>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Thomas Sikora - Jean Phillippe Leguellec typ 2 ( kurs 1,75) betsafe

Moim zdaniem ten kurs to troszkę nie porozumienie z całym szacunkiem dla Pana Tomasza,który powoli gaśnie wiem że to jego ulubiony bieg ale nie dziś.Kanadyjczyk jest od niego lepszy strzelecko jak i biegowo.Dochodzi też fakt iż ekipa Kanady odpuściła stary w Oberhofie na pewno wolny czas od zawodów poświęciła treningom.
Przekłamanko lekkie... Statystycznie Kanadyjczyk ma 78% a Tomek 87% jeśli chodzi o strzelanie w tym sezonie. W praktyce, gdy obaj startowali w biegu wygląda to tak:
1 pudło Tomka - 1 pudło Kanadyjczyka
1 pudło Tomka - 0 pudeł Kanadyjczyka
1 pudło Tomka - 4 pudła Kanadyjczyka
3 pudła Tomka - 5 pudeł Kanadyjczyka
1 pudło Tomka - 2 pudła Kanadyjczyka
Widać, że Kanadyjczyk lubi czasem postrzelać Panu Bogu w okno. Co nie zmienia faktu, że pewnie biegowo i tak Leguellec odrobi ze 2 minuty do katastrofalnie biegającego w tym sezonie Sikory.

Otrzymane punkty reputacji: +6
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
mJaUrVcEin widzę że grasz na Martena typu broń Boże nie neguję, ale zwróć też uwagę na to że jest po chorobie i też nie wiadomo w jakiej będzie dyspozycji. W Oberhofie jechał w masowym i było bardzo słabo biegowo. Do tego ogólnie słabe strzelanie jak na Fourcada więc wcale się nie zdziwię jak 3-4 pudła będzie dzisiaj miał. Ja na dzisiaj bym odpuścił granie H2H z Boe, Fourcade, Svendsenem i OEB. Kusi wygrana Slesingra po @22, jedzie u siebie i na podium przy dobrym strzelaniu tzn 1 góra 2 pudła, będzie. Ale jeszcze trzeba pomyśleć nad tym.

psm 921

psm

Użytkownik
Biathlon-bieg indywidualny na 20km
Nove Mesto(Cze) 14.15
Daniel Mesotitsch w top 10
✅ (5miejsce)
kurs 1,85
stawka 100j
bwin

Austriaka wybralem nieprzypadkowo,po wczorajszym biegu pan widac ze strzelanie odgrywa zasadnicza role,no moze po za Domraczewa,Neuner i Makarainen,ktore nadrobily znacznie biegiem.Mesotitsch nalezy wlasnie do grupy najlepiej strzelajacych zawodnikow w cyklu.W pierwszym biegu indywidualnym na inauguracje sezonu byl 12,potem 13 miejsce w sprincie w Hochfilzen bez pudla i 6 w biegu na dochodzenie rowniez z czystym kontem,w Oberhoffie 14 w sprincie(ponownie z czystym kontem) i awans na 8 miejsce w biegu poscigowym dzien pozniej z jednym niecelnym strzalem.Zwazywszy na to ze nie biega sie karnych rund a zawodnicy karani sa dodatkowa minuta,mysle ze Austriaka spokojnie stac na wynik w top 10.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Biegowo Szipulin zdecydowanie lepszy, przy dobrej jeździe i dobrym smarowaniu nart Rosjanin może biegowo nadrobić minutę. Czyli dałoby to komfort jednego pudła więcej na strzelnicy.
Akurat tutaj się z Tobą nie zgodzę. W tym sezonie panowie prezentują podobną dyspozycję biegową, a nawet więcej zwycięstw h2h ma tutaj Ferry. Zadecyduje dyspozycja dnia. Shipulin dobrze w masowym, ale słaby start w sprincie. Ferry nie błyszczy w tym sezonie, ale i Shipulin poza tym jednym biegiem nic wielkiego nie pokazał [7 w pościgowym w Hochfilzen]. Dla mnie lepiej omijać ten typ, ale zyczę powodzenia !
//dawid
Racja patrząc przez pryzmat całego sezonu biegowo wyglądają porównywalnie, jednak ostatnio wyraźnie widać kryzys u Ferrego. Może z tą minutą to przesadziłem ale over 30 sekund szybciej pobiegnie. Liczę przede wszystkim na dobre strzelanie ze strony Ruska, a typ myślę że wtedy spokojnie wejdzie. Ale jak będzie zobaczymy ok godz. 15:15. Pozdrawiam ????

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Tomasz Sikora - Krzysztof Pływaczyk 1 @ 1,35 Tobet ▶ Pływaczyk wycofał się
Drugi typ biathlonowy, Polski pojedynek pomiędzy Tomkiem Sikorą a Krzyśkiem Pływaczykiem. Bieg długi to ulubiona forma dla Tomka Sikory, dlaczego? bo jeśli dobrze strzela to może o TOP10 powalczyć, biegowo wiadomo katastrofa, ale strzelecko w tym sezonie wygląda pozytywnie 86%. Pływaczyk jest jeszcze gorszy biegowo niż Tomek a na strzelnicy przy Sikorze też wygląda słabo. Jeśli Tomkowi nie przydarzy się katastrofa na strzelnicy to ten typ spokojnie wjedzie. Biegowo Tomek jest w stanie nawet minutę nadrobić nad Krzysztofem. Co jest w ogóle niepojęte i nieprawdopodobne :razz: Dla mnie bardzo pewny typ i go sobie pogram za więcej niż gram zwykle.

Otrzymane punkty reputacji: +2
wer890 300

wer890

Użytkownik
z oferty Betsafe wybrałem pare Simon Furcade - Tarjei Bø 1 @ 1.87 ✅
Simon w bardzo dobrej formie , norwego pauzował wiec jego dyspozycja stoi pod znakiem zapytyania , Francuz mocny biegowo i dobrze na strzelnicy co dzis bedzie odgrywalo ważną role.
z pina pobralem Ole w parze z Wegerem po 1,69 ✅✅✅ izi , ok Bjordalen biegowo juz tak nie zachwyca, ale na strzelnicy nadal prezentuje wysoką formę czego nie mozna powiedzieć o Szwajcarze 5 pudel w sztafecie , 1 w sprincie i 5 w masowym , mysle ze , jezeli Ole zaliczy 2 pudla lub mniej ( co jest wielce prawdopodobne ) to bez problemu wygra ze Szwajcarem.
odradzam grania Martina Fourcada po chorobie biegowo masakra.
Nie ogladalem biegu ale widze ze Bo sobie nawet ladnie radzil , Simon planowo para Bjordalen Weger to byl prezent Bjordalen przy jednej karnej minucie wiecej o minute szybciej dziekuje ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
tbm 642

tbm

Forum VIP
Mój typ:
Lowell Bailey - Klemen Bauer
*w tym sezonie jeden indywidualny bieg w Oestersund. Bailey 9 miejsce, Bauer 89...
*dobry sezon Amerykanina, regularnie punktuje, zajmuje miejsca w drugiej dziesiątce, znacząco poprawił bieg w stosunku do poprzedniego sezonu. Strzelanie na poziomie 84%.
*Bauer jak zwykle na strzelnicy katastrofa... jedynie 75% skuteczności, a w biegach z 4 strzelaniami - 3 pudła u niego to minimum.
Podsumowanie: biegowo w tym sezonie nie ma wielkiej różnicy. Zadecydować powinna dyspozycja na strzelnicy. Fakt, że Bauer z reguły niemiłosiernie pudłuje wskazuje zwycięzcę w tej parze w osobie Amerykanina. Mam nadzieję, że dziś Słoweniec niespodzianki nie sprawi i po raz kolejny spudłuje przynajmniej trzykrotnie, a Bailey wystąpi na swoim regularnym poziomie.
typ: Bailey ✅ 44m. - 52m.
kurs: 1,55 w Unibet
Stawka: 4/10

--------------
Czytałem wypowiedzi Sumanna - mówił, że dla niego celem na ten sezon są MŚ i jest po ciężkich treningach, dlatego tak słabo wypadał w biegu w Oberhofie. Podobnie może być w Nove Mesto. Ciekawie wobec tego wygląda para Makoveev - Sumann ✅. Rosjanin powinien w biegu nadrobić ok minuty.
Dawid w podobnej sytuacji może być Ferry. On też już swoje osiągnął a medal na MŚ z pewnością by się przydal. Może być po ciężkich treningach i biegowo teraz słabiej.
Z pewnością na trasie niszczy wszystkich Svendsen. ✅ Jeśli nie spudłuje więcej niż 2 razy powinien przynajmniej stanąć na podium,

Otrzymane punkty reputacji: +4
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Peiffer - Schempp
Peiffer @ 1,45 betsafe ✅

Peiffer powraca do formy biegowej i osiąga lepsze czasy sprinterskie ostatnio niż jego bardzo szybki rodak. Dodamy lepsze strzelanie Peiffera przy nieregularnym Schemppie i mamy faworyta pary. Moim zdaniem Peiffer o podium zawalczyć może.

Svendsen - Slesingr
Svendsen @ 1,5 betsafe
✅
Dziwna para, może ze względu że Slesingr biegnie &#39;u siebie&#39; co prawdą nie jest. Svendsen wiadomo topowy zawodnik od swojego rywala szybszy i lepiej strzela.

TBM Ruska z Sumannem ✅ można grać, przy ostatnich zawodach wspominałem że Makoveev jest w dobrej formie w przeciwieństwie do Sumanna jak i wszystkich Austriaków.

Otrzymane punkty reputacji: +7
radhu21 4K

radhu21

Użytkownik
Unibet daje pojedynek braci : Simon Fourcade - Martin Fourcade. Na Simona jest 1,95, po prostu prezent. Martin po chorobie biegowo tak jak już zostało wspomniane katastrofa. Starszy brat dziś na pewno będzie lepszy. Dla mnie 100% pewniak.

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Individualny [M]
worst shooter - shots missed
Typ: under 10.5
Kurs: 1.65
Buk: Fonbet

W tym sezonie jeszcze w zadnym biegu z czterokrotnym strzelaniem u mezczyzn nikt nie przekroczyl tej linii.. nawet w Oberhofie gdzie warunki byly duzo trudniejsze.
bieg individualny czyli ten bieg gdzie zawodnicy najbardziej skupic sie musza wlasnie na strzelaniu bo kazde pudlo &quot;kosztuje&quot; wiecej jak w innych konkurencjach.
warunki dobre.. nikt 11 lub wiecej pudel zrobic nie powinnien : )
Powodzenia.
----------------

Dwóch zawodników z 8 pudłami, to dzis max : )

wer890 300

wer890

Użytkownik
Palka - Bachman ,Krysia pokazała w masówce ze , ze strzelaniem w stójce lekko mówiąc jest u niej kiepsko dokładając dotego średnią dyspozycje biegową stawiam ja na przegranym miejscu , Tina na strzelnicy prezentuje się gorzej od Polki ale biegowo jest w stanie nadrobić 1 karną rundę więcej , napisze truizm ale wszystko rozstrzygnie sie na 2 strzelaniu.
2 @1.55 ⛔
Vilukhina - Valj Semerenko 1 @ 1.69 , hmmm Rosjanka ostatnie stary bardzo dobre biegowo ładnie czego nie można powiedzieć o Ukraince 7 pudel na strzelnicy do tego slaby bieg, Rosjanka o wiele mocniejsza ale w tej parze wszystko rozstrzygnie sie na strzelnicy gdzie Valj ostatnio spisuje sie bardzo slabo. ( nie wiem czy pin nie zrobił błędu i nie miała to byc Vita wtedy tak chętnie bym tego nie grał) ✅✅✅
pozdrawiam
//dawid
Podawaj buka przy typach. Ja wiem że to Pinnacle ale inni mogą nie wiedzieć.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Synnøve Solemdal - Tora Berger 2 @ 1,52 Tobet ✅ 26-2 planowo :razz:
Jeden typ na dzisiejszy sprint pań, pojedynek pomiędzy Synnove Solemdal a Torą Berger. Faworytką tego pojedynku niewątpliwie jest Tora. Ostatnio widać że poprawiła strzelanie, strzela wolniej ale za to skuteczniej. Na strzelnicy procent Tory to 84% czyli niezły. Solemdal na strzelnicy jest bardzo słaba, seryjnie pudłuje czego odzwierciedleniem jest tylko 74% skuteczność. Jeśli warunki obie zawodniczki będą miały porównywalne to Solemdal przynajmniej 1-2 razy więcej spudłuje niż Tora. Biegowo zawodniczki porównywalne, zadecyduje dyspozycja dnia w biegu, ale maksymalna różnica pomiędzy paniami to ok 10 sekund w jedną lub drugą stronę. Jednak bardziej przychylałbym się ku Berger. Jeśli Tora się nie spali na strzelnicy to ten pojedynek wygra. Kurs niezły także warto to zagrać.
TJ i KW mają niezłe kminy dzisiaj o Emili Jordanowej przebiła wszystko. &quot;To szukaj jej, to są wszystkie Emilie Jordanowe w Rosji, tak jak moja babcia powiadała nie jednemu psu na imię burek&quot; masakra ????

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Helena EKHOLM-Marie DORIN HABERT 1 @1.52 Fortuna, STS 1.5 ✅ 9-29

Szwedka dosc dobrze strzela 86% co przy rewelacynym 89% francuzki wyglada naprawde niezle. Jak wiadomo jest to sprint, a wiec tylko 2 strzelania i 7.5 km biegu. Na poczatku sezonu to francuzka plasowala sie wyzej od szwedki jednak ostatnia forma jak i pozostale starty w sprintach i to Helena jest faworytka.

Biegowo powinno byc okolo 30-35 sekund przewagi dla faworytki wiec Helena moze teoretycznie spudlowac 1 raz wiecej od przeciwniczki co powinno jej wystarczyc do pokonania jej.

Tora Berger-Semerenko Vita 1 @1.37 sts ✅ 2-20

Na strzelnicy 85 do 83 na korzysc ukrainki, jednak wziac nalezy bardzo nierowna forme a raczej jej brak u Vity i faworytka bez watpienia bedzie norwezka. W biegu indywidualnym zarowno lepiej na trasie jak i na strzelnicy.

Biegowo lepsza na pewno Tora i mysle, ze wypracuje sobie tutaj 1 pudlo zapasu co przy obecnej (kiepskiej) formie Vity pozwoli jej na wygranie rywalizacjki w tej parze.

Bachman-Palka 1 @1.55 sts Bachman dramat na strzelnicy i biegowo rowniez slabo ⛔

Zastanawiam sie nad niemka, choc jej forma 75% na strzelnicy to katastrofa... Biegowo na pewno znacznie lepiej od Palki, ale czy to wystarczy...?

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Dawid swoim typem nakierował mnie troszkę na pojedynek
Synnöve Solemdal - Anastasyia Kuzmina typ 2 ( kurs 1,75) betsafe ⛔ brak słów
o Solemdal już troszkę było napisane to teraz można skupić sie na Anastazji,która jest w bardzo dobrej formie biegowej to daje dużą przewagę szczególnie że trasa w Czechach jest bardzo trudna,dużo odcinków technicznych,które Kuzmina lubi w środowym biegu indwidualnym 3 czas biegu.Strzelecko mam nadzieje że nie zawali i będzie mogła spokojnie osiągnać lepszy rezultat od przeciwniczki
Strzelanie w sprintach Kuzminy to 75.0 % (30/40)
//dawid
Podawaj buka przy typach. Ja wiem że to Tobet ale inni mogą nie wiedzieć.

psm 921

psm

Użytkownik
14.30 Nove Mesto
7,5km sprint kobiet
Zwyciezca-Daria Domraczewa
⛔
kurs 3,0
bwin

Nie ma watpliwosci ze w dzisiejszym sprincie sa trzy faworytko,mianowicie Neuner,liderka klasyfikacji generalnej jak i sprintu,wiceliderka tychże klasyfikacji Bialorusinka Daria Domraczewa i trzecia w obu klasyfikacjach Finka Kaisa Makarainen,zwyciezczyni biegu indywidualnego sprzed 2 dni.Dla mnie po tym co pokazala Daria w biegu indywidualnym jesli chodzi o sam bieg pozwala twierdzic ze dzis zostawi konkurencje za plecami,jej przewaga byla niepodwarzalna,przeciez gdyby nie brac pod uwage strzelania mialaby o 42 sekundy lepszy czas od Kaisy i o ponad minute od Neuner co jest nie lada wyczynem,tym razem mamy 2 strzelania mniej i jako ze nie dodaje sie minuty za pudlo a biega 150 metrow karnej rundy,Bialorusinka w obecnej dyspozycji jest spokojnie nadrobic jedno pudlo nad glownymi rywalkami.W ostatnich dwu sprintach Domraczewa konczyla na drugiej pozycji,dzis przyszedl czas na wygrana.

Fakt ze pogoda byla tragiczna ale jak sie tak strzela to nie ma o czym mowic....

Otrzymane punkty reputacji: +3
rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Liderka po 1 strzelaniu?
Typ: Kaisa Makarainen
Kurs: 10.00
Bet365
Forma finki zwyzkuje.. biegowo wyglada bardzo dobrze.. w tej chwili ustepuje jedynie Domrachevej.. jezeli ta spudluje chociaz raz, to Kaisa ma szanse prowadzic po 1 strzelaniu.
Kurs fajny, mozna sprobowac.. trzeba jednak liczyc na pudlo Darii i 5/5 Kaisy : )
Kaisa 18.7 sek straty przy 1 pudle
Jezeli trafilaby 5/5 to byłaby liderka po 1 strzelaniu, trzeba probowac dalej :razz:
Było blisko, dalej uwazam ze był to dobry typ.. tyle ze zabrakło szcześcia :cool:

ted 12,8K

ted

Forum VIP
dziś bez większej filozofii

Sleptsova - Domracheva
Domracheva @ 1,35 betsafe
✅
Sleptsova potencjał ma, ale on wypala raz na pół sezonu. Póki co biega słabo a na strzelnicy musiałaby mieć 3 pudła mniej od Darii co jest moim zdaniem niemożliwe przy dyspozycji obu pań na strzelnicy.
Makarainen - Kuzmina
Makarainen @ 1,5 betsafe ✅

Lubie grać na Kuzmine bo jest niedoceniana przez buki, jednak w tej parze nie widzę większych szans dla niej. Celne strzelanie u niej to cud, ale załóżmy że porównywalnie trafiają ???? to jednak finka dystansuje ją w biegu na 2 pudła minimum.

Otrzymane punkty reputacji: +8
pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Krystyna Palka - Veronika Vitkova typ 1 ( kurs 1,75) betsafe ⛔ minimalnie coś narty nie leciały

Strzelanie sprinty: Vitkova 80.0 % (24/30) Pałka 87.5 % (35/40)
Krysia ostatnio obniżyła loty ale w sprincie zawsze bardzo dobrze sobie radziła.Mam nadzieje że dzięki lepszemu strzelaniu będzie lepsza w bezprośrednim pojedynku od Czeszki,która lubi sobie po pudłować

zródło-http://www.biathlon.com.ua

Otrzymane punkty reputacji: +1
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Zaryzykowałem Sleptsova na podium po @ 9.00.

Rosjanka biega co raz lepiej (wczoraj szósty czas biegu) a i strzelanie poprawia się z występu na występ. Przy trafieniu 10/10 podium powinno być jej, przy jednym pudle będzie ciężko aczkolwiek kto wie...

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
S.Fourcade - Makowiejew 1 1.57 ✅
Kurs taki sobie, ale myślę że można spróbować. Simą po nowym roku biegowo rewelacyjny. Dawno nie biegał tak blisko poziomu brata. Wciąż jednak bez zwycięstwa. Rosjanin wygrał bieg długi, wyszło mu strzelanie życia, ale po takim sukcesie jutro nie widzę go wysoko. Przy trudnych warunkach prędzej się pogubi na strzelnicy, niż brodaty Francuz, a i w biegu powinien z nim nieco przegrać.
+
Boe - Slesingr 1 1.40 ⛔
Zawodnik gospodarzy zawiódł w czwartek. Upadł na 1 rundzie, co mocno go wytrąciło chyba z równowagi, bo pudłował jak najęty i skończył dopiero na 75 pozycji. Nie widzę go zbytnio na wysokich miejscach w Czechach, raczej to nie jest typ zawodnika który dobrze radzi sobie z presją. Za to Boe już się chyba uporał z problemami zdrowotnymi, biegowo powinien sporo nadrobić nad zawodnikiem gospodarzy.

Bjoerndalen - Bergman 1 2.0 ⛔
Trochę ryzykowniej, ale oglądając dziś bieg pań, aż mi się przypomniały igrzyska w Nagano i sprint. Jeśli jutro warunki będą podobne, to może to wyjść na + dla Ole. Bieg na 20 km to nie działka CJ, ale już w Oberhofie było widać, że spuścił z tonu. Szczególnie biegowo już nie jest tak różowo jak na początku sezonu, na 20 km był ledwo kilka sekund lepszy od Ole. Warto dodać, że Bjoerndalen sporo zyskuje na czasie na strzelnicy, więc może to się wyrównać. Oby tylko strzelał celnie.
wsio betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom