>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Stuttgart, Hertogenbosch 8.06.2015-14.06.2015

Status
Zamknięty.
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Stakhovsky Sergiy - Groth Samuel 2, Pinnacle Sports 2.22

6:4, 5:7, 3:5 krecz ✅✅✅

Stachu brał kilka razy przerwę medyczną to fakt...ale aby nie dograć jednego gema to już jest przesada....po prostu uciekł jak pies :-| W Pinnacle Sports po rozegranym pierwszym secie nie ma zwrotu jest wygrana albo przegrana. Także drugi raz na Grothcie w ostatnim czasie mam wygraną przez krecz...ale to ma swoje plusy i minusy....ponieważ następne 3 typy z kreczami mogą być w plecy.

VS.

Na przestrzeni dwóch dni kolejny raz stawiam na Australijczyka. Kilkadziesiąt godzin temu pisałem tak o Samie:

&quot;Wiadomo, że rankingi nie grają ale w przypadku Sama to jest bardzo istotne ponieważ on postępy robi bardzo powoli. Australijczyk sezonu nie może zaliczyć do udanego jak na razie ponieważ wygrał tylko jeden mało prestiżowy turniej w Tajpeju pod dachem. Plusem na pewno jest to, że w obecnym roku grał sporo w turniejach rangi ATP czyli grał już z tymi najlepszymi. Potrafił urwać seta Raonicowi, pokonać Hewwita, pokonać Kokkinakisa, urwać seta Cuevasowi na mączce w Paryżu....wiem iż to nie jest wiele ale małe kroczki są wykonywane. Tutaj w Manchesterze jest już w półfinale gdzie nie stracił jeszcze ani jednego seta. Lecz poza Wardem 7:6, 6:3 nie pokonał tutaj nikogo groźnego. Groth w tamtym roku jak na swoje umiejętności na trawie zaprezentował się bardzo dobrze ponieważ doszedł do finału Nottingham 2 challenger gdzie po zaciętym boju przegrał z Kyrgiosem 7:6, 7:6. Przez kwalifikacje udało mu się przejść do I rundy Wimbledonu gdzie przegrał z Dolgopolovem 7:5, 7:6, 7:6 czy doszedł do półfinału w Newport. Sam, bardzo lubi grać na bardzo szybkiej nawierzchni jaką jest trawa. Jego gra opiera się na serwisie który ma bardzo mocny, on się nie patyczkuje po prostu wali ile fabryka dała, dodatkowo bardzo dobra gra przy siatce czyli używa najgroźniejszych broni na trawie. Jego gra w wymianach to ciągle wielka niedoskonałość a bekhend jest ubogi....ale na tym podłożu to jest mniej istotne. Mimo wszystko uważam, że Gorth wygra w tym meczu ponieważ w ostatnich miesiącach to on robi większe postępy, na serwisie jest o wiele regularniejszy, nie ma takich zastojów jakie często ma Ram. Mecz może być na styku ale mimo wszystko stawiam na &quot;silnorękiego. &quot;

Co się stało od tamtego meczu? Można powiedzieć, że Groth uciekł spod topora ponieważ przegrywał już 6:4, 3:1 z Ramem oraz 0:40 serwis (czy coś takiego). W każdym bądź razie w drugim secie przegrywał z przełamaniem i przeciwnik miał 40:0 przy serwsie Sama i jakimś cudem Groth wygrał drugiego seta 7:6 a później przeciwnik skreczował i tym samym Groth doszedł do finału gdzie pokonał Saville 7:5, 6:1. Także to tylko potwierdza moje słowa jakie napisałem klika dni temu, Sam bardzo lubi grać na trawie. Oczywiście obsada była bardzo mizerna w porównaniu do turnieju w Stuttgarcie. Na dzień dobry Groth zmierzy się z Stakhovskym. Sergiy obecnie na 49 miejscu ATP po marnym okresie gry na kortach ziemnych ma nadzieje, że ugra więcej na trawie. Na czerwonej mączce Ukrainiec nie zdziałał nic co byłoby warte podkreślenia bo podczas French Open odpadł w 2 rundzie z Johsnem a we wcześniejszych turniejach nie pokonał nikogo godnego. Sergiy tak samo jak i Sam czuje się dość dobrze a na pewno znacznie lepiej na trawie niż na clayu. Przecież to on w 2013 roku wyeliminował sensacyjnie z Wimbledonu Federera gdzie kursy sięgały aż 60.00!!! Ale tam sprawdziło się stare tenisowe przysłowie gdzie najpierw pokonuje mistrza aby później odpaść z &quot;normalnym&quot; graczem i tak było ponieważ przegnał z Melzerem.

Stakhovsky tak samo jak i Groth swoją grę na trawie opiera na serwisie. Nie serwuje on tak mocno jak Sam lecz kierunki które wybiera często pozwalają mu na wygrywanie gemów do 0 albo do 15. Ukrainiec jest znacznie zwinniejszym tenisistą oraz sprytniejszym od przeciwnika i jego styl również pasuje na tą nawierzchnię. Stakhovsky podobnie jak i Groth preferuje grę na dwa, trzy, góra cztery uderzenia a wiadomo, że na trawie jest to często najlepsze rozwiązanie. Jeśli jednemu jak i drugiemu taka gra będzie wychodziła to nie doczekamy się przełamań i wszystko rozstrzygnie się w tie breakach. Dobrym typem wydaje się też over gemowy. Lecz ja stawiam kolejny raz na Grotha który ma wygrany na dniach mały turniejik, jest już obeznany z grą na trawie czego nie można napisać o Stachu. Jeszcze częste chodzenie do siatki Grotha może być utrudnieniem dla rywala (panowie nigdy ze sobą nie grali). Zapewne będzie to wyrównane spotkanie, być może i trzy setowe ale uważam iż wygra go kangur.

Otrzymane punkty reputacji: +20
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Marchenko I. - Youzhny M. 2 @1.85 Pinnacle⛔
Już chyba nie nawiąże do danych wyników.
Stawiam na nieobliczalnego Ruska. Co jak co, ale na trawie to on naprawdę potrafi grać - kilka razy 4 runda na Wimbledonie, jakiś czas temu finał w Halle. Tamten rok na trawie o wiele gorszy od 2013. Ten sezon też dość przeciętny. Dostaje jednak Marchenko, tak słabego na grassie. Nie zbliżył się on choćby na krok do tych małych sukcesów Michała. Hard, hala - ok, coś tam gra. Ale trawa? Nie, to nie jego bajka.
Stakhovsky S. - Groth S. 2 @2.28 Unibet✅
Krecz Staszka, ale to przesada, tego gema mógł dograć, współczuje jak ktoś pograł Grotha tam gdzie krecz = zwrot.
Tie Break, tu się z Tobą zgadzam ;)
Struff J-L. - Tomic B. DW: 0:2 @2.04 Unibet✅
Ładnie Bernard ;)
Tu takie małe ryzyko na DW. Tomic to szybkie nawierzchnie, dobry serwis, nie będzie łatwo go przełamać. Również umiejętności niezłe. Struff to raczej challangerowiec, i to nie na grass. Tutaj słabe wyniki, w karierze nic takiego nie osiągnął - 2 runda Wimbledonu czy s-Hertogenbosch. Tomic za to mimo mlodego wieku notował już ciekawe wyniki. Ogrywał m.in. Soderlinga w 2011, gdzie dotarł aż do ćwierćfinału Wimbledonu czy Gasqueta. Tamten rok nieco słabszy na trawie, ale w tym powinno być już lepiej - lepsza forma i możliwości. Liczę, że wygra bez straty seta.
Haider-Maurer A. - Marterer M. +1.5 seta 2 @1.89 Pinnacle⛔
Szkoda, miał swoje okazje, po porażce w TB w drugim secie już się połamał.
Już nie chce mi się analizować. Haider nigdy nic nie grał na trawie, Marterer to półfinalista juniorskiego Wimbledonu, więc coś potrafi.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Lleyton Hewitt vs Nicolas Mahut dla Mecz (1.657) WYNIK 36 46 ✅✅✅
???? Joao Sousa vs Denis Istomin dla Mecz (1.826) WYNIK 62 06 62 ⛔⛔⛔
KURS:
3,025
PinnacleSports
@edit
dziwny wynik Sousy z Istominem :;/:

Hewitt wraca do gry po dwumiesięcznej przerwie i chyba tylko on sam wie w jakiej formie tutaj przyjechał. Na jego nieszczęście trafia na gracza w niezłej dyspozycji (Mahut przegrał na RG dopiero w R3 po zaciętej walce z Simonem) oraz na gracza, który w grze na najszybszej nawierzchni czuje się doskonale. Owszem, Hewitt też jest dużym specjalistą w grze na tej nawierzchni, ale nie ma co ukrywać, że jego kariera dobiega końca (wielu mówi, że będzie to na AO 2016) a korzystając tutaj z okazji &quot;dzikiej karty&quot; próbuje szczęścia. Dodatkowy czynnik przemawiający za Mahutem to obycie z nawierzchnią. Nico przebijał się tutaj przez trzy rundy kwali, więc zdążył się już przyzwyczaić do nawierzchni, co może mu tylko pomóc w starciu z bardziej doświadczonym &quot;kangurem&quot;. Mahut dwa lata temu wygrał grając od kwalifikacji, a rok temu dotarł tutaj do QF. Turniej więc jak najbardziej mu pasuje i wg mnie jutro wyjdzie z tego pojedynku jako zwycięzca. Na trawie grali ze sobą raz, dwa lata temu i wówczas górą po trzech setach był Francuz.
Do dubelka dokładam Istomina, którego profil bardziej mi pasuje do gry na grassie od profilu Sousy. Owszem Joao miał w zeszłym roku przebłyski na tej nawierzchni (urwał seta Federerowi), ale tutaj trafia na gracza z bardzo dobrym serwisem, więc o przełamanie będzie bardzo trudno. Rok temu Sousa dotarł tutaj aż do SF, ale drabinka ułożyła mu się idealnie i po drodze do półfinału w zasadzie nie miał z kim przegrać. Teraz na &quot;dzien dobry&quot; dostaje wymagającego rywala i w moim odczuciu Denis posiada na tej nawierzchni więcej argumentów. Przede wszystkim serwis Istomina może zrobić w tym meczu spore spustoszenie po stronie Portugalczyka. Kolejnym aspektem to siła uderzenia kończącego, którego to siła na tej nawierzchni jest jeszcze bardziej spotęgowana. Oczywiście, ten rok Denisa dobry nie jest, więc czas najwyższy coś ugrać, a gdzie jak nie na grassie? Ostatnio oglądałem jego mecz z Tipsą, w którym to niestety zmiótł z kortu Janko. Jutro pewnie będzie sporo walki, bo Sousa ma punkty do obrony, ale wg mnie ostatecznie Istomin będzie się cieszył z wygranej.

======================================================
???? Sergiy Stakhovsky (-1.5 Sets) vs Sam Groth (+1.5 Sets) dla Mecz (1.450) WYNIK 64 57 35 i krecz
???? Marcos Baghdatis (-1.5 Sets) vs Lukas Rosol (+1.5 Sets) dla Mecz (1.512) WYNIK 63 64 ⛔⛔⛔
KURS:
2,192
PinnacleSports

@edit
stracił w moich oczach Stakhovsky po kreczu w ostatnim gemie ???? przegrać też trzeba potrafić!!
Rosol zarówno w pierwszym jak i w drugim secie miał przełamanego rywala ????

Nie wiem czy Groth wygra ten mecz, bo przecież Stakhovsky na trawie potrafi zagrać kapitalnie (pokonanie Federera na Wimbledonie 2013), ale wiem jak ciężki do przełamania jest serwis Australijczyka. Na tej nawierzchni jest to zadanie jeszcze bardziej trudniejsze i każdy moment &quot;słabości&quot; jest przeważnie równoznaczne z stratą seta. Oglądałem jego mecze w Menchesterze i muszę przyznać, że Sam prezentował się tam bardzo solidnie co zaowocowało wygraną tego turnieju. Owszem w meczu z Ramem miał dużo szczęścia, no ale w finale już nie dał szans Saville. Wiele powyżej już zostało o tym meczu napisane, więc nie będę się &quot;produkował&quot;. Ja gram tutaj bezpieczniej, na seta Sama co w moim odczuciu jest bardzo prawdopodobne przy aktualnej dyspozycji Sergiya.
Do dubelka seta na Rosola, który ostatnio jakby łapał &quot;drugi oddech&quot;. Widać u niego tendencję zwyżkową, bo przecież niewielu przypuszczało, że na RG pokona Bautistę Auguta bez straty seta. Owszem później przegrał z Gabą, ale R3 oraz wcześniejszy turniej w Genewie, gdzie urwał seta Wawrince na pewno napawa optymizmem. Na trawie Rosol gra bez rewelacji, ale miewa fajne przebłyski (urwał seta Nadalowi na Wimbledonie rok temu). Bagietka natomiast jeszcze nie ma równej formy i gra falami. Kilka gemów potrafi zagrać super, żeby kilka oddać w sposób delikatnie pisząc &quot;dziwny&quot;. Ostatnio widziałem go w meczu z Belluccim w Genewie i właśnie taką formę prezentował, przegrywał 2:5 w pierwszym secie jak dobrze pamiętam żeby się podnieść, wyrównać i wygrać w tie breaku. Drugi i trzeci set to już równia pochyła w dół. Czy tutaj Marcosa stać na zagranie dwóch równych i dobrych setów z Rosolem? Szczerze? Mocno w to wątpię, więc gram na seta na Rosola. Na trawie grali ze sobą raz, trzy lata temu, gdzie po 3 setach wygrał Rosol. Jutro pewnie też walki nie zabraknie i w moim odczuciu aktualna forma Marcosa nie pozwala na pokonanie Rosola w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +4
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Benua -3,5 @2,10 pinn zenua pair, brak slow.
pisalem kiedys, ze nie lubie handi grac, bo to troche lottomat, ale na trawie wiadomo, sa o wiele nizsze, bo i o przelamanie trudniej, dzisiaj znowu wolne to i poogladac mozna ???? kobita w domu, to bedzie troche utrudnione, ale damy rade! Na dzien dobry biore na celownik mlodego francuza, ktory powoli, powoli wraca do formy, aczkolwiek jeszcze dluga droga ???? dzisiaj dostal kelnera z 4 setki atp, powinien ograc go lekko i przyjemnie, ale kurs 1,4 to slabizna, wiec nawet nie tykam, mysle, ze przewaga bedzie widoczna w meczu, a do zielonego koloru przy odrobinie szczescia wystarczy 1 przelamanie w meczu, punkty musi ciulac, wiec z zawodnikiem takim jak dzisiaj powinno byc szybkie 2:0, obejrzymy zobaczymy! ???? ) i oby do zielonego koloru.
Zeby nie pisac w innym dziale, bo szkoda spamu przepraszam za wta, ale proponuje rowniez pograc przeciw Agnieszce ????

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Janowicz - Brown ---- Janowicz +1,5 seta @ 1,48 ✅
Pierwsza runda turnieju w Stuttgarcie i spotkanie dwóch arcyciekawych tenisistów. Zgermanizowany Jamajczyk Dustin Brown po niezbyt udanych występach na kortach ziemnych ma nadzieję na lepsze wyniki na kortach trawiastych, w końcu Jamajka i trawa to połączenie, które musi dawać dobre efekty :cool:. Niemiec dysponuje mocnym serwisem i uderzeniami z linii końcowej, gra bardzo ofensywnie, ale popełnia przy okazji wiele niewymuszonych błędów. Przeszedł tu kwalifikacje i miał okazję przyzwyczaić się do gry na trawie oraz pokazać, że jest dobrze przygotowany. Z drugiej strony kortu stanie nasz najlepszy tenisista, który również bardzo lubi trawę. Nie grał jeszcze w tym sezonie na tej nawierzchni, ale z pewnością potrenował trochę tu na miejscu i liczę na to, że nie zapomniał jak się gra w takich warunkach. Forma Janowicza, jest jednak w pewnym stopniu niewiadomą i zapewne dlatego Brown jest tu faworytem, jednak Polak powinien za wszelką cenę starać się tu wygrać, bo jeśli nie na swojej ulubionej nawierzchni to gdzie ma wygrywać? H2H 2-1 dla Browna, wszystkie pod dachem, a w dwóch ostatnich meczach Janowicz ugrywał seta i liczę na to i tym razem. Niemiec robi dużo błędów i DF, dlatego mam nadzieję, że przynajmniej tego jednego seta Polak wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 138

misi3kk

Użytkownik
Na szybko bo już zaraz zaczynają. Pierwsze spotkanie to Bagieta z Rosolem. Stawiam tu na cypryjczyka, ponieważ nie uważam, żeby był w złej formie. Bilans ogólny w tym roku lepszy od Rosola, bilans na trawie również, lubi szybkie nawierzchnie. Obaj posiadają mocne podanie , lecz na tej nawierzchni bardziej ufam Bagiecie. Baghdatis 1.83 Betfair
edit : Na początku myślałem , że chyba się za bardzo pośpieszyłem , ale teraz wygląda to trochę lepiej ;)
drugie spotkanie to Mahut- Hewitt
Tutaj wszystko ładnie opisał qbali, więc odsyłam ;) Nicolas jest w dobrej formie, pokazał to na RG, tutaj inna nawierzchnia, która na pewno nie jest dla niego gorsza. Hewitt z pewnością trochę tu potrenował, wczoraj wygrał debla w parze z Reidem z dobrą parą jaką jest Draganja i Kontinen, lecz i oni grali po raz pierwszy w parze na trawie. I jeden i drugi swoje latka ma lecz uważam, że obecnie w lepszej dyspozycji jest Francuz. W tamtym roku sezonu na trawie Kangur też nie zaczął z kopyta, a tak długiej przerwy nie miał. Mahut 1.68 Betfair.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Gajowczyk 1.66 bet365
Obaj panowie grali tutaj kwale, ktore Gajowczyk przeszedl jak burza nie tracac nawet seta. Bachinger przegral wczoraj swoj mecz zdecydowanie ale z turnieju wycofal sie Stepanek i Niemiec wszedl jako LL.
Peter czuje sie tutaj zankomicie, serwis funkcjonuje bardzo dobrze, w kazdym meczu serwuje okolo 20 asow! Pokonuje rywali bardzo pewnie, Bachinger raczej lepszy od nich nie jest wiec dzisiaj znowu dwa sety dla Petera. Nie widze argumentow po stronie Bachingera, wydaje mi sie, ze Gajowczyk na grassie moze uzyskac w tym sezonie dobre wyniki i wrocic do top100 bo zdecydowanie tam jego miejsce...
Brown 1.72 bet365
Jeszcze wczoraj buki dawaly szanse 50 na 50, dzisiaj sie to zmienilo i wcale mnie to nie dziwi. Brown wczoraj zagral swietne spotkanie z Berrerem, ten chlopak po ptostu jest stworzony do gry na trawie. Pokazal to dwa sezony temu na Wimbledonie pokonujac Hewitta, ktory runde wczesniej pokonal Roddicka! Wczoraj potwierdzil ze uwielbia grac na grassie i jest w dobrej formie i bedzie grozny dla kazdego...
Wielu uwaza ze najwazniejsza rzecza w grze na trawie jest serwis, zdecydowanie moim zdaniem to return jest wazniejszy i to pokazal wczoraj Jamajczyk. Swietnie returnowal przez co przejmowal inicjatywe przy podaniu Berrera i gra toczyla sie pod jego dyktando. Dzisiaj rywal trudniejszy, Jurek na pewno super podanie ale poza tym raczej lipa ???? caly czas szuka formy. Jego pierwszy mecz na grassie a w poprzednich latach czesto zdarzaly mu sie wpadki, a teraz rywal mega grozny wiec raczej nie daje mu duzych szans. Moze znowu blysle forma na Wimbledonie jak sie troche ogra, moze ale dzisiaj to Brown jest faworyytem i jak nie bedzie pajacowac na pewno moze wygrac ten mecz...

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Brown 1.72 bet365
Wielu uwaza ze najwazniejsza rzecza w grze na trawie jest serwis, zdecydowanie moim zdaniem to return jest wazniejszy i to pokazal wczoraj Jamajczyk. Swietnie returnowal przez co przejmowal inicjatywe przy podaniu Berrera i gra toczyla sie pod jego dyktando. Dzisiaj rywal trudniejszy, Jurek na pewno super podanie ale poza tym raczej lipa ????
Typu nie neguję, ale jak dobrze zauważyłeś teraz Brown będzie miał trudniejsze zadanie. Podanie Janowicza i podanie Berrera to przynajmniej dwie klasy różnicy i z returnami już takiej łatwej sprawy nie będzie. Może i Jerzyk gra słabo na mączce, nie pokazał nic szczególnego w tym sezonie, ale Brown również gra słabo. To, że wyszły mu niektóre mecze to równie dobrze można napisać o JJcie. Mecz jest typowo 50/50, więc warto pobrać wyższy kurs, a nie ten niższy ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Ricardas Berankis - Tatsuma Ito
Typ: Ito @ 1,61
Stawka: 3/10
Bet365

Moim zdaniem jest to typ dnia na dzień dzisiejszy. Ricardas Berankis tego sezonu na pewno nie zaliczy do udanych. Zaledwie 5 wygranych na poziomie ATP w sezonie to słabiutki wynik, o ile nie powiedzieć tragiczny. Na hardzie nic, na mączce jeszcze gorzej, to czemu miałby coś grywać na trawie, skoro to zdecydowanie jego najmniej ulubiona nawierzchnia sądząc po wynikach z przeszłości?

Kolejnym powodem, dzięki któremu stawiam na Ito to ogranie. Dla Japończyka to drugi turniej na trawie w tym roku i choć nie poszło mu Manchesterze, gdzie przegrał po walce z późniejszym półfinalistą to na pewno już lekko przyzwyczajony. Do tego tutaj właśnie w Holandii zagrał już 3 mecze w kwalifikacjach i oprócz pierwszej rundy nie miał łatwych rywali.

Zwykle nie patrzę na h2h, ale w tym przypadku grali raz ze sobą właśnie na trawie i to na Wimbledonie. Wygrał tam Ito w 5 setach od stanu 0:2, więc to też w jakiś sposób pokazuje wyższe umiejętności gry na trawie oraz chłodniejszą głowę, która niewątpliwie jest bardzo ważna w tenisie, a na tej nawierzchni, gdzie ciężko odłamać jeszcze ważniejsza.

Moim zdaniem kurs bardzo fajny, można przyłożyć w singiel i raczej nie martwić się zbytnio. Tak, jak wspomniałem wcześniej, typ dnia!​

e: @TieBreak - A czemu mam się podpalać? Mam pomysł na grę i tak gram, rzadko, co stawiam więcej niż 50% bankrollu.

Otrzymane punkty reputacji: +26
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
ArQuisek

Nie żebym typował przeciwko Tobie ale ja to widzę trochę inaczej. Piszesz, że to jest typ dnia ale moim zdaniem było wiele innych &quot;typów dnia&quot;. Ale wiadomo każdy ma swoje przemyślenia. P.S Twierdzisz,że typ dnia a stawka tylko 3/10? trochę dziwne ale mniejsza z tym ;)

Berankis Ricardas - Ito Tatsuma 1, Pinnacle Sports 2.37

3:6, 6:7 ⛔⛔⛔

Jednak Litwin kontynuuje swoją beznadzieją formę ???? dobrze,że za mniej postawione

VS.

Japończyk, Tatsuma Ito obecnie 106 rakieta ATP a w przeszłości 60. W turniejach rangi ATP wiele nie zdziałał w tym sezonie w sumie to nic...tylko na początku roku w turnieju Chennai pokonał Ramanathana Ramkumara 6:3, 6:3. Kolejne sześć turniejów rangi ATP to porażki w pierwszych rundach. Jedynie challengery trochę go podratowały ponieważ na początku roku doszedł do finału w Hong Kongu. Później jeszcze zaliczył jeszcze półfinał na hali w Kyoto czy półfinał w Tajpeju. W tym roku wygrał 14 razy i 14 razy przegrał i kogo pokonał z tych wartościowszych tenisistów? Młodego Chunga w styczniu i tutaj w Hertogenbosch, Henrycha? Bo reszta to byli naprawdę mało wymagający tenisiści. Plusem dla Japończyka jest na pewno to, że rozegrał tutaj trzy mecze kwalifikacji więc ma ogranie i nie stracił żadnego seta. Jak wyglądała jego gra w przeszłości na trawie? Niby ma bilans meczów 29/25 ale z tych wartościowych wyników to jedynie przejście przez kwalifikacje w 2014 roku Wimbledonu i porażka z Bolellim. No i 2012 rok gdzie Ito doszedł w tym turnieju do ćwierćfinału (pokonał wtedy sensacyjnie Melzera). Poza tym co wymieniłem to nic ciekawego. Tatsuma ma 180 cm wzrostu i jego serwis nie można zaliczyć do groźnych. Nadrabia to bardziej dobrymi kierunkami a w grze preferuje rozrzucanie przeciwnika po korcie ponieważ jakiegoś konkretnego uderzenia kończącego nie ma ale wiadomo, że petarda w ręce na kortach twardych nie jest potrzebna.

Panowie spotkali się rok temu w kwalifikacjach do Wimbledonu i tam Ito wyciągnął ze 0:2 na 3:2 także mecz był wyrównany. Ricardas Berankis niegdyś 67 a obecnie 93 rakieta świata. Litwin sezonu jak na razie nie może zaliczyć do udanego ale nie zapominajmy, że jeszcze połowa roku przed nim. Berankis podobnie jak Ito osiągnął coś konkretniejszego na początku roku. Ricardas doszedł do ćwierćfinału pod dachem w Zagrzebiu oraz do półfinału również na hali ale już we Wrocławiu gdzie był to challenger. Później nastąpiła katastrofalna zapaść ponieważ od marca praktycznie aż do dzisiaj nie ma się czym pochwalić. Od tamtego czasu na 10 meczów wygrał tylko jeden i było to dodatkowo z Kamke który sezon również ma fatalny. No ale z plusów...to w tym roku potrafił pokonać Sijslinga, Lacko, Mullera czy wspominanego Kamke a Ci tenisiści to o wiele groźniejsi rywale od przeciwników Ito. Ricardas jest mniejszy o 5 cm od Japończyka i również nie może pochwalić się mocnym podaniem. Podobnie jak Azjata jego najgroźniejszą bronią są wymiany także kto będzie czuł się lepiej w tym elemencie powinien wygrać mecz.

Jest jeszcze jedna ciekawostka....Berankis w tym roku w Houston na szybkiej mączce wygrał turniej rangi ATP w deblu razem z Gabą (pokonanie Brayanów 7:6, 7:5, Lindsteda z Melzerem 6:3, 6:4 czy w finale Huey/Lipsky 6:4, 6:4). Wiem, że to się ma nijak do trawy ale a nóż gra przy sieci będzie pomocna mu w tym meczu gdzie wiadomo, że taka taktyka jest bardzo skuteczna na trawie. Na koniec jeszcze o osiągnięciach Litwina w przeszłości na trawie. W 2010 roku czyli dość dawno temu wygrał challenger i pokonał tam Dancevica, Andersona, Harrisona, Mannarino i Soedę czyli pojawiają się już bardzo znane nazwiska. Mimo wszystko nie skreślałbym tutaj Berankisa, ze stawką nie szaleje ale moim zdaniem ma on tutaj szanse bo od kilkunastu miesięcy gra w końcu ze słabszym przeciwnikiem jakich miał.

Otrzymane punkty reputacji: +14
hayto 631

hayto

Użytkownik
Simon/Monfils - Matkowski/Zimonjic 2 @ 1.35 Expekt ✅
Ja krótko, kurs mały ale raczej warty grania jak ktoś szuka do dubla czy coś to idealnie. Matkowski/Zimonjic to para typowo deblowa ich oponentami będzie Franzuska para Simon/Monfils. Francuzi w przeciwieństwie do Polaka i Serba to typowi singliści. Statystyka Monfilsa w deblu 20 wygranych, 68 porażek, Simon 28 wygranych, 106 porażek. Simon przy siatce gra tragicznie, nie wiem po co oni w ogóle grają w deblu. Kurs taki nie inny, bo to mimo wszystko debel. Nie wiem co, by się musiało stać, żeby Matkowski i Zimonjić tego meczu nie wygrali, ja wchodzę grubo.

Otrzymane punkty reputacji: +5
1 409

153040

Użytkownik
Berankis 1.5 s @ 1.52 pinn

Ja tutaj rowniez widze faworyta Berankisa i @ 2.37 to lepsza opcja jednak zagram ostrożniej z hc +1.5s stawką dosyć ciekawą bo kłade 5setek ale to w sumie bez znaczenia.
Zgodze sie raczej z Tie Break`em że Litwin jak na razie miał trudniejszych rywali i te jego przegrane moga dzisiaj się obrócić bo Ito to jednak szansa dla Ricardsa żeby się przełamać.
Co sie stalo ze przegral w tamtym roku na Wimbledonie ze stanu 2:0 na 2:3 ? Nie wiem nie widzialem , byc moze poczul sie za pewne i pozniej nie potrafil juz wrocic do koncentracji a Japoniec poszedł za ciosem i pocisnał do konca wypracowujac coraz wieksza pewnosc w swojej grze .
Dzisiaj mysle ze bedzie rewanz a co najmniej wyrownane spotkanie i jeden set dla Berankisa.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Mahut N./Herbert P. + Matkowski M./Zimonjic N. @1.70 Marathon✅✅
Pyk, wreszcie coś wchodzi z debli, może jednak nie jestem tutaj czarnym kotem deblowym ????

Mahut z Herbertem jeszcze w tym roku grali w finale Australian Open debli. Szybkie nawierzchnie to bardziej ich bajka niż cegła. Ich rywale - GGL i Oswald - lepiej grają na cegle niż na szybkich nawierzchniach. Hard co prawda różni się od trawy, ale na pewno bliżej do nawierzchni trawiastej z hardu niż z clayu. I właśnie tą solidnością na szybszych nawierzchniach Mahut i Herberta się kieruję.

Matka i Nenad to solidni i doświadczeni debliści. Razem grają od niedawna, ale już jako takie wyniki zrobili. Finał w Madrycie, półfinały na IW i w Monte Carlo, w French Open odpadli po 3 setach z Bryanami. Ich rywale - Simon i Monfils - mają fatalne wyniki w deblu. Gra Simona przy siatce to w ogóle tragedia. Razem zagrali 13 spotkań, z czego tylko 2 wygrali. Nie wróżę im dzisiaj sukcesu, z tak solidnymi deblistami raczej większych szans nie mają.

Otrzymane punkty reputacji: +2
93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Pospisil - Muller over 23 gemów @1.74 Pinnacle ✅ 4:6 6:4 6:7
Pospisil - młody Kanadyjczyk, jego główną bronią jest serwis oraz forhend. Tak samo sytuacja wygląda u starszego leworęcznego Luksemburczyka. Obaj gracze preferują ofensywny tenis, więc nie spodziewam się tutaj zbyt wielu przełamań (w pierwszych rundach Holenderskiego turnieju panowie nie stracili swojego podania ani razu). Dodatkowo gramy na kortach trawiastych gdzie ich atuty będą wyeksplatowane, wymiany będą przez nich skracane a serwis powinien ustawiać przebieg akcji. Nie zdziwię się jeżeli mecz zakończy się po dwóch a nawet trzech tie-breakach. Spotkanie powinno być wyrównane, Vasek ostatnie tygodnie słabe ale on nigdy nie potrafił grać na clayu więc bym się tym za bardzo nie sugerował, Muller również nie zachwycał ale wyglądało to trochę lepiej - jednak tutaj panowie będą grali zupełnie inaczej, tak jak lubią. To powinien być zacięty mecz z małą liczbą przełamań.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Pospisil V. - Muller G. over 23 gemy @1.78 Pinnacle✅
Podzielam typ głowy. Obaj mają dobry serwis, który jak funkcjonuje jest kopalnią punktów. Na trawie to wiadomo - ten atut jest jeszcze bardziej wyeksponowany. Oczywiście będzie sporo biegania pod siatkę, krótkie wymiany. TB jest bardzo prawdopodobną opcją, a kto wie, może nawet i dwa. Sezonem na cegle się nie ma co sugerować, obaj średnio za clayem przepadają - szybkie nawierzchnie to jest to. Ciężko przewidzieć wynik spotkania, może wygrać jeden jak i drugi. Według mnie, najpewniejszą opcją wydaje się over gemów.
Karlović + Monfils @1.62 Marathon✅
Ivo gra z Ito. Prawda jest taka, że jak Ivo zaserwuje, to nie będzie co zbierać. Po sezonie ceglanym wchodzimy w sezon trawiasty, a tutaj tez chorwacki wieżowiec czuje się znakomicie. Potrafi sobie wyserwować mecz. Gdy doda się do tego jego mocne uderzenia, to o ile będzie trafiał, to Tatsuma nie ma większych szans.
Monfils na trawie jeszcze pełni umiejętności moim zdaniem nie pokazał. Ma możliwości, żeby na niej dobrze grać. W końcu byle kto juniorskiego Wimbledonu nie wygrywa. Haidera już opisywałem wcześniej - nie czuję tego, wątpię, by mu się udało tutaj awansować dalej. O ile przejścia Marterera się spodziewałem, to tym razem nie powinno mu się udać przejść dalej. Nie ta półka.
Guccione C./Sa A. - Klaasen R./Ram R. 2 @2.10 Unibet✅
Jeszcze niedawno podczas chelka w Manchesterze kursy były odwrotne. Jednak wtedy z powodu kontuzji Rama razem z Klaasenem skreczowali. Pisałem ostatnio tak: &quot;Oprócz Rama reszta koncentruje się już przede wszystkim na deblu. Klaasena i Rama cenię jednak wyżej. Szczególnie Ram może zabijać tutaj serwisem, na trawie to cenny atut. Guccione niezbyt pasuje do Sa. A Sa pasuje mi bardziej na cegłę niż na tak szybką nawierzchnię, jaką jest trawa.&quot;
Knowle J./Begemann A. + Peya A./Soares B. @1.86 Unibet✅
Begemann i Knowle rok temu tutaj wygrali. Nie wiem, dlaczego nie grali na Wimbledonie, ale nie interesuje mnie to. Ich rywale to nawet nie są jacyś dobrzy, choćby grający ze sobą od jakiegoś czasu debliści. Ich przegrana będzie zaskoczeniem.
Peya/Soares to zwycięzcy oraz finaliści turniejów na trawie. Ich rywale nie grali razem jeszcze ani razu. Powinni tutaj wygrać, inny wynik podobnie jak wyżej będzie zaskoczeniem.

Otrzymane punkty reputacji: +21
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Janowicz vs Kolschreiber Janowicz win 3.4 Jak dla mnie mecz warty pogrania. Polak ma mocny serwis silny forhend Niemiec tez swietnie gra na trawie ale czasem potrafi dac ciala jak np z andujarem we french open. W tym turnieju Kola pokonal gladko DolgoPALOWA, ktory jest bez formy Gra straszny tenis a jeszcze pare latek temu ukrainiec gral calkiem calkiem. Czuje ze Jezyk da rade i ogra faworyzowanego Niemca Z Brownem zagral dobry mecz ????

Tarki16 /// Po raz kolejny analiza z błędami, interpunkcja itp. Następnym razem będą usuwane....

Otrzymane punkty reputacji: +1
nole90 360

nole90

Użytkownik
Janowicz - Kohlschreiber 16:00 0:2 ⛔
Typ : Janowicz wygra @3.40 (Bet365) 1/10
Janowicz +1.5 seta @1.84 3/10
W moim osobistej opini Kolba nie pasuje mi do nawierzchni trawiastej , owszem pokonal tutaj Dolgopolowa, ktory jest strasznie chimeryczny i pewnie sie zagotowal , w 2013 Niemiec co prawda doszedl tutaj do finalu , ale ulegl Fogniniemu 1:2 , ktory jest specjalista raczej na maczce . Ubiegly rok to dla Niemca porażka z Rosolem 0:2 , choc Czech również teoretycznie byl skazany na porazke . Tyle o przeciwniku , teraz czas skupic sie na Jurku , ogladałem jego cały mecz z Brownem , pierwszy set to totalna sinusoida i jak dla mnie zawalony set przez JJ , gdzie dwa razy przegrał w dość łątwy sposob swoje podanie . Set numer 2 to kapitalny popis serwisowy naszego rodaka , az trzy podania wygrane do 0 , na uwage zasluguja dwa ostatnie podania Browna , gdzie Jurek najpierw mial break pointy , by pozniej zlamac Niemca do 0 , Dustin takze do czasu dwoch ostatnich podan dysponowal dobrym podaniem . Set trzeci , to dalej solidna forma ze strony Janowicza, uwage moglby przykuc pare fajnych akcji , ktore nawet komentatorzy nazwali &#39;&#39; napedzajacymi &#39;&#39; . Podsumowujac , jezeli Jurek zachowa dyspozycje serwisowa z dwoch ostatnich setow , oraz chlodna glowe ( bo widac zalezy mu na zwyciestwach , pokazywal to gestami ) to kolejny Niemiec moze byc do zlamania . Ostatni mecz panowie rozegrali w hali w Paryzu , gdzie serwis tez ma duze znaczenie , gora byl Polak 2:0 , osobiscie licze na powtorzenie tego rezultatu .

Edit : Moj błąd historie oparlem na danych z livesports , gdzie oba wspomniane mecze Kolby widnieja jako nawierzchnia trawiasta , tak czy inaczej typ oparty jest w glownej mierze na mojej obserwacji meczu Jurka z Brownem , kazdy ma prawo do wlasnych wnioskow z obserwacji , pozdrawiam
Nie podobala mi sie postawa JJ podczas meczu , gral jakby go zmusili ...

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Sam Groth vs Feliciano Lopez dla Mecz (1.444) WYNIK ?
???? Marius Copil vs Guillermo Garcia-Lopez dla Mecz (1.500) WYNIK ?
KURS:
2,166
PinnacleSports

Feliciano na nawierzchni grass czuje się wyjątkowo dobrze, a jego styl gry wręcz idealnie pasuje na trawę. Jest to gracz o bardzo dużych umiejętnościach technicznych co wykorzystuje m.in. przy kierunkowym, ciętym serwisie oraz backhandowym &quot;slajsie&quot;, który na trawie staje się groźną bronią. Dodatkowo Lopez super gra S&amp;V a przy siarce w &quot;małych gierkach&quot; czuje się doskonale. Groth owszem posiada potężny serwis i bywa ciężki do przełamania, ale Lopez z drugiej strony potrafi kapitalnie zagrać na returnie i wg mnie to może być kluczem w tym spotkaniu. Paradoksalnie to return w graniu na trawie jest ważniejszy niż potężny serwis a w tym elemencie Hiszpan bije na głowę Sama. W sezonie na czerwonej mączce Lopez wiele nie pograł i odpadał w wczesnych fazach turniejów. Czas w końcu coś ugrać a okres ku temu idealny dla Feliciano. W zeszłym roku przed Wimbledonem Lopez &quot;wyłapał&quot; kapitalną formę wygrywając turniej w Eastbourne i ulegając w finale Queens po trzech tiebreakach Dimitrovowi (po drodze pokonał m.in. Berdycha i Hewitta). Punktów zatem w tych dwóch tygodniach Lopez ma sporo i jestem przekonany, że da z siebie wszystko. Idę w związku z tym w stronę Lopeza.
Do dubelka, z pewną dozą nieśmiałości, dorzucam GGL. Hiszpan może i specjalistą od trawy nie jest, ale umiejętnościami i wyszkoleniem technicznym na pewno przewyższa Copila znacznie. Na RG GGL odpadł trochę niespodziewanie w R1 z Johnsonem, ale Steve prezentował się w Paryżu bardzo dobrze. W poprzednich turniejach na czerwonej mączce GGL grał całkiem fajnie i jeżeli wiele z tej formy nie uleciało (bilans 21-12), to powinien sobie spokojnie poradzić z Copilem, który z grą na grassie wiele wspólnego nie ma. Rumun ostatnio nie błyszczy - przegrał szybko w Prostejovie z Giraldo, wcześniej przepadł w kwalach do RG. W takiej dyspozycji wielkich szans mu z doświadczonym GGL nie daję.

Z 65

zabmistrz

Użytkownik
Janowicz - Kohlschreiber 16:00
Typ : Janowicz wygra @3.40 (Bet365) 1/10
Janowicz +1.5 seta @1.84 3/10
W moim osobistej opini Kolba nie pasuje mi do nawierzchni trawiastej , owszem pokonal tutaj Dolgopolowa, ktory jest strasznie chimeryczny i pewnie sie zagotowal , w 2013 Niemiec co prawda doszedl tutaj do finalu , ale ulegl Fogniniemu 1:2 , ktory jest specjalista raczej na maczce . Ubiegly rok to dla Niemca porażka z Rosolem 0:2 , choc Czech również teoretycznie byl skazany na porazke . Tyle o przeciwniku , teraz czas skupic sie na Jurku , ogladałem jego cały mecz z Brownem , pierwszy set to totalna sinusoida i jak dla mnie zawalony set przez JJ , gdzie dwa razy przegrał w dość łątwy sposob swoje podanie . Set numer 2 to kapitalny popis serwisowy naszego rodaka , az trzy podania wygrane do 0 , na uwage zasluguja dwa ostatnie podania Browna , gdzie Jurek najpierw mial break pointy , by pozniej zlamac Niemca do 0 , Dustin takze do czasu dwoch ostatnich podan dysponowal dobrym podaniem . Set trzeci , to dalej solidna forma ze strony Janowicza, uwage moglby przykuc pare fajnych akcji , ktore nawet komentatorzy nazwali &#39;&#39; napedzajacymi &#39;&#39; . Podsumowujac , jezeli Jurek zachowa dyspozycje serwisowa z dwoch ostatnich setow , oraz chlodna glowe ( bo widac zalezy mu na zwyciestwach , pokazywal to gestami ) to kolejny Niemiec moze byc do zlamania . Ostatni mecz panowie rozegrali w hali w Paryzu , gdzie serwis tez ma duze znaczenie , gora byl Polak 2:0 , osobiscie licze na powtorzenie tego rezultatu .
Boże, widzisz i nie grzmisz... &#39;Uległ Fogniniemu, który jest specjalistą raczej na mączce&#39; bo właśnie ten mecz odbywał się na mączce. Turniej w Stuttgarcie dopiero od tego roku jest rozgrywany na trawie. Osobiście jestem przeciwny graniu a Jurka. Dawał wiele szans szaleńcowi Dustinowi. Na popularnego Kolbę to będzie za mało.
EDIT: Mecz z Rosołem to mecz też ma mączce. Pozdrawiam

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Kolba -3,5 @2.10 pinn
konsekwentnie w handi na trawie ???? dzisiaj mudzyn bardziej przegral niz Jurek wygral, slabiutko, serwis slabiutki, banana shoty ponizej krytyki, asow duzo mniej niz Brown, co jest wstydem ???? ogladalem Kolbe i gral bardzo pozytywnie, opierdzielil w miare dysponowanego Dolgo, z Jurkiem powinno byc o wiele latwiej ???? tego typu nie widze w innym jak zielonym kolorze ????
Edit: Po przemysleniach dogrywam -4,5 po @3.03

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom