No to ode mnie króciutko.
Tak jak tutaj koledzy wyżej opisali.
Debel mężczyzn:
Harrison/Querrey - Zeballos/Kubot
Bardzo mnie zaciekawił pewien kolega tym typem, że aż sam postanowiłem się pochylić i obejrzeć mecz.
Obejrzałem sobie po jedynym meczu calym i Harrison Querrey i Kubot Zeballos i skróty pozostałych dwóch spotkań.
Faktycznie Amerykańska para świetnie serwuje, nawet wychodzili z kłopotów przy 0:30/0:40.
Potrafią wyczuć moment kryzysowy rywali i wtedy grają bardzo agresywnie i ryzykownie pod siatką.
Kubot z Zeballosem grają lepiej na returnie, ale mają więcej sytuacji słabych z własnym serwisem. Pojawiają się podwójne i potrafili się łamać nawet w ostatnim meczu z mało znana para deblowa.
Wczoraj jeszcze Kubot w tym mikscie z Iga Swiatek nie wyglądał przekonująco. Miał problemy przy siatce, zrobił 2/3 błędy w super taju, takie nie przystajace debliscie z krwi i kości.
Dodajmy, że nie ma chemii między Polakiem A Argentynczykiem. Za krótko ze sobą grają i nie ma tam automatyzmow jak za najlepszych czasów pary Kubot Melo. A wg. mnie właśnie takie zrozumienie bez słów wzrasta z kolejnym meczem u pary Amerykańskiej.
Ogólnie uważam, że taki mecz 50/50, a w takim wypadku warto iść w kierunku doga, czyli pary Querrey Harrison i tak też stawiam.
Mikst:
Pavic/Dąbrowski - Martinez Sanchez/Skupski
Dno! Ale smierdział ten mecz na kilometr już od początku. Pavic grał auty, podwójne, proste piłki walił w aut. Szczerze? Pierwszy raz coś takiego widziałem. W ostatniej piłce miał wystawiona na rakietę nas siatką wystarczyło po prostu przebić. On to wywalil w aut. Nie wiem czy specjalnie, czy nie, ale strasznie smierdział ten mecz od pierwszej piłki. W ogóle obserwowałem jego dokładnie i co chwilę spoglądał do swojego boksu. Sanchez dawała piłki z serwisu na poziomie 100km niektóre i on to walił w pół siatki.
Para mikstowa, która wygrała rok temu. Widać, że są bardzo zmotywowani. W mikstach zawsze patrzę na kobietki. Która jest lepsza. I w zestawieniu Dabrowski - Martinez Sanchez wg. mnie zdecydowanie lepiej radzi sobie na serwisie. Pavic jest mega zmotywowany i wali mocno nawet na stronę kobiety rywalki. Widać taka zawziętość u nich, by obronić tytuł z zeszlego roku.
Uważam, że w tym pojedynku oceniając Dabrowski i Martinez Sanchez dla mnie lepsza deblistka jest Dabrowski. A oceniając mężczyzn Pavic. Tyle z mojej strony ????