>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Australia (A-League, Ligi Stanowe)

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Jutro
11:50 Melbourne Victory - Central Coast Mariners
Big V ostatni mecz sezonu zasadniczego, tu nie powinno być ściemy, po prostu wstyd przegrać taki mecz przed własną publicznością.
Wygrać wygrali, ale najmniejszym nakładem sił.
Jutrzejsze mecze: rozważam remis Redsów (w taśmie z Kashimą mam już od 2 dni takie rozwiązanie), ciekawi mnie wynik Jetsów. Miejscowi &quot;mówią&quot;, że 3-0 to najmniejszy wymiar kary jaki powinien &quot;ich&quot; spotkać w meczu z Blue Sky. Wracając do Adelaidy, to razem z WSW stracili sporo sił w tym tygodniu (grali podstawową 11), z tym że Wędrowcy mieli trochę rotacji w AFC. Ale wstępnie (singlowo) i tak wychodzi mi remis. No i logiczne, że under ???? A jak będzie? Zobaczymy jutro.
PS Zgodnie z tradycją na zapleczu u Irishów konsekwentnie obstawię kolejne zwycięstwo Studentów (UCD) w konfrontacji z Cabinteely minus Wyszły jaja ???? . Do dubla jak znalazł ???? GL!

Otrzymane punkty reputacji: +5
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
to na resztę kolejki wymyśliłem takie coś:

Sydney - Jets (2:0)
no bts - @1,85 - forbet ✅
Mecz o nic, stąd stawka zabawowa. Sydney w 26 meczach straciło 12 bramek (na swoim stadionie w 12 meczach stracone 4 bramki). Dziś przyjeżdża ekipa, której napastnicy są już na wakacjach (może i ciałem jeszcze są na boisku, ale na pewno nie duchem). Ostatni gol dla Jets padł na własnym stadionie 5.03... To mówi wszystko o ofensywie zespołu. Jako, że to mecz bardziej dla formalności, to sądzę, że będzie tutaj coś jak w dzisiejszym meczu Victory... ale zawsze Sydney może chcieć pograć i zmasakruje przeciwnika - dlatego over sobie daruje.

Adelaide - WSW (2:2)
1 - @2,75 - forbet ⛔
Oba zespoły sporo sił zostawiły w ostatniej kolejce azjatyckiej CL. Ale to Adelayda rozegrała fantastyczny mecz z Jeju. A wcześniej dzielnie walczyła z City (porażka 1:0), zremisowała z Perth (1:1) i wygrała z CCM (3:2) oraz z Roar (2:1). I to wszystko w sytuacji gdzie już zespół o nic nie walczył. A to świadczy, że jednak coś tam w zespole się ruszyło i myślę, że zwycięstwo na własnym stadionie to będzie miłe zakończenie sezonu (jak by nie było, do tej pory kompletnie nie udanego). No ale jeszcze oprócz ostatniego meczu w A-Lidze jeszcze jest Liga Mistrzów i porażkę można przekuć w zwycięstwo.
Przechodząc do WSW - ostatni mecz to porażka z CL z Seulem 3:2. Wynik trochę nie odzwierciedla tego co działo się na boisku bo już było 3:0 dla Koreańczyków. Wcześniej goście zremisowali z Victory (0:0) oraz pokonali Jets (3:0), City (3:1) i Phoenix (3:1). Wyniki świetne - ale to była mega koncentracja bo było zagrożone miejsce gwarantujące awans do PO. Dziś już wiadomo, że PO jest pewne, a walka o 5 lokatę nie ma sensu, bo i tak nie wiadomo kto zajmie miejsca 3-4. Dlatego myślę z tej pary to WSW jest znacznie mniej skoncentrowane i bardziej myśli o odpuszczeniu meczu.

Roar - Phoenix (4:3)
1 - @1,55 - forbet ✅
Mecz do zagrania tylko dla zabawy - po prostu za dużo razy przejechałem się na Roar w tym sezonie. Jednak myślę to spotkanie wygrają. Może nie dlatego, że będą tak walczyć, ale dlatego, że przeciwnik będzie tak mało zmotywowany. Gracze z Nowej Zelandii mimo ostatnich wyników zajmą w lidze 9 pozycję. A jak gonili WSW to można było sporo pieniędzy stracić - 1:1 z Sydney, 3:0 z Victory, 5:0 z Jets... to robi wrażenie. Ale dziś już właściwie przegrali, pewnie zeszło z nich powietrze, a mecze z Sydney i Victory i tak należy uznać za sukces.

Perth - City

Ten mecz sobie daruję. Tutaj może być być każdy wynik. Samo przez się nasuwa się bts i ov2,5+bts... ale granie po kursach odpowiednio @1,3 i @1,45 to szkoda nerwów i ryzyka. Dodatkowo to ostatni mecz sezonu zasadniczego i podejście zespołów będzie zależeć od wcześniejszego wyniku (Roar - Phoenix).
Opcja 1
Jeżeli zakończy się wygraną Roar, to możliwe, że Perth odpuści mecz, żeby wygrało City - a to oznacza, że i City i Perth trafią na zespoły grające w CL - czyli zespoły bardziej zmęczone.
Opcja 2
Roar remisuje - wtedy City wystarczy remis... i to chyba najgorsza opcja bo może być 0:0...
Opcja 3
Roar przegrywa - wtedy zapewne będzie najbardziej otwarty mecz a to może oznaczać dużo bramek.
Ogólnie boję się, że zespoły mogą dążyć do wyniku, który zagwarantuje im grę z pozostałą dwójką z PO.

a co Wy sądzicie? Czy Australijczycy jednak powalczą, czy wygra chłodna kalkulacja?.. a jak z pozostałymi meczami? Niby tylko 2 mecze o stawkę, ale to oznacza, że jeszcze kilku piłkarzy może chcieć pokazać się i tym samym powalczyć o lepsze kontrakty ???? ...

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Adelaide - WSW

1 - @2,75 - forBet

Oba zespoły sporo sił zostawiły w ostatniej kolejce azjatyckiej CL.
I dlatego (mimo pierwszej myśli o 1 -ce na Redsów, jeszcze przed AFC) postawię dziś symbolicznie x/x po kursie ~5,25 za monetę⛔ . Pasuje mi też co napisałem a propos undera (zły kierunek) , a w taśmie mam czysty remis ~3,3 (dobry kierunek). Można próbować też x i under (zły kierunek) - symbolicznie. I uwaga: &quot;prawdziwe&quot; mecze i większe serunek)tawki zaczną się w play - off. Warto o tym pamiętać!

PS Aha, za typem majekxa przemawia silna dostępna kadra Redsów, u Wędrowców kilku graczy &quot;odpoczywa&quot; - m. in. Lachlan Scott (młody zdolny, strzelec 2 gola w meczu ze skośnymi).
Ważny jest też wcześniejszy wynik meczu Jetsów - chodzi tu o niechlubnego &quot;zdobywcę&quot; ???? wooden spoon. Wtedy będzie &quot;wszystko&quot; jasne dla Redsów o co grają w tym meczu. Więc rozważnie Panowie. GL!

majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Panowie może podpowiecie , gdzie under gola najpewniejszy ? Albo gdzie można pograć na over rzutów rożnych ?
niestety - ja tam rogi od święta typuje bo dla mnie to czarna magia i loteria. A co do undera... to jak byś wyżej przeczytał to masz napisane... największe szanse są w Sydney... ale to Australia - liga raczej overowa.

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
ciekawi mnie wynik Jetsów. Miejscowi &quot;mówią&quot;, że 3-0 to najmniejszy wymiar kary jaki powinien &quot;ich&quot; spotkać w meczu z Blue Sky.
Skończyło się 2-0, z racji tego Redsi, aby nie być &quot;ostatni&quot; nie mogą przegrać z Wędrowcami więcej niż bodajże 5 bramkami ???? . Morał: nikt praktycznie nic nie musi w tym meczu ????
A &quot;drewniana łycha&quot; przypadła Jetsom - hańba im ????

prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Adelaide powinna ogarnąć mecz z WSW. Goście w bardzo eksperymentalnym zestawieniu. Bez Santalaba, Kusukamiego, Scotta, Sotirio, Nichollsa.
Adelaide wprawdzie bez Diawary w ataku, ale powinni sobie poradzić.

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Chodził mi ten remis w Adelaidzie, chodził po głowie ???? , na live kursy były 4,50 przy 1:0 (dołożyłem ???? ), i ok. ~10,50 przy 2:0 (nie dołożyłem ???? ).
Od czasu do czasu wychodzi na moje Panowie.
PS Jutro został mi remis Kashimy i już dzisiaj &quot;sprawię&quot;, że wynik nie będzie mnie interesował ????

Wesołych Świąt życzę, kolegom, czytelnikom, miłośnikom &quot;naszej&quot; Australii ????

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Jutrzejsze mecze: rozważam remis Redsów (w taśmie z Kashimą mam już od 2 dni takie rozwiązanie), ciekawi mnie wynik Jetsów. Miejscowi &quot;mówią&quot;, że 3-0 to najmniejszy wymiar kary jaki powinien &quot;ich&quot; spotkać w meczu z Blue Sky. Wracając do Adelaidy, to razem z WSW stracili sporo sił w tym tygodniu (grali podstawową 11), z tym że Wędrowcy mieli trochę rotacji w AFC. Ale wstępnie (singlowo) i tak wychodzi mi remis. No i logiczne, że under A jak będzie? Zobaczymy jutro.
Na podsumowanie Wielkiej Soboty ????
Blue Sky wiadomo - mistrzowie sezonu zasadniczego!
Jetsi - frajerzy z drewnianą łychą ????
Redsi zremisowali - bardzo się z tego cieszę, bo jako jedyny obstawiałem w tym meczu &quot;x&quot; ????

prezezo 2K

prezezo

Użytkownik
Playoffy to zwycięstwa gospodarzy. Nie widzę innej możliwości i już teraz czekam na zagranie tych spotkań. City wystarczy że przyspieszy to wciąga defensywę Perth nosem - co było widać dziś. Roar jak chce, a chcieć będzie to WSW też pyknie spokojnie. Kursy mnie się podobają bardzo. 2,05 i 1,95 korzystać póki można!

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Panowie - wy jesteście ekspertami od ,,Australii&#39;&#39; powiedzcie gdzie widzicie overy ?
Nie ogarniam niższych lig, na sucho to derby w Melbourne, ale takie spotkania mają swoje prawa.
Co do p-o to generalnie zgadzam się z prezezo, ale w meczu City widzę over/bts. Natomiast Roar powinni ogarnąć 1. Pozdrawiam ????

qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Podliczenie ostatniej kolejki A-Ligi wygląda całkiem dobrze:
A zatem teraz pora na PO...
Gratulacje, kolego.
I pierwsze spotkania play-off. Roar już za 4 dni!
21.04. 11:50 Brisbane Roar - WS Wanderers

23.04. 11:00 Melbourne City - Perth Glory

A 5

australian

Użytkownik
Playoffy to zwycięstwa gospodarzy. Nie widzę innej możliwości i już teraz czekam na zagranie tych spotkań. City wystarczy że przyspieszy to wciąga defensywę Perth nosem - co było widać dziś. Roar jak chce, a chcieć będzie to WSW też pyknie spokojnie. Kursy mnie się podobają bardzo. 2,05 i 1,95 korzystać póki można!
Hej prezezo. Skąd Twa pewność co do jedynki w spotkaniu Brisbane z WSW ? Ostatnie trzy ich spotkania to dwa remisy i jedna wygrana Brisbane, lecz gol na 2:1 strzelony w 93 minucie ... :/ Ryzykowna teza moim zdaniem, nie grał bym tego z taką pewnością.
Brisbane Roar WSW
2 : 1
Brisbane RoarWS Wanderers
1 : 1

WS WanderersBrisbane Roar
1 : 1

majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Nadchodzą PO.. czyli walka o być albo nie być... ogólnie zgadzam się i z Qowalskym i z Prezezo...
Roar - WSW (1:1)

1 - @2,2 forbet ⛔
Fakt, wcześniejsze mecze między oboma ekipami nie nastrajają optymizmem, ale jak spojrzeć na ostatnie mecze obu zespołów to mamy Brisbane, które gra u siebie, które ograło Kashime 2:1 i które jest zespołem bardzo walecznym, umiejącym gonić wynik i odrabiać straty, a jednocześnie potrafiącym wręcz zniechęcić przeciwnika do gra gdy prowadzą i wynik im odpowiada.
Po drugiej stronie barykady mamy WSW, które gra na wyjeździe, które ograło Seul i które potrafiło odrobić 2 gole w Adelaidzie....
Ale o fakcie stawiania na Roar przekonuje mnie fakt gospodarz/gość oraz to, że nie wierzę, że wygrywając 2 bramkami Roar odda zwycięstwo.

City - Perth (0:2)
ov2,5+bts - @1,55 - forbet ⛔
Kurs nie powala, ale jakoś boję się postawić na win City. Zwłaszcza po ostatnim meczu gdzie Perth wygrało (co prawda u siebie) 5:4. Wcześniej Perth ograło 3:1 Roar oraz zremisowało 1:1 z Adelaidą. City natomiast grało ostatnie mecze w kratkę - wygrana 1:0 z Adelaidą, porażki 3:0 i 3:1 z Sydney i WSW, oraz wygrane 4:0 i 3:2 z Jets i CCM.
Mi z tego wyłania się jeden obraz - oba zespoły dużo strzelają, ale i dużo tracą - i tego się będę trzymał

Do góry Bottom