>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2010 - 18.01.2010 - 31.01.2010

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
AUSTRALIAN OPEN

Rozmiar drabinki: S-128 D-64,

PRIZE Money for Australian Open Men’s and Women&#39;s Singles
1st Round$19,400
2nd Round
$31,000
3rd Round
$51,000
4th Round
$88,000
Quarter finalist
$182,250
Semi finalist
$365,000
Runners-up
$1,000,000
Winners
$2,000,000

PRIZE Money for Australian Open Men&#39;s and Women&#39;s Doubles (per pair)
1st Round$9,585
2nd Round
$17,035
3rd Round$31,245
Quarter finalist
$55,400
Semi finalist
$112,000
Runners-up
$225,000
Winners
$450,000

PRIZE Money for Australian Open Mixed Doubles (per pair)
1st Round$3,755
2nd Round
$7,745
Quarter finalist
$15,490
Semi finalist$33,615
Runners-up
$67,230
Winners
$134,460

Nawierzchnia: Hard
Strona www : http://www.australianopen.com

Singles Final:
Serena Williams - Dinara Safina 6:0, 6:3

Doubles Final:
S.Williams/W.Williams - D.Hantuchova/A.Sugiyama 6:3, 6:3

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Pironkova T. - Voskoboeva G. 1 @1,5

Bułgarka zdecydowanie lepsze warunki na hardzie. Serwis + FH. Galina dobre warunki fizyczne ale często miewa problemy z regularnością serwisową, dużo DF. W dodatku od dawna bez formy. Pironkova ma duży potencjał i @1,5 biore w ciemno.

Oudin M. - Kudryavtseva A. 1 @1,75

Melanie duuuży talent. W Hobart pechowa wtopka z solidną Errani. Buki troszkę przeceniają Rosjankę, chyba po rowerku z Makarova. W każdym razie Oudin na pewno w pełni zmobilizowana bedzie groźna. Szeroki wachlarz zagrań, Alla gra podobnie, ale jednak jest po prostu gorsza. Sporo błędów - zwłaszcza jak zostaje zepchnięta do obrony. Polecam.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Chakvetadze - Pennetta @ 1.25 ✅ 3/6 6/3 2/6
Dosyć fajne spotkanie, ale jedynie z perspektywy czasu bo jednak Rosjanka to nie to samo co rok czy dwa lata temu, gdzie chciało się jej bardzo grać, notowała bardzo fajne wyniki jak i prezentowała niezły styl dość przemyślany i agresywny. Kto teraz pamięta że ta dziewczyna była w TOP5, teraz ta dziewczyna ma największe problemy z serwisem i pomysłem na grę gdzie na wejście w sezon przegrała z Krumm 1/6 2/6 w Auckland, po prostu nie widzę jej w spotkaniu z Flavią którą jest dla mnie egzemplarzem zawodniczki prawie kompletnej i tylko czekam aż będzie robiła coraz większe postępy, wygrywała na spokojnie takie spotkania i walczyła z najlepszymi na poziomie.
Bacsinszky - Meusburger @ 1.40 ⛔ 4/6 6/4 2/6
Timeę w końcówce sezonu widziałem i robi postępy, na początku sezonu kursy były bardzo z typu &quot;value&quot; lecz buki zauważyli że dziewczyna stara się bardziej niż niektóre zawodniczki trzymać serwis gdzie jest to kluczem jak wiemy, a dopiero później na spokojnie myślała o returnach w gemach przeciwnikach i opłacało się jej to ponieważ wskoczyła już na #51 miejsce, gdzie pamiętam ją z około #180, ciągle poprawia grę i wychodzi jej to na dobre bo u dziewczyn łatwiej się jest wybić niż u Panów jeśli się ma jakąś porządną myśl taktyczną. Co do Austriaczki to jest jednak klapa w poprzednim sezonie. Spadek gdzieś o #40 pozycji mówi samo za siebie że jednak tam gdzie czuła się najlepiej czyli HC nie dawała rady z takimi zawodniczkami jak Ula Radwańska czy Laurendon i zero walki z zawodniczkami wyżej uplasowanymi niż ona nie daję jej tutaj większego pola do popisu z zawodniczką ze Szwajcarii.

F 0

filweb

Forum VIP
Wszystko będzie zależało od mobilizacji Oudin. Poza Wimbledonem i US praktycznie nie wygrywała nic, wtapiała z rywalkami dużo słabszymi niż Rosjanka. A Ałła już kiedyś też zaliczyła swój &quot; run &quot; podczas Szlema, pokonując po drodze m.in. Szarapową.
Moje typy :
Sorana Cirstea - Oliwia Rogowska 2 3.87
Młoda Australijka pokazała, co potrafi sprawiając nie lada kłopoty ówczesnej liderce rankingu, Safinie, podczas US. Rumunka od dłuższego czasu trudni się tylko i wyłącznie &quot; wyglądaniem &quot; na korcie.
Vania King - Dominika Cibulkova 1 5.48
Wytłumaczeniem tego typu dla mnie jest H2H na korzyść Amerykanki, wysokość kursu i ogólnie bardzo niskie zdanie, jeśli chodzi o umiejętności Słowaczki.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Martinez Sanchez Maria Jose - Rodina Evgeniya hc(0-4,5g) @1,80 :grin::grin::grin:

Marija wyraznie podladowana grudniowymi nartami ;) Nowy sezon rozpoczety wysmienicie.
Jest typem zawodnika, ktory gdy tylko wyczuje, ze przeciwnik slabszy, przyciska go do sciany. Przepraszam, kim jest Rodina? Gladkie 2 sety. Roznica klas zbyt wysoka.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Sara Errani - Klara Zakopalova 2 @ 3,81
Nie wiem skąd ten kurs, na prawdę. Bardzo lubię Sarę Errani za jej niezwykle inteligentną grę. Mimo baaardzo mizernych warunków fizycznych, braku siły potrafi robić dobre wyniki. Taktyczny serw + bardzo mądra gra z głębi kortu ( ostrzeliwanie niewygodnymi balonikami słabszej strony przeciwniczki to jej firmowe zagranie ), zazwyczaj bardzo utrudniają grę jej rywalkom. Kookie też nie ma imponujących warunków fizycznych, ale gra zupełnie inny tenis. Bardziej agresywny, poczynając od zagrywki, a kończąc na każdym rodzaju uderzenia. Oczywiście, nie ma tyle siły żeby bombardować przeciwniczkę piłkami w stylu Wickmayer czy dowolnej siorki Williams, ale na prawdę potrafi zmusić rywalkę do ostrego biegania. Z Errani ma dodatni bilans 2:1. Mimo iż rok temu w Portoroz sromotnie przegrała z Włoszką, nie jestem w stanie wymyślić skąd ten kurs. Forma Czeszki to mała niewiadoma, nie grała jeszcze w żadnym tegorocznym turnieju, jednak nawet to nie tłumaczy kursu powyżej 2,50. A skoro buki oferują nam kurs powyżej 3,50, to trzeba z tego skorzystać.

Kimiko Date-Krumm - Yaroslava Shvedova 2 @ 2,10

Babcia Kimiko została przeze mnie opisana przy okazji meczu z Wickmayer sprzed dwóch tygodni. Gra tenis bardzo mądry i rozważny, jak to Japonki z dawnych lat, jednak siły i wiek nie pozwalają jej na nawiązanie walki z mocno uderzającymi tenisistkami z nowego pokolenia. A do takich trzeba zaliczyć Jarkę. Owszem, w poprzednim tygodniu sromotnie przegrała z Carlą Suarez Navarro, w sposób przynoszący jej wstyd moim zdaniem, jednak jestem w stanie złożyć to na barki zmęczenia Hopman Cupem i chęci lepszego przygotowania się do AO. Jeśli tyko będzie funkcjonował serw Shvedovej oraz będzie w stanie grać swój niesamowicie ofensywny tenis oraz czynić to skutecznie, spokojnie wygra z japońską babcią. Wszystko w tym meczu zależy od niej samej, a skoro tak jest, to z takiego miłego kursu powinno się skorzystać.

gusto 695

gusto

Forum VIP
To co napisałeś Prasa zmobilizowało mnie do aktywności gdyż z obydwoma typami absolutnie się nie zgadzam. Pytasz skąd ten kurs na Zakopalovą. Ano stąd, że Klara to mała dziewczynka, którą obydwaj widzieliśmy na &quot;Łorsoł Open&quot;. Co prawda to była cegła jednak widać było, że jak Klarze coś nie wychodzi to szybko przegrywa. Przykład tego był właśnie w zeszłym roku w Portoroz. Hard to hard. Tu się gra szybciej niż na cegle. Niziutka Errani szybko przebiera nóżkami a do tego gra te niewygodne baloniki, które opisałeś. Na RG gdy się spotkają pewnie zagram Klarę. Tutaj zdecydowanie odradzam, to nie jest żadne value. Tylko pamiętajcie, to jest tylko kontrargumentacja. Żeby nie było płaczu, gdy Errani przegra.
Drugi typ. Oj Prasa nie doceniasz Japonek. A zwłaszcza tej chyba najbardziej doświadczonej Kimiko. Mimo iż trochę utarła Ci nosa ogrywając niedawno Wickmayer. Grasz Shvedovą mimo, iż nic nie pokazała w meczu z Suarez-Navarro (nota bene też się wtedy na niej przejechałem :/). Japonki po hardzie biegać potrafią, mimo iż nie mają tyle siły i takich warunków co Europejki. Nadrabiają jednak sprytem i zwinnością, w wypadku Kimiko mimo aż 40 lat na karku. Myślę, że właśnie sprytem doświadczona Japonka pokona w jutrzejszą, nie dzisiejszą noc, swoją znacznie młodszą rywalkę.

Edit/Prasa : Przecież Date Krumm ugrała 4 gemy z Wickmayer:| To raz. A dwa Errani jeszcze bardziej jest tenisistką na clay niż Zakopalova. I jest od niej jeszcze mniejsza. No i gdzie Zakopalova źle grała w Warszawie? Ograła Czink, ograła Jie Zheng, przegrała w 3 setach dopiero z Hantuchovą. Wcale tak szybko nie przegrywała, a z Zheng miała solidny kryzys przez pare gemów.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Właśnie skończył się mecz Kudriawcewa-Oudin(kursy:1,7-2,0).Zwyciężczyni czyli Rosjanka będzie kolejną rywalką Agnieszki Radwańskiej.Aga dziś zmiotła rywalkę,natomiast Rosjanka grała 3 setówkę z Oudin.Mecz niesamowity,typowo kobiecy pojedynek w którym brak faworytki.Set 1:6-2 dla Oudin,dość szczęśliwie.Set 2:7-5 dla Kudriawcewej,przy czym Rosjanka prowadziła 3-0,później przegrywała 3-5 i wygrała 7-5.Set 3 podobny do 2:Rosjanka prowadziła 4-1,po czym Oudin wyrównała na 4-4,miała break-point na 5-4,ale Ałła się obroniła i w ostatnim gemie przełamała Amerykankę wykorzystując 3 piłkę meczową.Mecz-horror,dla mnie niestety ze złym zakończeniem bo postawiłem na Oudin.Podsumowując w 2 rundzie Radwańska spokojnie w 2 setach wygra.Dlaczego?Trochę statystyk meczu Kudriawcewa-Oudin:

Niewymuszone błędy:74-55!!

Błędy serwisowe:8-6!!

Jak na zawodniczki pierwszej setki straszne błędy,129 błędów to chyba mały rekord jak na 3 sety..A Radwańska dla porównania 7 niewymuszonych błędów w całym meczu..Ciekawy jestem jaki kurs dadzą buki na 2 setową wygraną Agi,bo stawiam ją w ciemno za grubszą kasę.

K 76

krajos

Użytkownik
Henin - Dementeva

Bardzo ciekawe spotkanie jak na 2 rundę. Kursy na obie zawodniczki wyrównane, najczęściej jest to po 1,85.
Co sądzicie o tym meczu? Mnie tu strasznie kusi zagrać na Dementeva, która bardzo dobrze prezentuje się na początku sezonu :twisted: (wyjątek przegrana w pierwszym meczu Hopman Cup z Lisicki 4-6, 1-6).
Nie widziałem gry Henin w turnieju w Brisbane (poza fragmentem finału z Clijsters) i oceniam szanse tylko patrząc na grę Dementevej.
Napiszcie swoje zdanie ;)

Ja bym dzisiaj odradzał gry na Wozniacki, za mały kurs jak na jej grę. A może i sam zagram za grosze właśnie jej przeciwniczkę - Wozniak (kurs 4,9) :cool:

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Postaram sie wyprowadzic Ciebie z bledu. Jesli ogladalbys w calosci potyczke Clijsters - Henin w finale Brisbane kilka dni temu, wiedzialbys, ze nie warto grac przeciwko powracajacej na korty Justine...
Owszem zaraz powiesz, ze Elena zdeptala Serene. Ale badzmy szczerzy... Bamboocha pierwszego seta lekcewazaco oddala, a w drugim pokaralo ja i kulala na lewe kolano. 7-2 h2h dla Belgijki. Doswiadczenie, chec powrotu na szczyty promieniuje od jej rakiety az milo ;] Obie nie swieca serwisem. Henin gra bardziej ofensywnie, bezbledny backhand, swietny volley. Dementievaa okopuje swa gre na linii koncowej. Pare volley-ow i nie bedzie wiedziala co sie dzieje.
Trudny mecz, podkresle - ze wskazaniem na Henin...
Dziwi mnie tak promocyjny wrecz kurs.

Henin Justine - Dementieva Elena @1,95 :grin::grin::grin:

S 0

schymi

Użytkownik
Ale dzisiaj kursy, olaboga! Naprawdę wysokie.
Henin (1.95) - Dementieva (1.70) typ: 1
Rosjanka jest groźna i czuje się jeszcze pewniej po wygranej turnieju w Sydney, ale kto widział finał w Brisbane między Ciljsters a Henin ten wie, że to obecnie dwie najlepsze zawodniczki na tourze. Mecz absolutnie z kosmosu. Myślę, że Henin mogłaby równie dobrze grać w ATP i odnosiłaby sukcesy.

Kleybanova (1.55) - Cirstea (2.20) typ: 2
Nie wiem w jakiej dyspozycji jest Cirstea, ale wiem w jakiej jest jej przeciwniczka i to mi wystarcza bo nie można grać już gorzej. Jeśli chodzi o ostatni mecz z Dokic to żal mi ludzi na głównym korcie, którzy musieli oglądać męczarnie tych dwóch zawodniczek. Kleybanova: 42% 1-ego serwisu, 10 podwójnych i 33 ue, a wygrała tylko dlatego że jej przeciwniczka grała o wiele gorzej. Nie załuguje nawet na 2 rundę challengera w Kwidzyniu, a co dopiero AO.

Pennetta (1.75) - Wickmayer (1.85) typ: 1
Bukmacherzy bardzo wyrównali kursy, chociaż nie wiem dlaczego bo jeszcze ostatnio było 1.6 na Pennettę. Stawiam na nią tylko dlatego, że pamiętam jeszcze końcówkę zeszłego sezonu na twardych kortach, która był dla Flavii rewelacyjna. Wygrany turniej w Los Angeles i ćwierćfinał US Open. Naprawdę byłem przekonany wtedy, że wygra Szlema w Nowym Jorku. Niestety trafiła na buldożera S. Williams, ale mecz i tak był wyrównany. H2H 2-0 dla Wickmayer mnie nie przeraża bo wielkie szlemy żądzą się swoimi prawami.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Pennetta (1.75) - Wickmayer (1.85) typ: 1

Bukmacherzy bardzo wyrównali kursy, chociaż nie wiem dlaczego bo jeszcze ostatnio było 1.6 na Pennettę. Stawiam na nią tylko dlatego, że pamiętam jeszcze końcówkę zeszłego sezonu na twardych kortach, która był dla Flavii rewelacyjna. Wygrany turniej w Los Angeles i ćwierćfinał US Open. Naprawdę byłem przekonany wtedy, że wygra Szlema w Nowym Jorku. Niestety trafiła na buldożera S. Williams, ale mecz i tak był wyrównany. H2H 2-0 dla Wickmayer mnie nie przeraża bo wielkie szlemy żądzą się swoimi prawami.
Zdecydowanie nie! Akurat u kobiet szlemy nie rządzą się innymi prawami. Jak zwykle grają do dwóch wygranych setów, nawierzchnia taka jak przed tygodniem w Sydney, pogoda taka sama. Co przez tydzień mogła zmienić w swojej grze Flavia, żeby nagle ograć Wicky? Nic. Ba, to Belgijka bardziej wyczuła tę nawierzchnię grając co prawda ze słabymi rywalkami ale jednak trzy mecze o punkty w kwalach. Wicky zadziwia siłą uderzeń i dzisiaj Włoszka nie będzie miała nic do powiedzenia. Serwis także Belgijka ma znacznie lepszy. Co z tego, że Flavia grała dobrze pod koniec zeszłego sezonu. Ważne jest jak gra teraz, a teraz tydzień temu ugrała z nią zaledwie pięć gemów, teraz co może poprawić to ugrać o dwa trzy gemy więcej. Dla mnie kurs na Wicky jest dużym prezentem, ale buki już chyba rozumieją, że to Wicky tu wygra i kurs spada.

G 0

genezyp18

Użytkownik
Czasem to już mnie krew zalewa jak czytam te &quot;typy&quot; i &quot;argumenty&quot;...
schymi - przecież tutaj pewnikiem będzie wszystko inaczej. Nie to, że jestem wróżką, ale przecież Henin dopiero co wróciła! Co ona grała z tą Clijsters? ???? Oglądałeś tam chociaż ze 2 gemy? Błąd, błąd, babska psycha, błąd.. Śliczniutki ma ten backhand, którym trafia obecnie co 2-3 piłkę czysto. Dementieva nie wygrała ostatniego turnieju przypadkiem. Tutaj raczej czyste 2:0 dla Rosjanki.
Cirstea.. toż to dramat, a nie zawodniczka, w którą można inwestować pieniądze. Oglądał dziś mecz Kleybanowa - Dokic? Nic tamtej nie pomogło. Te pare tysięcy ludzi, to fartowne dogonienie w końcówce z 3:5 na 5:5.. i tak potem kisiel w majtach i 5:7. Cirstea to albo strata podania, albo farta, albo strata, albo fart, a tamta jest regularniejsza.
Ostatni typ to już spore przegięcie pały.. No jaka Penetta?! Chociaż to moja ulubiona zawodniczka, to ze smutkiem muszę napisać, że przegra. Ostatnie 2 mecze z Wickmayer w końcówce 09` i na początku tego roku to chyba 5 i 6 gemów wygranych... Wickmayer miała przetarcie z przebijającą WSZYSTKO na drugą stronę Dulgheru. To ją wzmocni i znowu Penette rozjedzie.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
Chcialbym, bys sie mylil co do Henin panie Genezyp 18 ;)

Bez analizy, bo niektorych one smiesza:
@ 1,90 Martinez Maria Jose - Jie Zheng :-|:-|:-|
@ 1,80 Maria Kirilenko - Meusburger Yvonne +5,5 :grin::grin::grin:

F 0

filweb

Forum VIP
Co do Cirstei - mamy podobne zdanie, ale w tym meczu dwóch słabych zawodniczek, jeśli już chcecie stawiać, to właśnie na Rumunkę - z prostej przyczyny - wyższy kurs, zwłaszcza, że niekoniecznie musi on wynosić 2.20, bo na Pinnacle jest 3.05 ;]

Co do Dementievy - powrót Justine Henin to jednak nie to, co pokazała podczas US jej rodaczka Kim. 1.82 na Demi to bardzo ciekawe rozwiązanie inwestycyjne.

Podobnie, jak 2.04 na Martinez Sanchez w meczu z Zheng. Bardzo wysoko cenię obie zawodniczki, ale Hiszpanka od dłuższego czasu prezentuje bardzo równą formę i jej umiejętności oceniam na bardzo wysoko, podobnie jak Chinki, która jednak w całym sezonie 2009 prezentowała się średnio i trochę spadła w rankingu.

Dementieva - Henin 1 1.82

Zheng - MJMS 2 2.04

G 40

gunslinger

Użytkownik
Henin-Dementieva 2

Powiem tak widziałem cały mecz Henin-Clijsters i daleko mi do stwierdzenia ze to dwie najlepsze zawodniczki w tourze.Tak naprawde to Henin nie pokazała w tym meczu nic nadzwyczajnego,owszem pare zagrań jak za najlepszych lat ale to troche za mało,a dobrze jej szło tylko gdy Clijsters miała słabszy moment bo w pierwszym secie nie istniała,poza tym ogromna ilosc podwójnych jak i niewymuszonych błędów.Ogólnie to Henin na pewno wroci na szczyt,bardzo chce wygrac po raz pierwszy Wimbledon i byc moze jej sie to uda,ale to jeszcze nie teraz,dzisiaj nie daje jej wiekszych szans z rosjanką która jest w dobrej formie,śmieszy mnie też zwracanie uwagi na h2h bądzmy powazni ostatni mecz w 2007 roku.Dementieva jest na fali nie mowiac juz o tym ze pokonała bez straty seta Serene ale w poprzednich meczach rownie gładko odprawiła Azarenke czy Safine a te nazwiska chyba cos znacza.Jak dla mnie 2.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Wickmayer - Pennetta
typ: 2
kurs: 2
Gdybym miał typować to spotkanie jeszcze kilka dni temu, postawiłbym na Wickmayer. Jednakże po ocenie pierwszych występów pań na kortach w Melbourne mój typ jest taki a nie inny.
Wickmayer to wspaniała zawodniczka, zawsze lubiłem oglądać jej mecze. Do głównego turnieju dość łatwo przebiła się z kwalifikacji. Jednakże poza poznaniem nawierzchni turniejowej, mecze te niewiele jej mogły dać. Nie oszukujmy się - z takimi przeciwniczkami nie miała prawa przegrać. I runda - Dulgheru. Nie widziałem meczu, ale z tego co czytałem Yanina męczyła się niemiłosiernie. I to żeby jeszcze było z kim. Statystyki nie grają, ale jedna rzecz bardzo mnie zaniepokoiła - 80 niewymuszonych błędów w wykonaniu Belgijki. Przecież tym można ze 2 mecze obdzielić.
Mecz Pennetty z Chakvetadze widziałem od początku II seta. Włoszka zupełnie nie dawała sobie rady, jej uderzenia często lądowały w siatce lub na aucie. Bardziej przegrywała sama z sobą, niż z przeciwniczką. Początek III seta, 2:0 dla Chakvetadze, i nagle gra Flavi zmienia się o 180 stopni. Zaczyna poprawia celność, zamiast walić po autach decyduje się na dłuższe wymiany co od razu przynosi efekt w postaci wygranego seta.
Podsumowując - forma Pennetty nie jest najwyższa, ale jeżeli Wickamyer popełni tyle błędów co z Dulgheru nie ma szans na wygranie tego meczu. Aczkolwiek naprawdę dużych pieniędzy nie postawiłbym na żadną z nich. Mój kupon poszedł za niewielką stawkę i wam radzę to samo :razz:

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Co za koles jak Henin jest jedna z najlepszych w turze to czesc ????
Nie wróci do dawnego rankingu i bedzie jej naprawde ciezko z Demetoeva szane 50 na 50. Rosjanka w gazie oby jej dzisiaj nie przeszkadzal serwis, zapowiada sie swietne mecze ale raczej do ogladania a nie obstawiania;D

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Sara Errani - Klara Zakopalova 2 @ 3,81⛔

Kimiko Date-Krumm - Yaroslava Shvedova 2 @ 2,10
✅

Elena Dementieva - Justin Henin 1 @ 1,83

Jak dla mnie typ oczywisty. Mimo, iż Henin JEST jedną z najlepszych w Tourze, to w Dementievej właśnie upatruję kandydatki to tryumfu w Australii. Chyba tylko Clijsters lub Serena może jej teraz zagrozić. Justin wróciła na korty po przerwie w świetnym stylu. Jej cudowny, emocjonujący finał sprzed dwóch tygodni pamiętają chyba wszyscy fani tenisa. Jednak w grze Belgijki jest strasznie dużo przestojów. Połowa atakujących bh ( fakt, wyglądają super ) ląduje na oucie, serwy często i gęsto bardzo mizerne, porównywalne z serwisem Dementievej. I to takim sprzed dwóch lat, bo teraz Rosjanka już całkiem nieźle radzi sobie w tym elemencie gry. Elena wg tego co widziałem w ostatnich tygodniach znacznie lepiej kontroluję to co dzieje się na korcie, niż jej najbliższa rywalka. Gra niesamowicie precyzyjnie, a jednocześnie agresywnie, zmusza rywalki do nieustannego biegania oraz popełniania błędów. Dodatkowo wie, jak zachować się przy siatce, o ile raz na dłuższy czas się przy niej znajdzie. Raczej nie będzie sytuacji, że Justin zdominuje grę na dłużej niż 2-3 gemy, Elena w obecnej formie po prostu na to nie pozwoli.
Mecz z pewnością będzie zacięty,obfitujący w zapierające dech w piersiach wymiany, jednak to Rosjanka jest w lepszej formie. I to ona jutro wygra mecz.

inkub1986. 343

inkub1986.

Użytkownik
No i wygrala... bilet do domu :grin:

Coin Julie +5,5 - Schiavone Francesca @1,80 :-|:-|:-|

Coin znalazla sie w 2. rundzie przez nieporozumienie. 3-setowka z emerytowana Molik to nie powod do dumy i nie napawa wielkim optymizmem. Tym bardziej, ze po drugiej stronie siatki kobieta wino. Im starsza, tym lepsza (bron Boze nie mam na mysli urody :razz ???? . Ubiegly sezon fantastyczny, zwlaszcza koncowka. Spotkaly sie pol roku temu na trawie w Holandii ;) Roznice klas udowodnil wynik 26 26 dla Wloszki. Nie sadze, by wiele sie zmienilo w grze Francuzki. Czekam na wejscie Franceski do 1. 10-tki, gdyz jej pomyslowosc i konsekwencja zasluguja na zaszczyty.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom