann, T 1 1,60 ✅

Norweżka podczas sprintów do tej pory 2 razy lepsza od Niemki. Na strzelnicy również pewniejsza Solemdal która jak do tej pory zaliczyła 3 pudła. Bachmann 6 pudeł. Biegowo wydaje mi się że zawodniczki są do siebie bardzo zblizone ale bym się skłaniał ku Solemdal. Wydaje mi się że warto to zagrać.

edit:Kasia niestety dzisiaj słabo na strzelnicy. Jednak nie jest źle 3/4

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Z oferty Unibet wpadły mi w oko takie 2 typy:

Mäkäräinen, K - Kuzmina, A 1 1,50

O Kasi pisałem wyżej.Kuzmina na strzelnicy trochę gorzej od Finki biegowo również wolniejsza. Jesli dzisiaj Mäkäräinen będzie strzelać w granicach19/20 to jestem o Nia spokojny.
Raczej 19/20 nie będzie bo dzisiaj jest sprint i tylko dwa strzelania...

Zaryzkowałem dzisiaj zwycięstwo Zaitsevej. Tydzień wcześniej w sprincie była trzecia, zaś w pościgu druga. Z kolei w sztafecie bezbłedna na strzelnicy. W biegu Rosjanka to na chwilę top 5 biathlonowego Pucharu Świata Pań, tak wiec kurs @ 13 na pewno reprezentuje value.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom