>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australian Open 2009 - 19.01.2009 - 1.02.2009

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zvonerva wygra ten turniej. Gra bardzo dobry tenis, jest nie do ogrania.
Oglądałem 3 set Dokić i bardzo szkoda, że odpadła. Już miała 2 piłki na 5:5 i nie dałą rady. Jeszcze pani sędzia się pomyliła przy stanie 0:30 dla Jeleny i nie zauwarzyła, że nie było autu. Jelena wzięła chellenge (czy jak to się nazywa :p ) i oczywiście piłka w polu. Po tym wydarzenia australijka nie mogła się skupić. Szkoda... Safina ze Zvonervą nie ma szans ;)

PS Gienek bez takich komentarzy. Może Ty napiszesz jakąś ciekawą analize :?:

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ale wy niektorzy jestescie tepi, matko jedyna. Tenis taki jest głownie decyduje forma dnia, dyspozycja akurat w tym momencie. Bartoli miala wyraznie gorszy dzien, jakbym to samo napisala w meczu z Jankovic to tez byscie pisali te bzdury a wygrala. Nie potraficie sie powstrzymac aby komus przywalic bo czegos nie trafil? Dorosnijcie wreszcie. Kazdy gra co chce i ma prawo napisac o tym kilka zdan, nie wejdzie to zaraz chore komentarze. W tenisie dyspozycja dnia odgrywa duzo wieksza role niz w innych sportach, tym bardziej WTA, tym bardziej przy takich warunkach atmosferycznych itd itd, czy naprawde tak trudno to zrozumiec?! Odechciewa sie tu pisac widzac wasze durne komentarze i to najczesciej po meczach. Orgazm macie jak mozecie komus cos wytknac :-|:-|:-|

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Ale wy niektorzy jestescie tepi, matko jedyna. Tenis taki jest głownie decyduje forma dnia, dyspozycja akurat w tym momencie. Bartoli miala wyraznie gorszy dzien, jakbym to samo napisala w meczu z Jankovic to tez byscie pisali te bzdury a wygrala. Nie potraficie sie powstrzymac aby komus przywalic bo czegos nie trafil? Dorosnijcie wreszcie. Kazdy gra co chce i ma prawo napisac o tym kilka zdan, nie wejdzie to zaraz chore komentarze. W tenisie dyspozycja dnia odgrywa duzo wieksza role niz w innych sportach, tym bardziej WTA, tym bardziej przy takich warunkach atmosferycznych itd itd, czy naprawde tak trudno to zrozumiec?! Odechciewa sie tu pisac widzac wasze durne komentarze i to najczesciej po meczach. Orgazm macie jak mozecie komus cos wytknac :-|:-|:-|
Podbijam posta, bo nie mogę przejśc obok sprawy obojętnie. Komentarze po meczach są gówno warte, bo wtedy każdy już wszystko wie. Osoby, które &#39;napadają&#39; po meczach na zawodników, lub ludzi typujących są poprostu żałosnymi jednokomórkowcami, którzy zabijają swoimi postami forum :-| Nie macie pojęcia o wyczynowym sporcie? Nigdy nie mieliście z nim do czynienia? To bądźcie anonimowymi obserwatorami i nie zabierajcie głosu.
Pytałem Hradeckiej dlaczego przegrała w kwalach z Ivanovą, z którą powinna wygrać na luzie. Odpowiedziała, że nie wie i że przeszkadzał jej wiatr.
Proste jak 2+2. :-|

P 0

pabloz63

Użytkownik
Moje typy
Dementieva E. - Suarez Navarro C. - 2-1
Williams S. - Kuznetsova S. - 1-2
Zvonareva V. - Safina D. - 2-0 kurs 2,55
Co do meczu Zvonareva V. - Safina D. nie rozumiem czemu jest tak wysoki kurs na Zvonareva jak dla mnie to jest mecz na ktory mozna postawic wszystko. Ale zobaczymy.
Williams S. - Kuznetsova S. w tym meczu typuje zwyciestwo 2-1 rosjanki poniewaz nie podoba mi sie ostatnio tenis jaki prezentuje serena jest straszliwie gruba i wolna. Moze i ma bardzo dobry serwis i mocne uderzenia ale czy to starczy na rosjanke?? wątpie;/ Serena juz nie jest ta sama zawodniczna co kiedys. Widac ze wakacje dobrze jej nie zrobiły;D. Natomiast rosjanka trudno mi cos o niej powiedziec bo jej dawno nie ogladałem w akcji. Jak narazie nie miała w tym turnieju jakis ciezkich przeciwniczek. Z pewnościa ma duzo siły do gry. Moze i mój typ nie jest do konca uzasadniony ale tak mi mówi serce;P;P
Co do meczu rosjanki z hiszpanka typuje wynik 2-1. Wydaje sie ze powinno byc 2-0 dla dementievej ale jednak wygrana hiszpanki z venus williams (mojej faworytki) cos mówi. Hiszpanka po wspaniałym meczu z venus pokonała jeszcze dwie niezadobre zawodniczki gładko po 2-0. Teraz jest dla niej prawdziwy sprawdzian własnych umiejetnosci. Niewatpliwie bedzie bardzo zmotywowana i powinna ugrac seta z dementiewa. Rosjanki chyba nie musze przedstawiac;P

K 0

klio

Użytkownik
Oj dobra dobra;]dyspozycja dnia ale safina to numer 3 ma za ten tenis kupe kasy ma specjalistow od wszystkeigo i powinni ja przygotowa cna to;]sam ja postaiwlem na kuponie i weszla ale nawet jakby przegrala to by bylo dorbze bo szczerze mowiac ogladac mis ie tego nie chcialo tyle bledow w cwiercfinalach to porazka jakas dotalna dokic tez swoje psuja siebie warte byly dzisaij;]az dziw ze to 3 rakeita

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Oj dobra dobra;]dyspozycja dnia ale safina to numer 3 ma za ten tenis kupe kasy ma specjalistow od wszystkeigo i powinni ja przygotowa cna to;]sam ja postaiwlem na kuponie i weszla ale nawet jakby przegrala to by bylo dorbze bo szczerze mowiac ogladac mis ie tego nie chcialo tyle bledow w cwiercfinalach to porazka jakas dotalna dokic tez swoje psuja siebie warte byly dzisaij;]az dziw ze to 3 rakeita
Safina teraz będzie chyba nr1 :?
nie lubię tej zawodniczki i to mnie nie cieszy...
cieszy natomiast kurs na Verę, widziałem powtórkę meczu z Dokić i 3 set z Cornet i Dinara mnie nie zachwyciła...dużo błędów, mało piłek kończących , tyle co dobrze broniła....
Zvonareva, klasa, przejechała się po Bartoli, widziałem mecz z Petrovą i bez szału, ale poprawnie i jutro warto postawić na Verę...

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
Na dzisiejszą noc myślę, że warto grać na Serenę Williams i Verę Zvonariewą. Safina popełnia mnóstwo niewymuszonych błędów, gdyby Dokic popełniała ich mniej to ten mecz by przegrała. Vera zaś gra bardzo przyzwoicie ;)
Serena jak wiadomo nie jest w najlepszej formie, ale gra Kuznetsovej już od dłuższego czasu mnie nie przekonuje, dlatego stawiam, że wygra Serena, choć mogą to być 2, a mogą to być 3 sety.
W meczu Dementievej chyba warto zagrać dokładny wynik 2:0. Hiszpanka to sprawczyni mega niespodzianki, ale dziś już chyba nie ugra nawet seta...

shatan 0

shatan

Użytkownik
Zvonareva - Safina 1

Safina nr1 na świecie? Patrząc na jej grę z Cornet i Dokić można było się załamać, a teraz ma objąć przodownictwo w rankingu. Nie widziałem punktów, nie wiem czy już zostanie, czy dopiero po awansie do finału, ale nie pasuje mi to.
O meczu. Jak grają obie panie widzieliśmy - Safina męczy się przede wszystkim ze sobą, serwuje publiczności zabawę w liczenie DF w jednym gemie, obecnie rekord wynosi chyba 4, ale nie jestem pewien:jezora: Zvonareva wreszcie przestała płakać i wygrywa wszystko bez nerwów. Pokonała, moim zdaniem, silną Bartoli oddając jej zaledwie 3 gemy. Jeśli nie będzie kataklizmu, to Vera powinna znaleźć się w finale bez najmniejszych problemów:spokodfhgfh:

B 2

borek734

Użytkownik
Serena Williams - Elena Dementieva
typ: 2
kurs: 1.9
buk: totomix
Zaskoczył mnie troche taki kurs na Elene. Nie zastanawiajac sie stawiam na Elene Dementive. Buki faworyzuja amerykanke, jak dla mnie zdecydowana faworytka tego spotkania, jak i calego AO jest rozjanka. jak zauwazylem buki zmieniaja juz powoli kursy, przechylaja sie bardziej na strone Eleny.
Elena jest jak widac na gazie. zachwyca mnie swoja gra w tym turnieju. Serena?? jest to dobra zawodniczka lecz uwazam ze popelnia zbyt duzo bledow. Mam nadzieje ze wykorzysta to Dementieva. W H2H 4:3 dla Sereny, lecz wszystkie jej wygrane byly dawon temu (ostatnio 2004 r). Dementieva swoje 3 wygrane uzyskala 2007, 2008, 2009 roku. Ostatnie zwyciestwa 15-01-2009 (Sydney Hard) 2:0, 14-08-2008 (IO Hard) 2:1. Jak widzimy forma Eleny z kazdym meczem rosnie.
Polecam także:
F. Dancevic - R. Delgado - 1 1.37
H. Zeballos - J. Aguilar - 1 1.25
R. Hocevar - M. Quitero - 1 1.35
Pozdrawiam

P 15

panasik

Użytkownik
mysle, ze warto psotawic pare gorszu na win zvonarevej w tym turnieju, jezeli ogra dzisiaj safine, a mylse ze tak sie stanie (gra 1.5-1.6 very troche nieoplacalne) safina popelnia mase bledow, bardzi duzo podowjnych a jej drugi serwis bardzo slaby, verka czasem bezmyslnie probuje konczyc kazda pilke, ale wiekszosc jej wchodzi, dementieva/williams do ogrania, szczerze mowiac nie wiem, ktora z pan dzisiaj wygra, dementieva ma nieesamowita serie wygranych spotkan, a wiaodmo kazda seria sie kiedys konczy dlatego odpuszczam granie na nia, szczerze mowiac myslalem ze dementieva odpadnaie gdzies wczesniej ogladlame jej 3 mecze, ale rozkrecala sie z kazdym meczem i gdy trzeba bylo wychodzila z opresji, verke widzialem 2 mecze w tym turnieju i powiem tylko tyle ze nie patyczkuje sie, ale przy tym gra tez duza madrzej, czas pokaze, ale kurs na win kusi, potem ew przy wygranej verki w fianle mozna pograc lekka kontre na live czy przed meczem jezlei kursy oczywisice pozowla;)

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
A więc doczekaliśmy się półfinałów. Turniej pań nudny jak flaki z olejem, ale przynajmniej na półfinały mamy w miarę jako takie kursy.

Półfinał nr 1
Serena - Dementiewa

Dementiewa w gazie od początku roku. Nie przegrała jeszcze ani razu i ja jestem gotów powiedzieć, że nie przegra też dzisiaj. Co więcej - uważam, że jeśli w finale spotka się z Safiną, to ma tytuł w ręku, jeśli zaś ze Zvonareva to typ na finał będzie jeszcze trzeba przemyśleć. Już kilka dni temu powiedziałem, że młodsza z sióstr Williams nie wygra tego turnieju, więc trzeba być konsekwentnym. Ja kierując się typem biorę pod uwagę:

- aktualna forma - przewaga Dementiewej. Nie dość, że nie przegrywa, to gra dobrze. Williams wygrywa, ale strasznie się przy tym męczy.
- h2h - sporo już razem grały, ale ostatnie mecze to zdecydowana przewaga Rosjanki
- piekło na korcie (jutro ponad 40 stopni w cieniu) - wiadomo, że lepiej w takich warunkach powinna prezentować się delikatniejsza Dementiewa

Reasumując stawiam na Dementiewą

Półfinał nr 2
Safina - Zwonariewa

Nie lubię ani jednej ani drugiej, więc typ jak najbardziej obiektywny.
- aktualna forma - Wiera rozkręca się z meczu na mecz, koniec poprzedniego sezonu rewelacyjny, z kolei Safina podobnie jak Williams męczy się dużo bardziej na korcie
- h2h - ostatnie pojedynki należą do Zvonariewej, która wygrywa łatwo po 2:0 z Safiną i to przeważa szalę w tym typie
- pogoda - w przypadku tych pań chyba nie będzie miała decydującego znaczenia

Gram więc na Zwonariewą

luke8308 63,2K

luke8308

Użytkownik
Przychylam się do zdania mojego przedmówcy na temat Dementiewy. Oglądałem ostatni mecz Eleny i aż żal było patrzeć na egzekucję (bo inaczej nie można tego nazwać) wykonywaną na Suarez Navarro(choć może i dobrze, że mecz trwał tak krótko bo hiszpanka jest strasznie szpetna;).. Przyzwoity serwis rosjanki oraz bardzo mądra gra taktyczna połączona z precyzją ataków rozrzucających hiszpankę po całym korcie to solidna zaliczka na nie najlepszą ostatnio Williams..
Reasumując Williams - Dementiewa 2

dokciu 2

dokciu

Użytkownik
Przyzwoity serwis rosjanki oraz bardzo mądra gra taktyczna
Z tym przyzwoitym serwisem nie ma co przesadzać. We wczorajszym meczu zrobiła 10 podwójnych błędów, w tym chyba 4 w jednym game&#39;ie - ciekawe, że go wygrała ???? 1szy serwis na poziomie 49%, ani jednego asa
Katastrofa.
Chociaż przyznam, że jej kibicuję i myślę, że wygra ten turniej. Jednak dzisiaj na nią nie postawię.

biedna-perelka 0

biedna-perelka

Użytkownik
na polfinaly obstawilem jeden kupon, over 20,5 gemow w jednym i drugim meczu. tenis kobiet jest chyba najbardziej nieprzewidywalny ze wszystkich, i nie odwazylbym sie na typowanie zwyciestwa ktorejkolwiek z tak dobrych zawodniczek. over 20,5 wydaje sie w miare latwo osiagalnym pulapem punktowym, biorac pod uwage zawzietosc, z jaka walcza kobiety. spodziewam sie trzech setow w pojedynku sereny, oraz tie break&#39;a w meczu safiny. w kazdym razie, 20,5 gemow raczej na pewno w polfinale bedzie rozegrane. dzisiejszy mecz sereny jest doskonalym przykladem, ze trzeba walczyc do konca ????

luke8308 63,2K

luke8308

Użytkownik
Jeśli już wchodzimy w statystyki to zerknijmy na p.Williams..
Ostatni pojedynek(po prawej stronie dla porównania Dementiewa) -

pierwszy serwis - 59% , 49%
błędy serwisowe - 4 , 10
asy - 5 , -
Winning % on 1st Serve - 69% , 79%
Winning % on 2nd Serve - 50% , 48%
Average 1st Serve Speed - 166km , 163
Average 2nd Serve Speed - 137km , 137
Jak widać statystyki obu pań są na mniej więcej podobnym poziomie a trzeba pamiętać, że Serena zagrała w tym piekarniku 3 sety(z czego 2 długie) zaś Elena tylko dwa ( 6:2 6:2 ).. Dziś znów słoneczko przygrzeje a Serena do szczupłych nie należy... Suma summarum i tak o wszystkim rozstrzygnie kort i słońce..Pozdr

shatan 0

shatan

Użytkownik
Szczerze mówiąc, wątpię żeby zasłonili dach już na wejście. AO jest z założenia turniejem na kortach otwartych i jak podkreślali choćby komentatorzy Eurosportu, dach zamykany jest w ostateczności. Zakładając, że minimum pierwszy set (czyli jakieś 40-50 min) odbędzie się w tym piekle, to dla lekko tłustawej Sereny będzie to o wiele większy wydatek energetyczny i nie pozostanie bez wpływu na jej postawę w drugim (i ewentualnie trzecim) secie. Jak oglądałem na spokojnie powtórkę meczu Williams, to cała płynęła już po 2 piłkach. 3 sety rozegrane w największym upale wczoraj też nie pozostaną bez echa i Serena przegra dzisiejszy mecz;)

Niech piękno zatriumfuje w dzisiejszym spotkaniu:jezora:

F 0

filweb

Forum VIP
dach dachem, ale z crossami Jeleny w tym turnieju chyba żadna zawodniczka sobie nie poradzi. Ktoś wspominał o 10 DF Golden Girl wczoraj. Dla mnie one są oznaką siły tej zawodniczki. Taki serwis w takich warunkach to nic nadzwyczajnego, Dementieva obroniła z 10 BP i tak naprawdę zmiotła CSN z kortu ???? Popieram wcześniej podany przez kogoś typ na WIN JD w AO 2009.

F 0

filweb

Forum VIP
No i mamy (chyba) wszyscy plecki na Jelence;/ Przyznać się, kto ile postawił, ja 5/10:p
Szczerze mówiąc oglądam drugi SF i muszę powiedzieć, że rozgrywki WTA powoli robią się żenujące. Ja nie wiem, czy Zvonareva nie sprzedała meczu Safinie, bo gra tak fatalnie, że szkoda gadać. Każdy mecz to festiwal UE i beznadziejnego serwisu. Naprawdę wielka szkoda, że Azarenka w taki sposób zakończyła swój udział w turnieju, bo żadna z zawodniczek grających dziś SF nie miałaby z nią 10% szans.
A w meczu Safina - Williams kurs powyżej 2, zapewne na Rosjankę, będzie value ????

luke8308 63,2K

luke8308

Użytkownik
No i po raz kolejny wychodzi na wierzch stara prawda kobiecego tenisa.. Na nic analizy, na nic wcześniejsza super(lub odwrotnie) gra, i tak nie wiadomo kto wygra.. Psychika u pań gra rolę decydującą, destrukcyjną rzekłbym nawet. Dementiewa znowu 8 DF????, tylko 3 asy(Williams 10)Jednym słowem dla mnie SF w plecy:-?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom