Wczoraj mieliśmy pełny wachlarz do pogrania ciekawych spotkań na Londyńskich kortach, dzisiaj już nie widzę tylu spotkań, które z perspektywy zakładów mogłyby przynieść Nam większe emocje. Na tego typu turniejach rzadko gram na zwycięzce spotkania - idąc w stronę overów w setach, tak również dzisiaj:
Jan-Lennard Struff vs Taylor Harry Fritz
over 3.5 seta @ 1.57 ETOTO
Krótko mówiąc spotyka się dwóch bardzo dobrych grajków, którym
tenis na trawie w pełni odpowiada. Myślę, że ciężko jest wytypować w spotkaniu faworyta mimo, iż firmy
bukmacherskie skłaniają się bardziej ku Fritzowi. Amerykanin pokazał się dobrze w spotkaniu z Berdychem (mimo sytuacji i dyspozycji Czecha), a także świetnie wypadł na kortach w Eastbourne gdzie wygrywając cały turniej pokonał dobrze grających na trawie Sama czy naszego rodaka Huberta. Struff za to doświadczony grajek z tego co oglądałem ostatnio to trawa mu odpowiada i z pewnością będzie chciał pokazać się na Wimledonie, że jeszcze potrafi i może ogrywać młodych grajków. Myślę, że spotkanie będzie zacięte i zdecydują albo błędy po którejś ze stron albo świetna dyspozycja obu zawodników, a linia 3.5 seta zostanie pokryta.
Molchanov / Zelenay vs Bryan / Bryan
Bryan / Bryan win first set @ 1.38 ETOTO
Bracia Brayan, mimo powoli emerytalnego wieku jak na sportowców 40+ lat, wciąż radzą sobie świetnie na kortach. Może nie jest to dominacja jak z dawnych lat, że wygrywali wszystko po kolei, ale nadal ogromne doświadczenie pozwala im rywalizować na wysokim poziomie. Po drugiej stronie siatki Molchanov i Zelenay, którzy grają ze sobą od roku, poza drobnymi sukcesami na mączce nie pokazali niczego wielkiego. Swoje pierwsze wspólnie mecze na trawie rozegrali miesiąc temu odpadając w 3 rundzie w Turcji. Amerykanie mają za sobą lata gry na trawie, która zawsze im leżała, liczę na ich doświadczenie oraz dobre wejście w pierwszy mecz tegorocznego Wimbledonu.
Nick Kyrgios vs Rafael Nadal
Rafael Nadal to win @ 1.34 ETOTO
Rafael Nadal (-1.5) to win @ 1.66 ETOTO
Dzisiaj sporo osób doszukuje się w historii spotkań obu Panów oraz dyspozycji Kyrgiosa sensacji i odpadnięcia Rafy już w drugiej rundzie Wimbledonu. Rafael Nadal i Nick Kyrgios grali ze sobą 6 razy w przeszłości i obaj wygrali po 3 spotkania. Kyrgios wygrał ostatnie spotkanie, które odbyło się w tym sezonie w Mexican Open. Myślę, że nie ma co tutaj się doszukiwać czy Nickowi "idzie dobrze" czy nie z Rafą. Trzeba mieć na uwadze aktualną dyspozycję Nadala która jest świetna w 2019 roku, potwierdzają to chociażby kolejne tytuły French Open czy finał
Australian Open. Nie zapominając, że Nadal na trawie czuje się bardzo dobrze. Liczę również na fakt, że Krygios musiał zmierzyć się w 5 setach swoim pierwszym meczu Wimbledonu z Thompsonem i jest szansa na lekkie zmęczenie - dlatego też drugi typ z handi (-1.5).
Lecimy na korty oglądać!
@ EDIT
Dzisiaj mimo wąskiej oferty (jeśli chodzi o wartość zakładów) udało się zagrać dobre typy
Czekamy na jutro, a w szczególności spotkanie Hubiego z Novakiem.