>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

BANK... Jaki wybrać? Pytania, sugestie

kwiatekptl 0

kwiatekptl

Użytkownik
Zapomniales kolego o tym, ze w intelligo przelewy kosztuja zlotowke i karta za darmo nie jest :] a PKO jest jednym z gorszych bankow na rynku pod wzgledem cen, zreszta w poszukiwaniu banku najlepiej udac sie na :
http://www.bankier.pl/fo/konta/
wziac sobie wyszukiwarke i dla kazdego cos milego

Z 0

zomo17

Użytkownik
ja mam konto w multibanku i raczej nie zamieniłbym na nic innego ????

co prawda płacę aż 2 zł za prowadzeniu i 1 zł za kartę (łącznie daje mi to 3 zł miesięcznie)
ale mam za to darmowy dostępy do funduszy inwestycyjnych i co dla mnie najważniejsze darmowe przelewy do wszystkich banków ????

A 0

akuz

Użytkownik
Oczywiscie nie przecze ze inteligo ma swoje zalety. W gruncie rzeczy wszystko sprowadza sie do tego jak wygladaja nasze operacje na koncie. Pewnie dla osob pracujacych lepszym rozwiazaniem jest inteligo. Ja jednak mam 18 lat i poki co brak stalego dochodu, sprzedaje rozne rzeczy na allegro i gram w bukmacherke i niestety czesto zdarza sie ze mam na rachunku ponizej 100zl przez co place te 6zl miesiecznie. Poza tym przelew jednorazowy przy zakupie na allegro w mbanku kosztuje 50gr a w inteligo juz 99gr...Z infolinii skorzystalem w przeciagu roku raz takze wiele bym w mbanku nie stracil...Natomiast co do zamrazania przy zwrocie - dzieki za info, wczesniej ktos wprowadzil mnie w blad mowiac mi ze w mbanku owa kwota nie zostalaby zamrozona. Jedyna mozliwoscia szybkiego odblokowania srodkow jest chyba zwrocenie sie do supportu bwin z prosba o wyslanie mailem potwierdzenia przelewu a nastepnie wyslanie tego potwierdzenia do inteligo. Robil to juz ktos z was? Pomoglo? Bo nie wierze ze wszyscy musza czekac na wyplate tych przykladowo wygranych 200zl az miesiac. To znacznie obrzydzaloby cala bukmacherke internetowa.

A 0

akuz

Użytkownik
Czyli granie przez internet w buka jest lipne - czekanie 35 dni na kase jakos mi sie nie usmiecha:| Kaczor Kaczorem, zaglosujcie jak ludzie w wyborach a za dwa miesiace bedzie juz normalnie;) Wydaje sie ze jesli prowadza support po polsku i cala witryna jest po polsku to jest to legalne w Polsce(mowie o bwin ???? .

A 0

akuz

Użytkownik
Thx za rade...moze mi ktos wytlumaczyc czym rozni sie przelew bankowy od wplaty na konto inteligo? Chyba sie zamotalem;)

edit

Juz chyba rozumiem, w sumie to teraz oczywiste - przelew bankowy (a nie zwrot transakcji karta) jest tak naprawde jedynym rozwiazaniem w tym przypadku jesli nie chce czekac miesiac...nie wiem jeszcze jak wyglada sprawa z moneybookers.com moze pozniej sie w to pobawie.

A 0

akuz

Użytkownik
Na BAW widze taka opcje(przelew bankowy) wiec chyba sie da...ale nie moge stwierdzic na 100% bo nie mam min. 120zl wygranej zeby ja wyplacic...dzis cos moze wygram i jutro sprobuje wyplacic. Jak da rade to problem z glowy. Jak nie to przesiadam sie na Expekta.

G 46

ghs

Użytkownik
Nom, multibank jest na prawdę fajny ???? miałem zamiar otworzyć tam konto jednak wtedy jeszcze nie pracowałem na umowe o prace, wiec nie moglem przedstawic papierow... dlatego mbank i inteligo :p
Moja opinia o Multibanku (mam tam konto 3 lata) - dobry, dopóki nie chcesz czegoś więcej. Jeśli służy tylko do przelewów i wypłacania kasy z bankomatu to OK. Niestety jeśli chcesz np. wziąć jakiś kredyt czy skorzystać z innych usług, to pokazują się z innej strony.

sawas 27

sawas

Użytkownik
Jako, że w mojej miejscowości nie ma żadnego banku, a najbliższym mieście są tylko PKO BP, WBK i Spółdzielczy mam nieco ograniczony wybór :]
Obecnie posiadam konto młodzieżowe w PKO, ale to lipa, bo ani dostępu do neta, opłata za prowadzenie 1,5 zł, ogólnie nieciekawe... Skłaniam się ku koncie &lt;30 w WBK, ale może jednak to Inteligo... Najbardziej zależy mi na internetowym dostępie i ... właściwie reszta nie ma większego znaczenia. Opłata oczywiście jak najniższa, przelewy także. Co wybrać?

al_capone 29K

al_capone

Gangster
SAWAS, nie wiem jak jest w WBKa, bo nie mam tam konta i raczej nigdy nie będę miał. O opłatach jakie tam są to nie wiem, bo nigdzie nie znalazłem
W Inteligo masz:
0zł - za prowadzenie rachunku bankowego
0,99zł - za kartę VISA, którą możesz płacić chyba wszędzie tj. poprzez internet (bez problemu do bukmacherów) na stacji benzynowej, w sklepach itd
0,99zł - przelew poza PKO, inteligo, czyli np. do mBanku, BPH itd
0zł 0 przelew do PKO, Inteligo. Dużo ludzi ma Inteligo, więc za przelewy nie musisz płacić
Ilość bankomatów i placówek PKO przemawia za Inteligo.
W ogóle korzysta ktoś z użytkowników forum z WBK?? Raczej w to wątpię, a jeżeli już takie osoby się znajdą to 2-3.

N 0

ncn

Użytkownik
A co panowie powiecie na konto w GETIN Banku ? Lokaty maja wysokie oprocentowanie, bezplatne prowadzenie rachunku, wszystkie operacje wykonywane on-line za darmo... ma ktos tam moze konto ? czy to naprawde tak kolorowo wyglada ?:phttp://www.getinbank.pl/276.php

R 0

robert-20790

Użytkownik
Marcin, nie zgodze sie z toba. Mam konto w inteligo i w mbanku i zdecydowanie wolę mbank, poniewaz inteligo &#39;&#39;niczym nie sie rozni od mbanku&#39;&#39; moge powiedziec ze jest drozszym bankiem inteligo, chodzi o przelewy jak i sa minusy gdzie ty wymieniasz je jako plusy mianowicie bankkomaty i oddzialy PKO. Niestety, inteligo jest bankiem tylko internetowym wiec oddzialy sie nie licza bo w nich nie zalatwisz nic, jednynie mozesz wplacic pieniadze na konto gdzie w mbanku sa do tego przeznaczone wplatomaty, ktore jednak sa awaryjne ale zawsze mozna wplacic pieniadze w oddziale innego banku placac za to 7 zł. Bankomaty, czy ich jest wiecej ? Raczej nie, a poza tym mbank ma dostep do bezprowizyjnych bankomatow bodajze juz czterech sieci, eronet, bzwbk, cas4you i jeszcze jedna nowa siec ktora sie rozwija jak kazda inna.
Rowniez kredyty, pozyczki, oferta dla firm jest o wiele atrakcyjniesza od inteligo.
Równiez dostep do mbanku jest o wiele szerszy od inteligo, rowniez sadze ze mbank jest bezpieczniejszy od inteligo jezeli chodzi o platnosci w internecie. W sklepach tradycyjnych ten sam poziom, nalezy tylko zlozyc podpis przy zakupach.. chociaz mabnak wprowadza juz kartyy z chipem.

Na pewno mozna zauwazyc jedno co kazdy sie raczej z tym zgodzi ze Inteligo o dluszego czsu stoi w miejscu, a mbank wprowadzo co chwile nowe funkcje i oferty.

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Nie wiem co tak z tym mBankiem wyskoczyłeś. Sawas się pytał o WBK i Inteligo, więc napisałem mu o Inteligo. Ale to tak na marginesie.

sawas 27

sawas

Użytkownik
No właśnie - czy Inteligo jest też &quot;zwykłym kontem&quot;? Czy będę mógł robić jakieś operacje &quot;nieinternetowe&quot;? No i co z tymi wpłatami/wypłatami z buków, bo właśnie w Inteligo są niby największe problemy...

R 0

robert-20790

Użytkownik
No właśnie - czy Inteligo jest też &quot;zwykłym kontem&quot;? Czy będę mógł robić jakieś operacje &quot;nieinternetowe&quot;? No i co z tymi wpłatami/wypłatami z buków, bo właśnie w Inteligo są niby największe problemy...
Nie jest zwyklym/tradycyjnym kontem/bankiem, jest bankiem internetowym. masz dostep do placoiwek ale tylko i wylacznie do platnosci, poza tym nic tam nie znajdziesz.
Inteligo jest identycznym bankiem jak mbank, roznia sie oplatami, ofertami i bajerami.

Marcin sory, czytalem wczesniejesza strone tam pisales o inteligo i go polecales...

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Robert- inteligo to konto, które należy do PKO
Sawas - więcej problemów jest jeżeli chodzi o wpłaty/wypłaty z/do bukmacherów poprzez kartę płatniczą w mBanku, ponieważ na standardowej (którą otrzymujesz) nie można takich transakcji dokonywać, musisz kupić dodatkową, za którą bank będzie Ci pobierał miesięcznie prowizję. Jeżeli chodzi o zwykłe przelewy to jest to samo wg mnie.
W okienku tylko wpłacasz kasę na swoje konto, a w bankomatach wypłacasz.

R 0

robert-20790

Użytkownik
więcej problemów jest jeżeli chodzi o wpłaty/wypłaty z/do bukmacherów poprzez kartę płatniczą w mBanku, ponieważ na standardowej (którą otrzymujesz) nie można takich transakcji dokonywać, musisz kupić dodatkową, za którą bank będzie Ci pobierał miesięcznie prowizję.
Nom, musisz zamowic dodatkowa kartę. &#39;&#39;Nie miesieczna tylko roczna oplata za karte, a w przeliczeniu na miesiac to nawet wiecej za zaplacimy za ekrte mbanku niz w inteligo... ale coz sa plusy i minusy, kazdy bank musi jakos zarabiac)
..a przelewy nei sa takie same, mzoe technicznie... cennik czarnym na bialym.

Do góry Bottom