>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Biathlon 2008/2009

Status
Zamknięty.
wilu 9

wilu

Użytkownik
Co za bieg. Kapitalny występ Sikory i 3 miejsce, przy fatalnej postawie Svendsena dało to Tomkowi 1 miejsce w generalce i żółtą koszulkę lidera:spokodfhgfh:
Szczerze nie spodziewałem się że uda się Tomkowi spełnić swoje przed sezonowe marzenie a jednak. Wielkie Brawa oby tak zostało do końca sezonu &lt;marzyciel&gt;

tbm 642

tbm

Forum VIP
Niestety nie miałem okazji oglądać dzisiejszych zawodów. Niespodziewałem się tak dobrej postawy Tchoduova, ktory polozyl mi kupony ;P Tak czy siak gratulacje dla niego za dobry wystep no i przede wszystkim dla Tomasza Sikory za osiagniecie wymarzonego celu !! Jutro bedzie pasjonująco ze startu wspolnego ????

Jak patrze na te wyniki to nie wiem... jakies rozne warunki byly czy co tam się działo, bo Sumann faktycznie strzelanie na czysto, a pozycja odległa. Slesingr zaskoczył mnie i to bardzo. Do tego Svendsen nie wypalił...

midel 189

midel

Użytkownik
Sumannowi to chyba klejem narty posmarowali, albo za długo po sztafecie świętowali, bo żeby strzelić na czysto i dostać od Hanevolda, co miał dwie rundy to już naprawdę trzeba umieć ???? Slesingr od czasu do czasu tak wypali, w sumie jeszcze młody jest :jezora:

kalemba_9 5

kalemba_9

Użytkownik
No jesli ogladaliscie wczoraj zawody to dostrzegliscie napewno sytuacje na pierwszym strzelaniu, kiedy to Sumann mial awarie karabinu.Cos tam modzil i jak widac wymodzil ???? Tam stracil bardzo duzo czasu.

midel 189

midel

Użytkownik
No jesli ogladaliscie wczoraj zawody to dostrzegliscie napewno sytuacje na pierwszym strzelaniu, kiedy to Sumann mial awarie karabinu.Cos tam modzil i jak widac wymodzil ???? Tam stracil bardzo duzo czasu.
Jakiego czasu ... Na każdej rundzie dostawał po kilkadziesiąt sekund. Ja z gościem nie mogę, wczoraj pobiegł jak sierota, dzisiaj wygrał ...

wilu 9

wilu

Użytkownik
Dokładnie sam dziś postawiłem pojedynek H2H Tchudov-Suman, bo po tym co wczoraj pokazał austriak grzech było nie skorzystać a tu taka niespodzianka, dwie karne rundy i pierwsze miejsce. żal????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zaczynamy Rupholding zawody nazywane biathlonowym &quot;Super Bowl&quot; :wink:

Dominujące w tym sezonie Rosjanki podobno mają wystartować w sztafecie bez Iourievej i Sleptsovej, dwóch najlepszych zawodniczek tegorocznego pucharu świata. Zechcą to wykorzystać Niemki, dla których będzie to doskonała okazja na wygranie sztafety w dodatku przed własną publicznością w Rupholding. Mam nadzieje, że w składzie sztafety rosyjskiej nie dojdzie do zmian i tak jak jest to podawane na chwile obecną Iourieva i Sleptsova moim zdaniem kluczowe zawodniczki nie wystartują.

Francuzki pobiegną w najmocniejszym składzie z Macabies, Brunet, Becaert i wracającą po przerwie spowodowanej chorobą Bailly. Norweżki natomiast bez Rogstad i Bonnevie-Svendsen. Ogólnie Norweżki przed tygodniem miały problem z zestawieniem sztafety i nie wystartowały, teraz raczej czołowych miejsc im nie wróżę w takim zestawieniu choć zważając na to iż kilka ekip ma być osłabionych to kto wie gdzie zawędrują. Tak czy siak Francuski powinny być na podium i ogólnie wyżej od Norweżek.

w Expekt
Niemcy - Rosja | 1 - 1,60 ✅
Francja - Norwegia | 1 - 1,40 ⛔
AKO: 2,24

adam88-34119 0

adam88-34119

Użytkownik
Oto składy sztafet kobiet:
1 RUSSIA RUS
1-1 MEDVEDTSEVA Olga
1-2 BOULYGINA Anna
1-3 ZAITSEVA Olga
1-4 AKHATOVA Albina
2 GERMANY GER
2-1 HENKEL Andrea
2-2 WILHELM Kati
2-3 HITZER Kathrin
2-4 NEUNER Magdalena
3 FRANCE FRA
3-1 BRUNET Marie Laure
3-2 BECAERT Sylvie
3-3 MACABIES Pauline
3-4 BAILLY Sandrine
4 UKRAINE UKR
4-1 SEMERENKO Valj
4-2 PIDHRUSHNA Olena
4-3 SEMERENKO Vita
4-4 PYSARENKO Lyudmyla
5 POLAND POL
5-1 PALKA Krystyna
5-2 BOBAK Paulina
5-3 NOVAKOWSKA Weronika
5-4 GRZYBEK Agnieszka
6 BELARUS BLR
6-1 KALINCHIK Liudmila
6-2 DOMRACHEVA Darya
6-3 NAZAROVA Olga
6-4 KUDRASHOVA Olga
7 SWEDEN SWE
7-1 DOMEIJ Sofia
7-2 JONSSON Helena
7-3 OLOFSSON-ZIDEK Anna Carin
7-4 NILSSON Anna Maria
8 CHINA CHN
8-1 WANG Chunli
8-2 LIU Xianying
8-3 DONG Xue
8-4 SONG Chaoqing
9 NORWAY NOR
9-1 INGSTADBJOERG Anne
9-2 EIKELAND Liv Kjersti
9-3 FLATLAND Ann Kristin Aafedt
9-4 BERGER Tora
10 ROMANIA ROU
10-1 PLOTOGEA Dana
10-2 TOFALVI Eva
10-3 PURDEA Mihaela
10-4 STOIAN Alexandra
11 CZECH REPUBLIC CZE
11-1 VITKOVA Veronika
11-2 VEJNAROVA Zdenka
11-3 TOMESOVA Barbora
11-4 REZLEROVA Magda
12 KAZAKSTAN KAZ
12-1 LEBEDEVA Anna
12-2 AFANASJEVA Viktoria
12-3 LEBEDEVA Marina
12-4 KHRUSTALEVA Elena
13 ITALY ITA
13-1 PONZA Michela
13-2 HALLER Katja
13-3 ERTL Barbara
13-4 FIANDINO Roberta
14 FINLAND FIN
14-1 MÄKÄRÄINEN Kaisa
14-2 LAUKKANEN Mari
14-3 KUNTOLA Teija
14-4 HAKALA Anita
15 SLOVAKIA SVK
15-1 HALINAROVA Martina
15-2 KALINOVA Lubomira
15-3 PREKOPOVA Natalia
15-4 KUZMINA Anastasiya
16 LATVIA LAT
16-1 GLAZERE Liga
16-2 LIDUMA Madara
16-3 JUSKANE Zanna
16-4 KRUMINA Gerda
17 KOREA KOR
17-1 MUN Ji-Hee
17-2 JO In-Hee
17-3 KIM Mi-Seon
17-4 CHU Kyoung-Mi
18 GREAT BRITAIN GBR
18-1 WALKER Adele
18-2 FOWLER Emma
18-3 LIGHTFOOT Amanda
18-4 SCOTT Alanda
19 CROATIA CRO
19-1 STIPANICIC Andrijana
19-2 BRAJDIC Anamarija
19-3 KOVACEC Marina
19-4 PAPIC Vivijana

jak widac mocne będą niemki,francuski,szwedki oraz nie skreślałbym szans rosjanek,które są nieobliczalne pomimo braków kadrowych.

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
Niemcy-Rosja
typ:1
kurs:1,60
buk:bwin
Analiza:w dni dzisiejszym zaczynają sie kolejne zawody pucharu świata w biathlonie na początek zobaczymy bieg sztafetowy kobiet na dystansie 4x 7,5 km zawody odbywają sie w niemieckiej miejscowości Ruhpolding.w dniu dzisiejszym faworytkami zawodów sa Niemki które wystawiły teoretycznie najsilniejszy skład co ma zagwarantować im dziś zwycięstwo Rosjanki pobiegną za to w dość rezerwowym składzie i w tym przede wszystkim widzę Niemki jako faworytki tych zawodów.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Rosja - Francja
Typ: 2
Kurs: 3.85 (3.50)
Expekt
Dziś w Rudhpolding rozegrana zostanie kolejna w tym sezonie sztafeta kobiet. W poprzednich bezapelacyjnie dominowały Rosjanki, ale w tych zawodach jest szansa by zdetronizować je, ponieważ wystartują bez swych dwóch największych gwiazd: Sletsovej i Iourievej. Njawiększe szanse na zwycięstwo mają Niemki, które wystartują w najsilniejszym składzie (Henkel, Neuner, Hitzer i Wilhelm) i zawsze świetnie prezentowały się w zawodach w tej miejscowości. Ogromne szanse na wywalczenie 2 miejsca i pokonanie Rosjanek mają również Francuzki, które prezentują bardzo równą formę (2 razy 3 miejsce, raz czwarte) i wystartują tu w najmocniejszym składzie (Brunet, która świetnie startowała przed tygodniem w Oberhofie, jak zawsze równe Becaert i Macabies, oraz uwielbiająca trasy Rudhpolding, nieobecna w Oberhofie Bailly).

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
dużo rzeczy jestem w stanie zrozumieć ale niewiedzy Sobczyńskiego i Grzywy, tego że nie mogą nawet spojrzeć w internet na relacje live, esh co oni na tym tvp sport pier... Nie wiedzą czemu nam tak słabo poszło, żenada, wystarczyło spojrzeć łaskawie na rezultaty i wiadomo by było że gwiazda Nykiel na swojej zmianie biegowo była gorsza nawet od... Brytyjki i Koreanki, bez komentarza.

wilu 9

wilu

Użytkownik
dużo rzeczy jestem w stanie zrozumieć ale niewiedzy Sobczyńskiego i Grzywy, tego że nie mogą nawet spojrzeć w internet na relacje live, esh co oni na tym tvp sport pier... Nie wiedzą czemu nam tak słabo poszło, żenada, wystarczyło spojrzeć łaskawie na rezultaty i wiadomo by było że gwiazda Nykiel na swojej zmianie biegowo była gorsza nawet od... Brytyjki i Koreanki, bez komentarza.
Dlatego wolę Eurosport ;)
A co do samego biegu to zdziwiony jestem fatalnym miejscem Francuzek.Reszta w miarę przewidywalna była.
Polki rzeczywiście bardzo słabo biegowo, możliwe że było to spowodowane problemami z doborem smarów bo nie chce mi się wierzyć że w tydzień zapomniały jak się biega.

tbm 642

tbm

Forum VIP
ja oglądam na Eurosporcie Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski zawsze ubarwiają zawody biathlonowe czy tez kolarskie swoim komentarzem ;) Co do samych zawodów poważnie rozczarowały mnie Francuzki, które zazwyczaj nie schodziły poniżej pewnego wysokiego poziomu. In plus na pewno Rosjanki mimo osłabień bardzo dobry występ. No i brawa mimo wszystko dla Niemek, ze potrafiły wygrać te pierwsze w tym roku dla nich zawody.

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Dlatego wolę Eurosport ;)
Polki rzeczywiście bardzo słabo biegowo, możliwe że było to spowodowane problemami z doborem smarów bo nie chce mi się wierzyć że w tydzień zapomniały jak się biega.
To tylko i wyłącznie Nykiel zawaliła tą sztafetę. Pałka biegowo nigdy pewnego pułapu nie przeskoczy, może trochę za dużo tych doładowań jak na nią (3), ale to i tak strata kilku sekund, nie ma tragedii, Novakovska i Grzybek biegły na swoim poziomie, na strzelnicy też przyzwoicie, to Nykiel zawaliła wszystko, straciła na zmianie prawie 3 minuty a nie biegała rund karnych, ona po prostu człapała na tej trasie, na odcinku 600m potrafiła tracić po 40 sekund :eek: masakra!

lukanio87 23

lukanio87

Użytkownik
ja oglądam na Eurosporcie Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski zawsze ubarwiają zawody biathlonowe czy tez kolarskie swoim komentarzem ;)

No goscie sa niesamowici, niektore ich teksty sa niesamowite i powalaja na lopatki. Ja we wczorjszych zawodach postawilem na Niemki, ze zajma lepsze miejsce od Rosjanek i bylem skupiony wlasciwie tylko na tych teamach. I szczerze jestem zaskoczony bardzo dobra dyspozycja Rosjanek, ktore wystapily bez swoich dwoch liderek. Mimo to zajely 2 miejsce i widac jak silna maja reprezentacje. Dzisiaj czas na panow.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Cóż możemy powiedzieć o dzisiejszych sztafetach... Nie sądzę aby po raz kolejny wygrali Austriacy. Oni swoje już zrobili i jeśli wygrają także i tym razem to będzie dla mnie to bardzo duża niespodzianka. Ogólnie nie widzę ich dziś na podium. Norwegom ostatnio sztafetę zawalił Bratsveen teraz w jego miejsce Os. Jak będzie ? Moim zdaniem lepiej niż ostatnio, a kto wie może nawet powalczą o zwycięstwo. Rosjanie bardzo mocna ekipa do tego wraca Tcherezow. Szwedzi niby niepozorna drużyna, ale Ferry i Bergmann są dobrze dysponowani. Niemcy bez Wolfa i Greisa, ale z młodym utalentowanym Peifferem oraz Stephanem, ktorzy dobrze spisywali sie w Oberhofie. Moim zdaniem dla Niemcow powinno znaleźć się miejsce na podium. Francuzi niby są solidni na strzelnicy, ale jakoś sukcesów dziś im nie wróżę. Z tych niżej notowanych druzyn warto zauważyć, że Ukraina przyjechala mocno osłabionym składem tak samo Białoruś bez czołowych zawodników.

Mój typ dnia:
Niemcy - Austria | 1 - 2,15 w Unibet ✅

lukanio87 23

lukanio87

Użytkownik
Potrzebuje Waszej porady, a nie moge sie zdecydowac.

Svetlana Sleptsova - Kaisa Makarainen 1 1.57
Magdalena Neuner - Kaisa Makarainen 1 1.50

Na ktora wg Was lepiej postawic, pozniej postaram sie wrzucic swoja analize.

Svetlana Sleptsova - Kaisa Makarainen 1 1.57 ✅

Po biegach sztafetowych panow i pan dzis przychodzi czas na biegi indywidualne. Na trasie beda dzisiaj rywalizowac panie w biegu sprinterskim na 7.5 km. Faworytkami wydaja sie byc dwie Rosjanki Svetlana Sleptsova i Ekaterina Iourieva, ktore nie braly udzialu w sztafecie i wydaja sie byc nieco bardziej wypoczete od pozostalych zawodniczek. Obydwie to aktualna liderka i wiceliderka klasyfikacji generalnej i klasyfikacji sprinterskiej. Grozne moga byc Niemki i swietnie spisujaca sie w biegach sprinterskich Szwedka Helena Jonnson. W moim typie o lepsze miejsce na mecie Sleptsova bedzie rywalizowac z Finka Kaisa Makarainen. ktora bardzo dobrze zaprezentowala sie w sztafecie, gdzie na pierwszej zmianie, bez zadnego pudla przyprowadzila swoja reprezentacje bodajze na 2 miejscu. Co bylo pozniej, kazdy kto ogladal chyba wie. Makarainen to 23 zawodniczka klasyfikacji generalnej z dorobkiem 139 punktow i 24 w klasyfikacji sprinterskiej. W bezposrednim pojedynku obu zawodniczek lepsze miejsce na mecie powinna zajac Rosjanka i jestem przekonany, ze jezeli nie zawali strzelania bedzie liczyla sie w walce o zwyciestwo.

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
ja osobiście dziś nie wieże w celne strzelanie Kaisa Makarainen biegowo jest świetna ale na strzelnicy ma bardzo słaba średnią szczególnie w pozycji stojącej i nie wieże ze dziś tak jak w sztafecie wyjdzie jej strzelanie na zero to by było zbyt piękne dla finki dodać trzeba tez ze biegowo nie jest w stanie za dużo nadrobić jak będzie biegać karne rundy bo ta trasa jest dość łatwa i dziś wśród faworytek stawiam na Rosjanki które świetnie strzelają i biegowo nie powinny tarcic za duzo

tbm 642

tbm

Forum VIP
Biathlon sprint mężczyzn... Sumann jest w wysokiej formie i słaby start w sprincie w Oberhofie był tylko wypadkiem przy pracy. Jego rywal w parze h2h Hanevold najlepsze lata ma za sobą co widać m.in po słabej dyspozycji biegowej. Summan w Top10 a Hanevold poza nią.

Svendsen jeśli będzie wyżej od Sikory to prawdopodobnie odszyska koszulkę lidera. To powinna być dla niego wystarczająca mobilizacja do dobrego występu. Andresen od początku sezonu bez formy ostatnio na dodatek nie było dla niego miejsca w składzie drużyny, nie sądzę aby przeżył renesans formy w sobotę.

Bergmann zdecydowanie lepiej dysponowany od Ferry&#39;ego. Mam nadzieje, ze potwierdzi się to takze i w Rupholding.

Roesch słabo zaczął sezon, ale w Oberhofie był w scislej czołowce, podobnie w Rupholding zaliczyl bardzo dobry bieg w sztafecie. Pinter bardzo słabo biega ostatnimi czasy i nawet dobre strzelanie może mu nie pomóc w osiągnięciu wysokiego miejsca.

Bjoerndalen jeszcze w tym sezonie bez indywidualnych sukcesów. W Rupholding jednak wyglada na to, ze moze byc grozny nawet w walce o zwycięstwo. Od kolegi z reprezentacji Andresena powinien byc spokojnie lepszy.

Slesingr reaktywacja chciało by się rzec. Czech po słabych startach odżył i otarł się o podium w sprincie w Oberhofie. Widać zwyżkę formy w przeciwienstwie do Pintera.

Tcherezow wraca po kilkudniowej absencji. Moze o zwycięstwo walczyć nie będzie, ale powinien być wysoko bo jest w miarę regularnym zawodnikiem w przeciwienstwie do Defrasne, ktory dobre wyniki osiaga tylko od czasu do czasu.

Fourcade i Kruglow to zawodnicy ktorzy zazwyczaj dobrze strzelają, aczkolwiek ostatnimi czasy zawodzili na strzelnicy. Wg mnie wyzej bedzie Fourcade, ktory wypudłował się w Oberhofie gdzie biegl slabo indywidualnie oraz w sztafecie. Do tego Fourcade nieco poprawil bieg i powinien by lepszy od Kruglowa.

Propozycje z oferty Unibet:
Christoph Sumann - Halvard Hanevold | 1 - 1,65 ✅
Emil Hegle Svendsen - Frode Andresen | 1 - 1,33 ✅
Bjorn Ferry - Carl Johan Bergmann | 2 - 1,75 ✅
Michael Roesch - Fredrich Pinter | 1 - 1,60 ✅
Simon Fourcade - Nikolaj Krugłow | 1 - 1,75 zwrot
Ivan Tcherezow - Vincent Defrasne | 1 - 1,72 ⛔
Ole Einar Bjoerndalen - Frode Andresen | 1 - 1,35 ✅
Michal Slesingr - Friedrich Pinter | 1 - 1,72 ⛔

edit: całkiem przyjemnie udał się sprint ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom