>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

AutoMobilClub

Status
Zamknięty.
sawas 27

sawas

Użytkownik
Tak, potwierdza się częściowo mój tok myślenia. Większość modelów, które się tutaj pojawiły są na mojej liście :]
- Megane,
- Mazda (323?)
- Civic,
- Golf 3.
Chyba spośród tego coś wybiorę. A na jakich portalach szukać najlepiej?

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nie no, może coś innego, ale w tej cenie najczęściej przewijają się te modele. A może Ibiza?
A Ty, Radek, czemu odrzuciłeś Megane z mojej listy? ;&gt;

radek_3city 0

radek_3city

Użytkownik
Tak jak pisałem wcześniej, częste kłopoty z instalacją elektryczną w tych wczesnych modelach co uprzykrza życie ( mam znajomego co od 6 lat rządzi serwisem Reni w Gdańsku ), pozatym upośledzone konie mechaniczne ;)
Autko ogólnie jest ładne, ale w rankingach niezawodności zdecydowanie lepiej wypada VW czy Honda, no i części do francuza są dość drogie. Ściągnij sobie ładnego Civica z Niemiec, a pojeździsz długo i bez problemów, no albo Golfik III. Chociaż ja bym brał mimo wszystko MB W124 ????

Sawas, zobacz czy otworzy Ci się ten link:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=31312775&amp;amp;__lp=13&amp;amp;scopeId=C&amp;amp;sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&amp;amp;sortOption.sortOrder=ASCENDING&amp;amp;makeModelVariant1.makeId=11000&amp;amp;makeModelVariant1.modelId=3&amp;amp;makeModelVariant1.searchInFreetext=false&amp;amp;makeModelVariant2.searchInFreetext=false&amp;amp;makeModelVariant3.searchInFreetext=false&amp;amp;vehicleCategory=Car&amp;amp;segment=Car&amp;amp;minFirstRegistrationDate=1993-01-01&amp;amp;maxFirstRegistrationDate=1995-12-31&amp;amp;country=DE&amp;amp;negativeFeatures=EXPORT&amp;amp;damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&amp;amp;customerIdsAsString=&amp;amp;lang=de&amp;amp;pageNumber=2

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ojj Ted tak się chyba tylko wydaje, że dużo... Wielkie &quot;G&quot; tam jest... Co lepszy się wydaje, wchodzę - &quot;uszkodzony&quot;... Hondy strasznie drogie - za Civika chcą 8000 rok 95/96...
Z Niemiec miałem ściągać, ale temat upadł. Zależy mi na czasie, nie mam obecnie żadnych chodów w Niemczech, a przecież nie pojadę 1000 km żeby wrócić z kwitkiem... Tak więc auto kupię raczej w Polsce ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ojj Ted tak się chyba tylko wydaje, że dużo... Wielkie &quot;G&quot; tam jest... Co lepszy się wydaje, wchodzę - &quot;uszkodzony&quot;... Hondy strasznie drogie - za Civika chcą 8000 rok 95/96...
Z Niemiec miałem ściągać, ale temat upadł. Zależy mi na czasie, nie mam obecnie żadnych chodów w Niemczech, a przecież nie pojadę 1000 km żeby wrócić z kwitkiem... Tak więc auto kupię raczej w Polsce ;)

radek_3city 0

radek_3city

Użytkownik
A po co Ci chody??? Numer masz, bierzesz kogoś kto gada po niemiecku, dzwonisz, jedziesz, kupujesz tablice i ubezpieczenie i tyle. A auto z Niemiec to bez porównania do tych z Polski. Uwierz, siedzę w tym i dobrze znam temat.

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
jedzie i auto okazuje sie troche inne niz przez telefon koles gadal i ....kosztow przejazdu Ci nikt nie zwroci... ;]

sawas 27

sawas

Użytkownik
A po co Ci chody??? Numer masz, bierzesz kogoś kto gada po niemiecku, dzwonisz, jedziesz, kupujesz tablice i ubezpieczenie i tyle. A auto z Niemiec to bez porównania do tych z Polski. Uwierz, siedzę w tym i dobrze znam temat.
Dokładnie to co napisał jemjogurt... Nie chodzi o język, itp. tylko właśnie zaufanego, taniego człowieka. Zresztą jak bez porównania skoro 99% aut jest ściąganych z Niemiec... Wliczając jazdę, itp. niewiele stracę kupując od handlarza.

Ta Mazda wydaje mi się być dobra:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&amp;amp;id=C4396254

sawas 27

sawas

Użytkownik
Dokładnie to co napisał jemjogurt... Nie chodzi o język, itp. tylko właśnie zaufanego, taniego człowieka. Zresztą jak bez porównania skoro 99% aut jest ściąganych z Niemiec... Wliczając jazdę, itp. niewiele stracę kupując od handlarza.

radek_3city 0

radek_3city

Użytkownik

Owszem, duży procent aut jest ściąganych, ale od ściągnięcia ich do kraju nie znasz już ich historii...

Zresztą, jak upatrzysz coś w okolicach np. Berlina, czy Hamburga, to szukasz w promieniu 100 kilometrów kilka ofert i na pusto napewno nie wrócisz.

T 9

tosterkm

Użytkownik
Dobrze kolega prawi, Honda to też dobry wybór, zupełnie wyleciała mi z głowy, lecz także polecam import z Niemiec, ponieważ u nas w kraju w 90% auta te dosiadają małolaci i są poprostu skatowane. Jeżeli chodzi o W124 to egzemplarze po taxi w Niemczech mają kolory biały lub kremowy ( Weiss, Beige ) i w 99,5% są to diesle, więc z benzyną nie ma problemów. Ja sobie kupiłem do pojeżdżenia w pracy właśnie 124 - rocznik 1987, 2,3 benzyna, w 4-biegowym manualu, przebieg 223 tyś za 1100 euro . Spalanie miasto - UWAGA - 9 litrów, a komfort bez porównania do innych aut. Pozdrawiam.
pewnie niedlugo bede mial podobny dylemat co sawas i mimo ze jestem na razie zdecydowany na honde civic to kusi mnie to co piszesz o w124... zawsze to mercedes ;)
co do hondy to Radek_3City dobrze gada, nie ma raczej sensu kupowac w polsce bo takimi autami kolesie daja popisowy na wiejsckich dysotekach, jak jeszcze taki ma os pojecia o utrzymaniu samochodu to pol biedy ale czesto auta sa skatowane i zaniedbane... co innego w niemczech lub usa (moj kolo ma taka honde z usa, sa tam naprawde tanie bo amerykancy nie cenia sobie za bardzo tej marki)
pozdrawiam

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nie, nie ! Z Mazd tylko 323c. &quot;F&quot; kiedyś szukałem, ale nie podobają mi się...

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Tak, potwierdza się częściowo mój tok myślenia. Większość modelów, które się tutaj pojawiły są na mojej liście :]
- Megane,
- Mazda (323?)
- Civic,
- Golf 3.
Chyba spośród tego coś wybiorę. A na jakich portalach szukać najlepiej?
Witam
A o audi 80 nie myślałeś? komfort+blacha z ocynku+ silnik VW = atrakcyjne auto...
Bym miał wybierać z tej 4 co podałeś, to albo Civic albo golf 3. Megane to francuskie auto, a mnie francuzy nie przekonują, zwłaszcza jeżeli chodzi o ceny części zamiennych. Co do madzi to nie podoba mi się to auto, ale komfort i dobre silniki to zaleta mazdy.
Dlaczego Civic
Auta lekki z dobrym motorem, zwłaszcza z 1.5 ???? Niesamowita frajda z jazdy, bo osiągi mają bardzo dobre. Silniki są niezawodne (o ile się o nie dba), blacharka również nie gnije szybko, ale należy przy zakupie na to zwrócić uwagę. Co do wnętrza i komfortu jazdy to dla mnie trochę mało miejsca.
Dlaczego Golf?
Co z tego że 1/4 polaków go ma? Cieszą się popularnością, bo są nisko nakładowe i niezawodne. Sam miałem i raczej będę miał ponownie golfa 3 i nie mogę złego słowa powiedzieć. W pół roku przejechałem 7 tys. km i nic nie musiałem wymieniać. Jechałem nim w 5 osób nad morze (700km) i wszyscy podróż wspominają pozytywnie. Bagażnik bardzo ładowny, w środku dużo miejsca i duży komfort jazdy. Co do blacharki. W niektórych egzemplarzach często rdza pojawiała się na tylnej klapie, oraz na nadkolach. Musisz na to zwrócić uwagę. Jeżeli samochód nie był bity to rdza go nie powinna brać, a jeżeli już tak się stało to pewnie niewielkie ogniska. Silniki jak każde z grupy VW są niezawodne (oczywiście jak się odpowiednio o nie dba). Jak się zdecydujesz na golfika to z silnikiem min. 1.8, a najlepiej 2.0 GTI ???? Różnica w spalaniu minimalna, a osiągi lepsze ???? Auta bardzo zwrotne o dobrych parametrach. Jak na pierwsze auto to chyba &quot;ideał&quot; ;)
Życzę powodzenia w szukaniu.

K 76

karlos83

Użytkownik
Ja generalnie polecam japonczyki.
Mialem Honde Civic z tego wypustu 1992-1995 bodajze (ksztalt lezki) i naprawde super ja wspominam. Przez poltora roku uzytkowania tylko raz sie cos zepsulo a tak to mozna smigac bez problemu.
Teraz ostatnio kupilem sobie Toyote Celice 2.0 z 92 roku i to juz w ogole bajka jest. 150 konikow robi swoje na drodze, dodatkowo mam zalozony gaz i 100 km wychodzi mnie jakies 25 zl a to tez jest wazne zeby tanio jezdzic jak zaczynasz przygode z autami ????
Nie polecam aut Wloskich (Fiaty, stare Alfy) i Francuzow (Peugoty,Citroeny,Renowki) z poczatkow lat 90 bo czesto nawalaja.

S 11

support75

Użytkownik
moim zdaniem audi 80 jest za duze jak na pierwsze auto w zyciu
ted, nie ma na to reguly. moze ktos akurat potrzebuje duze auto.
moim zdaniem nie powinno sie kierowac &quot;jak na pierwsze auto za duze, albo za drogie&quot; itp.
osobiscie polecam audi 80 b3 2.0 115 km mimo starego rocznika wyciagnie ladne 180-200 km/h, komfort jazdy b.dobry. na silniku audi pojezdzisz z 250 000- 350 000 km. Druga sprawa ze auto jest duze i jak Ci ktos wpakuje w tyl jest duza szansa ze nie zatrzyma Ci sie na poczatku auta.
co do golfow, zrazilem sie do nich po tym jak przyjechalo pelno tego syfu do Polski, nie mowie, ze te auto jest zle, ale sadze ze aby kupic dobrego golfa trzeba przejrzec na prawde duzo ofert bo nie latwo jest wybrac cos dobrego. Glownie z tego powodu golfa nigdy nie kupie bo mozna cos przegapic i ladnie sie naciac.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
mielismy audi 80 sprowadzone z Niemiec, fabrycznie &#39;stuningowane&#39; na sportowo, obniozone zawieszenie,spojler i specjalna kierownica. W Polsce dorobilismy butle z gazem bo duzo jezdzilismy i to taniej wychodziło.
Komfort dobry jak wspomniales, jedyny minus jaki dodam to ma słabe przyspieszenie, ale jak sie rozpedzi to jedzie ostro.

Druga sprawa ze auto jest duze i jak Ci ktos wpakuje w tyl jest duza szansa ze nie zatrzyma Ci sie na poczatku auta.A w ktorym aucie by sie zatrzymalo na poczatku ? chyba gdybys stał w miejscu a uderzajacy wbil sie w ciebie z predkoscia ponad 100km/h.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom