Dyscyplina: Tenis -
ATP debel: Wimbledon (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 15:30
Spotkanie: R.Jebavy/P.Oswald - J.S.Cabal/R.Farah
Typ: 1
Kurs: 3,85
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Ze wszystkich dzisiejszych spotkań deblowych myślę, że tutaj jest najbardziej prawdopodobna niespodzianka. Jebavy z Oswaldem po drodze do tej rundy pokonali parę Dellien/Pella, którzy skreczowali w drugim secie a następnie wygrali z para Marach/Melzer 3-1 (7-5 , 6-4 , 5-7 , 7-6). Para kolumbijska Cabal/Farah z kolei wygrali z parą Draper/Jubb 3-0 (6-1 , 6-4 , 6-2) a następnie z duetem Bublik/Kukuszkin 3-1 (4-6 , 6-2 , 6-2 , 6-1). Z pewnością w tym spotkaniu faworytem jest debel Cabal/Farah ale ja tutaj widzę szansę na niespodziankę. Kolumbijczycy ze sobą w parze nigdy nic specjalnego na trawie nie osiągnęli, wprawdzie w tym roku grają na tej nawierzchni chyba najlepiej ze wszystkich lat, bo wygrali turniej poprzedzający Wimbledon w Eastbourne ale ja tutaj upatruję mimo wszystko niespodzianki. Wprawdzie Cabal i Farah to dużo bardziej doświadczony debel ze sobą w parze niż ich rywale, którzy grają ze sobą w parze dopiero od turnieju w Turcji w Antalya, który poprzedzał tę edycję Wimbledonu ale coś mi podpowiada, że są w stanie wygrać to spotkanie. Jak wspomniałem kolumbijska para w przeszłości na trawie nic specjalnego nie grała i to na cegle czują się najlepiej. Niby raczej wszystko przemawia za kolumbijską parą ale coś mi tutaj podpowiada, że będą mieli w tym spotkaniu kłopoty i tym tutaj się kieruję, po prostu przeczuciem
0-3 (6-7 , 6-7 , 5-7)
Dyscyplina: Tenis -
ATP debel: Wimbledon (
Wielka Brytania), trawiasta
Godzina: 15:30
Spotkanie: H. Kontinen/J. Peers - R. Ram/J. Salisbury
Typ: 1
Kurs: 2,09
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Tutaj jestem nieco zdziwiony tymi kursami, bo dla mnie faworytem tego spotkania jest Kontinen/Peers i według mnie kursy powinny być odwrotne. Ram/Salisbury grają ze sobą w parze od tego roku i całkiem dobrze im to wychodzi ale czy są w stanie ograć swoich rywali ? Ja uważam, że nie chociaż meczu spodziewam się bardzo zaciętego i wyrównanego ale ostatecznie myślę, że to para Kontinen/Peers zamelduje się w kolejnej rundzie. Oni już tutaj na Wimbledonie osiągnęli w przeszłości finał, w którym przegrali z parą Kubol/Melo w 2017 roku, w tamtym roku już było dużo gorzej, bo odpadli niespodziewanie zaraz w pierwszym starciu z parą Gonzalez/Jarry. Widać zatem, że są w stanie dojść do samego finału tutaj jak i bardzo szybko odpaść
Mają jednak ze sobą w parze dużo więcej lat gry na trawie i meczy niż ich rywale i tutaj z kolei pójdę w to doświadczenie i po takim kursie wolę spróbować pograć na ich zwycięstwo
3-2 (7-6 , 6-4 , 3-6 , 4-6 , 13-12)