Siemka! Też mam pytanko do obeznanych. Chodzi mi o spadki kursów.
Zauważyłem taką zależność choć mogę się mylić. Często jest tak że ludzie reagują na spadki/wzrosty kursów u świetnego buka jakim jest Pinnacle. Przykładowo wybadałem spotkanie z
NHL nr 6 finału. Na Pinie kurs poleciał w dół i wynosi obecnie 2.05, u innych buków też spada kurs na Chicago, a na
Betfair wynosi 2.7 i jestem na 99% pewny że spadnie. Często u osób tradujących spotkałem się z takimi wypowiedziami że patrzą na to jak zachowują się kursy u renomowanych bukmacherów no i właśnie moje pytanie jest takie jakie to są firmy? No bo Pinnacle przy tak niskiej marży nie może sobie pozwolić na wiele błędów i wolę się zasugerować ich kursami jeśli chodzi o piłkę kopaną i sporty amerykańskie (w tym są chyba najlepsi). Czy może patrzeć pod kątem tego z jakich krajów pochodzą te firmy. Mam na myśli przykładowo Williama Hilla który jest z Wlk. Brytanii i typując mecze Premiership powinienem uwzględnić ich wahania kursów lub Nordicbet który się specjalizuje w ligach skandynawskich itp. Wiem że część z traderów na pewno kupuje lub sprzedaje kursy patrząc na to co się dzieje u buków, tylko właśnie jakich? Którzy to są ci renomowani? Patrzeć na kraj/specjalizację czy po prostu jest tylko kilka firm z tej całej masy??
edit: nieco się pomyliłem bo ten kurs to był kurs bez dogrywki a w Pinie jest z overtime ale mniejsza o to bo i tak spadł (obecny lay po 2.64). Pytanie offkors nadal aktualne.