Według mnie super oferte wystawił bukmacher
Unibet. Bardzo szeroka i jest z czego wybierać. Można też coś znaleźć w sumie w Expekcie i Bet365, ale mi najbardziej przypadła do gustu oferta
Unibet... do wyboru do koloru, coś wejść powinno
Emil Hegle Svendsen - Maxim Tchoudov
Svendsen jest w tym roku mistrzem biathlonu. Przez niego Bjorndalen moze nie pobic rekordu wszechczasów, no ale mniejsza oto. Tchoudov jest nierownym zawodnikiem, ktory rownie dobrze potrafi wystapic swietnie jak i pobiec bardzo słabo. Svendsenowi jeszcze wpadki takze sie zdarzają, ale w spritach w tym roku byl regularny 2x 1 :wink: W Oberhofie moze i nie wygra, ale będzie w scislej czolowce, a Tchoudov ? moim zdaniem moze zawalic trochę na strzelnicy :wink:
Mój typ: Emil Hegle Svendsen - 1,55 w Unibet
Michael Greis - Friedrich Pinter
Greis u siebie, w dodatku będzie chciał zrewanżować się kibicom za słaby występ w sztafecie. Greisa stać nawet na zwycięstwo, o ile oczywiście będzie dobrze strzelał. Pinter ? Zazwyczaj słynął z dobrego strzelania, ale w tegorocznych sprintach ani razu nie ukończył strzelania na czysto. Na dodatek nie jest najlepszym biegaczem, takze Greis nawet z jedną rundą karną więcej moze byc teoretycznie wyzej od Pintera.
Mój typ: Michael Greis - 1,55 w Unibet
Christoph Sumann - Halvard Hanevold
Sumann bardzo dobry występ w sztafecie, który na ostatniej zmianie uwieńczył zwycięstwo Austriaków. Dobry bieg, niezłe strzelanie, nie ma co ukrywać, że jest w wysokiej formie. Hanevold ? Ma już swoje lata, biegowo zaczyna co raz bardziej odstawać choc stac go jeszcze na pojedyncze zrywy. Mimo wszystko szczytem jego formy raczej druga dziesiątka, na więcej go chyba obecnie nie stać.
Mój typ: Christoph Sumann - 1,55 w Unibet
Ole Einar Bjorndalen - Klemens Bauer
Bauer młody Słoweniec słabo radzi sobie na strzelnicy, ale przyzwoicie biega. Bjorndalen stary mistrz przezywa kryzys formy, ale nadal jest w scislej czolowce. O ile nie będzie niemilosiernie pudlowal na strzelnicy i zachowa na niej spokoj to powinien byc nawet w Top5. Warto zauwazyc, ze Ole startuje juz z numerem 10.
Mój typ: Ole Einar Bjorndalen - 1,20 w Unibet
Nikołaj Krugłow - Andriy Deryzemlya
Deryzemlya zawsze solidny, ale głównie jesli chodzi o sztafetę. Indywiudalnie kiedys potrafil bywac w czolowce, ale na dzien dzisiejszy ok 20 miejsce to chyba szczyt jego mozliwosci. Krugłow moze byc wyzej o ile nie zatnie mu sie karabinek :wink: Jesli pierwsze strzelanie zaliczy na czysto to Krugłow moze byc wysoko np. w top10.
Mój typ: Nikołaj Krugłow - 1,65 w Unibet
Michal Slesingr - Simon Fourcade
Fourcade wszystkie dotychczasowe sprinty "na czysto". W sztafecie jednak trochę się pogubił. W parze ustawiony ze Slesingrem byłym Mistrzem Świata, który jednak najlepsze lata chyba ma za sobą o czym świadczą tegoroczne wyniki. Najwyżej Slesingr był 31 w 2 zawodach w Hochfilzen. Poza tym odległe lokaty 55 i 70. Fourcade jest wyśmienitym strzelcem o czym już wspominałem, a z drugiej strony biegowo nawet jest lepszy od Czecha. Fourcade zajmował w tym sezonie miejsca kolejno 3, 30 i 9, które trzeba uznać za wyniki bardzo dobre, zwłaszcza w porównanio do Slesingra. Dziwi mnie troche wysoki kurs na Simona Fourcade, ale oczywiście postanawiam z niego skorzystać i mam nadzieje, że okaże się być skutecznym ten typ.
Mój typ: Simone Fourcade - 2,00 w Unibet
Vincent Defrasne - Maxim Maximow
Defrasne miewa co raz częsciej momenty kryzysowe, ale obecnie zlapal chyba zwyzkę formy i zarowno biegowo jak i strzelecko jest calkiem niezle. Maximow od czasu do czasu wypali, ale ogolnie to zawodnik max na trzecią dziesiątkę według mnie.
Mój typ: Vincent Defrasne - 1,65 w Unibet
Ole Einar Bjorndalen - Friedrich Pinter
Pinter słabo biega i nawet kiedy przyzwoicie strzela zajmuje dosyć niskie lokaty. Bjorndalen biegowo nadal w samym czubie, strzelecko co raz częsciej zdarza mu się pudłowac, ale ogolnie nadal jest klasowym zawodnikiem, ktorego stać na wygrywanie.
Mój typ: Ole Einar Bjorndalen - 1,40 w Unibet
Maxim Tchoudow - Tomasz Sikora
Tomek był przeziębiony i przez pewien czas nie trenował mimo to jestem dobrej myśli przed zawodami w Oberhofie. Tomek narzeka rowniez na sztuczne oswietlenie, no ale... jakoś te przeciwnosci losu moze uda mu się przezwyciężyć. Tchoudov jest nieregularny i mimo iz stac go na wielkie wyniki to zdarza mu się zawodzic w najwazniejszych momentach. W tym sezonie najwyzej zajął 7 miejsce w sprincie. Tomek Sikora regularnie plasuje sie w Top10 i tym razem tak też być powinno.
Mój typ: Tomasz Sikora - 1,75 w Unibet