Tak, potwierdza się częściowo mój tok myślenia. Większość modelów, które się tutaj pojawiły są na mojej liście :]
- Megane,
- Mazda (323?)
- Civic,
-
Golf 3.
Chyba spośród tego coś wybiorę. A na jakich portalach szukać najlepiej?
Witam
A o audi 80 nie myślałeś? komfort+blacha z ocynku+ silnik VW = atrakcyjne auto...
Bym miał wybierać z tej 4 co podałeś, to albo Civic albo
golf 3. Megane to francuskie auto, a mnie francuzy nie przekonują, zwłaszcza jeżeli chodzi o ceny części zamiennych. Co do madzi to nie podoba mi się to auto, ale komfort i dobre silniki to zaleta mazdy.
Dlaczego Civic
Auta lekki z dobrym motorem, zwłaszcza z 1.5 ???? Niesamowita frajda z jazdy, bo osiągi mają bardzo dobre. Silniki są niezawodne (o ile się o nie dba), blacharka również nie gnije szybko, ale należy przy zakupie na to zwrócić uwagę. Co do wnętrza i komfortu jazdy to dla mnie trochę mało miejsca.
Dlaczego
Golf?
Co z tego że 1/4 polaków go ma? Cieszą się popularnością, bo są nisko nakładowe i niezawodne. Sam miałem i raczej będę miał ponownie golfa 3 i nie mogę złego słowa powiedzieć. W pół roku przejechałem 7 tys. km i nic nie musiałem wymieniać. Jechałem nim w 5 osób nad morze (700km) i wszyscy podróż wspominają pozytywnie. Bagażnik bardzo ładowny, w środku dużo miejsca i duży komfort jazdy. Co do blacharki. W niektórych egzemplarzach często rdza pojawiała się na tylnej klapie, oraz na nadkolach. Musisz na to zwrócić uwagę. Jeżeli samochód nie był bity to rdza go nie powinna brać, a jeżeli już tak się stało to pewnie niewielkie ogniska. Silniki jak każde z grupy VW są niezawodne (oczywiście jak się odpowiednio o nie dba). Jak się zdecydujesz na golfika to z silnikiem min. 1.8, a najlepiej 2.0 GTI ???? Różnica w spalaniu minimalna, a osiągi lepsze ???? Auta bardzo zwrotne o dobrych parametrach. Jak na pierwsze auto to chyba "ideał"
Życzę powodzenia w szukaniu.