Dzisiaj w Oberhofie sztafety mężczyzn (
biathlon). Szkoda tylko, że w
Bwin można grać tylko single na pary h2h... W każdym bądź razie oto co udało mi się wybrać z dzisiejszych ofert bukmacherów:
Włochy - Szwajcaria
Obie sztafety lubią pudłować na strzelnicy, ale moim zdaniem lepiej prezentują się Włosi. Vuillermoz czy de Lorenzi potrafią dobrze biegać i mogą nadrabiać dystans nad Szwajcarami u których mocny wydaje się być tylko Simmen. W składzie Szwajcarów prawdopodobnie zabraknie Hallenbartera, który był podporą sztafety stąd obniżka kursów na Włochów. Trochę się spóźniłem bo miałem grać wczoraj po 1,65, no ale dziś jeszcze za te 1,40 postanowiłem pobrać ten typ.
Mój typ: Włochy - 1,40 w Bwin (Włosi a w szczególności Pozzi dali popis nieudolności strzeleckiej)
Francja - Ukraina
Ukraincy prawdopodobnie mogą wystąpić w okrojonym składzie bez Sedneva i Bilanenki, którzy w sztafecie prezentowali się z dobrej strony. Pryma i Berezhnov, którzy mają ich zastąpić nie są zawodnikami tej klasy. Co prawda nawet jeśli Sednev i Bilanenko ostatecznie wystąpią to jestem zdania, że Francuzi dziś powinni być wyżej. Defrasne najlepsze lata ma już za sobą, ale w sztafecie wciąż jest mocnym punktem. Simon Fourcade trzyma okreslony poziom. Do tego młodzi zdolni Vincent Jay i Martin Fourcade. Na walke o podium to sztafeta jeszcze nie jest ale miejsce w Top 5 ? dlaczego nie.
Mój typ: Francja - 1,70 w Bwin
Francja - Austria
O Franzuzach trochę już napisałem, ale wspomniałem także, że nie widzę ich w walce o podium. Natomiast o to podium powinni walczyć Austriacy, którzy mają mocny wyrównany skład. Mesotitsch, Pinter, Landertinger i Sumann udowodnili już w tym sezonie, że aspirują do walki z Norwegami i Rosjanami o czołowe lokaty. Austriacy są liderami drużynowego Pucharu Świata i w tych zawodach również powinni zakręcić się w okolicy podium, choć moim zdaniem będzie to miejsce 3-4 i walka o nie z Niemcami.
Mój typ: Austria - 1,45 w Bet365
Włochy - Ukraina
Dzisiaj liczę na dobry występ Włochów. Jak już wspominałem ich sztafeta wygląda solidnie. Do Vuillermoza i de Lorenziego dochodzi Windisch i Pozzi. Ukraińcy może i na papierze mimo wszystko wydają się mocniejsi, ale jakoś nie widzę ich dziś na czołowych lokatach. Na dodatek do grania na Włochów przekonuje mnie bardzo wysoki kurs.
Mój typ: Włochy - 4,00 w Bet365 ????
Niemcy - Ukraina
Niemcy bez Birnbachera i Wolfa. W zamian za nich młodzi Peiffer i Lang. Także na zwycięstwo w takim składzie raczej nie ma co liczyć, ale raczej niżej niż 5 miejsce
Niemcy nie zejdą. Młodzi mimo wszystko są zdolnymi zawodnikami i powinni zaprezentować się przynajmniej przyzwoicie. W Ukraińców jeszcze raz napiszę zbytnio nie wierzę w tych zawodach :wink:
Mój typ: Niemcy - 1,45 w Unibet
Szwajcaria - USA
Amerykanie wbrew pozorom od czasu do czasu potrafią sprawić niespodziankę i być stosunkowo wysoko w sztafecie. Bailey, Hakkinen, Burke i Teela może nie są gwiazdami, ale znowu nie są takimi najgorszymi zawodnikami, a na dodatek większość z nich posiada już spore doświadczenie. Czasami zdarzają im się fatalne serie pudeł na strzelnicy, ale liczę na to, że to może być ich udany dzień. Według mnie przy odrobinie szczęścia Amerykanie mogą zająć nawet 6 miejsce. Ich rywalem w parze h2h są Szwajcarzy, którzy prawdopodobnie wystąpią bez Hallenbartera, który był podporą sztafety. Jest w ich składzie doświadczony 36-letni Simmen, na którego będą najbardziej liczyli. Oprócz niego dobrze strzelający ale bardzo słabo biegający Ivan Joller. Słaby zawodnik Carlo Bockli oraz junior Benjamin Weger. Według mnie Amerykanie jeśli nie będą mieli jakiś olbrzymich problemów na strzelnicy powinni być lepsi od Szwajcarów i to zdecydowanie, dlatego też kurs 3,00 jaki oferują bukmacherzy jest przynajmniej według mnie niezwykle korzystny i warto próbować go grać.
Mój typ: USA - 3,00 (zagrałem po takim kursie ok 10:30 teraz ostro w dół pójdą kursy)