>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

AutoMobilClub

Status
Zamknięty.
sawas 27

sawas

Użytkownik
Koniec tematu z mojej strony :]
Zakupiłem dziś Mazdę 323c. 95r, 3-drzwiowy hatchback, benzyna 1,6 16V, niebieski metalic. Zapłaciłem niedużo, bo poniżej 8000. Do 4 kół z zimówkami, na których stał dostałem komplet kółek letnich z alu :] Wszystko - radio, wyposażenie wewnętrzne właściciel zostawił, 2% w Skarbówce nie płacę, bo napisał fakturę na firmę, praktycznie auto jest do użytkowania od zaraz.
Bardzo jestem zadowolony ;) Dzięki za rady ????
Bardzo ładnie

S 11

support75

Użytkownik
A w ktorym aucie by sie zatrzymalo na poczatku ? chyba gdybys stał w miejscu a uderzajacy wbil sie w ciebie z predkoscia ponad 100km/h.
to była taka metafora. osobiscie bezpieczniej czuje sie w audi 80, niz seicento czy golfie.
Dlaczego ? chocby z tego powodu, jak dluga jest audica a jakie sa pojazdy wyzej.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Ja miałem troche przyjemności pojeździć ???? Nie wiem pod jakim kątem opinie Ci chodzi ale Scenic to niejako Meganki bo początkowo robili je tylko na innym nadwoziu, a potem udoskonalali. Stosunkowo młode auta, jak dla mnie przeznaczone głównie dla rodzin z dziećmi ze wzgledu na bardzo dużą przestrzeń w środku ( chyba w tym nowszych nawet 3 rząd foteli można założyć ) i pojemny bagażnik. Pewnie spokojnie można tez go sobie na jakiś dostawczy przerobić :p Ja miałem akurat z sekwencją więc było wydajniej, wiadomo ze użytkowanie to kwestia indywidualna ale ogólnie dla mnie oki :p
Tutaj wszystko w pigułce http://www.samochody.mojeauto.pl/renault/osobowe/renault_scenic.html

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
Hmm myśle że temat odpowiedni do tego typu spraw więc pytam. Jakie auto byście polecili jako pierwsze w życiu. Chodzi mi o to że mam prawko trzy lata i dopiero teraz kupuje samochód i nie wiem jaki będzie najlepszy dla młodego niedoświadczonego kierowcy.myśle że najlepsze będzie jakieś starsze w cenie do 7-8 tys. i żeby przyjemnie się prowadziło. Myślałem nad golfem trójka chodza po 6-7 tys ale chce poznać wasze opinie jeszcze. Doradźcie cos ;)

S 11

support75

Użytkownik
uwazam ze nie ma znaczenia czy to pierwsze czy 10 auto w zyciu.
bierz to co Ci sie podoba. i to na co Cie stac, tj musisz zdecydowac:
czy wolisz 80 konny silnik zagazowany, czy 250 konna omege w benzynie
malego wypierdka by sie wszedzie zmiescic czy duzego kolosa byc czuc sie lepiej
to juz zalezy tylko od Ciebie i Twoich upodoban.
Kierowanie sie tutaj opinia ze pierwszym autem ma byc male, tanie, slabe w mocy i palic 3 l gazu uwazam za zgubne.

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Zależy jakie kryterium przyjmujesz sobie za główne ???? Górna granica ceny to 8k ale ważne też czy ma być ekonomiczne czy też spalanie sie nie liczy a ważne sa tylko osiągi ???? no i też do czego będziesz go używał bo jest różnica miedzy podróżowaniem autem a wyjazdem raz w tygodniu do kościoła ;D
Co do golfa to za dużo złego powiedzieć sie nie da ale bądźmy szczerzy to już nie ta epoka ???? Ile to juz razy sie słyszało ze w Niemczech był na taśmie i już miał iść na szrot ale ktoś wpadł na pomysł że sprzeda go w Polsce i pojeździ jeszcze 15 lat ^^
Może nie koniecznie jako pierwsze ale ogólnie polecam Civica, w tej cenie powinno być coś 10-letniego i myśle że to przyzwoita opcja ????

wlodi 0

wlodi

Użytkownik
To skoro juz tak doradzacie to moze mi tez bo ja sie kompletnie nieznam na samochodach. Ma byc duze do 5 tys najlepiej jakis 5 drzwiowy sedan. Bo mi do tego opisu pasuje jedynie Polonez ????

damiankozak 0

damiankozak

Użytkownik
To skoro juz tak doradzacie to moze mi tez bo ja sie kompletnie nieznam na samochodach. Ma byc duze do 5 tys najlepiej jakis 5 drzwiowy sedan. Bo mi do tego opisu pasuje jedynie Polonez ????
Do 5 tys.
Seat toledo 1 (5 drzwiowy przypominający sedana ;P)
normalne 4 drzwiowe sedany:
BMW e34 - mam i polecam :-D
Audi 80 B3, B4
Audi 100 C4

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Do 5 tys.
Seat toledo 1 (5 drzwiowy przypominający sedana ;P)
normalne 4 drzwiowe sedany:
BMW e34 - mam i polecam :-D
Audi 80 B3, B4
Audi 100 C4
do takiego zestawu to jeszcze brakuje golfika i grilla z tylu na kielbaski..

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
To ja swej strony doradzę Ci Peugeota 405 :spokodfhgfh: Sam nim jeżdzę i jestem bardzo zadowolony (zresztą co chwila widzę na ulicy jakąs 405).

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Do 5k to nie poszalejesz, wybór raczej ograniczony ale tak jak ktoś wcześniej napisał jak ma być duże to Audi 80, Volvo S40 , Opel Omega , Daewoo Nubira ????

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
Zależy jakie kryterium przyjmujesz sobie za główne ???? Górna granica ceny to 8k ale ważne też czy ma być ekonomiczne czy też spalanie sie nie liczy a ważne sa tylko osiągi ???? no i też do czego będziesz go używał bo jest różnica miedzy podróżowaniem autem a wyjazdem raz w tygodniu do kościoła ;D
Chodziło mi o auto ekonomiczne które mało pali. Aut z osiagami dobrymi w takiej cenie się nie znajdzie ;)
No to już mam na uwadze Golfa i Honde Civic. Może ktos jeszcze jakieś doradzi??
Aha i jeszcze jedno tak na przyszłość. Jeżeli się zarejestruje samochód i później zmieni coś wizualnie lub pod maską to trzeba zgłaszać to gdzieś do urzędu gdzie się rejestruje że się zmieniło czy oni wyglądu nie biorą pod uwage??

L 209

lukbor10

Użytkownik
bierz Lanosa. wygodne, dużo nie pali, tanie części a i jakoś w miare sie prezentuje.
co do poprawek to wizualne nie, pod maską jeżeli się nie myle to jeżeli zwiększasz moc silnika to trzeba gdzieś zgłosić. ale pewny nie jestem. google sie kłania

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom