>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
wer890 300

wer890

Użytkownik
napierw odniose sie do typu Deavey Watt&#39;a
odradzam grania pary Simon Makoviejev , czemu ? Rosjanin bardzo solidny biegacz dobry strzlec, tutaj moze byc wszystko a kurs jest zbyt niski.
Teraz moje typy
Svendsen - Martin Furcade 1 @ 1.69 pinnacle ✅
A ja dalej swoje przeciwko Martinowi i powtórzę sie ze po chorobie nie jest to ten sam biathlonista , slabiej biega , słabiej strzela , porownujac go do Svendsena ktory jest jednym z lepszych biegaczy nie widze tutaj zbyt duzych szans Francuza.
tak samo gralbym Simnoa z Martinem po 2,25 w betsafe value. ✅
Makovev- Shipulin [email protected] pinn ⛔
Makovev tak jak pisałem powyżej bardzo dobrze biega na strzelnicy także prezentuje sie dobrze jego kolega z kadry strzelecko podobnie , ale biegowo odstaje dość wyraźnie (choć na ostatnim starcie odstawal tylko o 8 sekund ).
Lindstroem - Schemp 1 @ 1.98 ✅ tutaj króciutko dobrze strzelający szwed kontra bardzo słabo spisujący sie w tym fachu Niemiec. a Buk takze pinn
pozdrawiam
e:eek:k , choc ja nadal podtrzymuje swoj typ na Emila

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
A ja dalej swoje przeciwko Martinowi i powtórzę sie ze po chorobie nie jest to ten sam biathlonista , slabiej biega , słabiej strzela , porownujac go do Svendsena ktory jest jednym z lepszych biegaczy nie widze tutaj zbyt duzych szans Francuza.
Hola, Hola ktoś tu się zagalopował ;)
Przed biegiem długim to można było mieć wątpliwości że Martę będzie słabo biegał ale nie teraz.
Biegowo Martę był najlepszy spośród całej stawki. Jako jedyny zszedł z czasem biegu poniżej 43 minut.
Dokładny czas obu panów (tylko bieg)
Martę 42:53.4
Emil 43:07.3

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tarjei Boe - Ole Einar Bjorndalen 1 @ 1,50 Unibet ✅ 20-25 Planowo
Jeden typ z jutrzejszego sprintu panów. Norweski pojedynek pomiędzy Tarjei Boe a Ole Einarem Bjorndalenem. Nie wiem skąd taki pojedynek i nie wiem skąd taki kurs dał Unibet. Obaj nie startowali w Oberhofie, Boe był chory, a Ole przygotowywał formę na najbliższe zawody. Jednak ja nie widzę poprawy u doświadczonego Norwega. Z przykrością trzeba stwierdzić że czas króla pomału mija, biegowo już sporo traci do czołówki a na strzelnicy też nie jest za dobrze. W biegu przed dwoma dniami, w biegu długim Ole stracił do Tarjeia ponad 1 minutę 30 sekund. Na strzelnicy Boe również jest pewniejszy niż doświadczony kolega z reprezentacji. Boe strzela wolno ale bardzo celnie czego odzwierciedleniem jest 89,3% skuteczność. Ole tylko 83,8% więc spora różnica. Kurs spadł w czasie pisania analizy do 1,42 ale i tak warto zagrać.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Pobrane u naziemnych:

Fortuna:

Ako: 1,86 ✅

S.Fourcade - Bailey 1 za 1,30 ✅

Kurs nie powala, ale nie może być inaczej skoro wystawiono będącego w świetnej formie Simona z solidnym , ale bez szału amerykaninem. Do pobicia AKO idealny.

Birnbacher - Eder 1 za 1,43 ✅

Tu już trochę lepiej. Niemiec ostatnio zaskoczył bo wyrasta ponad solidność ( zwycięstwo ) , natomiast Austriak chyba wrzucony do pary w nagrodę za dobry występ na 20 km. Na przestrzeni sezonu lepszy jest Niemiec i stawiam tu też na niego.

STS

Ferry - Bouef 1 za 1,45 ⛔

Szwed solidnie biega, a w ostatnim czasie widać tez poprawę na strzelnicy. Francuz może zawalić w każdej chwili, warunki na strzelnicy napewno mu nie pomogą.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Andrei Makoveev - Ole Einar Bjørndalen 1 @ 1,65 Tobet ✅ 5-25
Zdecydowałem się dołożyć jeszcze jeden typ na biathlon. Pojedynek pomiędzy Andreiem Makoveevem a Ole Einarem Bjørndalenem. Bukmacherzy zdecydowanie nie doceniają Ruska. Obecnie jest w najlepszej formie jeśli chodzi o wszystkich Rosjan. Strzela bardzo pewnie (86,5%) i dość szybko. O OEB pisałem już wyżej jego z kolei bukmacherzy przeceniają, nie jest w najlepszej dyspozycyjni, niestety. W biegu indywidualnym Ole biegowo do Makoveeva stracił 40 sekund. Czyli gdyby pobiegli na podobnym poziomie, trasa dzisiaj krótsza ale myślę że i tak jedną rundę karną Rosjanin jest w stanie odrobić. Jeśli się nie spali na strzelnicy i nie będzie miał wielkich podmuchów wiatru to powinien ten pojedynek wygrać. Raczej nie spodziewam się by Ole dzisiaj odpalił, jeśli w tym sezonie ma błysnąć to tylko w Mistrzostwa Świata w Ruhpolding.

G 33

green-black

Użytkownik
Peiffer A. - Berger L. 1.42 ✅ 14 - 36
Arnd w tym roku jest w świetnej formie, zwłaszcza jeśli chodzi o bieg, jego wyniki w biegu to ścisła czołówka. Norweg to jak wiadomo znakomity biegacz, ale w porównaniu do Niemca dużo gorzej strzela. W obecnej formie Peiffera nie widzę innej możliwości niż win AP.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Bergmann - Soukoup
Bergmann @ 1,57 betsafe
✅
Czechowi wyszedł wczoraj bieg a Szwedowi ostatnie strzelanie raczej nie. W przeciągu całego sezonu Szwed jest lepszym zawodnikiem na strzelnicy oraz biegowo również, wczoraj za dużo nie stracił w samym biegu do Czecha a wiadomo że biegu długim inaczej trzeba rozkładać siły, w sprincie to Soukoup dziś będzie tracił.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Pobrane u naziemnych:

Fortuna:

Ako: 1,86

S.Fourcade - Bailey 1 za 1,30

Kurs nie powala, ale nie może być inaczej skoro wystawiono będącego w świetnej formie Simona z solidnym , ale bez szału amerykaninem. Do pobicia AKO idealny.

Birnbacher - Eder 1 za 1,43

Tu już trochę lepiej. Niemiec ostatnio zaskoczył bo wyrasta ponad solidność ( zwycięstwo ) , natomiast Austriak chyba wrzucony do pary w nagrodę za dobry występ na 20 km. Na przestrzeni sezonu lepszy jest Niemiec i stawiam tu też na niego.

STS

Ferry - Bouef 1 za 1,45

Szwed solidnie biega, a w ostatnim czasie widać tez poprawę na strzelnicy. Francuz może zawalić w każdej chwili, warunki na strzelnicy napewno mu nie pomogą.
Odnosnie fortuny mozna dolozyc jedna pare...

Pfeifer-Slesingr 1 @1.35 ✅

Krotko i na temat. W tej chwili obydwu zawodnikow dzieli roznica klas pod kazdym wzgledem. Mysle, ze niemiec przy obecnej dyspozycji moze nadrobic nawet 2 pudla na strzelnicy do czecha, jednak biorac pod uwage ostatnie bardzo slabe strzelanie Slesingra trudno sobie wyobrazic aby Arnd musial cokolwiek nadrabiac biegem...

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Brunet, M-L - Vilukhina, O 1 1,50 Unibet [3-18]✅

Wiem,że kurs nie jest za wysoki i że Brunet nie jest najlepszą biegaczką jednak z Jej aktualną dyspozycją na strzelnicy to ja o ten typ jestem spokojny.
Po pierwsze startuje 20s przed Rosjanką.
Po drugie na strzelnicy Brunet 93,8% skuteczności a Ruska 80,9% więc różnica jest spora a przy 20 strzałach to może wyjść ok 3-4 pudła więcej Ruskiej.
Po trzecie Vilukhina nie jest wcale super biegaczką aby w biegu mogła duzo nadrobić musiała by co najmniej strzelać tak samo jak Brunet aby mogła Jej zagrozić.
Jak dla mnie to są wystarczające argumenty aby zagrać ten typ już teraz.
Do tego dokładam

Ekholm - Henkel 1 1,40 Unibet [2-8]✅

Szwedka podobnie jak wyżej Brunet na strzelnicy prezentuje się bardzo dobrze i stabilnie. W biegu nie jest może najlepsza biegaczką jednak ostatnie Jej wyniki są coraz lepsze i coraz mniej traci do najlepszych. Niemka na strzelnicy różnie jednak bardzo rzadka zdażają Jej się świetne występy. Na straciu ruszy 20s po Ekholm w biegu pewnie to odrobi jednak na strzelnicy licze że będzie gorsza.

ako 2,10 myslę że mozna zagrac.

I jeszcze zagram:Unibet
Zaitseva, O
Berger, Tora
Neuner, M

W tej trójce stawiam na Olge po kursie 2,25.⛔
Po pierwsze ma nad rywalkami przewagi odpowiednio 25,5 i 34,4s. Po drugie z tej trójki prezentuje się najlepiej na strzelnicy . Po trzecie Jej forma jest bardzo wysoko i myslę że stac Ja na zwycięstwo. Za drobne sobie zagram żeby się lepiej oglądało.

malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
na jutro polecam jak ktoś gra w ziemniakach na podbicie
Pałka - Gossner 1 1.40 sts
Nasza reprezentantka ma bardzo dobry, równy sezon,
jest na świetnym czternastym miejscu w klasyfikacji generalnej PŚ z 230pkt na koncie,
Gossner natomiast spisuje się fatalnie, jest 48 w PŚ z ledwie 46pkt,
i na strzelnicy i biegowo spisuje się dużo słabiej niż w zeszłym sezonie
Pałka startuje z przewagą minuty i 12 sekund nad Gossner,
biegowo na pewno Polka trochę straci ale to nie będzie miało znaczenia
Niemka na pewno pobiega trochę karnych rund, ma tylko 64% celnych w tym sezonie przy 82% Polki...

psm 921

psm

Użytkownik
N 2012-01-15 14.30
Nove Mesto-Bieg poscigowy mezcz.12,5km
Andreas Birnbacher - Carl Johan Bergman
Typ-1
kurs 1,65
expekt

To najprawdopodobniej jedyna para jaka wybiore z jutrzejszego wyscigu.Na pozor dosyc wyrownana para,Szwed 7 w klasyfikacji generalnej,podobnie jak w klasyfikacji biegu na dochodzenie.Birnabacher trzeci rowniez w obu zestawieniach.Jutro Niemiec wystartuje 9,3 sekundy za Szwedem.Podczas inauguracyjnego sprintu w Ostersund wygral Bergman,jednak w biegu na dochodzenie nie zdolal juz utrzymac 1 pozycji i spadl na miejsce 5,Andreas utrzymal miejsce 6 ze sprintu i odrobil wowczas blisko pol minuty do Szweda.W Hochfilzen w pierwszym sprincie znow najlepszy byl Bergman,Niemiec przybiegl za nim 44s i byl 11.Jednak w biegu poscigowym Bergman znow spadl,tym razem na 4 lokate,Niemiec rowniez ale odrobil do Carla 13,5 sekundy mimo ze zaliczyl 2 pudla wiecej.W kolejnych zawodach w Hochfilzen o dziwo Szwed sie nie zalapal do biegu poscigowego ale i Niemiec nie zachwycil,skonczyl sprint na 26 miejscu po to aby wygrac bieg na dochodzenie! W Oberhoffie w biegu ze startu wspolnego znow wygral Birnbacher,Bergman z 48 sekundowa strata byl 10.No i Nove Mesto,czyli trasa na ktorej pobiegna jutro;Bieg indywidualny-Birnbacher 8,Bergman 32,czas biegu takze na korzysc Niemca(31s). Jak widac Andreas trzyma wysoka forme podczas gdy Szwed ma jej wahania,historia pokazuje ze Szwed zdecydowanie lepiej sie czuje w sprintach i podczas gdy Birnbacher regularnie odrabia,Car traci w biegach poscigowych.

psm 921

psm

Użytkownik
N 2012-01-15 12.30
Nove Mesto-Bieg poscigowy kobiet 10km
Neuner-Domraczewa
⛔
typ-1
kurs 1,33
Tobet

Myslalem ze bede cos gral na Darie a tu taki &quot;pewniak&quot; wpadl mi w oko_Obie panie podobnie biegaja,znaczy swietnie,ostatnio lepiej Daria ale strzela o dziwo lepiej Magda,ktora wystartuje dzis z przewaga 53 sekund nad Domraczewa.Od poczatku bedzie miala dobra kompanke do biegu,czyli Berger bo przeciez beda gonic zawziecie Zaitseva,takze sadze ze nawet jesli Domraczewa cos odrobi to nie tyle.53 sekundy w przypadku tych zawodniczek to 2 pudla,malo prawdopodobne zeby Daria o tyle lepiej strzelala na dzien dzisiejszy,przy takiej pogodzie jaka dopisuje biathlonistkom,a nawet jesli sie zdarzy wspolny finisz to sadze ze to mistrzyni wyjdzie jednak z niego zwyciezko.Jak dla mnie najlepszy typ z jutrzejszych h2h kobiet,moze kurs nie powala na kolana ale sadze ze pewny.

wer890 300

wer890

Użytkownik
Dzisiejsze biegi planowow jedyni nie spodziewałem sie tak dobrej dyspozycji biegow Schiupilina , 3/4 nie jest zle.
Robie pełen przeglad oferty i wrzucam swoje peffffki
pierwszeństwo maja panie
Domracheva - Ekholm 1 @ 1.8⛔
Daria w znakomitej formie biegowej , 5 pudel Helena tylko 2 a roznica miedzy nimi to tylko 4 sekundy na niekorzyść Białorusinki
Solemdal - Pidrushna 1 @ 1.87✅
Znowu stawiam tutaj na lepsza biegaczkę Norwezka 5 pudeł Ukrainka 2 i praktycznie taki sam czas biegu , uważam ze Norweżka nie popełni więcej jak 5 pudel w 4 strzelaniach to zakład siądzie jak w masełko. Ukrainka bowiem najlepsza strzleczynia też nie jest.
Henkel - Burdyga 1 @ 1.4 niki kurs ale myślę ze warto ⛔
Adrei po prostu mocno nie wyszedł ten spirnt a ostatnie starty wskazuja ze Adrea jest w dobrej formie. Ukrainka wystartuje p z 15 sekundowa przewagą ale uwazam ze na 1 strzelaniu juz beda blisko siebie , bowiem Burdyga wybitna biegaczka nie jest.
all kursy z Betsafe
Vilukhina - Ziemniak 1 @ 1.3 peffka sts kurs marny ale żeby dołożyć do czegoś warto 8 pudel ????
i jeszcze Glazyrina - Dubarezava 1 @ 1.55 ✅
podoba mi sie ta Rosjanka bardzo solidnie strzela biegowo na poziomie białorusinki / unibet
panów dopisze z ranca

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Na bieg pań nie ma co cudować i trzeba grać po najmniejszej linii oporu. Gram takie typy jak przedstawił Radula ale na potrzeby swojego tematu również dodam kilka zdań od siebie.
Olga Vilukhina - Marie Laure Brunet 2 @ 1,55 tobet ✅ 18-3 perła :cool:
Pierwszy tym na moją ulubioną zawodniczkę czyli Brunet. Kwestie kibicowskie odstawiłem na drugi plan, bo przy typowaniu trzeba na bok odłożyć sentymenty, jednak w tym typie wszystko przemawia na korzyść zawodniczki z Francji. Brunet w sprincie była 4 a Vilukhina 5, różnica czasowa jaka jutro dzieli obie zawodniczki na starcie to aż 20 sekund. Jest to bardzo duża różnica. Biegowo w sprincie Rosjanka była lepsza o 20 sekund. Więc teoretycznie przy równym strzelaniu w co prawdę mówiąc nie wierzę Brunet powinna uporać się z Olgą. Bieg przemawia oczywiście za Rosjanką, ale strzelanie to majstersztyk w wykonaniu Brunet. Prawie 94% skuteczności na strzelnicy, Vilukhina ze swoimi 81% wypada przy niej łagodnie mówiąc marnie. Brunet strzela bardzo szybko (zresztą jest to jedna z najszybciej strzelających zawodniczek) i co najważniejsze celnie. Wszystko przemawia jutro za Brunet przewaga na stracie, lepsze strzelanie i wiatr który powieje z prędkością 6-8 m/s. Typ godny polecenia i oczywiście zagrania.

Helena Ekholm - Andrea Henkel 1 @ 1,40 Unibet
✅ 2-8
Drugi typ na Helenkę w parze z Andreą. Tu również sporą faworytką tego pojedynku jest Ekholm. Jutro na trasę wyruszy z przewagą 20 sekund. Przewaga może się zwiększyć tym bardziej że Helena zostanie pewnie doścignięta przez rewelacyjnie przygotowaną biegowo Darię Domraczewę. Białorusinka narzuci wysokie tempo i jeśli Helena utrzyma je to na 1 strzelanie przewaga nad Henkel może wynieść nawet 30 sekund. Henkel i Ekholm biegowo są porównywalne. W sprincie tylko o 2 sekundy patrząc na sam bieg lepsza była Szwedka. Jednak strzelanie zdecydowanie jest po stronie Helenki, która ma 86,2%, a Henkel 83,6%. Helena strzela wolniej od Henkel, ale pośpiech nie jest dobrym doradcą na strzelnicy i Henkel potrafi seryjnie pudłować. Jutro Helena może powalczyć przy dobrym strzelaniu o podium, czego z całego serca jej życzę. Może być 3 za Brunet i Zajcewą :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +5
D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Boe dzisiaj zawalił sprawę...

Brunet - Olga V 1 1.55 ✅
Ja też jestem na tak. Olgę w tym sezonie nauczono szybko biegać. Nie wiem czy Pichler czy Roztowcew, ogólnie w Rosji rewolucja na+ i u mężczyzn jak i kobiet. Wcześniej strasznie człapała. Ale dalej jest młoda i nierówna, czasy biegowe na poszczególnych rundach są zróżnicowane. Niestety na tym dobrym biegu ucierpiało jej strzelanie, bo w ostatnich latach była jedną z najlepiej strzelających zawodniczek, a w tym sezonie zdarzają jej się wpadki. Szczególnie właśnie w biegach, gdzie jest walka ramię w ramię.
Brunet tak jak piszecie. Nie raz typując ją na pościgowym dała zarobić, oby tak było i teraz. Francuzka DNF w biegu długim, więc powinna być bardziej wypoczęta, może to wpłynie na jej lepszy bieg, do tego ma małą zaliczkę na starcie. Brunetka kusi nawet w parze z Daszą, bo w NMNM Daszka wali na strzelnicy gdzie popadnie...

Pałka - Tofalvi 1 1.50 ✅
Kristi 1 rundka przewagi na starcie. Biegowo też powinna być lepsza od doświadczonej Rumunki. Strzelecko zbliżony poziom. Mimo problemów w stójce Polka powinna dać sobie radę, bo Eva na strzelnicy nie imponuje jak parę lat temu.

buki się ociągają z biegiem panów :| Ale kusi mnie zagrać na Martę w parze z bratem. Simą nie wykorzystał kolejnej złotej szansy na zwycięstwo. Biegu taki jak dziś nie powtórzy raczej, zbyt chimeryczny jest jak dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
tbm 642

tbm

Forum VIP
Kaisa Maekarainen - Andrea Henkel
* W zasadzie panie wystartują razem. Lepsza w tym sezonie jest Finka, która w Nove Mesto wygrała swoje pierwsze zawody w tym sezonie [1m. w biegu indywidualnym]
* Kaisa na trasie 12,5km jest w stanie nadrobić biegowo ok 45sek nad Henkel co stanowi ok 2 karnych rund. Finka ostatnio miewała kłopoty na strzelnicy jak 7 pudeł w Oberhofie czy 6 w sprincie w Nove Mesto, ale to raczej &#39;wypadki przy pracy&#39;.
* Czas strzelania z reguły podobny, a nawet z korzyścią dla Kaisy. Skoro zawodniczki startują razem i biegowo sporą przewagę ma Finka to gram na jej zwycięstwo w parze h2h. Typowi może przeszkodzić ew. różnica 3 pudeł między zawodniczkami do której jak sądzę dojść nie powinno.
typ: Kaisa
kurs: 1,52 w Tobet
stawka: 5/10

wer890 300

wer890

Użytkownik
Berger - Soukup 2 @1.57 betsafe ✅✅✅
W parze dwoch bardzo dobrych biegaczy stawiam poprostu na lepszego strzelca , dodatkowo czech ma napewno mobilizacje zeby pokazać się przed swoimi rodakami.
Ole - Schemp 1 @ 1.45 betsafe ✅✅✅
Ole bardzo przyzwoicie biegow , strzelanie w sprincie po prostu mu nie wyszlo byl to wypadek przy pracy, Niemiec na swoim poziomie 3 karne na 2 strzelanie dzis pewnie tez kolo 5 będzie.
Zwycięzca Simon Furacade @4.0 top3 1.75 betsafe ⛔ zabraklo 1 celnego strzalu
Simon w bardzo dobrej formie , mysle ze ma bardzo duze szanse na zwycięstwo, obecnie chyba jest najszybciej biegającym zawodnikiem , jezeli przylozy sie bardziej do strzelanie typ ma spore szanse powodzenia ,oczywiscie gram go ale lzej.

Otrzymane punkty reputacji: +4
malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
po raz kolejny betsafe ciekawą ofertę wystawił
Veronika Vitkova - Andrea Henkel 2 1.35
Miriam Gössner - Anastasyia Kuzmina 2 1.33
AKO: 1.80

Vitkova na pewno spory talent, i choć startuje u siebie w pojedynku z Hnekel nie ma najmiejszych szans, podobnie z Gossner, która nawet biegowo będzie miała problem z Kuzminą, ana strzelnicy Niemka należy do najsłabszych.
W obu parach różnica klas, warunki dziś są lepsze, więc nie powinno już takich niespodzianek jak w piątek.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
A ja z ziemi

Fortuna dubel

Makarainen - Henkel 1,52 ( 1 ) - typ już opisane wyżej, nic dodać nic ując, można tylko dodać, że nie wierzę w kolejne 5 pudeł Kaisy...

M.Fourcade - Bergman 1,30 ( 1 ) - Martę już zapomniał o chorobie, dziś zapewne powalczy o zwycięstwo, do tego + 20s. na starcie czyli jakby jedna pętla karna. Szwed świetny na początku sezonu , teraz &quot; tylko &quot; dobry.

Ako : 1,97

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom