qbali
Forum VIP
Stan Wawrinka v Jarkko Nieminen (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK ?Stan Wawrinka - Jarko Nieminen 3-0 @1.71
Milos Raonic - Benjamin Becker 3-0 @1.7
ako - @2.907 marathonbet
stawka - umiarkowana
Prostactwo? Trochę tak, szedłem po najmniejszej linii oporu, ale są spore przesłanki wskazujące na sens takiego dubla.
Pierwszy typ to easy win obrońcy tytułu, który mierzyć się będzie z Jarko Nieminenem. Fin doświadczony, ale jednocześnie przeciętny mocno. Dla niego bycie w R3 Szlema to już sukces, trzeba mu jednak oddać to, że super wykorzystał swoją smutnie łatwą drabinkę - szybko poskładał Bachingera i Gołubiewa, tenisistów jeszcze bardziej przeciętnych niż on. Dzisiaj skończy się rumakowanie, bo na korcie spotka się ze Stanisławem Wawrinką - obrońcą tytułu, który co tu wiele mówić, w Melbourne gra na pełnej i to widać. Z łatwością odprawił Ilhana i Copila, leworęczny backhand siedzi jak należy, serwisem również fajnie trafia, powinno być łatwe zwycięstwo, bo co tu wiele mówić - Nieminen pali się w starciach z czołówką.
(...)
TYP: Powyżej 3.5
KURS: 2,50
Bet365
Trochę mnie wkurza jak ktoś zawodników typu Nieminen nazywa "mocno przeciętnych". Jarkko owszem swoje najlepsze lata ma za sobą, ale na pewno nie można ignorować tego zawodnika, który jak jest w gazie to może zagrozić najlepszym w tourze. Drabinki aż takiej łatwej nie miał przecież, bo Golubev jest nieobliczalny a Bachinger jest ostatnio w całkiem niezłej formie a odprawił ich bez straty seta! Wg mnie to dobry prognostyk przed spotkaniem z Stanem.
Wawrinka owszem jest tutaj ogromnym faworytem ale nie zapominajmy, że Stan miewa momenty przestojów. Z Copilem łatwej przeprawy nie miał, gdzie w pierwszych dwóch setach widzieliśmy TIEBREAKi, w których każdy wynik jest możliwy... Stan jednak nie oddał choćby seta jak do tej pory, ale z Jarkko wg mnie ta sztuka już mu się nie uda i doświadczony Fin będzie potrafił wykorzystać choćby mały moment słabości Szwajcara. Jarrko potrafi się bronić, backhand Stana będzie zwykle lądował na forhandzie Fina, którym potrafi Fin zagrać kapitalnie. Mocno rotowany backhand Stana przeciwko solidnemu forhandowi Fina... Może to skutkować kapitalnymi akcjami!
H2H stosunkowo stare, więc nie ma co większej uwagi do tego przywiązywać, ale to też pokazuje, że Wawrinka łatwo mieć nie będzie. Inni faworyci miewali już swoje momenty słabości (Nadal, Federer) więc czemu nie miałby ich mieć Stan z wymagającym Finem?
Novak Djokovic v Fernando Verdasco (Liczba setów 2-drogowo) dla Mecz. WYNIK ?
TYP: Powyżej 3.5
KURS: 3,40
Bet365
Wg mnie tutaj mocno zawyżony kurs na to zdarzenie. Verdasco już nie raz potrafił się mocno postawić Djokovicowi. Owszem, większość meczy to odległa przeszłość, ale na pięć meczy rozegranych na HARD w każdym Hiszpan był w stanie urwać seta (bądź więcej) Djokerowi. Ostatni ich mecz z końcówki 2013 roku Djoko wygrał po walce 75 26 62.
Tutaj Djoko jeszcze seta nie stracił mimo, że wielu na to wskazywało zwłaszcza w spotkaniu z będącym w dobrej formie Bedene. Serb prezentuje się całkiem solidnie ale i on czasem lubi odstawić małą "szopkę" ???? tracąc zaskakująco sety. Turnieje wielkoszlemowe są niezwykle wymagające i nawet najlepszym zdarzają się słabsze momenty. Przy odrobinie szczęścia Fernando jest jak najbardziej w stanie seta urwać numerowi 1. Widziałem spory fragment meczu Verdasco z Soedą i Hiszpan prezentował się znakomicie. Szybkość i świeżość na dobrym poziomie, sporo kończących uderzeń, dobra obrona. Jak wiele z tej dyspozycji nie straci to wg mnie powinien się mocno postawić Serbowi.
Osobiście obydwa dwa powyższe zdarzenia gram w dubelku po kursie 8.50
Stawka jest już osobistą sprawą każdego typera, więc tutaj lakonicznie się wstrzymam od jej podania ????