Ok Panowie na plus, czas na Panie....
Post bedzie systematycznie edytowany
Przestrzegam jednak, gdyz jak wiadomo, nawet same kobiety nie wiedza czego chca, tymbardziej niewiadomo co beda chcialy osiagnac dzisijszymi startami, ale do rzeczy ????
Postaram sie oczywiscie zagrac na lepsze biegaczki, choc beda wyjatki... oferta z
fortuny, niestety ????
Ok, nie tylko z
fortuny... ????
Ladna jest Goessner, ale dzisiaj tez troche popudluje... ????
Zaitseva-Goessner @1.82 panbet
edit :
Miriam strzelnica standard ????
Rosjanka juz ma sporo startow w tym sezonie... do tej pory na strzelnicy ponad 84 % (53/63). Biegowo jest dobrze przygotowana. Sprint w zeszlym sezonie ogolnie 5 miejsce.
Goessner najwieksze szanse na sukcesy ma gdzie? Wiadomo, ze w sprincie... Rewelacyjny bieg w IN, zawalony tradycyjnie slabym strzelaniem. Goessner na zero na pewno nie strzeli a wg mnie absolutne minimum to sa 2 pudla (1,1) a moze cos w dorzuci ekstra w stojce. Miriam byc moze bedzie chciala za wszelka cene dogonic Darye, ktora startuje bezposrednio przed nia, co wg mnie skonczy sie fatalnie na strzelnicy. Tak jak juz bylo napisane. Niemka ma duzy potencjal, ale z takim strzelaniem nie bedzie wojowac pucharu swiata, ani nawet miejsc na podium.
REasumujac, Zaitseva przy 1 pudle mniej bedzie toczyc rowna walke z niemka, a w przypadku 2 pudel mniej powinna byc przed rywalka.
Kuzmina-Vilukhina @1.68 panbet
edit :
3 pudla to zdecydowanie za duzo jak na Kuzmine...
Kuzmina bieg w scislym topie, strzelnica roznie, ale przewaznie przyzwoicie.
Vilukhina bieg roznie, przewaznie przyzwoicie, strzelnica bardzo dobrze.
Klasyczny pojedynek biegacz vs strzelec. Przy braku lub 1 pudle wiecej wygrywa Kuzmina, a przy 2 pudlach wiecej faworytka bedzie Vilukhina, lecz wynik bedzie otwarty.
Kuzmina-Goessner @1.67
fortuna edit :
3 pudla vs 5 pudel... nawet 1 pudlo wiecej Kuzminy nie zmieniloby wyniku tej potyczki ????
Przejrzalem wlasnie wyniku sprintu z poprzedniego sezonu i to mnie utwierdzilo by postawic na slowaczke. W zdecydowanej wiekszosc biegow byla UWAGA prede wszyskim
szybsza i odrobine celniejsza (o 6%) od niemki, a co za tym idzie zajmowala lepsze pozycje od niej.
Kuzmina poza bardzo dobrym biegiem potrafi dobrze strzelac co w polaczeniu dalo az 13 razy miejsce w top 10 , przy ledwie jednym takim miejscu niemki.
Miriam wiadomo byle do przodu a na strzelnicy co bedzie to bedzie. Wg mnie wciaz jej brak doswiadczenia, bo jak dlugo mozna tak slabo strzelac? Trzeba umiejetnie rozkladac sily i wziac pod uwage zmeczenie przed strzelaniem. Kiedy wyeliminuje ten mankament bedzie grozna dla kazdej zawodniczki. Tak jak wspominalem, Goessner wg mnie dzis zaliczy slaby wystep, szczegolnie na strzelnicy.
Brunet-Semerenko Vita @1.55
fortuna, @1.65 panbet
edit: bez emocji, francuzka pewnie na strzelnicy i przyzwoity bieg, chociaz spuchla po 2 strzelaniu biegowo, to jej przewaga byla tak duza, ze spokojnie dowiozla przewage do mety...
Brunet wiadomo jak celnie strzela i mimo iz tutaj mamy strzelnice tylko 2 razy to powinna zrobic przewage 1 lub 2 celnych strzalow nad ukrainka. Ostatnio biegowo fatalnie, co widze bardziej jako jednorazowa niemoc niz ogolny poziom jej biegowy.
Licze tutaj na zdecydowanie lepszy bieg francuzki, chocby taki jaki pokazaly podczas sztafety, wtedy strzelnica powinna zalatwic sprawe.
Dorin-Semerenko Vita @1.75 panbet
edit: Tutaj Dorin przegrala z Vita... 4 strzelania na stojaco spudlowane !!!??? To chyba jej rekord. Mimo ambitnego poscigu za ukrainka i po odrobieniu ponad polowy straty po 2 strzelaniu spuchla... Semerenko tak jak sie spodziewalem, czyli slabo.
Dorin bardzo dobrze strzela, czego nie potwierdzila w zeszlym sezonie w SP. Biegowo forma dobra, jesli tylko nie spudluje o wiecej niz 1 raz od ukrainki powinna ja wyprzedzic na finiszu.
Panie na plus rowniez, ale zawiodla totalnie Dorin...
Powodzenia